Mihin suomi tarvitsee uutta ydinvoimalaa?

Anonyymi

Suomalaiset ovat kuoleva kansa, mihin suomi muka tarvitsee uutta sähköntuotanto linjaa?

Nykyiset neljä ydinvoimalaa riittävät kyllin hyvin koko suomalaisten käyttöön, eikä koskaan ole tullut tilannetta että sähköä olisi tarvittu suurempi määrä mitä sitä nykyisellään tuotetaan.

Miksi rakentaa uusi ydinvoimala, en tajua?

Ei ole lainkaan ympäristöystävällistä, ydinjätteiden puolittumisaika on vuosituhansia..
https://fi.wikipedia.org/wiki/Olkiluoto_3_-ydinvoimalan_rakennushanke

20

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikenlisäksi olkiluoto 3 on järkyttävän ylimitoitettu suomalaiselle pienelle kansalle. Missään muussa maailman kolkassa, metropolissa, miljoona kaupungissa ei ole niin kallista ydinvoimalaa mitä olkiluoto 3 on meille jo maksanut?

      Mitä hemmettiä?? 5 miljoonan pienen suomalaisen asukkaan sähköverkko tarvitsee maailma kalleimman ydinvoimalan??
      https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/olkiluoto-3-on-maailman-2-kallein-rakennus-svenska-yle-kheopsin-pyramidin-rakentaminen-kesti-muutaman-vuoden-enemman/7aa1b4a8-ac81-3854-9db7-bf260ddd1a63

    • Anonyymi

      Kyllä maa asuttuna pysyy, etkö tiedä, että maahan muuttaa koko ajan uusia ihmisiä suomalaisten tilalle.

    • Anonyymi

      "Nykyiset neljä ydinvoimalaa riittävät kyllin hyvin koko suomalaisten käyttöön, eikä koskaan ole tullut tilannetta että sähköä olisi tarvittu suurempi määrä mitä sitä nykyisellään tuotetaan."

      Suomessa tuotetaan sähköä vain alle 80% Suomen sähköntarpeesta. Suomeen on tuotava sähköä koko ajan; vuodessa lähes 25% Suomen sähköntarpeesta.

      • Tuolla konseptilla saadaan lisää sähköä kattamaan kulutuksen kasvua ja voimalaitosten poistumaa vain hyvin rajallisesti, vain sen verran, mitä rakennetaan uutta tuulivoimaa. Samalla olemassa oleva vesivoiman säätöpotentiaali käy yhä vähäisemmäksi. Eikä vesivoimaa ole enää lisättävissä.

        Vaikka omavaraisuus ei ole itsetarkoitus, sähkön suhteen se on järkevää. Ei ole mitään takeita siitä, että ulkomailla olisi jatkuvasti ylituotantoa. Itse asiassa tuotannon niukkuus kaikkialla on todennäköisin tulevaisuudenkuva.


      • Kun Suomessa kulutetaan sähköä enemmän kuin tuotetaan, jossain muussa maassa tuotetaan enemmän, kuin kulutuetaan. Kai sitä nimitetään ylituotannoksi. Ja normaali sähkökauppahan on vain hyväksi, se tasaa resursseja. Tuonti muodostuu vasta silloin ongelmaksi, jos tuotavaa ei ole, tai sitä ei saada siirrettyä.

        Eikä vesivarastoja "oteta käyttöön tarvittaessa", ne ovat käytössä koko ajan, vesi lasketaan altaasta turbiiniin, ja kun veden otto on suurempaa kuin tulovirtaama, altaan pinta laskee, päinvstaisessa taoauksessa nousee. Riippuu sähkön hinnasta, kuinka paljon yksittäinen vesivoiman tuottaja tuottaa suhteessa oman altaansa tilaan. Kaikki yksittäiset vesivoiman tuottajat loivat yhdessä oivallisen perustan hyvin toimiville Pohjoismaisille sähkömarkkinoille.

        Mutta tämä nyt eksyi vähän itse aiheesta. Suomessa on liian vähän sähkön tuotantoa, joten täällä tarvitaan sekä lisää tuontia että uutta tuotantoa (ja kysynnän vähentämistä, vaikka yhteiskuntaa halutaan sähköistää lisää). Vettä ei uskota satavan lisää, mutta tuuli- ja aurinkovoimaa voi rakentaa lisää, kunhan samalla lisätään muuta säätövoimaa (vaan ei näköjään lisätä, eikä ydinvoimakaan ole sellaista). Uusiutuvista tuuli ja aurinko eivät yksinään riitä, vaan lisäksi pitää polttaa uusiutuvaa biomassaa. Tässä paletissa sopiva määrä uutta ydinvoimaa auttaa kummasti.

        Norjan vesivoima ei todellakaan ole ratkaisu puolen Euroopan tuotantovajeeseen, myös itse kunkin on kannettava oma vastuunsa. Saksa on ennennäkemättömien ongelmien edessä, mutta siellä osaratkaisu löytyi helposti, ostetaan lisää maakaasua Venäjältä. Muu maailma kummeksuu ratkaisua.


    • Anonyymi

      Tarvitaan uusia ydinvoimaloita jotta voidaan vähentää fossiilisten polttoaineiden eli kivihiilen ja maakaasun käyttöä energiantuotannossa.

    • Anonyymi

      Aloittaja on ihan pihalla ja todellisuudesta tietämätön. Useana talvena sähköä on tuotu jopa 40% ulkoa kun oma tuotanto ei riitä, vaikka hiilivoimakin on vielä mukana. Kannattaisi perehtyä asiaan ennenkuin päästelee perättömiä.

      • Väite ei ollut minun esittämä, mutta kommentoin kuitenkin. Suomen sähkön kulutuksen suurin tuntiteho voi olla yli 15 000 MW. Nyt Suomessa pystytään tuottamaan sähköä enintään noin 11 000 MW. Tehonvajaus on siis enintään n. 30 % tarpeesta. Olkiluoto 3 korjaa vähän tilannetta.


    • Anonyymi

      Uusiutuvan sähkön tuotannon lisääminen lisää sähkön tuontitarvetta- ei hyvä.

    • Anonyymi

      "Vaikka omavaraisuus ei ole itsetarkoitus, sähkön suhteen se on järkevää. "

      Siinä ei ole kyllä mitään järkeä! Suomalainen huoltovarmuus täytyy kyllä säilyttää, muuta halpaa tuontisähköä kyllä kannattaa ostaa.

      Meillähän on Suomessa sähkön suhteen suunnileen omavaraisuus. On paketoituja lauhdevoimaloita, joiden sähkö maksaa vähintään kaksinkertaisesti verrattuna pohjoismaiseen tuontisähköön.

      Ydinvoimalla saavutettu omavaraisuus maksaisi lyhyellä tähtäimellä vähintään kolminkertaisesti sen, mitä saavutamme sähköä ostamalla. No mikäs siinä, jos SINÄ maksat sen, kukaan järkevä ihmminen ei kait halua lähteä tähän kelkkaan. Miksei ydinkoohottajat eivät keksi ketään maksumiestä tähän?

      Onneksi Suomessa ollaan järkeviä ja Ruotsista tulevia verkkoja vahvennetaan. Ydinkoohottajat jäävät kuivalle maalle, nuolemaan näppejään, koska kukaan ei halua lähteä heidän kelkkaansa.

    • Anonyymi

      "Ydinkoohottajat jäävät kuivalle maalle, nuolemaan näppejään, koska kukaan ei halua lähteä heidän kelkkaansa."
      Jää itse maalle nuolemaan näppejäsi.

      Suomen uusi hallitus:
      " Käytössä olevien ydinvoimaloiden jatkolupiin suhtaudutaan myönteisesti edellyttäen, että Säteilyturvakeskus puoltaa niitä. "

      Nykyisillä ydinvoimaloilla, joiden jatkolupia hallitus siis kannattaa, tehdään kolmasosa Suomen sähköntuotannosta. Kun OL-3 ensi vuonna tulee täyteen tuotantoon, puolet Suomen sähköntuotannosta on kotimaista ydinsähköä.

    • Anonyymi

      Jos tarkoituksena on päästä eroon bensan käytöstä autojen energianlähteenä niin ydinvoimalla tuotetulle sähkölle on kysyntää.

      Tuulivoimasta on lähinnä haittaa, jonka huomaa kun katsoo miten Fingridin ilmoittama sähkön tuntihinta vaihtelee ajan mukaan. Nyt on useina öinä ollut sähkön hinta monien tuntien ajan alle 1 sentti per kwh jolloin tuulivoimantuottajille maksetaan veronmaksajien taskuista täysi hinta etukäteen luvattuna tuotantotukena ja muut sähköntuottajat tekevät tappiota.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Paljonko nousee sähkönkulutus jos nykyiset polttoaineilla kulkevat autot ajetaan sähköllä? On se vaa hyvä jos lisätään atomivoimaa ! ja suntoja ei saa enään öljyllä lämmittää, eikä klapeilla ku tuli nää viherkusiaiset valtaan :(

    • Anonyymi

      Sähköä tarvitaaan sähkö-autoille joten ydinvoimaloita on rakennettava kertoimella lisää, mieluiten jokaiseen kaupunkiin omat.
      Onhan se järjenvastaista että Imatralta saakka vedetään kaapelia hesaan sähkön tarvetta tyydyttämään??????

      Ydinvoimalat vapauttaisivat lohikalojen padotut joet niiden luontaiseen lisääntymisen eikä vääristäisi luonnon normaalia toimintaa.

      Suomessa ydinjäte valetaan emaliin ja kiviaines ei muutoinkaan vuoda nesteenä mihinkään vaikka selaista harhakuvaa asiasta pyritään maalaamaan mielikuviin!
      Ydinjätteen voisi aivan hyvin upottaa merien syvimpään kohtaan ilman haittaa.
      Jokaista yksittäistä pääjalkaista ei pidä erityisesti suojella 11km syvyydessä.

      Sähköautojen ylimitoitettu kiireen vouhotus vaatii satoja voimaloita lisää, mutta laatuvaatimukset eivät saa kärsiä! "Päättäjät" eivät tee sekunttiakaan työtä yhteikunnan suuntaaan vaan oman tilin ja loppuelämän maksimointiin!

      Kukaan ei ota lainaa tai maksa kymmeniä tuhansia edustajapaikasta ellei siinä ole jokin tuotto idea...mitään muuta ideaa ei asiaan ole!!!!!!!

    • Anonyymi

      Eikö Suomen tarvitsemaa huipputehoa voitaisi pienentää lisäämällä yösähkön käyttöä? En tunne asioita riittävästi, että pysytyisin sanomaan, mikä kulutus voitaisiin suuressa määrin siirtää päivästä yöhön ja välttää sähkön käyttöä juuri aikoina, jolloin nyt tarvitaan huipputehot. Esim. sähköautojen pikalataukset ja yleensä suuri osa ladattavista laitteista, joiden määrä lisääntyy voitaisiin ladata yösähköllä. Hinnoittelu on ollut tehokas tapa sähkölämmittäjille, jotka ovat hankkineet vesivaraajia. Tavaraliikenne rautateillä taitaa jo nyt toimia paljolti yöaikaan?

      Teollisuus on suuri sähkön kuluttaja, joten siellä ajattelisi voitavan ajoittaa paljon sähköä vieviä prosesseja, lämmityksiä ym. ajoittaa yöllä tehtäviksi. Ehkä jo pelkästään se, että ihmisten aikataulut ja vuorokausirytmit saataisiin ajoitettua ("hajautettua") enemmän eri aikoina tapahtuviksi kuin nykyään voisi vähentää kulutuspiikkejä (ruuanlaitto, saunominen, työpäivän alkaminen, jolloin lohkolämmittimet ja kahvinkeittimet olisivat eri aikaan päällä). No; kuten jo mainitsin, en ole tässä asiantuntija, mutta varmaan ajatukseni perusidean saitte selville?

    • Anonyymi

      Sähköautot on hetkellinen vouhotus, Parempia tekniikoita on jo olemassa. Päästään erilleen noista saastuttavista akuista. Sähköauto on kaupunkiauto. Lapissa kun lähtee sähköautolla asioille pitää olla välillä yötä että pääsee kotiin

      • Anonyymi

        Sähköautot ei ollutkaan hetkellinen koohotus, vaan piakkoin pääosin autoissa käytetty "polttoaine". Näin se muutos tapahtui 5 vuodessa.


    • Anonyymi

      Aloituksen sisältöön liittyen oltaisiin ns. kusessa oltu vuoden sisään useamman kerran sähköpulan takia. Säännöstelylistat olivat jo valmiina, mutta onneksi sähköä nippa-nappa riitti ja lopuksi vielä alkanut tuulisuus toi mukaan sattumaenergian. Tänä vuonna sähköä on riittänyt jopa OL 3 .n huollon aikana.

    • Anonyymi

      Suomi tarvitsee lisää ydinvoimaa korvatakseen sen 1400MW tehon jolla sähköä on talvisin tuotu Venäjältä. Nyt Venäjän Ukrainaan tekemän oikeudettoman hyökkäyksen vuoksi on sekä sähkön että kaasun tuonti Venäjältä poikki. Samaan aikaan sähköautojen määrä kasvaa rajusti.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      417
      4667
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2324
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1450
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1151
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1120
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1005
    Aihe