Perussuomalaiset mukaan MENF:iin?

Anonyymi

PERUSSUOMALAISTEN eurovaaliehdokas Olli Kotro osallistui tiistaina Tallinnassa pidettyyn kokoustilaisuuteen, jonka järjesti Euroopan kansallismielisten puolueiden yhteenliittymä MENF. Samassa yhteydessä Virossa vieraili Ranskan kansallisen liittouman johtaja Marine Le Pen, joka on kiertänyt viime viikkoina Eurooppaa pyrkimyksenään kerätä kansallismielisiä oikeistopopulistipuolueita vaalien jälkeen perustettavaan, uuteen liittoumaan europarlamentissa.

Kokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Le Pen sekä muut kritisoivat sitä, kuinka Viron media keskittyi kysymyksissään lähes yksinomaan Venäjään, joka on yksi erimielisyyttä puolueiden välillä aiheuttavista kysymyksistä.

IS tapasi Kotron lehdistötilaisuuden jälkeen ja kysyi puolueiden yhteistyöstä.

Oletko samaa mieltä Marine Le Penin kanssa siitä, että oikeistopopulististen puolueiden liittouman syntyminen europarlamenttiin vaalien jälkeen on varmaa?

– En oikein ymmärrä, mikä sen voisi pysäyttää. Meillähän löytyy nyt vaadittavat seitsemän puoluetta. Myös tarvittavat 25 meppiä on, sillä Italian Lega, Saksan AfD ja Le Penin porukka saavat sen varmasti kasaan.

Kotro oli mukana myös Milanossa huhtikuun alkupuolella, kun siellä kokoontui useiden maiden oikeistopopulistipuolueiden edustajia Italian sisäministeri Matteo Salvinin kutsusta.

Onko Salvinin ja Le Penin kokoamissa liittoumissa käytännössä kyse samasta asiasta?

– Se, mihin perussuomalaiset on lupautunut mukaan, on uusi europarlamenttiryhmä. Minun mielestäni siitä on puhuttu. Myönnän, että en tarkalleen muista, mutta minun ymmärtääkseni mukana ovat käytännössä samat puolueet. Osalla asia voi ratketa vaalien jälkeen, ja kaikenlaisia spekulaatioita on. Olennaista persujen kannalta on se, että sinnehän on Milanossa ilmoittautunut se sama porukka, ja sen jälkeenhän sinne on tullut mukaan julkisella ilmoituksella tietty porukka.

Kun olet ollut mukana tässä sekä Italiassa että täällä Virossa, niin minkälainen vaikutelma sinulle on syntynyt, onko puolueilla enemmän yhteisiä kuin eriäviä näkökantoja, kuten täälläkin on sanottu?

– Minulla on hyvä tunne, koska nyt on pystytty jättämään se iso V-kortti eli Venäjä sivuraiteelle, eikä siihen hirttäydytä. Heillä on erilaisia Venäjä-kantoja. Meidän kanta on tunnettu, Jussi Halla-aho on sen sanonut. Voimme keskittyä siihen, mikä meitä yhdistää. Minua ihmetyttää, kun tämä keskittyy Venäjään. Se on kuin pakkomielle.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueen näkemys Venäjästä on, että maa miehittää Krimin niemimaata laittomasti ja sen täytyy vetäytyä. Halla-ahon mukaan myös Euroopan unionin täytyy reagoida jollain tavalla.

Krimin miehitys on syynä EU:n Venäjälle asettamiin pakotteisiin. Myös Viron EKRE-puolueen puheenjohtaja Mart Helme on sanonut, että Krimin miehitys on keskeinen erimielisyyden aihe puolueen ja Le Penin näkemysten välillä.

Jos Italia ja Ranska päättävät ryhtyä ajamaan Venäjä-pakotteiden purkamista, onko perussuomalaisten helppoa irtisanoutua siitä?

– Se on siinä mielessä helppoa, että ensinnäkään Euroopan parlamentissa ei ole ryhmäkuria ja toisekseen, kuten Le Penkin moneen kertaan totesi, että jokaisella maalla, mikä tarkoittaa myös jokaista delegaatiota, on oikeus omaan diplomatiaan. Eli perussuomalaiset eivät ole millään tavalla sidottuja siihen, jos he lähtisivät tällaista ajamaan. Tietysti pitää muistaa, että poliittinen tilanne voi muuttua, eihän sitä tiedä, vaikka Suomen hallituksessakin kanta asiaan muuttuisi jossakin vaiheessa.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vain yhdistämällä ainakin pääosat nykyisistä äärioikeisto- ja vasemmistoryhmistä ECR, EFDD, ja ENF on mahdollista saada esimrkiksi 150 meppiä käsittävä oikeistopopulistinen ryhmä. Silti se olisi vasta kolmanneksi suurin. Eli mitään ihmeitä se ei saa läpi.

      EU-vihaajien haaveet ovat tyhjän päällä, sillä populisteissa on aivan liian monta kukkoa mahtumaan yhdelle tunkiolle, ainakaan sovussa.

      • Anonyymi

        Populistit ovat jakaantuneet nyt kolmeen ryhmään: Euroopan konservatiivit ja reformistit (ECR), Vapaus ja suora demokratia (EFDD) ja Kansakuntien ja vapauden Eurooppa (ENF). Nyt vaaleissa yritetään saada kasaan yhteinen ryhmittymä.

        Lisäksi hankkeella näyttää olevan kaksi johtajaa: Le Pen ja Italian sisäministeri, Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini. Jos populisteilla on yhteisiä päämääriä, niin isojakin eroja kyllä löytyy. Suhtautuminen Venäjään on yksi sellainen.

        Salvini ja Le Pen ovat molemmat Venäjä-myönteisiä. Esimerkiksi Ruotsidemokraatit eivät voi tästä syystä olla mukana hankkeessa. Venäjä aiheuttaa allergiaa myös Virossa ja Puolassa, historiallisista syistä. Muissakin asioissa painotuseroja riittää.

        Euroopan populistiset liikkeet ovatkin sekalainen seurakunta, joka varmasti tulee saamaan ääniä eurovaaleissa. Se, tuleeko oikeistopopulismista europarlamenttiin Euroopan unionin linjaan, päätöksentekoon ja komission kokoonpanoon vaikuttava mahtitekijä, on vielä hämärän peitossa. Le Pen on hahmotellut löyhää liittoumaa, jossa puolueet määrittelevät itse asiakohtaisesti missä ja miten ovat mukana. Tämä ei ole kaukana hollituvasta, jossa mennään ja tullaan miten sattuu. Populistien yhteenliittymä näyttää EU:n kannalta lähinnä paljon melua tyhjästä -hankkeelta. Oikeistopopulismin saama näkyvyys eurovaaleissa palvelee enemmän puolueiden kansallisia etuja ja menestystä omissa vaaleissaan.


    • Anonyymi

      Se on ny kansalais aate herännyt . Suomessaki on ny jo ensmäisenä ennakko äänestys päivän ylitetty äänestys määrä, joka saatiin koo viime Eu vaalien ennakko ääninä. Se o kansan liike toi Nationalismi ja meillä Perussuomalaise, jokka on lähteny kansa asialle. Lauraa ne kaikki ny si äänestää ,Suomen puolesta.

      • Anonyymi

        Eilen oli hyvä EP-keskustelu MTV:ssä.
        Mukana oli puolitusinaa pätevää ehdokasta sekä Huhtasaari ja Väyrynen.

        Laura tyrkyttää niitä hölmöyksiä, mitkä menevät läpi älyn-jättämille kannattajille, tajuamatta, että kaikki muut keskustelijat olivat asiantuntijoita, erityisesti nykymepit Pietikäinen ja Kumpula-Natri, sekä tuleva meppi Ville Niinistö..

        Paavo unelmoi paluusta1980-luvulle, mikä kieltämättä oli hänelle hienoa aikaa. Paavolla menee muutenkin hyvin. Paitsi mepiksi, hän on ehdolla Suomen presidentiksi ja Kepun puheenjohtajaksi. Siinä on hommaa tehomiehellekin.
        Tällä hetkellähän Paavolla on alla vain Helsingin kaupunginvaltuuston paikka kristillisten äänillä. Mutta pian kaikki muuttuu...
        Ovathan auki myös EU:n presidentin ja komission pj:n paikat...


    • Anonyymi

      Alma Median gallup näyttää taas PS:n kannatuksen kasvua.Se ennustaa PS:n voittoa EP-vaalissa eli ehkä kolmea paikkaa. Huhtasaari on todennäköinen äänikuningatar.

      Toivottavasti äänestys% nousee ainakin 50:een. Mitä piemmpi se on, sitä suurempi PS:n menestys,

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe