Aihe

Lastenoikeuksien ensisijaisuus

Anonyymi

"Ohisalon mukaan lasten oikeuksien täytyy kuitenkin toteutua kaikissa tapauksissa. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin, jotka velvoittavat toimimaan lasten hyväksi."

https://yle.fi/uutiset/3-10831463

Suomessa lastenoikeuksien ensisijaisuus on varsin valikoivaa. Välillä niihin vedotaan ja välillä ne ohitetaan jäätävän kylmästi. Varsinkin uskonnollisissa kysymyksissä lasten oikeuksien toteutumisen ensisijaisuus ohitetaan varsin usein. Muutama törkeä ihmioikeusloukkausesimerkki. Miksi lasten oikeudet ei toteudu sukupuolielinten silpomisen kiellon yhteydessä? Miksi lasten oikeudet ei toteudu uskonnollisiin yhteisöihin liittämisen kiellon yhteydessä? Miksi lasten oikeudet ei toteudu vapaan katsomusaineen valinnan yhteydessä?

29

56

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Samoin koulujumalanpalveluksiin on pesiytynyt käsitys, että yhden oikeudesta harjoittaa uskontoa voidaan johtaa toiselle velvollisuus tuhlata sama aika korvaavaan ohjelmaan. Käytäntö polkee yksiselitteisesti oppilaiden uskonnonvapautta ja se pitäisi poistaa ensitilassa.

  • Anonyymi

   Hyviä kysymyksiä: "Miksi lasten oikeudet ei toteudu sukupuolielinten silpomisen kiellon yhteydessä? Miksi lasten oikeudet ei toteudu uskonnollisiin yhteisöihin liittämisen kiellon yhteydessä? Miksi lasten oikeudet ei toteudu katsomusaineen vapaan valinnan yhteydessä?"

  • Anonyymi

   Lasten oikeuksiin kuuluu, että hänelle ei kerrota Valheita totena, vaan opetetaan vain tunnettuja tosiasioita. Tämä päteen niin kouluun kuin päiväkotiin.

   • Anonyymi

    Lain mukaan ei taida mennä aivan noin. Vanhemmilla on kasvatus velvollisuus ja oikeus. Mikäli he eivät ole uskonnon vihaajia, heillä on oikeus liittää lapsi uskonnolliseen yhteisöön. Aivan kuten uskonnottomilla vanhemmilla on oikeus olla liittämättä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lain mukaan ei taida mennä aivan noin. Vanhemmilla on kasvatus velvollisuus ja oikeus. Mikäli he eivät ole uskonnon vihaajia, heillä on oikeus liittää lapsi uskonnolliseen yhteisöön. Aivan kuten uskonnottomilla vanhemmilla on oikeus olla liittämättä.

    Tosin jos muodollisesti ottaen olisi vain yhdistyksiä ja niissä vaikka 12 vuoden ikäraja liittymiselle, osaisiko kukaan edes valittaa?

    Tärkeintä ei ole muodollinen jäsenyys, vaan se että huoltajat voivat halutessaan myös viedä lapsiaan kirkkoon tai vastaavaan yms.


   • Anonyymi
    jori.mantysalo kirjoitti:

    Tosin jos muodollisesti ottaen olisi vain yhdistyksiä ja niissä vaikka 12 vuoden ikäraja liittymiselle, osaisiko kukaan edes valittaa?

    Tärkeintä ei ole muodollinen jäsenyys, vaan se että huoltajat voivat halutessaan myös viedä lapsiaan kirkkoon tai vastaavaan yms.

    Vanhemmat päättävät mikä heidän mielestään on tärkeää, ei vapaa-ajattelijoiden yhdistys.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanhemmat päättävät mikä heidän mielestään on tärkeää, ei vapaa-ajattelijoiden yhdistys.

    Sitähän minä tuossa sanoinkin.

    Mitä mieltä olet muodollisesta jäsenyydestä? Jos siis olisi vain yhdistyksiä, esim. Katolinen kirkko ry, ja kaikissa yhdistyksissä muodolliselle jäsenyydelle vaikkapa 12 vuoden ikäraja? Tämä siis ei estäisi lasten toimintaa, ainoastaan virallinen jäsenmäärä pitäisi ilmoittaa toisin tai liittää perään "lisäksi toiminnassa on mukana noin N lasta".


  • Anonyymi

   Sitten vaan tosissaan toimimaan ET:n avaamiseksi kaikille valittavissa olevaksi katsomusaineeksi peruskouöluun ja lukioon.

  • Anonyymi

   Harmi ettei eduskunnassa ole yhtään puoluetta, joka ajaisi aktiivisesti uskontojen etuoikeuksien poistamista. Enkä ole edes yhdenkään yksittäisen kansanedustajan nähnyt aktiivisesti ajavan uskontojen etuoikeuksien poistamista. Eduskuntaan tarvittaisiin puolue, jonka yksi ydintavoitteista olisi uskontojen etuoikeuksien poistaminen.

  • Anonyymi

   Ihmettelen ettei poikien ympärileikkausta saada kriminalisoitua. Lapsen ruumiillinen koskemattomuus pitäisi olla niin merkittävä ihmisoikeus ja arvovalinta ettei asian saaminen kuntoon vaatisi kuin jonkun ajamaan asiaa aktiivisesti eduskuntaan. Jos kansanedustajat laitettaisiin vastaamaan, niin aika harvassa olisi ne kansanedustajat jotka vastustaisivat poikien ruumiillista koskemattomuutta. Nyt vaan ei yhdelläkään kansanedustajajalla tunnu löytyvän rohkeutta lähteä ajamaan selvän ihmisoikeusloukkauksen kriminalisoimista.

  • Anonyymi

   Lapsiasiavaltuutetun mukaan elämänkatosmustiedon kieltäminen kirkon jäseniltä koulussa ja lukiossa rikkoo lapsen oikeuksien sopimuksen 2. artiklaa.

  • Anonyymi

   Uskontoon tai vakaumukseen kytkeytyvät lapsen oikeudet tuntuvat olevan toissijaista tai syrjäytettyä - ei suinkaan ensisijaista. Valitettavasti. Tämä käy ilmi myös Suomen raportista asian suhteen.

  • Anonyymi

   Joulukuu 2019 nosti esiin ppaljon ongelmia uskonnon ja katsomuksen vapauden toteutamisessa samoin kuin yhdenvertaisuuden/syrjinnän asiassa. Viranomissten piirissä oon kuitenkin pyrkimysstä parempaan. Uskonnolliset piirit taistelevat uudistuksia vastaan.

  • Anonyymi

   MITN OLISI LAPSEN OIKEUKSIEN SOPIMUKSEN 2. ARTIKLA?!

   • Anonyymi

    Elämänkatsomustiedon kieltäminen kirkkoon kuuluvilta oppilailta ja lukiolaisilta on todettu rikovan tota 2. artiklaa. Näin mm. lapsiasiavaltuutettu. Samoin siviilijärjestöt.


  • Anonyymi

   Ohisaloa, niinkuin Vihreitä yleensäkin, kiinnostaa vain maahanmuuttajien oikeudet ja erityisesti laittomien maahanmuuttajien oikeudet.

  • Anonyymi

   Tässä on yksi asia, johon vaparien toivoisi kiinnittävän huomiota. Lasten varhainen aivopesu kun tuntuu olevan elinehto uskonnoille.

   • Anonyymi

    Höpöjuttua. Ei kukaan koulussa ukoon tule
    Uskonto opitaan kotona

    Kotona opitaa myös YHTEIKUNTALUOKKA

    Vapariukkojen enemmistö tuntuu olevsn herrasväen sosialistikakaroita jotain kokoomussodem perheistä poikkeusena työväenluokkainen pääsihteeri herttakuusisperheestä


  • Anonyymi

   Viher-Ohi ja Kepu-Tuppu ovat suomensyöjiä ja EU-renkejä joista tämän hallituksen jälkeen löydetään jälkiä enää kuuluisasta historian roskatynnyristä, samanlaisia kuin aikanaan braxistisenilisti Tuija Brax joka hyysäsi massamurhaaja Bazarambaa vaikka Ruotsikin lähetti ne Ruandaan tuomittaviksi

   Lauantai. Italian virusmäärien tuplausaika on 3,5 viikkoa hyvä, Espanja nosee vahvasti 2,7 viikkoa, cosi tutti sotto controllo. Saksa etenee tasaisesti 2,4 viikkoa, Ranskan tilastointikyky horjuu, mutta tuplausaika on hyvä 2,2 viikkoa also haben gute Ergebnisse erzielt. USAn laiva kääntyy hitaasti 1,3 viikkoa ja Englannissa on jotain vaikeuksia 1,0 viikkoa. Pohjoinen ulottuvuus, Ruotsi on vaikeuksissa tilalla 20. valtioista, Norja 25. ja erityisesti Tanska 30. parantavat, Suomi 42. paikallaan ja voiton vie loistava Eesti 61.

   Nyt on välipäivät. Ensi viikko on taloustulosviikko, odotetaan kauhulla, nyt vain tämä, silloin enemmän analyysiä

  • Anonyymi

   ET-kielto rikkoo lapsen oikeuksien sopimuksen 2. artiklaa ja on yhdenvertaisuuden vastainen. Muutos nyt, koska muutos ei edellytä opiaine- ja tuntijaon muuttamista eikä opetussuunnite,man uudisamista.

  • Anonyymi

   Hallituksen on syytä tarttua tähän ET-opetuksen avaamiskysymykseen pikaisesti, koska tilanne rikkoo lapsen oikeukisen sopimusta.

  • Anonyymi

   Kirkkoon liitettyjen lasten ja nuorten ET_kieltä rikkoo lapsen oikeuksien sopimuksen 2. artiklaa. Se pitää korjanta nopealla erillisratkaisulla.

  • Nostan ketjun keskeltä: "Vanhemmat päättävät mikä heidän mielestään on tärkeää, ei vapaa-ajattelijoiden yhdistys."

   Mitä jos vanhemmat pitävät evlut kirkkoon kuuluvalle lapselleen tärkeänä et-opetusta? Nythän valtio pakkonaittaa päätöksen jäsenyydestä ja katsomusaineesta toispuoleisesti yhteen.

  • Anonyymi

   Lasten ja nuorten oikeudet ovat olleet painopistealueena useita vuosia myös toimintasuunnitelmissa vuosittain, samoin strategisissa tavoitteissa. Esityksesi ja toiveesi ovat tervetulleita. Myös raportit loukkauksista.

  • Anonyymi

   Sitten kun vielä otetaan vakavasti se, että ET-kielto rikkoo LOSn 2. ARTKLAA.

  • Anonyymi

   Lapsilla pitäisi lasten oikeuksia kunnioitettaessa olla oikeus ajatella itse, ja päättää osallistuvatko uskonnolliseen toimintaan tai kasvatukseen. Jostain syystä oikeuden eivät toteudu, kun puhutaan uskonnoista. Laittomuudet ovat tässä asiassa yleisiä ja vakavia.

   PS. Muuten olen sitä mieltä, että kirkko ja valtio on erotettava toisistaan.

  • Anonyymi

   Lasten oikeuksien ajamista priorisoidaan vapaa-ajattelijain toiminnassa, liitossa. Se on ihan oikein.

  • Anonyymi

   Kirkkoon liitettyjen ET-kielto rikkoo LOS:n 2. artiklaa.

  • Anonyymi

   Lasten joukossa on myös erityisen haavoittuvassa olevia lapsia. Uskonnottoman perheen ET-oppilaat tai he, jotka eivät ole päässeet ET-opetukseen, voivat olka siinä asemassa pienillä paikkakunnilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   291
   9034
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   305
   7879
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   4678