HK:n Mummon lihapullille jumbosija!

Anonyymi

13

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yllätys yllätys. Paras oli se jossa on eniten suolaa.

    • Anonyymi

      Johtunee siitä, et voimakassuolaiset vehnäjauhot maistuu edes joltain?

      Nimim: Tämä lihajaloste saattaa sisältää jonkun eläneen eläimen joitain ruumiinosia. Me emme tiiä tarkemmin sanoa,koska ostamme sen *askan bulkkina tynnyreissä.

    • Anonyymi

      Mitä kaikkea valittajat muuten yleensä syö hanhenmaksapalleroita ja kaviaaria vai?

    • Ei ihme - on kunniatonta syödä mumman lihapullat hänen lautaseltaan!

    • Anonyymi

      Tuo testivoittaja Kivikylän lihapulla haisee lämmitettäessä niin pahalta, että siippa on kieltänyt lämmittämästä niitä mikrossa silloin kun hän on kotona.

      Jauhelihapullia on naurettavan helppoa tehdä itse, kun ostaa paketin jauhelihaa. Ne ovat kyllä kaikkein parhaan makuisia, mitä minä tiedän.

      400 g sikanauta jauhelihaa
      1.5 dl kermaa, vettä tai kivennäisvettä
      1 kananmuna.
      1 tl suolaa.
      1 dl kaura- tai tattarihiutaleita tai korppujauhoja.
      1 tl jauhettua maustepippuria, mustapippuria tai valkopippuria.
      öljyä, voita tai margariinia paistamiseen.
      (...1 sipuli, jos tykkäät sipulista)

      1.) Kuumenna uuni 220 asteesen.Vuoraa 30 x 20 cm kokoinen uunivuoka talousfoliolla. Suihkuta ruokaöljyllä.
      2.) Sekoita kaikki ainesosat suuressa kulhossa. Anna taikinan turvota ja asettua 15 minuuttia.
      3.) Muovaile seoksesta 24 kpl noin 40 mm halkaisijaisia lihapullia. Asettele vuokaan 2 cm päähän toisistaan.
      4.) Paista peitettynä 18–22 minuuttia tai katso paistimittarilla kun lihapullien lämpötila nousee 75 asteeseen, eivätkä enää ole vaaleanpunaisia keskeltä.

      Voi viddu kun on halpaa ja hyvää.

      • Anonyymi

        Aika työ ja sotku tehdä. Hyviä ovat tietysti.


      • Anonyymi

        Eikö siippa osaa mennä pois mikron äärestä. Minua ei tuollaiset pirttihirmut määräilisi ,,,


      • Anonyymi

        Koko keittiö ja huusholli, telkkaritilaan asti haisee karmeelta puoliskon nokkaan lihapullien lämmityksen jälkeen.


      • Anonyymi

        Paitsi että lihapullista tulee parempia pannulla paistettuna tai kun saisi edullisesti jostain sellaisen laitteen joka paistaa molemmilta puolilta kerralla. Ikävä pyöritellä pannulla, sen puoleen uuni parempi, ehkä grillivastuksella saisi paremman pinnan.

        Eikö mikään tehdas valmista sipulittomia lihapullia? en ole ainakaan huomannut ja tuoteselosteet niin pienellä, ettei jaksaisi tihrustella kaupassa.

        Rasva (kerma) antaa makua kaikkeen, mutta kokeilkaapa vohveleita veteen tehtynä. Ruokalusikallinen juoksevaa rasvaa litran taikinassa riittää ja aloituksessa hiukan pinnoille, jatkossa vain tarvittaessa. Veteen tehtynä ei tartu kiinni ja tulee kuohkeat vohvelit. Munat ja vesi vaahtoaa todella voimakkaasti vatkatessa, ei tarvitse välttämättä leivinjauhettakaan. Antaahan maitokin makua, mutta ei aina viitsi hakea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi että lihapullista tulee parempia pannulla paistettuna tai kun saisi edullisesti jostain sellaisen laitteen joka paistaa molemmilta puolilta kerralla. Ikävä pyöritellä pannulla, sen puoleen uuni parempi, ehkä grillivastuksella saisi paremman pinnan.

        Eikö mikään tehdas valmista sipulittomia lihapullia? en ole ainakaan huomannut ja tuoteselosteet niin pienellä, ettei jaksaisi tihrustella kaupassa.

        Rasva (kerma) antaa makua kaikkeen, mutta kokeilkaapa vohveleita veteen tehtynä. Ruokalusikallinen juoksevaa rasvaa litran taikinassa riittää ja aloituksessa hiukan pinnoille, jatkossa vain tarvittaessa. Veteen tehtynä ei tartu kiinni ja tulee kuohkeat vohvelit. Munat ja vesi vaahtoaa todella voimakkaasti vatkatessa, ei tarvitse välttämättä leivinjauhettakaan. Antaahan maitokin makua, mutta ei aina viitsi hakea.

        Ei vohveliraudassa tartu kiinni, vaikka maitoon tekisi, mutta varmaan tulee kuohkeita..pitää joskus kokeilla.


    • Anonyymi

      Eikös Lidlin Dulano.lihapullat valmista Atria?

    • Anonyymi

      Kaiken hyvän eteen joutuu normaalielämässä näkemään vähän vaivaa, sitäpaitsi tuollaiset sotkut on nopea siivota. Kannattaa kokeilla ja sen jälkeen ei eineslihapullat maistu.

      • Anonyymi

        Samalla vaivalla laittaa joukkoon sieniä tai punajuurta, tulee terveellisempää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3103
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      60
      2814
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2385
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2208
    5. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      60
      2033
    6. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      2016
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1606
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1567
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1410
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      35
      1398
    Aihe