Yritysten myynti ulkomaille

Anonyymi

Ahneet yritysjohtajat pistävät firmoja lihoiksi ja keräävät itselleen hetkellisen voiton.

Mutta muutoin sellaiset kaupat ovat - vanhaa vertausta käyttääkseni - niinkuin kusis housuunsa. Hetken se lämmittää, mutta sitten tulee kylmä ja kusinen olo. Jos päätöksenteko siirtyy yrityskaupan myötä ulkomaille, niin useimmiten sieltä aletaan siivoamaan ja tehostamaan, ja sehän tarkoittaa suomalaisten työntekijöiden lähettämistä kilometritehtaalle.

6

<50

Vastaukset

 • Tämä toiminta johtuu juurikin siitä, että suomalaiset eivät itse omista suomalaisia firmoja.

  Suomessa tapana on ostaa niin kallis asunto, kuin voidaan. Sitten niin kallis auto, kuin voidaan. Loput rahat tuhlataan. Yrityksiä ei osteta, tässä on lopputulos.

  Muutenkin rahan allokointi päin per..että on suomessa erittäin yleistä.

 • Eihän se firmojen omistajia kiinnosta, miten työntekijöille käy myynnin jälkeen. Firmoja ei tarvitsisi myydä, jos verot täällä olisivat matalammat. Suomessa maksetaan aivan liikaa tukia loisille. Loisten tuet pois, niin verot alenevat.

 • Kyllä keskimääräinen yrityksen myyntihinta lämmittää hieman kauemmin kuin kuset housussa pakkasella. Jos hetkellisellä voitolla voisin järjestää itseni rahahuolista pois loppuelämäkseni, tottakai ottaisin sellaisen voiton kuljeksimasta.

  Duunarien kohtalosta olen kyllä samaa mieltä, pari edellistä työpaikkaa myytiin ulkomaille. Uuden työpaikan saaminen ei ole tosin ollut kummallakaan kerralla mikään ongelma.

 • Aina on nousu- ja laskulkausia, jos saa hyvän hinnan mikset myisi, oli se sitten firma tai asunto.

  harvoin kuitenkaan asunnosta joku niin tarjoaa, että saisi pareman ja halvemmalla. Toki joskus jos nuoret haluaa muuttaa vanhempien läelle jotta saa lastenhoitoapua.

  firman voi myydä ja sitten perustaa kokeneempana uuden,
  molempia em. olen tehnyt , yksi asunto ja kolme firmaa.

 • Tietysti firman omistaja saa tehdä omaisuudelleen mitä haluaa, mutta varsinkin tuotantolaitoksen ulkomaalaiseen omistukseen myynti täyttää aika hyvin epäisänmaallisuuden kriteerit. Moni kansainvälinen yritys haluaa ostaa todellisuudessa vain tuotemerkin ja olemassa olevan asiakaskunnan. Tuotanto siirretään konsernin edullisimpaan tuotantolaitokseen ja mikäli asiakkaat eivät perusta kansanliikettä kuten kävi Taffel Chipsien ja Turun sinapin kanssa, on lopputuloksena jälleen vähemmän tuotantoa Suomessa ja entistä enemmän työttömiä. Jos tehdasta tuotemerkkeineen ei myydä, ei kotimaisessa omistuksessa pysyvä yritys yleensä ulkoista koko tuotantoaan, koska sillä ei ole valmista tuotantokapasiteettia maan rajojen ulkopuolella...mutta esimerkiksi Orklalla on, enemmän kuin tarpeeksi.

  • Eikö ole myös epäisänmaallista, että suomalaiset eivät itse sijoita oikeastaan mihinkään.

   Vain n. 2-3% suomalaisista omistaa edes vähän pörssiosakkeita. Suomalaisten rahoitusvarallisuus on kehitysmaa-tasoa. Sitten kunnon demareina rahaa pitäisi ammentaa näistä firmoista ilmaiseksi, ilman, että on pennin pyörylää sijoittanut niihin.

   Sama asia kaikissa muissakin sijoituskohteissa, korkomarkkinoihin ei sijoiteta, metsää omistaa aika pieni osa kansasta, sama on asunnoissa.

   30% suomalaisista ei omista oikeastaan mitään. Keskiverto-vuokralaisen omaisuus on n. 2400eur.

   60% kansasta on nettosaajana verotuksessa. Kun ihminen saa ilmaisen koulutuksen ja pääsee työmarkkinoille, on 300 000eur maksanut yhteiskunnan antama koulutus/varhaiskasvatus takana, ja aika harva pystyy maksamaan edes sen takaisin yhteiskunnalle, puhumattakaan muista aikuisiän palveluista.

   Mutta kunnon demarina "kyllä minulle kuuluu kun ollaan niin kovasti veroja maksettu" p*skat!


Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.