Miten lopettaa viiltely? Tarvitsen apua:'

Moikka!? Mä oon siis kohta 14 vuotias tyttö ja mä aloin viiltelemisen ku olin 11 kun mua kiusattiin koulussa. Ja se on jatkunut tähän päivään asti. Haluisin lopettaa sen mutten vaa pysty ... oon hävittänyt ainakit 30 terää ja puukkoa mutta oon aina vaa hakenu uuden... oon yrittäny lopettaa sitä mutten vaa pysty! Ja joo oon käyny puhumassa psykiatsillaki ja käyn edelleen, mut se ei auta ollenkaan! Mulla kans pyörii päässä kaikki huonot ideat:| oon miettiny välillä tappavan mun vanhemmat ja muita mun läheisiä mm sisaruksia. Mua itteeniki huolestuttaa mun käytös ja kaikki muukin! Oon myös aika väkivaltainen ja oon sotkeutunu kaiken maailman tyhmyyksiin. Käyn usein juomassa joka oikeesti välillä helpottaa mun oloo ja välillä se pahentaa. MUlla huudella tosi usein kaikkee ku pukeudun tosi synkästi ja oon kuulemma ouTo? ! Muttei se kauheasti saa mun oloo huonommaks. En vaa tiiä mikä saa mun viiltelemään. Haluisin vaan lopettaa... Jos joku vois antaa jotain vinkkejä miten ite on saanu lopetettu viiltelemisen nii otan sen ilomielin vastaan:' kiitos 👀

9

<50

  Vastaukset

  • 1. Keskity hävittämään ne huonot ideat tappamisesta. Tarvitset itse sen energian mitä nämä negatiiviset ajatukset vievät sinulta.

   2. Katsele mitä muut ovat saavuttaneet. Usko että kykenet samaan. Mutta älä sano sitä julki. Jokainen kuultu negatiivinen kommentti vie sinulta energiaa ellet ole valmistautunut estämään sitä.

   3. Kaveripiirin vaihto. Dumppaa se "huono sakki" ja jarrumiehet.
   Jarrumieheksi luokittelen persoonan, joka jarruttaa ympärillä olevien ihmisten mahdollisuuksia menestyä elämässään, koska itse ei jaksa.

   H.P. Blavatskyn teoksissa kyseisenlaiset ihmiset kuvattiin "henkisiksi vampyyreiksi". Nykyajassa sille on aivan oma terminsä, jonka psykiatrisi osaa sinulle selittää. Jos hän on oikeasti psykiatri.

   4. Visualisoi mielessäsi imeväsi kaiken elämänenergian ympärillä olevista negatiivisista ihmisistä, ja käyttäväsi sen energian vahvistaaksesi itseäsi. Visualisoi ympärillesi valkoista valoa hohtava, ikäänkuin suojakenttä.

   5. Vaihda vaatetus valtavirran mukaiseksi. Kun ympäristö ei katso sinua "liian oudoksi", se uskaltaaa ottaa kontaktia positiivisessa mielessä. Vaikutus kertautuu omaan psykologiseen tilaasi. Kumma juttu mutta niin se vain on.

   Itseasiassa äskeinen vinkki myös auttaa sinua katoamaan joukkoon. Temppua on käytetty menestyksellisesti niin kirjallisuudessa kuin oikeassa elämässä.

   6. Ja sitten se tärkein. Jatka psykiatrilla käyntejä. Se lukko pitää avata, jonka takana on se salaisuus joka sai aloittamaan viiltelyn.

   Ympäristön vaihdos voi joissain tapauksissa olla hyvä alku. Katoat kaikkien niiden saatavilta, jotka sinua todennäköisesti pitävät kiinni negatiivisuudelta.

   Ja sitten hiukan kevyempi lähestymistapa populaarikulttuurin puolelta, mutta joskus auttaa kun ajattelee asioita laatikon ulkopuolelta:

   Carlos Castanedan kirjoissa (aloita kirjasta Matka Ixtlaniin)tuotiin hyvin esille se mikä voima on "pinttymillä" ihmisen elämässä. Ja että kuinka tärkeä asia on, että ihminen saa kerättyä tarpeeksi "henkilökohtaista voimaa", koska ilman sitä hän ei oikeasti kykene muuttamaan asioita elämässään. Kerrottiin myös "tietoisuuden pöydästä" jolla on kaikki se mitä nyt tiedät ja mitä kuuluu elämääsi, mutta on myös asioita sen pöydän ulkopuolella.

   PS. Castanedan tarinoihin viitaten väitän että kokoomapisteesi on liikahtanut hiukan sivuun paikaltaan antaen sinun aistia maailmoja, jotka eivät kuulu arkitodellisuuteemme, saaden sinut tekemään kaikennäköistä...

   • Apua kiitos paljon vinkeistä!!😣♡


  • Tuossa on jo niin vakavia ajatuksia että jos ei oikeasti saa apua omalta paikkakunnalta niin https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

   On hienoa aistia hienoja juttuja ja itsekin sitä teen, mutta on myös paljon tärkeämpää hakea ja vaatia ammattiapua. Jos olet pieneltä paikalta ja paska apu niin edellisen osoitteen kautta eteenpäin.

   Rock ja tee se että annat itsellesi mahdollisuuden!

   -R

  • Ton viiltelyn aiheuttaman pahan olon takana on jotain.

   Väkivallan ja pahat ajatukset aiheuttaa joku iso, paha juttu, mikä sulle on käyny.

   Joku niin paha, et sun mieli o suojannu sua unohtamalla sen. Se on joku trauma, minkä sun mieli on sulkenu johonki unohduksii.

   Toi viiltely loppuu, ku se sun mielen piilottama paha juttu tulee esii ja sä pääset jauhamaa ja jauhamaa sitä jollekki ammattityypille. Voi olla joo kiusaamista, mut voi hyvin olla jotai, mikä tapahtunu jo aiemmi.

   Viiltely ja toi ryyppääminen ja nuo muut kyl loppuu, mut pitää uskaltaa ettii sulle sopiva terapeutti tai psykologi ja sit olla rehelline, ni alkaa muistaa.

   Tsemii

   • Taikasieni triffi sais patoutumat liikkeelle aivoista?  • Vetäydy joksikin aikaa omaan rauhaasi, mieti mitä aineksia sulla on koossa- ja laadi elämänsuunnitelma. Jätä ja ota asioita. Mikään muutos ei tapahdu hetkessä. Takapakki ei ole tappio.

   Sä likka kuule vielä näytät niille jotka sua on kiusanneet!

  • Yritä kääntää ajatukset muualle kun tulee tilanne että tekisi mieli viillellä. Ala lukemaan vaikka jotain, kuuntele musiikkia. Ennen kaikkea puhu jollekin pahasta olosta ja yritä työstää se puhumalla ulos.
   Tsemppiä sinulle.

  • Hei jos et ole vielä saanut viiltelyä yms loppumaan niin vinkki pahaan oloon suosittelen et kirjottaisit esim päiväkirjaa/kirjoittaisit tunteitasi yms ylös jonnekkin vihkoon tai kirjaan ps toivon että tää auttais jotain

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   110
   3925