Hyvä että Viipuri mätänee

Anonyymi

Jos sinulta varastetaan auto toivot tietenkin saavasi sen ehjänä takaisin. Mutta jos et saa niin toivot että varas hajottaa sen jotenkin käyttökelvottomaksi.

Neuvostoliitto varasti Viipurin Suomelta rikollisella hyökkäyssodalla ja uskon suomalaisten enemmistön tuntevan iloa siitä että venäläiset varkaat ovat päästäneet sen huonoon kuntoon.

https://www.ess.fi/Mielipide/esalaiset/art2388865

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomalaisten tuntema vahingonilo on tässä tapauksessa oikeutettua. Varas hajottaa saaliinsa.

    • Anonyymi

      Venäläisten käsissä ei kestä ehjänä kuin puolen metrin pätkä ratakiskoa. Lyhemmän ne hukkaa ja pitemmän vääntää mutkalle.

    • Viipuri voi puolestani ilomielin jäädä ikuisesti Venäjälle. Keväällä 1918 valkolahtarit tappoivat Viipurissa yli 200 viatonta venäläistä siviiliä. Rikos huutaa taivaisiin asti! (Jumala salli Suomen menettävän Viipurin em. rikoksen ja sotienvälisen syntielämän takia.)

      • Anonyymi

        Vai että "ikuisesti"? Miten ikuinen arvelet tuon Venälän valtion olevan? Edellinen ryssien keksimä ROISTO-valtio: Neuvostoliittoei pysyt pystyssä saataakaan vootta!
        Viitsitkö vielä kertoatarkemmin julki sen, mikä saa Sinut riemuitsemaan ilomielin, ikään kuin virren sanoin: "On siitä riemu taivaassa"!
        Onko sinulla jokin uusin superhieno kännykkä, jolla olet yhteydessä Taivaan jumalaan?

        Arveletko tuon Neuvostoliiton katoamisen olleen Jumalan (myöhästynyt rangaistus), Js. Stalinin johtamille venäläisille, kun tappoivat yli 30 miljoona omaa ja vierasta, maan rajojen sisällä asunutta kansalaista?

        Tässä uudempaa linkkiä siihen , mitä Viipurissa tapahtuu .

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006052065.html

        Harvat mahtuvat Putinin joukkueeseen!


      • Anonyymi

        Hyvä, että legendaarinen Espiläkin on rakennettu uudelleen. Hyvä on siellä nykyisen Viipurin intellektuellien seurustella kuten vastaavat suomalaiset ennen sotia ja Viipurin luovutusta.


      • Anonyymi

        Vili Uuskallio: ”Venäläisen rappion keskellä ei voi olla miettimättä, miltä kaupunki näyttäisi, jos se olisi jäänyt Suomelle. Arvatenkin pääosa vanhoista rakennuksista olisi hävitetty 1960–70-lukujen purkuvimmassa. Domuksen talokin olisi saatu purettua jonkin elementtivirityksen tieltä.”

        Ehkä 1960–70-lukujen purkuvimma Suomessa ei olisi päässyt niin pahaksi ellei Suomea Moskovan välirauhassa vuonna 1944 olisi pakotettu laillistamaan sotien välisenä aikana kiellettynä ollutta Suomen Kommunistista Puoluetta (SKP). SKP:n johtama SKDL esimerkiksi esti Turun kaupunkia ostamasta Phoenix-hotellin taloa ja vaikutti siten ratkaisevalla tavalla siihen että tämä arvorakennus purettiin vuonna 1959 (katso https://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/842018/Hotelli joka yha kummittelee ). Siten Neuvostoliitto on välillisesti syyllinen moniin huonoihin asioihin niilläkin alueilla jotka pysyivät Suomen hallussa.


      • Anonyymi

        Musti.Hintikka: "Viipuri voi puolestani ilomielin jäädä ikuisesti Venäjälle. Keväällä 1918 valkolahtarit tappoivat Viipurissa yli 200 viatonta venäläistä siviiliä. Rikos huutaa taivaisiin asti! (Jumala salli Suomen menettävän Viipurin em. rikoksen ja sotienvälisen syntielämän takia.)"

        Voitko antaa jonkin lenkin tai muun lähteen yo. syytöksen tueksi? Vaikka tuo syytös olisi tottakin niin Stalinin murhaamien miljoonien viattomien siviilien veren pitäisi huutaa taivaaseen asti vieläkin enemmän.


      • Anonyymi

        Tuommoinenkin tapahtuma oli, myönnettävä on:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viipurin_puhdistus_1918

        Teko tuomittiin kyllä tuoreeltaan itse Mannerheimin toimesta - hänhän ei ollut piiruakaan venäläisvastainen vietettyään Venäjällä suurimman osan elämästään. Mannerheim myös järjesti korvauksia murhattujen omaisille.


    • Anonyymi

      Totisesti, totisesti, Viipurin menetys on synnin palkka. Nykyisin siellä on vain synnittömiä, uraa.

      • Anonyymi

        Mitä sellaista syntiä suomalaiset/karjalaiset tekivät sotien välisenä aikana, jota sodalta säästynyt Ruotsi ei tehnyt?


    • Anonyymi

      Tasan ovat hyökkäys sodat 1-1. Tai on ne kuitenkin Suomen hyväksi 2-1, kun otetaan huomioon Aunuksen retket.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe