Miksi nyt tehdään toisin mitä EU sanoo

Anonyymi

ja, eikös tuosta ilmastopolitiikasta ole päätetty yhdessä EU:n kanssa että metsiä suojellaan. Valtion metsät on kansan, ja kansalta on kysyttävä ensiksi saako valtion metsiin koskea. Suomalaiset omistavat Suomen valtion. Miksi me Venäjä kaupan pakotteissa kuunnellaan EU:ta, muttei tuossa metsä asiassa, koska käsittääkseni ne pakotteet haittaa myös Suomen taloutta?
https://yle.fi/uutiset/3-10772407

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Puilla on sosiaaliset verkostot. Valtion metsät ovat Suomessa enää ne viimeiset ikimetsät, samoiten kaupunkien lähiömetsät ovat niitä viimeisiä kappaleita ikimetsistä. Ja sellua ja polttopuutako niistä pitäisi tehdä ja rikkaille desing huonekaluja, mutta tuleville sukupolville niitä ei haluta jättää muistukseksi siitä mitä on luonto ja mitä on Finlandia. Rahako se ihmistä tyhmänä pitää?
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020221053728_ul.shtml

    • Anonyymi

      Eu on talous unioni,jossa sovitaan asioista. Jokainen jäsenmaa on itsenäinen valtio jolla on oikeus toimia silti kuten parhaaksi katsoo. Tuosta syytä Eu ei oikeastaan voi asettaa suoria talous vaateita jos joku ei noudata mitä Eu :ssa on sovittu. Normi neuvotteluissa talous elämässä kirjoitetaan sopimukset ja luodaan sanktiot . Tuo olisi ehkä mahdollista ,mutta tällöin olisi aina kaikkien jäsenmaiden hyväksyttävä asia ennen kuin asioissa edetään. Tuo saattaisi toimia ,mutta tokkopa kaikissa asioissa.

      Eu:n ongelma on myös äänivalta kysymys ,joka perustuu väestö määrään ei taloudellisen asemaan tai sopimuksien noudattamiseen.Mikäli tuot akäytettäisiin päätäntä vallan oikeutuksena kuten olisi kohtuullista ,toimisi tuo kannustimena sopimuksien noudattamiseen. Tällöin yleinen ja yhteinen etu toteutuisi toisin kuin nyt. Nyt Eu esittää tavoitteita ja maat toteuttaa niitä viimekädessä kuten parhaaksi katsoo.Tosin lainansaanti saattaa vaikeutua jota voidaan käyttää kannustimena toimia kuten ohjenuora sanoo. Asiassa on myös se puoli ,että Suomi on aina halunnut toimia mallioppilaana ja politiikot olleet jopa liiaksi nöyriä kun toivovat pääsevänsä ns. itseään paremapaan seuraan ,suurempiin pöytiin,joka on sinänsä itsepetosta ,sillä Suomessa on johtava teknologia ja hyvin paljon kehittyneempi yhteiskunta kuin useissa muissa Euroopan maissa. Mahtaisiko sitten kansallisessa itsetunossa olla jotain .....

      • Anonyymi

        Jyrki Kataisen kansliapäällikkö ja Olli Rehnin kabinettijäsen Juha Romakkaniemi kertoo teille totuuden tuosta EU:sta ja Suomesta ja itsenäisyydestä sekä vallasta. Tämä mies tietää Euroopan Unionin:

        <<Romakkaniemi yrittää selittää rautalangasta vääntäen, miten EU vertautuu esimerkiksi Yhdysvaltain järjestelmään ja miten VALTAA ON eri tasoissa suomalaisten näkökulmasta JAETTU KUNTATASOLTA VALTAKUNNALLISEN KAUTTA UNIONIIN. Hänen mielestään EU:n monimutkaista luonnetta liioitellaan.

        HÄNEN mielestään eurovaaleissa äänestyspäätös on ”paljon paljon” tärkeämpi kuin eduskuntavaaleissa äänestäminen. Hänen mukaansa taitavasti toimiva EU-parlamentin jäsen voi olla vaikutusvaltaisempi kuin suomalainen ministeri.<<

        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006105601.html

        Meppejä on 750, ja sieltä löytyy vaikutusvaltaa - jopa suomalaismepille - enemmän kuin Suomen ministeriltä, ja jos löytyy vaikutusvaltaa EU:ssa, niin minkä tasoista se mahtaa olla - sen verranko mitä on hyttyselläkin, niinkö?

        Romakkaniemi jatkaa:

        <<ROMAKKANIEMI kertoo podcastissa myös siitä, miten hän otti yhteen komission nykyisen pääsihteerin, diktatorisesta johtamistyylistään tunnetun saksalaisjuristin Martin Selmayrin kanssa. Selmayr junaili itsensä viime vuonna pääsihteeriksi hähmäisessä prosessissa, jota on kritisoitu laajasti mediassa ja EU-parlamentissa.

        ”Tapahtui ehdottomasti sellainen nimitysprosessi, joka ei kestä moraalista päivänvaloa ja sen legitimiteetti on heikko”, Romakkaniemi sanoo.<<

        Olen selannut ketjuja - tuntuu turhauttavalta sanoa mistään mitään, kun kommentoijat ovat ainakin 20 vuotta tietotasoltakin kaikesta jäljessä. Ja jos jakaa tietoa, sitä ei pystytä ottamaan enää vastaan, koska ihmiset elävät luuloissa, kuvitelmissa ja uskomuksissa ja todella syvällä, joka on tehty propagandalla ja manipuloimalla niin, etteivät aivot enää edes pysty ottamaan todellista tietoa vastaan. Onkohan teillä aavistustakaan, että miksi näin on tehty?


      • Anonyymi

        <<Eu on talous unioni,jossa sovitaan asioista. <<

        Ei enää voisi pahemmin pieleen enää luulla, kuvitella tai uskoa, ja kun menee näin pieleen, niin jatko on sitten samaa sarjaa.


      • Anonyymi

        << Tuo olisi ehkä mahdollista ,mutta tällöin olisi aina kaikkien jäsenmaiden hyväksyttävä asia ennen kuin asioissa edetään.<<

        Puhuit täällä tietävästi? Annoit ymmärtää mielipiteilläsi miten asiat ovat, ja sitten katoat kuin tuhka tuuleen, kun olisi pitänyt vastasta huudostasi?

        Ja näitä suomalaisia riittää - ja maa makaa kuten on pedannut tällä muka tietävällä kansalaisten mielipidetouhulla.

        Arvaapa kaksi kertaa - ja arvatkaa muutkin - tikuttaako ihan vähän sellaista, joka oikeasti myös tietää näistä asioista.

        Mutta mitäs teet.


    • Anonyymi

      Siitä itsenäisyydestä - riittääkö lukutaito ja ymmärryskyky?

      << Ohlendorf joka myöhemmin hirtettiin Nürnbergissä oli erityisen kiinnostunut saksalaisen ekonomistin Ludwig Erhardin työstä.

      Erhard oli kirjoittanut laajan suunnitelman siirtymisestä sodanjälkeiseen talouteen Saksan häviön jälkeen. Erhard pähkäili kuinka Saksan teollisuus voisi laajentua läpi hajonneen Euroopan mantereen.

      Vastaus tuli ylikansallisuuden kautta: vapaaehtoisen kansallisen suvereeniuden luovuttamisen avulla ylikansalliselle organisaatiolle.<<

      http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14700-paljastus-salainen-raportti-kuvaa-miten-natsit-suunnittelivat-neljannen-valtakunnan-eussa

      Blogiteksti on keväältä 2009, niin on selvää, ettei asiasta kertova henkilö tiennyt vielä täyttä totuutta, koska vasta puolen vuoden päästä astui voimaan Lissabonin sopimus, että juuri tuo nimi - ekonomisti Ludwig Erhard - on se, joka yhdistää kyseisen sotilastiedusteluraportin ja Euroopan Unionin.

      wikipedia:

      <<<Sosiaalinen markkinatalous ... ja sen otti käyttöön ja sille sisällön antoi Ludwig Erhard, kristillisdemokraattien (CDU) valtiovarainministeri Konrad Adenauerin alaisuudessa (1949–1963) ja myöhempi liittokansleri (1963–1966).[2]Müller-Armack esitti sosiaalisen markkinatalouden kolmantena tienä laissez-faire-liberalismin ja suunnitelmatalouden välillä.[2]

      "Erittäin kilpailukykyinen sosiaalinen markkinatalous, jossa kunnioitetaan perusoikeuksia" on yksi Lissabonin sopimuksessa mainituista Euroopan unionin päätavoitteista.[3] <<<

      Vuonna 2013 astui voimaan perustuslainmuutos, jolla valta siirrettiin Suomesta Euroopan Unionille, ja vastaavasti valtioneuvosto (hallitus plus presidentti) ottaa EU:sta vastaan määräykset, jotka se laittaa ministeriöiden kautta voimaan asetuksina (hallituksen pakkolait).

      Ja siksi kysynkin, että miten tämä kuvio nyt oikesti menee Suomen sisällä, kun valtioneuvosto on jo yhtä kuin hallitus plus presidentti?

      Suomen perustuslaista:

      <<<Jos presidentti ei päätä asiasta valtioneuvoston ratkaisuehdotuksen mukaisesti, asia palautuu valtioneuvoston valmisteltavaksi. Valtioneuvosto voi tällöin antaa eduskunnalle muusta kuin lain vahvistamista, virkaan nimittämistä tai tehtävään määräämistä koskevasta asiasta selonteon. Tämän jälkeen asiasta päätetään eduskunnan selonteon johdosta hyväksymän kannanoton mukaisesti, jos valtioneuvosto tätä ehdottaa. (4.11.2011/1112)<<<

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

      Osaako joku vääntää tämän nyt tyhmälle ihmiselle vaikka rautalangasta?

      • Anonyymi

        Suomi saa edelleen päättää ihan itsenäisesti mihin yhteistyöhön lähtee mukaan ja millä ehdoilla. Sama pätee kaikkiin EU-maihin, kuten Brexit osoittaa.
        Itsenäisyys meillä on ja itse päätämme.

        Jos eroaa jostain yhteistyöstä, niin sen hyötyjä ei enää saa - eikä haittoja. Ne asiat pitää punnita ja tehdä hyviä valintoja. Se, jos yhteistyön hyödyt ovat niin paljon haittoja suuremmat ettei eroaminen ole mitenkään järkevää, ei muuta sitä tosiasiaa että erota voi ja vaikka sulkea kaikki rajat.


      • Anonyymi

        Mitä tiedät Euroopan Unionista? Koska se on perustettu ja kuka ja miten se perustettiin?


      • Anonyymi

        ..<<kuten Brexit osoittaa.<<

        Mitä Brexit on osoittanut?


      • Anonyymi

        <<<Jos eroaa jostain yhteistyöstä, niin sen hyötyjä ei enää saa - eikä haittoja.<<<

        Tässä finanssikriisivastuut (valtioneuvostosta löytyy sitten selvitys ympäri maailman takausvastuista aina Etelä-Amerikkaa myöten eri rahastoihin, nimiä oli noin parikymmentä). Nämä takausvastuut eivät ole vain takauksia, vaan jos sijoittajilta katoaa pääomaa, niin suomalaiset laittaa rahastoon rahaa kadonneen tilalle ja samoin jos rahasto lainaa rahaa IMF:ltä, Maailmanpankin pikkusisarelta, suomalaiset takaa nekin rahaston lainaamat rahat.

        https://vm.fi/documents/10623/343500/Selvitys Suomen vastuista ja sitoumuksista 31.12.2018/a16e2af9-d825-f6a1-69ce-dc25b78b2a69/Selvitys Suomen vastuista ja sitoumuksista 31.12.2018.pdf

        Pitkiä linkkejä, kun on painavaa asiaa. Eivätkä yleensä kestä kovin kauan sensuroitumatta - samoin kävi valtioneuvostosta löytämälleni rahastojen sijoitusvastuu- ja pääomitusvastuulinkille, ja nyt ei tartu sitten googlehaaviin ollenkaan, kun katosi. Mutta etsivä löytää.

        Miten britit? Paljonko heillä on vastuita - takauksia ja pääomituusvastuita ja mitä niille tapahtuu brexitissä? Suomi on sentään vain 5 miljoonan asukkaan valtio.

        Olet ilmeisesti ottanut asiasta jo selvää, kun puhut niin tietävästi brexitin osoittavuudesta?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Siellä oli kiva juttu:

        <<14.9.2018 13:41

        Tänään uutisoitu:

        "Koko huone hiljeni eikä kukaan tiennyt mitä sanoa – neljä silminnäkijää kertoo, miltä tuntui, kun maailman rahamarkkinat syöksyivät sekasortoon

        Keskuspankkiirit ja poliitikot valvoivat öitään, suursijoittajat pidättivät hengitystään, taloustutkijoiden teoriat romahtivat. Lehman Brothers – investointipankin konkurssista on kymmenen vuotta.

        On syyskuun viikonloppu Nizzassa vuonna 2008. Hulppeassa kartanossa syödään upeaa illallista epävirallisen Ecofin-kokouksen päätteeksi. Mukana on Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Hän suunnittelee pitävänsä kokousrumban päälle pienen loman Etelä-Ranskassa."

        https://yle.fi/uutiset/3-10398406 <<


    • Anonyymi

      Ilmastosuojelua vain,kun kupataan autoilijoita.

      • Anonyymi

        Ei ilmastonsuojelua, vaan ILMASTONMUUTOS.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe