HK:n Mummon lihapullille jumbosija!

Anonyymi

13

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yllätys yllätys. Paras oli se jossa on eniten suolaa.

    • Anonyymi

      Johtunee siitä, et voimakassuolaiset vehnäjauhot maistuu edes joltain?

      Nimim: Tämä lihajaloste saattaa sisältää jonkun eläneen eläimen joitain ruumiinosia. Me emme tiiä tarkemmin sanoa,koska ostamme sen *askan bulkkina tynnyreissä.

    • Anonyymi

      Mitä kaikkea valittajat muuten yleensä syö hanhenmaksapalleroita ja kaviaaria vai?

    • Ei ihme - on kunniatonta syödä mumman lihapullat hänen lautaseltaan!

    • Anonyymi

      Tuo testivoittaja Kivikylän lihapulla haisee lämmitettäessä niin pahalta, että siippa on kieltänyt lämmittämästä niitä mikrossa silloin kun hän on kotona.

      Jauhelihapullia on naurettavan helppoa tehdä itse, kun ostaa paketin jauhelihaa. Ne ovat kyllä kaikkein parhaan makuisia, mitä minä tiedän.

      400 g sikanauta jauhelihaa
      1.5 dl kermaa, vettä tai kivennäisvettä
      1 kananmuna.
      1 tl suolaa.
      1 dl kaura- tai tattarihiutaleita tai korppujauhoja.
      1 tl jauhettua maustepippuria, mustapippuria tai valkopippuria.
      öljyä, voita tai margariinia paistamiseen.
      (...1 sipuli, jos tykkäät sipulista)

      1.) Kuumenna uuni 220 asteesen.Vuoraa 30 x 20 cm kokoinen uunivuoka talousfoliolla. Suihkuta ruokaöljyllä.
      2.) Sekoita kaikki ainesosat suuressa kulhossa. Anna taikinan turvota ja asettua 15 minuuttia.
      3.) Muovaile seoksesta 24 kpl noin 40 mm halkaisijaisia lihapullia. Asettele vuokaan 2 cm päähän toisistaan.
      4.) Paista peitettynä 18–22 minuuttia tai katso paistimittarilla kun lihapullien lämpötila nousee 75 asteeseen, eivätkä enää ole vaaleanpunaisia keskeltä.

      Voi viddu kun on halpaa ja hyvää.

      • Anonyymi

        Aika työ ja sotku tehdä. Hyviä ovat tietysti.


      • Anonyymi

        Eikö siippa osaa mennä pois mikron äärestä. Minua ei tuollaiset pirttihirmut määräilisi ,,,


      • Anonyymi

        Koko keittiö ja huusholli, telkkaritilaan asti haisee karmeelta puoliskon nokkaan lihapullien lämmityksen jälkeen.


      • Anonyymi

        Paitsi että lihapullista tulee parempia pannulla paistettuna tai kun saisi edullisesti jostain sellaisen laitteen joka paistaa molemmilta puolilta kerralla. Ikävä pyöritellä pannulla, sen puoleen uuni parempi, ehkä grillivastuksella saisi paremman pinnan.

        Eikö mikään tehdas valmista sipulittomia lihapullia? en ole ainakaan huomannut ja tuoteselosteet niin pienellä, ettei jaksaisi tihrustella kaupassa.

        Rasva (kerma) antaa makua kaikkeen, mutta kokeilkaapa vohveleita veteen tehtynä. Ruokalusikallinen juoksevaa rasvaa litran taikinassa riittää ja aloituksessa hiukan pinnoille, jatkossa vain tarvittaessa. Veteen tehtynä ei tartu kiinni ja tulee kuohkeat vohvelit. Munat ja vesi vaahtoaa todella voimakkaasti vatkatessa, ei tarvitse välttämättä leivinjauhettakaan. Antaahan maitokin makua, mutta ei aina viitsi hakea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi että lihapullista tulee parempia pannulla paistettuna tai kun saisi edullisesti jostain sellaisen laitteen joka paistaa molemmilta puolilta kerralla. Ikävä pyöritellä pannulla, sen puoleen uuni parempi, ehkä grillivastuksella saisi paremman pinnan.

        Eikö mikään tehdas valmista sipulittomia lihapullia? en ole ainakaan huomannut ja tuoteselosteet niin pienellä, ettei jaksaisi tihrustella kaupassa.

        Rasva (kerma) antaa makua kaikkeen, mutta kokeilkaapa vohveleita veteen tehtynä. Ruokalusikallinen juoksevaa rasvaa litran taikinassa riittää ja aloituksessa hiukan pinnoille, jatkossa vain tarvittaessa. Veteen tehtynä ei tartu kiinni ja tulee kuohkeat vohvelit. Munat ja vesi vaahtoaa todella voimakkaasti vatkatessa, ei tarvitse välttämättä leivinjauhettakaan. Antaahan maitokin makua, mutta ei aina viitsi hakea.

        Ei vohveliraudassa tartu kiinni, vaikka maitoon tekisi, mutta varmaan tulee kuohkeita..pitää joskus kokeilla.


    • Anonyymi

      Eikös Lidlin Dulano.lihapullat valmista Atria?

    • Anonyymi

      Kaiken hyvän eteen joutuu normaalielämässä näkemään vähän vaivaa, sitäpaitsi tuollaiset sotkut on nopea siivota. Kannattaa kokeilla ja sen jälkeen ei eineslihapullat maistu.

      • Anonyymi

        Samalla vaivalla laittaa joukkoon sieniä tai punajuurta, tulee terveellisempää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 617
      10351
    2. 24h Kirppis

      Olen muuttamassa paikkakunnalle ja mietin olisiko tälläiselle liikkeelle tarvetta alueella?
      Jämsä
      10
      2488
    3. Suomessa eletään liian pitkään

      "Ihmisten on kuoltava" Asiantuntija varoittaa: Suomi ei ole valmis siihen, että niin moni elää pitkään: ”Kaiken täytyy
      Maailman menoa
      219
      2034
    4. Kerotakaa joensuun kontiolahden paiholan laitoksesta jotain

      Mun kaveri joutuu paiholan laitokseen nyt lähi aikoina niin voisko ihmiset kertoa minkälaista siellä on tarinoita jne ja
      Joensuu
      23
      1853
    5. Näyttääkö kaivattusi

      Miten hyvältä ❤️
      Ikävä
      72
      1110
    6. Sun ulkonäkö on

      Kyllä viehättävä. Kauniit piirteet. Todella sievät. Ja olemus on ihana. Olet tehnyt vaikutuksen.
      Ikävä
      49
      1084
    7. Olen niin haaveillut

      Sinusta. Ollut hullun rakastunut. Ajatellut kaikkea mitä yhdessä voisimme tehdä. Mutta ei ei yhtään mitään. Usko vaan lo
      Ikävä
      59
      919
    8. Oletko koskaan

      Tavannut/tuntenut ihmistä, jonka kanssa vuosisadan rakkaustarina olisi ollut mahdollinen, mutta joku este tuli väliin?
      Sinkut
      76
      918
    9. En voi ottaa

      Jos ikinä aiot ottaa yhteyttä, niin tee se nyt. On aika, kun todella todella tarvitsisin sinua. Naiselle.
      Ikävä
      43
      862
    10. Tuo yksi tampio vielä ilmeisesti kuvittelee

      Että joku itkee peräänsä täällä vinkuen jotain utopistista kadonnutta rakkauttaan kaksoisliekit silmissä leiskuen. Pyhä
      Ikävä
      88
      843
    Aihe