Aihealueet

Listaukset

  Todella ikävystyttävää EU-paskaa TV1:ssä

  Anonyymi

  Miten osaakin olla ikävystyttävää, tylsää, latteaa...

  22

  <50

   Vastaukset

   • Suoraan Brysselistä...elitistä kuivakiskoista sontaa.

   • Näinpä, kun sentää kaffekupposen sijaan voi ostaa muutaman purkin herkullista hernekeittoa. Jää nähtäväksi, kuinka kauan sitten.

   • Huippupolitiikkaa. Yleisradio tarjoaa harvinaista herkkua.

    • Mitä huippupolitiikkaa? EU ei ole saanut aikaiseksi muuta kuin hallitsemattoman maahanmuuton ulkorajoiltansa sisään, ja siitä ei ole seurannut kuin hallitsemattomia ongelmia.

     Huippupolitiikasta voi puhua vain silloin, jos päätökset ja ratkaisut ovat onnistuneita ja hyviä seurauksia tuottavia jäsenmaiden kannalta. Sitä ne eivät ole EU:ssa olleet moniin vuosiin.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Mitä huippupolitiikkaa? EU ei ole saanut aikaiseksi muuta kuin hallitsemattoman maahanmuuton ulkorajoiltansa sisään, ja siitä ei ole seurannut kuin hallitsemattomia ongelmia.

     Huippupolitiikasta voi puhua vain silloin, jos päätökset ja ratkaisut ovat onnistuneita ja hyviä seurauksia tuottavia jäsenmaiden kannalta. Sitä ne eivät ole EU:ssa olleet moniin vuosiin.

     No sehän on sitten yltänyt samaan saavutukseen kekopen kanssa. Eikös noitten saavutuksia oo kehuttu persujen toimesta taivaisiin?


   • Juu, tää on ihan paska ja tylsä keskustelu.

   • Samat ongelmat kuin Suomessa nousevat esiin. Palkkatasot ja niiden riittävyys elämiseen ja minimipalkkatason määrittämisen tarve tuon myötä. Eläkeiän nosto ja korkea työttömyys aste euromaissa .Euroopan maiden erillainen suhtautuminen maahan muuttoon ja osallistumiseen asioihin ,koetaan ongelmaksi. Myös rajojen vahvistaminen Eu:ssa nousee vahvasti esiin.

    Suhtautuminen keskutelussa on sikäli erillaista ,että tuolla avoimesti keskutellaan asioista ja ongelmat tunnistetaan . Ilman ongelmien tunnistamista ei ongelmat ole ratkaistavissa, joten tuo on vaihteeksi virkeää keskustelua poliittisella saralla. Meillä kun on yksi Eu kriittinen puolue ,joka tuo esiin samoja ongelmia kuin tuolla nyt tuodaan Ero on keskustelun tasossa, Keskustelu on avointa ja rakentavaa .Toisin kuin Suomessa jossa puhutaan päälle ja ongelmia julkituova taho pyritään vaientamaan. Yksi taho tuo esiin näitä asioita kriittisesti ja se on PS , muut pyrkivät kieltämään nuo näkökulmat ,kuten koko tuon puolueen Eu vastaisena.Selkeästi on Suomesssa pidetyistä Eu väittelyistä jäänyt käsitys ,että meillä pitää vaijeta näistä asioista ollakseen poliittisesti hyväksytty,kuten PS:lle on käynyt.

    • Joo, ilmastonmuutoksen torjunta koetaan erityisen tärkeäksi.


    • Nämä haastatellut on hiukka vaikuttavammassa asemassa ollessaan ehdolla komision puheenjohtajaksi, jossa päätöksiä tehdään Eu:ssa toisin, kuin tuolla parlamentissa ja tuo näkyy keskustelun tasossa Eu tavoittellisuutena asioiden suhteen,sekä ratkaisu lähtöisyytenä ,että toimivaltuuksien rajallisuuksien tunnitamisena Eu:n ollessa talous unioni eikä valtiollinen hallinto joka asettaa hankkeille tietyt puitteet.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Nämä haastatellut on hiukka vaikuttavammassa asemassa ollessaan ehdolla komision puheenjohtajaksi, jossa päätöksiä tehdään Eu:ssa toisin, kuin tuolla parlamentissa ja tuo näkyy keskustelun tasossa Eu tavoittellisuutena asioiden suhteen,sekä ratkaisu lähtöisyytenä ,että toimivaltuuksien rajallisuuksien tunnitamisena Eu:n ollessa talous unioni eikä valtiollinen hallinto joka asettaa hankkeille tietyt puitteet.

     Kaikkein pöhköintä on, että EU;sta yritetään tehdä liittovaltiota, vaikka jäsenmaat ovat historiallisesti, kulttturisesti ja kielellisesti hyvin heterogeenisia, toisin kuin Yhdysvalloissa, joissa kaikki ainakin puhuvat samaa kieltä. Miksi niin pienen joukon komissiossa olevia pitäisi päättää kaikkien eri jäenmaiden asioista? MIksi suuret päätökset pitäisi keskittää heille suuren väkimäärän Euroopassa?

     Yhdysvalloissakin osavaltiolla on paljon enemmän omaa poliittista päätösvaltaa kuin EU;n jäsenmaiden ns. itsenäisillä valtioilla!


    • Ei se ole tällaisenaan edes mahdollista. Eu on oma taus instanssi ,jossa on kolme ns. hallinto "kamaria" Komissio johon vaikoituu joka maasta edustaja ,joka Suomen osalta tulee vaalit voittaneesta puolueesta eli pääministeri puolueesta.Vaikkakin komisaarit toimivat Eu:intressejen lähtökohdista säilytetään tuolla vahva sidonnaisuus maan hallitukseen

     https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-commission_fi

     Parlamentti on Eu:n varsinainen lainsäädäntöelin säätää lakeja ja tuonne valitaan lain laatijoita,mep:jä suorilla Eu vaaleilla. Sitten on neuvosto jossa jäsen valtioiden ministerit neuvottelevat asiasisältöisesti maan lähtökohdista .Neuvottelevat ministerit vaihtelevat aiheen mukaan ja ministeri kenen toimivastuu alueeseen kulloinkin käsiteltävät asiat kuuluvat.

     Sovittuja asioita viedään myös Suomen Eu lainsäädäntöön,mutta lait hyväjksyy meillä eduskunta .Eu on talous unioni ja sillä ei ole suoranaista määräysvaltaa jäsenvaltioiden lainsäädäntöön ,eikä muutakaan suoraa pättäntävaltaa ohi Suomen eduskunnan.

     Eu tarjoaa otollisen maaperän yleis eurooppalaiselle päätöksen teolle,kuten ilmastopolitiikalle ,mutta se edellyttää aina jäsen maan hyväksyntää asioiden suhteen .Toki liittymissopimuksissa on on jo sovittu jäenien erinäköisistä jäsen asteista ja osaan otosta ,joka vaihtelee sopimuksien mukaan. Liittovaltio Eu ei ole eikä siitä koskaan sellaista tuollaisenaan voi tulla ,se vaatisi suuria muutoksia,jolloin moni jäsenmaa todennäköisesti irtautuisi unionista. Mm Suomessa asiasta olisi järjestettävä kansanäänsetys ja satava kansan enemistön hyväksyntä, ennen kuin edes valtaa olisi luovuitettavissa osin tai kokonaan ulkoiselle taholle ,sillä valta annettaan kausittain päättäjille ja se kuuluu sekä on kansalais omaisuutta.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Nämä haastatellut on hiukka vaikuttavammassa asemassa ollessaan ehdolla komision puheenjohtajaksi, jossa päätöksiä tehdään Eu:ssa toisin, kuin tuolla parlamentissa ja tuo näkyy keskustelun tasossa Eu tavoittellisuutena asioiden suhteen,sekä ratkaisu lähtöisyytenä ,että toimivaltuuksien rajallisuuksien tunnitamisena Eu:n ollessa talous unioni eikä valtiollinen hallinto joka asettaa hankkeille tietyt puitteet.

     On hienoa kuulua Eurooppaan jossa ongelmat ovat kuitenkin "pieniä" ja täällä asioista puhutaan sivistyneesti ja ollaan aidosti huolestuneita ihmisten toimeentulosta ja ilmastosta. En usko että missään toisella mantereella asioita voidaan käsitellä näin. Se että Suomessa keskustelu on riitaista ja eikä puhuta samalla tavalla kuin Euroopan tasolla johtuu meidän poliitkkojen huonoudesta. Esim. persut eivät osaa puhua Euroopasta kuin maahanmuutto-ongelmana. Euroopan kansalaisilla on paljon muitakin huolia esim. Etelä-Euroopan nuorisotyöttömyys, ilmasto, Itä-Euroopan oikeuslaitoksen rappeuttaminen jne. Mutta Eurooppa on edelleen sivistyksen kehto jossa ihmiset ja tavarat liikkuvat vapaasti. Yrittäkää muistella millainen takapajula Suomikin oli ennen EU-jäsenyyttä. Tänä päin änä meidän nuorilla on aivan upeat mahdollisuudet Euroopassa.


   • Keskutelun ytimessä on veronkierto ,sekä myös veroparatiisi toiminta ja tarve luoda yrityksille minimivero aste joka kerätään kaikilta yrityksiltä .

   • Käyttäytyvät hyvin ja osaavat vastata kysymyksiin. Ihan erilaista kuin Suomen vaalikeskustelut...esim. Laura Huhtasaari on aina pihalla kuin lumiukko ja ei vastaa kysymyksiin.

   • Mitkä ihmeen Eurooppanuoret muka.
    No voin kyllä arvata, jos tuo pj pos sukkakin on ruokittu suomalaisten rahoilla noin hyvin.

   • Yritettiin luoda keinotekoista "yhteenkuuluvuuden tunnetta" vaikka EU on juristien märkä uni.

   • Oli vaikeaselkoista tuo kääntäjien puhe. Se ei oikein kuulunut ja kun on tuollainen tasapaksuääni, sitä on tylsä kuunnella.

    En viitsinyt koko aikaa kuunnella, oli niin unettavaa, Jos olisi ollut käännösteksti ruudulla, olisi katsominen ollut mielekkäämpää.

   • Voi hyvåä päivää! Ja naamapalmu

    Siis, tähän asti oon luullut että suomalaiset poliitikot ovat typeryksiä ja idiootteja, mutta nyt tajusin että muun euroopan poliitikot ovat vielä sairaampia ja enempi sekaisin.

    Ei saakeli oli järkyttävä ohjelma. Yhtåän ainoaa näistä ei pitäisi ik7nä päästää päättämään kenenkään asioista.

    • Jos väittää Euroopan körkipoliitikoita sairaiksi ja tietämättömiksi niin kannattaa ensi miettiä riittääkö oma henkinen kapasiteetti ymmärtämään näin isoja asioita laajasti. Ongelma saattaakin löytyä ihan siitä omalta sohvalta. Hienoa, asiallinen ja totuudenmukainen keskustelu Euroopan tilanteesta.


   • Ei tuota paskanjauhantaa viittinyt edes katsoa se oli täyttä
    soopaa

   • sairasta touhua, raju puuttuu täysin. eu on ÖKYketkujen rahastuskone, ei muuta. tavis vain kärsii ja maksaa.

    • Tuo on kupletin juoni.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    11104
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    273
    5926
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1074
   4. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    40
    776