Hattukauppaa Lieksassa?

Kun pitäs löytää semmonen hattu, jossa on lippa taaksepäin. Joinsuussa oli jätkiä tokka torilla yhtenä yönä ja kaikilla lippa sojotti taakke. Minä sitten tietenkin kysyin: Missä tuommossia on myytävänä, niin nehän suuttu, eivätkä sanoneet. Meinasivat alakkaa uhkailemaan. Niin, siks vain kyselen. Jos vaikka Lieksassa sattus olemaan fiksumpaa porukkaa.
7
Ilmoita


65 Vastausta

Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.


Minä olen kysynyt Lieksan silmälasiliikkeistä päälakisilmälaseja. Ei ole ollut saatavilla. Ne lienevät tilattavissa vai ieneekö Tokmannilla? Samalla voisin ostaa myös päälakiaurinkolasit. On ollut jo jonkin aikaa muotia pitää silmälaseja tai aurinkolaseja päälaella. Ainakin hyvin usein niitä näkee nykyään. Vahvuuksiahan niissä ei tarvitse olla.

Nauhassa rinnalla roikkuvat silmälasit eivät ole enää olleet pitkään aikaan muodissa.
3
Ilmoita
Takalippalakkeja saa nykyään vain tilaamalla. Lähin kauppa taitaa olla Siilinjärvellä sijaitseva "Pöljän Lippis". Siellä myydään myös lippalakkeja, joissa lippa on sivulla - myös vasenkätisille on hyvä tarjonta.
1 VASTAUS:
Kannattaa kuuklettaa myös, voisko Kiinasta saada tilattua. Kiinalaisilla tehtailla on usein postituskuluvapaita päiviä. Mutta olkaa tarkkoina koon suhteen, Barbin pään ympärys ei ole sama kuin keskiverto lieksalaisen!
+Lisää kommentti
Lippalakeilla on paljon käyttötarkoituksia. Baareissa näkee paljon miesasiakkaita ruokailemassa lippis päässä. Tällöin ovat kyseessä aamiaslippikset, lounaslippikset tai jopa päivällislippikset. Talvella ruokailulippis korvataan usein ruokailupipolla.

Muinoin oli monelle maajussille jäänyt Hankkijan lippalakki pysyvästi päähän. Jyväjemmari haudattiinkin lippalakki päässä.

Erittäin harvinainen lippistyyppi on presidentin lippis. Sellainen on vain Tarja Halosella, joka sai maailmanlaajuista huomiota istuessaan ulkomailla keltainen lippalkki päässään.

Mitään kuvottavampaa näkyä ei voi olla, kuin nainen lippalakki päässä.
5
Ilmoita
Joku kysy kerran juutalaiselta torikauppiaalta vasemman käden kahvikuppeja. Ei ole tänään mutta huomenna tulee sanoi kauppias.
3
Ilmoita
Lippalakit ovat ihan kelpo päähineitä pienille lapsille, tytöille ja pojille, mutta ei aikuisille paitsi varusmiehille ja formulakuskeille.

Joitakin vuosia sitten oli tarjolla niin sanottuja tyhjäntilan lippalakkeja, joissa lipan jälkeinen etuosa oli hyvin korkea ja jätti siihen tyhjän tilan. Joissakin malleissa tyhjäntilan edessä oli verkko ilmastointia varten. Kyllä nauratti tuollaisen komistuksen nähtyään.
3
Ilmoita
Kyllä mielestäni lippa voi olla molempiin suuntiin. Kaikkein tyylikkäintä on ilmentää tyyliä tyylillään, ajatuksen juoksun. Mennyt on ymmärrettävä, että tulevan näkee;) Tuossa piipussa on Clania!?

http://cultbox.co.uk/general/sherlock-holmes-has-something-for-everyone
2
Ilmoita
Ompa peräkylän junteilla ongelma. Minkähänlaiset ryysyt itsellänne päällä? Uskoisin että ykkösmuotia, hah, hah.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Glaani oliki oikein hyvä piipputupakki. Sitä kun Hankkijan hattu piässä veteli, niin johan olikin messevä olo. Dawid-Brownilla kantoja kiskkoissa ja kyntäissä. Ai jai. Valmetillahan minäki olisin mielluummin työskennelly, vaan kun ne olivat niin onnettommii vielä siihe aikkaan. Nythän se on toene juttu.Kylää muute lähtee, Valtralla.
1 VASTAUS:
Valtra on vain valtra mutta Case ja Natikka ne vasta jotain. Clan se muuten on, eikä mikään Glaani.
+Lisää kommentti
Kylläpä kaupungilla näkee hienoa muotia äijillä, halppisfarkkuja ja töllykkäkenkiä. Vielä ilkiävät nauraa nuorten vaatteilla.
3
Ilmoita
Rumathan ne vuatteilla korreilloo. Mulla on kolomekymmentä vuotta vanahat Suomi verkkarit ja hyvin männöö. Naesennii saen siinä verrytellessä loppuelämäks. Nyt sitä vasta verrytelläännii. Pittää varroo nikammii, jottei nitkaha.
2
Ilmoita
Minulla olisi myynnissä muutamia satoja ns. Comp-mallin lippiksiä. Niitä voi pitää vaikka miten päin. Ne on valmiiks paskasia ja haisee, mutta hinta on tietysti aika korkea.
Tuun huomenna aamulla myymään niitä tuohon Cittarin pyörätelineen luo. Siihen kärrykatoksen taakse.
Tuntomerkkinä on navettalippis päässä 135-asennossa. Ette varmaan tajua mikä on 135-asento, mutta ehkä arvaatte kun näätte.
2
Ilmoita
Eikös jokainen saa kulkea ihan sellaisissa vaatteissa/päähineissä missä haluaa?
1 VASTAUS:
Jos ei ole minkääänlaista itsekritiikkiä, voi kukin kulkea vaikka minkälaisissa ryysyissä alipukeutuneena.
+Lisää kommentti
Olen minäkin nähnyt kesäisin muutaman kerran yhden laihan kummajaisen pyöräilevän kaarisillan lähettyvillä. Sillä on kauhtunut Enso Gutzeitin ainakin 30 vuotta vanha sininen työpusero jokapäiväisessä käytössä. Selässä lukee suurin kirjaimin EG. Olin luullut, että Kutsetissa olisi olleet hyvät palkat. Ilmeisesti ei kaikkien kohdalla näin kuitenkaanole ollut, kun ei ole ollut vara ostaa koskaan omaa puseroa.
1 VASTAUS:
Ihan oikein olet luullut. Ei se kummajainen ole ollut päivääkään Kutsetilla töissä. Roskisdyykannut sen puseron.
+Lisää kommentti
Itse leikkasin saksilla lipan irti, ja ompelin takapuolelle. Kaupoissa en oo minäkään nähnyt moisia.
3 VASTAUSTA:
Sinulla ovat hoksottimet kohdallaan. Tuo olikin erinomainen oivallus. Olet todella taitava! Tuota voidaan kehittää edelleen ja ommella lipan vaikka jommalle kummalle sivulle.
Näin logokin pysyy siinä otsan yläpuolella niin näkee mitä edustaa. Todella hyvä keksintö. Teollisuudenkin kannattaisi painaa se logo ns. takaraivon puolelle, niin lippiskauppa räjähtäisi käsiin.
Anonyymi kirjoitti:
Näin logokin pysyy siinä otsan yläpuolella niin näkee mitä edustaa. Todella hyvä keksintö. Teollisuudenkin kannattaisi painaa se logo ns. takaraivon puolelle, niin lippiskauppa räjähtäisi käsiin.
Ihan kamalaa jos kauppa, vaikka sitten lippiskauppa, räjähtäisi käsiin. Saattaisi siinä mennä näkö ja kuulokin. jäisi vain luulo.
No toisaalta se ei muuttaisi mitään, koska lieksalaisethan ovat eläneet luulojen varassa iät ja ajat.
+Lisää kommentti
Lieksassa on todellakin paljon monenlaista luuloa vallalla. Jotkut luulevat, että Kevätniemeen rakennetaan biotervatehdas. Moni luulee, että Osula, paloasema ja kaarisilta puretaan lähivuosina. Luullaan myös, että autolautta Pielinen alkaa liikennöinnin tänä kesänä.

Mitkään näistä luuloista ei tule toteutumaan, koska luulo ei ole tiedon väärti.

Totta on kuitenkin se. että siirtolapuutarha valmistuu etuajassa vuonna 2037 ja hotelli Kolille tehdään pysäköintialue jo vuonna 2058.
3
Ilmoita
Eestissä on firma joka uudelleenasentaa lipat joko taakse tai "rahtarit"- kerhon jäsenille oikealle ylä- viistoon.

Lipan kääntö tapahtuu niin että jopa muoviverkollisessa mallissa se verkko saadaan käännettyä vastakkaiselle puolelle lipasta katsottuna.

Voit toki itse kokeilla samaa esimerkiksi Google- kääntäjällä, mutta jälki ei ole läheskään tyydyttävä.
3
Ilmoita
Muistaakseni yhdysvaltain presidenteilläkin on välillä lippis päässä. On tennispelaajilla, golffareilla ja baseball pelaajilla. Aikuisella lippis on ihan tyylikäs jos siinä ei ole mainoksia. Kunnon aito nahkalippis on tosi siisti.
1 VASTAUS:
Mulla on nahkalippis, mutta siitä puuttuu lippa...
+Lisää kommentti
Minulla ei ole hattua ollenkaan, koska ei tyhjä lato kattoa kaipaa!
2
Ilmoita
Tietysti kannattaa ostaa semmoinen missä on neljä lippaa joka ilmansuuntaan. Välttyy korjaustyöltä, kun hattu on aina oikein päin.
1
Ilmoita
Lieksassa voisi kehittää sellaisen innovaation, missä lippa pyörii itsestään hatun ympäri. Hatun reunassa olisi ura jota pitkin lippa liikkuu. Hatussa olisi lisäksi GPS-vastaanotin, joka kääntää aina sähkömoottorin avulla lipan auringon suuntaan.
3 VASTAUSTA:
Lippaan a on yhdistetty aurinkopaneeli josta hattu saa virtansa.
Uuninpankko kirjoitti:
Lippaan a on yhdistetty aurinkopaneeli josta hattu saa virtansa.
Tällainen innovaatio on todellakin olemassa. Lipan aurinkopaneeli antaa virran lipplakin päällä olevalle ropelille, joka verkon läpi tuulettaa päänahkaa.
Kieppula kirjoitti:
Tällainen innovaatio on todellakin olemassa. Lipan aurinkopaneeli antaa virran lipplakin päällä olevalle ropelille, joka verkon läpi tuulettaa päänahkaa.
Tämä aivan totta jo noin kolmekymmentä vuotta sitten ostin pojilleni tuionllaiset lippikset. Balsaa ropeli. Patteri oli eri kuin... niin totta, oltiin keksijöitä keksininämme. Korvien takana ei ollut kuminauhaa, vaan silkkaa hikeä. Ja voi niitä ilon juoksuja.
+Lisää kommentti
Lieksassa välillä vilkaistaan hattua!
Ilmoita
Hattutulaista hatutti hattukaupassa hatun hatuttomuus.
2
Ilmoita
Sattumalta tulin tälle ketjulle, älyttömin ja niin hauska, nauroin että vedet tuli silmistä.
1
Ilmoita
Tietääkseni Hattuvaarassa myyvät vaikka millaisia hattuja, ja jos ei Lieksan Hattuvaarasta löydy, niin kannattaa polkasta Ilomantsin Hattuvaaraan, siellä on laajempi valikoima.
3 VASTAUSTA:
Oletko ostanu tehtaanmyymälöitä vai Hattuvaaran torilta?
Anonyymi kirjoitti:
Oletko ostanu tehtaanmyymälöitä vai Hattuvaaran torilta?
Hattuvaaran Prismassa on paras valikoima.
Miksi vastaukseni poistettiin kerroin Ilomantsin hattuvaaran Kitymarketisssa myytävän sellasta mallia jossa on lippa ylöspäin kuin kukon heltta. mikä siinnä oli sääntöjen vastasta.
+Lisää kommentti
Syynä lienee ettei Ilomantsilaiset halua hattua muille paikkakunnille kopioinnin pelossa, siksi viesti poistettiin!
1 VASTAUS:
Vai on mantsilaiset niin kateellisia ;-))
+Lisää kommentti
Äitini sukua asui muinoin Lieksan Hattuvaarassa. 1950-luvulla vierailin siellä vanhempieni kanssa. Linja-autolla kuljettiin. Puhuttiin "Hatun linjasta". Auton reittikilvessä luki "Hattuvaara - Naarva". Se tarkoitti kuitenkin Ilomantsin Hattuvaaraa ja Naarvaa.

Virallisesti vierailimme Hatunkylässä. Lieksasta päin mentäessä vaara nimeltä Hattuvaara on tien oikealla puolella. Hatunkylästä käytettiin myös silloin nimeä Viisikko. Nimi juontuu Hatunkylän asukkaan Filemon Oinosen omistaman Viisikon talon nimestä. Hatunkylä sijaitsee Viisikkolammen rannalla.

Kylästä on käytetty ainakin nimiä Hatunkylä, Viisikko, Hattu ja Hattuvaara.

Muinoin Hatunkylällä oli pari kauppaa, pankki, posti, suuri koulu, taksi ja Viisikon baari. Taksipalvelu taitaa olla enää ainoa toiminnassa oleva yritys.
8 VASTAUSTA:
Niiden myymälöiden nimet olivat muistaakseni ……. Hattuvaaran myymälä.
kamuttaja kirjoitti:
Niiden myymälöiden nimet olivat muistaakseni ……. Hattuvaaran myymälä.
Hattuvaaran myymälän ensimmäinen myymälänhoitaja oli 50-luvulle saakka Paavo Nevalainen ja hänen poikansa Olavi jatkoi toimintaa sen jälkeen tien toiselle puolelle rakennetussa kiinteistössä. Kauppatoiminnan loputtua, rakennuksessa toimi Viisikon baari. Paavon poika, viime vuonna edesmennyt Martti oli taksiyrittäjä koko ikänsä ja hän oli myös kylän kantavia voimia. Kylällä oli toinenkin sekatavarakauppa, jota piti muistaakseni Pulkkinen. Jormanaisella taisi olla kylän viimeinen kauppa.
wanha_lieksalainen kirjoitti:
Hattuvaaran myymälän ensimmäinen myymälänhoitaja oli 50-luvulle saakka Paavo Nevalainen ja hänen poikansa Olavi jatkoi toimintaa sen jälkeen tien toiselle puolelle rakennetussa kiinteistössä. Kauppatoiminnan loputtua, rakennuksessa toimi Viisikon baari. Paavon poika, viime vuonna edesmennyt Martti oli taksiyrittäjä koko ikänsä ja hän oli myös kylän kantavia voimia. Kylällä oli toinenkin sekatavarakauppa, jota piti muistaakseni Pulkkinen. Jormanaisella taisi olla kylän viimeinen kauppa.
Muistan käyneeni Lieksasta elokuvissa yhden kerran Hatunkylässä. Viisikonlammen ja Hattuvaarantien välissä se oli joku niistä isommista rakennuksista teatterintapaisena. Jormanaisen silloinen tai tuleva kauppa oli siinä lähellä.
Se elokuva oli Manaaja. Lakki pyöri jo Hatunkylässä päässä, ja varsinkin sitten, kun pimeässä takaisin Lieksaan palattiin mutkaista ja mäkistä tietä. Se oli silloin vielä soratie.
wanha_lieksalainen kirjoitti:
Hattuvaaran myymälän ensimmäinen myymälänhoitaja oli 50-luvulle saakka Paavo Nevalainen ja hänen poikansa Olavi jatkoi toimintaa sen jälkeen tien toiselle puolelle rakennetussa kiinteistössä. Kauppatoiminnan loputtua, rakennuksessa toimi Viisikon baari. Paavon poika, viime vuonna edesmennyt Martti oli taksiyrittäjä koko ikänsä ja hän oli myös kylän kantavia voimia. Kylällä oli toinenkin sekatavarakauppa, jota piti muistaakseni Pulkkinen. Jormanaisella taisi olla kylän viimeinen kauppa.
Minä muistelen joskus siellä olleen Kauppayhtiönkin myymälän.
Suapihan niitä hattuja nykysin tilattuna tuolta netin kautta, joten ei kait kivijalkakauppaa tarvita ennee.
Anonyymi kirjoitti:
Suapihan niitä hattuja nykysin tilattuna tuolta netin kautta, joten ei kait kivijalkakauppaa tarvita ennee.
Kivijalka kaupassa näet ostoksesi ennen maksamista livenä. Ei tarvitse kuviin uskoa, eikä epävarmaan toimitukseen.
wanha_lieksalainen kirjoitti:
Hattuvaaran myymälän ensimmäinen myymälänhoitaja oli 50-luvulle saakka Paavo Nevalainen ja hänen poikansa Olavi jatkoi toimintaa sen jälkeen tien toiselle puolelle rakennetussa kiinteistössä. Kauppatoiminnan loputtua, rakennuksessa toimi Viisikon baari. Paavon poika, viime vuonna edesmennyt Martti oli taksiyrittäjä koko ikänsä ja hän oli myös kylän kantavia voimia. Kylällä oli toinenkin sekatavarakauppa, jota piti muistaakseni Pulkkinen. Jormanaisella taisi olla kylän viimeinen kauppa.
Isäukon serkku ajoi taksia Hattuvaarassa -50-60 luvulla, olikohan renkinä tuolla Martilla.
rotestimökinpoika kirjoitti:
Isäukon serkku ajoi taksia Hattuvaarassa -50-60 luvulla, olikohan renkinä tuolla Martilla.
Taisi kylällä olla toinenkin taksiyrittäjä. Mieleeni on jäänyt nimi Kilpeläinen. En ole kyläillyt Hatunkylällä 60-luvun alun jälkeen, joten kylän myöhemmistä vaiheista en tiedä juuri mitään.
+Lisää kommentti
Nyt kun päämme on jo näin syvällä hatussa, lakissa ja pipossa, niin syytä kerrata myös etiketti.

https://www.manclusive.fi/2017/hattuetiketti-eli-milloin-sita-saa-pitaa/
1 VASTAUS:
Tuo oli hyvä opastus.
+Lisää kommentti
Pari vuosikymmentä nuoriso on kuljeksinut lippalakin lippa vinossa. Tapa lienee saanut alkunsa erään räppärin tavasta pitää lippistä päässään.

Nykynuorten mielestä näyttää juntilta, jos lippa on suorasti eteen päin. Lippa pitää tietenkin taivuttaa tietyn verran kuperaksi. Suora lippa ei ole cool.

Ennen vanhaan pidettiin karvahattua vinosti toisen korvan päällä. Näin suojattiin korvia paleltumasta ja hatun asentoa vaihdettiin välillä korvalta toiselle.

Myös lierihattua täytyy pitää hieman vinossa. Vaakasuora hattu antaa urpomaisen vaikutelman.

Minäkin olen sitä mieltä, että lippalakki ei sovi aikuisten naisten asusteiksi. Hyvin erikoisen näköistä lippalakin pitäminen on myös aikuisilla miehillä. Lippis tekee Trumpistakin juntin näköisen muuten ihan hyvin istuvan pukunsa kanssa. Ja punainen lippis! Huh huh!
1 VASTAUS:
Trumpin kannattajat ovat lippiskansaa joten Rumppi pukeutuu samaistuttavalla tavalla.
+Lisää kommentti
Kyllä se vain Hankkijan hattu on ylivoimasesti tyylikkäin. Ulukotöissä päivettyny naama ja ruskeeks paahtunu niska valakosen kauluspaijan kans. Yhdistelmä soppii juhlallisempiinki tilaisuuksiin, kuten häihin, synttärijuhliin ja lavatansseihin.
2 VASTAUSTA:
Herrasmieheltä löytyy sopiva lippalakki joka tilaisuuteen.
Uuninpankko kirjoitti:
Herrasmieheltä löytyy sopiva lippalakki joka tilaisuuteen.
Herrasmiehen on muistettava, ettei riisu lippalakkiaan missään tilaisuudessa. Varsinkin ruokaillessa lakki on pidettävä aina päässä. Tämän säännön näyttävät lieksalaisetkin miehet hyvin muistavan aterioidessaan paikallisissa kuppiloissa.
+Lisää kommentti
Kyllä paras on villapipo ja huppari helteelläkin, se viientää mukavasti ja autolla ajaessa ei näe sivulle kun pää kääntyy mutta huppu ei!
Tai sitten kasvot pettävä naamio ja keppihevonen, ne pelittää hyvin monessa tilanteessa!
https://www.youtube.com/watch?v=3QXsI5np_m0
4 VASTAUSTA:
Nuorten poikien autoilua minäkin olen ihmetellyt, kun kuljettajasta näkyy sivulle vain lippalakin lippa. Ilmeisesti ajaja on hyvin pienikokoinen tai etupenkki on poistettu tai selkänoja kallistettu makuuasentoon. Tällaisessa asennossa istuessa tietä ei näe lähelle ja se voi olla vaarallista vilkkaassa kaupunkiliikenteessä satasen tuntinopeudella revitellessä. Hupun takia sivuille ei nähdä ollenkaan, mutta lieneekö se tarpeenkaan. Missähän autokoulussa kyseinen ajoasento opetetaan?
Anonyymi kirjoitti:
Nuorten poikien autoilua minäkin olen ihmetellyt, kun kuljettajasta näkyy sivulle vain lippalakin lippa. Ilmeisesti ajaja on hyvin pienikokoinen tai etupenkki on poistettu tai selkänoja kallistettu makuuasentoon. Tällaisessa asennossa istuessa tietä ei näe lähelle ja se voi olla vaarallista vilkkaassa kaupunkiliikenteessä satasen tuntinopeudella revitellessä. Hupun takia sivuille ei nähdä ollenkaan, mutta lieneekö se tarpeenkaan. Missähän autokoulussa kyseinen ajoasento opetetaan?
Nykyään he vielä näppäilee puhelinta ajaessaan.
kamuttaja kirjoitti:
Nykyään he vielä näppäilee puhelinta ajaessaan.
On tullut nähtyä myös puhelinta näppäilevä mopoilija joka paahtoi täyttä vauhtia samalla kun huomio oli täysin keskittynyt puhelimeen.
Uuninpankko kirjoitti:
On tullut nähtyä myös puhelinta näppäilevä mopoilija joka paahtoi täyttä vauhtia samalla kun huomio oli täysin keskittynyt puhelimeen.
Siinä mopossa ollut sitten varmaan cruise, jotta on pystynyt käden kaasukahvalta irroittamaan.
+Lisää kommentti
On hyvä muistaa lähettää se tekstari ennenkuin mopo törmää johonkin ja kuski lentää ohjautangon yli turvalleen!
Ilmoita
Rekkakuskeilla on pitkillä ja tylsillä keikkamatkoilla ajaessaan monelaisia harrastuksia. Paikallisradiotoimittaja luetteli kerran näitä kuulemiaan touhuja ajon aikana. Mielestäni paras oli erään rekkakuskin kertoma puuha, jossa hän paikkasi polkupyörän kumia ajaessaan. Puhelinhan rekkakuskeilla on jo kasvanut korvaan kiinni, vaikka kädellä sitä vielä pidellään oikeassa asennossa.
1
Ilmoita
Minä ratkaisin lippa ongelman kääntymällä 180 astetta. Nyt on lippa taaksepäin, pitäisi vielä ratkaista miten saan käännettyä itseni oikeaan suuntaan.. Hyviä neuvoja otetaan vastaan .....vien ne sitten siinä vastassa saunaan!
1
Ilmoita
Myö ajoimma mopetilla ihan tarkotuksella lumipenkkaan. Sehän tökkee kun seinnään. Voittaja oli hän joka lensi pisimmälle lumihankkeen. Muuan Tape oli aivan ylivoimanen siinä lajissa, hän osas lentää. Hänelläoli kyllä Monark mopo, se saattoi kulukea hiukka kovempaa haepakkata, kun meijän tavan pulliaisten Tunturit.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hattukauppaa Lieksassa?

Kun pitäs löytää semmonen hattu, jossa on lippa taaksepäin. Joinsuussa oli jätkiä tokka torilla yhtenä yönä ja kaikilla lippa sojotti taakke. Minä sitten tietenkin kysyin: Missä tuommossia on myytävänä, niin nehän suuttu, eivätkä sanoneet. Meinasivat alakkaa uhkailemaan. Niin, siks vain kyselen. Jos vaikka Lieksassa sattus olemaan fiksumpaa porukkaa.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta