Apuja tarvittaisiin

Kertokaas nyt ihmiset minne ilmoitan ihmisistä jotka ostaa toiselta ihmiseltä koiran vain myydäkseen sen eteenpäin ja valehtelee kaupanteko hetkellä?Olen tännekin useampaan kertaan kirjoitellut,mutta aina ne poistetaan ja poliisi ei ole kiinnostunut asiasta. Muutama vuosi takaperin oli nuori pariskunta joka osteli ja myi koiria,toiset hylkäsivät matkan varrelle,ne saatin kiinni mutta monta koiraa ehti siinä välissä tulla kaltoin kohdelluksi.Helmikuusta lähtien olen etsinyt omaa koiraani jonka olinpaikkaa en tiedä,ne joiden eläin on kadonnut tietää sen tuskan ja ikävän määrän kun ei tiedä missä rakas eläin on.Mun ilmotusta ei edes huolita karkureihin tai mihinkään kadonneisiin kun on vain tullut huijatuksi.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos olet omaa tyhmyyttäsi myynyt koirasi ilman kirjallista sopimusta, jossa olisi maininta mm. kiertoon laittamisesta, niin siihen ei tosiaankaan puutu kukaan.

      Kaltoinkohteluihin puuttuu lähtökohtaisesti eläinsuojelueläinlääkäri, mutta hätätapauksessa voi paikalle kutsua myös poliisin. Jos kaltoinkohtelua ei ole tapahtunut, niin pelkkään koirien jatkomyyntiin ei puutu kukaan, jollei kirjallista sopimusta rikota.

      Yksinkertaista.

      • Anonyymi

        Joo,tyhmä olen ollut. Vaikka se lukisi paperilla ei ostajalla ole mitään velvollisuutta kertoa jos myy koiran eteenpäin. Onko se sinusta moraalisesti oikein? entäpä jos tuo sama osuisi sinun kohdallesi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo,tyhmä olen ollut. Vaikka se lukisi paperilla ei ostajalla ole mitään velvollisuutta kertoa jos myy koiran eteenpäin. Onko se sinusta moraalisesti oikein? entäpä jos tuo sama osuisi sinun kohdallesi?

        Suomessa on sopimusvapaus, joten kirjallista sopimusta on todellakin noudatettava, kunhan se on kohtuullinen. Että näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo,tyhmä olen ollut. Vaikka se lukisi paperilla ei ostajalla ole mitään velvollisuutta kertoa jos myy koiran eteenpäin. Onko se sinusta moraalisesti oikein? entäpä jos tuo sama osuisi sinun kohdallesi?

        Jos asiasta on tehty kirjallinen sopimus jossa koiran eteenpäin myyminen on kielletty, silloin asialle pystyy jotain tekemään. Jos ei ole, niin poliisi eikä muukaan taho tuskin auttaa, koira kun lasketaan suomessa tavaraksi.


      • Niin,siinähän tuo porsaanreikä juuri onkin kun koira luokitellaan tavaraksi ostaja saa tehdä sille mitä haluaa,näin olen poliisin suusta kuullut asian olevan.Ainoa pätevä paperi on sijoitussopimus. Mitähän sillä kauppakirjalla sitten tekee jos nimi on siinä väärä ja yhteystiedot? henkkareitako pitää alkaa pyytämään ?Mulla oli suullinen lupaus että koira palautuu takaisin jos ei sopeudu ja todistajan läsnäollessa,eli EI MENE KIERTOON!!!!Lupaus myöskin siittä että saan tulla katsomaan koiraa,väärä osoite ja puheluihin,viesteihin ei vastata.En ole ainut näiden ostajien huijjaama,älkää siis myykö halpaa koiraa ostajan noutamana,viekää itse ja niille jotka ostavat aikuisen kodinvaihtajan,kysykää edellisistä omistajista koska koira saattaa olla myyty itsensä vuoksi,eroahdistusta tai muita pitovaikeuksia jolloin uuden kodin täytyy olla parempi kun vanhan.


      • Anonyymi
        TEKAME kirjoitti:

        Niin,siinähän tuo porsaanreikä juuri onkin kun koira luokitellaan tavaraksi ostaja saa tehdä sille mitä haluaa,näin olen poliisin suusta kuullut asian olevan.Ainoa pätevä paperi on sijoitussopimus. Mitähän sillä kauppakirjalla sitten tekee jos nimi on siinä väärä ja yhteystiedot? henkkareitako pitää alkaa pyytämään ?Mulla oli suullinen lupaus että koira palautuu takaisin jos ei sopeudu ja todistajan läsnäollessa,eli EI MENE KIERTOON!!!!Lupaus myöskin siittä että saan tulla katsomaan koiraa,väärä osoite ja puheluihin,viesteihin ei vastata.En ole ainut näiden ostajien huijjaama,älkää siis myykö halpaa koiraa ostajan noutamana,viekää itse ja niille jotka ostavat aikuisen kodinvaihtajan,kysykää edellisistä omistajista koska koira saattaa olla myyty itsensä vuoksi,eroahdistusta tai muita pitovaikeuksia jolloin uuden kodin täytyy olla parempi kun vanhan.

        Vaikka antaisit sohvan uudelle omistajalle ja tekisit siitä kauppapaperit, joista käy selvästi ilmi, että sohva tulee palauttaa sinulle, niin ehto on täysin lainvoimainen. Poliisi ei tätä sinulle ehkä ole selittänyt, mutta näin se vain on. Eli kirjallisilla kauppapapereilla ongelma katoaa, usko jo. Silloinkin kohtuullisuus tosin on porsaanreikä, jota tulee varoa; yleensä ainoa tapa tehdä rajoittava ehto kohtuulliseksi on hinnan alennus. Siksi sijoituskoiratkin annetaan käytännössä ilmaiseksi vakuutta vastaan.


      • Mitähän kohtaa sinä itse et ymmärrä, jos kauppakirjaan ei saa oikeata nimeä tahi yhteystietoja, kenet sinä haastat oikeuteen?


      • Pyysin apuja, en syyttelyä ja haukkumista.
        Ensimmäinen kerta kun jouduin luopumaan koirasta joten en ole edes tiennyt että myöskin aikuisilla koirilla voidaan tehdä rahaa.


      • Anonyymi
        TEKAME kirjoitti:

        Mitähän kohtaa sinä itse et ymmärrä, jos kauppakirjaan ei saa oikeata nimeä tahi yhteystietoja, kenet sinä haastat oikeuteen?

        Vaikka se tiukkaa näemmä tekeekin, niin yritä nyt ihmeessä kuitenkin tajuta jutun pointti, kun apuja kerran kyselit. Älä kysy, jos tekee tiukkaa.

        Kirjallinen sopimus ON AINOA TAPA VARMISTAA ASIA. Tietenkin siinä pitäisi olla oikean ihmisen tiedot, sehän nyt ymmärtää pikkulapsetkin! Jos et ymmärtänyt tehdä kirjallista sopparia, niin en oleta sinun ymmärtäneensä myöskään varmistaa ostajien henkilöllisyyttä. Se ei silti poista sitä tosiasiaa tai tee muista ymmärtämättömiä, että OIKEIN LAADITTU kirjallinen sopimus on ainoa tapa ratkaista tällaiset ongelmat pitävästi.


      • Joo, sun apus riittikin mulle, kiitos vaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe