Kryptovaluuttojen ulosmittaus

Anonyymi

https://www.theseus.fi/handle/10024/170666

"Opinnäytetyön lopputuloksena voi sanoa, että kryptovaluutoilla on oma paikkansa ulosmittausmenettelyssä, se vaatii erityistoimia ulosottomiehiltä mutta tapaukset, joissa kryptovaluuttoja ulosmitataan, ovat vielä harvassa."

5

60

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luin vasta artikkelin josta kävi ilmi bitcoinin olevan verottajalle ja näin ollen myös ulosmittaajalle lähinnä raaputtamaton ja arvoton arpalipuke siihen saakka kuin se realisoidaan, vaihtamalla muuhun valuuttaan tai hyödykkeeseen.

      Ostaja on ostanut laillisesti bitcoinin ja hänellä on oikeus se realisoida haluamallaan hetkellä. Tuon hetken päätös tuottaa jotain voiton ja tappion väliltä. Voiton kautta luonnollisesti maksettavat veroseuraamukset.

      Näiden arpalipukkeiden ulosmittaus muun velan vakuudeksi on hankalaa, koska tällöin mitataan ulos sen hetkistä arvotonta omaisuutta. Ulosmittaaja asettaa itsensä ”pelin” jatkajaksi ja realisointihetken päättäjäksi. Näin ulosmittaaja heittää noppaa ulosmitattavan pelimerkeillä. Päättää yksin esim. toteuttaa myynnin hetkellä jolloin syntyy merkittävä tappio, hetkellä minä asiakas itse ei olisi missään tapauksessa toteuttanut myyntitoimenpidettä.
      Kurssikehitystä seuranneena asiakas olisi myynyt muutaman vuorokauden kuluttua, jolloin olisi syntynyt merkittävä voitto.

      Pitäisikö tappio korvata verovaroilla?

      Kyllä bitcoinin ulosmittaaminen on vähän samaa kuin lottokuponkien vieminen. Katsotaan sitten lauantaina, saadaanko velat maksettua. Miljoonavoitoista tuskin mitään asiakkaalle palautetaan, vaikka alkuperäinen velka on ollut 800€.

      • Anonyymi

        No, siitä veikkausvoitosta palautetaan edellisessä esimekkitapauksessa velallislliselle 999.200 €.

        Missä on ongelma?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, siitä veikkausvoitosta palautetaan edellisessä esimekkitapauksessa velallislliselle 999.200 €.

        Missä on ongelma?

        Palautetaanko se ennen vai jälkeen sen kun lehmät lentää?


    • Anonyymi

      Ongelman tuottaa bitcoinien myyntiajankohdan määrääminen, sillä se realisoi bitcoinin senhetkisen arvon, joka jää voimaan. Myyntiajankohta voi olla se minkä ulosottovirasto muilta kiireiltään ehtii.
      Sama kuin puolet lottokupongeista jätettäisiin tarkastamatta ajan säästämiseksi.

      Jos sinun bitcoineista olisi kysymys, olisiko tämä ongelma?

    • Anonyymi

      Nykyään millä tahansa lompakkosovelluksella voidaan bitcoinien alkuperä häivyttää, eli pestä muutamassa sekunnissa. Tällöin ei esim. verottajan käyttämällä seurantaohjelmalla (www.walletexplorer.com) voida enää toteen näyttää mistä bitcoinit ovat peräisin ja kuka on todellinen omistaja. Aivan kuin reaalimaailmassa Kuopiossa oleva huvipursi on muuttunut Espoossa sijaitsevan omakotitalon autotalliin 6000 kpl hopealusikoita. Kaikki tämä muutamassa sekunnissa ja niin että tätä huvipurtta ei ole enää oikeasti olemassa missään tässä maailmankaikkeudessa. Tällaisia taikatemppuja muutama peräkkäin jaa siirtoja / muuttoja vaikka timanteiksi Etelä-Afrikkaan. Siinä on ulosmittaajan vaikea pysyä perässä.

      Ulosmitattavan omaisuuden täytyy olla riidattomasti ulosmitattavan omaa omaisuutta. Lisäksi nämä omistussuhteet täytyvät näkyä yleisissä tietokannoissa ulosottovirastossa kun ulosmitattavaa omaisuutta selvitetään. Täytyy myös muistaa että tilit ovat nimettömiä. IP-osoite voi jättää jäljen käytetystä verkkoyhteydestä, mutta sitäkään ei voida kohdistaa riidatta henkilöön saakka. Toki tällaiset henkilöt käyttävät VPN-sovelluksia niin kuin minäkin tätä kirjoittaessani. Tällöin minut nähdään verkossa Saksassa, vaikka olen ihan muualla.

      Jotta ulosmittaus onnistuu, pitää tällöin lompakon käyttäjän olla käyttämättä mitään salaustekniikkaa ja osoitteet, sekä yksityisavaimet tulee olla säilytettynä ihan selkokielisenä pöytälaatikossa tai vastaavassa että ne voi joku löytää ja käyttää.

      Fyysistä omaisuutta on vaikea hävittää, mutta bitcoineja voi hukata vaikka miljoonan edestä kun vain unohtaa muistissaan olevan salasanan (muualla sitä ei ole pakko säilyttää). Senhän voi taas yllättäen muistaa lomamatkalla Espanjassa ja kappas kummaa, kaikki bitcoinit ovat tallessa ja käytössä.

      Ei sillä että tässä tarvitsisi mitään piilottaa kun ei ole, mutta jos olisi. Ja jos olisi niin verothan niistä tietenkin olisi maksettu. Se olisi aika paljon eli 33% voitosta, mutta ei ennen kuin ne on myyty. Siihen saakka ovat verovapaata omaisuutta.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe