Suzukin luotettavuus ja toimivuus

Anonyymi

Nyt kun pari päivää on ollut rauhallisempaa täällä Suzuki-osiossa(vatkaaja ja heiluja riehui) niin kerron omasta mielipiteestäni Suzukista. Mulla on siis vanhempi Suzuki Baleno, ekalla omistajalla oli n.16v, tokalla n.1v ja mulla on ollut vajaa 2v. Eka omistaja oli huollattanut todella hyvin autoa ja toka myös. Nyt minä olen ajanut Suzukilla n. 50tkm ja olen tyytyväinen luotettavuuteen ja siihen että kaikki laitteet pelaa ja toimii. Alkuperäinen laturi hajosi hetki sitten, siitä meni laakerit, eli 19v kesti, ei huono. Takajarrut laitettiin kuntoon, kun toisen puolen sylinteri oli jumissa. Eli on melko todennäköistä, että seuraava autoni on myös Suzuki. Nykyisessä ei ole ruostettakaan, kuin keulassa, johon on joskus tullut joku isku ja toisessa takaovessa, jossa on isot naarmut tullut joskus. Normaalia nuostumista ei siis ole, ainoat on nuo, mistä on maalit lähteneet jonkun ulkoisen tekijän vuoksi. Autohan on ihan perusmalli, ilman mitään hienouksia, mutta palvelee minua siinä tarkoituksessa mihin sen hommasin eli pääsen kulkemaan sillä töihin ja kauppaan sekä metsäteille.

31

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulla on kumpikin kulkuväline samaa merkkiä.
      Automaatti on makee peli kurvailla mutkaista tietä näkymättömiin.

    • Anonyymi

      Mites tuo ohjattavuus. Pitääkö vispata rattia eestaas että kulkee suoraan. No tämähän ei ole uutta ja ihan normisettiä suzukilla. Muhahahshshshshssssss.

      • Anonyymi

        Mites noissa saksalaisissa tuo luotettavuuspuoli. lisäilläänkö mottiin öljyä edelleen, ja vaihdellaanko jakopäänkettinkejä, ja DSG laatikoita samaan tahtiin kuin sukkia jalassa?......


      • Anonyymi

        Kerro omin sanoin, että mitä vikaa näet suzukin ohjauksessa tässä videonpätkässä. odotan mielenkiinnolla.

        https://youtu.be/fGj66EeEqts


      • Anonyymi

        No miksi se mielestäsi koskee juuri noita malleja? Miksi suzuki ylipäätänsä tekisi erilaisen ohjauksen eri malleihin? Kerroppa se.


    • Anonyymi

      Vasta 30.000km ajettuna mutta Vitara on aivan kaikin puolin ylittänyt ennakko-odotukset. Ihmeitä pitää tapahtua automaailmassa mikäli seuraava auto ei olisi Suzuki.

    • Anonyymi

      Suzukin ohjausongelmat koskevat vitaraa ja scrossia. Omistin aiemmin tuollaisen ohjausongelmaisen suzukin mutta laitoin sen kiertoon kun en pitänyt ratin vispaamisesta eestaas SUORALLA TIELLÄ.

      • Anonyymi

        Juu varmasti omistit. Tai sitten olet vaan niin tyhmä, että et edes koeaja autoja, joita ostat, kun tuo mainitsemasi "ohjausongelma"
        selvisi vasta silloin, kun auto oli jo sinun oma.

        Väsynyttä provoa pukkaa taas jälleen kerran.


      • Anonyymi

        Juu varmasti omistin ja koeajoin scrossin ennen ostamista. Tyynellä säällä auto on vielä kohtuullinen ohjattava mutta kun vähänkin kovempaa tuulee niin autosta tulee leija ja erittäin vaikea ohjattava. Muutoinhan scrossi ja vitara ovat hyviä autoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu varmasti omistin ja koeajoin scrossin ennen ostamista. Tyynellä säällä auto on vielä kohtuullinen ohjattava mutta kun vähänkin kovempaa tuulee niin autosta tulee leija ja erittäin vaikea ohjattava. Muutoinhan scrossi ja vitara ovat hyviä autoja.

        No miksi sitten ostit, jos jo koajolla havaitsit "ohjausongelman"?
        Oletko tyhmä, tai oma veikkaukseni on, että olet valehteleva trolli.


      • Anonyymi

        En ole tyhymä vaan keskinkertaista viisaampi. Koeajon aikana ei tuullut kovaa joten suzukin scrossin huono ohjattavuus ei tullut esille.


      • Anonyymi

        "En ole tyhymä vaan keskinkertaista viisaampi."

        Jos nyt olisit se keskivertoa viisaampi, ymmärtäisit helposti,etteivät noin läpinäkyvät trollaussadut uppoa kuin korkeintaan keskivertoa oikein paljon tyhmempiin ihmiisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ole tyhymä vaan keskinkertaista viisaampi."

        Jos nyt olisit se keskivertoa viisaampi, ymmärtäisit helposti,etteivät noin läpinäkyvät trollaussadut uppoa kuin korkeintaan keskivertoa oikein paljon tyhmempiin ihmiisiin.

        "En ole tyhymä vaan keskinkertaista viisaampi. Koeajon aikana ei tuullut kovaa joten suzukin scrossin huono ohjattavuus ei tullut esille."

        Auto, jossa on huono ohjaus, ei kulje suoraan edes tyynellä säällä, joten jäit taas nalkkiin valehtelusta, ja housut kintuissa.


      • Anonyymi

        Enpäs jäänyt. Suzukin ohjaus on kyllä keskialueella tunnoton mutta vakavat puutteet ohjauksessa tulee esille vasta tuulisella säällä. Minä olen omistanut scrossin niin tiedän mistä puhun. Onkos sinulla poika omistuksellista kokemusta suzukista. Häh.


    • Anonyymi

      Kuten tuli jo mainittua, 30.000km ajettuna mutta Vitara on aivan kaikin puolin ylittänyt ennakko-odotukset. Ihmeitä pitää tapahtua automaailmassa mikäli seuraava auto ei olisi Suzuki.

    • Anonyymi

      Satuin tien päälle Vitaran ratissa vuodenvaihteen jälkeisessä myrskyssä reilu 300km taipaleelle. Kyllä oli kiitettävän vakaata menoa!

      Kuten sanottu, ihmeitä pitää automaailmassa tapahtua jos merkkivaihtuu joskus.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Olen myös valtavan tytyväinen Vitaran ominaisuuksiin ja varusteluun, sanoivat trollit ihan mitä tahansa.

        Automaatti 1.6L bensakoneeella kurnuttaa hiljakseen ja meno on vakaata. Auton ominaisuudet ja kyvykkyys eri tilanteissa on yllättänyt minut perusteellisesti.


    • Anonyymi

      Koska eri syistä ajelen väliin myös muun merkkisillä ja eri malleilla, on sanottava että Suzuki on ohjausominaisuuksiltaan aivan normaali auto. Löytyy parempia joitakin mutta löytyy useita huonompia jotka eivät uraisella tiellä tai puuskaisessa sivutuulessa menesty. Pahimpia kohtaamiani olisi Peugoéot jonka ajaminen sivutuulessa oli kauhistuttavaa. Auto saattoi yhtäkkiä tehdä rajun sivuliikkeen ja nooeus oli pakko pudottaa moottoritiellä kahdeksaankymppiin ja olla joka hetki varuillaan.

      Vitara pärjäilee varsin hyvin jos renkaat ovat sopivat ja paineet kohdillaan. Alhaiset paineet renkaissa eivät ole hyvä asia missään autossa, ei nykyisillä matalaprofiilirenkailla.

    • Suzuki on ollut omalla kohdalla luotettavin yhdeksästä eri merkistä, mitä olen omistanut. Eikä ohjattavuudessa ole mitään moittimista, varsin samanlaisia on kaikki autoni olleet merkistä riippumatta.

    • Anonyymi

      Tänäänkin olin kovin puuskaisella säällä liikkeellä ja hieman ihmettelin joidenkin Skodien huojahtelua. Vitara sensijaan kulki kuin juna vaikka tuulenpuuskat rajusti kohauttivat koppaa. Täytyy kovasti ihmetellä niitä jotka Vitaran ohjauksesta jotain puutetta löytävät. Vai löytävätkö? He toistavat jonkun muun piloillaan keksimiä mantroja ilman ensimmäistäkään kokemusta Vitarasta. Mutta ei haittaa, karavaani kulkee ja koirat haukkuvat.

      Muuten, tuossa yksi huolestunut Kiakuski kertoi miten hillittömiä sivuliikkeitä hänen autonsa tekee kun tuulenpuuska osuu kohdalle. En muista mallia mutta se on melko uusi, vähän Vitaran näköinen ja kokoinen muttei maasturi. Kuski sanoi että on kauhuissaan eikä uskalla enää ajaa.

    • Anonyymi

      Aikanaan uutena ostetun Corollan kanssa Vitara on ollut ainoana täydellisen ongelmaton auto. Autoilua on takana siinä miljonan kilometrin paikkeilla ja Vitara on kyllä omassa autogalleriassa kokonaisuutena selkeä ykkönen ajomukavuudessa ja kaikkinaisessa käytettävyydessä-.

    • Anonyymi

      Vitaran ohjausongelmista raportoi jokainen testijuttu. Miksei sitä ohjausta voisi saada vihdoinkin jo kuntoon?

      • Anonyymi

        Ronald Reagan oli viisas mies. Hänen mottonsa oli: Don't fix it if it ain't broke.


      • Anonyymi

        No mutta suzukin ohjaus on broke. Bad design. EI KULJE SUORAAN TUULISELLA SÄÄLLÄ. MUUTTUU VAARALLISEKSI.


      • Anonyymi

        Useimmiten se vika onkin ratin ja penkin välissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta suzukin ohjaus on broke. Bad design. EI KULJE SUORAAN TUULISELLA SÄÄLLÄ. MUUTTUU VAARALLISEKSI.

        onko sinusta jo pitkään tuntunut siltä että autosi ratti heiluu ja auto menee omia menojaan? Tuntuuko sinusta aina autoon istuessasi että ratti olisi jotenkin löysässä eikä auto oikein tottele mitään?

        Niinpä niin, tästähän on puhuttu jo aiemminkin kanssasi. Silloin jo määräsin asiaan oikeat lääkkeet mutta ne ovat vissisti loppuneet. Jos tällaiset oireet jatkuvat päivittäin, tervetuloa taas vastaanotolle entiseen tapaan. Annan taas uuden reseptin ja entistä vahvemmat lääkkeet. Ensi viikolla on jokunen vapaa aika, voit soittaa ajanvaraukseen. Muista ottaa aina säännöllisesti määrätyt lääkkeet, muuten niillä ei ole toivottua vaikutusta ja voi tulla vieroitusoireita ja näitä rattijuttuja voi tulla yllättävissä paikoissa.


    • Anonyymi

      Niin useimmiten vaan ei tässä tapauksessa. Karttakaa scrossia. Ohjaus ei hyvä vaan huono.

    • Anonyymi

      Täällä fordimyyjät jaksaa meuhkat suzukin ohjauksesta vuodesta toiseen.

      Olisihan tuo jo näkynyt kolaritilastoissa aika päiviä sitten, jos ohjauksessa ongelma olisi olemassa.
      Autolisi laitettu myyntikieltoon, veikaanpa että mitään muuta ei ole tutkittu maailmassa yhtäpaljon kuin autojen kolaritilastoja.
      Suzukilla ajaa ilman jatkuvaia korjaamo ja huolto huolia... mites fordeilla, kuuluuko outoja kolinoita jä ääniä millon mistäkin?

    • Minulla on ollut Suzuki swift 4x4. Luotettava laite, ei mitään vikaa 4-8 vuoden ikäisenä. Kilometrejä kertyi noin 60 000 neljässä vuodessa. Ainoa mikä piti vaihtaa normaalin huollon lisäksi oli tuulilasi. Vaihto maksoi vähän yli 200€, eli varsin edullinen.
      Mutta olihan se aivan surkea peli, mitä tulee fiilikseen. Piti koko ajan ohjata, radiota ei voinut kuunnella kuin kaupungissa ja maantiellä vääntö loppui vähänkin isompaan mäkeen. Kävin koeajolla ja minulle auto ei ole statussymboli. Ostin sen juuri siinä toivossa, että sillä pääsee aina tarvittaessa liikkeelle eikä tarvitse laittaa älyttömästi rahaa kiinni. Halpa mutta luotettava. Ihan höpötystä että ajettavuus olisi niin huono, että se olisi vaarallinen. Mutta ei sitä voi mitenkään pitää mukavana. Vaihdoin pois, kun tarvitsin vetokoukullisen auton, 750 kg jarrutonta.

    • Anonyymi

      Tuo on varmasti totta, mutta kohtuus mtoiveissakin, 16000€ lla neliveto LUOTETTAVA auto.. ei siltä enää voi odottaa kovin ihmeellisiä sisätiloja ja sitämyöden ajettavuutta..mutta saman hintaluokan autojen kanssa kyllä kilpailee hyvin myös ajettavuudella.

      • Anonyymi

        juuri näin

        Kaikkea ei voi saada aivan pikkurahalla, ei minulla ainakaan ole tiedossa sellasita automerkkiä josta kaikki hyvät ja erikoisetkin ominaisuudet saisi samalla heitolla.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe