Kiina-yhteistyön riskit ja mahdollisuudet

Jokereiden verkkosivuilla kerrotaan Kiinan kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja annetaan ymmärtää että siihen sisältyy suuria mahdollisuuksia:

<<<Jokerit ja Kiinan jääkiekon kärkiseura Kunlun Red Star aloittivat virallisen yhteistyön huhtikuussa 2017, mutta alkutahdit yhteistyölle lyötiin jo vuonna 2016 Kiinan urheiluministerin vieraillessa Suomessa. Projektin seuraava askel oli seminaari Helsingissä, joka toi Suomeen Kiinan urheilumaailman vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin valmistautuvassa Kiinassa kehitetään jääkiekkoa kohti maailman huippua. Kasvu on hämmästyttävän nopeaa, sillä esimerkiksi Pekingin alueella on jo 20 000 nuorta jääkiekon harrastajaa. Kiinalaisten panostukset ovat mittavia, ja parasta osaamista hankitaan aktiivisesti myös perinteisistä vahvoista jääkiekkomaista. Suomi kuuluu jääkiekkomaailman ehdottomaan eliittiin, joten Jokereiden valinta pääyhteistyökumppaniksi oli luonnollinen valinta.>>>

https://www.jokerit.com/jokerit-ohituskaista-kiinan-markkinoille

Kerro mielipiteesi. Kannattaako Suomen tehdä yhteistyötä Kiinan kanssa?
Ilmoita


21 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Yksi Kiinaan suuntautunut suomalainen toimija näyttäisi olevan tällainen:

<<<LUMi Smart Sport Solutions Oy vie suomalaista talviurheiluosaamista Kiinan markkinoille Business Finlandin tuella

Kiina on myös päättänyt kehittää kunnianhimoisesti nuorten liikuntaa osana Pekingin talviolympialaisia. Jääkiekko on kunniakas osa olympiaperhettä. Tavoitteissa on saada yli 600 jäähallin verkosto nykyisen parin sadan sijaan.

LUMi Smart Sports Solutions Oy:n visio on olla Tracking -palveluiden osalta johtava toimija, joka yhdistää välinevuokran ja huollon koulutukseen fiksusti ja kustannustehokkaasti. LUMi Smart Sport Solutions Oy kansainvälistyy Kiinan markkinoille tiiviissä yhteistyössä usean suomalaisen toimijan kanssa.>>>

https://www.epressi.com/tiedotteet/pankit-ja-rahoitus/lumi-smart-sport-solutions-oy-vie-suomalaista-talviurheiluosaamista-kiinan-markkinoille-business-finlandin-tuella.html
Ilmoita
^Yhteistyötä tehdään koulutuspuolella mm. Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Muita kumppaneita on mm. Suomen Tekojää, Icepro, Tackla, ProSharp, Exel ja Karhu.
Ilmoita
Sijoitusyhtiö IDG järjestää 4-7. syyskuuta Pekingissä messut World Winter Sports Beijing Expo 2019. Jokerit on kumppaneineen mukana esittelemässä suomalaista jääkiekko-osaamista kiinalaisille toimijoille.

Toivotaan sinne menestystä!
Ilmoita
Tämä ei sijoitu kylläkään Kiinaan mutta samalle suunnalle kuitenkin...

Suomalainen Arkkitehtitoimisto Harc Oy on suunnitellut uuden Novosibirsk Arenan. Se ei tosin taida olla kaikkein viimeisin Sibirin visioista, muistelen nähneeni areenasta vielä uudemman version...

https://harc.fi/novosibirsk_harcfi_1/
Ilmoita
Jos suomalaiset eivät myy osaamistaan Kiinan niin sen tekee ihan varmasti muut. Viime syksynä NHL:n komissaari puhui jopa NHL:n runkosarjapelien pelaamisesta Kiinassa. Jokereita ja idänkauppaa vastustavat nettiaktivistit eivät tajua mitä tekevät.

https://www.nhl.com/fi/news/nhl-kaavailee-lisaa-otteluita-kiinaan/c-300157686
Ilmoita
Tietääkö Trump mitä tekee asettaessaan Kiinalle erilaisia rajoituksia?
Onko Kiina viaton kärsijä, joka ajattelee koko maailman parasta laajentuessaan taloudellisesti, poliittisesti, kulttuurisesti jne ympäri maapalloa? Vai olisiko tämä maa itse asiassa meille kaikille suurin pitkän ajan uhka?

Käykää Pekingissä, Shanghaissa tms haistelemassa ilmaa ja katsomassa sitä, miten tyrannia valvoo kansalaisiaan JA erityisesti ulkomaalaisia. Olisiko nyt viimeinen hetki alkaa hidastaa diktatuuria?
1 VASTAUS:
Ei Länsimaatkaan mitään puhtaita pulmusia ole:

<<<Tietovuotaja Julian Assange, 47, on joutunut sellaisten toimien kohteeksi, jotka vertautuvat psykologiseen kidutukseen, sanoo YK:n erityisasiantuntija Nils Melzer. Hänen mukaansa Yhdysvallat, Britannia, Ecuador ja Ruotsi ovat syyllistyneet kollektiiviseen Assangen vainoamiseen.>>>

https://yle.fi/uutiset/3-10810800
+Lisää kommentti
Kiinalaisia näkyy aika paljon ainakin täällä pohjoisessa. Rauhallista väkeä ovat:

<<<Sadat kiinalaiset olympialupaukset muuttivat Vuokattiin – alueelle syntyi "Chinatown", missä meno herättää hetkittäin hilpeyttä>>>

https://yle.fi/uutiset/3-10631700
Ilmoita
"Yhteistyö" kiinalaisten kanssa näyttää aika väistämättömältä muillakin sektoreilla kuin vain jääkiekossa:

<<<Kiinalaisen teknologiafirman Euroopan pääkonttori Tampereelle – jopa 200 uutta työpaikkaa ja 9 miljoonaa tutkimukseen>>>

https://yle.fi/uutiset/3-10835067
Ilmoita
Kiinalaiset yritykset ovat länsimaisten yritysten kilpailijoita mutta kiinan väestö ei muodosta Suomelle tai euroopalle minkäänlaista uhkaa. Heillä ei ole suunnitelmia levittäytyä ympäri maailmaa valloitusaikeissa. Heidän toimissaan on kyse taloudellisen vaikutusvallan kasvattamisesta, samalla tavalla kuin USA on tehnyt vuosikymmeniä.

Siksi en ole huolissani heistä.
Ilmoita
Sotkamon "chinatown":

<<<Vuokatinhovi on järjestetty Pekingin 2022 olympialaisiin pyrkivien kiinalaisurheilijoiden tukikohdaksi. Se on Sotkamon Chinatown. Ympäröivissä mökeissä asuu 94 kiinalaista. Soutajista muokataan hiihtäjiä, kaukalopikaluistelijoista ja maahockeyn pelaajista jääkiekkoilijoita. Ensimmäinen 30 soutajan ryhmä suhautti Sotkamoon helmikuussa. Ryhmästä on jäljellä 13 lupaavinta, ja uusi 30 kokelaan ryhmä on pian tulossa.

– Erinomaisen lahjakkaita ja motivoituneita nuoria. Eivät valita koskaan mistään, Lindholm kehuu.

Rahasta ei ole hankkeessa pulaa.

– Vastaus on aina "no problem", jos pitää hankkia jotain. Ja kiinalaiset vaativat aina parasta..>>>

https://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/20411-sotkamon-chinatownissa-kiinalaisista-soutajista-haetaan-hiihtajaa
Ilmoita
Suuressa kuvassa Kiinan rooli näyttäytyy tällaisena:

– Kiina investoi kehitysmaihin, ja samalla nämä maat sitten ajautuvat poliittiseen riippuvuussuhteeseen Kiinasta. Tämä muuttaa Kiinan roolia kansainvälisessä politiikassa. Kiinan harjoittamaan investointipolitiikkaan liittyy konkreettisia strategisia ongelmia Länsi-Euroopan ja USA:n kannalta. Investointeja tehdään varsin herkille aloille, esimerkiksi tietojen keräämiseen ja käsittelyyn liittyvillä sektoreilla, strategisille teollisuuden alueille ja niin edelleen.

– Kiinasta on jossain vaiheessa tulossa maailman suurin kansantalous. Tähän Donald Trump yrittää reagoida kauppapoliittisilla toimillaan sekä puolustaa Yhdysvaltain asemaa maailmassa.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kiinasta-tulossa-talousmahti-usa-reagoi-heti-uusi-aikakausi-alkamassa/
Ilmoita
Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota avaa ehkä mahdollisuuksia EU:lle:

https://yle.fi/uutiset/3-10834824
Ilmoita
Kymmenen vuotta sitten Suomi teki Kiinan kanssa yhteistyötä ilmastonmuutosta torjuvan ympäristöteknologian alalla. Mitenhän on nyt?

<<<Jyväskylässä vierailleen Kiinan suurlähettilään mukaan Kiina on sitoutunut ympäristöystävällisen teknologian lisäämiseen sadoilla miljardeilla. Yritysten kilpajuoksu Kiinan ympäristöteknologian markkinoille käykin taantumasta huolimatta kiivaana. >>>

https://yle.fi/uutiset/3-5772903
Ilmoita
Eräässä keskustelussa väitetään Kiinan vaikutusvallan kasvua selvästi rauhanomaisemmaksi kuin USA:n vastaavaa:

<<<Kiinalla ei tiettävästi ole yhtäkään sotilastukikohtaa maailmaa. USALLA niitä on noin 800. Kiina ei pakota ketään kauppavaihtoon ja aseta sanktioita paitsi vastatoimia jos kaupalle asetetaan esteitä (mm. USA:n tuontitullit).
Luultavasti Kiinan ilmoitus lähettää Venezuelaan talousapua esti USA:n hyökkäyksen sinne.
Kiina on todella lyhyellä ajalla satsannut luonnonsuojeluun....>>>

Pitääköhän tämä paikkansa?
Ilmoita
Tilastoja:

<<<Yhdysvallat pitää kärkisijaa maailman eniten sijoitustuottoja tuottaneidensuuryritysten listalla, selviää Boston Consulting Groupin (BCG) raportista. Kärkiasema on vankka, sillä listan kymmenen kärkeen mahtuu peräti seitsemän yhdysvaltalaista yhtiötä.

Yhdysvaltojen niskaan hengittää kuitenkin vahvasti Aasia. Sadasta eniten sijoitustuottoja tuottaneesta suuryrityksestä 55 % on aasialaisia ja enää 28 % pohjoisamerikkalaisia.>>>

https://www.epressi.com/tiedotteet/talous/raportti-maailman-parhaiten-tuottaneet-suuryritykset-ovat-yhdysvalloissa-500-tuottoisimman-yrityksen-joukossa-nelja-suomalaisyhtiota.html?block=5&category-name=Pankit+ja+rahoitus
Ilmoita
Kiinalaisten patenttien laatua on epäilty, mutta siitäkin huolimatta Kiinan tuotekehitys- ja tutkimustoiminta on niin vahvaa ettei teknologisen kehityksen vähättelyyn ole aihetta:

https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/2018/vw201841_6/

Koska kiinalaisten urheilubrändien arvo ei ole vielä suuri niin KHL:n kasvaessa Jokerien brändi saattaa muodostua hyvin keskeiseksi ja tärkeäksi liigan imagon kannalta.
Ilmoita
Honkarakenne on toiminut Kiinassa jo vuodesta 2014 ja toimittanut maahan erilaisia kylpylä- ja majoitusrakennuksia. Haitou Valley -kohteessa valmistuivat vuonna 2017 Welcome Center ja erillinen kahvila-ravintola:

https://www.honka.fi/fi/blog/2019/01/18/honkarakenne-syventaa-yhteistyota-kiinassa/
Ilmoita
Talviurheilu toi miljoonia euroja ja 150 kiinalaista Kainuuseen:

https://yle.fi/urheilu/3-10278144
Ilmoita
Kone toimittaa 203 liukuporrasta ja 65 hissiä Shanghain uusimpaan metrolinjaan. Metrolinja 15:stä tulee valmistuttuaan vuonna 2020 osa maailman pisintä rataverkostoa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kone-toimittaa-liukuportaita-ja-hisseja-shanghaihin/b7ae2d7a-10aa-4377-9e64-03dffa1bebc0
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kiina-yhteistyön riskit ja mahdollisuudet

Jokereiden verkkosivuilla kerrotaan Kiinan kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja annetaan ymmärtää että siihen sisältyy suuria mahdollisuuksia:

<<<Jokerit ja Kiinan jääkiekon kärkiseura Kunlun Red Star aloittivat virallisen yhteistyön huhtikuussa 2017, mutta alkutahdit yhteistyölle lyötiin jo vuonna 2016 Kiinan urheiluministerin vieraillessa Suomessa. Projektin seuraava askel oli seminaari Helsingissä, joka toi Suomeen Kiinan urheilumaailman vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin valmistautuvassa Kiinassa kehitetään jääkiekkoa kohti maailman huippua. Kasvu on hämmästyttävän nopeaa, sillä esimerkiksi Pekingin alueella on jo 20 000 nuorta jääkiekon harrastajaa. Kiinalaisten panostukset ovat mittavia, ja parasta osaamista hankitaan aktiivisesti myös perinteisistä vahvoista jääkiekkomaista. Suomi kuuluu jääkiekkomaailman ehdottomaan eliittiin, joten Jokereiden valinta pääyhteistyökumppaniksi oli luonnollinen valinta.>>>

https://www.jokerit.com/jokerit-ohituskaista-kiinan-markkinoille

Kerro mielipiteesi. Kannattaako Suomen tehdä yhteistyötä Kiinan kanssa?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta