Porinapadan kesäkeitto alkaa nyt

Kun ei Edson tai Huu ollut vielä avannut utta tai ainakaan ei saatunut silmiini niin avataanpas sitten tästä uudempi rupatteluketju

309

80

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin kesän alkajaisiksi Edsolvent ja Dr. Whoo voisivat testata minkä maalaisia ovat;
      https://yle.fi/uutiset/3-10733523

      Minä tulin hollantilaiseksi ja niin että kulttuuriyhteyteni ovat Irlantiin ja Sloveniaan

    • Anonyymi

      Epsanjaa tarjottiin toiseksi kotimaaksi. Pöh, en ole yhtään ainakaan "mañana" sorttia, päinvastoin. Henkisiä naapureita Belgia ja Ranska, no miksei.

      Mutta voi pyhä jyssäys, läpötila lähenee jo 27 astetta.

      Whoo

    • Anonyymi

      No Belgia kuulemma, mutta varmaan enempi se eteläisempi belgialainen, koska Ranska ja Tsekki henkisiä naapureita.

      Kyl toi höyrystäminen tuntuu vähän hömpältä, sama, kun lämmittäis saunan puolella teholla, kaatas viisi litraa vettä kiukaalle ja sit yrittäs saada irtoon hien rajusti vihtomalla. Toisaalta (lunttasin) höyrystyminen tapahtuu kuulemma niin, että systeemiin tuodaan tarpeeksi energiaa, jotta olomuoto muuttuisi. Mitähän olomuotoa se Whoo tavoittelee?

      edson

      • Anonyymi

        Kun lempeä höyry sivelee ruumista,
        sielu vapautuu pahoista tuumista.

        Antaa siis veden höyrystimessä kiehua,
        ei silloin tee ihmisen mieli riehua.

        Whoo


    • Nyt niin sielu kuitenkin iloitsee. Itävallasta, kaikkien maiden huhtasaarten ihannevaltiosta.

      Perustavatko he uuden uljaan Itävalta-Unkari kansallisvaltion?

      edson

    • No ni

      se on sitte taas maanantai. Miten sitä ehti edes hiukka sillon, kun oli työelämässä. Siis näitä rästitöitä kotona. Nytkään niitä ei ehi.

      Nelipyöräkotiin saatava kuiteski kesärenkaat alle, vaikka ei vielä otakaan sitä liikenteeseen.

      Ovat kuulemma tiukentaneet katsastuksessakin toimiaan. Yks kerto, että oli joutunut uusintakatsastamaan, kun ei toinen seisontavalo palanut. Et silviisiin. Meillehän suomalaisille saa tehä mitä kiusaa tahansa.

    • Anonyymi

      Kävin muonanhaku matkalla ja oli sen verran lämmintä, että kytkin eka kertaa sen automaatti ilmastoinnin päälle ja kylläpä puhalsikin viileäksi aika nopeasti. Olin ohjelmoinut 19C siihen ruutuun.
      Muuten ei mitään merkillistä. Elämä jatkuu kaikkialla omilla tavoillaan konkaten.
      Kai Edsonin diesel homessakin ilmastointi on. Ilman sitä saattaisi jossain kesäisen euroopan helteissä tulla kuumat paikat ja alkaisi höyrystymään ilman saunaakin.
      Wielä kun saataisiin kehitettyä Huulle ilmastoitu sähköpyörä niin silloin maailma olisikin melko valmis
      Kun pääsis vielä äänestämään, mutta kun tuli jo äänestettyä. Äänestin korkeasti koulutettua, mutta aika tuntematonta tyyppiä eli pitkästä aikaa henkilöperusteella eikä niinkään puolueperusteella
      No sen tunnustan, että ei ollut RKP'stä eikä nainen
      AB

    • Anonyymi

      Ei ole ilmastoitu nelipyöräkotini

      Viime reissulla saimme kokea 30, mutta illaksi aina viileni mukavasti. Ajaessa ei niin kauhiasti ahistanut, ja saisihan siihen jälkiasennuksena sen ilmastoinnin

      Eilenköhän se oli, kun katsoin tappajamehiläisistä telkussa. Leppoisa amerikkalainen mehiläinen ja afrikkalainen risteytettiin ja kas kummaa, se ärhäkkyys oli dominoiva piirre.

      Äänestetty täälläkin. Tänään neljä puh,johtajaa keskustelevat ykkösellä iltauutisten jälkeen.

      edson

    • Anonyymi

      Olen tässä koneella komentokeskuksessani ihan töllön takapuolen vieressä eli ääni kuuluu mutta kuwa ei näy. Paljon katsonkin töllöä juuri niin eli kuuntelemalla. Se on nyt ykkösellä ja saatanpa kyllä mennä näköruudunkin puolelle vilkasemaan mitä suuret johtajat meille syöttävät.

      Huwa että käwit äänestämässä. Se pitää aina tehdä ajatteli mitä tahansa, koska vain mahdollisimman suurimmalla äänestysvilkkaudella saadaan edustukseen pohjautuvassa järjestelmässä maksimaalinen edustavuus. Olemme vielä aika kaukana Ruotsin noin 80 % äänestysvilkkaudesta eduskuntavaaleissa eli meillä lähes 30% ihmisistä ei osaa kantaansa muodostaa tai ei kykene edes niin yksinkertaista päätöstä tekemään.

      Katsoin muuten itsekin sen Attenboroughin tappajamehiläishomman vaikka tunsin sen vanhastaan. Attenboron tapa tuoda asiat esiin on vaan niin "populistinen" ettei sitä voi vastustaa. Mullehan tulee nettiin suoraa ne BBC Earthin ohjelmaesittelyt ja ensimmäisenä muutenkin tsekkaan BBC pääuutiset, sitten Yahoo amerikkalaisen koostelman, sitten lehdet kotimaassa ja viimeisenä YLE netin.

      Kun tulee joku erikoisuutinen alueilta niin luen pari ruotsalaistam saksalaista ja pari persiinalaisen torin lehteä jotka minulla on myös valinnoissa mutta vain pyydettäessä kansioissa.
      Niin ja usein yöllä minulla on France24 päällä TV näköpuolella
      AB
      ps. Jos minulla olisi tuollainen tila ja työkalut kuin sinulla niin ehdottomasti aloittaisin tislaamon! Mitä tislattaisiin voi olla kaikenlaista alkaen kuusenkerkkäuutteesta. Myös hajusteet kasveista tislataan ja hommissa ovat silloin hyvin kokeneet tarkkustislaajat, jotka eivät ole juoneet varsinaista uuteainetta eli hyvin vahvaa etanolia josta eteeriset öljyt tislataan pois haisuvesitiivisteeksi

    • Anonyymi

      Tislausta, kyllä kyllä, mutta kun se on kiellettyä ... kait?

      Enpäs tarkistanut, mutta tarkistin sen, että taas muuttuvat maksusydeemit syksyllä. Ehkä.

      Tunnusluvuista eroon, mutta sitten kuitenkin niitä tarvitaan muuhun. Esim. suomi.fi sivuille tai trafiin tai kantaan.

      Testasin ekaa kertaa mobiiliavainta ja kyl se raha lähti tililtä. Se onkin ainoa varma juttu, että tavalla tai toisella tilit saadaan tyhjenemään.

      edson

    • Anonyymi

      Kyl on hiostavaa ... tuolla ulkona. Kolmen tunnin tunnin oleskelu, jota ehkä just vois kutsuu työksikin, on ohi.

      Perunan siemen itämässä, mutta vähemmän ja vähemmän laitamme enää maahan. Suunnitteilla on kuitenkin laatikkovijelyä, kunhan saisi laatikot tehtyy.

      Ja niihin laatikoihin eri sipuleita. Ja salaatteja.

      Huomenna kauppakassin katsastus. Ja eilen puhisin ja puhisin, kun vaaihdoin nelipyöräkotiin kesärenkaan.

      edson

      • Anonyymi

        Perunan siemen vai siemenperuna ;). timoa vai siikliä. Maatunutta hevosen lantaa vakoon tai silakka kylkeen.
        D_Arwin


      • Anonyymi

        Onnea kauppakassin katsastukseen. Siellä ei koskaan tiedä miten käy tai millä päällä herra katsastusmies sattuu olemaan. Katsastusmies on kuin ilkeä mummo. Sen saa ihan pikkuasiasta hurjistumaan yli äyräitten ja sitten tulee uusnäyttö eteen

        Kaupungissa alles normal. Musicantti kävi juuri kyläilemässä
        Heti kun availi vähän ikkunoita niin ensimmäinen ampiainen tuli sisään kokeilemaan onneaan silkkikukan kanssa
        AB


      • Anonyymi

        Etkö jo ottanut opiksesi, kun Ceekin sinua moitti?


      • Anonyymi

        En ole vielä koskaan nähnyt mummoa katsastusmiehenä. Katsastusmiehinä taas kaikenlaisia voiteluille alttiita tyyppejä. Vaikka mitä rotiskoja pääsee läpi, kun on sopiva seteli kädessä heti kättelyssä.


    • Anonyymi

      Teki mieli kirjoittaa Hesarin mökkimatkan onnistumisesta julkisilla.

      Kyl se on niin, että kun autosta tuli koko kansan liikkumisvehe, niin silloin alkoi se "vapaus", mistä on mahdoton luopua. Oliko se 510 000 mökkiä Suomen niemellä? Joka niemessä notkelmassa...

      Ennen mökkejä oli leirintäalueet. Niihin mentiin telttailemaan - omalla autolla.

      Mutta entä nyt? Telttailu ei enää iske ja nuorisokin etääntyy jo mökkeilystä. Veikkaan, että kunkin ihmisen asumispaikan lähistöt ovat tulevaisuuden kesämökkimatkailun kohteita. Nuuksiot lisääntyvät ja niiden ympärille syntyy matkailubisneksiä.

      Minulla toteutui pitkä unelma eli saamme viettää koko vuoden niissä maisemissa, minne moni tekee niitä kesämökkimatkojaan. Soisin tämän tavan jopa kasvavan. Mutta tuskin näin käy, sillä ihminen vaatii yhä enemmän vaihtelua. Ei jakseta olla paikallaan.

      edson

    • Darwinille äsken vastasin, mutta taas katosi kirjoitus. Olen joko bannassa tai sitten alkavat vaatia tämän kirjautumisen.

      Meillä ei enää ole Timoa varhaisperunana, vaikka se olikin hyvä peruna ja kohtalaisen satoisakin. Ei myös siikliä, muutaman kerran kokeilujen jälkeen totesimme hankalaksi kasvattaa. Nyt sitten on Solid peruna kesäperunana ja yleisperunana Nicola.

      Jos vain löydämme tänään Jämsästä Annabelleä varhaisperunaksi, niin sitä on kehuttu

      Juu tiedän tuon myyrien silakkalaatikon teko-ohjeet eli se silakka sinne perunan viereen vakoon.

      • Robo on kaiketi jonkinlaisessa siirtovaieessa rekisteröidyn ja anonyymin tunnistuksen välillä.
        Varmaankin je pyrkii siihen, että lopulta kaikki kirjoittavat jollain tavalla rekisteröityinä.
        Nythän emme edes tiedä veikö robotti vai henkilömoderointi tai valitukset.
        Valitukset epätodennäköisiä kun silloin ihmismoderointi joutuu lukemaan ja kukaanhan ei ole sanonut mitään sellaista, mikä sanojen vuoksi pitäisi poistaa


    • Tänään oli taas kolmen Koon kokous. Kaikki edelleenkin sinnittelevät. En tiedä kuinka innokkaasti jokainen haluaa sinnitellä, mutta poiskaan ei ole ketään haettu vaikka Örjankin on ollut virallisesti palliatiivisessa hoidossa jo pari vuotta.

      Kun liikkeellä olin niin hankin vähän paremmat lisäkaiuttimet töllöttimeeni ja virittelin hommat niin että sen 2.1 kaiutinsetin säätöpainikkeessat voin halutessani ottaa korvakuulokkeisiin äänen, mutta jostain syystä siihen ulosottoon ei äänensäätö vaikuta joten kuulokkeista se antaa vaan melko pieneksi säädetyn äänen. Ei näemmä kaikki mene jakeluun edes puolinörtille.

      Mutta onpahan ainakin töllössä nyt halutessaan kunnon mekastus

    • Nämä hallituksenmuodostus ja EU panelit ovatkin yllättävän informatiivisiä sellaiselle joka ei ole koko poliitikkojen mielenmaailmaa mikroskoopin tarkkaan seurannut eräiden tavoin toisten höpöjuttuja.
      Huomaan, että koko puoluejohtajakaartilkla on aika heikossa hapessa kokonaiskäsitykset Teollisuustalous ja sen merkitys hyvälle kansalle.
      Meillä koko pieleen mennyt metsänhoito väärennettyine tilastoineen alkaa hiljaa aueta jo puoluejohtajaosassakin
      Pahinta on melkoisen totaalinen ymmärryksen puute siitä mikä on tuottavaa ja mikä ei ja että ei ole mitään ongelmaa toteuttaa vaikka velkarahoituksella sellaista tuotannollista toimintaa mikä itse maksaa minimillään lainan korot.

      Liikenneinfra tietysti vaatii investointeja ja siihen on investoitava ja mieluummin oikein. Se vaan ei nopeasti itseään takaisin maksa kun se on ns. edistävä mutta passiivinen investointi. Koulutus ei myöskään auta ennekuin pitkän ajan kuluttua ja silloinkin lähinnä jos on satsattu tuottavien henkilöiden koulutukseen eli ohjelmoijiin, insinööreihin, rakennusmestareihin, prosessien hoitajiin, konemestareihin, teknisiin suunnittelijoihin, projektirakennukseen. Samalla pitäisi huolehtia riittävästä palvelus ja tukiammattien koulutuksesta ja ennenkaikkea ulkomailla aitoon kielitaitoon ja kulttuureihin koulitut vientimyyjät. Mitään kun ai auta jos tavaraa ei saada kaupaksi.
      Olisi ohitettava koulutuksemme ruotsinkielinen ja kulttuurinen koulutuperimä ja mentävä suoraan maailmankieliin ja kulttuureihin oippimaan eli sinne missä ostetaan sellu vaikkapa pehmopaperiksi lisää jalostettuna ja sahatavara edes höylättynä.
      Koko ajan ruikutetaan unionin rahaa vaikka kukaan ei estä itse luomasta ja hankkimasta rahoitusta järkevälle tuotannolliselle toimijalla. Infrassa EU apu tietysti on paikallaan, mutta myös infran rahoitusjärjestelmiä on ihan yksityiseltä pohjaltakin. Samoin suuren oikean energian rahoittajia muitakin kuin Rosatom. Että muita ei löydetä on osoitus omasta kyvyttömyydestämme ja koulutuksemme epäonnistumisesta

      • Anonyymi

        Hyviä uutisia. Olkiluoto 3 Laitosyksikkö liitettäneen valtakunnanverkkoon lokakuussa 2019 ja säännöllinen fissiosähköntuotanto on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2020. Juuri sopivasti kun kovimmat pakkaset paukkuvat aina hangosta petsamoon. Toki pienellä varaumalla. Voi olla että meneenkin vuoteen 2030 reaktorin käynnistys. Vaan suurimittainen ympäristöteko olisi se että siirryttäisiin takaisin perinteiseen yksikerrosvessapaperiin. Toinen puoli kiiltävä ja toinen vähän karkeampi.On kehitettävä ultraohut 1-kerrosWCpaperi. Nykyiset 2- ja 3-kerrosvessapaperit ovat suoranaista arvokkaan puuraaka-aineen väärinkäyttöä. Wc-paperin kulutus laskisi samalla 80%. Pyyhintätekniikka kovapintaisella 1-kerros versus pehmeällä 2-kerrospaperilla on aivan erilainen. Vaikuttaa radikaalisti paperin kulutusta vähentävästi jos siirryttäisiin unionin tasolla 1-kerrospaperin käyttöön. . Mutta sehän ei tietenkään sovi teollisuudelle eikä kaupallekaan. Voi olla että loppukäyttäjätkin nousevat kapinaan kun sormiin iskee tympeä dejavu-hajuhaitta.


    • Jahas, Ali on eilen illalla syventynyt toimenpiteisiin, mitä pitäs tehrä.

      Meillä Suomessa on kuulemma huippuosaamista, kun vaan saatais kaupan. Ja samaan pyrkivät muutkin maat. Ja sekin on tullut selväksi, että EU on suuri ja mahtava talousalue, jos ... ja Afrikassa olis ...

      Koska ihmiskunta tukehtuu omaan kilpailemiseensa?

      No ite en osaa repiä edes siitä iloa, että jos meillä menis paremmin kuin Ruotsilla. Siis pyyhkis paremmin. Tai että Trumppi voittaa Kimin tai Jinpingin tai Putinin. Tai päinvast ... hetkinen, ei nyt sentään.

      Mutta voi pyhä sylvi sentään. Jollemme olisi siis kilpailleet koko ihmiskunnan olemassaolon aikana, niin meitä kait ei enää olisi. Siis kannattaa kuitenkin kilpailla, saa jatkoaikaa. Samalla ehkä päivän askareet ovat muuttuneet hiukka keveämmiksikin.

      Nyt, kun saatais vielä globaalit sopimukset siitä, että ei pilattas koko palloa ja ei täytettäs ihmisillä joka kolkkaa, että jäis niille tilaa kasveille ja eläimillekin.

    • Jospa ne perkaisivat EU:n hallinnon kunnolla. No sehän ehkä tietäisi vähemmän korkeapalkkasia duuneja, joten epäilen.

      Rinne kertoi äsken, että maakuntamalli on sovittu ja parlamentaarinen ryhmä sitten astuu kuvaan, kun käsitellään soten talouspuolen ja verotuksen kysymyksiä

      Nyt pitää lähteä tilaamaan kauppakassin takapään iskunvaimentimien vaihtoa.

      • Hei Rdsolvent!
        Eikö melkein kannattaisi kattella netistä vanhoja katsastettuja autoja pilarahalla kauppakassiksi, ennen kuin alkaa niinkin vanhuusoiretta kuin iskunvaimentajia vaihtamaan.
        Netsistä ja ihan kaupoistakin löytyy jos jonkunlaista koslaa tosi halvallakin.
        Tietysti vanhan ostamisessa on riskinsä, mutta luulisi sinunlaisesi mekaanikkovelhon helposti tunnistavan kulkukelpoisen torikassin.
        Minäkään en paljoa vaihdokistani maksanut mutta kyllä on hieno ja toistaiseksi toiminut joka osaltaan. Kop kop!
        No halvassa on se hyvä puoli, että jos se horjahtaa niin monoa peräpeiliin ja sillä selvä. Tappio, jos sellaista ehti kertyä jää pieneksi


    • Anonyymi

      Monenlaista tuomiopäivän skenaariota on olemassa. Miten käy hollantilaisten jos merten vedenpinta nousee pari metriä tai enemmän. Uppeluksiin menee tulppaanipellot ja tuulimyllyt.. Joukkopako tiedossa. Puukengille koittaa renesanssi kun hollantilaiset tarpovat mutaliejussa. Lieksassa loppuu Reino ja Aino klopojen valmistus. Kenties Suomen täytyy auttaa hollantilaisia ja ruveta valmistamaan tuulimyllykansalle puukenkiä koivupuusta. Toinen ja hyvä skenaario. Vedenpinnan radikaali nousu on kaloille, mereneläville ja merikasveille jättipotti. Uutta polskuttelutilaa. Merten hiilinielu kasvaa.

      BR D_Arwin

    • Minä en niin povaisi kaloille parempaa elämää. Kun kaikki alavilla alueilla meren rannoille rakennetut pytingit "peseytyvät" viemäreitä myöden, niin kaloille en kissan päiviä ennusta.

      Kyl mää niin odottaisin joskus ilo-uutisiakin

      Jo pelkkä vilkaisu siihen, mitä nykyään syömme verrattuna siihen, mitä pitäisi ekologisuuden nimissä syödä, siinä on jo niin huima askel, ettei sitä kyetä ottamaan. Ainakin siltä tuntuu tällä hetkellä.

      • Jos kovasti pohditaan ilmastoasioita ja seurauksia, niin kannattaisi jossain vaiheessa myös havaita, että jos niin suuri osa mannerjäistä sulaisi, että merenpinnat nousisivat vaikka 2 metriä niin silloin ihan peruskemiankin ymmärryksellä merivedet sekä jäähtyvät että niiden suolapitoisuus laskee mikä johtaa siihen että merivesi jäätyy nopeammin mitä vähemmän suolaa.
        Se taas johtaa laajenevaan jäätymiseen mikä taas johtaa........... jatkanko päättely ja faktaketjua vai joko aukesi miten pienillä asioilla ilmastofeministit ähräävät olematta lainkaan selvillä mitä seurauksia milläkin suuressa mittakaavassa on.
        Kaloille kaikki on ok sillä ne sopeutuvat ja itse asiassa voivat hyvin jos vesi kylmenee ja jäätyy laajemmalta alueelta.


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Jos kovasti pohditaan ilmastoasioita ja seurauksia, niin kannattaisi jossain vaiheessa myös havaita, että jos niin suuri osa mannerjäistä sulaisi, että merenpinnat nousisivat vaikka 2 metriä niin silloin ihan peruskemiankin ymmärryksellä merivedet sekä jäähtyvät että niiden suolapitoisuus laskee mikä johtaa siihen että merivesi jäätyy nopeammin mitä vähemmän suolaa.
        Se taas johtaa laajenevaan jäätymiseen mikä taas johtaa........... jatkanko päättely ja faktaketjua vai joko aukesi miten pienillä asioilla ilmastofeministit ähräävät olematta lainkaan selvillä mitä seurauksia milläkin suuressa mittakaavassa on.
        Kaloille kaikki on ok sillä ne sopeutuvat ja itse asiassa voivat hyvin jos vesi kylmenee ja jäätyy laajemmalta alueelta.

        Joskus pääsi harppomalla englannin kanaalin yli. Doverista Calaisiin ja takaisin. Vuonna 1673 oli juurikin niin jääkylmää aikakirjojen mukaan. Jos merten turskakanta elpyy niin voimme siirtyä terveelliseen fish and chips ruokavalioon jopa täällä Suomessa. Jonain päivänä v 2035 pyyntilaivat lähtevät troolamaan tuota merten suurta himoittua herkkua. Englannin kanaaliin, pohjanmerelle. Eikä ole turskasotia. Jokaiselle riittää. Kaikki ovat veljiä ja siskoja keskenänsä.
        D_Arwin


      • D-Arwinkin on historiansa lukenut. Turskat itämerellä lisääntyvät aina kun sattuu ns suuri suolapulssi eli ilmastotieteilijä kyllä tietää missä osoissa se suuri pulssi syntyy. Nyt ei moneen vuosikymmeneen ole ollut kuin täydentäviä pulsseja kun suurpulssin osalta kaiken täytyy osua kohdalleen eli pitkään jatkunut matalapaine sopivasssa kohdassa Atlanttia imeäkseen vettä pois Itämerestä ja sitten vielä niin että puhdas suolavesi ehtii syrjäyttää Itämereltä Skagerrakista poistuneen vähäsuolaisen ja sitten imaista paineiden muuttuessa Itämeri normaalipintaan sillä täyssuolaisella vedellä mikä valahtaa aina Itämeren altaaseen eli siihen Gotlannin edustan syvänteeseen. Silloin tulevat turskat mukana ja pitkäksi aikaa turskille sopiva lisääntymissuolaisuus tai suolapitoisuuksien kerrostumapinta.


    • Katselin ihan yleismielenkiinnosta päivän EU vaaliohjelman niille pikkupuolueille.
      Oli melkein hämmentävää kuulla juuri tältä joukolta erittäin asiallista ja konkreettistakin ymmärrystä osoittavaa tietoa.
      Tietysti joissakin pienryhmien kulttiasennoitumista myös.
      Se mikä minua eniten häämmästytti oli Liberaalien, Sinisten, Piraatti Pennasen, kommunistien Sandbergin ja jopa monin osin feministien Aron monet hyvin rationaalit ja oikein perustellut ajatukset.
      Paavokin oli siellä ja Paavo on ikuisesti Paavo! Siellä näytti olevan myös ihan yllättäen mie eläinsuojeluliikkeen edustajana, mutta eipä puheissa antia ollut . Samoin tyhjäksi jäi kansalaispuolueen Kilpeläisen sanoma.
      Suomen kansa ensin puolueen de Witt oli oma itsensä eli hyvin rajoittunut ja kaiken maahanmuuton kaikella tavalla rajoittava.

      Ennen kaikkea hämmästytti monen pienpuolueen energiakanta ja ehdotusten konkretia mikä täysin on loistanut poissaolollaan suurien puolueiden keskusteluista ja ohjelmista vaikka asia on erittäin tärkeä valtakunnan kokonaismenestymiselle.
      Harmi, että noita ajatuksia ei paljoakaan tullut eduskuntavaalikeskusteluissa esiin. No sinisethän kyllä esittivät samatyylistä energia asennoitumista kuin nyt debatissa ollut ennestään tuntematon edustajansa Tiina Ahva

      Oli sillä tavalla hyvä elämys todeta että politiikassa on sittenkin ihan järkeviäkin ajatuksia, mutta surullista samalla todeta että niitä voivat esittää vain sellaiset jotka eivät ole integroituneet suuriin edunvarjelijoihin

    • Olen nyt myös alun katsellut tätä suurten puolueiden puheenjohtajien vaalikeskustelua ja siirryin tänne komentokeskuksen kuuntelupuolelle, kun ei enää kärsinyt katsella niiden kieroja ilmeitä ja toistensa nokkimista.
      Suurin osa näistä isoista johtajista oli selvästikin hyvin pihalla konkretiasta eli mitä seuraa mistäkin tekemisestä tai vastaavasti melkoisessa tyhmyydessä ja asioiden selvittämättömyydessä todellisuudessa.
      Kaikki hokevat jotai epäspesifististä fossiilisten lakkauttamista ja uusiutuvien lisäämistä vailla minkäänlaista otetta tai käsitystä mitä tapahtuu ja nopeasti tapahtuu jos pienbikin osa nykyisistä fossiilisten käytöstä muutetaan biomassasta saatavaan energiaan.
      Se biomassa loppuisi kesken alle vuodessa ja milläs sitten lämmitettäisiin tai mistä sitten elettäisiin jos elämän kehto eli metsät pistettäisiin urakalla savuksi tai käyttöä esimerkiksi Suomessa edes yhtään nykyisestä lisättäisiin..
      Pienten puolueiden johtajilla lähes kaikilla nuo syy ja seuraussuhteet olivat jonkin tason konkreettisessa hallinnassa.
      Sipilä esimerkiksi 100% ketunhäntä kainalossa ja joka ele joka sana tähdäten kepumaailman palauttamiseen. Maailman missä me olisimme heidän monopoliperunoidensa ja klapiensa orjia. Ei tule kauppoja
      Anderssonkin alkaa paljastua lähes kepun tunnettujen moottoriturpien Paulan ja Annikan tasolle ja kaupan päälle vielä linssiluteeksi
      Ja Henrikssonska! Ei mitään muuta väliä kunhan saadaan Vaasaan ympärivuorokautinen täyspäivystys ettei tarvitsisi pohjalaisten edes sen vertaa suomea osata että lääkäriin pääsisivät. Lisäksi se minisrin paikka eli kaksi heidän hinnoittelunsa mukaan ja säilyttää pakkokielilait ja saadut kiintiöprivilegiot vaikkapa yliopistopaikoissa.

      • Kyl maar se yltiöoptimismi uusiutuvien energialähteiden hehkutuksesta minuakin risoo.

        Enpäs ole nähnyt ainuankaan ehdokkaan sen paremmin kuin muidenkaan lopettavan yhtikäs mitään - siis omasta kulutuksestaan luopumista ei tule tapahtumaan. Sen se minusta vaatisi ja äkkiä. Yhden kyllä kuulin ylen aamussa, karonkassa sanovan, ettei enää matkusta. Ylivoimainen enemmistö tutkijoista on sitä mieltä, että ihmisen vaikutus sekä lämpenemiseen että lajien hävämiseen on faktaa. Todellisuudessa kukaan ei kuitenkaan tästä piittaa.

        Otetaan nyt sitten kaasut tai biokaasutkin käyttöön, sähköautot, junat, bussit jne. Kuljetukset tehtäkööt vaikka pyhällä hengellä, niin eipäs tule mitään. Kaikki ne, jotka ovat nähneet ja kokeneet tämän suuren ja ihmeellisen teknisen vallankumouksen ja sen tuoman huuman, eivät tule lopettamaan mitään, mikä heitä miellyttää. Jos halutaan matkustella, se tehdään välittämättä muusta kuin omasta halusta. Ja tämä onnela vaan kasvaa, kunhan tekniikka leviää.

        Katselen aika monasti noita paria tietokilpailua telkusta ja aina kun kysytään, mihin kukin käyttää mahdollisia voittoja, niin aina on vastaus matkustelu.


    • Äijiä täällä ei taidakaan näkyä kun on jääkiakko matsi meneillään, mitä taas en aio katsoa. Tosin välikuulutuksista vaaliohjelmasta tiedän pelin olevan 3:3
      No huamen on perjantai ja taas hallitustunnustelut jatkuneet. Ties mitä putkahtaa vai putkahtaako turska putkesta

    • Sotesta höpistään niin maan peruteellisesti ilman konkretiaa tai rakennellen toinen toistaan jäykempiuä ja kalliita himmeleitä yksinkertaiseen perusterveydenhuoltoon ja lääkärille pääsyyn.

      Tässä ihan vaan pari mallia mobiileista konttipojaan rakennetuista kovan tason vastaanotto, ja alkukäsittelytiloista.

      Tällaisia 40' kontin kokoisia voitaisiin vaikeuksitta ajaa sopivalle parkkipaikalle ilmoitettuna aikoina ja ihmiset tulla ilman ennakkoilmoitusta pikajonoon, mistä voidaan akuutit heti lähettää eteenpäin ja hoitaa lievemmät tapaukset. Jopa pieniä ensiapuleikkauksia voisi tällaisessa isossa kontissa tehdä ja tqarvfittaessa vaikka mennä paikalle parilla kontilla jos enemmän ruuhkaa olisi ennakoitavissa.

      Kaikki varaus ja muu byrokratia jäisi pois ja lääkärin mukana olisi ammattisihteeri kirjaamassa kaiken tarpeellisen talteen ja vapauttamassa monta kertaa kalliimman lääkärin ottamaan niitä potilaita hyvinkin 30-40 päivässä.

      Ei suuria rakennus tai kiinteitä kustannuksia. Sopisi yhden kontin asemana vaikka yhden ammatinharjoittajalääkäsin täysaikaiseksi liikkuvaksi vastaanottoasemaksi.

      Siitä jo muutaman kympin ihan mielellään maksaisi jos tuollainen ilmestyisi oman talon parkkiin tai edes naapuritalon parkkiin ja olisi liikkumis aikataulutieto.
      Voisi olla myös kunnan terveyskeskuksilla kunnasta riippuen joukko tällaisia mobiili vastaanottoasemia. Niillä voisi muunmuassa käydä purkamassa jonoja siellä missä niitä on päässyt syntymään.

      Ne voitaisiin tehdä ilman mitään erityiskustannuksia täysin talven kestäväksi ja energia suoraan omasta kaasusta ja katolla olevasta kaasukäyttöisestä generaattorista sen lisäksi mitä kaasutoimisen päämoottorin latausgeneraattori antaisi. Riittävät nestemäärät kulkevat helposti mukana, samoin saniteetti tilat ja poistot
      No kunhan ajattelin, kun ei ollut parempaakaan tekemistä

    • Anonyymi

      Senkin verran sain ährättyä että onnistuin palauttamaan äänet päätietikoneeni takakaiuttimiin. Oli pakko mennä englanninkielisen windowksen device säätöihin ja kaivettava taka ja etukaiuttimien manuaaliset ohjelmoinnit ja kas kummaa se päällä ollut kuulokejacki onnistui siirtymään takapanelin audijackin eli ulkokaiuttimien aktivointiin. Hywa mie. Edson olisi setvinyt sekunniussa ja Rotkor Huu puolessa.

      AB

    • "merenpinnat nousisivat vaikka 2 metriä niin silloin ihan peruskemiankin ymmärryksellä merivedet sekä jäähtyvät että niiden suolapitoisuus laskee mikä johtaa siihen että merivesi jäätyy nopeammin mitä vähemmän suolaa.
      Se taas johtaa laajenevaan jäätymiseen mikä taas johtaa........... "

      Kolmen kirjoittajan ketjussamme on kaksi optimistia ja yksi pessimisti. Vaikka tässä nyt lyö Ali kemian kirjalla päähän, niin tekis mieli väittää kaksi asiaa.

      Suolapitoisuuden lasku on minimaalinen ja

      jos se nyt sitten hiukka vaikuttaisi jäätymisherkkyyden kasvuun, niin ilmakehän lämpeneminen voittaa tuon suolapitoisuuden pienenemisen ja edelleen on grogilasiin jääkuutiot tehtävä pakastimella.

      • Anonyymi

        Eihän tässä kuitenkaan mitään väitetä, vaan esitetään loogisia ja mahdollisia tapahtumien suuntia.
        Luultavasti ihan nopeasti ei mitään erityistä tapahdu. Ei ainakaan meidän elinaikanamme.
        Nytkin tapahtuneet muutokset ovat vielä täysin normaalin jaksovaihtelun puitteissa.
        Senhän me kaikki tiedämme, että yksikin suurempi tulivuorenpurkauskin voi vaikuttaa monta vuotta kaikkien mittausennusteiden ulkopuolelta.
        Se mitä ajatusmallilla tarkoitin oli se, että jois merien pinta nousee 2 metriä puhutaan systeemin suurmuutoksesta mikä vaikuttaa sitten juurikin sen marginaali lämpö ja suolaisuuserojen vaikutukseen lämpötalouden eli merivirtojen suursysteemissä.
        Mutta lopulta aina käteen jää että se tietää joka näkee.
        Siihen asti kaikki on veikkailua
        AB


    • "Leijonien päävalmentaja näyttää nyt nerolta"

      Täytyy silloin tällöin kaapata urheilutoimittajien parhaita paloja. Ja kun tähän yhdistää selostaja-Mertarannan huudon, niin koko kuva urheilusta avautuu.

    • Konttilääkäriasemat

      Meille täällä "ei missään" riittäisi sellanen sydeemi, että lääkäriasemamme, mikä toimii edelleen myös 7/24 miehitettynä/naisitettuna vuodeosastona, niin sinne voitaisiin mennä akuutisti 7/24, (siis ilta, yö, viikonloppu) ja siellä sitten sairaanhoitaja tekee päätöksen miten jatketaan. Vaikeissa tapauksissa tietty soittaa päivystävälle lääkärille., joka kipinkapin tulee myös paikalle.

      Täällä sataa, joten ehkä katson sen pienpuoluetentinkin ja eilisen kans.

      Jotenkin nyt tuntuu siltä, että ek on liikkeellä, kokkarit jauhaa samaa ja tekee näille tosi kipeää meidän uuden hallitustunnustelijan kaikki toimet. Osaavat kysellä pelkästään, että millä maksetaan. Eivät näytä tietävän, että miten hyvinvointivaltio on syntynyt. No ei ainakaan rikkaimpien verohelpotuksilla. Olikos se nyt niin, että sukupolven vaihdoksissa Waahlroosin mukaan pitäisi käsitellä osakkeiden siirtoakin ja perintöjä kuin kukkaa kämmenellä eli mieluummin ei mitään maksuja jatkajalle.

    • No ni, nyt sitten on finanssiala (pankit) ja ek rummuttamassa Kianderin tapaan, että eläkeyhtiöitä ei saa häiritä.

      Lähdevero kuulemma pienentää eläkkeitä ja nostaa eläkevakuutusmaksuja. No helekutti, äkkiä katto eläkkeisiin.

      Lisäksi eihän nyt siitä mitään tule, jos eivät eläkeyhtiöt saa repiä ylisuuria vuokria katteekseen.

    • Hesarissa : "Käynnissä on huomaamaton murros, joka voi vähentää Euroopan päästöjä dramaattisesti: Syynä on EU:n ilmasto­politiikan työkalu, josta tuli menestys­tarina"

      Ja tässä ko. tekstissä : ""Tällä hetkellä 57 prosenttia kaikista päästöoikeuksista lasketaan liikkeelle huutokaupalla, ja loput jaetaan ilmaiseksi teollisuudelle ja lentoyhtiöille. Lentoliikenteen päästöoikeuksista yli 80 prosenttia jaetaan ilmaiseksi, ja tietyt teollisuusyritykset saavat ilmaiseksi kaikki oikeutensa." "

      Kommenteissa on edelleen kaksi väittämää, jotka ovat minusta kuvottavia. Ei kuulemma ole todistettu sitä, että ihmisen hiilidioksidipäästöt vaikuttavat mitenkään ilmaston lämpenemiseen. Ja että hiilidioksidi ei ole saaste. No eihän se olekaan saaste, vaan elämälle välttämätön. Mutta että miksi sitten ei sanota, että hiilidioksidia on ilmakehässä liikaa?

      Nyt kuulemma on sitten käynnissä huomaamaton murros, joka ratkaiseen kaikki ongelmamme, kunhan hiilen hinta saadaan kohilleen päästökaupassa. Veikkaan, että siitä vaan kohilleen, mutta ilmakehän hiilidioksidimäärät senkun kasvavat.

      • Anonyymi

        Tuon huomaamattoman murroksen ansiosta Euroopan CO2 emissiot lisääntyivät 1,8 prosenttia vuonna 2018. Keinotekoinen päästöverotus ja päästöpörssit eivät poista mihinkään ongelmaa. Päin vastoin. Vääristävät todellisuuden. Jotkut saavat rahallista kipukorvausta ja hyvän mielen. Jos välttyy muutosten tekemiseltä maksamalla kipurahaa niin sehän on ulkokultaisuutta jos mikä. Itse lopetin lentomatkailun vuonna 2012 tokukokuussa.
        D_Arwin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon huomaamattoman murroksen ansiosta Euroopan CO2 emissiot lisääntyivät 1,8 prosenttia vuonna 2018. Keinotekoinen päästöverotus ja päästöpörssit eivät poista mihinkään ongelmaa. Päin vastoin. Vääristävät todellisuuden. Jotkut saavat rahallista kipukorvausta ja hyvän mielen. Jos välttyy muutosten tekemiseltä maksamalla kipurahaa niin sehän on ulkokultaisuutta jos mikä. Itse lopetin lentomatkailun vuonna 2012 tokukokuussa.
        D_Arwin

        Mä en enää muista, koska lensin sen elämäni toisen lennon. Kolmatta ei tullut, koska eivät päästä kapteenin viereen tarkistamaan, että äijä ohjaa kunnolla. Ja sitä paitti omaan lentopelkoakin.

        Kumma kyllä, nousu oli jännittävämpi kuin lasku. Tosin jokainenhan tietää, että kyl se lentokone alas tulee ilman sen kummempaa jännittämistä

        edson


      • Se on Edsolventilta hyvä kysymys, miksi ei ilmaista että hiilidioksidia on liikaa.
        Ihan kiistämätön faktahan on että koko kasviston fotosynteesi tarvitsee hiilidioksidia ja muuttaa sen sitten vapaaksi hapeksi ja orgaanisesti sidotuksi hiileksi.

        Se hiili siis aivan vuorenvarmasti palaisi kasvustoon jos vaan annettaisiin tarpeeksi kasvaa sekä maan alla, että päällä. Taitaa yli puolet siitä sidotusta hiilestä olla maan alla ja juuri siitä syystä se maan rikkominen metsänhakkuissa niin suuren haitan aiheuttaakin.

        No suuria linjoja ja kokonaisuuksia taas jos ajatellaan niin mitä käy sitten jos teoriassa antaisimme puiden ja juurien kasvaa, levän levitä ja kaiken poistaa ja sitoa hiilidioksidia.

        Olisiko kohta taas se kauhisatelun paikka edessä, että nyt on liian vähän hiilidioksidia ilmassa ja tulee kylmä....???? Sattuu olemaan nimittäin niin, että mitä kylmempää niin sitä vähemmän karkaa ilmaan hiilidioksidia 20 kertaa vahvempi kasvihuonekaasu metaani ja edelleen alkaisi kiertää kylmäruuvia.
        Historiallisesti tällainen syksli on johtanut jääkauteen ja ne ovat niin suuria liikkeitä etteivät ne ihan sadassa parissa vuodessa hälvenekään.
        Tosin onhan meillä niitä Maunderin yms. syklejä jotka ovat juurikin aika lyhyinkin välein aiheuttaneet sekä Thamesin, että Bosporin umpeenjäätymistä.
        Viimeisin tällainen tosi minimi kausi oli 1500-1600 luvuilla. Sen jälkeen on lähinnä ollut sään vaihteluita


    • Kiva katsoa toteutuuko : Me emme leikkaa

      Olis meinaan osaltaan jo aikakin leikata ja leikata, sillä Suomi esimerkiksi on Pohjoismaista heikoimmin järkännyt vanhustenhoidon.

      Petteri Orpolta lipsahti : pyrimme yksityistämään Suomen, jotakuinkin noin. Ihmetellä täytyy, mistä kokkarit saavat äänestäjänsä. Onko Sari sairaanhoitaja hölmö? Ehkä näin onkin, ja monet muuttavat muualle tekemään sairaanhoityotyötään paremmalla palkalla ja pienemmällä työmäärällä.

      Eikä sairaanhoitajat ole yksin, sillä muitakin on lähtenyt. Kun kokkarit sanovat, että työn pitää aina kannattaa verrattuna sosiaalitukiin, niin se tarkoittaa vain yhtä asiaa. Sosiaalitukia on leikattava, jotta alle kympin tunnissa ansaitsevakin pystyy kituuttamaan töissä käymällä. Missään nimessä ei palkkoja voi nostaa, sillä ... jaa-a, Suomihan ei ole kilpailukykyinen silloin, joopatijoo.

    • Anonyymi

      Kukapa se olla hän, tämä herra D. Arwin? Ensin luulin että kyseessä on herra Alin sivutoiminimi, sittemmin en enää luullut.

      Muttapa mutta, miepäs kasvatan diesel-jalanjälkeäni starttaamalla huomenna varhain kohti lakeuksia.
      Notta jos ei kuulu mithän, älkhää vaipuko epäthoivoon.

      Paljastan myös viikonlopun urheilutulokset jo tässä vaiheessa: Suomi pieksee venäläiset huomenna 5-3, ja formuloissa lopputulos Verstappen, Hamilton, Leclerc, Bottas.

      Whoo

      • Eipä muuten ollut D_Arwin Ali.
        D_Arwin paljastaa henkilöllisyytensä niin halutessaan
        Voi myös olla paljastamatta, jos haluaa tuon nimimerkin puitteissa kirjoitella, niinkuin on kirjoitellut.
        Itse olisin muuten veikannut amummua :), mutta jalanjälki on liian lyhyt ja huolellisesti kirjoitettu, jotta varmuudella kielestä tunnistaisi.
        Ajattelin myös ihan ensimmäiseksi, että tässä voisi olla Dr. Whoo arkipäivänimimerkki, koska asiat ovat enemmänkin tekniikan puolen asioita.
        Toisaalta tiedämme eläinmaailmastakin, että on erinomaisia jäljittäjiä kuten se yksi Namibin varislaji joka omalla "puheellaan" osaa muutaman kerran huijata muita eläimiä. Onhan tällainen tyylijäljittely tuttua näidenkin ketjujen historiasta ja myös kuka on se varis ollut.

        Tämä on kuitenkin niin paljon "tietoisempi", että siksi epäilin amummua ensimmäiseksi tuolla nimimerkillä esiintyjäksi. Mutta eipä sillä itse asiassa väliä ole. Jos noin kirjoittaa ja jatkaa niin varmasti sillä tyylillä sekaan sopii
        Ajelehan varovaisesti lakeudelle!
        Minä veikkaan formuloissa puolestani, että Kimi ottaa kaikkien aikojen yllätysvoiton :))))


      • Anonyymi

        Joo, joka tappauksessa asiaa kirjoittaa hän, olipa kuka tahansa. Kirjoitustyyli tosiaan vähän samansorttinen kuin miulla vakavina (?) hetkinäni. Ja uutta verta tässäkin ketjussa tarvitahan.

        Whoo


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ehkeivät kuitenkaan poista.
        Ehdin joka tapauksessa lukea ja voin omalta osaltani sanoa että ei liikene Sipilälle minultakaan yhtään pojoa. Eikä Pernerille! ;)
        AB


    • Anonyymi

      Minä myös mieti, kuka tämä Darwin onkaan. Hiukka on erilainen tyyli kuin velloksilla who ja ali

      Mutta ihan tuntuu hyvältä, jos täällä jaksaa "ahertaa" kanssamme.

      Palaanpa tuohon suolattomuuden lisääntymiseen merivedessä. No Golf- virran kulkuahan kait mittaillaan koko ajan ja ollaan huolestuneita, jos virta heikkenee. En ole nähnyt muiden merivirtojen mahdollisista muutosennusteista mitään.

      Eli tuohon Golf- virtaankin ja sen mahdollisiin muutoksiin on juurisyynä ilmaston lämpeneminen ja jäätikön sulaminen, mikä kuulemma tapahtuu vauhdilla.

      edson

    • Sadepäivän ratoksi

      24 tuntia Euroopassa. Just tuli Bulgariasta pikku pätkä. Nuori kaveri kaatoi naapureille salaa polttopuuta, koska muuten ei elä. Kahdesta kuutiosta sai muutaman euron.

      Ja näin siis Euroopassa.

      Kiitän taas areenaa, sillä sieltä voi sitten kurkata myöhemmin näitä pätkiä Euroopasta. Kyl meil Suomessa on vielä hyvin asiat ja kyl se sit näkyy kulutuksessakin.

      • Onko 24 tuntia liikaa telkkua?

        Ei todella, jos se auttaa edes vähän hahmottamaan Euroopan eri alueilla asuvien vaikeuksia.


    • Täytyy muuttaa osin kantaansa turismista. Tää ei tarkoita sitä, ettenkö "vihaa" massaturismia ja sen tuomia ongelmia.

      Ihmisen yksi halu on kuitenkin liikkua ja nähdä. Tämä liike pitäisi järkeistää ja ennen kaikkea kohtuullistaa. Pyrkiä siinä sitten nollahiilijälkeen, mikä on kyllä täysin kumma käsite. Ei ole oikein eikä järkevää antaa mahdollisuus matkustella miten vaan ja mihin vaan, kunhan pelimerkkejä on tarpeeksi.

      Asiasta toiseen. EU vaalikeskusteluissa on jäänyt mieleen vihreiden painottama asia : nuorten asiat on saatava kuntoon joka puolen Euroopassa

    • En yhtään ihmettele, miksi Kreikassa ja Italiassa ollaan tuskastuttu pakolaisiin

      Ja se suuri SikaSoini sanoi aikoinaan, että täytyy noudattaa periaatetta, että siihen maahan, mihin pakolainen tulee, se maa sitten joko vastaanottaa tai ei tämän pakolaisen eli SikaSoini ei edes sallinut Duplin sopimuksen muuttamista. Yhteisvastuu oli siis vain joko Kreikalla tai Italialla. Toivottavasti Sininen tulevaisuus hukkuu lopullisesti vaikka sitten Pohjanlahteen.

    • No selvisihän se Darwinin oikea hekilöllisyys heti kun tarjosi madon matkijavarikselle. On pakko myöntää, että varsin hyvin oli matkittu.
      No samapa se. Eiköhän kolleegatkin jo ole tunnistaneet.
      Jos pysyy Darwinina niin asioistahan voi aina kirjoitella

      • Anonyymi

        Ihan hyviä kommentteja Darwinilla, olkoot kuka hyvänsä.

        edson


      • Anonyymi

        Joopa joo poijjaat! Tiedättekö missä päin on Puijon torni ? Darwin ei ole edes siellä päinkään. Melkein joka päivä tulee nähtyä Meyerin telakan komiat pukkinosturit. Mutta. Portin ulkopuolelta käsin tosin. Päälle 60 mutta alle 70v hetero könsikäs. Joskus otan, joskus en.

        BR D_Arwin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joopa joo poijjaat! Tiedättekö missä päin on Puijon torni ? Darwin ei ole edes siellä päinkään. Melkein joka päivä tulee nähtyä Meyerin telakan komiat pukkinosturit. Mutta. Portin ulkopuolelta käsin tosin. Päälle 60 mutta alle 70v hetero könsikäs. Joskus otan, joskus en.

        BR D_Arwin

        Ole varuillasi, muukalainen. Näissä ketjuloissa snuuta epäillään mnuuksi ja siuta miuksi ja jotain varislintua syypääksi kaikkeen.

        Vähän voisi ottaa sen huomion kunniaksi.


    • Anonyymi

      Qn tavallaan Aika mielenkiintoisia ja toisensa kumoavia kommentteja:
      Ensin Dr.Who kyselee kuka on Darwin ja väittää ei ainakaan olevansa vaikka samoja kirjoituspiirteitä olisikin.
      Sitten ilmaantuu Darwin joka väittää olevansa Dr.Whoo.
      Taitaa olle parempi vaan kirjoitella asioista. Tosin Whoon piti sanomansa mukaan olla paahtamassa kohti Pohjanmaata!
      Kielihämmentäjän tiedetään tosin ennenkin yrittäneen esiintyä Dr. Whoona. Kai se on sitten uskottava, että Darwin on Whoo?
      AB

    • Anonyymi

      Nolottaa näin ulkopuolisena, että ketju on käpristyneenä parin jäsenen epätasapainoiseen keskusteluun. Toinen, ylemmän vaikkakin suppean koulutuksen saanut, leveilee tietämyksellään. Toinen "tavallinen ihminen, vastaa sen minkä voi .Aika hyvin voikin.

      En ymmärrä hölinää kielihämmentäjistä.

    • Joo ja sit asiaa.

      Kyllä jääkiekkomatsi oli taas jännä. Saisi olla vaan eri huutaja kuuluttamassa, Mertaranta on kulunut puhki.

      Huomenna onkin sitten valittavana : MM loppuottelu vai Eu vaalitulosilta. Ei taida jäädä vaihtoehtoja.

      • Anonyymi

        Hyvä näin. Hieno esitys pojilta. Venäjän NHL tähdille tuli noutaja. Miska karhu pyllähti persiillensä. Mertarantaa ei immeinen oikein jaksa kuunnella selvin päin kotituolilla. Keuhkoaa liikaa. Nousupöhnässä oleville sportibaarien asiakkaille varmaan se ainut oikea tunnelman nostattaja. Huomenna katson MM matsin. Vaalien tulos selviää aamun lehdestä. Joskus maailmassa kun höyry selosti niin töllötimen äänet hiljaseksi ja höyryn pölinät ulos radiosta, Nopea oli höyryn puherytmi.

        D_Arwin


    • Mitä tulee ketjumme käpristymisiin... On melko monta litraa valunut Vantaassa, kun ollaan Alin kanssa vaihdeltu juttuja ja sitten viiikonloppuisin on astunut kuvaan who.

      Minua ei ole häirinnyt yhtään se, että täällä on vähemmän porukkaa ollut. Toisaalta olisi kiva lukea muidenkin lukeneiden juttuja kansanomaisiksi sepustettuna. Saisi teeveessä olla tiedekanava ja kaikki hömppä mainoskanaville.

    • Eipä se ketään haittaisi jos olisi enemmänm asiallisia kirjoittajia, eikä pelkästään itseensä kääriintyneitä muinaisjäännöksiä hirmuliskojen ajoilta.
      Siksi jokainen asiallisesti kirjoittava ja samalla sellainen joka ei estä muita olemesta omaa mieltään asioista. Rautalangalla varmuuden vuoksi: Asioista.
      Nolottajakin voisi ihan nolostua omalla ketjullaan vaikka onkin siellä jo itsensä totaalisesti nolannut. Olisi rauhallisempaa kaikilla kun ei olisi näitä varisesiintyjiä eli jäljittelyhämmentäjiä.
      Ilmeisesti se ei ole tulevaisuudessakaan mahdollista vaan joudumme jatkamaan ja jatkamme niillä bakteereilla (basiliskoilla) joita joukossamme on.
      Pitäisi se jo vähä-älyisimmällekin olla selvää että kirjoittelu jatkuu hämmentämisestä huolimatta niin kauan kuin jollain riittää haluja kirjoitella asioista

      • Vai me ollaan "muinaisjäännöksiä hirmuliskojen ajoilta."


    • Lueskelin : "Merten plankton on liikkeessä ilmastonmuutoksen takia kaikkialla maapallolla.

      Eläinplankton on muuttanut keskimäärin 602 kilometriä kohti etelä- tai pohjoisnapaa esiteollisiin aikoihin verrattuna."

      Niinpä. Ei se pelkkä veden nousu ja suolapitoisuuden lasku anna kaloille autuaita olosuhteita.

    • "Siksi jokainen asiallisesti kirjoittava ja samalla sellainen joka ei estä muita olemesta omaa mieltään asioista."

      En mä amummuakan estänyt olemasta eri mieltä, sanoin vain että on typerys :)

    • Anonyymi

      "Sitten ilmaantuu Darwin joka väittää olevansa Dr.Whoo"

      Häh, en ole ehtinyt tänään lukemaan näitä viestejä tarkemmin, liekö jotain poistettu kun en ihan hoksannut mihin tuo lainattu liittyy?

      Kilometrejä ynnä vettä on tänään dieselin keula niellyt, huamen aamulla taas kotia kohti.

      Whoo

    • Anonyymi

      Palataan vaan takaisin asiaan taas kerran tai lisää viisastuneena, että hämmentäjä yrittää milloin minkäkinlaisella keinolla hämmentää. Esiintyihän se tuossa taannoittain siellä omassa ketjussakin muka uutena tulijana ja mummot osti täydestä! Vähiin jäivät sitten uuden tulijan jutut :)
      Se on whoollakin ollut kovaa, kun on kaikki miälenkiintoiset sattumat joutunut radiosta matkalla maalle kuuntelemaan.

      Viritin ihan vanhat wifi eli bluetooth Philips ladattavat kuulokkeet toimimaan, jotta voisi mukavasti kuunnella riittävän kovalla mökällä naapureita häiritsemättä nuo sporttijutut.
      Se vaati kuulukkeen teknologiaan perehtymistä eli löytämään itse kuulokkeesta se paristot jotka olivat niputetussa alkuperäisessa ladattavassa patteripaketissa ja laittaa sisään ei ladattavat patterit. Kyllä alkoi kuulumaan ja pattereita sai tänään liidelistä 8 kappaletta euro 99 senttiä paketti eli vaikka ei hankkisi niitä ladattavia niin sopivia pattereita on muutaman kuukauden kuunteluun, hyvä että pääsee niistäkin eroon ja sitten ladattavat patterit kaupasta. Laturihan on tässä tapauksessa kuulokkeiden pitotelineen ja lähettimen yhdistelmässä. Hyvät kuulokkeet mitkä eivät paljoa purista.
      Minulle sillein hyvä, että silloin viime kevään leikkaiksesa katkottiin niin paljon hermoja ja erilaisia yhteyksiä sorkittiin vasemmalla puolella missä ne tumorit olivat että vasemmasta korvasta meni osittain kuulo kun eustaasiseen eli siihen paineevaihtokanavaan mikä menee korvasta nieluun tuli sellaisia arpeutumai tai paineita, että kuulo välillä kuin lukkiutuu. Avautuu taas aika hyvin jos nojaa päätä tyynyyn vasemmalla kyljellä.
      Ei täällä kukaan ole koskaan äänestä valittanut mutta itse olen sellainen että en hevillä halua naapureitani häiritä vaan teen mikä tehtävä on ja pystyn. Onneksi äänen kanssa osaan aika hyvin peltat. Sain lopulta äänet takaisin tietokoneen takakaiuttimiin pelkistä phonejackeistä. Sitte telkkaan vaihdettua 2.1 kaiutinjärjestelmän mistä lähtee aika töräykset ja punkkaakin heilutteleva bassa voikka ei niiden kokonaisteho nyt mikään dinosaurus ole. 50Wattia RMS tehona kokonaistehona satelliiteille ja bassorefleksikaiuttimelle..
      Pirusti vaan tulee eri tarkoituksien kaapeöleita ja huomaan etten ole niiden kaapelien kätkemisessä suuri maestro vaan notkeutumisesta huolimatta aika jäykkä taipuja kaappien taakse tai kaapelikourujen asentamiseksi, Virranjakolaitteet ovta kyllä nyt kaikk sekä USB ulosotoilla että ukkospiikkisuojattuja.
      Nuo taitais olla enemmänkin nuoren Huun heiniä.
      Edsolven taas on täydellinen yleismies Edsolvent joka saisi toimimaan vaikka 30 luvulta asti seisineen kuulamoottoritraktorin (porilaisen)

      Minulle on laiskuuttani jäänyt vähän epäselväksi ne euroopan parlamentin puolueliitot ja mitä ne liittoina ajavat vai ajavatko mitään..
      Minähän kannatan mahdollisimman vapaata ja säännöstelemätöntä maailmankauppaa missä jokainen valtio sopimuksista lukuunottamatta jättää mahdollisuuden poiketa tai soveltaa niitä kansallisen tuotannon ja teollisuuden tarpeen kannalta välttämättömiä.
      Energiapolitiikka on kaikkein vaikuttavin kysymys koko unionin, sen yksittäisten maiden ja globaalin kestävyyden takaamiseksi.

      Silloin on täysin ja erehtymättömän täysin selvää, että sen kaltaista energian tarvetta mita maat tarvitsevat ei voida mitenkään edes pieneltä osalta toteuttaa biomassavoimalla vaan sen lisääminen olis planeettamme nopein tuho joksikin aikaa. Vaikka planeetta tuhottaisiin uusiutuvan energian idioottien toimesta niinse lopulta palaisi, mutta ketä varten ja millaisen emme kykene edes spekuloimaan.

      Tämän väestämäärän energiantarve pystytään kyllä riittävän puhtaista energiamateriaaleista tuottamaan, Silloin on modernia ydinvoimaa lisättävä erittäin nopeasti pahimpien saastuttajien alueilla kuten Intialaisten kaupunkien ilma, Puolan kivihiilen käytön raju laskeminen. Kiinassa viel lisätä ja nopeuttaa kaikkia puhtaan energian käyttölaitteiden käyttöönottoa district heatingissä ja liikenteessä niin että runsaasti saatavilla olevaa LNG ja biokaasua alettaisiin jakaa kunnolla talouksien sisällä ja että saatavuus monista maailmanlähteistä olisi valtamerialuskokoista LNG toimitusta varten valmiina.

      Metsien polttokäyttö tulisi heti lakkauttaa lämpölaitiskäytöstä ja jättää vain teollisuuden oman vihoviimeisen jätteen energiaj´käyttöön teollisuuden omissa uudeissa.
      Toisaalta sähköauto, tuuli-ja aurinkovoimahömppä pitäisi lailla säätää toimimaan ilman mitään kätkettyjä tukia ja osin korvaamaan stabiilin puhtaan virran toimittajille se virta mikä sympatiasta olisi sallittu ottaa stabiilin voiman gridiin välitettäväksi ja myyntiin

      Lopulta varsin pienillä oikeilla poliittisilla päätöksillä saataisiin aivan suunnattomia vähennysvaikutuksi aidosti ja todetusti ihmisen aiheuttamasta "sää" vaikutuksesta
      Ali-Baba

    • Mitä tulee tuulivoimaan, niin minulla on se käsitys, että ilman tukiakin se on nykyään edullisempaa kuin ydinvoima. No ainahan ei tuule.

      No energiainsentiivinen teollisuus kait sitä ydinvoimaa eniten kaipaa. Jostain luin, että ne moduliydinvoimalat saattavat iskeä läpi, mutta niiden suhteen on vielä tutkittavaa.

      • ...äsh, intensiivinen eli energiasyöppö teollisuus. No ainakin verottajalle nämä yritykset voivat lähettää veronpalautushakemuksiaankin. Eli tuettua yrittämistä.


    • Anonyymi

      Tsiisus, tuli mieleen 80- luku ja aikuisoppilaitoksessa suorittama yo tutkinto.

      Silloin oli kivaa, kun kaikki uusi oppiminen tuntui kivalta. Nyt, kun katsastin HS:n matematiikasta paria artikkelia, ei enää tuntunutkaan kivalta. Nyt jaetaan pisteitä pitkän matikan mukaan, koska teknologiateollisuus mm. haluaa näin. Maailma kuulemma pelastuu insinööritieteillä.

      Tykkäsin silloin matikasta ja pohdin https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005666309.html hetken, kuinka artikkelin alkuosassa yhtälönratkaisun vastaukset taas kirjoitettiinkaan matemaattisesti. Ei vastaukseksi sallittu / sallita : "A-kohdassa kysytään siis, mikä luku kerrottuna itsellään on 64. Tietysti kahdeksan." Se on/oli osattava kirjoittaa kaavan muotoon.

      Hassua kyllä, yhtä kivaa oli suomen kieli ja moni muu aine. Ja hassua kyllä, ne yliopistoon vaadittavat pääsykirjat, nekin olivat haaste mieluummin kuin vastenmielisyys. Nyt on kait toisin ja jos en väärin muista, niin artikkelissa https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006117803.html todetaan, että luepa hyvin pitkä matikka, niin pääset suoraan opiskelemaan lakia tai ...

      edson Nyt katiskalle

    • Se on varmaan tämä juttu minkä Edson muistaa nähneensä, kun tämä oli YLE nettijuttuna.
      Maailmalla itse asiassa kehitys on tämän uusimman sukupolven kanssa varsin pitkällä. Vanhaahan on pienessä muodossa ollut tarjolla vuosikymmeniä, mutta käytetty lähinnä sukellusveneiden ja sotalaivojen sekä Russki jäänmurtajien voimittamiseen.
      Ihan väh'n aikaa sitten seilasi tuosta Helsingin ohi Akademik Lomonosov niminen proomu missä oli kaksi 40 MW reaktoria matkalla sijoitettavaksi siperialaiseen laituriin ja antamaan valoa ja lämpöä eristetyille kylille.
      Tuossa YLE jutussa ei kerrottu kuin yhden valmistajan suunnitelmista. Kiinalaiset ja jenkkien mm. NuScale ovat erittäin pitkällä
      https://yle.fi/uutiset/3-10712860

    • Tuossa herroille luettavaksi hiukan YLE artikkelia laajempi katsaus MSR reaktoreista eli sulasuolareaktoreista joista yhteen, Terrestial Energyn versioon Yle artikkeli viittasi.
      http://www.world-nuclear.org/information-library/current-and-future-generation/molten-salt-reactors.aspx
      Tästä jos sen enklanniksi viitsii lukea selviää koko tuon, ja vain yhden reaktorilinjan kehitys

      Kun on EU päivä nyt niin laita ainakin samanlaisen selvityksen LNG pienvoimaloista jakeluun ja jos jaksan kaivaa esiin niin virallisen selvityksen koko maailman koko ydinvoiman reaalitilanteesta ja kehityksestä. LNG on kansiossani ja kyllä siellä pitäisi olla se täysselvityskin jossain, mutta missä! ;)

    • Tuossa vielä se täyskatsaus kaikkiin pieniin ydinreaktoreihin
      http://www.world-nuclear.org/information-library/nuclear-fuel-cycle/nuclear-power-reactors/small-nuclear-power-reactors.aspx
      Siis toistan, luettavaksi vaan jos kiinnostaa ja jaksaa googlella käännättää
      Ny funtsimaan muita maailman tärkeitä asioita kuten EU vaaleja ja Jääkiakkoa. Niin ja taitaapa tulla Formulaakin.
      Kyllähän ne nyt paljon tärkeempiä ovat kuin kuiva tosiasiatieto ydinvoimasta tai LNG energiaketjusta. Niistä kiakoista ja formuloistahan saa hetkessä huikeita elämyksiä ja onko ihmiselle mitään tärkeämpää kuin juuri minä ja juuri nyt?

      • jaosta= piti lukea ajosta. tuo oli yksi niitä koneen itse tekemiä korjauksia väärin!


    • edson

      No ni http://bot.fi/30hc päivän aterian kävin koukkaamassa, Sisälmyksineen paino 720 g

      Ja nyt se sitten on savustettuna pöydässä. Voi, kun näitä saisi enemmän, kirjoitti ahne kalastaja. Meni muuten itsetehtyyn katiskaan.

      • Tähän täytyy lisätä, että affen on hyvä kala, mutta korvasieni, se se vasta hyvä sieni on


    • "Yhdysvaltalaisen NuScalen edustaja totesi seminaarin keskustelussa, että vaikka voimme tehdä täydellisiä ydinvoimaratkaisuja insinööriosaamisella, ovat viestinnälliset ongelmat ja ihmisten tunteet ja pelot vaikeampi pala ratkaista."

      Ylen artikkelissa ei sanaakaan pienydinlaitoksen mahdollisesta vaarasta. Pelkästään kehutaan täydellisillä ydinvoimaratkaisuilla. Nyt on siis löydetty täydellisyys. En usko, sanoo insinöörit mitä sanovat.

      Kova kiire on ajaa ydinvoimaa tuottamaan sitä energiaa ja kukaan ei puhu vähempään energian käyttöön siirtymisistä, säästöistä ...

      • Todennäköisesti nämä täydelliset ydinvoimalat eivät tarvitse enää uraania, pelkkä pyhä henki jakautuu ja jätekin on syötävää.

        Ei sen puoleen. Hyvähän se on jos ilmakehää puhdistetaan. Jää enemmän aikaa pelastaa pohjavesi ja valtameret.


    • No ni, nyt sitten on taas selvinnyt sekin, että ongelmat ovat vain viestinnällisiä.

      Eli kuinka pukea hienoiksi ja uskottaviksi sanoiksi ihmisille se, että "antaa palaa", ei hätiä mitiä, kaikki hoituu ...

      • Anonyymi

        Ihmiskunnalla on kyky ja halu lisätä entropiaa. Ehkä niin on jopa tarkoitettukin. Vaikea uskoa että öljyvarat, hiilivarat, metallit, kalkkikivi, uraani jne. vahingossa ovat olemassa. Ne ovat ihan tarkoituksella meitä ihmisiä varten maaperään jemmattu löydettäviksi. Ihmiskunnalle on annettu melko vapaat kädet touhuta aarteidensa kanssa. Samaa näkökulmaa Edsonin kanssa ettei kyse ole viestintäongelmista ollenkaan. Enempikin kyse on valinnoista ja jaetun tietoisuuden tason nostosta. Kyvystä keskustella universumin kanssa.
        D_Arwin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiskunnalla on kyky ja halu lisätä entropiaa. Ehkä niin on jopa tarkoitettukin. Vaikea uskoa että öljyvarat, hiilivarat, metallit, kalkkikivi, uraani jne. vahingossa ovat olemassa. Ne ovat ihan tarkoituksella meitä ihmisiä varten maaperään jemmattu löydettäviksi. Ihmiskunnalle on annettu melko vapaat kädet touhuta aarteidensa kanssa. Samaa näkökulmaa Edsonin kanssa ettei kyse ole viestintäongelmista ollenkaan. Enempikin kyse on valinnoista ja jaetun tietoisuuden tason nostosta. Kyvystä keskustella universumin kanssa.
        D_Arwin

        Entropian yhden lain mukaan kaikki ajautuu lopulta järjestyksestä epäjärjestykseen päin.
        Miksi siis ihmiskunta haluaisi lisätä entropiaa?

        Whoo


    • Anonyymi

      Mikä on selityksien uusi maailmanennätys? No kun Suomalaiset pelasivat (pelkkää ilkeyttään?) venäläisten mielestä niin primitiivistä jääkiekkoa, ettei edes maailman parasta peliä pelaava Venäjä voittanut.
      Toivottavasti loppuottelussa pelataan vielä alkeellisempaa peliä, niin mestaruushan alkaa olla varma.

      Ja juu, taasen goton. Vietettiin eilen lähisuvun kesken puolityhjässä anoppilassa "viimeistä ehtoollista" ennen talon myyntiä. Anoppi 92, rahdattiin paikalle vanhustentalosta. Oli varmaan hänelle melkoinen tunnekokemus, sikäli kuin vielä on tässä maailmassa.

      Ja mää myännän kaiken, mää olen selvästi Darvini..lukaisin tuossa tätä ketjua ylöspäin, ja ymmärrän kyllä miksi joku vois ajatella miun olevan kyseessä.

      Mutta kohta alkaa kuningaslaji.

      Whoo

    • Ennen kuin keskityn kysymykseen, kuka who on vai onko, niin lainaan taas yhden kömmähdyksen. Ja taas urheilun saralta.

      "Leijonien maailmanmestaruus on mieletön opetus koko suomalaiselle yhteiskunnalle: "Yksilökeskeisyyden aikakaudella näyttö kollektiivin voimasta""

      Ihme, kun joukkuepelissä tuo on huomattu. Mutta että sen soveltaminen sitten yhteiskuntaan onkin toinen juttu.

    • Ennen kuin ratkaisen kysymyksen, onko who pelkästään who, niin iloitsen yhdestä asiasta sen lisäksi, että olemme saaneet tänne kesäkeittoon yhden tieteen harjoittajan lisää.

      Siis iloitsen siitä, että pro-europa voittaa anti-europan. On se kumma, kun ei nähdä sitä, että eurooppamyönteisiin siis kuuluu myös vihreät ja vassarit ja Macron s&d ja epp ja aivan varmaan tulevat mennen tullen hakkaamaan nämä äärioikeistoänkyrät.

      Olin huomaavinani jonkun suomalaisen vihreän jo toteavan sen, että tietävät hyvin, kenen puolella seisovat rajat kiinni torveloita vastaan.

      • No tuossa jo vastasin kysymykseen, onko kuka vai keitä tuo who?

        Ehdottoman subjektiivisen käsitykseni mukaan olemme todella saaneet kolmannen tiedemiehen joukkoomme.

        "Ja mää myännän kaiken, mää olen selvästi Darvini..lukaisin tuossa tätä ketjua ylöspäin, ja ymmärrän kyllä miksi joku vois ajatella miun olevan kyseessä."

        Juuri tämä turkulaisittainkin hieman äärivino vastaus, mutta tyypillisesti whoon kynästä lähtenyt, sen propleemin ratkaisi.


    • Ja lisäksi olen tyytyväinen siihen, että kirjoitukset allekirjoitetaan. Vielä tyytyväisempi olisin, että jokainen kirjautuisi.

      Vain hämmentäjät kirjoittelevat eri nimimerkein.

      • Anonyymi

        Te kaksi vasta hämmentäjiä olette. AB suuttui kun tervehdit häntä Mikko-nimellä. itse hän on Facebook-tuttavuutenne varjolla lypsänyt sinulta minun virallisen nimeni. Mistä hän muuten entiselle noidalle olisi tuon Varis-nimen keksinyt.


      • Tästä lisää

        Olen siis tyytyväinen myös Helsingin Sanomien nykyiseen käytäntöön, että omalla nimella sinne kirjoitetaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Te kaksi vasta hämmentäjiä olette. AB suuttui kun tervehdit häntä Mikko-nimellä. itse hän on Facebook-tuttavuutenne varjolla lypsänyt sinulta minun virallisen nimeni. Mistä hän muuten entiselle noidalle olisi tuon Varis-nimen keksinyt.

        Tuosta voi AB sanoa enemmän, tuosta Varis lypsämisestä. Uskonkin, että kirjoittaa siitä.

        Mitä tulee hämmentämiseen, niin sinä siinä mestari olet. Se on sinun päätehtäväsi. Miksi elämäsi on noin tylsää, kysyn vain?

        No etunimen kirjoittamisesta olen toki pahoillani. Itse nimittäin pystyn täälläkin kirjoittamaan heti omalla nimelläni, jos alusta sitä vaatisi. Ja vaikka ei vaatisikaan.

        Pertti Sainio


      • edson kirjoitti:

        Tuosta voi AB sanoa enemmän, tuosta Varis lypsämisestä. Uskonkin, että kirjoittaa siitä.

        Mitä tulee hämmentämiseen, niin sinä siinä mestari olet. Se on sinun päätehtäväsi. Miksi elämäsi on noin tylsää, kysyn vain?

        No etunimen kirjoittamisesta olen toki pahoillani. Itse nimittäin pystyn täälläkin kirjoittamaan heti omalla nimelläni, jos alusta sitä vaatisi. Ja vaikka ei vaatisikaan.

        Pertti Sainio

        Lisään

        AB ja minulla ei ole facetuttavuutta eli emme ole facekavereita. Hän oli löytänyt minun erään julkaisun (muistaakseni), minkä olin jakanut yleisesti ja sinne Ali heitti yhden kommentin.

        En kokenut, että Ali suuttui siitä, että etunimellä olin häntä kutsunut. Toki varoitti, että en laita sukunimeä. No sehän mielessä minulla oli ennen kuin sain varoituksenkaan.

        Pertti Sainio


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Tuosta voi AB sanoa enemmän, tuosta Varis lypsämisestä. Uskonkin, että kirjoittaa siitä.

        Mitä tulee hämmentämiseen, niin sinä siinä mestari olet. Se on sinun päätehtäväsi. Miksi elämäsi on noin tylsää, kysyn vain?

        No etunimen kirjoittamisesta olen toki pahoillani. Itse nimittäin pystyn täälläkin kirjoittamaan heti omalla nimelläni, jos alusta sitä vaatisi. Ja vaikka ei vaatisikaan.

        Pertti Sainio

        Hämmentäminen (jos sellaista harrastaisin) on hauskaa, jos kohteet ovat itse a)hämmentäjiä tai b) pahanpäiväisiä tosikoita. Elämässä a-mummu sanoi hyvin tänä aamuna, että kyllä me toistemme käsialat tunnemme, kun osaamme oikein lukea. Senhän näkee monesta seikasta, muistakin kuin aihepiireistä, esim. lauserakenteista, sanojen rytmistä ym. Että se siitä hämmentämisestä. Olemme liian tuttuja.

        Patriarkaalisessa yhteisössä kuten porinoissa hämmentämisenä pidetään kuitenkin jopa sitä, että naishenkilö tulee "näyttämään naamaansa". Tämähän on kuin Suomalainen Klubi tai brittien herrain kerhot. En olisi nytkään tullut, ellen siinä Darwin-kahinassa olisi joutunut vedetyksi toisesta ketjusta sillä perusteella, että minähän se täällä kaikkiin petoksiin syyllistyn. Ei kai hetkeäkään kukaan epäillyt, että oikeasti katselisin jossain Turussa telakan pukkinostureita tai innostuisin asiantuntevasti jääkiekosta.

        Noin kiero syyllistäminen harmittaa minua niin, etten malta joka hetki keskittyä siihen pitsinnypläykseen, johon te meitä naisia kehotatte.


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Tuosta voi AB sanoa enemmän, tuosta Varis lypsämisestä. Uskonkin, että kirjoittaa siitä.

        Mitä tulee hämmentämiseen, niin sinä siinä mestari olet. Se on sinun päätehtäväsi. Miksi elämäsi on noin tylsää, kysyn vain?

        No etunimen kirjoittamisesta olen toki pahoillani. Itse nimittäin pystyn täälläkin kirjoittamaan heti omalla nimelläni, jos alusta sitä vaatisi. Ja vaikka ei vaatisikaan.

        Pertti Sainio

        Ei elämäni tylsää ole. Siihen tuovat jännitystä niin kirjat, elokuvat kuin somessa tapahtuvat konfliktitkin. Emme me kaikki mummelit ole rauhankyyhkyjä - jos ette te papparaisetkaan.


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Lisään

        AB ja minulla ei ole facetuttavuutta eli emme ole facekavereita. Hän oli löytänyt minun erään julkaisun (muistaakseni), minkä olin jakanut yleisesti ja sinne Ali heitti yhden kommentin.

        En kokenut, että Ali suuttui siitä, että etunimellä olin häntä kutsunut. Toki varoitti, että en laita sukunimeä. No sehän mielessä minulla oli ennen kuin sain varoituksenkaan.

        Pertti Sainio

        Katopa vain, niin kyllä FB-sivullasi edelleen näkyy AB:n ihan omalla nimellään kirjoittamat tekstit, joissa hän kirjoittaa justiinsa tämän saitin asioista. Sinulta sentään löytyi vastineeksi AB:lle yllättävänkin sovittelevaa tekstiä.
        Yt. am


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katopa vain, niin kyllä FB-sivullasi edelleen näkyy AB:n ihan omalla nimellään kirjoittamat tekstit, joissa hän kirjoittaa justiinsa tämän saitin asioista. Sinulta sentään löytyi vastineeksi AB:lle yllättävänkin sovittelevaa tekstiä.
        Yt. am

        Haa, arvasinhan! Siellä on sitten oikea "Eino Makusen raati" arvioinut kirjoittajakollegan muodollista pätevyyttä, irvistellyt kuvilleni, joita en älynnyt tuommoisen petturuuden varalta sensuroida kuin vasta jälkikäteen.

        Olenkin ihmetellyt, mistä ne läskit on keksitty tuomaan sen vihoviimeisen silauksen surkealle imagolleni, ja miksi toinen einoista jatkuvasti kehuu laihtumisellaan.


    • Hesarista poimintaa : "Olen sijoittanut omaa ja lainarahaa hankkiakseni metsää – hiilinielun ja valmista hiilivarastoa. Olen siis osaltani jo maksanut hiilinielun ylläpitämisestä tarkoituksenani sitoa mahdollisimman paljon hiiltä metsääni, koska juuri se on taloudellisesti arvokasta kauppatavaraa teollisuuden raaka-aineena. Tavoitteeni käy yksiin ilmastotalkoiden kanssa."

      Jotain tässä metsänomistajan käsityksessä ontuu. Kun siis ostaa metsää, niin on jo jotenkin muita ylempänä - hiilinielun omistajana.

      Koettaa antaa kuvaa siitä, että metsän osto riittää ja vastustaa ehottomasti maksua siitä, jos myy teollisuudelle puuta, niin joutuisi maksamaan siitä jotain hiilinielun pienenemismaksua.

      Ei kaveri ole tasan tarkkaan ostanut metsäänsä sen takia, että on ostanut hiilinielun ja hiilivaraston.

    • Tässä sateisena päivänä taas ehtii ... lukea esim. Uuden Suomen kirjoituksia.

      Yllättävää. Ai mikä? No se, että vajakit huutelevat mitä huutelevat, sielläkin. Jossain siellä mainittiin Hakkaraisen valinta EU:hun ja peruste oli se, että kansan ääntäkin on hyvä kuunnella.

      Persut ne vaan omivat tuon "kansan äänenkin" Onneksi tulevaisuus on avoimien ja koulutettujen nuorten.

    • Entropia - epäjärjestys

      Näen jotenkin järjestyksenhakuisena esim. lajien synnystä lähtien pyrkimyksen kohti omia lokeroita eli elinpiirejä.

      • Anonyymi

        Entropia liittyy etenkin energiaan. Periaatteessa kaikki näkyvä on energian värähtelyä. Materia on liikkeessä olevan energian kuva eli formaatti. Kun ihminen luo omanlaistansa hetkellistä järjestystä maailmaan niin sehän vaatii energian käyttämistä. Osa energiasta ei muutu järjestykseksi (esim valuteräskappale, puutarhakeinu) , vaan "haaskaantuu" hyötytappioina lämmöksi jne. Silloin entropia lisääntyy. Edson viittaa HS:n artikkeliin jossa joku sinisilmäisesti perustelee julkisesti metsähankintojansa yksilötason ympäristötekona. Voiko pahemmin mennä metsään perustelut. Jos sen sijaan lahjoittaa ostamansa metsäalan välittömästi luonnonsuojelualueeksi voi jotensakin perustella hyviä ympäristötekojansa. Silloin joutuu kuitenkin luopumaan. Luopuminen on aina tiukka paikka. Sitä kuvittelee tekevänsä hyvää mutta kuitenkin pitää viimeiseen asti tiukasti pöydän reunasta kiinni.

        D_Arwin


    • Anonyymi

      D_Arwin osuu hyvin : "Jos sen sijaan lahjoittaa ostamansa metsäalan välittömästi luonnonsuojelualueeksi voi jotensakin perustella hyviä ympäristötekojansa."

      Entropiaa verrattiin jossain sekaiseen pöytään. Kuulemma se pöydän sekaisuus vain lisääntyy. Kyllä itse ainakin löydän sekaiselta pöydältäni heti ja kaiken tarpeellisen eli kumma juttu tuo entropia. Ja missään nimessä en osta uutta ja isompaa pöytää. Onko se siis jotain suurempaa? Sitä, jos energia värähtelee, niin pöytäni ei ainakaan värähtele (kait) ja jos silloin alkuräjähdyksen aikaan olikin hiukka epäjärjestystä, niin kyl se on siitä pikkuhiljaa järjestynyt.

      Se on hyvä, että ovat löytäneet kaavan termodynamiikassa, mutta että : "Informaatio- eli viestintäteoriassa entropia on suure, joka mittaa viestin (esimerkiksi sarja binäärimuotoisia bittejä) sisältämän informaation määrää"

      Vihdoin löysin erään vastauksen : "Entropiaa virtaa pois Maasta noin 0,9 W/K pinnan neliömetriä kohti." Eli maa senkun selkiintyy.

      edson

    • Jos jotain, vaikkapa tietotoimisto Utuben vihaajat olisivat variksista kiinnostuneita niin tässä se sama Drongo "varis" imitoi meerkattien varoitusääniä ja varastaa sitten niiden sapuskan. Saman homman katselin siis ennen siitä kirjoittamistani BBC Earth ohjelmalta, mistä minun viittaamani jäljittelijä ja huijarivaris eli Drongo oli peräisin
      https://www.youtube.com/watch?v=tEYCjJqr21A
      Ehkäpä asiallista Ceetä oikeat lintutiedot kiinnostavat!
      Minua kiinnostavat tällaiset konkreettiset asiat osana eläinten, ihmisten ja luonnon toimintaa.
      Olemalla niistä edes jotenkuten selvillä enemmän kuin egostaan saattaa jopa ymmärtää paremmin miksi ja miten ihmisetkin jäljittelevät ja huijaavat

    • Anonyymi

      Mistä päättelet että kukaan olisi variksista erityisen kiinnostunut, varsinkaan jos olet ennen käyttänyt kyseisen kotoisan linnun nimeä vain haukkumanimenä toiselle kirjoittajalle? Lähinnä olet nähdäkseni ollut kiinnostuneempi suurista petolinnuista, mikä imagoosi paremmin sopiikin.

      Ainahan minä, joka satuin nuorena naimaan miehen Varis-nimisestä suvusta, olen saanut kuulla pilkkaa nimeni lintulähtöisyydestä eri-ikäisten hampaattomien huulilta. Voin valistaa sinuakin, että Itä-Suomessa on paljon eläinten nimiä sukuniminä Sudesta Karhuun, Tiaisesta Varikseen.

      Selitä mitä selität, kaikki tiedämme että olet onkinut nimeni kaverisi välityksellä ties mistä ja nyt koetat valehdella tarkoittaneesi jotain meille ventovierasta Drongoa. Elukka paikallaan on silti kai sekin.

      • Anonyymi

        Ei ole varmaan sattuma, että kymmenien haukkumanimieni joukkoon on lennähtänyt varis. Mitä enemmän kiellät, sitä varmempi olen että jostain sen variksen olet kaivanut ihan kostomielessä.

        Jos täällä joku häpäisee kunnollisen suomalaisen sukunimen, se ei ole sen nimen kantaja tai kantajat. Nimi tunnetaan historiasta 1500-luvulta asti toisin kuin moni historiaton nimen tekele. En mainitse esimerkkiä.


    • Valitettavasti en ole ollut tietoinen sinun varis nimistäsi eikä edes olisi voinut vähempää kiinnostaa. Eikö mene lantuun että tääll'ä ei sinun lisäksesi kukaan muu ole kiinnostunut ihmisten repimisestä kuin sinä ja silloin kun muut sitä tekevät tekevät sitä sinulta puolustautuessaan.
      Tuo varis nimi tapaus on tyypillinen sinulle. Uhoat asiasta jota kukaan muu ei tiennyut tai ei edes ajatellur. Mutta kuten aina turha on sinulle mitään rationaalia tai faktaa esittää.
      Edson erityisesti tietää etten ole onkinut häneltä, enkä keltään muultakaan ynsimmäistäkään tietoa sinuun liittyen. En halua sinusta mitään tietoa vaan haluaisin että jo pääsisit sinne suljetulle mosastolle vanhustenhoitoon.
      Sinun varis yhteytesi on minulle ihan uutinen. Yritä palata ihmiseksi ja kuvittelemasta sinua niin kiinnostavaksi että joku nimiäsi edes kännissä ajattelisi kaivella. Tai ehkä siksi luuletkin kun olet muiden silmissä nolla eikä minkään kaivelun väärti

      Vielä kerran toistan. Yritä kadota sinne sukankutojien laumaan sillä kukaan ei ole sinusta vähimmässäkäänj määrrin kiinnostunut ja kaikkein vähiten mitä nimeä milloinkin käytät huijausyrityksissäsi. Siellä sinulla on ymmärtävä koti, missä arvostetaan välillä pakosta maisemista kirjoittamiasi juttuja

      • Tuo varis saa energiansa vain rääkymällä.

        Kummallisia kirjoituksia tuossa ylempänäkin, että muka olisimme silloin vaihdelleet jotain mielenpiteitä facessa Elämän kirjoittajista. Ovat jääneet jumiin Elämäänsä ja kuvittelevat että siellä se elämä on, heistä nyt sitten keskustellaan. Voi voi


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Tuo varis saa energiansa vain rääkymällä.

        Kummallisia kirjoituksia tuossa ylempänäkin, että muka olisimme silloin vaihdelleet jotain mielenpiteitä facessa Elämän kirjoittajista. Ovat jääneet jumiin Elämäänsä ja kuvittelevat että siellä se elämä on, heistä nyt sitten keskustellaan. Voi voi

        Et viitsisi valehdella, edsonni. FB-seinälläsi roikkui pitkään AB:n kolme kirjoitusta, joissa kaikissa oli Elämän naisista jotain - negatiivista, jos sievistellen ilmaisen! Mielipiteiden vaihtelu on ehkä liian iso ilmaisu, koska itse vastasit AB:n vuodatuksiin vain kerran. Tai ainakin kerran niin, että vastauksesi oli kenen tahansa luettavissa.

        Po. kirjoitukset hävisivät salamannopeasti, kun sinulle niistä eilen, vai oliko toissapäivänä, mainitsin. Poistoneuvon annoin kyllä jo kauan sitten, kun paljastit täällä AB:n (etu)nimen, mutta silloin et reagoinut asiaan, tai ehkä et tajunnut julkaisseesi AB:n koko nimen. Minä nimensä jo tiesinkin teksteistään joillakin muilla foorumeilla. Silti en alkanut täällä huikkailla, että terve "se ja se" kuin keulien sillä, että minäpä tuon kaverin nimen tiedän, hähhää, te muut ette.

        Jos olisin ollut oikein ilkeä, olisin kopioinut Facen kirjoitukset tänne, mutta kun en sitä ole, niin jätin tekemättä. Sen voin tässä sanoa, että tosi ikävää luettavaa siellä oli. Paitsi, kuten jo aiemmin sanoin, niin oma vastineesi AB:lle oli poikkeuksellisesti (silloin kun me naiset olemme kohteina) rauhaa rakentava. Se melkein löi ällikällä.


      • Anonyymi

        Jos on ollutkin hetken aikaa rauhaarakentava, nyt se ottaa sen takaisin haukkumalla minua yhteisenä duettona AB:n kanssa.

        Olisit a-mummu minun puolestani voinut kopsata ne facejutut tänne - oikein nimien kanssa - niin koko kansa huomaisi, millaista naisten mustaamiskampanjaa herramieheksi itseään kutsuvat täällä levittävät.

        Kun tuon ylläolevan kerroit, en usko enää pätkääkään, etteivätkö pahankuriset vellokset haluaisi meille kaikille naisille todella pahaa. Siis kaikille neljälle. Ceekin on pantu vaikeaan välikäteen ihan tahallaan.


      • Anonyymi

        jihuu, sieltähän niitä vieläkin löytyy. Miten voikin noin negatiivisella papparaisella olla niin "toiveikas " nimi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on ollutkin hetken aikaa rauhaarakentava, nyt se ottaa sen takaisin haukkumalla minua yhteisenä duettona AB:n kanssa.

        Olisit a-mummu minun puolestani voinut kopsata ne facejutut tänne - oikein nimien kanssa - niin koko kansa huomaisi, millaista naisten mustaamiskampanjaa herramieheksi itseään kutsuvat täällä levittävät.

        Kun tuon ylläolevan kerroit, en usko enää pätkääkään, etteivätkö pahankuriset vellokset haluaisi meille kaikille naisille todella pahaa. Siis kaikille neljälle. Ceekin on pantu vaikeaan välikäteen ihan tahallaan.

        En halunnut niitä tänne kopioida mm. sen takia, että niissä oli oikeita nimiä. Jos joku haluaa täällä(kin) omalla nimellään kirjoittaa, niin se joku päättää siitä itse en minä. Toisekseen, niistä kirjoituksista olisi tullut vain lisää pahaa mieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En halunnut niitä tänne kopioida mm. sen takia, että niissä oli oikeita nimiä. Jos joku haluaa täällä(kin) omalla nimellään kirjoittaa, niin se joku päättää siitä itse en minä. Toisekseen, niistä kirjoituksista olisi tullut vain lisää pahaa mieltä.

        Siellähän niputettiin meitä naisia kuin kanoja jaloista yhteiselle pölkylle tapettavaksi. Minä mietin vielä, kopsaisinko jonkun lauseen.


    • Anonyymi

      "Sukankutojien laumaan"

      Sukankutojien lauman luotettava henkilö juuri eilen todisti nähneensä teidän kahden pikkujätkän keskustelua Facebookissa juuri tätä saittia koskien.

      Kiinnostusta on sekä positiivista että negatiivista. Minä olen saanut jälkimmäisestä nauttia ainakin viisi vuotta teidän tiedemiehiksi itseään sanovien taholta, ja samaa pahanmakuista lääkettä ovat saaneet nauttia myös ketjumme muut naiset. Milloinkahan moinen räävitön ja täysin hyödytön parjauskampanja loppuu? Ei kai kukaan tuhlaa energiaansa yhä uusien solvausten ja haukkumanimien keksimiseen, ellei siinä olisi takana esim. suurta kateutta ja vielä suurempaa alistamisen halua. Mitä meidän naisten kirjoittelu on teiltä pois?



      Mitä teillä voi olla tuntemattomia naisihmisiä vastaan?

      • Anonyymi

        Lisäys: En ole aikoihin nauranut yhtä paljon kuin edsonin ilahtuneelle hihkaisulle: Meitähän on nyt kolme tiedemiestä täällä.

        Sitä ollaan lopultakin opittu käyttämään Wikipediaa tyhjänpäiväisten tuubien lisäksi.

        Jos tiedemies tai tiedenainen on oikeasti innostunut alastaan, hän ei hyppää vähän väliä harhapoluille puolustaakseen toveriaan tieteen kannalta täysin irrelevantissa siviilikeskustelussa jollain pahaisella somepalstalla.

        Turhaan siirtelette tekstejäni täältä minnekään. Elämässä kaikki tietävät teistä totuuden. Pelkkiä räkyttäjiä olette molemmat. Toisella vain vielä pullistelevampi ego kuin toisella. Hauiksia ei kummallakaan edes kuvaannollisesti.

        Mars Wikiä kaivamaan siitä!


    • Anonyymi

      Mikko T. Minä en sinuna parjaisi ketään näillä julkisilla sivuilla.

      • Anonyymi

        Jotenkin niistä löytämistäni herjoista saa käsityksen, että erästä toista naista tämä esterin kaima vihaa melkein yhtä paljon kuin minua.


    • Muista nuljaska, että siinä vaiheessa kun siirryt ilman lupaa käyttämään ihmisten oikeita henkilöllisyyksiä niin asia tulee poliisiasiaksi.
      Tosin sinä olet niin täynnä valetta ja ilkeyttä että että et luultavasti edes lakejakaan kunnioittaisi. Sinulle on vain tärkeää oman epäonnistumisesi ja vihan levittäminen. Onneksi se ei hevillä pääse näitä anonyymiketjuja pidemmälle

      Lisäksi suosittelisin olemaan varovainen muutenkin sillä Mikko T nimisiuä on Suomessakin monta. Saatat vaikka kusta väärän jalkaan hakiessasi epätoivoisesti kimppuunkäyntimateriaalia netistä. Etsi vaan se paikka sieltä niuvanniemestä itsellesi mahdollisimman nopeasti. Siellä sinulla on hyvä olle tuttavallisessa seurassa

      Facebookistanikaan et löydä mitään kun sillä on vain yksi serkkutyttöpostittaja

      • Anonyymi

        Syytä "tiedemieskaveriasi", että hän antaa sinulle epäedullisen keskustelunne roikkua facessa. Sinulta on kolme pitkää hävaistysjuttua meistä parista naisesta. Minä oikein "tykkäsin" edsonnin maltillisuudesta ja ilmaisin sen. Mutta onhan siitä viikkoja vierähtänyt ja klopin mieli taas muuttunut eli täys rähinä päällä.

        Mitä tulee nimikaimoihisi, aika nuorta porukkaa näyttävät olevan kuvista päätellen, mutta jos vielä hiiskutkin minun ulkonäöstäni, löydän tuonnäköisen pallinaaman vaikka kiven silmästä.

        "Hyvä olle tuttavallisessa seurassa"

        Minkäkielinen puhuja oikein olet?


    • Anonyymi

      No niin, nyt huomaat kuinka vastenmielistä on, että joku alkaa leikkiä kuurupiiloa sinun virallisen nimesi kanssa. Parempi olisi sinunkin ollut keksiä variksen sijaan jokin toinen haukkumanimi jatkoksi noidille ja sadalle muulle herjalle, joista olen joutunut kärsimään taholtasi.

      Olen rauhallinen ihminen, mutta nyt tuo aiheeton solvaustulva saa riittää. Tulen facessakin seuraamaan tarkkaan, minkänimisiä "savolaisaatelisia" hänen kaverikseen ilmaantuu.

    • Minä besserwisser tunnustan käyneeni tsekkaamassa eli googlettamassa, mikä on epäjärjestys. Kun ei vaan muista oikke energian häviämättömyyksiä, saati termodynamiikan lakeja, ei muista yhtälöiden ratkaisukaavoja, ei muista ei hiilen kiertoa, mutta silloin kauan sitten oli kivaa, kun muisti ja jotain ehkä tajusikin. Kertaus noissakin olisi paikallaan, kuten vieraan kielen sanoissa ja sanonnoissakin, mutta ne vaan jää ja jää ne kertaukset. Mutta se ei estä olemasta kiinnostunut ainakin vähän.

      Nyt Ali minua kiinnostaisi, miten saisimme nämä räkyttävät pois hartioiltamme. En näe siihen mitään muuta keinoa kuin olla vastaamatta ja välttää muutenkin visusti, joka puolella ... varsinkin noita kahta.

      Minä otan suuren riskin ja kirjoitan omalla nimelläni. Ja naureskelen vaan sitä riskiä, minkä olen ottanut.

      Pertti Sainio

      • Anonyymi

        Keskimmäinen kappale on kuin minun kynästäni, vain yhtä nimeä muunnellen:

        Nyt a-mummu minua kiinnostaisi, miten saisimme nämä räkyttäjät pois hartioiltamme. En näe siihen mitään muuta keinoa kuin olla vastaamatta ja välttää muutenkin visusti, joka puolella... varsinkin noita kahta."

        Älä edsonni puhu nimistä mitään, muuten Ali voi uhata sinuakin poliisilla. Niin kuumana se käy ja facejutuistaan päätellen samaa hönkää on kestänyt tauotta yhdeksän viikkoa. Se ei vaan ota uskoakseen, että tässä pikku sodassa sillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin hävitä.


      • Anonyymi

        Keskimmäinen kappale on kuin minun kynästäni, vain yhtä nimeä muunnellen:

        Nyt a-mummu minua kiinnostaisi, miten saisimme nämä räkyttäjät pois hartioiltamme. En näe siihen mitään muuta keinoa kuin olla vastaamatta ja välttää muutenkin visusti, joka puolella... varsinkin noita kahta."

        Älä edsonni puhu nimistä mitään, muuten Ali voi uhata sinuakin poliisilla. Niin kuumana se käy ja facejutuistaan päätellen samaa hönkää on kestänyt tauotta yhdeksän viikkoa. Se ei vaan ota uskoakseen, että tässä pikku sodassa sillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin hävitä.


    • "Nyt Ali minua kiinnostaisi, miten saisimme nämä räkyttävät pois hartioiltamme. En näe siihen mitään muuta keinoa kuin olla vastaamatta ja välttää muutenkin visusti, joka puolella ... varsinkin noita kahta.

      Minä otan suuren riskin ja kirjoitan omalla nimelläni. Ja naureskelen vaan sitä riskiä, minkä olen ottanut. "


      Mitäs mieltä Edson olet! Olisiko jo aika meidän kadota jonnekin missä on jotain luokkaa. Nyt tämä on mennyt tuon limamummon vuoksi aivan luokattomaksi.
      Ei se edes ole kysymys siitä onko jonkun oikea nimi tiedossa tai ei vaan nimenomaan kirjoituksen luokasta ja nyt se on mennyt aivan luokattomaksi raakkumiseksi tai haukinen syöksyy kimppuun kaislikosta meiningiksi. Se jostain syystä näyttää sopivan mummoille kun heistä kukaan ei oikein ymmärrä että jos me sopivat vihan kohteet saamme tarpeeksemme ja poistumme asiakeskusteluihin niin parin viikon kuluttua turhautunut sappitatti alkaa myrkyttämään kaverimummojaan jotta saisi kicksejä ja huomiota itselleen.
      Olisi vaan keksittävä joku foorumi mihin se ei keksi tulla perässä sillä koko netin kaivamiseen ei senkään eväät riitä vaikka se 24 tuntia vuorokaudessa siihen nyt käyttääkin
      Saaliikseen jää kuitenkin vain joitakin asiayhteyksistä irroitettuja sanoja jotka hänen matkiminaan katoavat täysin kaiken totuuden ja tarkoituksen piiristä.

      Minulla ainakin on vaikeuksia toimia jatkuvasti hullujen kanssa.

      Sinä ole jo ajat sitten antanut oman nimesi julkisuuteen. Minä en sitä ole katsonut aiheelliseksi juuri siksi, että täällä on tuo mielenvkainen olio joka nyt jo itsensäkin todistaman kaivelee kaikki mahdolliset lähteet löytääkseen jotain millä poikkeuksetta vain negatiivisessä mielessä vois ihmisten niskaan mättää

      Jos sinulle juolahtaa mieleen joku keskustelufoorumi mikä olisi mahdollinen niin kyllä me sitten keksimme tavan millä se viestiä niin ettei hullu pääse siihen käsiksi.

      Tuo lieksalainen mätä on kyllä saatava pois ihmisten yhteydenpidosta. Facebookia ei voi käyttää, sillä on sekä sinun, että minun facebook sivut auki koko ajan. Tosin minun sivuiltani ei löydä mitään kun sitä ei ole sitä yhtä kirjoituskertaa sinulle lukuunottamatta, eikä sinne muut edes lähettele kuin yksi serkun tyttö

      Aina vaan käy kuitenkin jo vuosien takainen "diagnoosi" selvemmäksi. Sairaalan paikka. Suljetulla osastolla. Pehmustetussa kaapissa!

      Voi olla että se mitä ajattelit totaalisesta piittaamattomuudesta hulluja kohtaan on yksi vaihtoehto, mutta toimiiko se kun kyseessä on vaikea mania joka psykopatian lakien mukaan kyllä tarvittaessa keksii ajatuksia muiden luomiksi kuten ylläolevissa kommenteissakin voivat ne jotka todellisen kommunikaation tietävät, tietävät

      Eniten säälin kuitenkin parka mummoja jotka ovat tuon pasiliskon syöttäneet ja elättäneet joutuakseen itse lopulta syödyiksi tai basilimaan käärityiksi kunhan oikea elämä on kadonnut ympäriltä.

      • Anonyymi

        Mä luulen, että kaikista parasta on olla huomioimatta näiden kirjoituksia. Ei mainita sanallakaan heistä, niin koittakoot sitten takertua, mihin takertuvat ja jos takertuvat, niin ei välitetä. Tää edellyttää sitä, ettemme käy tuolla toisaalla tai jos käymme, niin emme vastaa turhakkeiden heittoihin.

        Minä siellä en enää käy muuta kuin kippaamassa paskat sinne, minne ne kuuluvatkin. Ja senkin voi jättää tekemäti.

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä luulen, että kaikista parasta on olla huomioimatta näiden kirjoituksia. Ei mainita sanallakaan heistä, niin koittakoot sitten takertua, mihin takertuvat ja jos takertuvat, niin ei välitetä. Tää edellyttää sitä, ettemme käy tuolla toisaalla tai jos käymme, niin emme vastaa turhakkeiden heittoihin.

        Minä siellä en enää käy muuta kuin kippaamassa paskat sinne, minne ne kuuluvatkin. Ja senkin voi jättää tekemäti.

        edson

        Ei sinua Elämään ole pyydettykään, miksi siis niin kovasti kaihoat sinne ja joudut nyt toppuutelemaan itseäsi sinne menemästä. Ihan avutonta touhua. Sitäpaitsi sinun kippaamat paskasi ovat semmoista sorttia, että niillä ei ole mitään vaikutusta, on kuin veteen pierisi: vähän kuplia.

        Mistä ihmeestä tuo ihmeellinen käsitys omasta erinomaisuudestasi ja kaikkivoipaisuudestasi on kehittynyt. Kotoa, veikkaan, referenssit vähissä tai voimattomia mahtavan egosi edessä;)


      • Anonyymi

        Odota sinä seilori vaan että pääset käärinliinoihin, vaikka tusksinpa sinulla ketään niin läheistä onkaan, että haluaa koskea rupiseen kroppaasi.

        Eikä valehtelijät pääse taivaaseen.


      • Anonyymi

        Facebookissa voin käydä "ihailemassa" Alin kuvaa. Jo on vanhus tälläytynyt Hollywood-tähtien ilmeeseen, kuka mahtaa ollakaan esikuvasi. Pitkä tukka ja kaikki.


    • Olen samaa mieltä Edson
      Kun olemme ihan tukevasti eläkeläisiä ja tämän piti olla mukava ajanviete, niin on viisaampaa jättää täysin reagoimatta tai lähteä. Ei tänne ole mitään tarkoitusta jäädä ei ihmisenä, ei eläimenä. Se mikä on aina vastassa on jotain paljon pahempaa eli mielipuolisuus.
      Sinne toiselle puolelle ei kyllä nykytilassa kannata edes paskoja kipata
      Kerro sitten jos keksit jonkun paikan mihin pääsee paholaiselta pakoon
      Kuvaani voivat myös käydä muut mummut nyt ihailemassa kun tämä keskustelu päättyy tähän.
      Löytyy nimella Mikko Toivonen ja jos haluaa ihan kyylän lailla perehtyä lopun alkuun niin voi käydä etsimässä jos löytää vuosi 1970 valmistuneet merikapteeni, Kotkan merenkulkuopisto. Juurikaan muuta historiaa ei ole netissä, eikä varsinkaan facebookissa.
      Tämän laitan vielä jäähyväiseksi mummupalstalla samalla kuin viimeisen kerran varotan heitä kasvattamasta käärmeitä jotka lopulta syövät heidät itsensä
      Menkää psykologian peruskirjoihin ja tutkikaa mitä teille tarkoittaa maaninen psykopaatti. Sellaisen uhriksi ja tukijaksi teidät on laitettu ja osin kiitos siitä että ette ole omia ongelmiannekaan pystyneet käsittelemään
      Edson voi kun on löytänyt sopivan ketjun laittaa minulle vaikka vara osoitteeseeni tiedon ihan meilillä millä juttelin esimerkiksi mielipuolen poisajaman HH Riitun kanssa: [email protected]. Sinne on ihan turha paskapostia lähetellä sillä se on vain vastaanottokäytössä ja paska lentää sieltä avaamatta eetteriin.

      • Anonyymi

        Eikö mene millään läpi, että minä en ole sinua solvannut, ellet itse ole antanut siihen aihetta. Miten usein olen aamulla herännyt ja nähnyt järkyttävän pitkän syytekirjelmäsi, vaikka en olisi kirjoittanut minnekään moneen päivään.

        Mene luuloinesi vaikka minne, mutta koeta miettiä sisintäsi, miten ihm isiä kohdellaan.

        Miksi kukaan lähettäisi postia saiteilta kadonneelle hampurilaisnaiselle, joka sai aina raivokohtauksen nähdessään kirjoitukseni täällä. Minulla ei ole mitään tekemistä noin epätasapainoisen ihmisen kanssa.


    • Helou

      Lueskelin tuossa nopeasti biohäviävästä muovipussista. Aine siis kuitenkin häviää. Ja kun sana bio on etuliitteenä, niin se takaa loistavan tulevaisuuden.

    • Joo ja kuulemma kirjoituksetkin häviävät, vaikka en ole tehnyt yhtikäs mitään

      Nyt on helppo väittää, että sinne katosi ja ei enää pääse hämmentämään kopioimalla tänne.

      Joo ja kuulemma haluan Elämään. Heh heh juu. Ja minun kippaamani paskathan ovat näitä ongelmajätteitä, mitä pari elämäläistä on tänne kirjoittanut ja kuis ollakaan, taitaa ammu ite sanoa niistä, että niissä ei ole mitään niissä kirjoituksissa. Kuin veteen pierrettyjä kirjoituksia. Samaa mieltä.

    • Joo ja olisittepa nähneet auroran aikaisemman face kansikuvan. En lähtisi niillä eväillä ketään arvottamaan naaman perusteella.

      • Mistä täältä piti hatkat ottaa?

        Kesäkeitot jatkuvat niin kauan kuin jatkuvat. Muuten, sinun kuvistasi olet poistanut sen kuvan, missä istut muistaakseni ikkunan lähellä, oli se sitten profiilikuva tai muu kuva. Ihmettelen, miksi poistit sen.


      • Anonyymi

        "Ihmettelen, miksi poistit sen."

        Ilmeisesti ennakoin, että täällä mennään henkilökohtaisuuksiin jopa ulkonäköä myöten.

        Ei se silti auttanut. Obeesi mikä obeesi, jos joku niin päättää, kun ei muuta keksi.


    • Ventataan nyt Mikko ensin, tulevatko tänne enää who ja darwin ja jos ketju hiljenee eli maatuu, niin annetaan olla.

      En nyt tarkoita noiden kahden tänne pieraistuja kommentteja, ne voi kompostoida suoraan.

    • Nämä kommentit on suoltanut tuonne ylemmäs metaanilähde

      1. En halunnut niitä tänne kopioida mm. sen takia, että niissä oli oikeita nimiä. Jos joku haluaa täällä(kin) omalla nimellään kirjoittaa, niin se joku päättää siitä itse en minä. Toisekseen, niistä kirjoituksista olisi tullut vain lisää pahaa mieltä.

      2. Siellähän niputettiin meitä naisia kuin kanoja jaloista yhteiselle pölkylle tapettavaksi. Minä mietin vielä, kopsaisinko jonkun lauseen.

      Ammu sanoo kunnioittavansa "omia nimiä" eikä halua niitä julki. No siinä meillä oikein ajattelun ja toteuttamisen helmi, sanoisin helmikana. Voihan ne nimet pyyhkiä pois ja laittaa meidän käyttämät nimmarit esiin. Anna tulla niitä kopioituja kommentteja

      Totuushan on se, ettei sieltä löydy yhtään mitään ihmeellistä niistä muutamasta lauseesta. Kunhan ammu pelkästään kirjoittaa paskaa. Sopii hyvin hänen aikaisempien kirjoitustensa kanssa, sillä kuka täysjärkinen voi tänne yleiselle saitille heittää miniästään moisia juttuja. Ei kukaan täysjärkinen

      • Anonyymi

        Kuules sinä totuuden torvi, lue enemmän, luulet vähemmän. Ensinnäkin kaikki tuo kopioimasi ei ole minun kirjoittamaani. En myöskään ole sanonut kunnioittavani omia nimiä, vaan sitä, että jokainen valitsee itse kirjoittaako omalla nimellään vai nimmarilla. Sitähän sinä raukka et tajunnut, kun rupesit täällä pikkukakaramaisesti innoissasi huutelemaan Alia oikealla nimellään. AB vielä erikoisesti pyysi sinua olemaan julkaisematta sukunimeäänkin.

        Noissa AB:n kirjoituksissa ei myöskään ollut kyse muutamasta lauseesta, vaan kolmesta, FB:n keskimääräisiin viesteihin verrattuna aika pitkästä viestistä, joissa aiheena Elämän naiset. Yrität taas epätoivoisesti valehdella ja vaientaa tosiasiat. Sama vaientaminen tapahtuu myös, kun muistutan sinua Ingerille antamastasi "leikkisästä" varoituksesta raiskata hänet. Häpeä on sinun, ja vain sinun. Ei meidän naisten.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuules sinä totuuden torvi, lue enemmän, luulet vähemmän. Ensinnäkin kaikki tuo kopioimasi ei ole minun kirjoittamaani. En myöskään ole sanonut kunnioittavani omia nimiä, vaan sitä, että jokainen valitsee itse kirjoittaako omalla nimellään vai nimmarilla. Sitähän sinä raukka et tajunnut, kun rupesit täällä pikkukakaramaisesti innoissasi huutelemaan Alia oikealla nimellään. AB vielä erikoisesti pyysi sinua olemaan julkaisematta sukunimeäänkin.

        Noissa AB:n kirjoituksissa ei myöskään ollut kyse muutamasta lauseesta, vaan kolmesta, FB:n keskimääräisiin viesteihin verrattuna aika pitkästä viestistä, joissa aiheena Elämän naiset. Yrität taas epätoivoisesti valehdella ja vaientaa tosiasiat. Sama vaientaminen tapahtuu myös, kun muistutan sinua Ingerille antamastasi "leikkisästä" varoituksesta raiskata hänet. Häpeä on sinun, ja vain sinun. Ei meidän naisten.

        Jahas, kirjoittaja olikin noitamme tai kuka lie. Pelkkä hämmentäjä kuitenkin pelkästään

        No sillä ei väliä, mutta paljasta nyt sitten ne kirjoitukset, jotta kaikki näkevät sen pahan ja aikoinaan pyysin jo paljastamaan ne raiskauskirjoituksetkin, mutta ei vaan tullut muuta kuin vakuutteluja.

        Miksi et julkaise, häh? Pelkkää sotkemista juttusi. Ja kun kaiken lisäksi olet vielä valmis arvostelemaan toisten ulkonäköä facekuvista, niin kerropa, miksi muutit oman kuvasi nuoruuden kuvaan, jos nyt se noita olet? Onko sinulla joku suuri häpeä naamatasi?


      • Anonyymi

        Nyt taas sekoitat kirjoittajat pahasti keskenään, rauhoitu jo. Minä se kirjoitin niistä yhteen sidotuista tapettavista kanoista (vertauskuva jos et tajunnut), kun taas raiskauksista on kirjoittanut joku toinen. Kaikkihan sen törkeyden aikoinaan lukivat. Taisi tuo naurettava uhkaus olla syynä siihen, miksi Inger lopetti vähäisetkin kommenttinsa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuules sinä totuuden torvi, lue enemmän, luulet vähemmän. Ensinnäkin kaikki tuo kopioimasi ei ole minun kirjoittamaani. En myöskään ole sanonut kunnioittavani omia nimiä, vaan sitä, että jokainen valitsee itse kirjoittaako omalla nimellään vai nimmarilla. Sitähän sinä raukka et tajunnut, kun rupesit täällä pikkukakaramaisesti innoissasi huutelemaan Alia oikealla nimellään. AB vielä erikoisesti pyysi sinua olemaan julkaisematta sukunimeäänkin.

        Noissa AB:n kirjoituksissa ei myöskään ollut kyse muutamasta lauseesta, vaan kolmesta, FB:n keskimääräisiin viesteihin verrattuna aika pitkästä viestistä, joissa aiheena Elämän naiset. Yrität taas epätoivoisesti valehdella ja vaientaa tosiasiat. Sama vaientaminen tapahtuu myös, kun muistutan sinua Ingerille antamastasi "leikkisästä" varoituksesta raiskata hänet. Häpeä on sinun, ja vain sinun. Ei meidän naisten.

        Sinun kohdallasi vois päteä : lue vähemmän, mutta panosta ymmärtämiseen enemmän


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt taas sekoitat kirjoittajat pahasti keskenään, rauhoitu jo. Minä se kirjoitin niistä yhteen sidotuista tapettavista kanoista (vertauskuva jos et tajunnut), kun taas raiskauksista on kirjoittanut joku toinen. Kaikkihan sen törkeyden aikoinaan lukivat. Taisi tuo naurettava uhkaus olla syynä siihen, miksi Inger lopetti vähäisetkin kommenttinsa.

        Se on ihan sama kuka kirjoitti mitä, mutta tänne ne todisteet jostain ingerin katoamisista sun muista.

        Inger oli jorka


      • Anonyymi

        Millä hitolla täällä todistaa mistään ikivanhoista asioista. Siinä täytyy olla jo sellaiset arkistot, joissa on eriteltynä kunkin kirjoittajan tekoset, plussat ja miinukset ja sellainen on tiettävästi vain Alilla kymmenien vuosien ajalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä hitolla täällä todistaa mistään ikivanhoista asioista. Siinä täytyy olla jo sellaiset arkistot, joissa on eriteltynä kunkin kirjoittajan tekoset, plussat ja miinukset ja sellainen on tiettävästi vain Alilla kymmenien vuosien ajalta.

        "Millä hitolla täällä todistaa mistään ikivanhoista asioista"

        Jos jotain väittää, ne on näytettävä toteen. Väittää voi mitä haluaa. Juuri tuo on taktiikkasi. Voit levitellä juttuja ja sitten sanoa, ettei ole kyllä näyttöä, mutta että kaikkihan tietävät. Juupati juu

        Tuota peliä olet pelannut vuosikausia. Sitten, kun on "lipsahtanut" jotain, niin olet vedonnut muiden huumorin puutteeseen. Näin se menee, sanot mitä sanot

        edson


      • Anonyymi

        "Kaikkihan tietävät"

        Kukahan täällä useimmiten hokee, että kaikki tietävät minun pahuudestani/kieroudestani/valheistani. Jos pyydän häntä esittämään perusteita, vastaus on aina sama: kaikki tietävät, elämäläiset tietävät, koko maailma tietää.

        Se huumorin puute onkin valitettavan yleistä ja tekee keskustelun vaikeaksi, kun ei tiedä, mihin kenenkin ymmärrys venyy. Kaikki ovat tarkkoja kunniastaan. Ja jos itseironiaa viljelee, sitä ei siedetä alkuunkaan. Jos sanon, että en jaksa aina kutoa sukkia, joku luulee minun pilkkaavan häntä. Jokaisesta sanasta voi joutua tilille jonkun ääliön edessä.

        Kaikkihan täällä pelaavat omaa peliään, etköhän sinäkin? Meissä on se ero että minä harvoin haksahdan tekopyhyyteen, kuten sinä, uljas heikkojen ja huumorintajuttomien puolustaja.


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Jahas, kirjoittaja olikin noitamme tai kuka lie. Pelkkä hämmentäjä kuitenkin pelkästään

        No sillä ei väliä, mutta paljasta nyt sitten ne kirjoitukset, jotta kaikki näkevät sen pahan ja aikoinaan pyysin jo paljastamaan ne raiskauskirjoituksetkin, mutta ei vaan tullut muuta kuin vakuutteluja.

        Miksi et julkaise, häh? Pelkkää sotkemista juttusi. Ja kun kaiken lisäksi olet vielä valmis arvostelemaan toisten ulkonäköä facekuvista, niin kerropa, miksi muutit oman kuvasi nuoruuden kuvaan, jos nyt se noita olet? Onko sinulla joku suuri häpeä naamatasi?

        Onko sinulla jokin suuri häpeä naamastasi?

        On, senhän takia se naamakirja onkin. Naamakirja jossa jokainen piilottelee näyttämästä suoraa kasvokuvaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikkihan tietävät"

        Kukahan täällä useimmiten hokee, että kaikki tietävät minun pahuudestani/kieroudestani/valheistani. Jos pyydän häntä esittämään perusteita, vastaus on aina sama: kaikki tietävät, elämäläiset tietävät, koko maailma tietää.

        Se huumorin puute onkin valitettavan yleistä ja tekee keskustelun vaikeaksi, kun ei tiedä, mihin kenenkin ymmärrys venyy. Kaikki ovat tarkkoja kunniastaan. Ja jos itseironiaa viljelee, sitä ei siedetä alkuunkaan. Jos sanon, että en jaksa aina kutoa sukkia, joku luulee minun pilkkaavan häntä. Jokaisesta sanasta voi joutua tilille jonkun ääliön edessä.

        Kaikkihan täällä pelaavat omaa peliään, etköhän sinäkin? Meissä on se ero että minä harvoin haksahdan tekopyhyyteen, kuten sinä, uljas heikkojen ja huumorintajuttomien puolustaja.

        Sori aurora, minulla ei ole mitään suhdetta pyhyyteen. Veikkaan, että ylivoimaisesti suurin osa kristityistä ovat niitä todellisia tekopyhiä.

        Sori siitä naaman peittelystäkin, sillä ne, joita yleensä haluan edes tuntea, ne tunnen myös naaman perusteella. Varsinkin koko kanalaumaa en halua tuntea ollenkaan. Työ ootte pelkkiä dorkia


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Sori aurora, minulla ei ole mitään suhdetta pyhyyteen. Veikkaan, että ylivoimaisesti suurin osa kristityistä ovat niitä todellisia tekopyhiä.

        Sori siitä naaman peittelystäkin, sillä ne, joita yleensä haluan edes tuntea, ne tunnen myös naaman perusteella. Varsinkin koko kanalaumaa en halua tuntea ollenkaan. Työ ootte pelkkiä dorkia

        Jaahas, mikäs sitten itse luulet olevasi, jos me ollaan dorkia? Oot vissiin omasta mielestäs parempi kuin me, ja parempi kuin kukaan muukaan, Suomessa. Ei oo edsonnin voittanutta!! - Kuriositeetin vuoksi: kuinkas monta kristittyä tunnet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas, mikäs sitten itse luulet olevasi, jos me ollaan dorkia? Oot vissiin omasta mielestäs parempi kuin me, ja parempi kuin kukaan muukaan, Suomessa. Ei oo edsonnin voittanutta!! - Kuriositeetin vuoksi: kuinkas monta kristittyä tunnet?

        Pysy sinä nyt tekopyhä siellä elämässäsi. Olet pelkkää ilmaa. Minä en luule mitään, tiedän.

        Jos pitää täällä tehdä vertauksia, niin neljä dorkaa kanaa ... eli siis mihinkäs sitä nyt kannataisi yleensä verrata, jos olis tarve. Mut ku ei oo ees tarvetta. Te vaan olette yksinkertaisia dorkia, ette muuta

        Kurista itsesi kuriositeetteihisi.


    • Anonyymi

      Voisi olla hyvä gradun aihe miten ja miksi tällaisesta aikaihmisten ajanvietteellisestä keskustelupalstasta kehittyy tämmöinen omituisten vuodatusten taistelutanner?

      Sääli kuitenkin jos tämäkin saitti loppuu omaan mahdottomuuteensa, mihin miekin sitten lähetän julkaistavaksi Pulizer -tasoiset kirjoitelmani?

      Olisi ollut kiva kuitenkin saada selvyys tähän Darwin-gateen; kuka olikaan hän, joku kolmesta A -alkuisesta, mie, Edson, vai peräti joku muu?
      Astukoon siis areenalle, kertokoon kuka on ja kuka ei ole ja miksi...jos nimittäin rohkeutta ynnä huumorintajua löytyy tarvittava määrä.

      Whoo

    • Anonyymi

      Sääli (vaikka se onkin sairautta) jos tämä vähäinenkin kirjoittelu loppuu.

      Viime päivien "ongelma" on ollut vain aurora, jolle pelkkä muka siitäs saitte takaisin periaate on vain vaate, sillä sekoittaminen on ollut se päätehtävä. Jos hän mitenkään fiksu olisi ollut, niin Alin muutaman kommentin olisi jättänyt väliin. Mutta hänen "fiksuutensa" on tullut esiin.

      Mulla meni monia päiviä, jopa taisi mennä viikkoja, kun en välittänyt noista toisista tippaakaan, mutta jatkuva auroran pommitus ...

      Ja asiaan eli kuka on Darwin? Minusta tuntui ensin, että who se on, sitten kun ali ehdotti amummoa, jonka tuollaisiin kykyihin en pätkääkään usko, niin ei se myö ali ole. Päätelmänä, että joku aikaisemmin meidät "tunteva"se voisi olla tai sitten ei.

      edson

      ps. herääpäs ali sinäkin

      • Anonyymi

        En koske pitkällä kepilläkään näihin riitoihin, mutta sen verran saanen ulkopuolisena tarkkailijana huomioida, että kyllähän tuo Ali/Aurora taistelu on vahvasti kahdensuuntaista, joskus tuntuu että nää molemmat elää toistensa huomion kautta. Kenties olisi mainio aviopari oikeassakin elämässä?

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En koske pitkällä kepilläkään näihin riitoihin, mutta sen verran saanen ulkopuolisena tarkkailijana huomioida, että kyllähän tuo Ali/Aurora taistelu on vahvasti kahdensuuntaista, joskus tuntuu että nää molemmat elää toistensa huomion kautta. Kenties olisi mainio aviopari oikeassakin elämässä?

        Whoo

        Ihan turhaanhan sinä kepillä näitä meidän paineja koskettelemaan.

        Pitää koittaa pysyä nyt vain aisoissa.

        Kahdensuuntaistahan se "kosiskelu" alin ja auroran välillä on ollut.

        Tänään luvassa aurinkoa, mutta siis hikeä myös. Sanovat, että ennen juhannusta tehdyt polttopuut vielä kuivuvat, joten armonaikaa on enää vähän. Ja metsässä paljon sahattavaa

        edson


      • Anonyymi

        Juu, tänään on kuulemma helatorstai, mikä helvatti sekin sitten oikeastaan on. Rauhallinen päivä tehdä työtä. Mutta nyt mie lähen sähköpyörällä tuulettamaan rasittuneita harmaita aivosolujani.

        Lämpöä 13, pilvetöntä. Ulkogrillinkin virittelin eilen valmiiksi.

        Whoo


    • Anonyymi

      Wiki : Helatorstai (myös: 'Kristuksen taivaaseenastumisen päivä') on vuotuinen kristillinen juhla, jota vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä Jeesuksen taivaaseen­astumisen muistoksi.[1]

      Noi voisi noi kirkkoon kuuluvat selittää, miten juhlivat pyhäänsä . Tai sit se juhla on niille tekopyhäjuhla, mistä saa vapaapäivän kylläkin.

      Mutta nyt duuniin ja kateellisena (lue rahattomana) miettimään, mihin polkis jos ois sähköpyörä.

      Vaikka sähköauto onkin maailmanlaajuisesti aateltuna enemmänkin kuin kyseenalainen väline, niin lueskelin skodan jonkun mallin tulevan myyntiin jotain 20 000 ekuu ... voisi koklata viimeiseksi autokseen, jos ois vähän nuorempi. Ja jos pankkineito ois ystävällinen.

      edson menee ny hommiin ja koittaa palata alkuillasta

    • Anonyymi

      Miullakin on tässä välipäivä, mikä tarkoittaa että teen tänään välitöitä. Eli kiireisempien väliin jääneitä rästitöitä. Useat välikahvit toki myös juon.

      Saapas muuten nähdä kuinka pitkään porukan isokenkäisin malttaa pysytellä sivussa, meillä miehillähän ei ole tapana heittää pyyhettä kehään kuin vasta haudassa?

      Ja tästä tuli mieleen että ei taida enää ilmestyä D, täytti ilmeisesti jo tavoitteensa? Vai tulkitsenko väärin, A?

      Whoo

    • Anonyymi

      Älä välitä, ei Villekään välittänyt, vaikka jäi väliaikaisen välioven väliin. Onkos siellä lounaassa keli semmoinen, että välihousuistakin voi jo luopua! Tääällä on vähän koleata. Siippa veti villasukat jalkaansa toisten sukkien päälle. Itse olen paljain jaloin kuten tavallisesti.

      Minäkin välillä pohdin D:na kirjoittavaa tyyppiä. Lasketteli hyviä sivujuonia. Jos oli joku "meistä", niin taitavasti osasi muuntautua. Tai sitten ehkä olikin vain oma itsensä ja muuten täällä oli/on siitä jonkinlainen muunnelma.

      • Anonyymi

        Kuten olen pari kertaa aikausemminkin sanonut, hyviin tapoihin kuuluu allekirjoittaa tekstinsä, jottei jää epäselvyyttää kuka on ketä. Tosin näissä yhteyksissä "hyvistä tavoista" puhuminen on vähän absurdia.

        Allekirjoituksen puute, siis tarkoituksellinen sellainen yleensä osoittaa että kirjoittaja itsekin häpeää tuotoksiaan. Ja niihin voi myös suhtautua kuin mihin tahansa puskasta huuteluihin: pelkkää ilmaa, ei mitään merkitystä.

        Ja tämä oli taatusti viimeinen vastaus anonyymiin kirjoitukseen.

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten olen pari kertaa aikausemminkin sanonut, hyviin tapoihin kuuluu allekirjoittaa tekstinsä, jottei jää epäselvyyttää kuka on ketä. Tosin näissä yhteyksissä "hyvistä tavoista" puhuminen on vähän absurdia.

        Allekirjoituksen puute, siis tarkoituksellinen sellainen yleensä osoittaa että kirjoittaja itsekin häpeää tuotoksiaan. Ja niihin voi myös suhtautua kuin mihin tahansa puskasta huuteluihin: pelkkää ilmaa, ei mitään merkitystä.

        Ja tämä oli taatusti viimeinen vastaus anonyymiin kirjoitukseen.

        Whoo

        No, hitto. MInulta tuppaa aina tuo allekirjoitus unohtua, kun se aiemmin oli aina yllekirjoitus. Se oli siis amummu, joka välihousuista kirjoitti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, hitto. MInulta tuppaa aina tuo allekirjoitus unohtua, kun se aiemmin oli aina yllekirjoitus. Se oli siis amummu, joka välihousuista kirjoitti.

        No hyvä kun selvis, olkoon nyt tämän kerran ilman jatkoseuraamuksia..

        Whoo


    • Anonyymi

      Uusi nimitys yrittäjien töihin : välityömarkkinat

      Meille eläkeläisille tuovat iloa vain markkinat, mutta silloin on unohdettava rästityömarkkinat, jotta ilo säilyy. Ainakin siis markkinoiden ajaksi.

      Nyt, kun ei ole markkinoitakaan, niin katse ulos. Siellä odottaa tuttu juttu ja nyt jopa taas aurinko

      edson

      • Anonyymi

        Tunnen myös useita väli-eläkeläisiä, välillä töissä välillä ei.

        Itsekin suhtaudun kauhulla ajatukseen, että miun työpanokseni ei enää olisikaan täysin korvaamaton. Kyllä minä kuulun niihin jotka kaatuvat kuoppaan saappaat jalassa. Tosin otaksun maallisten jäännösteni päätyvän krematorioon.

        Whoo


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tunnen myös useita väli-eläkeläisiä, välillä töissä välillä ei.

        Itsekin suhtaudun kauhulla ajatukseen, että miun työpanokseni ei enää olisikaan täysin korvaamaton. Kyllä minä kuulun niihin jotka kaatuvat kuoppaan saappaat jalassa. Tosin otaksun maallisten jäännösteni päätyvän krematorioon.

        Whoo

        Joo, toi välillä töissä ... jos oisin kuuskymppinen ja minulla ei olisi päätoimi ollut niin pääomaa vaativa, niin ...

        Parina viime vuotena olen kuvitellut mielessäni ottavani muutamia tilauksia kuukaudessa ja vain ne hoitavani. Eli ei mitään yöpäivystyksiä ja aina valppaana lähtemään

        Olisi vaatinut ainakin kahden seikan varmistamista. En halua nimittäin ennakkoveroa maksaa. Sehän ajaisi pakonomaiseenkin tilausten vastaanottamiseen, että saa ennakkoverot maksettua. Ei kiitos. Toiseksi. Eläkkeisiin se työ ei saa vaikuttaa ainakaan laskevasti ja kolmanneksikin vielä. Takuu siitä, ettei joku verottajan toimiston kusipää ala toitottaa, että ei usko tulonmuodostusta ja lätkäisee.

        Pimeästikin kuulemma tekevät, ennenkin tekivät. Tiedän täältäkin kolme tyyppiä, joita ei kiinnosta(nut) muu kuin ansio, ei pätkääkään se velvoite yhteiskunnalle.

        Ja satavarma olen siitäkin, että samanlaisia tyyppejä löytyy rakennusalalta pilvin pimein. Eikä ihmiset, jotka heidän työnsä tilaavat, välitä muusta kuin, että saavat halvalla.

        Erittäin harvinainen uusi naapuri, kesämökkiläinen, meillä. Kysyi minulta tunnenko ketään joka rakentaisi kuittia vastaan ...


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Joo, toi välillä töissä ... jos oisin kuuskymppinen ja minulla ei olisi päätoimi ollut niin pääomaa vaativa, niin ...

        Parina viime vuotena olen kuvitellut mielessäni ottavani muutamia tilauksia kuukaudessa ja vain ne hoitavani. Eli ei mitään yöpäivystyksiä ja aina valppaana lähtemään

        Olisi vaatinut ainakin kahden seikan varmistamista. En halua nimittäin ennakkoveroa maksaa. Sehän ajaisi pakonomaiseenkin tilausten vastaanottamiseen, että saa ennakkoverot maksettua. Ei kiitos. Toiseksi. Eläkkeisiin se työ ei saa vaikuttaa ainakaan laskevasti ja kolmanneksikin vielä. Takuu siitä, ettei joku verottajan toimiston kusipää ala toitottaa, että ei usko tulonmuodostusta ja lätkäisee.

        Pimeästikin kuulemma tekevät, ennenkin tekivät. Tiedän täältäkin kolme tyyppiä, joita ei kiinnosta(nut) muu kuin ansio, ei pätkääkään se velvoite yhteiskunnalle.

        Ja satavarma olen siitäkin, että samanlaisia tyyppejä löytyy rakennusalalta pilvin pimein. Eikä ihmiset, jotka heidän työnsä tilaavat, välitä muusta kuin, että saavat halvalla.

        Erittäin harvinainen uusi naapuri, kesämökkiläinen, meillä. Kysyi minulta tunnenko ketään joka rakentaisi kuittia vastaan ...

        Viime vuosina verottaja on kyllä toiminut aika järkevästi, ts ainakin omat ennakkoni on melkolailla realistiset. Joskus taannoinhan näin ei aina ollut, saattoipa verottaja ajaa tolkuttomilla ennakoilla yrittäjiä konkurssiinkin.

        Ylipäätään mielestäni verottaja toimii nykyään asiallisesti. Ei miulla ole koskaan ollut mitään ongelmia asian suhteen. Tosin olen ollut aina pedanttisen tarkka raha-asioissa, mitään ei ole jäänyt hoitamati. Myöskään kuititta en ole koskaan tehnyt mitään. Tosin ymmärrän kyllä jos kyseessä on joku muutaman euron pikkujuttu, kuitin kirjoittaminen voi tuntua turhalta.

        Whoo


    • Vielä tuosta allekirjoituksesta.

      Parasta olisi rekisteröityä, sillä tässä päivänä parina sain siitä opetuksen. Kaksi, tai ehkä jopa kolme, koittivat hämmentää kirjoituksillaan. Ei allekirjoituksia edes ja sitten sanoivat, että helppo sitä on tunnistaa, kuka kirjoittaa mitä kirjoittaa. Lisäksi en hetkeäkään epäile, että joku keksii vielä allekirjoittaa vaikkapa "edson" ja sitten laskettelee mitä laskettelee. Ja jos käyttää sanaa "siippa" niin vain ceen mukaan silloin tietää, että kirjoittaja on amummu

      Siis oikeastaan vain whon teksteistä tunnistan kirjoittajan ilman allekirjoitustakin

      • Anonyymi

        Joka tapauksessa on selvää että tekstit tulee allekirjoittaa, ei kai ole tarkoitus että nämä ovat arvuuttelutehtäviä. Ainakin itse luen ja kirjoitan tekstit sekunneissa, en jää etsimään "avainsanaa" tms. joka paljastaisi kuka olikaan kirjoituksen takana.

        Joku voi pitää itseään niin taitavana kirjoittajana, että toki ainakin hänen loistavat tuotoksensa ilman nimmariakin erottuvat muista. Vakuutan, että ei erotu.

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka tapauksessa on selvää että tekstit tulee allekirjoittaa, ei kai ole tarkoitus että nämä ovat arvuuttelutehtäviä. Ainakin itse luen ja kirjoitan tekstit sekunneissa, en jää etsimään "avainsanaa" tms. joka paljastaisi kuka olikaan kirjoituksen takana.

        Joku voi pitää itseään niin taitavana kirjoittajana, että toki ainakin hänen loistavat tuotoksensa ilman nimmariakin erottuvat muista. Vakuutan, että ei erotu.

        Whoo

        Minun kirjoitukseni tänne olikin lähes lapsus. Mutta en malttanut olla tulematta väliin, kun välillisyyksistä oli puhe. No, nyt sekin aihe on onneksi käsitelty.
        am


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joka tapauksessa on selvää että tekstit tulee allekirjoittaa, ei kai ole tarkoitus että nämä ovat arvuuttelutehtäviä. Ainakin itse luen ja kirjoitan tekstit sekunneissa, en jää etsimään "avainsanaa" tms. joka paljastaisi kuka olikaan kirjoituksen takana.

        Joku voi pitää itseään niin taitavana kirjoittajana, että toki ainakin hänen loistavat tuotoksensa ilman nimmariakin erottuvat muista. Vakuutan, että ei erotu.

        Whoo

        Kyllä kyllä, samaa mieltä tuosta allekirjoituksesta.

        Taisi olla Ali, joka silloin, kun suomi24 muutti käytäntöjään, ensin aloitti sen allekirjoituksen ja monasti myös tuli rekisteröitynä kirjoittajana. Voi olla että muistan väärinkin, sillä sen saatoit tehdä sinäkin.

        Nyt niihin "hommiin"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun kirjoitukseni tänne olikin lähes lapsus. Mutta en malttanut olla tulematta väliin, kun välillisyyksistä oli puhe. No, nyt sekin aihe on onneksi käsitelty.
        am

        Eli tämä viestisi on siis ikäänkuin välihuomautus, että kyseessä oli lapsus..

        Whoo


    • Anonyymi

      "Minäkin välillä pohdin D:na kirjoittavaa tyyppiä. Lasketteli hyviä sivujuonia. Jos oli joku "meistä", niin taitavasti osasi muuntautua. Tai sitten ehkä olikin vain oma itsensä ja muuten täällä oli/on siitä jonkinlainen muunnelma."


      Vielä muutama sananen tästä aiheesta, koettakaa kestää.
      Alihan melkein loukkaantui minulle koska oletti miun olevan Darwin. Oikeastaan miulla olisi suurempi syy loukkaantua Alille, koska "Darwinin" kirjoituksissa oli monia yksityiskohtia, jotka osoittivat selvästi että kyseessä en ollut mie.

      Jos joku olisi lukenut minun aikaisempia juttujani jonkun verran tarkemmin, tuo olisi ollut helppo huomata. Esim. viittaus Meyerin nostureiden (sijaitsevat Turussa lähellä Raisiota) näkemiseen ulkopuolelta päin vähintään joka toinen päivä tarkoittaa sitä, että pitäisi sitten asua Raisiossa? Mie taas en asu Raisiossa päinkään, kuten olen monasti sanonut. Vaikka siis Alikin on tuota asiaa muutaman kerran luulotellut. En myöskään lue lehtiä, vain uutisia mobiilista.

      Ekassa Darwinin entropia -sanan sisältävästä jutusta tarkkaan lukien voi löytää eräänlaisen uskontunnustuksen, jonka viimeistään olisi pitänyt osoittaa että mie, paatunut pakana en mitenkään voisi olla kyseessä.

      Mutta mie jalomielisenä en kanna kaunaa väärin perustein annetuista tuomioista. Päinvastoin, olen jopa otettu siitä jos miun sanomisillani -  oletetuilla tai todellisilla - on merkitystä jollekulle.

      Whoo

      • Anonyymi

        Tervehdys. Kyllä setä Darwin on ehtaa lihaa ja luuta ja hengittää ilmaa.
        Dr. Whoolla varsin osuvia perusteluja. Annankin pohdinnoista peukutuksia. Koskapa kaupunki ei ole Raisio vaan se toinen kooltansa pienempi mutta ehdottomasti kansainvälisempi metropoli tarjoan arvosanaa 4/5 eli 👍👍👍👍. hyväksyttäneen.
        BR Darwin


      • Anonyymi

        Kansainvälisempi? Mieleeni ei tule muita sijaintiin sopivia "metropoleja" kuin Naantali. Ohan siellä tietty musiikkijuhlat. Väestöltään taitaa olla vähäisempi kuin Raisio, mutta kooltansa paljon isompi.

        Raisiosta puheenollen, mie olen asunut kyllä sielläkin, 23 vuotta sitten. Sitä ennen Turus.

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansainvälisempi? Mieleeni ei tule muita sijaintiin sopivia "metropoleja" kuin Naantali. Ohan siellä tietty musiikkijuhlat. Väestöltään taitaa olla vähäisempi kuin Raisio, mutta kooltansa paljon isompi.

        Raisiosta puheenollen, mie olen asunut kyllä sielläkin, 23 vuotta sitten. Sitä ennen Turus.

        Whoo

        Oikeassa olet Whoo. Siis tarkuutta Darwin nyt kehiin. Isompi pinta-alaltansa mutta nuppiluvultansa vähäisempi. Köydenvedossa tulisi takkiin pahemman kerran.
        Perjantain kantri kevennys https://www.youtube.com/watch?v=WE5pM1HXxlI

        Darwin


    • Anonyymi

      En minäkään amummua tunnistaisi pelkän siippa-sanan käytöstä, jos kirjoittaisin sadan ihmisen yhteisössä, mutta kun meitä naisia on neljä ja vuosia kirjoiteltu, on muutamilta henkilöiltä iskostunut päähäni muutamia avainsanoja sen kummemmin tekstiä tavatessani. Amummulla on muutenkin värikkäitä sanontoja, joita muut eivät viljele.
      Cee

      • Anonyymi

        Edson on oikeassa siinä, että helpointa olisi jos kaikki rekisteröityisivät. Tämä S24 muutos jossa kaikki ovat "anonyymejä" ellei huomaa tekstiään allekirjoittaa, on erittäin huono muutos. Ihmettelen tässäkin kohtaa S24 toimintaa.

        Whoo


    • No ni

      siis Darwinkin lännestä. Kuhan pysytte yleiskielessä, niin olkoot. Niin kauan ainakin, kun Ali tulee tasapainottamaan

    • Kyl niin harmittaa, kun minulla on kunnon peräkärry, mutta ei autoissa koukkua. "Peltoautossa" olisi koukku, mutta sitä en enää liikenteeseen ota. Turvallisesti pystyisin silläkin viemään kamat, mutta tää on sellainen yhteiskunta, että ... Kätkäläinen sen aikoinaan sano, ettei tartte toistaa.

      Kattopellin jämiä kaksi täyteenlastattua kuormaa vietiin ns. postin henkilöautopakulla metallikeräyspisteeseen. Onneks on auki vielä liki kaks viikkoa ja saan kaikki tarpeettomat metallirojut tuolla corollalla vietyä.

      Ja hitto, ehdin äestääkin maisemia kauniimmiksi. Mulla on osa pellosta jatkuvasti kesannolla ja se sitten kerää voimia multaansa viherlannoituksesta. Niin säästyy sekä lannan Ostaminen/kuskaaminen että tekolannan osto. Kun ei tähtää suuriin satoihin, niin hyvin pärjää.

      • Anonyymi

        Jaa ei autois koukui?

        Mullon kyl dieselis koukku. Kärry tommonen pieni kuomullinen Muuli, olikos ny kooltaan jotain 3000x1250. Ihan välttämätön kapistus ok -asukkaalle.

        Oli meilläkin pieni mansikkamaa tossa takapihalla ennen, nyt laiskuuden vuoksi ihan pelkkää nurmikkoa. Sekin vähän sammaloitumaan päässyttä laatua.

        Whoo


    • Anonyymi

      Jossain päin Suomea kuulemma myrskyää, täällä ilma on mitä parahin. Aurinko paistaa, 15 astetta.

      Taidan kohta laittaa grillin tuleen. Vähän lohta folioon, kasviksia, bratwursteja, pari maissia..ja mitähän vielä. Kehtaisko tuohon päälle vetäistä pullon belgialaista olutta?

      Vietän tässä taas poikamies viikonloppua, laitoin rva W:n kiskoja pitkin Utsjoelle. Työmatka.

      Whoo

    • Poikamies ? Ootas ny ... siinä on kaksi maskuliinisubstantiivia peräkkäin eli ... mutta mitäs se yhyssana ny tarkottikaan?

      Täytyy wikipedittaa. Okei, ny hajulla.

      Nyt katos jo hajukin, sillä poikamiestyttö ...? Onkos hän nyt sitten Utsjoella?

      • Anonyymi

        Päättelyketju on oikean suuntainen. Tämä "poikamies" aika itseasiassa jatkuu ainakin koko tulevan viikon, rouvan työmatka lapissa kestää vähintään sen ajan. Muistaakseni tulee sitten ilmateitse takaisin. (Ja taas hiilijalanjäki kasvaa).

        Älkää kysykö mitä ihmettä siellä kukaan muka työmatkalla tekisi, en kuitenkaan kommentoi sen tarkemmin.

        Ja koska elämme kausaalisessa maailmassa missä kaikki riippuu kaikesta ja yksi asia johtaa toiseen, miullakin käy nyt sekä pesukone että astianpesukone yhtä aikaa. Hetki sitten kävi pölynimuri ja kahvinkeitin.

        Whoo


      • Anonyymi kirjoitti:

        Päättelyketju on oikean suuntainen. Tämä "poikamies" aika itseasiassa jatkuu ainakin koko tulevan viikon, rouvan työmatka lapissa kestää vähintään sen ajan. Muistaakseni tulee sitten ilmateitse takaisin. (Ja taas hiilijalanjäki kasvaa).

        Älkää kysykö mitä ihmettä siellä kukaan muka työmatkalla tekisi, en kuitenkaan kommentoi sen tarkemmin.

        Ja koska elämme kausaalisessa maailmassa missä kaikki riippuu kaikesta ja yksi asia johtaa toiseen, miullakin käy nyt sekä pesukone että astianpesukone yhtä aikaa. Hetki sitten kävi pölynimuri ja kahvinkeitin.

        Whoo

        Tuon kausaalisuuden osaan katkaista : pesukone- astianpesukone - kahvinkeitin ... Ne saavat kyllä jauhaa sen tarpeellisen aikansa, mutta pääkytkimestä virta veks heti jo pölynimuria aatellessa.

        Kyllä Lappi muistaakseni kuuluu talousalueiden verkostoon. Ja siellä missä töitä globaalinlaajasti tehään ja paikasta toiseen siirrytään, siellä on myös pakko olla lentokenttiä.


      • edson kirjoitti:

        Tuon kausaalisuuden osaan katkaista : pesukone- astianpesukone - kahvinkeitin ... Ne saavat kyllä jauhaa sen tarpeellisen aikansa, mutta pääkytkimestä virta veks heti jo pölynimuria aatellessa.

        Kyllä Lappi muistaakseni kuuluu talousalueiden verkostoon. Ja siellä missä töitä globaalinlaajasti tehään ja paikasta toiseen siirrytään, siellä on myös pakko olla lentokenttiä.

        Niin piti vielä tarkentaa, että silloin varsinkin, kun aurinko paistaa Suomessa, silloin virta pois.

        Äsh, mitenhän se kävis, jos kumppani näkis, mitä just teen. Ite on ulkona jo tunnin ollut ja minä tässä piuhan päässä.


    • Hieman pohdintaa seuraavien hallitusten, fossiilittoman ajan hallitusten tulonhankintakeinoiksi. Helppoa kuin heinänteko

      No autohan sielläkin se kiinnostuksen kohde. Ja valtio ei ole ainut, joka tulee nostamaan ajetun kilometrin hinnan pilviin. Ensin sähköautojen akustojen myyjät joutuvat nostamaan hintoja ja päälle lätkäiseen hallitus vuosittaisen sähköverokorotuksen. Se on meinaan sähkönsiirtäjät avainasemassa ja kun siirtopuolen vero nousee, niin voidaan nostaa siirtomaksujakin ja energiayhtiöt häärivät energian hinnan kimpussa.

      No ehkä se ei näin mene, sillä elämänhän on jatkuttava. Mutta mielenkiinnolla odottelen, millaisia veronkorotuksia tulee polttoaineelle.

    • Anonyymi

      Voihan pyhät pyssyt, taas robo sekoilee. No, täysin sattumanvaraisiahan nää poistot nykyään ovat. Ei mitään tekemistä viestin sisällön kanssa.

      Whoo

    • Voi voi, tuo carunan myynti. Sitä on kyllä vuosien myötä voivoteltu. Mikä olisi sellainen yhtiö, missä valtion osuus on turhan suuri, en tiedä. Mutta että sähköverkko ... taatana tentään

      Luin tuon jutun Carunasta ja ei sitä myyntiä voi oikein millään perustella hyvän hinnankaan saamisella - ei millään.

      • Anonyymi

        Valtion ei pitäisi yksityistää sellaista toimintaa jolla on mahdollista säätää taloutta nousu- tai laskusuhdanteessa. Sähköenergia ja sähköverkot ovat juuri sellaista venttiili-omistusta. Caruna kaupat on tyyppiesimerkki suuresta poliitikkojen möhläyksestä. Ei lajissaan ainutkertaista. Muistamme Valco oy:n kuvaputkitehdas -tarinan 70-luvullta. Täydellinen kuperkeikka. Poliiittiset lapset olivat asialla. Valtion yhtiöiden pahin ongelma on nepotismi eri muodoissaan (vaikkapa VR).
        Darwin


    • Anonyymi

      Joopa se Valco. Näin se muisti katoaa, mutta Sorsan muistan. Millaisia kauppamiehiä sdpläiset yleensä ovatkaan. Onko suurin hetki heillä, kun saavat istua saunassa "hyvässä" seurassa ja kilistellä verorahoilla.

      edson

    • Yle : "– Jo pelkästään polttoaineiden verotuksen kiristys bensiiniin ja dieseliin on luokkaa 5 senttiä litralta. Nämä ovat merkittäviä kiristyksiä ja tuntuvat lompakossa autoilijoilla."

      Kun nelipyöräkotini vie 0,1 litraa km:llä, niin vuosittaisella 5 000 km:llä siis 0,1x5000 = 250 litraa ja kuvitteelliset laskut

      1. litrahinta 1,450 = 250 x 1,450 = 362,5 €
      2. 1,50 = 250 x 1,50 = 375,0 €
      erotus 12,5 €
      Eli tällaisen vähän ajavan ei heti ekaks kantsi parrikaadeille mennä ja kyl kait tuon kymmenkertaisenkin km määrän vielä kestäisi.

      Merkittävä kiristys on tapahtunut sähköenergian hinnoissa. Nyt taitaa olla kaksvuotissopimuksen kWh hinta jotain 6 senttiä, kun se vielä vuosi sitten oli noin 4,4 senttiä. Tuon korotuksen laskimmekin täällä joku päivä sitten ja pyöreästi yli 40 prossan korotus

      • Korjaan

        Isommat yhtiöt ovat nostaneet hintoja. Helen, Fortum, Vattenfall ... kun tuntemattomammasta yhtiöstä saa jopa alle tuon 4,4 sentin. Isoilla se on lähes se 6 senttiä ja ylikin.


      • Anonyymi

        Öö, siis 0,1 litraa km? Tekee 10 litraa/100 km, eli 100 litraa/1000 km, eli 500 litraa/5000 km..

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öö, siis 0,1 litraa km? Tekee 10 litraa/100 km, eli 100 litraa/1000 km, eli 500 litraa/5000 km..

        Whoo

        Hyvä ... huh huh, mitä laskua minulta

        Miten voin saada 0,1 x 5000 = 250 Kun sen päässäkin voisi unissaankin saada sen tuloksen oikein.

        edson


      • Anonyymi

        Korjaan siis vertailuni

        1 725 €
        2. 750 €

        Siis jos viiden sentin nosto, niin 25 ekua lisää jos ajaa 5000 km ja nuohan ovat kuvitteellisia nuo litrahinnatkin

        Muistuu muuten mieleen, kun koitin laskea kerran sitä, kuinka kauan kestää valtamerten tyhjentäminen vedystä. Ali sen laskun korjasi.

        eson


      • Anonyymi

        Isohko kulutus dieseliksi tuo 10 satasella.
        Miun 150 hp kotteroni menee reilulla 5 litran mitatulla keskikulutuksella (puoliraskaalla kaasujalalla).

        No, melkoinen ilmanvastushan tommonen "kaappiauto" on, verrattuna virtaviivaiseen henkilöautoon.

        Mutta nyt kohta pittää lähteä liikuntoihin, jonka jälkeen puhdustautumaan höyryllä.

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaan siis vertailuni

        1 725 €
        2. 750 €

        Siis jos viiden sentin nosto, niin 25 ekua lisää jos ajaa 5000 km ja nuohan ovat kuvitteellisia nuo litrahinnatkin

        Muistuu muuten mieleen, kun koitin laskea kerran sitä, kuinka kauan kestää valtamerten tyhjentäminen vedystä. Ali sen laskun korjasi.

        eson

        Ja taas korjataan

        1. 725 € eikä 1725

        ja allekirjoitus siis edson


      • Anonyymi kirjoitti:

        Isohko kulutus dieseliksi tuo 10 satasella.
        Miun 150 hp kotteroni menee reilulla 5 litran mitatulla keskikulutuksella (puoliraskaalla kaasujalalla).

        No, melkoinen ilmanvastushan tommonen "kaappiauto" on, verrattuna virtaviivaiseen henkilöautoon.

        Mutta nyt kohta pittää lähteä liikuntoihin, jonka jälkeen puhdustautumaan höyryllä.

        Whoo

        Mä nyt vastaan, vaikka tiedän, että Who on taas työelämän kiireissään

        Kyllä juu tuon kaappiauton tuulenvastus on kovaa luokkaa. Sitä ei ole tehty esimerkiksi noihin pakettiautoihinkaan verrattuna miksikään tuulenhalkaisijaksi ja siitä syystä se vie turhan paljon polttoainetta. Kuormuriksi rekisteröidyt ja isompikoneiset pakutkin vievät selvästi vähemmän


    • Anonyymi

      Ja mitä peijakasta, piti taas grillata, mutta siellähän tulee vettä kuin esterin per..takamuksesta.

      Whoo

    • Anonyymi

      Perinteinen tapa keksiä kansalle veronkorotuksia. Listataan jutut aakkosjärjestyksessä ja ruvetaan poimimaan kirsikoita.
      A niin kuin auto, B niin kuin bensa, C niin kuin cigarettes.

      D_Arwin

      • Anonyymi

        Jep, nuohan kirpaisee eniten köyhiä, mutta tämän demari /vasuri hallituksenhan pitikin olla köyhän asialla.

        Whoo


      • Anonyymi

        Darwin on täällä ihan muusta "filosofiasta" kuin yhteisestä edusta kirjoittamassa.
        Darwinia ette näe edes peilillä kun se on erään taiteilijanimi. Sen voi trunnistaa vain lämpökameralla
        Jos joku joka ei omista peiliä oman kuvansakaan näkemiseen niin tunnistaa ainakin, että palaamassa ei ole hyvin toivottu vanhempien naishenkilöiden perseennuolija haan perseen nokija
        Peiliboy


    • Anonyymi

      En tiedä, mitä "peiliboy" oikein meinaa, mutta ei kyllä kiinnostakaan.

      Sensijaan (sen sijaan) kiinnostaa koht lähtee Hesaan tapaamaan kaikki lapset ja ne muutamat lapsenlapsetkin. "Eurooppalainen" toivoi, että näkisimme, kun on vain muutaman päivän lomalla ja ei ehi nyt Kuhmoisiin.

      Suotana sentään, vaihdatin nelipyöräasuntoon viime vuonna vesipumpun ja nyt on ihan hiljaa. Kyllä ilman pumppuakin pärjää, mutta kun nämä asuntojen sulakkeetkin ovat vaikeasti löydettävissä. Ei ole edes tehdasvalmisteisissa käsikirjaa, mistä voisi lukea, missä mikäkin sulake / rele sijaitsee. Näin ainakin vanhemmissa malleissa on laita.

      edson

    • Edsonille väliaikatiedotus: En ole vielä löytänyt sopivaa sosiaalisen keskustelun palstaa mihin voisi päästä asiallisesti kirjoittamaan ilman jatkuvaa kimppuun käyntiä.
      Katselen edelleenkin kun muilta asiallisen kommentoinnin puolelta ehdin tai viitsin.
      Samalla nosta hattua sinun vieterillesi. Omani on sinuun verrattuna paljon nopeampi vaikkei sekään ihan heti laukeava sillä yritettiinhän täälläkin monta vuotta saada asiallinen debatti aikaan, mutta lopulta todettava että mahdoton on mahdotonta
      Sinähän löydät minut myös yhdessä paikkaa oikealla nimelläni kirjoittavana. jos poliittiset ajatukset kiinnostavat.
      Niiden ohella olisi kuitenkin hyvä olla ihan sosiaalinen foorumu missä voisi olla ihminen. Sellainen ei nyt ole ollut mahdollista koko aikaa, joten on vaan etsittävä sitä toistaiseksi löytymätöntä foorumia mihin eivät puhtaasti ilkeämieliset ja häirikkötarkoitukselliset maanikot löydä
      Hyviä matkoja nelipyöräkodilla. Katselen tilanteen kehittymistä sen ulkopuolelta ja palaan asiaan kun tilaisuus tulee

    • Hei Ali, jatketaan vaan täällä, niin whokin aina viikonloppuna, kun kerkeää, heittää länsirannikon säät ja muut

      Unohdetaan koko eripurat ja pitäydytään vain tiukasti ajankohtaisissa ja muissa. Luulen niin, että aurora ei hätistele meitä, jos me ei hätistellä häntä

      Mulla on lopultakin aika pientä tämä sosiaalimedia ja tuskin viitsin laajentaa sitä. Aikoinaan. kun kirjoittelimme hesarissa ja alkupään elämissä, niin tuli roikuttua liiaksi asti koneen ääressä.

      Aika helekutin kierros tehtiin eilen. 500 km. Sattu sää kohilleen ja grillattiin Herttoniemenrannassa ulkona. Taloyhtiö ostanut yhteiseen käyttöön kaasugrillin. Mun keskimmäinen poika on ruoanlaittaja ollut koko ikänsä. Tekee perheensä ruoat pääsääntöisesti ja nytkin oli Lidlin kautta tuonut mainiot grillattavat.

      Ei muuta ku Ali juttua tänne vaan

    • Nyt just hallitusohjelmasta Ylessä suorana

    • Samalla, kun kiikutan ketjua ylemmäs, niin kysyn.

      Oletko Ali kirjoittanut toisella nimmarilla sinne elämään? Siis toisen käyttämällä nimmarilla.

      Jos näin, niin ei hyvä

      Mutta muuten kyllä ilma hyvä, lämpenee ja koht saa taas alkaa jähdyttää sisäilmaa. Mutta vasta, kun sisällä ylittyy helleraja 25

      • Minä kirjoitan, jos kirjoitan, vain omalla kirjatulla tai allekirjoitetulla nimimerkillä, kuten aina. Mummoista en tiedä mitään.


    • Minäpäs tässä hiukka ihmettelen tulevaa

      Nuo avoimet työpaikat vaan eivät täyty. Kummallista. Vaikka niitä eniten ammattitaitoa vaativia ei huomioitaisi, niin niihin pienempipalkkaisiinkaan ja ehkä vähemmän ammattitaitoa tarvittaviin ei tahdota saada työntekijöitä.

      Ja sitten aletaan houkutella seteleillä, siis veronmaksajien maksamilla seteleillä, hommiin. Ja kohta on setelit taskussa joillekin, jotka haluavat päästä edes jossakin kohtuuajassa lääkärille.

      Kalliiksi tulee

      • Ja itekseni puhellessa ihmettelen myös sitä laajaa nuorten joukkoa, joita ei edes koulujen anti kiinnosta. Ja eipä taida vähän vanhempiakaan immeisiä kiinnostaa uudelleenkoulutukset.

        Onko se Manun illallinen ainut, mikä enää ihmisiä kiinnostaa?


    • Ali-Baba

      Tännehän ei nyt toistaiseksi paljoa kirjoitella mutta katsellaan jos taso palautuisi edes hiukan sen vanhan HS elämän suuntaan.
      Nyt pitäisi katsoa Joanna Lumleyn silkkitietä. Se ainakin kiinnostaa matkailijoita
      Pidähän ketjua yllä Dr. Whoon kanssa minun "lomaillessani"

    • Min en ny niin tasosta tiedä, mutta ...

      Silkkitie katsomati, mutta taltiossa

      Aamupäivä menikin perunaa maahan laittaessa ja helle ajoi sisään. Tosin ei vielä mitään tosi lämminbtä, mutta auringossa riittävän lämmintä.

      • Guten abend Herr Edsolvent und Dr.Wem
        Oletko koskaan tällaisiin blogeihin käynyt kirjoittelemassa. Nämä nimittäin menevät suoraan itse tekemisen ytimeen ja niille joiden käsissä on muutoksen mahdollisuus parempaan. Ja se siis suuressa vaikutuksessa, eikä jahtaamalla mökkien kaivoja.
        https://www.vapo.com/blogi
        Avaa vaikkapa sen ylimmän blogin keskustelu malliksi.

        Luuletko muuten että olisi yhtenä vaihtoehtona mahdollista avata uusi ketju ihan puhtaalta pöydältä, mihin jokainen saisi tulla kirjoittamaan ilman menneisyytensä painolasteja, mutta niistä oppineena. Kysyn nyt alustavasti vain sinulta kun molemmat olemme osapuolia täysin järjettömässä ja suhteettomassa konfliktissa vastakkaisen sukupuolen edustajien kanssa.

        Kirjoitin siitä jo pidemmän perusteluversion, mutta tulkoon nyt ulos tällä lyhyemmällä aluksi


    • "Ja se siis suuressa vaikutuksessa, eikä jahtaamalla mökkien kaivoja."

      Jos olisin vesien tutkija, niin jahtaisin kaikkien rannalle rakennettujen tönöjen, mukaan lukien kaupunkien, jätevesien pitoisuuksia ihan jopa jätevesilaitosten päästöjä myöden.

      Jos taas kaikki keskustelu ns. suurista vaikutuksista jätetään vain tietyn ryhmän oikeudeksi, niin ollaan jo aika pitkällä tieteen diktatuurissa. Tiedettä on myös taloustiede ja tiedämmehän, että silläkään sektorilla ei ole vain yhtä ja oikeaa tulosta. Veikkaanpa, että erimielisyyksiä tulee jo teknisten ja humanististen alojen tulosten vertailuissa ja ties missä muualla.

      Puhtaan pöydän avaaminen keskusteluille on ihan jees, vaikka en niin sen lopputulemasta niin tiedä.

    • Lainasin pienen pätkän Vapon saitilta eräästä kommentista

      "Yamalin niemimaan LNG:ssä on 95-99 prosenttia metaania, jota porataan permafrorstin sedimenteistä. Metaanin palamistuuote on hiilidioksidi ja vesi. Jos palaminen on epätäydellistä, pääsee metaania karkuun ilmakehään. Sen on 20 kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. "

      Luulenpa tietäväni tai ainakin ehkä tai sitten uskon vaan ... sillä eihän minulla ole koulutusta. Kuitenkin ilmastopaneelin tulokset kertovat äänestäjälle jotain. Jäätiköiden sulaminen on tosiasia ja ilmaston lämpenemisen yksi suuri aiheuttaja on ihminen. Juu ja jos on uskominen tundran sulamista seuranneisiin tiedeihmisiin, niin siellä saattaapi muhia metaanipommi.

      Ja jos uskoo siihen, että ihminen kykenee nämä asiat kääntämään voitokseen eli pysäyttämään ilmastonmuutoksen tai puhdistamaan vesistöt, niin ... on uskovainen.

    • "Juu ja jos on uskominen tundran sulamista seuranneisiin tiedeihmisiin, niin siellä saattaapi muhia metaanipommi. "

      Siihen ei uskomista tarvita. Siellä muhii metaanipommi. Toisaalta olet oikeassa tieteellisen keskustelunkin tasosta. Lainaamassasi Ymak kommentissa, jonka on alunperin kirjoittanut peräti geologian Dosentti oli suuria perusvirheitä.

      LNG eli nesteytetty maakaasu on puhdistettua Yamalin kaasua mutta siinä puhdistamattomassa on niitä epäpuhatuksia.. Kun maakaasu palaa, niin se metaaniosa palaa kokonaan eikä sitä karkaile. Sen sijaan metaania karkailee tundraltakin luonnostaan ja karkailu kasvaa lämpötilan noustessa.
      Metaani oikeasti on 20 kertaa hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu, mutta siinä yhteydessä geologilta jäi sanomatta, että se myös poistuu ilmakehästä ultraviolettisäteilyn johdosta suhteellisen lyhyessä, monta kertaa hiilidioksidin poistumista lyhyemmässä ajassa..

      Uskon asioitahan nämä kuitenkin ovat. Sen verran minussa on tässä asiassa uskovaista kun tiedän mikä on todellisuutta ja mikä ei, että ihminen nopeuttaa itse aiheuttamansa ongelman korjaamista. Riittääkö vauhti siihen että nykymenoon ei tule luonnon muuttumisen takia suurta muutosta jää vain ennustajan kerrottavaksi.

      Enj siis vielä olisi valmis ottamaan kalastaja Linkolan äärimmäisiä keinoja käyttöön, vaan jos ihmiset eivät halua onnistua niin luonto sitten ottaa Linkolan keinot käyttöön. Planeetta toki säilyy. Sen käyttäjäkunta vain muuttaa muotoaan. Planeetalla on siitä melkoisen pitkä historiallinen tieto ja kokemus

      Mutta hallitus taitaa nyt hypätä housuihinsa. Saa nähdä mitä siitä meille seuraa. Tosin katsomme sitäkin hiukan sivusta, sillä tekipä mitä tahansa niin ei niillä juurikaan meidän nykyisiin elämiimme mitään vaikutusta ole. Sinulla voi vähän löpö kallistua ja siemenperunat jos kotimaan maataloutta aletaan "suojella" hallinnollisin toimin.

    • Ans kattoo, kuinka seuraavat ajat hallitusyhteistyö sujuu

      Noin silmämääräisesti ja korvakuuloisesti saa sellaisen käsityksen, että yhteistyö jotenkin sujuisi.

      Jos ajaisin paljon, niin se tietty toisi lisää menoja. Koetan kuitenkin olla enemmän paikallani. Mutta turha ainakin suurten eläkkeiden nauttijain mötköttää jostain muutaman sentin korotuksesta. Kaikki tulee joka tapauksessa nousemaan tulevaisuudessa. Ruoka, asuminen, sähkö, liikkuminen ... Tämä on jotenkin helppo aavistaa. Se, että auttaako se mitään ilmaston paranemiseen, lajien säilymiseen, vesien puhdistumiseen, sitä en usko. Pitäisi olla sellainen suuri remontti jo pelkästään valtavan teräksen tarpeen hillitsemisessä. Ökyrakentaminen, mukaan lukien kaikenkarvaiset monumentaaliset yhteisöjen omat yhteiset "maamerkit", saisivat jo astua sivummalle. Ja niihin tutustuminenhan on pelkkää massaturismia. Laumoittain eli miljoonittain tänäkin vuonna käydään ihastelemassa ties mitä kulduuripyhättöjä. Ei siinä muutaman euron lentovero ole kuin hyytysen kusi muutenkin jo paskaisessa valtameresssä.

    • Hesarin Marko Junkkari

      "Mutta onko oppivelvollisuusiän nostaminen siihen paras keino?

      Tästä tutkijat ovat erimielisiä. Monen mielestä syrjäytymisvaarassa olevaa 16-vuotiasta ei välttämättä auta se, että koulupakko jatkuu vuoden tai pari pidempään. Ongelmiin pitäisi puuttua jo aiemmin."

      Tuossa voipi olla yksi Rinteen hallituksen ensimmäinen kömmähdys. Kuinka yksi vuosi lisää auttaa nuorta joka ei välttämättä ole opista kiinnostunut?

      • Tuo peruskoulutusasia on aika mielenkiintoinen. Minäkään en usko että oppivelvollisuuden ikärajan nostolla mitään saataisiin aikaan, kun se pakko puree juuri sen ikäisiin nuoriin kaikkein huonoimmin.

        Arvelen kuitenkin, että pitäisi olla jonkinlainen helpompi sissänpääsy tuossa noin 16 v. ympärillä koulunsa syystä mistä tahansa uudelleen aloittamiseen. Ja pitäisi mahdollisesti olla jotain yksinkertaistettuja perusasioiden "ammattikouluja", joista paluun tehnyt keskeyttäjä voisi ponnistaa vaikka pidemmälle ja tiedostetummalle oppiuralle.


    • Näyttääkö Päijänteellä uimamarkkinat tällaiselta?
      [url]http://but.fi/83x[/url]

    • Hesari

      "Torstaina ministeriksi nimetty Mikkonen sanoi, että hän ei näe todennäköisenä kaikkien suunnitteilla olevien sellutehdashankkeiden toteutumista. Hankkeita on tällä hetkellä vireillä useita."

      Ja keskustassa alkoi kuohunta. Lainaan kuitenkin kahden dorkan kommentin :

      "Vihreät hätistelee vientituloja tuovaa ja julkista sektoria rahoittavaa teollisuutta pois. Samalla otetaan ulkomailta uusia asukkaita, joille tiedetään maksettavan elinikäistä sosiaalitukea"

      "Vihervasemmiston tietämys luonto- energia- ja talousasioista on pelottavan ohut. "

      Ja tällaisia kommentaattoreita siis Suomessa riittää. Persut kuulemma nostavat kannatustaan, jep jep, ei ihme, olemmehan Suomessa. Ainoa onni tällä hetkellä on se, että he eivät sentään hallituksessa ole ja uskonpa, että keskustalaisetkaan eivät saa mielin määrin hallituksessa uhota ja tuhota.

      • Lisään vielä erään kommentin

        "Kyllä tulee julmetun kalliiksi suomelle, ei taatusti vaikuta globaaliin ilmastoon yhtään mitenkää.

        Tämä ilmastonmuutoksenvastainen politiikka on paljon vahingollisisempaa kuin mikään todellinne ilmastonmuutos, täydellistä rahan ja resurssien hukkaan heittämistä, niillekkin rahoille ja resursseille olis paljon parempaakin käyttöä"

        Tällaisia se hesarin mode päästää läpi, huh huh. Tuossa kommentoija siis "tietää" mikä on "todellinen ilmastonmuutos". Tietää myös, että rahoille olisi parempaa käyttöä. Ei kuitenkaan kerro yhtään mitään eli tyyppi-idiootti-persu


    • Eilenpä telkun uutisissa jo alettiin puhua mm. Saimaan vesiin laskettavista kaupunkien "puhdistetuista" jätevesistä.

      Jälleen kerran kuulin uutisen, että teknologinen kehitys kehittää aina vaan parempia jätevesilaitoksia. Ihan hyvä niin, jos noin tapahtuu. Olisi kuitenkin kiva nähdä tutkittu tieto ja analyysi siitä puhdistetusta vedestä, mikä juoksutetaan periaatteessa juomakelpoisiin suolattomiin vesiin.

      • Varmaan tätä uutista tarkoitit:
        https://yle.fi/uutiset/3-10820110
        Tunnen hyvin nuo Lappeenrannan ympäristön vedet. Ne olivat tosi surkeassa tilassa 60 luvulla. Sitten metsäteollisuus uusi puhdistussysteeminsä ja vedet yleisesti paranivat lähes siedettäviksi.
        Pappilansalmi oli silloin 60 luvun vaihteen jälkeen lähes kuollut ja tummanruskeana vaahtoavaa vettä.
        Erilaiset patotietyöt ovat myös häirinneet luonnollisia virtauksia niin että esimerkiksi Pienen Saimaan puolelle on tullut eräänlainen virtauspussi ja leväkasvu on yleistynyt kun vesi ei vaihdu riittävästi. On siihenkin tekohengitystä suunniteltu, mutta en usko ongelman pumppuasemalla tai parille selviävän.

        Tuo väite minkä olit poiminut jostain esiin, että :
        "Kyllä tulee julmetun kalliiksi suomelle, ei taatusti vaikuta globaaliin ilmastoon yhtään mitenkää.

        Tämä ilmastonmuutoksenvastainen politiikka on paljon vahingollisisempaa kuin mikään todellinne ilmastonmuutos, täydellistä rahan ja resurssien hukkaan heittämistä, niillekkin rahoille ja resursseille olis paljon parempaakin käyttöä"

        on ihan tyypillinen ilmastomuutos skeptikkojen ja omien saaste etujen suojelijoiden perusargumentti, mikä luonnollisesti ei väärempi voisi olla kun ilmasto on ihan globaali ja jokaisen toimet vaikuttavat siihen ja jokaisen toimet vaikuttavat siihen malliin miten ne loput toimivat.
        Ilmeisesti lopulta kaikki toimivat vasta sitten kun ei ole enää muuta mahdollisuutta. Jopa venäläiset ovat jo heräämässä siihen, että jätteet on hoidettava jollakin järkevällä tavalla


    • Ja vielä vähän politiikkaa

      Kuuntelin eilen uuden hallituksen mietteitä. Myös lehdistö sai kysellä. No kuis ollakaan, yleltä kyselijä kysyi, että koskas saadaan se hoitajamitoitus voimaan.

      Voi voi yle. He siis eivät tienneet, että vanhushuollolta on viety ainakin kahden edellisen hallituksen aikana paljon toimintaedellytyksiä. Kokkareiden halu tehdä Suomesta yksityisyrittäjien paratiisi on vienyt alas kunnallista terveys ja vanhushoitoa jo vuosikymmenen ainakin, jos ei enemmänkin.

      Ja nyt sitten kysellään, että koskas asiat saadaan kohilleen.

    • Oon keksinyt itselleni sellaista pakkopullaa - lukemista.

      Kun kirjautui Ylen sivuille, niin sieltä saattoi valita erilaisia "kirjeitä", joita sitten tulee sähköpotiin. No valitsin Eurooppa-uutiset.

      Lyhyitä pätkiähän ne ovat, mutta parempia kuin ei mitään ja näin oletan pysyväni EU asioissa ainakin otsikkotasolla.

      • Ylen sääsivuilta kun tässä muutama päivä sitten katseli ennustettua hellejaksoa, niin näytti pelottavalta, mutta itseasiassa meni nyt tähän hetkeen mennessä varsin mukavasti. Vain yhtä tuuletinta joutui iltapäivän kuumimpina tunteina muutaman minuutin yhteensä pyörittämään.
        Saa nähdä kun tulee sellainenh pidempi hellejakso ja ns trooppiset yöt jollois yölämpökin jää yli 20C !


    • Anonyymi
    • Pumppu täälläkin jo eilen lykkäsi viileyttä sisään. Olen huomannut erään seikan. Kun antaa luvan viilentää jo 24 sisäilmaa, niin sitten sitä alkaa vaan viilentää. Ikäänkuin keho jo vaatisi, mutta ennen ei kyllä vielä vaatinut, vasta 27 ylöspäin tuntui tukalalta.

      Talvella sitä ollaan jo totuttu aika alhaisiin sisätilalämpöihin ja jos sitä alkaisi hinata 20, niin tiedossa olisi suuret energialaskut. Ei kiitos. Tuo viilentäminen kun ei niin kauhiasti edes vie energiaa

    • Tuo Iltalehden artikkeli ...

      Jostain olen saanut päähäni, että jäätiköiden ja Siperian roudan sulamista ei enää pysäytä mikään. Eli ketjureaktion siemenet on jo kylvetty.

      Ihmettelenkin. Kuinka aina tulevien hallitusten ministerit näyttävät niin iloisilta ja hyväntuulisilta?

    • Jo vain, kumppanin puolelta sisarusten ja heidän ukkojensa/akkojensa toiseksi viimeiset kuuskymppiset tänään. Alkaa sakki olla ns. täysikäistä porukkaa.

      Pitääpäs seurata, kuinka usein keskustelu kääntyy vaivoihin tai muisteloihin. Tietyn iän ylittäneiden kynnyskysymyksiä meinaan.

      Ja helle varmaan myös keskusteluttaa.

      Eli täältä "ei mistään" langat poikki muutaman tunnin. Toisaalta kiva lähteä pitkästä aikaa tapaamaan revohkaa, on kuin olisi hetken matkalla.

    • Anonyymi

      Joo, tossa kuudessakympissä jo alkaa olla melkoisia eroja ikääntymisen vaikutuksesta. En tarkoita niinkään kroppaa, se vääjäämättä vanhenee jokaisella, mutta tämä toinen puoli jota "mieleksi" sanotaan vanhenee eri tahtiin eri ihmisillä.

      Mie olen nykyjään jo melkein "nuorempi" kuin poikani, jossa on jonkin verran huolestuttavia piirteitä, kuten pyrkimys vaurauteen. Lisäksi jossain asioissa hänellä on konservatorvistisia ajatuksia, joiden alkulähde on miulle tuntematon. Kodinperintöä se ei voi olla.

      Mm. tämmöisiä teräviä ajatuksia tulee mieleen höyryn vaikutuksen alaisena. Nyt siis poikkeuksellisesti tänään.

      Whoo

      • Anonyymi

        Tykkäätkös, että on paree olla nuorempi kuin vanhempi? Minusta nuori vanha on hieman kyseenalainen yhdistelmä. Etenkin yritys olla nuorempi kuin onkaan voi johtaa ihan hulluihin juttuihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tykkäätkös, että on paree olla nuorempi kuin vanhempi? Minusta nuori vanha on hieman kyseenalainen yhdistelmä. Etenkin yritys olla nuorempi kuin onkaan voi johtaa ihan hulluihin juttuihin.

        Ed. kyseenalaisuuden esitti am. - Ettei taas tartte kuuluttaa allekirjoituksettomien yrityksiä boikottiin. Paitsi, että en edes odota kommentteja;))
        taas am


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ed. kyseenalaisuuden esitti am. - Ettei taas tartte kuuluttaa allekirjoituksettomien yrityksiä boikottiin. Paitsi, että en edes odota kommentteja;))
        taas am

        Hankala kysymys. Mutta nuoruus ei katso aina ikää, parasta olisi säilyttää lapsenmielinen uskonsa siihen että maailmassa on enemmän hyvää kuin pahaa. Vanheneminen on sitä että alkaa usko horjua, tulee peräti kyyniseksi. Tarkemmin ajatellen juuri sellainenhan minä olen. Olen siis sittenkin jo henkisesti vanha.
        Sen lisäksi siis, että alkaa kroppakin lahota, joka päivä jotain paikkaa kolottaa.

        Whoo


    • Anonyymi

      Todella hauska kirjoitus Whoolta, mielihän meiltä ei koskaan vanhene, olemme aina ikuisesti nuoria, kroppa tosin vanhenee miten kenelläkin. Tuskin olit löylyissä jo 11:09?
      Cee

      • Anonyymi

        Kyllä kyllä, olin aamu-uinnilla uimahallissa, jonka jälkeen höyrysaunassa. Sitäpaitsi 11.09 on jo iltapäivä meikälle.

        Jossain päin kuulemma ukkostaa, täällä läkähdyttävä helle jatkuu, nytkin vielä 25C. Onneksi huomenna hellittää.

        Whoo


    • Kyllä tämä kuumuus jatkuessaan vaatii tuulettimiakin päälle enemmän. Onneksi nyt taas hellittää, tai pitäisi hellittää. Kyllä semmonen 20C on suomalaisille geeneille kutakuinkin korkein keskilämpötila vuorokaudelle. Itseasiassa öiden pitäisi olla kyllä mieluiten enintäin 15C ulkona.

      Tänne kerrostaloon on vaan niin pirun vaikeaa hommata oikeaa ilmastointilaitetta eli pumppua miksi sitä osa kutsuu. Olisi oltava se poistoilma yhteys ulkoilmaan siitä laitteesta ja se vaatisi joko pikkuisen verstatsta tai valmiiksi rakennetun tuuletinaukon, joita suomalaisissa taloissa ei ole suunnitelmissa otettu koskaan mukaan.
      '
      Ne haihdutukseen perustuvat laitteet eivät sitä poistoputkea tarvitse, mutta ovat aika heikkotehoisia ja ainakin se Kalliossa kokeilemani oli melko äänekäskin ja sitä vettä on oltava aina lappamassa siihen laitteeseen. Toisaalta jos tuska on suuri niin se muutamankin asteen paikallishelpotus minkä se tuo on ihan tarpeellinen.
      Autossa tänään päivällä vilvoittelin sen toimivassa automaatti ilmastoinnissa. Sinne voin aina paeta jos alkaa himassa kuumottamaan.

    • Anonyymi

      Kuulemma joihinkin kerrostaloasuntoihin on ilmalämpöpumppuja asennettu. Pitänee olla sitten parveke mihin ulkoyksikön sijoittaa, sekä paikka mihin poistoveden juoksuttaa. Sitähän tulee paljon tietyissä olosuhteissa. Mahtaneeko taloyhtiöt suhtautua näihin kovinkaan myönteisesti?

      Mutta nyt on kiva ilma, 17 celssiusta, muutama tippa vettäkäin ropeksi viime yönä. Jossain päin kuulemma oli kaupunkitulvia eilen.

      Whoo

    • Eilen oli kuumin päivä täällä "ei missään". 29,8

      Juhlapaikalla oli ilmalämpöpumppu ja se kyllä helpotti. Mitään ukkosmyrskyä ei kohdalle sattunut ja vasta yöllä on satanut.

      En tiedä noista kerrostalon jäähdytyksistä, mutta jostain luin, että kaukolämpötaloihin saadaan kyllä se jäähdytys kaukolämpöverkostoon. Kait se pitäisi sitten ottaa jo huomioon rakennusvaiheessa. Meillähän ei oteta huomioon asuntorakentamisessa kuin voitot. Asunnon ostajat tai vuokraajat kärvistelevät. Pankit, rakentajat, sijoittajat juhlivat.

    • edson

      • Tuon professoriryhmän ajatus on hiukan saman suuntainen kuin Linkolalla. Linkolaa lainattu siis ihan hyvässä mielessä. Se todennäköisesti pitänee paikkansa matemaattisilla malleilla ja jonkun ihmisen mielipidemäärittämillä laskentakriteereillä siitä mitä tarvitaan, tai miten pitäisi olla.
        Jonkun toisen laskentamääritelmillää tulokset olisivat taas ihan toiset.
        Kaikkia näitä kuiten kannaattaa lukea ja investoida jonkun verran aikaa pohtimaan mitä lopulta ajateltiin ja millä ajattelun kriteereillä.
        Senhän me olemme aina tienneet, että teimmepä mitä tahansa niin lopulta sen päälle kasvaa viidakko.


      • edson kirjoitti:

        Juu ja lisää olisi luettavaa. Paljon maailmalla tutkitaan, tiedetään ja keskustellaan. Ovatko liian vaikeita asioita poliittisille päättäjille? Onko helpompi saada kannattajia muista aihealueista? https://advances.sciencemag.org/content/5/4/eaaw2869/tab-figures-data

        Tuossa tavassa esittää maailman ongelmat on mielestäni ehdottomasti liikaa peruspoliitikoillemme. He tarvitsevat yksinkertaisempaa ja konkreettisempaa impulssia ryhtyäksen toteuttamaan oman alueensa ihmisen aiheuttaman osuuden parantamista ja varautumaan luonnon osuuden aiheuttamiin muutoksiin jotka kestävät minkä kestävät. Jotkut sykslit historiassa miljooniakin vuosia


    • Anonyymi

      En oo rakentamisen asiantuntija (yleensä kyllä lähes kaikkien alojen asiantuntija), mutta yksi asia nykytaloissa ihmetyttää. Eli päähänpinttymä siitä että talon pitää energiatehokkuuden nimissä olla tiivis kuin pullo? Ilma vaihtuu sitten koneellisesti minkä vaihtuu, mikäli ilmanvaihto pidetään päällä jatkuvasti. Ja huolehditaan myös korvausilman tulosta siten, että koko tilan ilma vaihtuu riittävästi. Entä rakenteisiin, muovien väliin ja alle kertyvä (kondensoituva) kosteus, mikä sen kuivattaisi?

      Whoo

      • Meillähän on myös Euroopan eniten home ja sisäilmavaivoja ihmisillä. Siinä on todellakin kysyttävä että onko jotain perusajatusta rakenteiden ja kotien tuulettamisessa ja eristämisessä mennyt pahasti pieleen. Liika eristys, ilmankierron haittaaminen rakenteissa-sienien ja homeiden kasvun mahdollistaminen märkiin rakenteisiin!
        Voisiko pelkästään olla kysymys suomalaisten herkemmästä geenistöstä tai alunperin vähästä altistumisesta rakennussienille ja homeille.
        Olemmeko itseasiassa tuossa energiasäästötalossa laskeneet omiin saappaisiimme?


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Meillähän on myös Euroopan eniten home ja sisäilmavaivoja ihmisillä. Siinä on todellakin kysyttävä että onko jotain perusajatusta rakenteiden ja kotien tuulettamisessa ja eristämisessä mennyt pahasti pieleen. Liika eristys, ilmankierron haittaaminen rakenteissa-sienien ja homeiden kasvun mahdollistaminen märkiin rakenteisiin!
        Voisiko pelkästään olla kysymys suomalaisten herkemmästä geenistöstä tai alunperin vähästä altistumisesta rakennussienille ja homeille.
        Olemmeko itseasiassa tuossa energiasäästötalossa laskeneet omiin saappaisiimme?

        Varmasti on yliherkkiä henkilöitä homeiden ja muiden vastaavien suhteen. Ja onhan sisäilmassa joka tapauksessa aina kaikkia samoja hiukkasia kuin ulkoilmassakin, ja jotka jostain syystä voivat muuttua allergeeneiksi herkillä henkilöillä. Osa homeiden aiheuttamista ongelmista saattaa olla juurikin tuommoista lajia, eli niin puhdasta ilmaa ei ole missään ettei aina joku oireita saisi.

        Tämä ei tietenkään tarkoita ettei todellisia hometaloja olisi pilvin pimein.

        Whoo


    • Tiivis kuin pullo, niinpä

      Muutenkin olen vähän sitä mieltä, että sisäilman tasaiseen lämpötilaan pyrkiminen - mitä järkee?

      Kyllä me ollaan energian tuhlareita ja ei se asumuksen energiatehokkuus mikään kaiken pelastava juttu ole.

      • Minä olen ihan kansalaisena vapaamman rakennetuuletuksen ja painovoimatuuletuksen kannalla. Tietenkään se ei ole kovin korkeissa rakennuksissa mahdollista. Toisaalta meillä aika vähän varsinaista korkeaa asumisrakennusta onkaan.
        Liikaeristysta en ajatukselliseti myöskään suosi vaan pikemminkin hulvattomampaa energian käyttö jos energia on tuotettu ilmastoa ja luontoa sekä metsiä liikaa rasittamattomalla tavalla

        Meillä on nyt kuitenkin itseaiheutettuja ja itse luotuja ongelmia puhtaan energian käytössä, kun sähkönsiirto on myyty pääosin puhtaille rahastajille monopolina ja se jo näkyy sähkän siirtohinnoissa. Olemme siis ampuneet itseämme täyspanoksella jalkaan tuossa sähköenergian siirrossa ja osin myös siinä miten ja missä määrin sitä meillä tuotetaan.
        Nythän sähköstämme tuodaan jatkuvasti noin 25% joka päivä.


    • Duoda duoda

      En enää ihmettele, miksi persut nostavat kannatustaan. Kohta kait Trumppi onkin sankari, kun laittaa tulleja ja koht kait kansamme vaatii, että näin meidänkin olisi hyvä tehdä.

      Puheeksi tuli eilen juhlissa se, että miksi Suomeen tuodaan mm. rotvallikiviä Kiinasta. Käsittämättömältähän se tuntuu. Mutta mutta, mikä huuto ja mekastus siitä tulisi, jos esim. Helsinki päätettäisi, että suomalainen hakkaa omasta kalliostaan itse kivet ja omalla työvoimalla. Eiköhän metakka kilpailuttamisesta alkaisi.

      En kyllä osaa propleemii ratkaista, sillä globaali maailma on kuulemma globaali kaupan suhteen. Raha liikkuu, ihmiset liikkuvat ja kauhia kilpailu, kuka pärjää, mistä saa halvimmalla. Härran jestas sentään, miten me pärjäisimme ilman sitä sun tätä ja kuka nyt tulisi Suomeenkaan, jollei meillä olisi tarjota sitä sun tätä.

    • Anonyymi

      Trumpetin toilauksista eniten nyt huolestuttaa & hämmästyttää Huawein boikotti. Taitavat kiinalaiset tehä jo niin paljon parempia luureja, että jenkit ei pysty kilpailemaan rehellisin keinoin.
      Mullakin on Honoori eli Huihaiwei, ja täytyy sanoa että parahin luureistani ikinä. Ja olen sentään kokenut kettu näissä(kin) asioissa.

      Nyt olen taas myöskin eukotettu, eli tauoton ryyppääminen ja rellestäminen saa riittää. Grilli kuitenkin savuaa mukavasti.

      Whoo

    • Honorien myynti se senkun jatkuu ja mahdollinen vastuu toimimattomuuksista jossain vaiheessa sälytetään googlelle ja huaweille eli myyjälle ei vastuita.

      No metsänomistajalle tulee uutta tienistiä, mahdollisesti. Voi tehdä sopimuksen, ettei kaadakaan, vaan antaa kasvaa vielä vaikkapa 20 vuotta ja saa tästä hyvästä tiliä. Veronmaksajilta tietty.

      Nyt auto korjaamolle iskarinvaihtoon ja sit taas näyttämään

    • Johtaja Edsonilta on varmaan mennyt hartian kiertäjälihas sijoitaan ollessaan sijoittamassa uusia iskureita vanhaan torikoslaan. Osta uusi. Ihan toimivia katsastettuja saa 500 eurolla, ja kyllähän jokaisella kunnon eläkeläisellä sellainen määrä on lompakon joka lokerossa tai niinkuin Andy McCoy aikoinaan sanoiu marrka aikaan että aina pitää olla 30 donaa taskussa.
      Kivat ilmat kuitenkin. Tosin ikä ei tule yksin. Taaskin tein melkoisen kierroksen päivällä ja kuljeskelin pari kaupppaa läpi tarvikkeita tutkaille, Vain tarpeellisia pikkukrääsiä löysin, mutta hyvä niinkin. Muuten tahkotaan elämää tahkolla missä akseli alkaa olla jo neliskanttinen. No eihän se tietenkään yhtäkkiä ole tullut.
      Onneksi sain tehtyä maailmaparannustakin ja koostettua Dohan ja Dubvain pojille mukavan paketin pintajännitettä alentavien tensiidien ja surfactanntiie eli emulgoijien ja dispergoijien ominaisuuksista ammattitaitonsa ja ymmärryksensä laajentamiseksi. (0 luvulla siitä kirjoittaman 200 sivuinen kemiallisen puhdistuksen peruskäsikirja olisi jo päivityksen tarpeessa joskin ihan fundamentit ovat tietenkin pysyneet samoina mutta säätöjä ja parannuksia aineiden toimintaan on tullet 50 luvulta jolloin pääosa teollisuuden palveluluontoisesta kemiallisesta puhdistuksesta ja huollosta kehitettiin ja missäpämuualla kuin ameriikassa.
      Osaa parannuksissa olisi ihan nesteiden ohjauksessa eli mekaanisessa ja lämpötilatoiminnaas ollessan käsiteltävän laitteen pintojen kanssa tekemisissä.
      Puhdistuksen neljä fundamenttia ovat: aika, lämpötila, mekaaninen voima ja käytettyy väline eli kemian laatu ja laji. Siis neljä muuntujaa joista jokaisen vaikutusta voidaan portaattomasti säädellä päästäkseen optimaaliin tai haluttuun puhtaus ja lämmönvaihtotasoon.

      Se on vähän kuin kiljun keitto korpimökissä. Ei siitäkään mitään tule elleivat tapahtuman elementit ole oikein.

      Edsolventin uskon kyllä olevan varsinainen Taika-Jim joka keksii ratkaisut pepeästi kaikkiin pieniin käytännön laitoksen toimintaan

      On vaan oltava joustava eikä sinnikkäästi notkuttava jonkun pienen kerhon keksimiin ajatuksiin.

    • ps. Kun satuin taas olemaan kirjoitusvireessä, niin jatkanpa omalta kohdaltani toteamista, että kun on päiviä kotona käymättä millään isommalla kävelyreissulla niin joka kerta tällainen muutaman suuren kaupan koluaminen käy kävelystä ja on itseasiassa jo suhteellisen väsyttävä kokemus, mutta niitä pitänee 2-3 viikossa hankkia, jotta saisi riittävästi lihaksille liikettä. Läskit ovat jo toki lähes tyystin sulaneet, mutta ehkä vielä voisi ajatella muutaman kilon vararavintoa olevan.
      Siskot maailmalla ovat liikkeellä ja aikovat tulla rauhaani häiritsemaan. Olkoot tervetulleita sillä eiväthän jatkuvasti rampaa ja matkat ovat aika pitkiä eivätkä siskotkaan enää ihan tipuja ole.

      Ja nyt keksimään uusia oppeja vanhoille koulutettavilleni joissa on ikuinen työmaa, sillä jostain syystä kukaan ei tunnu itse osaavan kouluttaa itseään vaan materiaali ja "käsky" oppia on tultava "pomolta". Minun tapauksessani se tapahtuu niin että kun kopioin pomon materiaalilla niin se on silloin pomon määräys, kun itse olen pomon ihan tyhjästä heidän pomokseen kouluttanut. Ts. yhden melko suuren firman omistajan lähisukulaisista (vaimon veli). Omistaja aikoinaan antoi miknulle tehtäväksi kouluttaa siitä jotain! Kova homma mutta lafka on pysynyt pystyssä, sillä koulutettu ei koskaan pahemmin lähtenyt sooloilemaan perusosaamisessa

    • Sekalaisia mietintöjä

      Että saadaan sitten polttomoottoreille jatkoaikaa eli savupiipuista polttoainetta. Mutta että kuka vielä lämmittää öljyllä?

      Hirvee natina, että lämmitysjärjestelmän muutos vaatii tukea. Kaikki haluu nykyään tukea, sillä milläs sitä muuten voisi matkustella, jos joutuis ite maksamaan muutokset lämmityksessä.

      Meinaan, että todella pienellä eläkkeellä olen maksanut kattoremontin puoliskon ja pienillä tuloilla porakaivot ja imeytyskentät sun muut ja ... sanoon vaan, että taatana tentään.

      Ja parempiosaiset valittavat, kun kotitalousvähennykseenkin hiukka puututtiin. Onhan se kumma, kun siellä Euroopassa olevat kakkosasunnot ja niiden siivoojien palkkaus nyt hieman yskii. Se pikkutorpan mummeli, jolla takuueläke, se se tarvitsis sen siivoojan, mutta saa sen vain maksamalla ite koko lystin.

    • "Edsolventin uskon kyllä olevan varsinainen Taika-Jim"

      Tällä koulutuksella, mikä minulla on, niin pystyn vain lukemaan Taika Jimiä.

      Tosin katselen joskus tanskalaista maajussia ja siellä löytyy niitä keksintöjä, joita sitten vain ihailen.

      Mutta mistä olen tyytyväinen. Kohta on velka asuntoautosta maksettu ja velka kumppanillekin ja kun Rinne lykkää vielä 50 ekuu per kuukausi lisää eläkettä, niin laskenpa ... jää säästöön öbaut liki 300 ekuu kuukaudesssa ja sit lähen taas Eurooppaan ja paan palamaan.

      Joo ja en luovu tuosta kauppakassista, on meinaan vanhan hyvän ajan corolla ja vaik iskarit asennettuna maksoivatkin, niin pohja on hyvässä kunnossa ja autolla ajettu vasta 210 tkm

    • Listaan tähän muutaman automallin, minkä hintoja seuraan. Ja ajettuja kilometrejä.

      Vuosimalli välillä 2005-2010. Ford Fiesta, Toyota Yaris, Hyundai i20, i30 ja joku vastaava Citikka ...c3 ehkä

      Kyl teki mieli koeajaa Nissan Leaf, kun näin käytettynä liikkeessä. Lähtöhinta 17 000

    • "Maidon kaseiiniproteiinista valmistetaan jo pakkausmateriaaleja eri puolilla maailmaa. Suomessa tähän tarkoitukseen voitaisiin hyödyntää esimerkiksi maitotilojen ylijäämämaitoa."

      Duoda duoda, joopa joo. Ja jatkuu ...

      "Luonnonvarakeskus on arvioinut, että tiloilla tuotetusta maidosta noin puoli prosenttia jää hyödyntämättä esimerkiksi laatuvirheiden takia.

      Pohjois-Savossa tämä tarkoittaa noin 1,6 miljoonaa litraa maitoa vuodessa."

      Onpa pelkästään Pohjois-Savossa valtava litramäärä tuo 0,5 % eli en viitsi ees laskea, kuinka monta litraa on se 99,5 % Voihan metaanit

      • Kun Herr Edsolvent otti osaa pohjoissavolaisten maitohuoleen, niin minkähänlaisia maitohuolia on tällä 37000 lehmän amerikkalaisella tilalla ja paljonkohan mahtaa metaania syntyä kun kaikki 37000 pieraisevat kuutiometrin kerralla vaikkapa kolme kertaa tunnissa? Nyt siis tosi laskutehtävä ;)
        http://bot.fi/30s8


      • Ali-Baba kirjoitti:

        Kun Herr Edsolvent otti osaa pohjoissavolaisten maitohuoleen, niin minkähänlaisia maitohuolia on tällä 37000 lehmän amerikkalaisella tilalla ja paljonkohan mahtaa metaania syntyä kun kaikki 37000 pieraisevat kuutiometrin kerralla vaikkapa kolme kertaa tunnissa? Nyt siis tosi laskutehtävä ;)
        http://bot.fi/30s8

        Ps. Tuo tila on siis Minnesotassa missä on hiukan meitä lyhyempi, mutta paljon rajumpi talvi. -40C on ihan yleinen talvilämpötila tuossa osavaltiossa.
        Samoilla tuntumilla viljellään muuten aivan hirmuisesti perunoita, vehnää, maissia ja soijaa suurimpina bulkkituotteina.. Siellä tiedetään myös että kunnon talvi on jatkuvalle maataloudelle vain eduksi. Siksi maataloustuotannon suurin osa on keskittynyt juuri tuohon Yhdysvaltojen pohjoisvaltioihin ja keskilännen pohjoisvaltioihin ja hedelmän tms tuotanto taas Kaliforniaan ja sen kaltaisiin ilmastoihin


    • Täällä on koko viikon ollut sen verran hiljaista, että kehitän jotain muhkeaa syötävää ja tietenkin kaikkien maailmankansalaisten u-Tubesta.
      Oli kohtuullisen vilpoinen päivä tänäänkin. Kävin kuitenkin hankintareissulla Tammiston Tokmannissa ja Liidelissä hankkimassa sekä kiinalaisia, että saksalaisia laatutuotteita ;)

    • Tässä lisää malleja Edsolventin ja savolaisten maitotiloille sekä US että Canada
      https://www.youtube.com/watch?v=0HxXuBKm5-M
      Löysin kyllä New Your valtiosta myös pienen 800 lypsylehmän tilan.
      Kyllä sitä pärjää siis vähän pienemmäll'äkin jos on muuten talousopit ja markkinointi hallussa. Eeestissä alkaa jo löytyä jopa niinkin pieniä kuin 300 lypsävän tiloja.
      Pitäisiköhän hattartaa koon matematiikkaa kun pohtii suomalaisen maatalouden kannattavuutta muuten maailman huippuluokkaan kuuluvissa viljely ja karjanpitomahdollisuuksissa?
      En olisi maitoa vetänyt keskusteluun, ettei Herr Edsovent the Burgermeister of Softis olisi aloittanut

    • Pahalainen. Välillä iskee takaisin koiravahti juurikin viikonloppuina. Nyt tuli oikein nälkä kun ei unta saanut ja tällaista piti silmälle hakea
      https://www.youtube.com/watch?v=UfQVq5FkNes
      Itelleni kyllä otin yöpalana 800 kcal annoksen nestesafkana josta osa suun kautta.
      Se oli melko kalorinen välipala. Minun pitäisi niitä lisätä enemmän normaaliohjelmaan jotta loppuis tuo laihtuminen

    • Otinpa sumpun käyttöön eilen ja kaksi paistettavan kokoista kalaproteiinia siellä odottaa veljiään ja sisaruksiaan. Sitten kerralla paistinpannulle useampi kala. Affen on siitä hyvä kala, että se elää sumpussakin. Kun osaisi vielä niitä lihottaa.

      Ollaan siirrytty ihan muuten kanaan ja todettu kanajauhelihankin olevan maukasta.

      Tänään vaatisi energiaa ja sitkeyttä, jos Jukolaa seuraisi.

    • Anonyymi

      Miulle opetettiin pienenä onkipoikana, että jo parista affenasta saa paistinpannullisen, kun harvakseltaan asettelee ne pannulle.

      Onkin muuten aikaa siitä kun viimeksi onkin.

      Itseasiassa en oikein tykkää madon pujottamisesta koukkuun, saatikka elävän kalan irrottamisesta koukusta. Silkkaa eläinrääkkäystä, sanon minä.

      Mutta nyt on ilmat lämpenemään päin, eipä ole täälläpäin kaivattua vettä montaa tippaa tiputellut. Ja mitä on puhe valtavista hyttysmääristä, en mie oo nähnyt montaakaan tossa meitin takapihalla?

      Whoo

      • En yhtään ihmettele, että vanhempi ja nuorempi poikamme eivät kalasta. Ovat olleet kumpainenkin mukana, kun "opastin" ensin kalan tainnuttamista ja sitten sen ... hui olkoon, tappamista. Ite oon niin paatunu, ettei tunnu missään, paitti en hyväksy pyydystä ja päästä menetelmää. Ja en tykkää verkkokalastuksesta.

        Sikamaista on myös ... vaikkei sikaa rääkätäkään tässä tapauksessa, heittää pilkittäessä kalat kitumaan jäälle tai veneen pohjalle ja näin tekevät ns. kalastajatkin.

        Ja enempää ei saisi pyytää, kun jaksaa syödä. UGH


      • Miun pittää vielä sinnuuki opettaa ...

        meinaan, että se se vasta rääkkäystä olisi, jos ei kalaa irrottas koukusta :)


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Miun pittää vielä sinnuuki opettaa ...

        meinaan, että se se vasta rääkkäystä olisi, jos ei kalaa irrottas koukusta :)

        Hyvä huamio.

        Whoo


    • Sekalaista

      Eilennä oisin saanut mainiota videota, kun joutsenpari ohjasi viittä pentuaan tien yli. Oli tuima ilme toisella vanhemmista, kun siesoi keskellä tietä ja odotti pentujen uskaltautuvan tien ylitykseen. Välillä mulkaisi seisovaan autoomme sillä silmällä, että ... toinen vanhemmista seisoi odottamassa jo toisella puolen.

      Kymmenen päivän trafimaksu nelipyöräasuntoon : 24 € Kannattaa seisottaa silloin, kun ei aja.

    • Anonyymi

      Joo, tosta saa mukavan riidanaiheen: tunteeko kala kipua samalla tavalla kuin me? Olen jollain toisella palstalla käynyt kipakkaa sanavaihtoa tästä. Joidenkin pölvästien mielestä kala ei tunne kipua lainkaan, jos niin ei ainakaan samalla tavalla kuin me. Tämän päivän tiede tietää että kyllä tuntee, ja rajusti. Siis nirri pois heti kun ylös vedetään. (kaloilta)

      Joutsenia vielä sietää kun ei niitä paljoa ole, mutta nää suatanan paskohanhet poikasineen, näähän hyppii silmille kun mie viattomasti sähköpyöräilen pitkin maita ja mantuja.

      Ja mitä hittoa, sotako on syttynyt kun tosta yli lentää hävittäjiä niin maan perusteellisesti?

      Whoo

    • Nyt minä niin suuresti ihmettelen.

      Kuinka kätilöopisto homehtuu? Mikseivät Euroopan kivitalot / betonitalot homehdu, vaikka niitä ei niin lämmitetäkään. Vai homehtuvatko nekin? Niistä ei ainakaan silmiini ole osunut kirjoituksia, ei eurooppalaisten vaikerruksia astman lisääntymisestä ja muista allergioista.

      • Anonyymi

        Eikös tää kätilöopisto ole 60 luvulla rakennettu rakennus, joka peruskorjattiin joskus 2000 tienoilla?

        En oo tätä asiaa tarkemmin, en siis lainkaan seurannut, mutta valistunut arvaus: Olisko tuolloin saneerattu aikaisemmin terve rakennus nykyaikaisten normien mukaiseksi matalaenergiataloksi, jossa ilma ei vaihdu mitenkään ilman voimakasta koneellista ilmastointia? Eikä aina silläkään.

        Whoo


    • Sekalais-osio jatkuu ...

      Meinaan lähteä kohta viimeistelemään kaadettujen puiden latvaosien sahaamista polttopuiksi. Samalla totean meittin hyttystilanteen ja pahaa pelkään. Hyvä syy siis tulla pois, ehkä.

      Juu ja sitten tänään on sähkösaunan lämmityksen päättäjäiset ja viikon päästä puusaunan avajaiset

      • Sinunhan kannattaa sahat kaikki tuulenkaadot joihin saat luvat, eikä pelkästään latvoja. Tosin latvuksistakin saa hyvää kotitarvepolttopuuta. Samoin oksista.
        Kaatunutkin runkopuu eli ainespuu . jos mahdollista pitäisi lähettää sahalle tai jos on ranka rapo niin sellupataan.
        Kunhan ei sekaannu avohakkuisiin pelkän rahan vuoksi. Rajoitettu avohakkuukin voi tietyissä, esimerkiksi tuholaisiskutapauksissa olla hyväksyttävä, jos tehdään nopea uudelleenistutus repimättä kantoja pois. Se kantojen poisrepiminen nimittäin avaa hiilidioksidin poistumisen maaperästä, ja se maaperä itseasiassa sitää hiilidioksidia eri tavoin melkein metsää itseään enemmän, tai ainakin melkein, luulen!

        Mitäs arvelit 37000 lehmän maitotilasta?


    • Luultavasti suurin nossa uusista sisäilmaterveysongelmista johtuukin juuri liiasta eristämisestä ja o energiavaatimuksesta. Se takaa etteivät rakennuksen eristeet ja runko tai sokkeliosat koskaan pääse kunnolla kuivumaan.

      Home kasvaa iloisesti myös muualla Euroopassa mutta sisäilmaongelmista kärsiviä on merkittävän vähän. Ainoa ero on juuri tuo meidän nolla energiaan pyrkiminen ja tuuletuksen katkaisu, arvelen!

    • Anonyymi

      Kukkuu, kukkuu, kukkuu..tämmöistä käkisonaattia on nyt kuulunut tauotta kaks viikkoa. Vähempikin riittäis, yleensä kuuluu eniten mustarastaan sulosävelet. Tää meitin takapiha on muutenkin melkoinen lintubongarin unelma. Tosin meikän ornitologiset tiedot ovat puutteelliset.

      Mutta nyt on julmetun hiano ilma, 21 astetta, aurinko paistaa, kevyt tuulenvire. Ei itikan itikkaa. Tässä aurinkovarjon alla on mukava tarkkailla ruohon kasvamista.

      Whoo

    • Edsolventillahan on muistaakseni sellainen säilykepurkituslaite.
      Ei muuta kuin pikkuahvenet katiskasta pihasavustamon kautt purkkiin ja päälle rypsiöljyä, suolaa, ja kenties muuta maustesekoitusta ja sitten purkkiin ja jäiden palattua hienona lämpökäsiteltynä täyssäilykkeenä jäiden palattua suihin suuren Päijänteen herkkuna.
      Muistaakseni näytin filmejä myös kuinka kalaa ja lihaa voidaan umpiointi säilyttää ihan tavallisissa kannellisissa lasisäilykepurkeissa joissa vaan on riittävän hyvä tiiviste tarpeellisen puristustyhjiön muosostamista varten korkit löysästi päällä tapahtuneen kuumentamisen jälkeen tiukkaa kiinni kiertämällä. Käy kenen tahansa kotona ja ihka halvoin menetelmin, eikä kaipaa purkituskonotta. Syntyy ainakin vuoden kestävää säilykekalaa. lihaa tai vihannesjuttuja!
      Esimerkiksi Edsonin valikoidut pienet esikuumennetut herkkunauriit luomu rypsiöljyssä vaakkumoituna!

    • Nyt on vähän tyypillistä viikonloppu tekemisen pulaa. Pitänee taas mennä uutuubiin hakemaan jotain hupiruokaa tai vastaavaa. Kyllä kai ainakin herrat Huu ja Edsolvent ymmärtävät että niitä esitetään hupimielessä, eikä kenenkään neuvoksi tai suositukseksi. No ehkä pieneltä osin myös opetus- ja tiedon levitysmielessä.

      Yllättävästi viikolla ja nyt ihan viikoloppunakin kolleegat meilailivat Persiinalaiselta torilta, Lontoosta ja Floridasta. Viime viikolla meilasi myös kaikista vanhin kolleega Eestistä missä hän on asustellut jo sellaiset 20 vuotta

    • Sekalaista sunnuntaihin

      Ei ihme, että käki kukkuu siellä lännessä. Taivaalle on ilmestynyt pahanilmanlintuja

      Kyl taitaa purkittamiset ja muut umpioinnit jäädä. Pitäisi saada se kala helpommin pyytimiin ja aikaa ruotia tai ainakin suomustaa. Tosin aikaahan on, mutta varsinkin suomustaminen on yöäk- puuhaa.

      Ja että 37 000 lypsettävää. Jos ois Suomessa, niin varsinaiset lypsettävät ovat immeisii.

      Ai ai kun saisikin sahalle rungot, mutta ei oo välineitä, joten ne ainespuutkin on jo sahattu pölleiksi ja nekin jo klapeina. Ikävä kyllä on vielä mäntyä nämä polttopuut. Ne kaadettiin talon läheltä myrskyjen "pelossa"

      Ja tiedoks, että hyttysiä oli ja paljon, siis eilen.

      • Anonyymi

        Tunnustan, että miekiin bongasin eilen yhden hyttysen, saunan jälkeen tossa ulkona vilvoitellessa.
        Mutta en ole kateellinen jos niitä siellä keskemmällä suomea rutkasti enemmän on...

        Näyttää tulevan hellepäivä tästä, pitänee taas rillata jotain makoisaa. Käytän nykyään brikettejä, antavat tasaisen lämmön pitkään.

        Ja hiljaaseksi on keskustelut muuttuneet verrattuna entisaikoihin.

        Whoo


    • Anonyymi

      Lisään vielä, että mihinkäs se yksi oikeaa lihaa ja verta (omien sanojensa mukaan) sisältävä Darwini katosi. Jäi edelleen vähän epäselväksi oliko lintu vaiko kala?

      Nimittäin, linnut meitillä päin bongataan eli tunnistetaan ensin, sitten vasta katsotaan mikä on lajin merkitys linnustolle. Kalat yleensä grillataan, tosin tässä tapauksessa edes hiiliä ei vielä ehditty sytyttää. Joka tappauksessa hävisi kuin pieru saharaan hän...eikö pokka eli pelihuumori riittänyt pitemmälle?

      Whoo

    • En tiijä, suuttuiko Darwin? Ottiko nenilleen jostain, tiijä häntä. Ei ehitty grillata ei.

      No et Whoo sitä hyttystä kiikuttanu saunan taa ja läts? Äsken just tulin rannasta putsaamasta pohjaventtiilin vai mikä se ny lienee virallinen nimi. Ja hyttyisiä oli, ettei saunan taa olis mahtuneet, piti listiä ihan julkisesti.

      Vaikkei oo hellepäivä, niin on vapaapäivä, pakanallaki.

    • Kylläpä kuulosta mökkiromanttisilta, nuo hyttysmäärät. Täällä isossa kivikylässä ei ole ensimmäistäkään hyttystä näkyny.
      Darwinista en tiedä minäkäänj muuta mitä joskus nimimerkin ilmestyessä spekuloitiin kuka mahtaisi olla Darwin.

    • Tässä taas pätkä puunjalostustietoa yleis seppä Edsolventille ja piin kovalle länsirannikon yrittäjälle siitä miten esimerkiksi Saksassa meillä ns energiapuusta tai "tähteestä" pienyrittäjät jalostavat korkealuokkaista kallista tavaraa
      https://www.youtube.com/watch?v=FsIwu2koH4E
      Meilläkin voitaisiin, mutta jostain syystä meillä ei tuollaista yrittäjyyttä ole kuin äärimmäisen pienessä artisaanimuodossa.
      Esimerkiksi Fiskarsin teollisuustiloissa on yksi puualan artesaani joka tekee valikoidusta puusta yksilöllistä tavaraa, mutta ei hänkään muusta kuin valmiiksi sahalta tulevasta tavarasta.
      Herätkeehän vaan kirjoittelemaan. Ei se maailma ole mihinkään kaatunut vaikka kesäkin on saattanut kirjoittajia uuvuttaa.

    • Anonyymi

      Tämä alkaa pikkuhiljaa lähenemään josku "sopimaamme" 300 nettokirjoituksen rajaa.
      Laitan uuden ketjun liikkeelle joskus viikon puolessa välissä siltä varalta, että vielä löytyisi, eller hyr?
      Ali-Baba

    • No alan ammatilaiselle ja suurkuluttaja Edson Diesel and Go yhtiölle varmaan tuli tämä yle diesel home uutinen luettua missä ruotsalaliset etsivät diesel home camping alueita Suomessa
      Toivottavasti sullekin koittaa vielä monta mielyttävää matkailukesää ainakin Euroopan mantuja katsellen.
      Ottaisit rohkeasti jo tänä kesänä askeleen eteenpäin ja ajelitsit Bulgariaan Romanian läpi. Takaan että et katuisi. Maisemat on hienoja, kerta kaikkiaan hienoja, ruoka on hyvää kaupoissa, ei niinkään ravintoloissa. Nostalgiastakin saisi reiluja annoksia jos vähän sivuteille poikkeisi.
      Lähtisin mukaan kun muuten äänettömänä tai oikeastaan konepuhujaosakkaana pystyisin pienellä sapuskanhankintavaikeudella, mutta senkin olen nyt ratkaissut nii, että melkosen matkan pärjäisi ilman apteekin muomaa.
      Tietysti paikallismuonien kulinaarisista nautinnoista on pidättäydyttävä ja sehän tämä toisen kurkkusyöpäleikkauksen pahin tai ilkein seuraus olikin. Mutta kun tohtorit pitivät hengissä niin tällä kuikuiullaan.
      Itseasiassa jo se ensimmäinen leikkaus vuonna 2004 oli niin paha, että siinä oltiin hengenlähdön rajoilla mutta siitä sitten selvisin siedettävässä puhekunnossa ja syöntikunnossa 14 vuotta eli 2018 huhttikuulle milloin tehtyyn se toine nielussa uusiintuneen syövän leikkaus mikä sitten vei puheen ja suoran ruokailun mahdollisuuden.
      Rakennemateriaali siis oli varsin rautaista kun se kesti kaksi täystorpedoa henkeä viemättä ja kone vielä toimien pääosin.
      https://yle.fi/uutiset/3-10833945

      ps. Ja kylhä työ jo tiiätte, että miulta syntyy kirjoitusta paraiten juuri klo 22 lähtien ja nyt harvemmin enää koko koiravahdin ajalta eli 00-04.

      Joskus iskee yllättävä kirjoituskone päälle noin puolen päivän tienoilla eli päiväkoiravahdin alkuihin. Silloin kirjoittelen kuitenkin metsäteollisuudest ja energiasta enemmän ja asiaa koskevissa foorumeissa nimimerkeillä. Nekin aika harvat nykyisin. Niin monen kuitenkin, että sellaista keskustelutragediaa mikä meidän harvojen yleiskirjoittajien pikku joukossa oli mahdollista sattua siksi ettevät yhden tai kahden asiamielipiteet sopineet kolmansille tai neljänsille vaan ne oli torjuttava vaikka koko keskustelun kuolemisen hinnalla.
      Jatkamme kuitenkin epäonnistumisista oppineena ja yritämme tietenkin saada ystävällisasiallista sananvääntöä aikaan mihin nopeimmin päästäisiin jos tulisi jostain taivaan sateesta edes muutama vanha tai uusi kirjoittaja, joka olisi hakemassa kohtuullista yhteistä jutustelua eikä vain huomiota itselleen.
      Uusilla kirjoittajilla sii tarkoitan ihan uusia enkä kertakäyttö tai muutamakäyttö nimimerkkejä, joita niitäkin on nähty ihan kohtuullisen paljon huonosti naamioituina.
      Mutta mistäpä saisimme uusia, kun vielä olemassaolevat ex Hesarin elämän kirjoittajat eivät varmasti Suomea löydä. En olisi löytänyt minäkään, enkä koko Suomea edes vilkaissut ellen olisi haulla etsinyt silloin vuosia sitten Calvadosta ja sitä kautta löytänyt Suomesta tänne löytäneen ryhmän osan.

      No nyt tuli taas kympin kirjailut, mutta menköön, kun on politiikankin puoli sen verran vaimeaa että on vaan pystynyt jonkun kymmenkunta kommenttia kirjoittamaan päivän mittaan. Onneksi on ollut hyvä ilma ja hyvä lähes saunan veroinet ns. pitkäsuihku suihkuhuoneessani. Niitäkin on harkiten tehtävä kun on vartalossa pari "läpivientiä". Yksi kurkussa ja yksi tuossa navasta ylävasemmalle.

      No huamenna päivä uusi ja viikko uusi hyvin käynnissä. On keksittävä jotain puuhailtavaa. Ehkä käydä tankilla, ekä bunkrata vähän lisää jääkaappiin löytämiäni nesteravinteita, mitkä pienellä ja helposti käsiteltävällä kuitulisällä ajaisivat koko ravitsemusasian. Vatsareppu on vaan tämän laiharuokavuoden kuluessa ilmeisesti kutistunut niin, ette se edes suurta määrää kerrasta sisään halua

      Siinä kaikki uutiset paremman puutteessa!
      Useimmilla ja useimpien kirjoituksillahan ei kukaan hae huomiota vaan haluaa kertoa mitä on kokenut tai mitä joku muu on nähnyt ja kokenut

      • Lueskelin tuota leirintäkirjoitusta eilen.

        Luulenpa, että kotomaan matkailun lisääntyessä myös tarjonta kiinnostuu. Ne muutamat vaatimattomat kertamme Euroopan karavaanialueilla pysähtymisistä ovat olleet kyllä upeita. Ja kohtuuhintaisiakin. Siistejä paikkoja miltein poikkeuksetta. Sana liikkuu ja pitää huolen siitä, että karavaanari yrittäjät hoitavat hommat hyvin.

        Myös Suomessa saisi olla paljon enemmän niitä pelkkiä pysähdyspaikkoja ilman palveluja.

        Kyllähän Ali sinua on nuo terveysongelmat koetelleet.


    • No ni, yövuorossa on oltu toimeliaita

      Tuon kotipihatyökaluesitteen katson jossain vaiheessa loppuun, meinaan sellasil masinoil syntyy

      Ja se vannesaha, se vasta peli. Ne artesaanin kädenjäljet eivät vaan sovi kuin harvojen kukkaroille, mutta eivät toki olekaan tarkoitetut sarjatuotantoon.

      Eilennä oli Hesarissa (vai toissa päivänä) kuva. Siinä istuivat kaksi sinistä tulevaisuutta kaljalla, Elo ja Lindström. Olis luullu olleen kirjoittamassa hakupapereita, mutta ei. Näille aktiivimalli on kapakkakierros.

    • "Ottaisit rohkeasti jo tänä kesänä askeleen eteenpäin ja ajelitsit Bulgariaan Romanian läpi."

      Vasta ensi vuonna kykenen taloudellisesti taas hiukka "leveämmin" elämään. Tai mistä sitä ennalta tietää. Nuo maat mm. olisivat mielenkiintoisia. En enää hingu sinne Portugalin suuntaan, saati Italiaan. Talvi Kreetalla kyllä houkuttelisi.

      Bulgariasta ei olisi kuin kivenheitto Turkkiin.

      Loppujen lopuksi, jollei autolle mitään käy, niin aika edullista on matkata. http://bot.fi/30t0 Tuossa välissä kun pysähtelee ilmaispaikoilla ja tekee ite ruoat tai vaikka kävisi syömässä pääaterian, niin ... 330 litralla pääsee suoraan ajettuna Istanbuliin. Tämähän on vain teoriaa, sillä pienet poikkeamat ovat se matkan anti. Ja myös siistit leirintäalueet, missä suihkut ja pyykkimahdollisuudet.

    • Teoriasta käytäntöön ja taas käytännössäni vain puun kaatoa ja pölliksi sahausta. Koivua pitää saada talveksi muun polttopuun rinnalle.

      Ihmeesti sitä jaksaa, vaikka ylipainoa ja huonoa kuntoa olen varjellut repsahtamasta. 25,6 just ny

    • Katselin tuota Edsolventin Istanbul reittikarttaa. Tuuttua maantietä oli. tuon tein peri kertaa molempaan suuntaan 2000 alkuvuosina silloisella Dodgellani. 3 litran v 6 koneella.
      Nyt ajoin itseni pihalle ja kävin ajelemassa sen PK seudun tyypillisen maisemalenkkini aina Hyrylä-Kerava kautta takaisin poiketen Heikinlaakson kaytta kehätielle ja sitten vielä Tammistoon tankkaamaan ennen kotimaisemiin palaamista.
      Eilen muuten kiipeili käpytikka tuossa ikkunan takana olevassa suuressa koivussa.
      Taitaa olla ihan täyskasvuinen koivu. Sellainen mistä Edson haluaisi klapeja varastoonsa!
      Matkoilla näyttävät kaikki nyt olleen. Joko virtuaalisesti tai reaalisesti. Matkailu avartaa.
      Illalla vaihadan ketjun uuteen kun tästä tulee 300 täyteen

    • Anonyymi

      Pitäisiköhän Whoolle antaa vinkki kunnon puhelimesta;)) minulla on Nokian kasi ja viissatasetkin ketjut pyörivät siinä lähes ajatuksen nopeudella. Sitäpaitsi kuviakaan en joudu klikkailemaan.
      am

    • Anonyymi

      Pitäisiköhän minunkin siirtyä Nokian kasiin? Nykyiseen puhelimeeni miniäni tuppaa lähettelmään multimediaviestejä ja ne eivät meinaa aueta millään. Tuleeko niissä mitään käyttöohjeita mukana, että saisi harjoitella?
      Cee

    • Whoolla taitaa olla se aika hyvä honori

      Aikani kuluksi lueskelin oman puhelimeni, Sony Xperia XZ, käyttistä ja huh huomasin, etten ole ottanut laitteesta vielä iloa irti kuin nimeksi. En ole esim. sukeltanut kertaakaan puhelimen kanssa, koska a. en ole uinut b. enkä tippunut laiturilta. Pirruuttain lueskelin myös akun säästöohjeita, sillä näihin nyky-vempaimiin ei kait saa akkua vaihdettua kuin merkkihuollossa.

      Omassa niukassa käytössäni akku kestää noin kolmisen vrk.

      Ali, mittaan huomenna tänään kaatamani koivun kuutiot. Samalla kertaan ... tyven halkaisija : pii kertaa r toiseen ja kymmenen metrin päästä pii kertaa r toiseen ja sitten näiden keskiarvo, minkä sitten kerron kymmenellä tai sillä pituudella, mihin asti olen huomenna pölleiksi sahanut. Ja jos vielä saadun kuution osan kerron 900 kilolla, saan koko pätkän painon eikä varmaan ole alakanttiin, veikkaan.

    Ketjusta on poistettu 37 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe