Köyhyystutkija ministerinä - mutta Sisäministeriössä 2019!

Anonyymi

Ministeri Ohisalo ja ministeriö laajemmin:
Kun vielä hyvin ( ja toivottavasti) muistamme edellisen hallituksen Kokoomuksen sisäministerinä aloittanut pj. 'pikkumies' P. Orpo julisti suureen ääneen ja moneen kertaan ja eri tilanteissa mm. maata kohdanneen yllättävän "pakolaistilanteen" ollessa kuumimmillaan yleisessä mielipiteessä jne. 2015-2016 jne. että "Suomen suurin turvallisuus-uhka on maan sisäinen - eikä siis tämän kummilapsikseen ja hyysäykseensä valtiovallan alaisuuteen laskemillaan muukalaisten taholta tullutta"!

Vertailupohjaksi Orvolla oli esittää vain omaan näkemykseensä perustuvaa havaintoa voimistuneen "vihapuheen" tai siihen verrattavan järjestäytymisen ("kansallismielisten lippukunnat", ja vapaaehtoiset turvapartiot mm. vastaanottokeskus-paikkakunnilla yms.).

No Supon omat havainnot ja julkitulot eivät silloinkaan tukeneet tätä Kokoomus-pelotetta, ja siten Supo ( turvallisuuspoliisi) eivät kokeneet maan turvallisuustilanteen heikentyneen, vaan uhka-parometri" näytti samaa kuin aikaisemminkin ja siis kaikilta olisin myös kansalaisten keskuudessa tarkastellen!

No eipä mennyt aikaakaan, kun hallituksessa ja Kokoomuksessa järjesteltiin ministeripaikkoja uudelleen ja uudeksi sisäministeriön päälliköksi tuli pontava "pohjalaisakka" Paula Risikko jonka otteet ja toimeenpanovalta aiheutti paljon sisäisiä muutoksia ministeriön hallinnossa - ja niinpä mm. ministerinä aikaisemmin ollutta Orpoa "tanssittanut" ja juoksuttanut päällikkö nainen Kd:n nimitys Päivi Nerg päätti pian ja sai lähteä Orvon perään Valtiovarainministeriöön "Sote-sotkua" edelleen sotkemaan ja loppuhan niiltä osin kertoo karua kieltään mitä saatiin aikaan! Työt jäi sekasortoiseen tilaan mutta palkka juoksee ja "kokemus ja asiantuntemus karttuu" - ihan kuin samoissa tehtävissä olleen "oikeuskanslerin" toisaalla ja omat sotkut ovat tulleet esiin muuta kautta - mutta mies se vaikenee kaikesta omakohtaisestakin!

Mutta palataan "turvallisuus-tilanteeseen" tuolloin joku vuosi sitten, - asiaan jota nyt lähti puolestaan arvioimaan Paula Risikko, ilmeisen tuntematta asioista muuta kuin mitä muut asiasta olivat kertoneet kuten juuri "esimiehensä" pj. Kok- Orpo!
Maailmalla ja Euroopassa alkoi tapahtua paljon terroristisia hyökkäyksiä tavallisiin kansalaisiin kohdistettuja tuho-iskuja ja niin myös Ruotsin Tukholmassa ja sittemmin jopa Suomessa mm. Turun torin puukkoisku jne.

Kaikesta tästä Sisäministeriön johdossa ollut Risikko teki pian hätäisiä tulkintoja ja määräsi ensin mm. Eduskuntatalon erityissuojeluun ja tarkkailuun ministeriöstä katsoen mahdollisten - ( mutta täysin kuviteltujen) ja näkyvien turvallisuustoimien kohteeksi! Todella näin tehtiin, oliko ministerin "serkkupoika" Suposta asialla ja tukemassa sitä näkemystä - emme tiedä!

Ps. >> Huom. kansasta ei niin ollut väliä kunhan maan korkein hallinto Eduskunta olisi suojeltuna!?

No siitä luovuttiin vähin äänin, ehkä noloinakin sillä pian sen jälkeen tai oliko sitä ennen jo - Risikon vuoro oli lausua ja yhtyä näkemykseen Orvon aikaisempaa kantaa peesaten - Suomen suurin turvallisuus uhka lähtee maan sisältä ja oli hänestä siis ilmeistä että oman maan kansalaiset ovat se UHKA"! Siis me kaikki!?
Muistatte miten mm. "VIHAPUHE" oli asia ja aihe josta tehtiin yksi täydellisen demonisoitu ilmiö maassa jolle tuli saada loppua keinolla millä hyvänsä!

Olihan jo Orpo aikanaan aloittanut tämän "vihapuheen" lopettamisen eli kansalaisten sananvapauden riistämisen aikeensa jonka vakuutti onnistuvansa kitkettäväksi!

Monissa piireissä ei vain kansan riveissä Orvolle naurettiin, hän osoitti monen poliisipäällikön tavoin miten absurdia asiaa he ajavat takaa - "vihapuhetta"!!!
( *No se yksikin poliisipäällikkö Helsingistä on nyt itse syytettyjen penkillä ja pidätetty virastaan omien ylilyöntiensä ja leväperäisyyden takia!).

Mistä näitä tekaistuja "uhkakuvia" virisi muualta kuin tarkoitushakuisesta poliittisesta ilmapiiristä jolla haettiin jotain lisäpisteitä tehokkaasta poliittisesta toiminnasta, kun itse syyt ja sen mukaiset asiat jäivät peittoon ja selvittämättä!?

NYT TULLAAN TÄHÄN päivään - Sdp:n ja kuten Vihreiden hallitus aikaan, uusin sisäministeri "köyhyystutkija" Ohisalo on jo nyt ilmoittanut näkemyksensä joka koskee maan sisäistä turvallisuutta - ja se kumpuaakin nyt aivan muista lähtökohdista kuin mitä esim. Kokoomus-hallitus on asiat kokenut!

Tri ja ministeri Ohisalo näkee eriarvoistamisen olevan keskeisempiä uhkia maan sisäiselle vakaudelle - ja onkin varsin oikeassa jopa maallikon mielestä - näin sen voisi jopa kuvitella olevankin!

Odotetaan mitä konkreettista tällä kertaa tulee - akaisempien uhkailujen ja pakotteiden sijaan?

Mutta Ohisalon "haamu" on julkitulonsa jälkeen myös "natsit" joita siis Vihreästä ministeristä ja puheenjohtajasta maassamme on edelleen?
Hän ilmoittaa ettei pelkää niitä!

Menestystä siinä jahdissa jos poliittinen agenda eli ko. ministeriö oliskin väärä paikka tasa-arvoa ajamaan?

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. En ole rakastunut

        Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
        Ikävä
        414
        4490
      2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

        Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
        Maailman menoa
        243
        2228
      3. Olen ärtynyt koska

        minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
        Ikävä
        68
        1630
      4. Suomalaiset marjat loppuvat

        Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
        Maailman menoa
        159
        1437
      5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

        Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
        Perussuomalaiset
        289
        1315
      6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

        Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
        Suomussalmi
        67
        1127
      7. Mitä teen väärin?

        Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
        Sinkut
        137
        1084
      8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

        ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
        Maailman menoa
        167
        1065
      9. Haluaisin tietää

        mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
        Ikävä
        60
        1011
      10. Puhutko toisista ihmisistä

        pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
        Ikävä
        118
        957
      Aihe