Kulttuurianalyyttinen tutkimus Keski- ja Etelä-Irakin arabiheimojen

Anonyymi

ja -klaanien sosiaalisesta rakenteesta.

https://www.utupub.fi/handle/10024/147430

"Tutkimustulokseni osoittavat, että heimoilla ja klaaneilla on merkittävä oikeudellinen, sosiaalinen ja taloudellinen asema irakilaisessa yhteiskunnassa ja näin ollen myös yksilöiden elämässä. Sukuyhteisöt rakentuvat yhteisiin esi-isiin perustuviin verilinjoihin. Heimot ja klaanit toimivat eräänlaisena sosiaaliturvana, vakuutusjärjestelmänä ja oikeuslaitoksena, jotka huolehtivat yksilöstä ja perheistä erilaisissa ongelma- ja riitatilanteissa. Sukuyhteisöt kantavat yhdessä vastuuta kunnia- ja häpeäkysymyksissä. Yksilö on vastuussa omasta toiminnastaan sukuyhteisölleen, mutta samalla hän on osaltaan vastuussa sukuyhteisönsä muiden jäsenten toiminnasta heimonsa tai klaaninsa ulkopuolisille tahoille. Erilaisiin konfliktitilanteisiin liittyvät kollektiiviset rankaisu- ja verikostokäytänteet sekä heimosta erottaminen ja kunniaväkivalta muodostavat yksilön kannalta merkittävimmät turvallisuusuhat, jotka voivat johtaa pakkomuuttoon ja kansainvälisen suojelun tarpeeseen."

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä ihmeen sukuyhteisön suojelua muka on se, että nuoret ja raavaat miehtä jättävät naiset, lapsensa ja vanhuksensa pärjäämään yksin kriistilanteessa ja lähtevät asevelvollisuuskarkureina Eurooppaan!?

      Tuon lainauksen viimeinen lause paljasti tekstin olevan mamutuspropagandaa.

    • Anonyymi

      Vapaavuori torppas suurmoskeijan tekemisen Helsinkiin

      hyvä kokoomus

      • Anonyymi

        Oulun imaami ärisee vihaisena, koska suomalaiset kristityt veronmaksajat maksavat vain neljäsosan moskeijan kustannuksista. Normaali toimintalogiikka on purra ruokkivaa kättä. Vittuileekohan Mannan samalla lailla Saudi-Arabialaiselle rahoittajille?

        IS: "MANNAN on ollut Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan (PSIY) puheenjohtaja sen perustamisesta saakka. Yhdistys saa vuosittain valtionavustusta, joten sen tilinpäätökset ja toimintakertomukset ovat julkisia.
        PSIY:n vuosibudjetti on viime vuosina ollut reilut 30 000 euroa, josta noin neljännes on tullut valtionavustuksena."

        "POHJOISMAIDEN säätiön puheenjohtaja Aladin Maher on närkästynyt säätiöä koskevista kysymyksistä.
        – Luuletko, että minä annan teille nimiä, jotka ovat rahoittaneet meitä 25 vuotta, kun Suomen valtio ei sitä tee? Maher kysyy."


      • Anonyymi

        Jokos Tanskassa on saari näille kansankynttilöille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokos Tanskassa on saari näille kansankynttilöille?

        Miksi Suiomen valtion pitäisi tukea vääräuskoisia?


    • Tässäpä on originaali opinnäyte. Lue enemmän, öyhötät vähemmän:
      https://www.utupub.fi/bitstream/handle/10024/147430/Osterberg_Venla_opinnayte.pdf?sequence=1&isAllowed=y

      Lueskelin sitä mielenkiinnolla ja totesin, että kovin heppoista on. Aineistona oli tulkin välityksellä tehtyä 5 henkilön haastatteleut ja 19 Migriltä saatua turvapaikkahaastattelupöytäkirjaa. Haasteltavat olivat kaikki nuoria turvapaikanhakijoita (ikä 24 -29).

      Toki ymmärrän myös graduntekijän ongelmaa. Aineisto on se mikä on, eikä se ole laajennettavissa. Mutta tähän liittyykin toinen näkökulma; gradussa ei myöskään pidä laajentaa johtopäätöksiä aineiston ulkopuolella. Graduntekijän pitäisi osata nähdä aineiston puutteet ja osata myös kommentoida niitä. Tämä tekijä ei osannut.

      Kas kun selkeä ongelma on, kuinka paljon Suomesta käsin voi tutkia Etelä- ja Keski-Irakin arabiheimojen ja -klaanien sosiaalista rakennetta sekä klaaniyhteisön oikeusnormeja? Olisiko parempi tutkia näitä ihan sillä paikalla, jossa itse yhteisö on?

      Avoin kysymys on sekin, kuinka paljon yhteisöstö irronneet ja ulkomaille ajautuneet nuoret ihmiset ylipäätään kantavat mukaan tai edes osaavat kantaa mukanaan klaaniyhteisön tapoja ja normeja. Näitäkin asioita voisi graduntekijä pohtia.

      Itse pohtisin myös sitä, onko Suomeen saapunut pakolaisnuori irtautunut klaanin kontrollista, sen sosiaaliturvasta, vakuutusjärjestelmästä ja oikeusnormista. Onko pakolaisnuori irronnut klaaniyhteisöstä, joka on huolehtinut hänestä ja hänen perheestään erilaisissa ongelma- ja riitatilanteissa? Onko Suomessa haastelun nuoren näkökannat värittyneet senkin vuoksi, että hän ei enää ole klaaninsa vaikutusalueella?

      No gradu on vasta gradu: Se on vain näyte siitä, että opiskelija hallitsee tieteellisen tekstin vaatimukset. Gradulta itseltään ei vielä vaadita tieteellistä painoarvoa.

      Ja onhan tämä sentään tämä aina parempi kuin Lauran väärennös. Siitä pisteet. ;)

    • Anonyymi

      Empiiriset kokemukseni ja muidenkin kertomat kokemukset osoittavat, ettei kehitysmaamuslimien ja Afrikan heimoväen maahan tunkeutumisella ole yhtään positiivisia vaikutuksia!

      MokkaGubba voi kaiketi kertoa, kuinka väärässä olen ja kuinka klaani- ja heimokulttuurin tuominen maahan on hieno asia ja sitä monikulttuuria parhaimmillaan?

      • Anonyymi

        hah, hah....nämä klaani ja verikostokulttuuri ovat olleet tuolla alueella tuhansia vuosia ja nyt ne yllättäen ovat peruste hakea täältä turvapaikkaa.


    • Anonyymi

      Klaani- ja heimokulttuurin istuttaminen Suomeen tarkoittaa 1000 askelta taaksepäin maamme sivistyksen kehittymiselle.

      He, jotka tuota kehitystä edesauttavat, sietäisivät asettua asumaan ihannoimansa kulttuuri alkulähteille. Siinä saattaisi järjen pilkahdus aktivoida aivosoluja...

      Hoplaax

    • Pösilöt. En itse mitenkään ihaile, saati että toisin maahan klaanikulttuuria. Se vaan on olemassa minusta riippumatta.

      Lapissa saamelaisyhteisössä näkee vielä heikkoja jälkiä hyvin vanhasta sukuyhteisöstä. Saamelaiset tuntevat sukunsa ja sukulaisensa. Suomalaisessa yhteisössä tämän päivän nuori ei välttämättä tiedä serkuistaan tai enoistaan tuon taivaallista. Saamelainen voi tulla kylään hyvinkin kaukaisen sukulaisensa luo ennalta ilmoittamatta ja jäädä yöksi, eikä isäntäväki mutise yhtään mitään.

      Meilläkin kantasuomalaisilla on ollut menneinä aikoina vankat sukuyhteisöt.

      Tiedä enemmän, öyhötät vähemmän.

      • Kuten neuvoin: Tiedä enemmän, öyhötät vähemmän. ;)


    • Anonyymi

      NASA toivottaa huippuälykkäät koneinsinöörit tervetulleiksi uuteen Marsin valloitusprojektiinsa. Ei haittaa, vaikka koneinsinöörit uskovat Maan olevan litteä pannukakku.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe