Leo Mellerin tekijäinoikeus-varkaus

Anonyymi

Leo Mellerin vuonna 1993 julkaistu kirja "Suomi romahti jo" sisältää kappaleen "Maapallon viimeinen rahajärjestelmä" sivuilla 119-125. Suurin osa ko. kappaleesta on kopioitu sanasta sanaan kääntäen suomenkielelle William F. Jasperin kirjasta "Global Tyranny … Step by Step" luvusta 10 "The New World Money System".
Meller ei mainitse kirjassaan mitään lähdekirjallisuusluetteloa eikä muutenkaan mainitse William Jasperin ko. kirjaa. Hän vain yksinkertaisesti kopioi Jasperia omana tekstinään.
Nousee mieleen kysymys: Onko hän mahdollisesti harrastanut tätä toimintaa muissakin kirjoissaan? Onko tekijäinoikeusvelkaa syntynyt paljonkin tekstien alkuperäisille kirjoittajille?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Heh. Tämäkin vielä. 🤭
      Herra "veljeä" hyväst siunakkoon!

      Aloittajalle: Meller on jo sen verran iäkäs ukko 👴, että tuskin on ollut ensikertalainen tai viimekertalainenkaan näissä puuhissaan.

    • Anonyymi

      Huhtikuussa 1986 Meller tuomittiin Helsingin raastuvanoikeudessa yhden vuoden, 10 kuukauden ja 20 päivän vankeuteen sekä 8 510 markan sakkoihin muun muassa vero-, kirjanpito- ja rahankeräysrikoksista. Samalla Patmos ry tuomittiin menettämään valtiolle vastoin rahankeräyslakia kerätyt 100 000 markkaa.[5] Helsingin Sanomien artikkelin mukaan tuomion peruste oli Patmos ry:n rahojen kavaltaminen ja veropetos.[4] Meller itse väitti tuomion olleen osa ajojahtia, joka häneen kohdistettiin Raamattujen salakuljetuksesta Neuvostoliittoon.[4] Päiväkirjaa patmoslaisuudestaan pitäneen naisen mukaan Meller kirjoitti lahjoittajille vääriä laskuja sanoen, että Saatanalta saa kerätä kaiken rahan kaikin keinoin.[4]

      Mellerin toiminta on herättänyt ajoittain myös julkista arvostelua. Helsingin Sanomien toimittaja Harri Nykäsen artikkelin mukaan Melleriä on arvosteltu erityisesti rahankeräysmenetelmistä, vallantavoittelusta, naissuhteista ja maineenkipeydestä.[4]

      Pastori Seppo Juntunen on arvostellut Mellerin toimintaa kertoen hänen painostavan arvostelijoitaan vaikenemaan. Kiista johti vuonna 2006 lehtikirjoitteluun Kirkko ja kaupunki -lehdessä, joka keräsi myös Mellerin uhrien haastatteluja anonyymisti.

      Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kertoi blogissaan Mellerin sekaantumisen kristillisdemokraattien vaalikampanjoihin johtaneen hänen siirtymiseensä pois kristillisdemokraateista Kokoomuksen riveihin.[2][11]

      Kirkko ja kaupunki -lehti kertoi 3. joulukuuta 2006 Mellerin tehneen poliisille tutkintapyynnön lehden kirjoituksista.[2] Ristin Voitto -lehden (9.5.2007) mukaan Leo Meller ei saapunut sovittuun aikaan mennessä poliisiasemalle kertomaan näkemystään kunnianloukkauksesta. Näin ollen poliisi tulkitsi asian rauenneeksi. Meller sanoi luopuneensa oikeusjutusta antaakseen sovulle mahdollisuuden.

      Vuoden 2012 verotustietojen mukaan eläkkeellä oleva Leo Meller tienasi yhteensä 151 858 euroa eli enemmän kuin kirkon piispat.[12] Meller perusteli blogissaan tekevänsä työtä aamusta iltaan ja tuovansa Patmokselle enemmän tuloja kuin hänen palkkansa.[13]

      (lähde wikipedia)

    • Nuo 1986-vuoden kirjanpitomerkinnät ja muut peittelyt liittyvät silloiseen valtavaan venäjänkielisten raamattujen painatukseen, varastoimiseen ja salakuljetukseen. Elettiin vielä kommunismin ja NL:n ja aikaa ja Suomella oli omat poliittiset kytkökset ja olisi voitu puuttua siihen hommaan valtion taholta. Itsekin olin tavalla ja toisella noissa puuhissa mukana. Kyllä Patmos ja Leo Meller oli vihattu paketti NL:ssa. Kyllä se rajatenteissä tuli esille. Kyllä ne naapurimaan Jumalan Sanan levitykseen ja painatukseen piilovarat silloin menivät. Ja miksi täällä käsitellään Leo Melleriä joka ei ole ollut koskaan helluntailainen.

      • Anonyymi

        Leo Meller sekä Patmos-järjestö ovat tehneet paljon arvokasta työtä evankeliumin levittämisessä sekä siihen kytkeytyneeenä humanitääristä avustustyötä etenkin juutalaisten parissa. Vanhojen virheiden kaivelu on mennyt kohtuuttomuksiin ja ne ovat ymmärtääkseni käsitelty loppuun.


      • Anonyymi

        Kuules salopuu, ei pidä usko kaikenlaisia "selityksiä". Mellerin toiminta on ollut hyvin kyseenalaista. Hän ei noudattanut lakia, mikä ei johtunut vain jostain Raamattujen viemisestä Neuvostoliittoon. Mellerillä on ollut avioliiton ulkopuolisia suhteitakin.

        Meller on osannut taitavasti käyttää hyväkseen suomalaisten Israel rakkautta ja tehnyt siitä amerikkalaistyylisen kirkkoliiketoiminnan.

        On asiallista ottaa esille tässä kohtaa vanhat teot, koska ne kuvaavat, mitä Meller on. Ei hän ole siitä ajasta muuttunut.

        Patmoksella on mahdollisuus puhdistua Melleri vaikutuksesta, kun hän jää kokonaan sieltä pois tai kun Mellerin aika jättää.


    • Anonyymi

      Vuosina 1965-1967 Melleri kävi helluntaiherätyksen raamattukoulussa Yhdysvalloissa. Wikipedia.

    • Anonyymi

      Patmos blogi. Leo Meller 1.11.2013. "Joka tuntee minut ja talouskäsitykseni, tietää, että raha on minulle suuresti pyhä."

    • Anonyymi

      Ei kai kukaan oikeasti ajattele, että Meller ja kumppanit ihan hyvää hyvyyttään ja täysin ilmaiseksi veivät Raamattuja ym silloiseen Neuvostoliittoon. Toiminta oli tuoisaa bisnestä ja nuo ilmaiseksi tarkoitetut Raamatut myytiin siellä kovaan hintaan. Kysyntä synnyttää tarjontaa, kuten sanotaan.

      • Muuten ystävät tuntien täysin uskottavaa, mutta mistäs iivana kaivoi rahat Raamattujen ostoon? Kansa oli etenkin valuutan suhteen persaukista ja tuohon aikaan alkoi olla yhä persaukisempaa. Yhdysvalloista?


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Muuten ystävät tuntien täysin uskottavaa, mutta mistäs iivana kaivoi rahat Raamattujen ostoon? Kansa oli etenkin valuutan suhteen persaukista ja tuohon aikaan alkoi olla yhä persaukisempaa. Yhdysvalloista?

        Täytyy muistaa, että mukana bisneksessä oli myös sikäläiset jobbarit. Raamatut kopioitiin paikallisten toimijoiden toimesta ja väki sai kopiot (ja kopioiden kopiot) halvalla. Jos ottaa huomioon silloisen NL:n väkimäärän niin voi laskea, paljonko se teki rahassa.


    • Anonyymi

      Mellerillä on aina ollut paljon yhteyksiä Amerikkaan ja siellä vaikuttaviin seurakuntiin. Hän lukee niiden lehtiä ja kirjoja ja ottaa niistä sensaatiomaisen aineksen, kääntää suomeksi ja esittää omissa nimissään Suomessa sensaationälkäisille uskovaisille. Hän on löytänyt oikean rahasammon. Häntä on pidettävä etevänä liikemiehenä.

      Meller on jäänyt lukemattomia kertoja kiinni valheista ja vääristä profetioista mutta hän on hyvin paksunahkainen eivätkä ne ole hidastaneet tahtia ollenkaan.

      80-luvulla Meller julistettiin harhaoppiseksi helluntailaisten toimesta mutta myöhemmin suhteet normalisoitiin, Meller taisi osata käyttää tilannetta vain hyväkseen esiintymällä marttyyrina. Toisaalta Mellerin edustama menestysteologia levisi myös helluntaiseurakuntiin.

      Ovela mies ja etevä liikemies ja hyvä ihmistuntija (lue: Ihmisten petkuttaja) on Meller.

      • Anonyymi

        Puhut täyttä asiaa!


    • Anonyymi

      Jos ihminen ei ole kiinnostunut myöntämään rikkomuksia, niin Jeesus joutuu toteamaan tuomiopäivänä etten ole koskaan tuntenut sitä.

    • Anonyymi

      Jeesuksen vastaus tuomiopäivänä kaikille kristityille, jotka eivät ole kiinnostuneet myöntämään rikkomuksiaan on se että en ole koskaan tuntenut teitä, menkää pois te laittomuuden tekijät. Teillä ei näytä olevan syntejä joiden takia kuolin.

    • Anonyymi

      Meller on älykäs mies, ja olisi pärjännyt alalla kuin alalla. Hän huomasi jo varhaisessa vaiheessa uskovaisten piireissä liikkuvan löysää rahaa joka vain odotti poimijaansa. Hyvin hän on leiviskänsä hoitanut, ja tottahan toki kateellisia panettelijoita aina löytyy. Mellerin toimintaa se ei ole kuitenkaan merkittävästi haitannut.

      • Anonyymi

        Olet sikäli oikeassa, että Patmos on taitavasti rakennettu liikeyritys, joka on pystynyt myymään omaa tuotetaan saaden paljon kauppaa. Sitten on ihan eri asia, miten onko kaikki ollut raamatullista. Ei ole ollut. Mellerillä on paljon väärää opetusta ja luurankoja kaapissa, jotka hän on pystynyt syöttämään hyväuskoiselle asiakaskunnalleen Israel työn varjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet sikäli oikeassa, että Patmos on taitavasti rakennettu liikeyritys, joka on pystynyt myymään omaa tuotetaan saaden paljon kauppaa. Sitten on ihan eri asia, miten onko kaikki ollut raamatullista. Ei ole ollut. Mellerillä on paljon väärää opetusta ja luurankoja kaapissa, jotka hän on pystynyt syöttämään hyväuskoiselle asiakaskunnalleen Israel työn varjolla.

        Huomautan tähän väliin, että tuollainen "Israel-työ", joka on siis juutalaisuuden vastaista (kuten NL:ssakin juutalaisuuden ja NL:n yhteiskunnan vastaista), vaatii viranomaisten voitelurahaa.

        Sillä Israelissa juutalaisten käännyttäminen, pois isiensä uskosta, lienee edelleenkin rikos, siis kiellettyä.

        Juutalaiset liikemiehethän eivät ole goy'n petettävissä. Asia siis vaatii myös rikolliset juutalaiset bisnesmiehet, jotka luovat juutalaisiin uppoavat valheet ja hankkivat, samoin juutalaisten Jumalasta piittaamattomilta, ateisti-viranomaisilta luvat, korruption avulla.

        Tuossa keväämmällä Hgin juut.srk keräsi rahaa, uusien joitain turvallisuuslaitteitaan. Hövelisti annoin minäkin sinne roposeni. Sitten vasta luin, että asiaan oli sekaantunut myös Leo Meller! Hän lupasi kolminkertaistaa jokaisen lahjoituksen. MV?!

        Kehtasi! Väheksyi srk:n ystävien pikku lahjoituksia ja tunkeutui väliin rahapusseineen! Itselläni ei ole mitään tekemistä umpisivistymättömän 🤠, Suomen ruotsalaisen, jenkki L. Mellerin kanssa ja oma lahjoitukseni oli jo valmiiksi n. viisinkertainen varallisuuteeni nähden!

        Leo Meller ei kuulu "ystäviini", eivätkä myöskään minun ja juut.srk:n väliset, mahd. raha-asiatkaan kuulu hänelle.

        Miten taloushuijari L. Mellerillä voi olla tuollainen valta-asema Hgin juut.srk:ssa? Meni luottamus myös tuohon srk:aan.

        Pysy, Perkele 🤡, pois minun rahapussiltani!
        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomautan tähän väliin, että tuollainen "Israel-työ", joka on siis juutalaisuuden vastaista (kuten NL:ssakin juutalaisuuden ja NL:n yhteiskunnan vastaista), vaatii viranomaisten voitelurahaa.

        Sillä Israelissa juutalaisten käännyttäminen, pois isiensä uskosta, lienee edelleenkin rikos, siis kiellettyä.

        Juutalaiset liikemiehethän eivät ole goy'n petettävissä. Asia siis vaatii myös rikolliset juutalaiset bisnesmiehet, jotka luovat juutalaisiin uppoavat valheet ja hankkivat, samoin juutalaisten Jumalasta piittaamattomilta, ateisti-viranomaisilta luvat, korruption avulla.

        Tuossa keväämmällä Hgin juut.srk keräsi rahaa, uusien joitain turvallisuuslaitteitaan. Hövelisti annoin minäkin sinne roposeni. Sitten vasta luin, että asiaan oli sekaantunut myös Leo Meller! Hän lupasi kolminkertaistaa jokaisen lahjoituksen. MV?!

        Kehtasi! Väheksyi srk:n ystävien pikku lahjoituksia ja tunkeutui väliin rahapusseineen! Itselläni ei ole mitään tekemistä umpisivistymättömän 🤠, Suomen ruotsalaisen, jenkki L. Mellerin kanssa ja oma lahjoitukseni oli jo valmiiksi n. viisinkertainen varallisuuteeni nähden!

        Leo Meller ei kuulu "ystäviini", eivätkä myöskään minun ja juut.srk:n väliset, mahd. raha-asiatkaan kuulu hänelle.

        Miten taloushuijari L. Mellerillä voi olla tuollainen valta-asema Hgin juut.srk:ssa? Meni luottamus myös tuohon srk:aan.

        Pysy, Perkele 🤡, pois minun rahapussiltani!
        .

        Verkostoituminen on menestyvän liike-elämän ehdoton vaatimus. Se jos mikä vaatii pelisilmää ja markkinoiden hyvää tuntemusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verkostoituminen on menestyvän liike-elämän ehdoton vaatimus. Se jos mikä vaatii pelisilmää ja markkinoiden hyvää tuntemusta.

        Varmastikin. Kyseessä siis tämän maailman liike-elämä.

        No, puhuihan kyllä Jesse myös rahanvaihtajien pöydästä ja talenteista... mutta siltikin. 💰


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomautan tähän väliin, että tuollainen "Israel-työ", joka on siis juutalaisuuden vastaista (kuten NL:ssakin juutalaisuuden ja NL:n yhteiskunnan vastaista), vaatii viranomaisten voitelurahaa.

        Sillä Israelissa juutalaisten käännyttäminen, pois isiensä uskosta, lienee edelleenkin rikos, siis kiellettyä.

        Juutalaiset liikemiehethän eivät ole goy'n petettävissä. Asia siis vaatii myös rikolliset juutalaiset bisnesmiehet, jotka luovat juutalaisiin uppoavat valheet ja hankkivat, samoin juutalaisten Jumalasta piittaamattomilta, ateisti-viranomaisilta luvat, korruption avulla.

        Tuossa keväämmällä Hgin juut.srk keräsi rahaa, uusien joitain turvallisuuslaitteitaan. Hövelisti annoin minäkin sinne roposeni. Sitten vasta luin, että asiaan oli sekaantunut myös Leo Meller! Hän lupasi kolminkertaistaa jokaisen lahjoituksen. MV?!

        Kehtasi! Väheksyi srk:n ystävien pikku lahjoituksia ja tunkeutui väliin rahapusseineen! Itselläni ei ole mitään tekemistä umpisivistymättömän 🤠, Suomen ruotsalaisen, jenkki L. Mellerin kanssa ja oma lahjoitukseni oli jo valmiiksi n. viisinkertainen varallisuuteeni nähden!

        Leo Meller ei kuulu "ystäviini", eivätkä myöskään minun ja juut.srk:n väliset, mahd. raha-asiatkaan kuulu hänelle.

        Miten taloushuijari L. Mellerillä voi olla tuollainen valta-asema Hgin juut.srk:ssa? Meni luottamus myös tuohon srk:aan.

        Pysy, Perkele 🤡, pois minun rahapussiltani!
        .

        melleri on jo ikämies ja menee tililleen aikanaan kuten me jokainen.

        kirjoitelkaamme siis viimeisen tuomion kestävällä tavalla!


    • Anonyymi

      Patmos blogi 2.11.2013 Leo Meller. "Joka tuntee minut ja talouskäsitykseni, tietää, että raha on minulle suuresti pyhä."

    • Anonyymi

      Meller ei halua pihaistakaan heviartistien Raskasta Joulua -kiertueesta, koska mustavalkoiseen narratiiviin tulisi epäjatkuvuutta.

    • Anonyymi

      Kateelliset ärmättää, kun joku tekee hyvää bisnestä. Leo Meller Respect ja isosti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe