Aihe

jos aloitatte keräilyä, ajatelkaa perillisiänne

Anonyymi

keräilkää sellaista josta ei koidu perillisille harmia,
moni laittaa keräilyyn useita tonneja rahaa, ne samat laitettuna osakerahastoon voisivat olla kymppitonni kun perilliseni saa.
Tavarastasi eivät saa 10 % siitä mitä olet maksanut.

mun on ainakin hyvä olla kun asiat on jälkeläisten kannalta hyvin, mimim. +83-v.

5

<50

  Vastaukset

  • Sori vaan mutta taidat olla vanhuudenhöperä. Ei kenenkään elävän pitäisi ajatella tuolla tavalla, niin kauan kuin on elämää, kannattaisi nauttia siitä vaikka sitten keräilemällä juuri sitä mikä itseä kiinnostaa eikä kituuttaa vain siksi että joku tuleva sukupolvi saisi nauttia rahoista jotka sinä keräsit.
   Itsellä ei edes ole perillisiä eikä tule, monestakin syystä. Itseasiassa ei ole jälkeläisten hankintaa puoltavia seikkoja yhtään.
   Olen 44v ja keräilen mitä haluan enkä uhraa sekuntiakaan sen ajatteluun mitä niille tai rahoilleni tapahtuu minun jälkeeni.

  • Edellinen vastaaja on takuulla miettinyt monta kertaa ja purkaa pahaa oloaan keräilyyn. Kuten kaikki keräilijät purkavat jotain tunnelukkoa tms. Vanhemmilla, köyhän ajan nähneillä tämä liittyy aikaan, jolloin ei ollut tavaraa tai rahaa. Joillakin keräily liittyy haluun kahmia etteivät muut saa. Joillakin keräily on kiintymystä tavaraan, kun ihmisiin ei pysty. Kuka milläkin tavalla, mutta jokainen keräilijä tiedostaa omalla tavallaan mistä on kyse. Ihan samalla tavalla kuin kaikesta heti luopuva tyhjätaskukin pakenee jotakin. Järkevuä ihmisiä on onneksi paljon. huolellisesti mutta ilman kireyttä asiansa hoitavia ja monipuolisesti asiat huomioivia.

  • Kerätkää kultaa, erilaisia miniharkkoja jne. Varma sijoituskohde, ja vaikka pikkuhiljaa ostelee, niin ei ole vaikea päästä kilojen lopputulokseen! Vielä jos grammahintakin on kivasti noussut niin ei tarvitse nälkää nähdä!

   20 vuoden verran kohta itse keräillyt harkkoja, ja nyt jo yli kilo. Kaverit humpannut rahansa turhuuksiin kun minä ostan ylimääräisillä kultaa!

   • Kulta ei ole sijoitus, maailma on muuttunut. Pankkitoimintakaan ei enää perustu kultakantaan, joten on vanhanaikaista kuvitella että kulta olisi enää arvostettu jatkossakaan vaihdon välineenä.


  • Värimetallia. Saa olla Kultaa Hopeaa,mutta jos on hyvää tilaa missä säilyttää vaikka rullia tankoja palkkeja ym. mitä muotoa tahansa myös Messinkiä Kuparia,mutta rosteri pitää tuntea ja vain tietyt ovat sen arvoisia. Itselläni on kaksi rullaa,aivan teollisuus käyttöön tarkoitettuja. Toinen erittäin puhdasta Messinkiä ja kait sisältää jotain muutakin. Toinen on Kuparia,erikoisuus piilee että ne ovat valssattu erittäin ohueksi,en saa enää niillä koodeilla osumaa millään hakukoneella. Myös Lehtikulta mutten saanut aivan selvää kun minulla huono Ralli Englanti ja puhujalla voimakas tapa ääntää Intian jollain murteella,no ei väliä ei rahat riittäny tarpeelliseen määrään,toinen vei kuin eukon. Säilytys on vaikeaa,pitää suojata öljyillä ja toiset pistaa hapettomaan tilaan jopa Typpi tai se toinen jota en nyt muista. Ja takavetoiset Autot ovat kovaa vauhtia katoamassa,ei tarvi olla edes lähelläkään museo ikää. Jos olisin pitänyt autoni ja etsisin ostajan takapotkuilleni niin olisin varakas mies. Jokkis ja myös ns. uudet ralliautot muutetaan takavetoisiksi ja siinä joku yleensä Volvo tai Lukkoperä tai johon sellaisen saa menettää tekniikan. Ostetaan uusi auto ja heitetään etuveto kamat myyntiin,näin telkkarista ohjelman jossa Volvo V40 aivan uutena paloiteltiin. Eiköhän näitä yksinkertaisia sijoituskohteita riitä. Esim. Isä ja Äiti kertovat lapsilleen mitä heillä oli nuorena ja jopas jos sinulla on sellainen esine niin kyllä rahaa löytyy.Poikani osti romun Ford Escortin 1962 vm. maksoi 150 mk, möi euroilla kunnostettuna 6500e,siis täysin kunnostetuna josssa oli kuvia,videon pätkiä millainen projekti oli niin siitä tehtiin isompikin tarjous mutta se sai joka ennätti varata vaikka antoi luvan tehdä itselleen oharin kun ero oli tosi iso se vain ei rehelliseltä onnistu kun on lupaus annettu. Olin 16, ja sain hakijan Viinakauppaan Kossua ja ennen aukaisua veljeni näki Lasilangan keskellä pulloa tarksti toiseen reunaan. Ei riittäny äly olla avaamatta,vettä tilalle ja kaise jonkin arvoiseksi jäi. Näitä kiiltäviä kiviä en enää osta vaikka olisi todistus,kaveri menetti isot rahat puhtaan kiven kaupassa,ei ollu ihan kirkas kun valo vaihtui.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23957
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16125
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14858
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   11734
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5918