Kohtuuton työvuorosuunnittelu

Anonyymi

Ensin 4 iltavuoroa tyyliin 14.00-23.00. 5. vuoro 14.00-19.30. 6. vuoro alkaa 06.40. ? Eikä tämä ole poikkeus vaan vakituinen käytäntö. Kun yrittää puhua asiasta, aletaan väittelemään, että ehkä joku voi vaihtaa vuoroa. Onpa hyvää ja vastuullista käytöstä. Sitten muka ihmetellään, kun alkaa diabetes2 kukkimaan. Olkaa hyvät ja ottakaa selvää mitä tällainen vuorokauden rytmitys aiheuttaa ihmisen terveydelle ja mielenterveydelle. Työnantaja on kohtuuton ja harjoittaa jatkuvaa henkistä väkivaltaa käyttämällä vastuutonta ja mielivaltaista työvuorosuunnittelua lyömäaseena. Onko tämäkin asia vietävä lakiin ja työehtosopimuksiin, koska työnantaja ei vapaaehtoisesti voi huomioida terveysvaikutuksia omassa toiminnassaan? Esimerkkinä: aamuvuorot alkavat ennen klo 12.00. Siirtyminen aamuvuorosta iltavuoroon ja päinvastoin tapahtuu kahden peräkkäisen vapaapäivän jälkeen. Onko tällainen mahdotonta?

36

155

  Vastaukset

  • Serkkuni, älykäs lääkäri, sanoi jo vuosia sitten, että IHMISTEN työvuorot pitää rytmittää niin, että viikon alkupäivät voivat olla aamupainotteisia, ja jossain vaiheessa voi siirtyä aamupainotteisesta iltapainotteiseen. Mutta siirtyminen iltapainotteisesta suoraan seuraavaksi päiväksi aamupainotteiseen on erittäin hölmöä. Pitäisi vaatia liikennesuunnittelijoita korkeakoulututkintoa, jotta alkaisi tulla suunnitteluun järkeä !

  • Niin? Mikä tuossa on kamalan kauheata? Ja mihin saakka 6.vuoro mahtaa kestää ja mitä sen jälkeen?
   Itse en näe tuossa mitään normi-ihmiselle ongelmallista.

  • Näin puhuu Demari luottamusmies kun omat asiat on hyvin,kurssit ja lomat liiton rahoilla niin ei kiinosta työntekijän huolet.
   Vuorotyö on muutenkin raskasta,pitäs ajatella henkistä jaksamistakin,ennen oli HKL:n linjavaalit,nykyisin tehdään työvuorolistat ja nekin riippu kuka ne tekee jos on pottumainen pomo ja joudut silmätikuksi,kyllä on kinkkiset ja raskaat työvuorot.

   • Tottahan meillä luottareilla on etuja oltava. Emmehän muuten pystyisi suorittamaan edunvalvontaa työpaikoilla.


  • No naukuminen alkaisi siinä vaiheessa, kun iltavuorosta siirrytään aamuvuoroon kahden vapaan jälkeen.
   "Vapaapäivätkin on tässä firmassa suunniteltu niin, että ennen vapaita on iltavuoro ja vapaiden jälkeen on tietenkin aamuvuoro!! Natsimeininkiä!"

  • Vaihda alaa tai lopeta vinkuminen. Dösähommat on vuorotyötä vai jäikö jotai epäselväksi kun allekirjoitit työsopparin?
   Voithan kokeilla viedä pullaa pomoille jos se auttaisi.

  • Ammatinvalintakysymys. Turha kitistä

  • Vastaukset tulee näiltä joilla hyvät vuorot.
   Ala on persiistä.
   Mut eka käyt kysymässä erivuoroja esimieheltä.
   Jossei auta ni lähtet akt:stä ja sit aina saikkupäivä kun käy liian raskaaksi. Kyl ne siitä vaihtuu..

  • Siis mitä vaikuttaa AKT.stä lähtö ? Sitten ei ainakaan ole kukaan puolustamassa eikä ajamassa asiaa eteenpäin.
   Taitaa olla koirakähärän tekstiä joka sai aikoinaan pullaa pomoille kantamalla niitä hyviä vuoroja samalla kun kehtasi haukkua toisia reppanoiksi jotka olimme Helbiltä lomkan mukana tulleita.
   Kaikki on mahdollista jos vaan on halua, mutta olen kuullut etenkin siellä Helb / Koivarin suunnalla pitää nussia perseeseen sitä työuororipaa joka hengailee niiden fillaristien kerhossakin. jos aikoo saada sopiovat sarjat.
   Myöskin Syvämulkun kaljua nuoltava säännöllisesti.
   Täällä ei sellaista tartte tehdä . Ei pullia eikä kullia pomoille sen jälkeen kun se Käde blosas ja lähti joka sillätavoin toimi mielistellen.
   AKT pistää luun kurkkuun myös perseennuolijoille !!!
   ps. Kaljat helmessä taas perjantaina ja sovintoakin saa tehdä jos mies päästää teidät.

   PARTAJUGI !!!

   • No nyt selvisi karvajugin taustat. Olikin näitä kestosaikuttaja dokupellejä ketkä pantiin helbiltä kiertoon meidän muiden liikennöitsijöiden riesaksi.
    Sääli ettei silloin käytetty ”ennakoivaa” valintaa mm työhöntulotarkastuksen muodossa tehokkaammin.


   • Vitut sinä koirakäkkyrä kenenkään taustoista ole selvillä sinä Vartiaisen puppelipoika !!!
    Minä olin kyllä Helbillä ,mutta en ollut lonkan mukana siirtyneitä.
    Tulin kun pyydettiin ja vaihtelin lamppuja sekä tuurasin välillä montsikkaakin, mutta en kantanut pullaa koiran tavoin pomoille !
    Ammattitaitoa enemmän kuin kokoomuspellellä, joten pystyn jopa vittuilemaankin pomoille jos tarve vaatii !
    Dokaan sillointällöin kyllä, mutta en duunissa blosaa, kuten Kähärä teit !!!
    Eipä näkynyt sua Helmessä ei !

    Partajugi


   • En ole koirakäkkyrä . Olen pomomies eräässä kohtalaisen suuressa dösäfirmassa. Seurailen näitä kirjoituksia ja odottelen seuraavia yhtiömme rekrypäiviä.
    Näistä kirjoituksista kun on helppoa vetää yhtäläisyyksiä työhakemuksiin.
    Nytkin karvajuki paljasti muutaman pienen mutta, hyvinkin oleellisen asian itsestään.
    Nähdään juki seuraavissa työhaastatteluissa.


  • AKT kenenkään etuja aja paitsi omaa etua.
   Sanoppa yks kerta kun mitään hyötyä ollut paitsi luottamusmiehille hyvät vuorot.
   Suomes euroopaan huonoimmat työehtosopimukset lähiliikenteessä.
   Maksa ny siitä 50e/kk.
   Välil nousee liksa 10c.

  • Joku kysyi, että mitäs sen 6. vuoron jälkeen. 6. vuoro 0n 06.40-18,37. Sen jälkeen yksi vapaa ja sen jälkeen vuoro 04.15-09.53. Tämä kaava toistuu sarjoista toiseen. Mielestäni iltavuorosarjassa ei ennen vapaata saa aloittaa vuoroa kuin vasta 12 jälkeen. Kun parikin eri kolleegaa on käynyt asiasta sanomassa, ei ole vaikuttanut. Heille on kerrottu asiaa kysyessä, että "nyt en tiedä kenelle olet puhunut". Outoa, kun tämä kenelle olivat puhuneet, lupasi merkitä heidän toiveensa ylös.

   • oijoi, mihin te kuskit joudutte noista päivistä maksettavien rahojen kanssa?? On niin pitkiä päiviä ja kahdessa viikossa 12 työpäivää. Varmaan pankkien sijoitusneuvojat ovat jatkuvasti kimpussa??


   • ? Miten tämä liittyy aiheeseen? Olet varmaan näitä raivokuskeja. Tyyliin turpa kiinni ja hommiin. Oikea esimerkki kuljettaja. Ajan vaikka läpi harmaan kiven, kun olen niin kova äijä että.


  • Oikeastaan eihän tuohon muuta tarvittaisi kuin tämä klo 12 sääntö. Aamuvuorot alkaisivat ennen klo 12.00 ja iltavuorot alkaisivat sitten klo 12.00 jälkeen. Luulen, ettei tämä kuitenkaan työnantajalle käy, kun he eivät halua työrauhaa. He haluavat antaa varoituksia ja potkuja ja yleensäkin päättää asioista. Ikävää, että sitten päättävät päin helvettiä.

   • Juuri näin me työnantajapuolella haluamme. Työrauha on turhaa koska aina löytyy alalle tulijoita. Meitä kiinnostaa vain ja ainoastaan TEHOKKUUS! Niin kaluston kuin henkilökunnan maksimaalinen hyödyntäminen. Emme tee mitään neuvostoliitolaisia 5 vuotissuunnitelmia, yrityksen ainoa tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Muusta viis.
    Työntekijöiden on turha taistella tutkainta vastaan sillä te olette helposti korvattavissa olevaa materiaalia.


  • Missään sopimuksissa ei ole että iltavuorosarjassa ei ennen vapaata saa aloittaa vuoroa kuin vasta 12 jälkeen. Työnantaja määrää miten ajosarjat alkaa. Monissa yhtiöissä on käytäntönä että työaikojen välissä on kolme kertaa vain 9 tunnin tauko eikä 11 tuntia.

   • Sehän tässä mättää, että määrätään, koska ei ole sopimuksessa eikä laissa. Vapaaehtoisestihan ei voida järkevästi ihmisen mielenterveyden huomioonottaen toimia. Ja sitten määrätään taas päin helvettiä. Sekundaa toimintaa.


  • Nyt uusi hallitus maassamme ja seuraavat TES-neuvottelut, niin kirjataan sellaisia asioita jo tässävaiheessa ylös ja toteutetaan neuvotteluteitse ja jos ei neuvottelut suju, keinoja löytyy Taavetin apujoukoista alkaen ja autot seisoo ja porvari nukkuu jo nyt heikosti.
   Sidonnaisuusajat pois ja työpäivä max 8 tuntia plus pekkaset päälle ym.

   Partajugi

   • Taitaa erään helmen ovi alkaa käymään.

    Saasnähäjoo


  • Minula ainakin hyvat ajosrja. Pullo pomole aina tuliasina pysy sarjat hjuvina ja pääse kotiin joka viikonlopu

  • Huomasin toissaviukolla meidän firmassa esimiehen huoneessa kaappi oli täynnä kalev suklaata ja muutama virun valgee pullo
   Mistä lie tullut..

  • Helmen ovi alkaa käymään juhannuksen jälkeen !

   Tulen myös luennoimaan aiheesta tulevat työtaistelut ja yrittäjän ja suuryritysjohtajan kyykyttäminen, nyt kun uuden hallituksen myötävaikutuksella uudet tuulet alkavat puhaltelemaan !!!

   Talkoo-Taavetti

  • Vieläkö joku uskoo liiton pitävän työntekijän puolia? Eipä enää näytä siltä, joskus 30v sitten saatto hyvinkin näin olla. Nykyään pidetään lakkoja työttömien puolestaan, jotka sitten tulee riehumaan bussiin ja kun lähdet selvittelee tilannetta saat fudut. Eikä se liitto siihen reagoi vaan karenssi paukkuu.

  • Kyllä se riehuminen onnistuu työssäkäyviltäkin ja rahasukujen vesoilta paremminkin kuin työttömiltä.
   Onhan pidettävä työttömienkin puolesta lakkoja , koska suuntaus on ollut että työttömäksi pyritään ihmisiä suoltamaan joka paikasta.
   Se hyvä ammatti kun saadaan liksat siinäkin kohdilleen. Ei tarttis töitä tehdäkään sen jälkeen. Työttömänä vaab ja liksa juoksee !

   Mutta kyllä liitot reagoivat, ellei kuski itse ole antanut aihetta ja aiheuttanut ongelmia riitatilanteessa. Onhan ohjeistus että kuski EI SAA leikkiä poliisia, vaan oikeat poliisit paikalle jos riehumista havaittavissa.
   Omien aivojenkin käyttö on nykyään sallittua , jopa suotavaa. Jos tiedät.
   Partajugi

  • Pian ovat ne hetket käsillä kun aika tarttua härkää sarvista ja näyttää taas joukkovoimaa, mitä ei ole oikeistohallitusten aikana täysmääräisesti pääaty käyttämään ja näyttämään.
   Muutama hassu päivän mittainen toimintapäivä sillointällöin.
   Mutta korjataan asia ja koska on niin että porvari nukkuu nyt erittäinkin levottomasti, jos ollenkaan, sillä pelkäävät kun rattaat lakkaavat pyörimästä ensin päiväksi...sitten viikoksi...sitten kuukaudeksi ja jollei sekään auta, niin...ah, kuin 1976 jopa poliisienkin lakkoillessa, jotkut alat olivat useita kuukausia lakossa.

   Sianliete ei lopu pitkienkään lakkojen aikoina, voin luvata omasta ja ryhmäni puolesta !!!

   Talkoo-Taavetti

  • Meillä ei Helbillä nuoleskella.
   Nuoleskelijoille ja suvakeille annetaan hameita, sekä joillekin fillaristeillekin jotka pyrkivät ilkeän Syväpäällikkömme suosioon sillätavoin.
   Menisivät ne saamansa hameet päällä niitä lomia ja parempia sarjoja kyselemään , kuten varmaan tekevätkin ja kaljua kiillottamaan.

   Itse olen ratkaissut hemmetin helposti asiat. Ei sen huutohärän kanssa kannata neuvotella kun ei sillä, rahasuvub vesalla, mitään käytöstapoja ole.
   Jos se määrää epäsopivaan aikaan pakkopekkasille tai kesäloman aikaistaa toukokuulle, kuten mulle usein tehnytkin, kostan jatkamalla saikuttelulla loman jälkeen ja syksyllä palattu asiaan.
   Nytkin hyvät saikkuilmat.

   Helbheikki

  • Paljon on tunteja kk ja mikä on kk palkka.

   • 160 tuntia kk ja palkka noin 2900kk bruttona


   • Anonyymi kirjoitti:

    160 tuntia kk ja palkka noin 2900kk bruttona

    En tekis kyseistä urakkaduunia edes 4000e/kk.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En tekis kyseistä urakkaduunia edes 4000e/kk.

    No niin !
    Jatkan tuosta aiemmasta kommentoinnistani, että niinhän siinä kävi ja Syvis sai mitä tilasi.
    Ei antanut lomaa heinäkuussa, niin minäpä pidin lomia ja pekkasia hänen määräämänään aikana, mutta nytpä jatkelenkin saikkujen merkeissä ja syksymmällä palailen Ruhaan taas ja katsotaan kuuluuko huuto ja lenteleekö toimistotarvikkeet hänen riemastuttuaan tulooni.

    Helbheikki


  • Ala hyvä Heikki ehdokkaaksi luottamusmies-ja työsuojeluvaaleihin, niin saatte homman toimimaan siellä lopultakin.
   Kyllä porukka sua äänestää kun lupaat laittaa sen kaljupääkotkan kuriin siellä, että lakkaa huutamasta kuskeillenne.
   Meillä Nobinalla ei moista ongelmaa ole, eikä oikeastaan mitään ongelmaa sen jälkeen kun kokoomuspelle A.Kähärä sai fudut dokaamisensa takia täältä.

   Partajugi

   • Ahaa partajugi on joku näistä hakunilan nuoleskelijoista.
    Sinne jäi fudujen jälkeen vaan virolaiset 24/7 kuskit ja suomalaisista vaan ihan parhaimmat pomojen nuoleskelijat ja pullankantajat.
    Muut oli hyvillään kun pääs veks kyseisestä paskaliiteristä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ahaa partajugi on joku näistä hakunilan nuoleskelijoista.
    Sinne jäi fudujen jälkeen vaan virolaiset 24/7 kuskit ja suomalaisista vaan ihan parhaimmat pomojen nuoleskelijat ja pullankantajat.
    Muut oli hyvillään kun pääs veks kyseisestä paskaliiteristä.

    Montakos sieltä lähti?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut