Aihe

Eräistä veljeksistä 1950-luvun Heinävedellä

Anonyymi

Onko täällä 50-60-luvuilla Heinävedellä asuneita ihmisiä? Kiinnostaisi kuulla tälläisistä kuin Lyytikäisten veljeksistä tarkemmin. Asuivat noihin aikoihin Tulilahden lähettyvillä. Ilmeisesti oli kaksoset Martti Taavetti ja Reino Eemeli (Riekko) ja sitten vuotta vanhempi Lauri Albin. Heidän äitinsä nimi oli Nanni.

Oletan, että kukaan heistä ei ole enää elossa. Kaikki osallistuivat Tulilahden kaksoismurhien yhteydessä kuulusteluihin. Onko heistä olemassa jotain kuvia noilta ajoilta? Ilmeisesti pyörivät paljon lähitalon Teuvo U. Kauhasen kanssa aikanaan. Kiinnostaisi tietää mitä heille tapahtui murhien jälkeen ja millaisen elämän elivät.

Kiinnostaa myös kovasti, jos jollain sattuu olemaan tietoa samoihin aikoihin eläneistä rikkaan liikemiehen pojista. Toisen nimi ilmeisesti alkoi P:llä.

31

453

  Vastaukset

  • Oli ainakin ne Pojat jotka touhuili keskenään heinäladossa.
   Kirkko yritti puuttua, mutta ei auttanut

   • Mitkäs pojat ne oli ja mitä touhusi?


   • "Kirkko yritti puuttua.."

    Tuolloin ei ollut sosiaalitoimistoja joka kylällä ja toisaalta papeilla oli vielä arvovaltaa. Kommentti kirkon puuttumisesta kyläläisten edesottamuksiin saattaisi olla tottakin.


  • Syylliset!

  • Ketään ei voi syyttää kun ei ole varmoja toditeita mutta sanoisin että olivat todennäköisemmät syylliset kuin Hollström enemmän heitä kohtaan oli aihetodisteita poliisit tekivät emämokan.

  • Yhtä kaikki, vainajia ovat.

   • Milloin viimeisin veljeksistä on mahtanut kuolla? Käsitin, että T. Kauhanen kuoli jo 1970-luvulla.


  • Tää on jännä juttu jos pojat ois syyttömiin kysseisiin asioihin nivarmaan ihmiset muistasvat veljekset mutta kun eppäilys on vahva ni kukkaanei oo ees muistavinnaan jalisäks kauhasen poika.siinä ne on uskokee huviksenne.

   • Tosiaan jotenkin naurettavaa ettei näistä asioista viitsitä edes puhua. Heinäveteläiset saa osin syyttää itseään ettei Tulilahden murhat koskaan ratkenneet. Moni on tietävinään murhaajat, mutta kas kummaa, kun ei voida poliisille mennä.


  • Jos se sen aikanen sisäministeri ei ois sanonu radiossa että syyllinen suahaan kiinni ni todennäkösesti esim. runaria ei ois koskaan ees syytetty koska ei ois tarvinnu keksii syyllistä vua se ois löytyny paikkakunnalta koska järkikii sen sannoo että ilman paikallis tuntemusta sitä peittelyy ei ois pystyny tekemää

  • Heinävedellä nuo tapot ja murhat tahtoo jäädä mysteeriksi.
   Minuakin kiinnostaa kuka murhasi Onni Happosen?
   Tulen sen selvittämään enkä sääli ketään.

  • Mites ne Tulilahti tapauksen "tuokkospojat" selvisivät elämässään vai ovatko edelleen elävien kirjoissa?

   • Jyväskylässä joskus puhuttiin, että eräs lääkär/proffa i olisi ollut murhien takana. Oli nimittäin tulisesti rakastunut toiseen tytöistä, mutta tyttö ei hyväksynyt häntä.
    Proffa seuraili tyttöä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jyväskylässä joskus puhuttiin, että eräs lääkär/proffa i olisi ollut murhien takana. Oli nimittäin tulisesti rakastunut toiseen tytöistä, mutta tyttö ei hyväksynyt häntä.
    Proffa seuraili tyttöä.

    Tää nyt ei liity mitenkään Tuokkospoikiin. Joka tapauksessa Tuokkospojat tai joku proffa ei ollut syyllisten joukossa.


  • Paikallistuntemus ja vähintään 2 henkilöä homman takana,muuten ei olisi onnistunut tehdä kaikkea niin nopeassa ajassa,itse murhat ja peittelyt ym pyörien piillottelut ja paikan maasto tuntemus.Tätä asioiden totuuden piillottelua harrastetaan tällä kylällä vieläkin,syylliset tekoihin väännetään väkisin muitten niskoille vaikka ns paremmat piirit niihin syyllistyy.

   • Kyllä olen kanssasi asiasta samaa mieltä, se että pyörätkin oli osattu upottaa järven syvimpään kohtaan kertoo jotain tekijöistä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä olen kanssasi asiasta samaa mieltä, se että pyörätkin oli osattu upottaa järven syvimpään kohtaan kertoo jotain tekijöistä

    Ei ollut pyöriä upotettu järven (Kermajärvi) syvimpään kohtaan...ainoastaan Kermajärveen kuuluvan Tulilahden syvimpään kohtaan, eli muutaman metrin syvyyteen.


   • Ei kyseessä ollut mitkään paremmat piirit.


  • Niinköö!??....Tuota ei varmaan kukaan ole aiemmin hoksanu.

  • Tuolla murha infon sivulla sanotaan ainakin epäsuorasti että nää tekijät pois kuollu 2007 ja 2009 itekin epäillen et juuri näin on käynyt

  • Kuuleman mukaan T. Kauhanen oli palomestarin poika. Pitkä mies. Muutti erään kertomuksen mukaan pari viikkoa murhien jälkeen ainakin väliaikaisesti pois Heinävedeltä.

  • No heinävetiset eikö muisti pelaa vieläkään ketokaa nyt jotain niistä oman kylän pojistanne jotka todennäköisesti oli niitäsyyllisiä murhiin vai eikö viläkään uskalleta puhua.

  • "Olen odottanut, että joku muu paikkakuntalainen alkaisi puhua suutaan puhtaaksi, mutta se näyttää olevan turha luulo. Tämän vahvistaa parinkymmenen vuoden vaitiolo siltä suunnalta. Kerron mitä Tulilahdessa todella tapahtui.

   Kohtalokas tapahtumaketju alkoi tuona heinäkuisena tiistai-iltana (tytöt saapuivat Heinävedelle maanantai-iltana) vuonna 1959 Heinäveden Kerman kylällä (sijaitsee 7-8 km kirkonkylältä itään tyttöjen reitin varrella). Kaksi maantien varressa seisoskelevaa paikkakuntalaista miestä näki kahden kevyesti pukeutuneen nuoren naisen ajavan tietä pitkin polkupyörillä. Miehet otaksuivat heidän olleen matkalla uudelle leirintäalueelle ja päättivät lähteä myöhemmin sinne heidän perässään.

   Myöhemmin illalla sanottuaan talon emännälle menevänsä aittaan nukkumaan miehet odottivat kunnes emäntä oli vaipunut särkylääkkeiden syventämään raskaaseen uneen. Miehet hiipivät hämärän metsän halki Kermajärven rannassa olevalle veneelleen ja suuntasivat veneen keulan kohden leirintäaluetta. Noin puolen tunnin kuluttua toinen miehistä, eli A sammutti moottorin ja parivaljakko rantautui leirintäalueen vastarannan muodostavan niemen (Tuliniemi) toiselle puolelle. Vedettyään veneen piiloon miehet kävelivät niemen toiselle puolelle pensaikkoon kurkkimaan tilannetta.

   Miehet huomasivat etteivät he olleet ainoat, joiden mieleen oli juolahtanut tehdä tytöille seuraa sinä iltana rantanuotiolla (tuokkospojat). Miehet päättivät jäädä katsomaan mitä tapahtuisi. Kävi pian selväksi, että aiemmin paikalle ehtineiden poikien pyrkiminen tyttöjen telttaan tyrmättiin tykkänään.

   Kun pojat olivat poistuneet veneellään, tapahtumia seuranneet miehet ymmärsivät, että tytöt olisivat tuskin heille suosiollisempia kuin aikaisempia yrittäjiäkään kohtaan. Tilanne oli selvä. Oli keskiyö ja tarvittiin kovempia otteita mikäli yöjalasta aiottiin hyötyä.

   Myöhemmin yöllä tilanteen karattua käsistä ja muututtua siksi, mitä kutsutaan Tulilahden kaksoismurhaksi koki leirintäalueen rinteen kuusikossa lymyävä Runar Holmström tirkistelijän uransa huippuhetkiä. Myöhemmin murhista syytetty Holmström oli tapahtuman ainoa todistaja - mutta kukapa häntä olisi uskonut. Sen tajusi Runar itse, jos ei kukaan muu.

   Asioiden edettyä jälkien peittämiseen otti Runar moponsa ja työnsi sitä karjapolkuja myöten kilometrin päässä sijaitsevalle Heinävesi - Varkaus -valtatielle, missä hänet havaittiin puoli kolmen aikaan ajamassa Varkauden suuntaan (Tässä tuodaan esiin havainto R.H:sta). Sen verran metsässä rumuaminen oli käynyt varusteiden kunnolle, että Runar joutui Varkaudessa korjauttamaan moponsa huoltamossa.

   Se oli yhteiskunnasta eristäytyneen pääsyytetyn todellinen rooli Tulilahden kaksoismurhassa. Tirkistelijä ei juuri puheillaan kehuskele. Siksi Holmströkään ei osannut liikkumisiaan Heinävedellä sen paremmin selittää.

   Tuona murhayönä A ja B tekivät työnjaon pystyäkseen kätkemään tekojensa jäljet. Ensiksi miehet kantoivat yhdessä murhien uhrit telttakankaaseen käärittyinä Tulilahden perukassa sijaitsevan suon laitaan. Sitten A ryhtyi kätkemään tyttöjen tavaroita ja B lähti hakemaan puolen kilometrin päästä rakennustyömaalta lapiota, koska hän tiesi löytävänsä lapion nopeimmin omilta jäljiltään (huom. keskustelu lapion alkuperästä).

   Paljon puhuttu talon koira tuskin edes höristeli korviaan puhumattakaan, että olisi nostanut äläkän, koska lapion hakijan askeleet olivat sille tutut kuukausien ajalta tällä uudisrakennustyömaalla ja muutenkin tutut vuosien takaa lähinaapurin liikuttua kyläreissuilla kyseisessä talossa miltei päivittäin.

   Miesten kaivettua haudan ja peitettyä tyttöjen ruumiit A jäi kätkemään telttakangasta ja loppuja tavaroita. B muisti tyttöjen polkupyörät ja meni hakemaan niitä. Lähtiessään hän otti mukaansa tyttöjen intiimejä vaatekappaleita myöhempiä perverssejä rituaaleja varten. Vaatteet B kävi piilottamassa kotitalonsa perunakuoppaan, mistä hänen nähtiin poistuvan kello neljän jälkeen ympäröivään metsään.

   ällä välin A oli alkanut hermostua, vaikka hänellä riitti töitä murhapaikan siivoamisessa ja naamioimisessa. Työn hän teki tosiaan hyvin, sillä tämän kertomuksen allekirjoittanutkin oleskeli ja liikkui murhapaikalla muutaman päivän kuluttua huomaamatta mitään erikoista.

   B:n vihdoin palattua pyöriä hakemasta miehet lainasivat lähellä hautapaikkaa rantaan vedettyä haudankaivaja Verdi Koikkalaisen venettä ja kuljettivat sillä tyttöjen pyörät lahdelle ja upottivat ne lahden syvimpään kohtaan. Se ei sijainnut keskellä lahtea vaan lähempänä toista rantaa salmen suulle päin (tämän mukaan Jermon karttapiirroksessa olisi siis virhe). B tunsi paikan hyvin pyydystettyään lahdella katiskoilla kalaa jo pikkupojasta asti. Pyörät löydettiin tästä paikasta vasta usean etsintäkerran jälkeen (!).

   ...jatkuu

   • "....Tämän viimeisen hämäysliikkeen tehtyään miehet vetivät Koikkalaisen veneen rantaan ja kiersivät lahden jalkapelissä veneelleen samaa tietä, mitä olivat yöllä tulleet. Venematka takaisin sujui tyhjällä järvenselällä huomiota herättämättä. Aamukahvit juotiin emännän seurassa niin kuin ennenkin.

    B jatkoi A:n luona remonttihommia vielä sen viikon ja sanoi sitten itsensä irti. Hän palasi kotipaikalleen ja kävi naapurissa perumassa sovitun halontekourakan ja sanoi saaneensa Niinimäestä (kylä Varkauteen johtavan tien varrella, lähellä keväällä 1960 löytyneiden tavaroiden löytöpaikkaa) muuraushommia pitemmäksi aikaa.

    Sinne mennessään hän otti mukaansa perunakuoppaan piilottamansa tyttöjen tavarat ja piilotti ne sisätiloihin. Talven mnetyä hän alkoi epäillä piilopaikan varmuutta, haki tavarat pois ja vei ne tien varteen metsään. Sieltä ne löydettiin vähän ajan kuluttua eikä kukaan osannut selittää mitenkä ne olivat säilyneet talven yli metsässä niin hyvässä kunnossa Ehkäpä kettu oli kuljettanut ne keväällä luolastaan?

    Teon naamiointi onnistui hyvin, mutta omatunto pitää huuhtoa päivittäin viinalla puhtaaksi. Tämä koskee B:tä. A ei tarvitse vastaavaa huuhtelua. Ehkä hän toimi pääosin avustajana ja hirmuteon ajatuksen alullepanijana. Ottakoot siitä muut selvää, se onkin jo toinen juttu."

    Alibi 5/1985


  • Hui kauhistus! Eikö näitä tekijöitä saada julkiseksi jo pian? Miksi vaietaan?onko kyse silmää tekevistä... ??

  • Muuten olisi voinut mennä noinkin, mutta...
   Lapio oli talosta, jonka koira oli otettu sisälle juuri tuona yönä. Tuntuu oudolle, että koira kesällä sisälle otettaisiin, pakkasilla ehkä...

   • Totta,siihen aikaan ei koirilla ollut sisälle asiaa.Olivat talvetkin pakkasessa ulkona haukkumassa ohikulkijoita tai pihaan tulijoita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Totta,siihen aikaan ei koirilla ollut sisälle asiaa.Olivat talvetkin pakkasessa ulkona haukkumassa ohikulkijoita tai pihaan tulijoita.

    Voi olla että pojat oli oikeesti sekkaantunu tyttöjen kuolemiin tai ehkä joka tappauksessa tiesivät todennäköisesti niistä jottain mutta tuokkos poikia ois miun mielestä pitäny kuulustella tiukemmin eppäilen että tiesivät enemmän mitä kertoivat.


  • Ikuinen sana sanoo jotta "jotta minä kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen....

   Mites on , onko paskaelämä raakojen murhaajien kakaroitten kakaroilla....

   ?

  • Ennemminkin kannattaisi kysyä että mitä teki T Kauhanen murien aikoihin ja mitä etenkin murhien jälkeen helsingissä siellä saattaa piillä vastaus tulilahden murhiin.

  • En bonjaa miksi näitä murhia on niin vaikea selvittää. Möhläys tapahtui alkumetreillä. Ja se ettei ihmiset puhu vaan pitävät tietoja ominaan. Se nunnakin kadonnut taivaan tuuliin.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   27
   1341