Raamattu opettaa Pyhän Hengen kuuluvaa ja näkyvää toimintaa

Anonyymi

Alkuseurakunnan aikana julistetun evankeliumin tulokset olivat välittömästi näkyvissä erilaisissa ilmiöissä. Sanaa julistettiin ja "Jumala vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta". Mark. 16:15-20.
Pyhä Henki loi evankelioimistilaisuuksiin pyhän tunnelman, jossa näytti todeksi synnin, jonka tuloksena ihmiset tekivät parannuksen ja tulivat kasteelle. Apt. 2:36-41.

"Kun tämä (kielilläpuhumisen) ÄÄNI KUULUI.." Apt. 2:6. 10:46.

Rukoiletko sinä alkuseurakunnan tavalla ihmeitä tapahtuvaksi:
"Ja nyt, Herra! Katso heidän uhkauksiaan ja anna palvelijoittesi puhua täysin rohkeasti sinun sanaasi. Ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän palvelijasi Jeesuksen nimen kautta.” Kun he olivat rukoilleet, vavahteli paikka, jossa he olivat koolla, ja he kaikki täyttyivät Pyhällä Hengellä ja puhuivat rohkeasti Jumalan sanaa." Apt. 4:29-31.

Ja mikä olikaan rukouksen seuraus:

"Apostolien kätten kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä. Uskovat olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä, eikä kukaan ulkopuolisista rohjennut liittyä heihin. Mutta kansa kunnioitti heitä suuresti, ja yhä enemmän tuli niitä, jotka uskoivat Herraan, miehiä ja naisia joukoittain. Sairaita kannettiin jopa kaduille ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa ohi edes hänen varjonsa koskettaisi jotakuta heistä. Myös ympärillä olevista kaupungeista tuli paljon ihmisiä Jerusalemiin. He toivat mukanaan sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia, ja kaikki tulivat parannetuiksi." Apt. 5:12-16.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taisivat alkuseurakunnan kristityt olla äärikarismaatikkoja enemmän kuin nykyiset. Päättelen laitetuista Raamatun paikoista.

    • Anonyymi

      Opettaako raamattu muka noin?

      • Anonyymi

        Heti kun kyse hengellisistä asioista ja kovasta äänestä tulee vastustusta. No miettikääpä onko meteliä kaikenlaisissa urheilukilpailuissa, entä tivolit, moottoriurheilu, jääkiekko-ottelut.


      • Anonyymi

        Kas vaan, kun on niin selvää tekstiä raamatusta. On trollien vaikea keksiä vastustusta. Herra toimii tänäänkin kuten ennen.


    • Anonyymi

      Kyllä aloituksen opetus on suoraan Raamatusta. Ehkä tämä alue kaipaa tarkistusta.
      Tässä yksi Raamatun opetus niille, jotka vastustavat Pyhän hengen näkyvää ja kuuluvaa toimintaa,
      selvitykseksi soppaan:
      "Heillä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Karta sellaisia! " 2 Timot. 3:5.

      • Anonyymi

        Lueppa asiayhteys 2.Tim. 3:5. Saa mitä hyvänsä, kun ottaa raamatusta jakeen sieltä, toisen täältä. Edelleen tänäänkin ihmeet ja merkit seuraavat julistettua Sanaa. Esim . Mark.16.


      • Herra asetti pastoriviran, jossa julistetaan Kristuskeisesti Raamatun Sanaa ja Herran säätämät sakramentit oikein jaetaan. Niiden kautta Pyhä Henki toimii, koska niin on Herra itse luvannut ja säätänyt.

        Uskonnollinen fiilistely ja tunnepitoiset ihmiskeskeiset ''minä sitä, minä tätä''- todistuspuheenvuorot ovat tyypillisiä uskonnollisuudelle, jolla on jumalisuuden ulkokuori.

        Jumalan voiman eli Sanan ja sakramenttien sijaan muotojumalinen uskoo siis OMAN uskonratkaisunsa ja OMAN uskonvarmuutensa voimaan, toisinsanoen ihmisvoimaan.

        Pyhää Henkeäkin motojumalinen kohtelee kuin pahaista juoksupoikaa tai pizzataksia, jonka voi aina tilata paikalle vaikkapa itkuisella huuto-karjunnalla tai toistamalla mantramaista ylistysbiisiä niin kauan että silmät muljahtavat nurinpäin kun ylistäjä vaipuu transsiin.

        Tosiasiassa kyse on sielullisesta ilmiöstä nimeltä ''muuntunut tajunnantila'', johon herkästi suggeroituvat ihmiset vajoavat. Muinaiset shamaanit käyttivät samaa tekniikkaa, joten ei mitään uutta auringon alla.

        Kristillinen hengellisyys ei kuitenkaan perustu tälläiseen ihmisen uskonnolliseen hurmosteluun, vaan selväsanaiseen evankeliumiin, jonka keskuksena on Kristus ja Jumalan suuret teot, eikä ihmisen tunteet, kokemukset ja uskonratkaisut.


    • Anonyymi

      Matt.21:43 Biblia (1776) Sentähden sanon minä teille: Jumalan valtakunta pitää teiltä otettaman pois ja annettava pakanoille, jotka se hedelmän tekevät. Ap.t. 13:46 Biblia Niin Paavali ja Barnabas puhuivat rohkiasti ja sanoivat: teille piti ensin Jumalan sanaa puhuttaman; vaan että te sen hylkäätte ja luette itsenne mahdottomiksi ijankaikkiseen elämään, katso, niin me käännymme pakanain tykö. Kirjoitetaan: iankaikkiseen. Ap.t.22:21. 28:28

    • Anonyymi

      Kun Jeesus Kristus asuu uudestisyntyneessä ihmisessä, niin totta Hänen , eli Jumalan Henki asuu ihmisessä uudestisyntymisestä lähtien. Ihmisessä asuu Jumalan Sana. Mitä muita "henkiä" sitten vielä muka pitäisi odotella tai odottaa,etsiä ( erikoismiesten, naisten käsien alla ) "Hengen täyteyttä, voimalla pukemista"? Apostoli Paavalin mukaan evankeliumi on Jumalan voima . Room.1:16,17. Eri asia on Jumalan voima vaikutukset mm. Hengen lahjojen vaikutuksesta kuin tavoitella jotakin "täyttymistä" eri tapahtumana.

      Apostoli Paavali kertoi miten elää "Hengen täyttämää elämää" ( sama teema Kol.3:16,17.) Ef. 5:18.".. Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, 19. puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle, 20. kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä..." juuri aikaisemmin hän oli kertonut miten ei tulisi elää Ef.5:3.- 18.

      Kun uskonnollinen( niin juuri "uskonnollinen" ulkouori ) ihminen lopettaaa lihan mielen juoruilun , tms. ja alkaa puhua Jumalan Sanan ilmoitusta so. evankeliumin sisältöä, sanomaa hänessä, hänen välityksellään alkaa vaikuttamaan Jumalan Henki joka yhtyy Jumalan Sanan ilmoitukseen. Ef.5: 18.-20. , Kol. 3:16.,17.

      2.Kor. 13: 5.".. Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta. .."


      Room.8: 9"... Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa. 10. Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden. 11. Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu. 12. Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme. 13. Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. 14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. 15. Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!" 16. Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia..."

      ( ".. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. .." MITEN "HENKI" kuljettaa? Tekstin asiayhteyden mukaan "Hengellä kuoletatte ruumiin teot" , eli parannukseeen, kääntymykseen pois lihallisten himojen mukaan elämisestä so. lihan mukaan elämisestä" .............13.:".. Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. 14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia...." )

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Niin sen tekin kun olivat Kaikki Totuudessa / Kristuksessa Jeesuksessa YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitvästi YHTEN Kristukksen Jeesuksen seuraaja jäsenistökseen yhtyneinä.

      Tänä päivänä elävät ja toimivat suuressa hajaannuksessa vaheellisuudessa, = Raamatun UT vastaisuudessa yksimielisinä.

      Kristuksessa Jeesuksessa YKSI, mielisyyteen oikeaa suuntaa, ja siinä kaikessa täydellisyys päämäärä kohti veivään, jo alkuun tienviitoitusta tuolta...

      http://www.suomenkristityt.foorumimme.com

    • Anonyymi

      Matt.13:58 Ja heidän epäuskonsa tähden hän ei tehnyt siellä monta voimallista tekoa. Luuk. 6:19 Ja kaikki kansa tahtoi päästä koskettamaan häntä, koska hänestä lähti voima, joka paransi kaikki. Room.3:3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe