Pitäisikö asunto myydä ja siirtää rahat sijoitustilille?

Anonyymi

Jos asunto on noussut tähän mennessä 4 prosenttia vuodessa (esim 100 000 euron asunto osto vuoden jälkeen voisi myydä 104 000 eurolla) ja saan ~3 prosenttia vuokratuloja tuon päälle, kannattaako indeksi rahasto jos keskimääräinen voitto on vaikkapa 7 prosentin luokkaa?

Muutenkin kiinnostaisi tietää mitä mieltä porukka on esimerkiksi maailmantalouden tilanteesta. Kannattaako tämmöisenä aikana jossa Trump vetää teräs-tulleja ja haastaa riitaa nyt joka puolella maailmaa, onko esimerkiksi historiasta löytyviä samankaltaisia tapauksia ja tutkimuksia sen vaikutusta osakemarkkinoihin? Yleensähän noi Amerikan osakemarkkinat eniten tienaavatkin myöskin, joten sinäänsähän tuommoinen indeksi rahasto joka seuraisi suurimpia ja arvostetuimpia kursseja kannattaa kunhan ei ihan katastrofaalista tilannetta synny.

Ja mikä mahtaisi olla paras sijoitusrahasto jos vaikkapa myisin jossa pienimmät kustannukset vaikkapa kertasijoitukselle (jos esim heittäisin 150 tonnia sijoitustilille)?

En ole vielä sijoittanut siis tätä 2 vuoden vuokra-asuntoa jossa aikaisemmin itse asunut, ja kiinnostaisi tosiaan voiton tavoittelu ainakin siihen mennessä kun löydän jotain johon laittaa rahat (tosiaan normaalistihan ilmeisesti ei kannattaisi asuntolainaa paljoa lyhennellä näillä nollakoroilla, ellei sitten heti muuta ja ota uutta lainaa kaiketi...

4

<50

Vastaukset

 • Kannattaa. Vuokratuloista joudut maksamaan verot. Indeksirahaston sisällä tuotot (osingot) voidaan uudelleensijoittaa veroitta, jolloin korkoa-korolle vaikutus on suurempi. Lisäksi rahasto-omaisuuden realisointi tapahtuu huomattavasti nopeammin, jos tulee rahantarvetta.

 • Omaisuuden arvon tietää kun on myynnyt. Talostani en muuta. Rahastot kasvavat hyvin (usa).

  • Rahastojen arvolla on tapana elää, eikä kallilla ostettua kannata myydä heti kun kurssi on alhaalla. Esim. vuonna 2013 rahasto-osuus maksoi 118e, 2015 kurssi kävi lähellä 110e ja on nyt 130e. Tuohon aikajanaan on tapahtuntut paljon. Huonona aikana päivässä katosi rahaa paljon ja nyt kun halvalla saatuja lisäsijoituksia on kasattu, niin päivässä voi tulla paljon ja pienet alaspäinmenot eivät tunnu missää. Joskus on pakko käydä hillopurkilla.


 • Jos olet ostanut aikanaan asunnon hintaan 100 rahaa ja vuosien päästä saat siitä vaikka 105 rahaa, niin oletko saamassa 5% tuoton, jos olet maksanut korkoja ja kuluja tuon 5 rahaa?

  Jos laitat hinta pyynniksi vaikka 110 rahaa ja kohtuullisen tarjouksen määrä olisi tuo 105 rahaa, niin on aika suhteellista se voitto ja sijoitusrahastoon laittaminen.

  Muuta vaan vuokralle. Ala vaan lihoittamaan sinunkannaltasi ulkopuolisia sijoitusrahastoja. Hulluhan saa olla, muttei tyhmä!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  91
  3628
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  512
 3. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  399
 4. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  80
  389