Ahdistuksen lääkkeettömät hoitokeinot

Anonyymi

Sairastan masennusta jo useampaa vuotta (vaihtelee keskivaikean ja vaikean välillä) ja välillä minulle tulee ahdistuskohtauksia. Nyt päätin lopettaa vakavien haittavaikutusten vuoksi masennuslääkitykseni ja sen vuoksi olen nyt saanut muutamia ahdistuskohtauksia. Käsiä rupeaa pistelemään, sydän hakkaa kovempaa, itkettää, on vaikea hengittää. Olen vain yrittänyt hengitellä, mutta ajatukset jäävät pyörimään ahdistaviin asioihin.

Onko kellään antaa neuvoa miten ahdistusta ja myös masennusta voisi vähentää lääkkeettömästi? Minun on tarkoitus aloittaa terapia vielä kesän aikana. Muutenkin olen nyt saanut tarpeekseni tästä ainaisesta huonosta olosta ja minulla on nyt enemmän motivaatiota aloittaa parantumisprosessi. Aiemmin olin liian väsynyt ja huonolla mielialalla, että olisin edes jaksanut miettiä parantumista, mutta nyt olen saanut tarpeekseni ja haluan parantua!

10

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä lääkettä sinulla menee?
      Tiedän nuo oireet ja kamalin on se sydämmen jytke.

    • Anonyymi

      Pyydä psykiatrilta psykofyysiseen fysioterapiaan pääsyä.

    • Anonyymi

      Ahdistus johtuu näin tee-se-itse-psykologin mielestä oman egon riittämättömyydestä kovassa kilpailuyhteiskunnassa. Yksilöllä ei ole mitään hallintaa omaan tulevaisuuteen, Aktiivimallit ja muu näennäis 9-euron työ ahdistaa. Ainakin, jos on joskus tehnyt oikeita töitä. Amerikassa väitetään, että jokainen on oman onnensa seppä, mutta käytäntö on toisenlainen. Ilman pääomaa on vaikea perustaa omaa yritystä ja moni jää siksi apaattisena ja masentuneena kotiin tuijottamaan telkkaria tai kännykän ruutua. Ehkä masentuneen ihmisen pitäisi kehittää jokin harrastus tai ainakin ryhtyä keräämään jotain, esim jotain erityistä antiikkitavaraa.
      Näin pysyy ajatus poissa riittämättömyyden tunteesta. Lääkkeet ei poista mitään syytä, vain turruttavat masentavat ajatukset.

      • Anonyymi

        Ei Amerikassa ole juuri ollenkaan työttömyyttä, vaan siellä voi kyllä olla oman onnensa seppä. Suomessa taas on luotu korkea rakenteellinen työttömyys, joka pudottaa ihmisiä järjestelmän armoille.

        Aloittajan ahdistus voi puolestaan olla pelkkä lääkityksen vieroitusoire, jos sitä ei ole aiemmin ilmennyt. Kohtaukset saattavat siis loppua itsekseen. Sitä odotellessa kannattaa kokeilla esimerkiksi keskusteluapua ahdistuksen iskiessä.


      • Anonyymi

        ...tai ainakin ryhtyä keräämään jotain, esim. jotain erityistä antiikkitavaraa?????? Ja mitähän se mahtaa maksaa se erityinen antiikki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Amerikassa ole juuri ollenkaan työttömyyttä, vaan siellä voi kyllä olla oman onnensa seppä. Suomessa taas on luotu korkea rakenteellinen työttömyys, joka pudottaa ihmisiä järjestelmän armoille.

        Aloittajan ahdistus voi puolestaan olla pelkkä lääkityksen vieroitusoire, jos sitä ei ole aiemmin ilmennyt. Kohtaukset saattavat siis loppua itsekseen. Sitä odotellessa kannattaa kokeilla esimerkiksi keskusteluapua ahdistuksen iskiessä.

        Kyllä Amerikassa on työttömyyttä. Pelkästään New Yorkissa on yli 60000 koditonta, joista 20000 kodittomia lapsia. Joka kaupungissa on vähintään 10000 koditonta jotka asuvat siltojen alla ja tunneleissa ja pahvilaatikoissa yms.

        Kun löytyy syy erilaisille tunteille, niin yleensä se riittää jo siihen että tunne heikkenee vähintään 50%. Se on kuin laittaisi maailmaansa kahvan, josta pitelisi sitä, ikäänkuin mielensä ulkoa. Jotain yhtäläisyyttähän siinä on mindfulnessiinkin. Keskittymiskyky on ihmisen viisaan toiminnan ja onnenkin perusta, mutta sitä ei opeteta koulussa. Sitä voi kehittää esim. meditaatiolla. Kun näkee joidenkin asioiden syyt tai merkityksettömyyden, niin niistä on helpompi päästää irti. Kun oikein ymmärtää asiat niin niistä päästää automaattisesti irti. Mutta niin kauan kuin ei ole jotain parempaa tilalle, ei voi eikä tarvitse päästää irti


    • Anonyymi

      Tää on vaikea aihe. Se joka tepsii yhdellä, niin toiselle se ei auta samanlailla. On kyseessä sitten lääkkeet tai ei-lääkkeelliset keinot. Jotkut ottaa alkoholin mukaan, joka saattaa hetkellisesti helpottaa mutta ei kauan.

      Omia lääkkeettömiä keinoja on ollut:
      - Luonto. Jos on mahdollista mene kävelylle metsään tai mökille. Silloinkin vaikka ahdistaisi enemmän.
      - Vesi. Tykkään tästä elementistä. Kaikille tämäkään ei sovi. Mutta esim. lämmin suihku, uimahallissa käyminen tai järvessä uiminen.
      - asmr videot youtubessa (nämä voi olla iltaisin parhaita, koska auttaa rentoutumaan)
      - Tee asioita joista olet ainakin joskus nauttinut ja kokeile nautitko yhä. On se sitten tv:n katselu, parvekkeella oleskelu, soitto jollekkin läheiselle, kutominen, piirtely, musiikin kuuntelu

      - Ja pyhitä päivästä pieni osa huoli hetkille, jos olet kova murehtimaan. Mieti konkreettisesti, kuinka TODELLISIA ja TODENNÄKÖISIÄ huolesi ovat.
      esim. omalla kohdallani, kun luulin ahdistuksen syövereissä sairastavani jotain tappavaa tautia niin mä oikeesti mietin; 1. Minua on tutkittu monesti, minulta on otettu vaikka kuinka paljon verikokeita ja muita, ja mitään ei ole löydetty= kuinka todennäköistä on että minulla on jokin hätä?

      Ahdistus saa aikaan niin paljon fyysisiä oireita että se saa ihmisen pelkäämään. Mieti onko peloillasi aihetta, kuinka todennäköistä on että kuolet? Se todennäköisyys on äärimmäisen pieni, vaikka moni luulee pahempaa.

      Lääkkeiden lopetukseen vielä TSEMPIT. Niiden lopettaminen/vähentäminen voi hetkellisesti nostaa ahdistuksen oireita esille; älä luovuta, kyllä se ajan kanssa helpottuu!!
      ps. olen ollut "kuivilla" nyt 1,5 vuotta ja yhä tulee ahdistuspäiviä lähes kuukausittain. Mutta ei sellaisella mittakaavalla mitä joskus oli.

    • Anonyymi

      Mä olen kokeillut monenlaista mm.
      -Liikkuminen luonnossa, jo pienikin esim. puolen h lenkki (toimii tosi hyvin)
      -Tietoinen hengittäminen jonka avulla saa ajatukset siirrettyä pois ahdistuksesta, kun ei pysty ajattelemaan muuta kuin hengittämistä. Olen kokeillut pillillä vesipulloon puhaltamista (tämä vinkki ahdistuksen hoidon anmattilaiselta) jonka avulla voi harjoitella rauhallista hengittämistä.
      -Joku jumppaliike, jonka avulla saa henkisen kivun muutettua fyysiseksi kivuksi (tämäkin vinkki ammattilaiselta). Esim.varpailleen nouseminen ja takas niin monta kertaa ett alkaa kunnolla tuntumaan. Tai kuminauhan paukuttaminen täysillä esmes käsivarteen.
      -Ahdistavien ajatusten pilkkominen, siis järkeistäminen. Sen avulla voi huomata, että ahdistusta aiheuttava asia onkin ihan "turha" tai paisunut päässä hallitsemattomaksi möykyksi.

      Nuo nyt ekana tuli mieleen. Osa noista nyt on akuuttien ahdistuskohtausten hoitoon, mutta luonnossa lenkkeilemisen vaikutukset pitkäaikaisemmat kunhan muistaa tehdä sitä säännöllisesti.

      Kovasti tsemppiä sulle. Uskoisin että terapiasta on suuri hyöty, hyvä että olet aloittamassa. (Pitäisi itsekin kun olen kroonisesti ahdistunut...vaan en saa aikaiseksi..).

    • Anonyymi

      https://www.youtube.com/watch?v=FY-5npruTGc
      Katsopa vaikka noita. Ennen lääkkeitä saattoi masennus kestää vähän pitempään, mutta se pysyi poissa. Nykyään ei, kun lääkkeitä määrätään.
      Myöskään masennuslääkket eivät ole juuri placeboa tehokkaampia.
      https://www.goodreads.com/book/show/17852736-cracked
      Ja tosiaan niistä lääkkeistä luopuessa voi tulla sivuvaikutuksia, jotka voidaan tulkita, että et pärjää ilman lääkkeitä.
      https://www.newyorker.com/magazine/2019/04/08/the-challenge-of-going-off-psychiatric-drugs

      Sitten niitä muita keinoja: vähennä työtunteja, jos työ ahdistaa, vältä stressiä, tee jotain mistä nautit. No se on huomattavasti vaikeampi aihe ohjeistaa yleispätevästi.

    • Anonyymi

      Ahdistuksen omahoito-ohjelma Mielenterveystalossa. Siellä on työkaluja ja tietoja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe