Porinapadan yleiset kesäporinat jatkukoon täällä

Siirrytän uuteen aloitukseen, missä "Honoritkin" pysyy vauhdissa mukana kuten kerran sovimme.
Toivomme kuten aina hyvien ja viisastuneempien juttuijen jatkuvan mahdollisimman monen kirjoittajan voimin tällaisessa aihe täysin vapaa kirjoittelussa.

465

<50

Vastaukset

 • Jatketaan heti uusi ketju käyntiin kommentoimalla älykännyköitä sun muita Honoreja erilaisten käyttäjien osalta.
  Ne vehkeet ovat nykyihmisille suolan luokkaa normaaliudessa. Ilman ei enää tahdo tulla toimeen.
  On kuitenkin vielä ihmisiä jotka eivät ole älykännyyn siirtyneet joko siksi ettei koe sitä kosketusnäytön opettelua enää tarpeelliseksi tai esimerkiksi minun tapauksessani oli kyllä älykännykkää vuosien mittaan, viimeksi aika hyvä Samsung Galaxy 5 minkä annoin lopulta muusikolle kun itse en puhelinta tarvitse sattuneesta syystä kuin tekstiviestikäyttöön.
  Liioin ei ole ollut matkallakaan tarvetta vaan aina on ollut läppäri matkassa ja se kotimaassa mokkulalla verkossa matkoillakin tai sitten ulkomailla aikaisemmin wifillä verkossa tai muuten paikallisyhteydellä kuten Dubaissa konttorin puhelinlinjassa nettiin.
  Täällä kotona missä nykyisin pakosta joutuu suurimman osan aikaansa viettämään on sitten tämä "komentokeskus" viimeisen päälle pöytäkoneella, isolla monitorilla ja kunnon kiipparilla. Älypuhelimelle ei silloin paikkaa eikä tarvetta ole muodostunut.
  Mutta kyllä nykyihmiselle on mobiilisti kaikki tarjolla siinä pienessä vekottimessa.
  Sitä en tiedä onko se lopulta ajattelun kehittymiselle hyväksi, että kaiken saa taskusta otetulla koneella esiin missä vaan. Ehkä siitä syystä nykynuoret ovat ihan addiktoituneita siihen vimpaimeen, ja ilmeisesti pitävät sitä huonoimmillaaan nukkuessaankin kädessä tai ainakin tyynyn vieressä.
  On minunkin kyllä todettava että kyllä olisi ollut tiedon hankinta helppoa omina opiskeluaikoinaankin, jos olisi tietokoneet olleet, mutta siihen aikaan oli vielä laskutikut ja ensimmäisiä sähkölaskimia alkoi tulla markkinoille vasta kun viimeiset opiskeluajat olivat käsillä. Varsinainen tietokone kuten commodore 64 ja kännykät olivat silloin vielä scifiä kaukana tulevaisuudessa.
  Niin muuttuu maailma jos tarpeeksi kauan elää.

 • Kyllä opiskelussa kirjoilla on vielä merkittävä osuus ja vempaimet vain suorittavat laskut sun muut avustavat toimet. Varmaan kuitenkin niiden kirjojenkin osuus on pienenemässä.

  Joissakin duuniyhteisöissä puhelimilla voi sitten luoda vaikka ryhmän tehtäviin lisäyksiä, parannuksia sun muuta, mitkä näkyvät heti ryhmän jäsenten vempaimissa, ovat tekijät sitten vaikka maailman toisella puolen. Tietysti näin myös tapahtuu yksilöllisissä työtehtävissä ja puhelin tekee yhteistyötä sen tietokoneen kanssa.

  Se, että nykyään se "duunari" on aina saavutettavissa, langan päässä, se sitten on sopimuskohtaista eri duunijestoilla.

  Tällaisen tavallisen eläkelläispulliaisen kohdalla on niin, että se vanha tapa maksaa laskut pankissa ei johtanut ajattelun kehittymiseen. Ei myös roikkuminen eri virastoissa. Kyllä digi on suorastaan vallankumous.

  Ja hei, kartta nähtävissä parilla napin painalluksella. Ja klikkaus, haluan tuonne ja het alkaa täti / setä selittämään, että "älä hyvä sinne mene, lasken uudelleen". Juu ja ne neuvojat, jotka joskus saattoivat sanoa, että osta kartta, nekin ovat hiljenneet

 • Ennen duuniin lähtöä, pohdin Pihlajalinnaa

  Onko tuo YT neuvottelu enne tulevasta? Eli yksityiset lääkäriasemat tulevat pienenemään.

  Nyt ainakin hoitajamitoitus on helpompi tehdä ja ehkä saadaan lääkäreitäkin terveysasemille.

 • Enkä vieläkään hommissa, vaan tunnustan. Jos joutuisin käyttämään Helsingissä julkisia, niin miten ostan lipun?

  Vaatisi hiukka perehtymistä. Samoin pysäköintimaksun suorittaminen ilman kolikoita. No kerran kyllä pankkikortilla sen tein, mutta kait se kännymaksaminen on se valtavirta.

  No onneks on google

 • No ni, 0,7 kuutiota koivupölliä pihalla. Se on noin 1,5 x 0,7 = 1 pinokuutiota, joten tavalla tai toisella olen käsitellyt 1000 kiloa tänään.

  Helle häiritsee, mutta hyttysiä vähemmän.

 • Pakkohan tuohtakin oli talteen ottaa http://bot.fi/30tn ja testataan, nappaako robo.

  Ei parasta tuohta ja vaatisi käsittelyä. Pintakerroksen siklaamista ainakin. Kyllä lähti iloisesti irti

  Lunttasin ja kertovat joskus polttaneen hapettomasti tuohesta mönjää, kumimaista liimaa. Kuinka monitaitoisia ovatkaan entisajan ihmiset olleet.

  • Siinähän vasta tuohet oli. Taisikin olla kunnon koivua se kuutio minkä motitit päivällä.
   Onneksi et sentään mennyt hirteen niinkuin tuossa ihdessa aamupäivällä poistetussa lyhyessä viestissä toivottiin sinun ja kavereittesi menevän. No se oli robolle liikaa ja robo kävi sen nopeasti poistelemassaa mutta ehdin lukaista sen ennen poistoa. Lyhyt viesti mutta hyvin tuttu kirjainjälki. No niihinhän emme enää vastaa kuitenkaan, mutta lähettäjä sai hakemaansa huomiota robolta.

   Minäkin näin tiistaiksi olin aika ahkera, eli olin taas maisemissa ja kaupoissa. Nyt kahdessakin ja sitten tuli musicantti kyläilemään. Tuli junalta juuri kun parkkeerasin Relluni kauppareissulta parkkipaikalle. Oli hiukan etuajassa. Siksi tuli vastaan jo parkkipaikalla ollessani kotiin menossa häntä odottamaan.

   Minä en tuosta tuohen mönjätiedosta ollut lainkaan selvillä joten onneksi on jotain jäänyt minultakin kahlaamatta. Mielenkiintoista kuitenkin. Vanhat polvethan osasivat oikeasti tehdä puusta paljon muuta jo kauan ennen sellun keksimistä. Tervaa päätuotteena, mutta muitakin tisleitä, syötävää, kuituja, tuohesta melkein mitä vaan..
   Mutta ajat ovat muuttunuut. Nyt jos joku cityvihreä hesasta laitettaisiin vaikka hehtaarin kokoiseen oikeaan metsään, niin he alkaisivat huutaa apua
   Se muuten Juhannus taitaa olla tuloillaan!


  • "Tuttu kirjainjälki"

   Mikko Repolaisen tunnistuskyvyssä ei ole kehumista. Onhan täällä haukuttu puolin ja toisin, mutta kenenkään henkeä en ole uhannut. Miksi olisinkaan, olet minulle niin vähäpätöinen kuin vain tuntematon ilkeä mies voi olla.

   Tämäkin tietysti poistetaan, mutta keksin jotain muuta. Ihan kaikkea ei tässäkään sanasodassa pidä sallia.

   Onko mahdoton uskoa, että joku muu voisi kantaa kaunaa teille kaveruksille. Sen verran sisäänlämpiävää höyryä sieltä hönkää.

   Ylläpidolle: onko täällä siis sellainen sääntö, että rekisteröity voi heitellä aiheettomia syytöksiä miten haluaa, mutta puolustautuminen on pelkältä anonyymilta kielletty?


 • Minusta on merkillinen ristiriita aloituksen "kutsuvan vapaamielisyyden" välillä ja sen välillä, miten muutamaa kommenttia myöhemmin sama gentlemanni käy aiheettomasti ja rumasti syyttämään kirjoittajaa, jonka "tutun kädenjäljen" on tunnistavinaan.

  Tiedän kyllä jokaisen tänne kirjoittavan, jotta syytöksen kohteesta ei liene epäselvyyttä.

 • No ni, Attendo samassa tilanteessa kuin Pihlajalinna. Kun kokkarit eivät pysty nyt lupaamaan rahoitusta niin helposti veroeuroilla, niin ei muuta kuin ihmisiä pihalle.

  Näin sitä saa julkinen toivottavasti kipeästi kaipaamaa työvoimaa.

  Tulossa Juhannus, hiljaisuuden juhla. Siis minulle sellainen. Häslinkiä tietty monessa paikassa.

  • Ehkä Attendokin on ymmärtämässä, että se lähti liikaa rahastamaan ja ajatteli maksattaa nopean laajennuksen kunnilla eli ihmisllä lopulta.
   Minusta koko pörssiyhtiömuotoon perustuva maksimaalinen rahastus ihmisten terveydellä pitäisikin purkaa ja korvata vastuullisemmalla järjestelnällä. Yksityisiähän ei tarvitse lakkauttaa mutta niiden pääsy pörssiyhtiölainsäädännön mukaisesti maksimaalista voittoia ja arvoa tuottamaan julkisilla varoilla, ei kuulosta kovin hyvältä ratkaisulta.


  • Kirjoitti AB, mutta unohti näin aamulla mennä kirjaantumisen kautta


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ehkä Attendokin on ymmärtämässä, että se lähti liikaa rahastamaan ja ajatteli maksattaa nopean laajennuksen kunnilla eli ihmisllä lopulta.
   Minusta koko pörssiyhtiömuotoon perustuva maksimaalinen rahastus ihmisten terveydellä pitäisikin purkaa ja korvata vastuullisemmalla järjestelnällä. Yksityisiähän ei tarvitse lakkauttaa mutta niiden pääsy pörssiyhtiölainsäädännön mukaisesti maksimaalista voittoia ja arvoa tuottamaan julkisilla varoilla, ei kuulosta kovin hyvältä ratkaisulta.

   Totta on se, että yksityinen kirittää julkista ja upeetahan sekin voisi olla, että yksityinen yleislääkäri toimisi jopa rajaseuduilla, kiertelisi niiden luona, joiden on vaikeaa muuten päästä liikkeelle. Aikoinaan puhuttiin myös kiertävästä lääkäri"bussista" tai vastaavasta.

   Olen näkevinäni muutosten tuulet, jotka alkoivat 90 luvun laman myötä. Vihdoin viimein julkisen toimijankin oli alettava tehostamaan toimintaansa. Aikaa se vie. Mutta paljon on aikaan saatukin.

   Yhtä vaan ihmettelen. Miksei lääkärin ja potilaan välillä voisi olla kuvallista tiedottamista. Voisi lähettää vaikka kuvan ihottumasta tai muusta sellaisesta vaivasta, missä kuva saattaisi auttaa lääkäriä ja ilman käyntiäkin saataisi joistain vaivoista selkoa. Ja se kanta.fi tai vastaava saisi olla läpi Suomen toimiva, ei mitään sekamelskaa, missä järjestelmät / sovellukset eivät keskenään keskustele.


 • Cityvihreä Hesasta ei ole ainut laatuaan, joka metsässä huutaisi apua. Eiköhän näin käy aika monella, puolueesta riippumatta.

  Vähän se on niinkin, että demari kun pannaan lapion varteen, niin alkaa huuto. Kokkarit ovat ainoita, jotka eivät huuda, vaan nostaisivat mieluummin kotitalousvähennystä. Vassarit taas ehkä periaatteessa voisivatkin joskus, mutta kait se on keskusta, joka lannat luo, tai siis lomittajat. Noista persuista ja sinisistä tulevaisuuksista en tiedä, selviävätkö viikonlopun riennoista yhtikäs mihinkään.

  Minä luotan taas Garmin eTrex kakskymppiseen, jotta ainakin metsästä löydän ihmisten ilmoille.

  • Joo ja jos haluaa retkeillä Balttian luonnossa, niin ostaa kirjan, jonka on kirjoittanut

   Kaarina Silmunen

   Kirjan pitäisi olla kaupoissa heinäkuussa 19. On ahkera kirjoittaja, kuvaaja tämä Kaarina ja muutamia kokemuksia on kirjannut suljettuun ryhmään Karavaanarit ulkomailla.


  • Kauniita kuvia tämä Kaarina just lähetti paikasta http://bot.fi/30tt Meren rannan kallio, luola ja kivi paikka.

   Nimenomaa Virosta tämä rouva on paljon kirjoitellut


  • Baltiassa osaavat muutenkin kuvat luontoakin. Tässä esimerkiksi nyt tullut uusi nettiseurantakuva Kulgurin majvajoelta tuolta luontokamerapuolelta.
   https://tv.eenet.ee/kulgur.html54
   Tuollaisia maisemiahan tietysti löytyisi Pehmoistenkin tienoilta jos vaan joku asentaisi kameran


 • Nyt joudun poikkasemaan aamupäivän kirjoitukset ja lähen siihen tuttuun hommaan. Ilma on kohtuullisen mukava, ei helletä

  Taidetaan viettää rannassa juhannusaatto, ajan nelipyöräkodin rantsuun ja oon ikäänkuin jossain muualla

  Pallogrillattavaa kaupasta jne.

 • Taas tulee hesari 3 kuukautta suoraan kotiin arkistoineen päivineen ja sit taas odottamaan tarjousta. Nyt homma maksoi 5,95 / kk eikä tartte paperia kierrättää

  Ukkonen hiertää ja kiertää ja olisi ollut ilman tuulta taas just sellanen huhhuh ilma.

 • Taidanpa itsekin mennä katsomaan onko verkkohesaria todella saatavilla aikaan sidotulla tilauksella. Viimeksi kun katselin niin oli vain automaattisesti uusiutuvia, elle ieriksen irtisano.
  Onhan se helpompi lukea kun se on tilattuna ja kun sitä lukee niin voisihan siitä maksaakin. Tosin aika hyvin sitä on pystynyt käsillä olevasta vapaaversioistakin lukemaan.
  Se on huomenna sitten kansa maanteillä illalla.

 • Totta kait se pitää perua, mutta sen voi tehdä heti, kun on maksanut laskun. Eli tilaus siis päättyy kuitenkin siellä tilausajanjakson (3 kk) lopulla. Ja nykyään Hesariin ei tartte enää soittaa, vaan hoitaa sen peruutuksen netissä.

 • Joo, kyllä nuorempana jaksoi ajaa parin hassun vapaapäivän viettoon jussina, silloin, kun lapset olivat pieniä.

  Toisaalta on tuo jussi kuin joulu, pistää ihmiset liikkeelle, vanhemmatkin.

  Aika kurjaa säätä eilen lupasi aatoksi, huomiseksi. Katotaan sano tohtori.

 • Minäpäs palaan tuohon luontokameraan.

  Ostin joku vuosi sitten riistakameran ja kuviin sain ketun, supin, jänön, kauriin. Nyt sitten, kun sauvaparistot kuluivat loppuun, en ole saanut aikaiseksi uusia niitä. Muistaakseni aa- paristoja aika helekutin monta ja kestivät kyllä toista vuotta, missä talvi mukana myös. Ja siihenhän saisi ladattavan isomman virtalähteen, mutta on sekin jäänyt hankkimatta. http://bot.fi/30u9

 • Nyt on liikenne hiljentynyt ja aika toivottaa huomista varten valmiiksi ratkiriemukasta juhannusta.
  Varokaa "kokkoja" polttaessa, etteivät kartanit ja saunat pala ja Dr. pysyttelee kaukana liikakäynneistä Könnillä!
  Nyt pitää odotella tuoko mikään impulssi uutta kynään.

 • Tässä sattui sen verran herkullinen itävaltalainen raakamakkaran grillausfilmi juuri sopivaksi juhannusmuonitusohjeeksi. Ei tarvitse muuta kuin haluamnsa lihat ja lisukkeet lihamyllyn kautta suoleen ja makkarat tulelle.
  Painikkeeksi näin juhannuksena voisi ottaa paikallista sahtia tai ihan pikasimaa.
  Virtuaalisella Edsolventin farmilla kaikki tarvikkeet löytyisi omista häkeistä, kaniinista alkaen. Makkarasuoletkin monitoimiseppä löytäisi omasta nylkimöstään
  https://www.youtube.com/watch?v=KPAaE6ytx-I

 • Tällaisillakin hometrailereilla voisi matkailla ja lomia viettää pitkin Euroopan maanteita ja vähän kauempanakin tuhansien tai oikeastaan noin 5000 km säteellä.
  Tarvitsisi caab sopivan trailerin joita saa yllätävän halvalla ja erillisen vähän vahvemman kauppakassin vetämääm sitä. Sellaisenkin voisi saada muutamalla tonnilla. Joku 3 litran dieseli vetäisi jo kummasta suurempaakin traileria

  Tällaisen tarilerin saattaisi helpommin kyetä parkkeeraamaan pihalle talvin-tai kesämökiksi ja vierasasunnoksi. Itse asuin tuollaisessa pihalla kun velipojan taloa talkoilla rakennettiin. Kaikki sai toimitettua paitsi saunaa ei sentään.

  Nyt jos oltaisiin 40 vuotta ajassa taaksepäin mutta nykyisellä tiedolla, saatavuudella niin luultavasti olisi pieni matkailuyritys-kaupparuokala pystyssä hyvin pienillä kiinteillä kustannuksilla. Pienet häkit kanoille, kaneille, lampaille ja muutamalle sialle. sopivat laikut yleisimmiulle juureksille ja vihanneksille. Halvat notkeat öljyt ostettaisiin kaupasta

 • Jaahas, mittumaaria siis pukkaa. Pitäiskö juoda pullo kaljaa ja laittaa ranttaliksi? Siis suomalaiskansalliseen tapaan... no, ehkä illalla sitten. Rillattava ainakin on. Kalaa tietysti, sitten vois kokeilla vaikka raakamakkaroita.

  Lämpötila näyttää olevan sopivat 20, puolipilvistä, eli puolipoutaa. Ennusteen mukaan mennään hellerajoille. Jokohan sitä uskaltais mennä järveen uimaan?

  Mansikoitakin pitäis saada, mutta kunnollisia kuten Polkaa ei vielä taida olla.

  Whoo

 • On tainnut ukkosrintama ohittaa Turun seudut? Tänne tulossa, mutta sitten onkin onneksi viileämpää tiedossa ja aurinkoa kuitenkin.

  Kyl maar hiljainen jussi tulossa, sähkösaunaa ja savulohta. Ja

  Taijan, kun hiukka rikastun, ostaa sellasen ruostumattoman matkagrillin, kaasukäyttöisen. Eilen oli ykkösen aamuteeveessä muutaman grillin esittelyjä.

  Mitähän muuta taijan? No Poirottia illalla ja sit Teemalta mustaa huumoria eli telkkuilta kait

  Ois toisaalta kiva lähtee johonkin.

  edson

 • Joo, siinä tuli hyvin esille suommalaisten sivistyneemmät juomatavat.

  Nyt etsimään turun kauppatoria, mikäli siitä on jotain toriparkin kaivannon vieressä jäljellä. Josko sieltä löytyisi pari mansikkaa.
  Pahasti on savinen maa pettämässä kaivannon ympärillä, saattaa koko turun keskusta upota..

  Ja joo, ei oo ukostanu, vaik ei haittais. Eikä varsinkaan vesisade haittais.

  Whoo

 • Minäpäs hetken muistelen nuoruuden juhannuksia. Tiedän tiedän, paluu nuoruuteen voipi olla vanhenemisen merkki

  Teltta -leirimme oli Itä-Villingin Harjaluodossa, mistä sitten pienillä veneillä kävimme ensin Mädäskrin = Tammaluoto ja sieltä Hattusaareen. Viimoinen käynti oli tansseihin joko Iso Villasaareen tai Kivisaareen. En muista, kummassa oli tanssit.

  Huomenna olisi paikallisella tanssilavalla juhannustanssit, mikä sinänsä on jees, vaikka enää ei huvita lähteä. On kait kuitenkin jonkin tason elinmerkki paikkakunnasta, että ainakin tanssit viikottain elokuun puoleen väliin.

 • Mie en oikein voi muistella nuoruutta, kun elän sitä yhä. Rva W:kin lienee jo luopunut toivosta että koskaan aikuistuisinkaan.

  Juhannustansseissa en ole eläessäni käynyt. Aika harvoissa tansseissa ylipäätään. Tästä voi päätellä, että en ole mikään parkettien partaveitsi. Mistä hitosta sellainenkin sanonta on peräisin?

  No, joka tappauksessa kauppatorin rippeet löytyi, ja löytyi jopa Polkaa. Rva halusi ostaa verrokiksi mitä lie Honeytä, jonka ainakin mie totesin makuvertailussa vain etäisesti oikeaa mansikkaa eli Polkaa muistuttavaksi marjaksi. Julistankin siis täten, että vain Polkan yhteydessä saa puhua mansikasta.

  Whoo

 • Senga Sengana ... häh häh

  Oli muistaakseni erittäin makea marja, mutta polkaa pienempi ja ei kait niin satoisakaan. Äitin istuttamat viiskytluvun mansikat olivat parhaita ja mustaherukat kanssa.

  Parkettien partaveitset yhdistän, varmaan väärin, romaanitanssijoihin ensin, sitten myös muihin.

 • Pyyhkäsi sen edellisen videon pois tämä robo, mutta ei lannistuta https://www.youtube.com/watch?v=O3i-5S7Khpc jumaleissön.

  Eilen jossain ohjelmassa keskustelivat tällaisista ilmaisuista kuin jumaleissön ja muista, mitä kuulee.

 • Mutta, (häh häh) täytyy yhä enemmän ihmetellä tätä hyttysten puutetta. Ei ainoatakaan. Viimeisen likvidoin viime viikonloppuna. Tässä siis makoilen aurinkovarjon alla, eikä minkäänmoista ötökkää ole näkynyt. Ilmakin on kuin morsian.

  Nyt on suunnittelun alla grillin sytyttäminen. Eli kiirettä riittää.

  Whoo

 • Pehmoisten yleisinsinööri Edesolvent ja Raision nWarren Buffet, loikoilevat tiluksillaan uimajärviensä tai meriensä rnnoilla.
  MInäkin olin tuolla pihalla kahden taloyhtiön yhtreisessä juhannustilaisuudessa, missä oli tarjolla grillattua makkaraa yms ja kqaffea.
  Notkuin joukossa vaihtaen muutamia asioita puhekoneellani ja näytin malliksi miten kahvikupillinen luistaa mahaan nielun ohittaen.
  Yllättävän paljon väkeä oli pqaikalla. Veikkaisin noin 30 ja valtaosa rollaattoriavusteisena eli oikeat rollaattorihipat.
  Aurinko paistoi kuitenkin päähän niin että meinas päänahka välillä grillaantua kun sille ei hirveästi ole suoraa aurinkoa muutamaan vuoteen tarjottu.

 • Jahas, molemmat jääneet jumiin grilliensä luo.

  Hävis eilinen kirjoitukseni, mutta siinä ei ollutkaan kuin yksi oleellinen juttu eli kysymys. Alilta oisin tiedustellu, että rollaattorikuskit kait olivat selvin päin eikä kolareita tullut?

  Juu ja länsirannikolle vaan tiedoksi, että meil onkin paarmoja, häh häh

 • Katselin sisävesien sinileväkarttaa.

  Ja aprikoin. Runsaasti pisteitä, missä ei ole levää. Ensin ihmettelin, että miksi niitä järviä sitten pitää yleensä merkitä, missä ei ole levää. No varmaan siksi, että niissä on ollut joskus ja mahdollisesti nytkin tulee.

  Ja pisteitä oli paljon https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Valtakunnallinen_levakatsaus_2062019_Sis(50715)

  Sittenpä ollaankin kiinnostavassa tilassa, kun joka puolen on levää, merissä ja sisävesissä. En löytänyt Euroopan sinilevätilannetta

  • Mie oon hiilihanko miehiä, hiilillä grillaan ja tulisille hiilille alakertaan päätyy joskus maallinen vaellukseni.

   Whoo


 • Joo, koko ajan huonompaan suuntaan on menossa s24 toiminta "logiikka". Ilmeisesti saitin bisnes on täysin mainosrahoitteinen, joten niin kauan kuin mainostajia eli maksajia riittää, asia on Allerin kannalta kunnossa. Kirjoittajien marinat turhista tekstien poistoista ym muista ongelmista on toisarvoista niin kauan kuin bisnes pyörii.

  Toisaalta vois kuvitella, että saitin tekniikka osais havaita mainosblocceria käyttävät (jotka eivät siis näe mainoksia lainkaan), ja osais poistella vielä herkemmin tällaisten käyttäjien tekstejä. Näin ei kuitenkaan näytä olevan, meikäläisen tekstejä ei poistella sen useimmin kuin muillakaan.

  Whoo

  • Miun mainoksia ei ole myöskään usein poistettu. Kova on kuitenkin mainostajan usko siihen, että kaupaksi menee. Ja kauppahan se on, joka meittin elämää pyörittää tai pitää siis liikkeessä.


  • Kuulemma S24 sivustolla käy kuukaudessa kolme miljoonaa kävijää, saa siinä mainokset näkyvyttä.

   Whoo


 • Mitäs mieltä ollaan näistä viime vuosien kemiallisista järvien käsittelyistä? Vuonna 2017 Littoisten järvi Kaarinassa kirkastettiin kemiallisesti, komealta tulos näytti silloin. Nyt taas vesi on sameutunut lähes entiselleen, ainakin vesiruttoa ja järvisyyhyä siellä on nyt tarjolla. Silloin kirkastuksen jälkeen järvestä nostettiin valtavasti puolikuolleita paiseista kärsiviä haukia, kuulemma vesihome oli niiden aiheuttaja.

  Whoo

 • Johan hyvin seurataan Littoisten järven tilaa. http://www.littoistenjarvi.fi/ Oishan se tietysti hyvä juttu, että ihminen pystyisi kirkastamaan muutakin kuin kiteeläistä. Itselle tuo on uskon asia ja en usko pidemmän päälle saavutettavan kestäviä tuloksia.

  edson

 • Joo, voiskohan valtameretkin kemiallisesti kirkastaa? Ainakin muovin kylvö meriin pitäisi kuolemantuomion uhalla kieltää.

  Mutta kylläpäs on ilmat erilaiset kuin eilen, 17 ja sataa kuurottain kuin esterin pyllystä.

  Mutta kyllä kelpaa mansikoita syödä sisälläkin. Pitänee hakea kohta lisää.

  Whoo

 • Niissä meidän pihan juhannusaaton rollaattoribileissä kiersi vain yksi puolen litran vahva mauste pullo tyhjäksi koko joukolle, Eli ei siellä lakeja rikottu maantierollaittekunkaan suhteen..
  Kaikenlaisia mansikoita ei kuitenkaan ollut eikä muitakaan huikeita herkkuja. Ihan tavalliset grillimakkara ja perunasalaattibileet ja kaffe päälle korvapuustien kanssa.
  Mutta antihan olikin kaupunkilaisten kokoontumismahdollisuus jonkinasteiseen yhteistapaamiseen.

 • Se Littoistenjärvi oli yksi "pienen mittakaavan" kokeilu matalavetisen ruovittuneen ja osin ihmisen pilaaman järven palauttamisesta kuntoon.
  Nuo vesistö ja ilmasto pilaantumiset sekä palauttamiset ovat kuitenkin hyvin komplexeja asioita.
  Se on tietysti varmaa, että planeetan kokonaisuus pitkässä kulussa hakee koko ajan tasapainoista tilaa itselleen ja luonnolleen ja oikaisee itse päättämällään tavalla tapahtuneet virheet.
  Itse pidän noita kemiallisia käsittelyjä vain pienen volyymin lyhytkestoisena silmänkääntötemppuna jolla ongelmaa ei poistettu vaan lisättiin sakkauttamalla osa sameutta aiheuttavista materiaaleista pohjasedimentiksi millainen ei luonnolliseen pohjaan kuulunut vaan joku uuskäyttäjä ilmaantuu sitäkin hyödyttämään.
  Joskus on suoritettu pienten järvien täysmyrkytyksiäkin jonkun tuholaiskalaksi luokitellun poistamiseksi. Kaikki melko huonoin tuloksin.
  Tuollainen Littoistenjärven kokoluokkaa olevan järven kunnostaminen onnistuisi pidemmäksi aikaan vain tyhjentämällä koko järvi ja puhdistamalla sen pohjat ja ruovikot pois ja erinäisten vuosien kuivattamisen jälkeen antaa sen täyttyä puhdistettuun ympäristöön. Sama oikeasti toimisi vain myös Töölönlahdella. Lahti kiinni joiksikin vuosiksi ja pohjat täyspuhdistukseen ja kuivumiseen ennen tehtyjen patojen avaamista ja lähden täyttämistä puhtaalla merivedellä. Samalla pitäisi varmistaa lahden vedenvaihtuminen paremmaksi.
  Valtamerissä emme voi mitään kemiallista tai väliaikaista kuivatusmenetelmää edes harkita vaan mahdollisuudet ovat vain parantaa tapojamme ja lopettaa mereen päätyvä roskaaminen kuten juurikin muovin järjetön mereen heitto mikä tapahtuu etupäässä Kaukoidän ja eteläaasian valtioissa.
  Meri kyllä lopulta myös tasapainottaa itsensä, mutta jos se tekee sen tavallaan niin emme tiedä miltä tulos näyttää.
  Ihmisellä on kuitenkin vastuuta omasta osuudestaan ja valtioiden pitäisi tehdä suuria korjaavia energia ja yhdyskunta/teollisuusvesien tehokkaampaa puhdistusta ennen meriin, jä4rviin, jokiin palauttamista ja opettaa kansalaiset keräämään roskansa niille aiottuun systeemiin, eikä levittämään niitä simpanssien lailla mihin sattuu åutoamaan.

 • Jep, ihan järkeenkäypää on, että ellei rehevöitymisen ynnä muun likaantumisen syyt poistu, niin ainakaan millään silmänkääntötempuilla ei saada aikaan kuin lyhytaikainen muutos, sekä mahdollisesti myöhemmin ilmeneviä ihan uusiakin ongelmia.

  Jaa että vain puoli putelia koko porukalle, eli jäi sitten promillet niukin naukin alle rollaattorijuoppouden rajan.

  Whoo

 • Joo, ei ollut pelkoa rollaattorijuopumusen rajan ylittymisestä. Tärkeintä oli periaate eli että suomalaisten hipoissa kuitenkin jonkinlainen puteli kävi näyttäytymässä.
  No siitä puheenollen niin vaikka täällä enemmän miesten osallistumassa ketjussa ei jokapäivä terveysasioista rupatella vaikka itse kullakin varmasti jotain kerrottavaa olisi ja joka toisella kirjan verran, niin tuo puteliaihe alkoi sen verran huippaamaan, että kaivoin hienon olkavarsi verenpainemittarini esiin nyt ainakin 4 kuukautta laatikossa maanneena ellei pidempäänkin ja totesin että kun riehuttuani sen löytämisen kanssa nostin verenpaineet jyskytasolle, niin noin puolessa tunnissa asettumisen jälkeen paineet kävivät alimmillaan noin 80/50-syke 62. Siitä tuli siis selko ohje, että nyt on otettava verenpaineen nostolääkettä eli salmiakkiviinaa, mitä minulla on juuri sitä varten pikku puteli kaapissa..
  Ei pitäis käydä verenpaineita mittailemassa, mutta hyvä että kävin ja sain vahdittua etten vahingossakaan lisää jo lähes lopetettuja verenpainelääkkeitäni joista kahta otan enää ihan muodollisen annoksen siihen verrattuna mitkä alkuperäiset lääkärin määräämät olivat.
  Olemme nyt saaneet uuden osallistujan eli Jessikan, ellei kohta robo nouki.

 • No juu, Jessika on tunnuskuvansa perusteella ainakin muodollisesti pätevä.

  Mie taidan kuulua onnekkaisiin ihmisiin monessakin mielessä. Terveydenkään suhteen ei ole suuremmin valttamista, ottaen tietysti huomioon että onhan se jo tässä iässä kroppa lahoamassa sieltä sun täältä. Mutta pääasia että pää pelaa.

  Verenpaine on jossain mittauksissa ollut hieman koholla, mutta miullahan on semmoinen "valkotakki" kauhu, eli lääkärin mittaamana paineet on huomattavasti korkeammat kuin omissa oloissa rauhoittuneena mitattuna.

  Itseasiassa olen ns. aistiyliherkkä, mikä migreenikoille saattaa olla tyypillistä. Tämä herkkyys tarkoittaa sitä, että monet asiat, kuten kirkkaat valot ja tietynlaiset äänet, tai jotkut hajut, tai liika hälinä ympärillä häiritsee huomattavasti enemmän kuin normaalia ihmistä. Ja saattaa aiheuttaa rajun migreenikohtauksen.
  Minä jos kuka osaan arvostaa täydellistä rauhaa ja hiljaisuutta.

  Whoo

 • Kyl Alin salmiakkikossu napsu on ollut enemmänkin tarpeellinen - lääkäri olisi määrännyt jopa napsuja enempi, luulen niin. Oltaisi puhuttu mieluummin desilitroista.

  Yksi miniöistäni kärsi kovastikin voimakkaista migreenikohtauksista vuosi, mutta synnyttämisen jälkeen ei yli kolmeen vuoteen ainuttakaan kohtausta. Resepti ei ikävä kyllä sovi Whoolle

  Katsoin pirruuttani viimeisten verikokeitteni tulokset ja gluk ainoa hieman kohollaan oleva arvo ja paineet olleet jo pitkään tasaiset öbaut 120 / 80

  Muta entä pää? Vaikee sanoa, kun ei diagnoosia ole tehneet muut kuin ...

  • Kylhään miulkiin on tohtor sanonut (epävirallisesti), että säänölliset pikku kossut pitää verisuonet kunnossa. Ei kuulemma ole juoppojen verisuonissa juurikaan kolesterolia, mikä on avauksissa todettu.

   Whoo


 • Cee taisi kysellä jotain olkapäästäni tuolla naapurissa. Miulle suunnatut kysymykset mieluummin tähän osoitteeseen..kyllä tähänkin ketjuun uskaltaa kirjoittaa, täällä on vain kolme sävyisää ja kilttiä setää.

  Siis juu, taannoin tosiaan heitin kuperkeikkaa  olkapää edellä betonilattialle. Kiertäjäkalvosin hajosi tuhannen päreiksi ja lisäksi yksi jänne poikki. Tähän liittyi vielä se (omasta tyhmyydestä) johtuva episodi, että menin ensin terveyskeskuksen "lääkärille", joka suositteli buranaa. Ja vielä kaksi kertaa uudelleen, ilman että nämä "lääkärit" olisivat huomanneet minussa mitään vikaa, saati että olisi minkäänlaisia tutkimuksia tehty.

  Sitten onneksi tajusin mennä yksityiselle ortopedille (hyvän vakuutuksen turvin), joka päivää sanottuaan näki heti tilanteen, laittoi saman tien magneettiin ja siitä pikaiseen kirugiseen operaatioon. Näin saatiin käsi pelastettua. Silti meni liki puoli vuotta toipumiseen. Runsaasti fysioterapiaa jne. Nykyisin tuo olkapää taitaa olla ainut täysin kunnossa oleva ruumiinosa. Noissa vakavissa olkapään vammoissa on aina suuri vaara mm jäätyneeseen olkapäähän, miulla ei tuotakaan tullut, ilmeisesti onnistuneen fysioterapian ansiosta.

  Whoo

  • Ihan vain syrjähyppynä: kyllä "meidänkin" ketjuun voi tulla ainakin vastaamaan kysymykseen. Siellä on vain neljä hyväntahtoista mummua;))


 • Kiitos, että vastasit Whoo. Kyllä minä tännekin uskallan kirjoittaa. Totuus on että kun menee terkkariin niin siellä vain käsketään teippaamaan burana polveen taikka olkapäähän ja sillä siisti. Sinulla on siis hyvä vakuutus, kaikilla sitä ei ole ja siksi mennään ekaksi terkkariin arviointiin. Sieltä saa hoitoa, jos saa. Jos ikä on eläkeikä, eivät ne mitään tutkimuksia teetä. Jos taas olet työikäinen, on paikkasi työterveyshuolto. U meni pari vuotta sitten terkkariin koska nilkka oli kipeä ja siinä on iso ihonlainen mustelma. Ei pysty lenkkeilemään, mutta töissä kyllä käy vaikka on eläkkeellä. Lääkäri otatti vain verikokeet ja koska ne olivat hyvät, sanoi, ettei nilkassa voi mitään vikaa olla. Työterveyshuoltoakaan hänellä ei ole koska on ns TTT-mies, tulee töihin tarvittaessa. Sinä olet yksityisyrittäjä, olet ottanut itsellesi hyvän sairaus/tapaturmavakuutuksen ja se on hyvä asia. Meillä on voimassa olemassa olevat tapaturmavakuutukset, mutta kun sairaus ja tapaturma ovat ihan eri asia. Ei sitä nilkkaa tapaturmassa ole mustaksi saatu.

  U:n työkaveri, joka oli yksityisyrittäjä, hänellä jäätyneen olkapään aiheutti sairaus, Sjögrenin syndrooma, jossa olkapään sidekudokset revittiin irti mutta ei paljoa hänen kuntoonsa auttanut, on nyt jo pari vuotta sitten kuollut, oli 5 v U:ta nuorempi. Itselläni taas nivelreuma runtelee minun niveliäni ja sidekudoksiani. Minulla ns nivelten puhdistusleikkaukset eivät ole kovin kummoisesti auttaneet, vaikka niitä on tehty monesti.

  Sinulla oli hyvä tuuri kun fysioterapialla sait olkapääsi kuntoon ja se on kuten hauskasti sanot kai ainut ruumiinosa sinulla, joka on todella hyvässä kunnossa nykyään.

  Cee

  • Joo, kyseenalaista on joskus terveyskeskuksesta saatava "hoito". Muistettakoon vielä, että miekin olin tuolloin mies parhaassa työiässä, eikä mitään apua sieltä useimpien käyntienkään jälkeen herunut. Myöhemmin ortopedin kanssa todettiin, että mikäli operaatiota ei olisi ajoissa ehditty tehdä, seurauksena olisi ollut pysyvä invaliditeetti.

   Tällä perusteella ei tietenkään voi tuomita koko julkista terveydenhoitoa, varmaan moni on saanut mitä parhainta hoitoa sieltäkin. Ja varsinkin jos on kyllin sairas päästäkseen keskus-sairaala hoitoon, silloin on kyllä hyvissä käsissä.

   Monenlaista saurautta on sinunkin osallesi tullut.

   Whoo


 • Nyt kun oli juhannuksen ilman nettiä kysyn Alilta: Huomasin ennen juhannusta että Viron mustahaikaran pesältä on kadonnut yksi kolmesta poikasesta ja sitä ei ollut tänäänkään siellä. Tiedätkö mitä sille on tapahtunut? Se oli jo niin iso, etten usko että isä tai äiti olisi retuuttanut sen pois pesästä.

  Cee

 • Näihin maisemiin ei taida ihan diesel homella päästä, mutta sattui silmääni BBC osastolta eräänlaisena Jaappanin kauniina esittelynä, Ensimmäiseksi sattui okulaariin se tukkimatkustus siinä joessa. Oli jotenkin suomalaista, mutta osataan näemmä Jaappanissakin:
  http://www.bbc.com/storyworks/travel/wakayama-prefecture/outdoors-in-japans-spiritual-heartland?utm_source=Outbrain&utm_medium=ElseWhere&utm_campaign=wakayama_prefecture&utm_content=article03.
  Toivottavasti menee läpi tuossa pitkässä linkkimuodossa. Käyn sen varmuudeksi kuitenkin bot lyhentämässä jos ei noin aukea

  • Loppujen lopuksi ei taida olla paikkaa, mihin ei nelipyöräkodilla pääsisi, mutta ne rahtialukset ja niiden pyytämä hinta ... pitää pysytellä vaan Tenon varsilla.

   Tosi hieno joki ja se "tukkirekkakin"

   edson


 • Näin maanantaipäivän alussa oli tarkistettava muutamia mahdollisuuksia mennä autolla Japaniin. Yhden http://defendersuomi.blogspot.com/ löysin, mutta ei kyllä ainakaan tuota reittiä sinne Sahalinin saarelle. Luulenpa, että ei paljon auta, vaikka junalla ensin Vladivostokiin ja sieltä sitten Sahalinille, sillä vain sen saaren kautta olen löytänyt lauttayhteydet Japaniin, missä myös lautalle saa nelipyöräkodin.

  Oispa seikkailu

  • Mukava tarina tuokin ja todentaa miten neljällä pyörällä pääsee melkein minne vaan. Minäkin aikoinaan ajellut Dubaista kaiken Arabian ja Turkin läpi Suomeen asti. Nyt ei sekään reitti enää kävisi, kun Syyrian läpi ei ole mitään asiaa ajelemaan.

   Cee kyseli ja kertoi Eestin mustahaikaran poikasen katoamisesta. Sekin kirjoitus, samoin kuin aivan puhdas asiavastaus siihen on sittemmin robotoitu.
   Tarkensin tilanteen sittemmin looduskanavalta ja näin epäillään, että pudottamistempun olisi tehnyt noin vuoden vanha kanahaukka. Ihan varmaa tietoa ei kylläkään looduskeskusteluissakaan ollut.


 • No ni, iltaan ehti päivä mennä ennen kuin saa sanaa suusta

  Kiva tehä ulkona töitä, kun parissa kympissä lämpötila. Enpä haluaisi olla näinä päivinä tietyillä alueilla Eurooppaa. Painiskelin http://bot.fi/30xt tämän kanssa ja tyvi "kiharaa". Neljään osaan lekalla ja kiiloilla pienennettynä sopivat halkaisukoneeseen. Seitsemän metrin pituudelta tukki halottu ja kiintokuutiotkin laskettu : 0,9 Sama mokoma jäljellä

  Mutta huomenna sataa

  • Jykevimmät jo pois kuljetettu http://bot.fi/30xu . Tällainen homma vaatii nykyään aamulla otetun tulehduskipupillerin, jotta pääsee makuuasennosta ylös. Joskus kans panadolin lisäksi.

   Kokeilen, jos robo sallii näiden kuvien lähettelyn.


 • Johan oli kunnon pölliä tuossa viimeisessä Edsonin kuvassa. Ovatko nuo niitä mistä pilkoit sen 0.9 mottia koivuklapeja?
  Noissa on jo joutunutkin buranaa kippaamaan jotta saa pienennettyä. Hienossa maisemassakin ovat kuten sen edellisen kommentinkin maisemakuva..
  Eihän tällä ketjulla nyt kovin suurta vaivaa robosta ole ollut. Välillä se kyllä poistelee, mutta kyllähän ainakin poistetun lähettäjä tietää mitä on lähettänyt.
  Robon logiikka on kuitenkin edelleenkin tuntematon. Se kun todella poistelee myös täysin harmittomia kirjoituksia. Näitä rekisteröidyllä nimimerkillä lähetettyjä harvemmin poistaa,

 • "Ovatko nuo niitä mistä pilkoit sen 0.9 mottia koivuklapeja?"

  Jep, nuo pöllit + jo pois kuljetetut. Ei tule ihan kahta kiintoa kokonaisuudessaan tuosta koivusta.

  Kaksi koivua on kaadettu, ensimmäinen oli hiukan pienempi. Siitä en laskenut kuutioita.

  Saa muuten varmaan aika tarkan kiintomäärän laskettua, kun metrin välein mittaa molempien päiden halkaisijat.

 • "Kivasti" otsikoitu. Kummassakin kyse Evan tekemästä tutkimuksesta.

  Yle : "Suomalaiset vähemmän halukkaita tekemään uhrauksia ympäristön hyväksi kuin kymmenen vuotta sitten"

  Hesari : "Enemmistö suomalaisista valmiita tinkimään elintasostaan ympäristön hyväksi"

  No sehän on selvä, ettei ihminen suostu ja jos pakotetaan, niin se on sitten kapina.

  Mielenkiintoinen oli myös artikkeli Yleltä : "Biodieselissä kasvava biomassa iso ongelma veneiden ja traktorien moottoreissa"

 • Pesaisin nelipyöräkodin kiillotusainetta sisältävällä nesteellä ja on kuin uusi. Tästä sitten taas mieli vei googlen kartalle ja sinne taltioituihin paikkoihin ja myös paikkoihin, missä haluan käydä (vihreät) http://bot.fi/30yc Merkkaan noita vihreitä pisteitä sen mukaan, kun joku kirjoittaa facen karavaaniryhmästä käyneensä ja kehuu jotain erityisjuttua olevan paikassa.

  No aina voi haaveilla, vaikka ei matka onnistuisikaan. Kiitän googlea ja sen suomia mahdollisuuksia. Moni vieroksuu, koska nyt google tietää ... heh joo.

 • Free Ranger, Cowboy, Stetson in taas ansiokkaasti hoitanut diesel home matkailun suunnittelua nja nedistystä, sen likäksi että on omalla panoksellaan osallistunut metsän oikeaan hoitoon ja sen kotitarveosan hallittuun käyttöön.
  Jos jokaisella meistä olisi samanlainen vastuu tekemisissään, niin kyllä maamme ennen pitkää palautuisi kestävään yhteiseloon ihmisen ja luonnon kesken.
  Minulla kun ei oman elämäntapani johdossta ole omaa tilkkua jolla muuttaa ajatukset konkreettiseksi hyväksi toiminnaksi, joudun antamaan osuuteni tiedolla ja sen käsittelykyvyää ja siten vaikuttamaan, jos mahdollista suurten mittakaavojen suuritehoisiin energiatoimiin joilla tuota katoamassa ollutta tasapainoa saataisiin palautettua.
  Jopa CR kalankiduttaja Pääkkönenkin on nyt ollut oikeasti hyvällä asialla osallistuessaan konkreettisesti edes yhden entisen uittojoen ennallistamiseen Vihtijoella.
  Tosiasiahan on mitö esimerkiksi YLE suuntaa antava artikkeli ei yksitellyt on että aivan mitättömästä paikallisparoonin yhteisistä luonnonvaroistamme keräämät pikkurahat ovat estäneen joki ja vaelluskalojen liikkeet lähes koko Suomen alueella pienillä joipa muutaman MW huipputehoilla.
  Esimerkiksi Vantaanjoen kaikki keinotekoiset padot pitäisi purkaa ja ennallistaa kun voimalakäyttö on täysin marginaalinen mutta ympäristö-ja kalavahinko maksimaalinen, Näitä voimaloita löytyy kolmea kahlitsematonta jokea lukuunottamata lähes jokaisesta joestamme, Hiitolanjoki ja Abboforsin voimala esimerkkeinä.
  Kymijokikin pitäisi ruopata ja puhdistaa koko matkalta mereenlaskusta Voikkaan tehtaideb pohjoispuolelle,
  Se mihin tuo ylen myrkyllinen sedimentti laitettaisiin ja ongelma tarkaistaisiin on kyllä mahdollista toteuttaa

  • Tiedostan erinomaisen hyvin mm. sen, että käyttämäni polttopuu voitaisiin käyttää paljon paremminkin. Ja sieltä piipusta talvisin tulee sitä itseään. Ei hyvä, mutta toista vaihtoehtoa ei ole. Sähköä säästän tällä tavoin noin 7 000 kWh vuodessa.

   Nuo jokien patoamiset ja ruoppaukset. Siinäpä ... vaan eipä ikinä tulla ruoppaamaan, siellä sedimentissäpä tulevat ne myrkyt lojumaan. Kemijoelle tehdään ainakin vielä yksi pato ja kalateitä ei vaan kuulu. SDP:n ministerikin Paatero vain hieman silmät pyöreänä selitti jotain, että kyllä kaloista huolehditaan.

   Ja todella, ne pienetkin joet ja niiden padot.


  • Sen Vantaanjoen varsilla näkee myös hyvin, kuinka minimaaliset ovat peltojen ja joen väliin jääneet, valuntaa estävät suoja-alueet. Ja sama näkymä läpi Suomen, sanoo kepu mitä sanoo.


 • Lisää ... en tiedä mitä.

  Oikein aamun uutisissa toistettiin, kuinka suuria ilmastonpilaajia ovat digitaalista sisältöä katselevat - kun katsoo tietsikalta leffan, niin ... tai puhelimesta liikkuvaa kuvaa jne. on hörhöistä hörhöin. Jopa lentäminen suositeltavampaa.

  No osa tästä "uutisesta" selvisi. Yle : "Osa alan kokonaiskulutuksesta johtuu laitevalmistuksesta ja osa tietokoneiden, älypuhelimien ja muiden päätelaitteiden elinkaarensa aikana käyttämästä sähköstä. Isoimman osan lohkaisevat Hiekkasen mukaan tietoliikenne ja datakeskukset. "

  Ensin siis näytetään joku nuori hiekkarannalla katsomassa puhelimestaan jotain ja sitten annetaan kuva, että parempi lentää, sillä "vain" niin ja niin vähän päästöjä, kun lentää esim. Tukholmaan.

  Jos laskettaisiin lentokoneen valmistus kaikkine alihankkijoineen, Kaikki ne rakennukset, missä laitteita tehdään, ne hotellit, mihin mennään ja mitä muuta lento sivutekijöineen ruokkii, niin ...

  • Kävinpä tarkistamassa, kuinka paljon olemme kuluttaneet Gt viime laskussa.

   0, 1 Gt puhelimissa (2) ja reitittimen kanssa kolmella masiinalla n. 20 Gt kahdelta henkilöltä

   Veikkaan, ettei poikkea keskivertonetin käyttäjästä juurikaan suuntaan jos toiseenkaan.


 • Voi olla, että jo aiemmin on uutisoitu mutta : https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006155223.html Niinkus me arveltiin, että taikatemput ovat taikurimaailmasta.

  Mutta hei, just sain viestin, että ulkona +35 ja ei ilmastointeja vanhustenhoitolaitoksessa Saksassa. On ne takapajulassa

  • Koht ei enää sada, joten vielä olen ehtinyt ...

   Kaikki kuvat taas ulkoisella kovalevyllä. Videoita myöten. Ja joka video poistettu tubista, siis omat videot. Innostuin siis sekä taltioimaan että poistamaan ja se poistaminen tubesta ei heti löytynyt, jotenkin jemmattuna poistomahdollisuus.

   Olikohan se nyt niin, että joka minuutti ladataan tubeen 500 minuuttia katseltavaa. Huh huh.

   edson


 • Mitäs meittin tiedemiehet ? https://www.is.fi/digitoday/art-2000006153584.html Niinpä juu, ei kehitystä pysty pidättelemään ja kaikki akkukäyttöiset vempaimet ... ja niitähän löytyy. Just ite katselin kumiveneeseen Minnkota 30 peräprutkua.

  Huomenna katsastan Kärkkäisen Lahdessa ja ylihuomenna ehkä vedän uistinta lutakossamme.

 • Täällä on Edson saanut olla äänenä ylimpänä kun muut ovat vielä juhannushorroksessa.
  Minä olen yleensä pitänyt insinöörit ja muut taikurit ajan tasalla maakaasun kehityksestä maailmanlaajuisesti ja osan tietoa, toki vain pienen osan. tänne linkittänytkin.
  Tässä yksi uutinen LNG jakelun kehittymisestä Euroopassa:
  https://gcaptain.com/europes-first-inland-waterway-lng-bunker-vessel-begins-operations-in-rotterdam/
  Eli ns. bumkrausalukset tai pienet sisävesikelpoiset LNG jakelualukset.
  Tuossa artikkelissa mainitaan ensimmäisten toimitusten menneen Containerships Nordille, mikä yllätys, yllätys on suomalaisten kontrolloima Containerships, mikä taas on Ikivanhan Nordström Rederi AB, Lovisa, perillinen. Itsekin seilasin vuonna 1963 Nordströmin SS. Peter nimisessä öljystimmarissa.. Mutta uutinen oli se, että kaikkialla maailmassa enemmän ja enemmän suunnataan kohti nesteytettyä maakaasua eli LNG. Sekä merenkulun että maaliikenteen ja osittain jopa teollisen voimantuotannon polttoaineena. Ja jakelua siirretään kohti Euroopan suuria kuljetusjokia mihin LNG voidaan toimittaa noilla sisävesitankkereilla.

  • Jos ... niin jos minulla olisi bensakäyttöinen nelipyöräkoti, niin muunnos varmaan kävisi mielessä ... no hitto, lähin tankkauspiste lienee Tampereella

   Kyllä sinä olet ollut ahkera tuon kaasun puolesta puhuja. Hyvä niin. Sain sellaisen käsityksen, että Suomessa pitää jo raskaassa dieselkalustossa olla se ureatankki. Ja kun kallista se kalusto, niin senkun kallistuu. Ei kuulemma ole ihan tonnin asennus kuorma-autoon tämä urean liittäminen, puhutaan kymmenistä tuhansista mieluummin. No onhan kalustokin toki siis kallis, mutta joo. Tuskin ne ammattiliiknteessä vanhoihin kuormureihin näitä urealiitäntöjä tekevät.

   Eipäs ole hajujakaan siitä, mikä on sitten sen nafta+urean pienempi jalanjälki ja en pysty vertaamaan sitä pelkällä maakaasulla toimivaan vastaavaan kuorma/rekka-autoon

   edson


  • Lueskelin jotain artikkelia siitä gcaptain julkaisusta : "Merenkulku vastaa noin 3% maailman kokonaispäästöistä ja 10% liikenteen päästöistä, jotka vastaavat suunnilleen lentoliikenteen päästöjä, mutta se kuljettaa noin 80% maailmanlaajuisista tavaroista."

   Kyllä on valtava merkitys merenkulun polttoaineen valinnalla, vaikka tavoitteisiin tuskin päästään eli nolla päästöt pitäisi silläkin saralla olla 2050 mennessä ... vaikka tuo onkin tuo nollapäästö kyllä älytön termi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos ... niin jos minulla olisi bensakäyttöinen nelipyöräkoti, niin muunnos varmaan kävisi mielessä ... no hitto, lähin tankkauspiste lienee Tampereella

   Kyllä sinä olet ollut ahkera tuon kaasun puolesta puhuja. Hyvä niin. Sain sellaisen käsityksen, että Suomessa pitää jo raskaassa dieselkalustossa olla se ureatankki. Ja kun kallista se kalusto, niin senkun kallistuu. Ei kuulemma ole ihan tonnin asennus kuorma-autoon tämä urean liittäminen, puhutaan kymmenistä tuhansista mieluummin. No onhan kalustokin toki siis kallis, mutta joo. Tuskin ne ammattiliiknteessä vanhoihin kuormureihin näitä urealiitäntöjä tekevät.

   Eipäs ole hajujakaan siitä, mikä on sitten sen nafta+urean pienempi jalanjälki ja en pysty vertaamaan sitä pelkällä maakaasulla toimivaan vastaavaan kuorma/rekka-autoon

   edson

   Se urearuiskutus yksinkertaistettuna toimii niin, että urea palmistilanteessa muuttuu ammoniqakiksi ja ammoniakki reagoi erkoiskatalysaattorissa typen oksidien kanssa niin, että ulos tulee periaatteessa vain hamitonta typpikaasua ja vesihöyryä eikä niitä harmillisia typpikaasun oksideja.
   Se siis poistaa dieselpakokaasun suurimman yksittäisen haittaosan, mutta ei läheskään kaikkea kuten koko joukkoa pienhiukkasia.
   Ne ovatkin useimmiten ne muut kaasut kuin hiilidioksidi jotka ovat suoraan terveysvaarallisia. Hiilidioksidi vasta jos sitä alkaa olla liikaa ilmakehässä. Ilman hiilidioksidia ei olisi kasvuakaan joten ilmakehää hoitaa mikä tahansa kasvu, jota ei taas pikaisesti muuteta hiilidioksidiksi polttamalla se ns. biomassana.
   Asialla on tietenkin monet osansa ja näkökulmansa.
   Kokonaisuudessa fakta on kuitenkin aivan selvä: Biomassan käytöllä polttoaineeksi tai energiantuotantoon suuressa mittakaavassa aiheutetaan kaikkie sekä lyhyt, että pitkävaikutteisten kaasujen ja materiaalien lisääntymistä.
   Mutta näitä asioita ei voi käsitellä toisistaan eristettynä.
   Esimerkiksi metaani on noin 20 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu kuin CO2, mutta toisaalta metaani katoaa auringonvallla myös paljon hiilidioksidia nopeammin


 • Se qcaptain on puhdas ammattilehti, joka käsittelee todellakin koko merenkulkua ja siihen liittyviä tai yleensä massakuljetuksiin liittyviä asioita.
  Sen artikkelit ovat poikkeuksellisen asiatietoihin pohjaavia kun koko julkaisulla ei ole laisinkaan poliittista ohjaustarvetta.. Saa varsin ajantasaista kuvaa missä maailma oikeasti "kulkee"
  Jos taas lukee vaan "Littoisten Sanomia" niin yhtenä päivänä turkoosit laguunit kimaltelevat ja toisena ovat sameaa uimakelvotonta "mönjää" kuin pahaisessa ruskeassa korpilammessa. Uutisoidaan hetkeä ja hetken näkymää. Maailma vaan toimii pitkällä tähtäimellä ja tositapahtumiin ja olosuhteisiin pohjautuen.
  Energia alallakin on sellaisia todella mainioita julkaisuja. Niitä en ole kuitenkaan näillä ketjuilla referoinut kun lukijoita on enintäin 6.

 • Tämä Power Engineering on yksi sellainen hyvin luettava Energia-alan lehti.
  Valitettavasti sekin on vain englanniksi eli jos jonkun artikkelin haluuaa käännättää googlella, niin siitä tulee vähän suttuinen käännös. Minulle ne ovat aina olleet toinen kotimainen työkieli ja itse asiassa se kieli millä olen pääosan insinööritiedoistani ja erityisesti energia-alan oppinut
  https://www.powerengineeringint.com/index.html
  Ennen nettiaikaa sen nimi oli pelkkä Power Magazine ja siinä oli kertakaikkiaan hienoja kuvauksia muunmuassa kattilalaitosten tekniikasta niin, ett' entinen merikapteenikin sai otteen ja pääsi kääntämään uudelle osalle elämää. Yhdelle ja pisimpään jatkuneelle niistä elämistä.
  Nyt jos saisin uudelleen valita miksi ryhtyisin, vastaus olisi valmiina ja se olisi "Pehtooriksi"

 • "Nyt jos saisin uudelleen valita miksi ryhtyisin ..."

  Kyl Ali olet saanut elää ihan merkityksellistä elämää, joten ihmettelen, että "pehtooriksi"

  Joskus on mieleen juolahtanut elämisen uudelleen valinnat, mutta olen liian lyhytjännitteinen. Nyt on kivaa, voi lukea myös näitä sinun lähettämiäsi linkkejä ja ymmärtää niistä sen, minkä saattaa ymmärtää. Ainakin noin pääpiirteissään saa kuvaa itselle täysin vieraasta maailmasta.

  Littoisten Sanomissakin on sitä käsinkosketeltavaa elämää.

  edson

 • On muuten wiikonloppu avautumassa vaikka koko yleisö, mummot mukaanlukien kuulostaa lamaantuneelta.
  No ei se mitään, kohta herää länsirannikon yrittäjäelämäkin, kunhan ensiksi saa käytyä höyrystymässä ja naukkailemassa erittäin vahvaa pelkialaista trappister olutta

 • ps.
  Toivottavasti parin mummon akuutit terveyshuolet selviävät ja palaavat ketterinä mummoina elävään keskusteluun.
  Ketään ei tietenkään "valvonnan pelossa" uskalla nimetä, mutta tunnistakoon itse itsensä!

 • MInä täällä juuri koiravahtiin siirtyneenä ja jenkit fransmannit futiksen tsiikanneena vielä ylläpidän ketjua, seuraillen tapahtumia kaikenmaailman "Koijärvillä", jos kukaan edes muistaa aikaa ennen vihreän puolueen syntymistä ja Komsi & co joukkojen puihinkahlehtimisia joskus 60 luvun lopuilla jolloin Nalle Wahlrooskin oli vielä stalinisti, nykyisin kapitalisti!
  Onneksi maailmalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista mikä pitää vanhat jäärätkin hereillä niin että hädin tuskin saa päivällä nukuttua! ;)
  Se on nyt sitten myös se wiikonloppu auennut ja muistini mukaan eräs resobo ilmaantuu myös uusine havaintoineen kentälle

 • Ja dieselpiheiltä bilisteiltä kysyisin, muistaako kukaan Goggomobil nimisen auton.
  Istuin sellaisen kyydissä vuonna 64 liftatessani merivoimissa ollessani Pansiosta Manseen matkalla. Vanhempi siskoni oli silloin edesmenneen miehensä kanssa nuorena parina Mansessa asustelemassa. Mies oli Takolla työnjohtajana paperilinjalla
  http://www.autowiki.fi/index.php/Glas_Goggomobil
  Niinä aikoina oli maanteillä myös niitä kolmipyöräisiä katettuja Messerschmidt moottoripyöriä. Sanaa energiansäästö ei ollut vielä edes sanakirjassa. Sinne se ilmestyi vasta v. 68

 • Olen muistaakseni istunut Coggon kyydissä joskus nuarena, tais olla aikansa miniauto. Tommoset vehkeet olis nyt arvossaan, jos ois joku älynny säilyttää.

  Jos puhutaan todella upeasti muotoilluista aikansa kansanautoista, niin esim. alkuperäinen Wartburg oli todella sitä, sen on vasta jälkeenpäin tajunnut vanhoja kuvia katsellessa.
  Samoin tykkäsin aina Triumph Heraldista.

  Nykyautot ovat vähän tylsähköjä ulkonäöltään, kenties. On muuten mielenkiintoista, että naiset (oman kokemukseni mukaan) eivät oikein perusta auton muotoilullisista seikoista. Miehellehän auton ulkonäöllä on iso merkitys, vaikka eivät sitä myöntäisikään. Estetiikka on tärkee juttu.

  Whoo

  • Ja sanaleikkien ystävänä lisätiedustelen, onko tylsähkö auto aina sähköauto, vaiko muuten vain tylsä?

   Whoo


  • "...naiset eivät oikein perusta auton muotoilullisista seikoista." Jaa, kyllä minä ainakin perustan. Mm. upeasti muotoiltu, tosin ei ehkä kansanauto, oli Sitikan Iidu (Citroën ID). Siinä oikea kaunotar ja maailman mukavin kulkuneuvo. Tänä päivänä ei sellaista taida enää kukaan kyetä suunnittelemaan.

   Ranskiksia minulla/meillä mm. juuri muotoilun takia on ollut kaikki omat autot, muutamaa syrjähjyppyä (sakemanneja, ei hyvä) lukuunottamatta. Nykyinen kauppakassini, Picasso-vanhus on vain yksi esimerkki. Siinäkin silmää(ni) miellyttävä muotoilu.
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   "...naiset eivät oikein perusta auton muotoilullisista seikoista." Jaa, kyllä minä ainakin perustan. Mm. upeasti muotoiltu, tosin ei ehkä kansanauto, oli Sitikan Iidu (Citroën ID). Siinä oikea kaunotar ja maailman mukavin kulkuneuvo. Tänä päivänä ei sellaista taida enää kukaan kyetä suunnittelemaan.

   Ranskiksia minulla/meillä mm. juuri muotoilun takia on ollut kaikki omat autot, muutamaa syrjähjyppyä (sakemanneja, ei hyvä) lukuunottamatta. Nykyinen kauppakassini, Picasso-vanhus on vain yksi esimerkki. Siinäkin silmää(ni) miellyttävä muotoilu.
   am

   Kauneus on tietysti katsojan silmässä, varsinkin Picasson tapauksessa...mutta vanha ID oli toki upea auto kaikin puolin. Upporikkaiden auto, mitä tuli sen korjauskustannuksiin.

   Mutta nyt mie täällä Halikon Shellillä matkalla ties mihin. Näytti tossa ohikulkutiellä nousevan melkoinen savu Topinojan kaatopaikan tulipalosta. Helikopterikin oli sammutushommissa.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kauneus on tietysti katsojan silmässä, varsinkin Picasson tapauksessa...mutta vanha ID oli toki upea auto kaikin puolin. Upporikkaiden auto, mitä tuli sen korjauskustannuksiin.

   Mutta nyt mie täällä Halikon Shellillä matkalla ties mihin. Näytti tossa ohikulkutiellä nousevan melkoinen savu Topinojan kaatopaikan tulipalosta. Helikopterikin oli sammutushommissa.

   Whoo

   Ei auton tarvitse olla kaunis, vaan siinä pitää olla "se jokin".
   am


 • Nyt täällä maalla ollaan vielä eilisen tunnelmissa eli tapasimme toista kertaa toisiamme, lapsuuden kavereita. Leikkikavereita siis 1950-60-70 luvuilta.

  Kokoonnuimme ent. SOK opiston tiloissa Jollaksessa. Paikka on nykyään hotelli, Jollas 89 nimeltään.

  Yksi vanhuuden merkki on ilman muuta valtava nostalgia vanhoista ajoista, tunnistan sisimmässäni tämän tunteen.

  Jatkan, kunhan tokenen

 • Ali.

  Jotta saisimme tänne vaikkapa tuolta toisaalta joskus jonkun kirjoittamaan, niin meidän olisi syytä, kumpaisenkin, olla erottelematta siellä olevia kirjoittelijoita.

  Alamme olla siinä iässä kaikki, että jokaista jostain kolottaa

 • Mitä tulee nuoruuden autoihin, istuin kerrankin IFAssa pelkääjän paikalla ja täytyy sanoa, että hävetti. Olimme keskustassa ja U haki jotain jostain ja odotin autossa. Yksi mies tuli auton viereen, taputti sitä kattoon ja naureskeli minulle sanoen mitä tuollainen kaunotar tekee tällaisessa autossa?

  Auto oli U:n veljen apen auto. Hänellä oli aina noita Ifoja, Trabanteja ja Tswikkauta, kokoelma pihallaan, aina joku lähti käyntiin. Ifa oli lempinimeltään Isän faneriauto, Trabant oli pahvi parhaassa vauhdissa, sama sopi myös Tswikkauhin.

  Cee

  • Itä-Saksan ihme, Trabant, oli tosiaan jotain pula-ajan muovia. Ei ruostunut, mutta muuten hajosi pienestä iskusta tai hapertui muutamassa vuodessa. Tietyllä tavalla muotoilultaan onnistunut oli sekin.

   Mutta olipas ilmassa savua tossa turun ohikulkutiellä jätepalon jäljiltä kun äsken tulin kotio sitä kautta.
   Tai sehän on tuo "ohikulkutie" nykään nimeltään kehätie.

   Whoo


  • No kun on nähty savua Raision kehätiellä niin nyt varmaan ollaan jo kotisoffalla kuunrelemassa Räsäsistä tätä sähkökitaransoiton ylivoimista helmeä Dick Talen sävellykseen Misirlou, vuodelta 1963, mistä tuli tämän Pulp Fictionin jqa ohjaaja Tarantinon elokuvan tunnus kappale
   https://www.youtube.com/watch?v=1hLIXrlpRe8
   Postitin sen tuonne toiselle ketjulle hiukan itämaisempana Malikianin viuluversiona kun se esitys oli visuaalisempi. Tämä taas "audiaalisempi"
   Kaikki todella fantastinen musiikki oli jo tehty noin vuoteen 80 mennessä. Sen jälkeen on tullut vaan teeskentelyä ja laimeaa kopiointia

   Näin lauantai illan kunniaksi laitan päälle vielä Kachaturianin yhden hienon kappaleen osoitukseksi siitä, että lopulta olen ymmärtänyt mihin erilaista korkeakulttuuria tarvitaan yhteiskunnan voimana. Parempi ymmärtää se vielä eläessään ! https://www.youtube.com/watch?v=d7TU9TPF-D0


  • Ali-Baba kirjoitti:

   No kun on nähty savua Raision kehätiellä niin nyt varmaan ollaan jo kotisoffalla kuunrelemassa Räsäsistä tätä sähkökitaransoiton ylivoimista helmeä Dick Talen sävellykseen Misirlou, vuodelta 1963, mistä tuli tämän Pulp Fictionin jqa ohjaaja Tarantinon elokuvan tunnus kappale
   https://www.youtube.com/watch?v=1hLIXrlpRe8
   Postitin sen tuonne toiselle ketjulle hiukan itämaisempana Malikianin viuluversiona kun se esitys oli visuaalisempi. Tämä taas "audiaalisempi"
   Kaikki todella fantastinen musiikki oli jo tehty noin vuoteen 80 mennessä. Sen jälkeen on tullut vaan teeskentelyä ja laimeaa kopiointia

   Näin lauantai illan kunniaksi laitan päälle vielä Kachaturianin yhden hienon kappaleen osoitukseksi siitä, että lopulta olen ymmärtänyt mihin erilaista korkeakulttuuria tarvitaan yhteiskunnan voimana. Parempi ymmärtää se vielä eläessään ! https://www.youtube.com/watch?v=d7TU9TPF-D0

   Kiitos musiikista!
   Pulp Fiction on minulta jäänyt näkemättä (ja kuulematta). Silti linkin musiikki: ei huono. Ei ehkä just minun genreäni, mutta nostalgista kuunneltavaa, tulee joku vanha länkkäri mieleen.

   Naamiaisvalssi on yksi maailman upeimmista. Sen tahdissa tanssiminen olisi varmaan elämys. Ehkä seuraavassa elämässä, nyt on (luultavasti) valssini jo tanssittu.


 • Jahas, täällä illaksi on tullut tietoa Turun kehältä ja hianoo musiikkii kans, varsinkin Pulp Fiction.

  Jostain syystä tuo Turun ohitustie kuulostaa paremmalta :) ja muistaakos mr.doctor, kun joskus sinua taisimme weepelin kanssa opastaa, että pistää vilkku oikeelle, niin pääsee ihmisten ilmoille. No ei se noin ihan mennyt, mutta olkoot ja senhän oli sitä 2010 luvun alkupuolta, että siitähän on jo Vantaass...eiku Aurajoessa ruskeaa vettä virranu muutama kuutio.

  Mulla oli jotain asiaaki, mutta ny sen unohin

  • Ai ni, nyt muistin

   Käydessämme eilen Hesassa, kävin entisellä työpaikallani Roihuvuoren kirjastossa. Jeeee, hain sieltä helmet- kirjaston tunnusluvut ja näin voin lukea mahottoman määrän mm. aikakuaslehtiä. Netissä siis. Suomen Kuvalehti, TM vain muutaman mainitakseni.

   Siis ei tartte erikseen niitä tilailla nettipäätteelle, senkun menee ja napsauttaa.


  • Hyvä kuitenkin, että vielä kauantai-iltanakin pihiset. Minulla on tänään jostain syystä sellainen "paremman" musiikin lauantai. Käyn ehkä postittamassa lisää sellaista tuonne naapurusketjuun, missä on ainakin yksi musiikillisen korkeakulttuurin kuluttaja.
   Toivottavasti on ollut mukavat kesäkelit eikä kukaan ole raatanut itseään huonoon kuntoon.


 • Monta on nimeä yhdellä tiellä: ohitustie, ohikulkutie, kehätie, kantatie 40. Ja jotta asia ei liian yksinkertainen olisi, kyseinen tie on osa E18 tietä.

  Ja juu, se on hianoa kun nykyjänsä voi lukea mitä vain ja millä laitteella vain. Siis samaa kirjaa tai lehteä voi lukea kotona vaikka tietsikalla tai tabletilla, ja jatkaa lukemista vaikka kännykällä tien päällä. Viimeksi mainitussa tapauksessa on parempi että joku muu ajaa.

  Whoo

 • Jahas että aamuja

  Käväisin tarkemmin siellä Helmet- kirjastossa. Lisään muutaman aikakauslehden tänne, mitä siellä voi lukea TM:n ja Suomen Kuvalehden lisäksi.

  Erä, Kanava, Metsästys ja kalastus, Kotiliesi, Anna, Seura ... + Hymyt sun muut Alibit

  Kaksi viimeistä vuotta arkistosta luettavissa.

  Meinasin näin aamutuimaan lukea viimeisestä Kanavasta Erkki Lähteen kirjoituksen suomalaisesta metsäpolitiikasta. Ajatukset kuitenkin muualla ja taitaa olla koht kiire lähteä testaamaan sähköperämoottoria ja kumivenettä lutakollemme. Oli pakko kaapata eli ostaa Hesan matkalla Minnkota 30, akku ja vene ovatkin jo vuoden odottaneet vesille pääsyä.

 • Juu, ne on aika ärsyttäviä nuo monet verkkolehdet, jotain pääsee lukemaan ilmaiseksi, mutta kiinnostavimmat jutut vain tilaajille. Jos niitä kirjaston kautta pystyy lukemaan ilmaiseksi, sehän vähän (eli aika paljon) lyö korville lehtien kustannusbisnestä? Pääseekös niitä ihan uusimpiakin numeroita lukemaan tuolla systeemillä?

  Kyllä tänä aamuna elämä on lyönyt korville meikäläistäkin: ruoho piti leikata mutta bensa oli loppu, viimeiset kahvipöönitkin jauhettu, op:n verkkopankki temppuili, ja mikä pahinta - mansikat on loppu.
  Ei hyvä heilu siis tänään.

  Whoo

  • Huonoti menee kivikylässäkin! Uskokaa tai älkää, niin kopa siivoilin huushållia sieltä täältä järkevän tekemisen puutteessa. Ehkä taas kasaan jotain poisheitettävää, kun sitä kaikista poistoista huolimatta edelleenkin näyttää riittävän.
   Nuo vapaat ja tilaajille jutut nettijulkaisuissa on ymmärrettävä myös lehden puolelta sillä täytyyhän sen jollain tavalla yrittää puolustaa tulojaan jotta voisi jatkaa julkaisemistaan. Muuten tulemme aika köyhään mediaan mikä on täysin riippuvainen mainostuloista.
   Toisaalta eihän siinäkään ole mieltä että tilaisi joka lehteä missä on jotain mielenkiintoista.


  • Kyllä pääsee uudetkin lukemaan kannesta kanteen. Mutta rajattuhan se aikakausilehtien lukumäärä on ja varmaan juuri siitäkin syystä, etteivät kaikki lehdet anna joko julkaistavaksi ilmaislukemiseksi tai sitten pyytävät kovaa hintaa. Mutta ne lehdet, mitä pystyy tunnuksilla lukemaan, niistä on kaikki 2018-2019 lehdet luettavissa. Ei paha, ei paha

   Varmaan ne lehdet, jotka ovat luettavissa saavat joka lukukerralta jonkun pennosen. Jotain sellaista sopimusta veikkaan kirjastolla ja lehdillä olevan

   Minä kurvasin lutakkomme ympäri kumikanootti/sähköperämoottori meiningillä. Ainoa mahdollisuus se video on täällä näyttää, että lataisi sen ensin tubeen ja sitten linkittäisi, mutta päätin, etten enää tubeen yhtään videota laita ja vanhatkin otin pois.

   edson


 • Nyt kun "elämä on lyönyt korville" ja "huonosti menee kivikylässäkin", niin aattelin ( paino siis sanalla ajatella) virkistää ihan hienolla tanssilla. Sen vei robo aamulla pois, mutta ei sitä siitä lannistuta. https://www.youtube.com/watch?v=o5qXCzknxn8 Oi oi, tämä Uma. Ja kyllähän olen aiemmin maininnut tykkääväni myös Travoltastakin. Ja itse elokuva on taattua laatua. Tarantino laatua. Ja Kill Bill 1-2, mistä myös pidin.

 • Se oli toi Ravoltta aika kovassa tanssikunnossa silloin Saturday Night Feverin aikoina seiskyt luvulla. Bee Geesin musakin oli ja on oman genrensä parhaasta päästä. Gibbin veljesten "falsetti" laulukin on aika jännää.

  Mutta kyllä oli jännät vormulat pitkästä aikaa, on se kova jätkä toi Hollannin Verstappen. Nopein nykykuskeista.

  Whoo

  • Pakko katsoa lyhennelmä illalla, sen verran lehtien otsikot hehkuttavat voittotaistelua.

   Nyt Kahta keikkaa katsomaan, vaikka nuo saksalaissarjat ovatkin mitä ovat. Kuinka ne osaavatkin sössiä sarjaelokuvia ja luulen, että myös kevyttä musiikkia


  • Minä tykkään BeeGeestä kuin "hullu puurosta", niin omituiselta kuin se kuullostaakin. Kerran kävi todella mäihä. Lensin BA:lla Lontoosta Montrealiin ja kuuntelin melkein koko matkan vain BG:iä (yleensä klassinen oli/on minun valintani koneen musiikkitarjonnasta). Siinä "nauhalla" oli varmaan kaikki po. bändin levytykset. Pariinkin kertaan kerkisin parhaimmat kuunnella. Ne parhaimmat on onneksi kotonakin.
   am


 • Tuo Uma Thurman on kyllä ehdottomasti minunkin filmitähtimuistojeni kärkikaartissa. Tosin muistan hänet aina Kill Bill elokuvasta. Travoltakin on tietysti aina ollut pinnalla useissa rooleissa.
  Joo kyllä on myönnettavä, että Verstappen näytti Leclerkille närhenmunat ja kommentoikin ohitusta ajon jälkeen ihan hyvin..
  Siis nyt taas käkikellolle ja kuittaamaan taas yksi wiikonloppu selwitetyksi ja valtaosin sewin päin.
  Minulle ihan lääkäri sanoi että huoletta voitte yhden kunnon tujauksen päivässä ottaa, kunhan se ei ole pullollinen. Tämä siis kun jouduin silloin helmikuussa sappikipujen vuoksi vähän konsultoimaan ja sekä sappi, että maksa arvot olivat hetkellisesti koholla.
  Onneksi on jo siinä iässä (tämä siis ehdottomasti miesten keskeistä huumoria) että on enemmän huolestunut sappi, kuin "tappi" arvoista! ;)

 • Cee oli laittanut hienon linkin Tarantinon Kill Bill 2 Malagueniasta.
  Senkin kävi robo noukkimassa, mutta ehdittiin kuitenkin lukaista kuten useimman niista robon viemistä onneksi.
  Tarantino on kyllä luonut ihmismielen stimuloimiseksi todella hyviä tuotteita
  Ali-Baba, eller hyr?

 • En ole musiikin sen paremmin kuin leffojenkaan tuntija, mutta leffoista olen katsonut kaikki Tarantellot ja Coen veljesten tekeleet. Ja myös ne leffat olen nähnyt, missä on Sacha Baron Cohen. Parasta ikinä, sanoo nuoret.

  Tänään sitten se kuuluisa maanantai. Jos ei maanantaita olisi, niin tiistaista tulisi yhtä kuuluisa.

  edson

 • " ... Sacha Baron Cohen. Parasta ikinä, sanoo nuoret. "

  Täytyy illan täytteeksi mainita, etteivät nuoret välttämättä vielä ole siinä iässä, että ymmärtävät Sachaa, noin luulen.

  Olen päiväni kuluttanut pöllipuu-alttarilla ja iltapäivällä kuluttanut nettiä. Tykkään lukea mm. Kanava lehteä ja ai ai, miksei Kielikelloa julkaista helmetissä.

  Muuten mukavahkoja päiviäni häiritsee liiaksi vieläkin televisio. Kuin se onkin vaikeaa pistää vaikka kuulokkeet korville ja kuunnella ratioita? Tabletista vain radion ohjelmaoppaan selasta ja itselle mieleisiä kuuntelemaan. Vaikka radioteatterissa jo menneitä.

  • Ja vielä vähän ...

   Viimeisessä Kanavassa oli kirjoitus Kiinan hallitsemista tärkeitä maametalleista, joita meidän uuteen teknologiaan pyrkivä talous tarvitsee. Ihan jo akuista lähtien.

   Kasvava ongelma on kasvava väestö ja sen kasvava tarve pyrkiä myös tähän uuden tekniikan käyttämiseen.

   Mahtimaat eivät tule välittämään siitä, että varat käytetään loppuun ja jo on vallalla kova kilpailu näistä tärkeimmistä maametallista. Niitä on noin 15 eri metallia, täysin minulle tuntemattomia suurin osa nimeltään ja kun niitä esiintyy pieninä määrinä siellä täällä, niin kaivurikuskin hommat ei lopu ja maisemat tulevat muuttumaan.


  • edson kirjoitti:

   Ja vielä vähän ...

   Viimeisessä Kanavassa oli kirjoitus Kiinan hallitsemista tärkeitä maametalleista, joita meidän uuteen teknologiaan pyrkivä talous tarvitsee. Ihan jo akuista lähtien.

   Kasvava ongelma on kasvava väestö ja sen kasvava tarve pyrkiä myös tähän uuden tekniikan käyttämiseen.

   Mahtimaat eivät tule välittämään siitä, että varat käytetään loppuun ja jo on vallalla kova kilpailu näistä tärkeimmistä maametallista. Niitä on noin 15 eri metallia, täysin minulle tuntemattomia suurin osa nimeltään ja kun niitä esiintyy pieninä määrinä siellä täällä, niin kaivurikuskin hommat ei lopu ja maisemat tulevat muuttumaan.

   Ja vielä ...

   Mitä huolimattomuutta onkaan se, ettei näissä tiedekirjoituksissakaan ilmoiteta lähteitä. Suututtaa oikeastaan.


  • edson kirjoitti:

   Ja vielä vähän ...

   Viimeisessä Kanavassa oli kirjoitus Kiinan hallitsemista tärkeitä maametalleista, joita meidän uuteen teknologiaan pyrkivä talous tarvitsee. Ihan jo akuista lähtien.

   Kasvava ongelma on kasvava väestö ja sen kasvava tarve pyrkiä myös tähän uuden tekniikan käyttämiseen.

   Mahtimaat eivät tule välittämään siitä, että varat käytetään loppuun ja jo on vallalla kova kilpailu näistä tärkeimmistä maametallista. Niitä on noin 15 eri metallia, täysin minulle tuntemattomia suurin osa nimeltään ja kun niitä esiintyy pieninä määrinä siellä täällä, niin kaivurikuskin hommat ei lopu ja maisemat tulevat muuttumaan.

   Herr Edsolventhan on saanut pöllin katkaisemisesta ja järjestämisestä kirjoitusenergiaa.
   Osuit tiedon etsinnöissäsi itseasiassa melkoiseen suoneen tuolla harvinaisten maametallien asiassa. Siinä on monenmoista koko planeettaa koskevaa ulottuvuutta.
   Tämä metalliryhmä on tullut kysyntään ja tarpeeseen nimenomaan vasta modernin tietokone ja kommunikaatioteknologian ja tiedonkäsittelyn synnyttyä.

   Alunperin näitä harvinaisia maametalleja tuotettiin myös monelta osin Amerikan mantereella, ihan Yankkilassakin. Kysyntä oli kuitenkin vuosikymmeniä taaksepäin pientä ja US tuottajat halusivat kasvua ja tuottoa. Siksipä niitä lakkautettiin ja myytiin ja annettiin kiinalaisten hoidettavasti. Kiinalaiset osasivat kuitenkin katsoa pidemmälle kristallipalloon ja kas yhtäkkiä maailma onkin riippuvainen noista harvinaisista maametalleista joita siis on koko joukkoa ja osaa löytyy myös Suomesta. Itseasialla akkuteollisuuden muutamat perusmetallit kuten koboltti, nikkeli akkukemikaalien osana ja Litium ovat vähiten harvinaisia, mutta kaikista vain nikkeli on yleinen. Kobolttia lähinnä lasten kaivamana Kongosta ja sitä tulee myös Suomesta sivutuotteena kuten eräitä muitakin metalleja ja mineraaleja joita en nyt listaa.
   Jos osaamme pitää omat maamme omassa kontrollissamme niin meillä on erittäin hyvää ja tuottavaa materiaalia mitä maailma tarvitsee maaperässämme.
   Asia ei vielä suuressa mittakaavassa näy, mutta arvelen, että muutkin valtiot mukaanlukien USA ovat heränneet nykyaikaan ja ovat joko aloittaneet tai aloittelemassa toimia millä noiden modernin teknologian materiaalien saanti turvataan. Osaa niistä harvinaisimmistahan käytetään hyvin kriittisissä tietotekniikan mekaanisissa osissa, niiden johtavuuskyvyn tai muiden erityisominaisuuksien vuoksi
   Litiumia meillä on eniten Euroopassa. Eniten maailmassa taas Boliviassa ja Chilessä. Ja ihan pienenä listana meillä on runsaasti myös ei niin harvinaisia metalleja kuin vanadiini, uraani, torium, kulta, nikkeli, ja heikkopitoisena mutta joskus hinnan sopiessa käytettävissä kuparia. rautaa. alumiiniä jne. Ja myös niitä oikeita harvinaisia maametalleja


 • Yksi noista harvinaisista maametalleista on neodymium, mitä tarvitaan tietoliikentee ja äänensiirron toiminnoissa aina kun tarvitaan lujaa kestomagneettia.
  Se on hyvin tärkeä älypuhelimissa ja pienissä sekä ihan suurrissakin kaiuttimissa.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rare-earth_element
  Suurta osaa tuon wikipedian harvinaisten maametallien listasta esiintyy uraanin ja toriumin yhteydessä ja sattumalta Suomessa on suhteellisesti erittäin suuret uraani ja torium varannot kautta maan levimmeissä mineraaleissa.
  En usko että meillä ollaan vielä ihan hyvin ymmärretty mikä merkitys ja rikkaus meillä on maaperässämme kun olemme aina laulaneet on maamme köyhä ja siksi jää vaikka sille ei ole alkeellisintakaan perustetta vaan maa on itseasiassa täynnä suunnatonta rikkautta monessa mielessä.
  Ihan toinen kysymys on että onko lopulta edes viisasta tunnistaa kaikki ne rikkaudet. Varsinkin maaperässä olevat rikkaudet, kun ihmisellä on kehityksessäkin aina mukana se sysi pimeä puolensa eli materialismi, ahneus ja narsismi. Tavallaan kiinalaisten kansallisvaiva länkisäärten ohella.
  Voi olla että olisi parempi että järvet ja meret olisivit kimmeltävän puhtaita ja maisema rikkomatta, eikä metsiä olisi ojitettu maailman eniten ja muutettu sekä niiden että ojitusvedet vastaanottaneiden kirkkaiden järvien tilaa.
  Mutta kaikki on niin suhteellista. Jos joku muistaa vielä happoisateiden ajat niin silloin moni eteläsuomen lammikko oli ihan kirkas siksi että happosateet laskivat niiden pH arvoja niin alas etteivät sameutta aiheuttaneet levät ja muu biokasvusto kestäneet sitä vaan kuolivat ja vajosivat pohjaan. Sitten lopetettiin happosateet ja mitä sitten tapahtui? Sellaisenkin kysymyksen voisi esittää jos ihan laaja alaisesti asioita ryhdytään tarkastelemaan ja avaamaa, eller hyr.

 • Edsolvent tuolla tutkiessaan tieteitä kyseli lähteiden perään.
  Tässä on siis monipuolinen lähde tämä wikisanakirja. Se se vasta selvittää lähteen ja jopa monella kielellä sen lähde sanan
  https://fi.wiktionary.org/wiki/lähde
  Tässä on siis meitin pehtoorille lähdettä heti aamuksi kun nousee miettimään päivän pölliurakoita.
  Vai olisiko meidä ryhdyttävä selvittämään suomen hallitukselle, suurliiketoiminalle ja MTK'lle mitä rikkauksia maassamme oikeinon vielä lähes raistatun luonnon lisäksi mikä olisi toimin pelastettavissa. Löytyisikö hallitus avustamaan aloittelevia yrittäjiä luonnon, ko5timaisen kalantuotannon ja valikoimajalostuksen muodossa. Olisiko se oikeasti halukan hyväksymään poliittisille illuusioille vihatut voimat itseasiassa ratkaisevana energiatekijänä. Olisiko se valmis ajamaan oman maansa etua edes sen v erran että hoitaisi riittävästi puhdasta stabiilia sähköä tulevan hiukan puhtaamman korkeamman jalostuksen tuotannolliseen teollisuuteen. O,lisiko se valmis sallimaan kotimaisten yhtiöiden päästä kuokkimaan yhdessä omistamaamme maata ja jalostaa sieötä omaan ja maailmantarpeeseen vaikka harvinaisempia maa-ja lisäaine,etalleja,
  Ihan konkreettisesti olisiko Suomen valtio valmis pakkolunastamaan Yaralta sille kokoomuksen lahjoittaman Soklin alueen ja rthtymään itse kehittämään maailman tarvitseman maatalouskemian kompleksia sinne, kun Yaralle se on vaan hyllyllä odottamassa että muista lähteistä tavara loppuu. Yhdestä Soklisya saataisiin niin pienellä halulla fantastien tuotetehdas keskelle muuten autiota Lappia.
  Lappia missä nyt maapohja tuhotaan erittäin vähällä saannilla satojen tuhansien liikaporojen takia ja samalla estetään erittäin potentiaalinen muu Lapin kehitys.
  Tällaisia voi ihmetellä itsekseen vaikka pimeässä kammiossa keskikesällä

  Vai pitäisikö meidän päästää anargia ja huuhaa valtaan ja veisata viisi koko yhteiskunnan mielikuvalle

  • Kun klikkasin tuota linkkiä ja katsoin alta. Ei aunuttakaan lähdettä, pelkästään yksi viite :)

   edson


 • Minä tässä aamutuimaan mietin vaikkapa sitä, miten maapallo makaa.

  Realismiahan on se, että kehittäminen ei lopu. Se, kuinka paljon tähän kuluu luonnonvaroja, ei ole ensisijainen huolenaihe. Mieluummin niin, että koko ajan etsitään edullisempia ja toimivampia ja jopa kestävämpiä tapoja. Mutta aika ja energia ja tarpeelliset muut ainesosat hiipuvat nopeammin kuin parempien ja kestävämpien tapojen markkinoille tulo toteutuu. Ja aivan liian paljon on kertakäyttökamaa liikkeellä, sillä energiaa ja laitteita se kierrätyskin vaatii.

  Summa summaarum. Kusessa ollaan, koska olemme tottuneet liikkumaan yhä nopeammin paikasta toiseen ja yhä enemmän sitä janoamme. Samoin on tietoteknisten ja digitaalisten mahdollisuuksien laita. Ei www häviä eikä se automaatiokehitys. Ja voihan olla tulevaisuudessa kyllä niin, että mm. www tulee korvaamaan yhä suuremman osan realistisesta liikkumisestamme. Johan multakin on korvattu kasvualustana elintarvikkeille. Näin sitä voisi ajatella, että niille pelloille sitten vaan enempi puita kasvamaan.

 • Anarkia ja huuhaa

  Anarkia tulee ilman, että sitä päästämme tulemaan tai se on jo läsnä, vaikkakaan ei vallassa. Huuhaa on enemmänkin vaikeaa määritellä, koska siinä on subjektiivista mukana.

  Tietysti jos kaikki se, mikä on jatkuvan kehityksen ulkopuolella, käsitetään huuhaaksi, niin sitä kyllä on aika paljon.

  Kun niin monet tärkeät asiat ovat globaaleja, niin sitä ihmettelen, että miksi niin moni vaatii valtioiden yhä suurempaa päätäntävaltaa.

 • Liika on liikaa porojenkin kanssa. Toisaalta aika vaikea kysymys, vaikka se tiedetään, että kaupallisesti aatellen varmaan kokonaistaloudellisesti parempaan tulokseen Lapin alueella voitaisiin päästä.

  Tavallaan sympatiani on aidon saamelaisen elämäntavan puolella. Yhtä lailla kuin Amatsonian viidakon alkuperäisten pienien heimojen puolella. Mutta ns. suurempi taloudellinen voitto vie voiton, ellei sitten saada kummallekin "osapuolelle" tyydyttävää ratkaisua aikaan. Sen pitäisi olla sen ratkaisun kylläkin myös kestävien luontoarvojen mukaista molemmin puolin.

 • Nyt olenkin pitkittänyt pöllien luo menoa ja kohta sataa. Hyvä niin, saan tehä keholle sopivampaa eli lötkötellä.

  Eilen soitti sähkön myyjä, vastasin pirruuttain, tietämättä kuka langan päässä. Kun kysyin, paljonko kilowatti maksaa, sanoi, että 5,8 ja risat muistaakseni. Mutta että pörssisähkön keskiarvo oli viime vuodelta jotain 4, 6 ja risat.

  Kysyin, että tietääkös myyjä sellaisen prosenttiluvun kuin 46. Hän siihen, että ei tiijä.

  No minä siihen, että vuodessa tapahtunut suurempien sähköyhtiöiden energian hinnannousuprosentti. Muutaman minuutin keskustelun jälkeen päädyimme tulokseen, että yhtiöiden omistajien pitää saada katetta osakkeilleen. Ei siis niin merkittävää se, että vettä ei ole satanut turbiineihin tai on ollut tyyntä. Et silviisiin, mutta minkäs teet.

  Sanoin, että jos olisi vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, niin ottaisin vastukset pois säiliöstä ja tilaisin mieluummin öljyä. Ja lisäsin, että nostakaa yhtiöt sitä hintaa kuinkakin, pökköä vaan lisään uuneihin, pärkkeletto.

  edson

 • https://yle.fi/uutiset/3-10857072 Tässäpä taas asiaa.

  Tekstissä ilmenee Keskustan ja Kokoomuksen ja Sinisten vaikutus viime hallituksessa. Ennen sitä hallitusta oltiin kokonaiskaatoluvuissa 60 miljoonaa kiintoa ja nyt Keskusta jatkaa puhetta 80 miljoonasta kuution kaatomäärästä.

  Artikkelissa tutkijat hyvin pohtivat raakasellun ja muiden kestävämpien puutuotteiden suhdetta.

 • Hitto, mistä Edsolventa kaivaa kaiken tuon asian ja kirjoitusenergian esiin. Miulla taas ei ole oikein mitään asiaa, ei edes tikusta.

  Täytyykin kysyä nyt kuulijoilta mikä tai kuka on kenenkin Idoli?

  Voin avata ja kertoa, että nuorena poikana idolini oli vuoden 1956 SDP puoluesihteeri Kaarlo Pitsinki, joka tuli ensimmäisellä näkemälläni helikopterilla Lappeenrannan vapaudenaukiolle puhetta pitämään yleislakkovuonna.

  Sanaakaan sanomasta en muista, mutta hulikopterin muistan. kuten senkin että Lappeenrannan asemalle silloin saapui yksinäinen puuskuttava Ukko Pekka höyryveturi ja koulussa sai erinomaisen makkaravoileivän lakossa olleen kittäjäkunnan vuoksi.

  Nykyinen idolini on tietysti "Pehtoori", mikä haluaisin itse olla!

 • Siellä Pehmoisten Pehtoorilassa kun on jos jonkinlaista lämmön ja voiman siirtoa tekeillä tai suunnitteilla, niin onko jo aatoksissa käynyt aggregaatti mikä magneetteja Stirling moottorilla pyörittää.
  Tässä malli miten sellaisen voi vaikka itte rakentaa ja saada homman hoitumaan hyvällä hyötysuhteella ja olemattomalla alkuenergialla.
  http://www.animatedengines.com/vstirling.html

  • Minä en tiedä kuin Stirling Mossin ja tämän https://www.youtube.com/watch?v=t8LKff7jSWc Ja tätäkään en tietäisi, ellet olisi vihjannut.

   No täällä ei suunnitella mitään lämpöjärjestelmien muutoksia. Syytä olisi, sillä sitten, kun ei jaksa itse enää polttopuita tehdä, niin kallista on ostopuu. Tiedän sen, vaikken kaikkia klapeja ole höylännytkään.

   edson


 • Idoli : idoloin, idoloit, idoloimme ... keksinkö juuri uuden verbin?

  Minä en idoloi ketään, mutta kunnioitan toki. Esimerkiksi sopisi Linkola. Jos idoloidin häntä, niin suututtaisi, kun ei pysty vastaavaan elämäntapaan. Siksi "vain" kunnioitan.

  Duunit tehty tämän päivän osalta. Tuuli pyyhkäisi hyttyset ja paarmat ties minne.

  edson

 • Minusta olisi kyllä hauska idoloida jotain, mutta piti hakea hiukan fiktiiviset esimerkit siihen. Kyllä sana idoli on niin vahva, että siihen päästäkseen täytyy olla kyllä jossain suhteessa poikkeuksellisen merkittävä. Missä suhteessa ei ole niinkään tärkeää

  Minun idoliuteni pehtooriin johtuu siitä, että mielessäni näen pehtoorin lapsuuteni kauniissa maisemassa miehenä joka osasi kaiken ja joka sai kaiken järjestymään ja sitten joi kahvia kaikessa rauhassa!

  Hitto vie , Perjantai ja siskot lähestyvät!
  Maanantaina oli muuten 3 K kokous vähän kesäharvennetusti kun Örjan löhöilee mökillään, minua ei huvita lähteä mihinkään ja Elmo ei pääse mihinkään.
  Muuten olivat kaikki edelleenkin pihinäkunnossa. Örjanilla edelleenkin vatsa on on sen maksatilan vuoksi kasvanut

 • Eipä ole paljon runoutta tänäänkään syntynyt, mutta panostetaan sentään jotain ketjuun jotta Alman kannattaisi ylläpitää niitä.

  Menneitä muistelin, kun se oikeastaan onkin päätyö nykyisin jo. Olen kerran aikaisemminkin näyttänyt lapsuusaikani satamista kuvia, muunmuassa Napieriesta Uuden Seelannin pohjoissaarella minne muunmuassa veimme Makatealta fosfaattia Broström AB ms. Sydlandilla. Päällikkönä oli silloin Smålantilainen Göte Dembrant. Dembrant oli sen ajan miehiä vielä että sillin 1965-66 se veteli merimiehiä turpaan jos ei muuten perille mennyt.
  Noilla vittetiedoilla tosi hyv' historian kaivaja saisi nopeasti esiin melkoisen historiallisen maalauksen merielämästä vielä tuolloinkin

  Tässä se on jo puolessa vuosisadassa muuttunut täystehokkakksi kontti ja bulkkisatamaksi. Näette samalla ketä kiinnostaa että sieltä lähteen laiva toisensa perään suurina pakettiinhyölkätyn puutavaran lasteissa tai korkeanluokan raakapöllinä maailmalle. Lähinnä Kiinaan, Japaniin, Koreaan ja jopa Malesiaan, jossa siihyen yhdistetään sademetsien kovapuiden kauppaa. Sademetsän puu muuten sitoo keskimäärin kolme kertaa enemmän hiiltä kuin boreaalinen puu ja mäntypuut. Siksi ne ovat niin arvokkaita puuna ja sikksi ne ovat hirmutuholaisia kun niitä kilometri toisensä jälkeen poltetaan jotta voidaan istruttaa tilalle kassapuuta eli öljypalmua. Tosin me jotka tiedämm tiedämme myös sen että ei siellä sentään pelkkää öljypalmua istuteta vaan myös moni huonekalupuu kuten tiikki ja mahonki alkavat tulla kasvatetuista metsisä. Vastatkaa te minulle miksi tämän kerron kun eihän tämä asi ketään kiinnosta eikä sillä ole kenellekään mitään merkitystä paitsi minulle joka aidosti haluaisin säilyttää metsin kohtuullisen kunnon ja biodiversiteetin.

  Bo siitä Napierin Satamaan tai mihin tahansa Tyynen meren altaan satamaan. Suurta ja oikeaa pölliä liikkuu massiivisissa määrin pitkin tyymtä merta ristiin rastiin kaiken laisen puusta rakennettavan teollisuuden käyttöön. Kiinalaiset ottavat sademetsäpuiden suuret juuristotkin kokonaan talteen ja kiinalaisten pienpajojen äärettömän taitavat puusepät tekevät niis lähes kunninkaallisia mutta erittäi pysyviä ja kalliita huonekaluja. Hiilen ikuisia sitojia. Ymärtääköhän idolin Pehtoorikaa tämän ihan taysin. Puusta ei ole pakko tehdä sellua tai polttohajetta ja pellettiä ja savuttaa ilmaan vaan siitä voidaan tehdä todella arvokkaita käyttövälineitä , huonekalu ja muun rakennuskonstruktion ohella.

  Meille on jaettu osa sahata justeerilla höyläämätöntä lankkua, peitatat puut myrkyillä ulkokäyttöön laittaa sellupataan jonka keittämisen osaaminen meille tuli oppina usa'sta mutta sitten tarttui selkärankaamme kun alkusuomalainen havaitsi että pistämällä metsää pinoon ja keittämällä sitä saadaan mäntyöljyä, tervaa, tinneriä käyttöligniiniä ja mitä ei saa keitosta eritettyä voidaan polttaa mustakattilassa ja saada keittosuolat talteen padan uuteen lataukseen,.
  Puusta saatiin myös vaneria eri tarkoituksiin ja kimpilevyä. Kaikkia niitä voitaisiin nykyaikaisilla puristimilla ja liimoilla ynnä muilla väliaineilla saada vaikka minkätasoisia rakennus ja joipa huonekalulevyjä polttoon menevän jätteen sijasta. Metsäteollisuus meilla on perinteellisesti valinnut sen helpoimman tien missä ajatuksen ei tarvitse edes liikahtaa eli polta, kun et muuta osaa!
  Paperilla ja kartonngilla osattiin eräässä vaiheessa kohtuullisella menestyksellä lisätä liikevaihtoa ja tuotta.
  Suhdanteita ei kuitenkaan koskaan kunnolla opittu hallitsemaan ja kapea tuotekirjo ei sitä paljon auttanut.

  Olisi tarvittu uusia kuituja, sekakuituja, sekasellua pakkausmateriaalin halparunkoon ja puun hylkyasteen vähennykseen.. Se taas olisi vaatinut myös paperikoneen pientä säätöä niin, että sillä olisi suuressa rullassa suurteholla ajaa ulos esimerkiksi kuituhamppuun pohjaavaa kangassellusekoitusta. Näkymät olivat vain pienen vaivan takana ja samoin pienen tuotekehitysriskin, siis emme ole niin huisiin uudistukseen alkaneet ja kun valtio vielä maksoi bonusta huippuluokan ja monipuolisen tuoteraaka aineen puun plttamisesta savuksi kuntien kaukolämpölaitoksissa, niin sinne vaan hyvin suuri osa metsän tuotosta.
  Kun jos tämän jälkeen vielä muistatte katselette esimerkiksi esitysklipin Napierin satamaan valuvasta jättiläispuumäärästä ihan raakapuuna niin huomaatte kaiken olevan keskimäärin järeämpää tukkia kuin meillä avohakatut roikot joita voisi kutsua ammattitaitoisen metsänhoidon oksennukseksi.
  Se puu siellä Napierin satamassa tulee muuten kestävästi paljon meitä pienemmältä puualalta mikä on vuoristoisuuden vuoksi sangen vaikea korjata, mutta inssit osaa kun on silmät ja aivotauki.Se puu ei sitten ole eucalyptusta vaan ihan ehtaa Radiata mäntyä mita menestyksellisesti istutettiin Tasmaniaan, Queensländiin sub trooppisen rajoilla ja Uudedn Seelannin ohella Chileen sekä Uruguayhin, mistä Uruguay vie suuri määriä Radiata tukkia maailmalle kun maahan perustetut pmat sellutehtaat käyttävät 5-7 vuoden korjuukierron eucalyptusta. Hyvä sekin

 • Ali on idoloinut vanhan pehtoorin touhuja. Kyl minäkin niitä tapoja ja heitä ideloin.

  Rauhallista puurtamista, uusia sovelluksia työtapoihin ja vaikka joskus pettuleipä ainoana ravinteena, niin huumori yleensä säilyi ja ajan mukana jalostui, siis huumori.

  Ei ehdi nyt lukea Alin pidempää kirjoitusta, vasta iltapäivällä, sillä ...

 • Pikaisesti katsoin nostureiden avulla laivaamista. Oi niitä aikoja, jolloin suomalainen mies työnsi kahta koivukuutiota kerrallaan isoilla kärryillä laivan uumeniin.

 • Aamulla vietiin yksi kommenttini, mikä koski idoloimista. Linkolaa kunnioitan, mutta häntäkään en idoloi.

  Mutta tuohon biodiversiteettiin. Luulenpa Ali, että kyllä meitä muitakin kiinnostaa monimuotoisuus. Ainakin meitä, jotka emme katso metsää pelkästään talousmielessä. Mutta mitä me voimme esim. öljypalmuviljelijöille tai Amatsonasin ryöstölle? Nythän Putinin ja Trumpin ja parin muun paikalliskahjon lisäksi Brasiliassakin on mulkvisti pressana ja kun niillä vielä on iso valta, niin ...

  Pehmoisten kunnassakin on kaukolämpölaitos, minkä kita syö haketta. Sanovat jotkut, että hakekoneita liian vähän ja kalliita investointeina.

  Nyt, kun ollaan kehittämässä hiilidioksidista uutta polttoainetta, tosin mm. vedyn (muistaakseni) avulla ja mitäs siinä prosessissa nyt olikaan, niin olisiko se tulevaisuutta. Siis hyvää sellaista?

 • Minä luulen, että meidän on ainakin vaihteeksi syytä käydä parantamaan maailmaa muultakin kuin puunpoltolta.
  Ehdotan, että alamme seuraavaksi pohtimaan miksi muualla Euroopassa jokilaivaus ja sisävesilaivaus kukoistaa ja maat ovat siitä suuresti kiitollisia kehityksestään.
  Laivat pääsevät jo jokia ja kanavia pitkin Pohjanmereltä Tonavalle ja sitä pitkin Mustalle merelle. Samoin Venäjällä laivat kulkevat suuria kanaalistoja ja sisäjä4rviä myötäillen kautta koko hirmuisen suuren maan mahdollisen taloudellisesti edullisiset suurkuljetukset ihmisille. raaka aineilla ja tuotteilla.
  https://www.inland-navigation-market.org/en/rapports/2018/q2/2-freight-traffic-on-inland-waterways-2/
  Tuon laitan jokikeskustelun ja kehityksen ensimmäiseksi ammukseksi, kun siinä on ynnätty aika tehokkaasti joki ja sisävesiliikenteen kokonaisuus Euroopassa.
  Kansainvälisissä joki ja kanavakartastoissa eli liikennöitävissä vesissä Suomi ei ole lainkaan mukana kun meillä on oikeastaan vain Saimaan kanava ja sen ylävesistö pienen rahtiliikenteen ulottuvissa, kun jossain Reinillä ja Tonavalla seilaavat melkoiset paatit.
  Mitäs ny sanot? ;) Ruvetaanko vaatiman, että meille ja vesistöihin kunnon kanavat ja kaikki yhteen keskenään ja ulostulo myös toisesta paikaa kuten Porista.

 • No tässä näkyy myös se Saimaan kanavan ylävesistä. Siinä näkyy myös Ruotsin Trollhättan kanava mistä oikeita laivoja pääsee koko Ruotsin suurelle järvialueelle, minne pääsee myös Tukholman puoleltakin mutta tarkistamatta en muista minkä kokoisilla.
  file:///C:/Users/Microdoc/Downloads/Flyer-FF-2017-11-27-final.pdf

  • No tuo siirto ei onnistunutkaan. Pitää katsoa saanko kaivettua sen esiin lähetettävänä


 • No en saanut sitä lähetettävään tilaan kun se oli sellainen pdf flyer. Itse kyllä saan sen esiin. Saman näkee kyllä tästä yleiskartasta mutta tämä on siihen pdf karttaan verrattuna hiukan suttuisempi ja vaatii mielestäni jo aikaisempaa maantieteen tuntemista jotta kaikki vaaleansiniset eri vahvuiset linjat osaa muuttaa joiksi ja järviksi. No vähän ottaa silmän kouraan ja tsiikaa lähempään nin vot jo löytyy Ruotsinkin kanavat Suurille järville.
  https://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/main/sc3/AGN_map_2018.pdf
  Aiheeseen onkin netissä mohottomasti esityksiä tarjolla mutta harvoin ovat esillä missään normaalikeskusteluissa, mutta emmehän me normaaleja olekaan.

  • Johan on hyvä kartta. Ihan kiinnostaa ottaa muistiin ja jos joskus ajelee kaivettujen kanavien liepeillä, niin voi ihan livenä katsoa, millaisia ovat.

   Vesistöjähän meillä on, mutta millaiset maaperät ovat kaivaa niille yhteydet, en tiedä. Entäs ne kalat? Kaikenlaiset potkurit yötä päivää häiritsevät. Lepakoista viis, kalat ovat sentään ruokalautasemme yksi tärkeimmistä osasista.


 • Hiisi vieköön, månne hiisen ta! (kustsvenska) On pakko olla taas koiravahtia melkein kokonaan. Minua vaivaa sellainen kirous, että jos huomenna eli tänään on joku fiksattuun aikaan sidottu tapahtuma niin uni ei ilmesty vierailemaan. Onneksi jos tästä kohtapuoleen päästä kiinni saan niin ehdin vielä saada runsaan kuuden tunnin unet ennen kuin on ryhdyttävä butleriksi kun siskot ja musicantti saapuvat valtiovierailulle. Sen jälkeen kun vierailun hoitaa niin voi nukahtaa vaikka mihin aikaan milloin uni saapuisi. Se on näin ollut jo vuosia. Se pätee jopa aamuksi tai aamupäivälle sovittuihin terveyskeskus tai sairaalakäynteihin. Unta ei edellisenä yönä irtoa. Eihän tämä nuorempana vaivannut vaan lähinna alkoi vaivata vasta eläkkeelle muka siirtyessä.
  Tämän visiitin jälkeen alankin nukkua silloin kun nukuttaa ja valvoa kun valvotuttaa. Olen kai vähän kuin se Carson Downton Abbeystä!
  Onneksi tiedän etten ole ainoa, joka välillä öisin ihmettelee mikssä matti viipyy!

  • Voin kompata. Kelloa kyttään minäkin koko yön silloin kun joku tapahtuma on ajoitettu aamulle. Ilman kellonmukaisia menojakin nukkuminen on sitä sun tätä, mutta joku sovittu aikataulu sitä vain pahentaa. Kuten esim. juuri tämänaamuinen fyssarikäynti.

   Niinhän sitä sanotaan, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Mutta unettomuus ei ole ilo lainkaan, vaikka sen jakaisi komppanian kanssa. Se rassaa ja syö "miestä".
   am


 • Miksi Matti viipyy?

  Kiusallista silloin, kun pitäisi aamulla olla jossain tiettyyn aikaan. Itselläni illalla tulee mieleen ensiksi, että jos en herääkään ja myöhästyn. Sitten kaksi kelloa herättämään. Niinpä niin ja kuitenkin herää ennen kellojen soittoa, kun siellä alitajunnassa on se lähtö.

  Kun ei ole pakollisia menoja, niin tulee kollattua. Siitä huolimatta joskus herää kolmelta yöllä ja eiku töllö auki ja enintään tunti, niin taas sitä nukkuu.

  edson

 • Sukukokous on nyt historiaa. Peräti kolme sukulaista vieraili vaatimattomassa majassani. Ei olekaan tällaista elämää ollut pitkään aikaan että pääsi kunnolla toimimasan stujuna. Lähinnä kyläilijät ovat olleet silloin tällöin poikani ja pojanpoikani. No vaihtelua oli siskoillekin. Pääsivät tutustumaan uusiin maisemiin. Toinen risteilyllä Ruotsista, Toinen junalla Mansesta ja musicantti paikalliskeinoin Larusta. Lähtivät kaikki musicantin ohjaamana paikallisjunalla pääasemalle hajaantumaan sieltä kukin suuntaansa.
  Seuraavaksi on paluu arkeen eli kirjaimellisesti wiikonloppuun.

 • Nyt alan vasta irrota päivän unisuudesta. Näin unta että meillä oli yllätyshipat ja suuri sukukokous pienessä mutta hienossa yksiössä.
  Tosiasiassa esimerkiksi vanhempi sisareni ja myös Tukholman lähiössä asuva sisareni osaavat arvostaa omiin vanhoihin asuntoihinsa kaupunkiensa aika hienoilla paikoilla. Esimerkiksi vanhemmalla siskolla 6 kerroksen täysin rannasta aukeava näköala naistenlahteen ja näsijärvelle. Nuorimmalla taa 50 luvun rakennuksessa hyvin hoidettu maisema ja ympäristö ja tunnelbana yhtä lähellä kuin minulla nyt Pohjois Haahan asema. Minun pihoillani taas oli selvästi enemmän puistomaista julkistilaa ja ennekaikkea paljon istumapaikkoja ja pöytyä mukaanlukien kiikkiskeinuja. Ikkunastani näkyy taas se pieni kaistale alkumetsää missä pyörii kaikenlaista lintua. Nytkin näkivät monta, käpytikka mukaanlukien.
  Minulla on kuitenkin vuokra yksiö kun en avioliiton purkautumisen jälkeen enää koskaan halunnut palata omistusasumiseen, osin töiden ja osin rationaalin talousarvion pohjalta. Nyt vuokrani on pienempi kuin kenenkään yhtiövastikkeet.
  Vuokra asumiseen toisaalta oli helppoa päätyä kun maailmalla se on se pää asumismuoto ja siellä ei siinä ole lainkaan mukan elementtiä missä omistusasujan status olisi erityisempi kuin vuokra asujan mutta jokaiselle joka siirtyvää työtä tekee on selvä ettei voi sitoa itseään osakkeeseen tai taloon joutumatta ottamaan mukaan sen kaikki ongelmat. Kerron nyt siskoilleni m inkä verran maksan vuokraa tällaisellä paikalla olevasta hyvästä asunnosta ja vielä poikkeuksellisesti sähköt mukaan lukien. Se oli esimerkiksi ex.vaimoni nykyisin omistaman Martsarin 100 neliöiseen verrattuna vain puolet sen yhtiövastikkeesta ja talossa vielä maksettavia korjauslainoja. Minulla ei mitään lainaa tai velkaa mihinkään. Ei mikään ihme otta pystyy surraamaan vähän paremmalla kaasilla kauppa ja muut ajonsa.
  Mutta talous kansallisesti toimii meidän kaikkien osallistumisella siihen omalla panoksellamme. Minun panoksenihan on enää keskustelu ja mahdollinen toive, että joku oppisi jotain toisin ja tehokkaammin tekemään. Se on yksittäisen äänestäjän ainoa mahdollisuus, mutta olemalla aktiivinen, jotain saattaaa mennä hallinnon ajatteluun asti.
  Tosin kaiki, tai lähes kaikki tiedämme nettikeskustelun mustavalkoisuuden vaaroista ja siitä että kaksi keskustelijaa sattavat onnistua puhumaan toistensa ohi ja silloin vain pahentamaan keskustelun tilaa. On jopa henkilöitä jotka saavat sellaisesta kicksinsä ja tyydytyksensä konkreettisen asian etenemisin sijasta.

  Jatkukuskelee jos jaksaskelee.

  ps. Nuorempi perijätär siskoni on hiukan kallellaan statukseen. Siksi hän toi minulle matkatuliaisin skottilaista single malt huiskiä. Olisin tyytynyt Bushmillsiin vähemmällä turpeen savulla.

 • Odottelen myös raisiolaisen "välittäjän" näkemyksiä parhaasta nja koralisimmasta btavasta tahkota onaisuuttaa, kassaa ja avonantos itselklen.
  Onko se sama kuin pizza onlinellä ja rahalaitiksella tai kor5jausjerryllä, että mennään sovellutukwsen avulla yksinkertaisesti nyysimaan osa muiden aikaansaamasta tuotosta ja tuloksesta.
  Sellaiseen talouteen meillä on liu'uttu viime vuosina ja mielestäni, siis puhtaasti henkilökohtaisesti ajatellen, siinä ollaan kuin merimetsot rysällä, eli motetaan toisen työstä usa itselleen ja hinta peritään todellisen työn tekijältä seurauksena että ilman oikeaa vastiketta hänen toimittamastaan tuotiksesta vain otetaan osa itselleen verottajan tavoin.
  No ehkä tässä oli liikaa filosofiaa ja antiasennoitumista tunkeutuja välistävetoon alunperin rehellisessä liiketoiminnassa kuten pizzojen tuottaminen ja myynti asiakkaille joko omissa tiloissa tai kotiin toimitettuna.
  Kalliossa aika usein ostin Pizzan kun pidin pizzasta erityisesti niin kauan kuin pystyin niitä suun kautta syömään. Menin siis naapuritalossa olevaan pizzeriaan ja tilasun siellä suoraan haluamani pizzan take away ja sitten söin kotona. Ei koskaan edes käynyt mielessä käyttää Wolttia tai Pizza Onlinea välittämään pizzatilaus naapurin kioskiin.
  Kokonaan en välitystoimintaa kiellä, sillä jo nyt näkee, että elintarvike yms ostojen kotiinkannossa on eräissä tapuksessa suurta hyötyä myös tilaajalle.
  Jotenkin etsin tasapainoa millä tuottaja ei joudu luopumaan liian suuresta osasta omaa aikaansaannostaan välimiehelle jolla nyt sattui olemaan pelattava nettisovellutus.
  Tosin lopulta se on meistä tilaajista kiinni kuinka asiat hoituvat. Voimme halutessamme olla käyttämättä välittäjän tilauspalvelua.

 • Nyt kun on taas uusi wiikonloppu edessä niin mitähän ruodittavaa muuta löydettäisiin. Minusta se euroopan jokiliikenn jätti vielä monta tarkastelupistettä. Esimerkiksi sen, että Rotterdamista pääsee valtamerilaivoilla maa ja rhein jokia pitkin Sisämaan Sveitsin Baselin satamaan!. Ympäri Eurooppaa ja Venäjää suuria merikuljetuksia kulkee joki ja kanavia pitkin ties minne.
  Esimerkiksi Dubaissa rakennettiin Lamprellin konepajalla suuria vanhoihin muunneltuihin ntaknnereihin sijoitettavia suuren suuria jalostus ja pumppauskoneistoja jotka olivat matkalla Kaspian merelle. Hetkinen, Eiko se ole sisämeri, miten sinne suurilla laivoilla pääsee tuollaisia toimituksia tekemään.
  No pääseepä hyvinkin Mustanmeren Asovan lahdesat Volgan kanavoituja sivuvirtoja pitkin suoraan Kaspian merelle.
  Ilman luonnollista ja osin luotua sisävesi infraa monen moni painavia kuljetuksia vaativa projekti olisi toteutunut vain rakentamalla paikan päässä kalliista tarvikkeista mahdollisesti kalliilla ja osaamattomalla työntekijäkunnalla. Nyt kaikki meni valmiiksi paketoituna teolliset hankinta ja rakennusympäristöstä.
  Nykyaikainen ydinvoima toimisi kutakuinkin samoin. Itse reaktori lisätarpeineen tulisi valvotuissa oloissa koottuna suurkuljetuksen paikanpäälle ja isoilla pyörlää ja alustalla lopulta valmiiksi rakennettuun vastaanotto infraan liitettäväksi ja kas turvallinen ja laatuvarmistettu moduulireaktori olisikin yks kaks napin pqainon päässä virran lähtemisestä puhtaana ja ympäri kellon verkkoon. Eller hyr?

 • Kauppa se on joka kannattaa.

  Mutta juu, on se on miunkin mielestä vähän kyseenalaista käydä kauppaa eli rahastaa toisen työn tuloksella, kuten välittää pizzojen tilauksia pizza-yrittäjälle joka tekee tuotteen, kuljettaa sen asiakkaalle ja vastaa kaikista kuluista. Muttapa mutta, asiakkaat eivät jostain syystä osaa tilata pizzaansa suoraan yrittäjältä, vaan yleensä näiden onlinien kautta. Mainonnan voima, nääs.

  Näitä verkossa toimivia hakukone/varauspalvelu systeemejä löytyy joka alalta. Eikä ihan pienestä bisneksestä ole kyse, eikä aina ihan rehellisestä pelistä. Mm. monessa maassa toimivaa Triv_goa vastaan on nostettu syyte puolueellisista hakutuloksista, jotka suosivat parempaa provisiota maksavia hotelleja. (Yllätys yllätys..)

  Ja mitä pitäisi sitten ajatella koko ajan lisääntyvistä vuokratyövoima firmoista? Siinäkin välittäjä ottaa ison siivun duunarin tekemästä työstä.

  Eikäpä juuri helteet kiusaa, viime päivinä alle 20, eikä juuri muuta näköpiirissä.

  Whoo

 • Mitens se on ?

  Ai niin mikä ? No se työnvälitys. Aikoinaan oli vain se yksi, joka välitti. Unohdan nyt merimiesten välityksen. Mitens sen työnvälitystoimiston kävi? Välittikö se kehittyä vai levättiinkö hiukka laakereilla ja maine hiipui.

  No sellaista juttuahan ainakin oli, että työnvälityksessä on työntekijöitä, jotka eivät edes halua tehdä töitä. Ja ne työttömät, joita he sitten työnantajille yrittävät välittää, eivät ole hekään oikein olleet niin työn perään.

  Miten minulle tulee mieleen toiminnasta terveyskeskukset. Ja tietysti heidän rajalliset varat toimintaan.

  Kun ollaan puun ja kuoren välissä aletaan kehittää toimintaa.

 • Hävisi kuin pieru saharaan se eilen muistaakseni ylen uutissivuilla ollut tieto levälautoista valtamerellä. Ne taisivat olla jotain rakkolevän tapaista ja Karibialla ne kiusaavat turistien varpaita hiekkarannoilla.

  Turismista puheenollen. Katselin aamulla pikaisesti kaikenlaisia risteilymainoksia. Kyl ovat kovassa käytössä Euroopan isot ja vähän pienemmätkin joet. Rahtialuksia ja turisteja. Kuten maanteilläkin. On meinaan vilskettä.

  Joskus tulee mieleen se, että noudattavatko suuret ja vähän pienemmät alukset kuuliaisesti jätevesien "rantauttamista" puhdistuslaitoksiin.

 • Saharasta puheenollen ...

  Oli menneinä vuosikymmeninä meinaan puhetta siitä, että jos juomakelpoinen vesi vähenee, niin onhan sentään jäätiköitä.

  Nyt taas Grönlantia mainostetaan tulevaksi hiekkamarkkinoiden kuninkaaksi, sillä milläs sitä betonia, jos ei ole hiekkaa. Kun jäätiköt sulavat siellä, niin ne samalla jauhavat hiekkaa.

  Täytyypi itekin lähteä hetkeksi kärräyshommiin

  edson

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by Utopia.

   Eihän se Saharan hiekka kait ole muuta kuin pölyä?


  • edson kirjoitti:

   Eihän se Saharan hiekka kait ole muuta kuin pölyä?

   On ce muutakin kuin pölyä. Sen Saharan pölyn näemme ilmassa punaisina kuutamoina.
   Saharan ja aavikoidedn hiekka mikä siellä maassa makaa on rakeistukseltaan kulunut pyöreäksi ja sileäksi ja siitä puuttuu se teräväsärmäinen kiinnityspinta minkä betonisora tai hiekka tarvitsee.
   Ali-Baba


 • Ei salli kuvaa robo edes kesän kasveita tai sadosta lähinnä. Ehkä laitoin liian vähän tekstiä ymparille eli kokeillaan uudestaan. http://bot.fi/317h tässä paikassa on samalla selvitettävä teille urbaaneille se, että kuvassa helposti on erotettavissa kuinka on vihtahedelmä koottu varrestaan hampulla. Niin tästä te erotatte siis raudus ja hieskoivun hedelmän toisistaan.

  • Ja vielä ... jos oisin ehtinyt, niin tässä paratiisissamme olisi saanut hyvän kuvan isosta kyystä, mutta oli se niin nopea, että eipä ehtinyt. Vaikka suljetun puhelimen kameran saa esiin sipaisemalla., niin pääsi se luikkimaan puun alla olevaan kasvustoon.


 • Joo, mie jo esitin poistetun epäilyn, että Edsonin kuvassa ei näyttänyt olevan vihta sidottu oikeaoppisesti kierretyllä oksalla, vaan päinvastoin narulla? Mutta että siis hampulla.. Ja tottakai raudukset hieksistä meillä erotetahan.

  Ja mie erotan myös hyvän mansikan huonosta, eli kyllä nämä polkat sopivat suuhun hyvin. Litran kerrallaan kun syö, niin johan on makoisaa.

  Whoo

 • Huomaan, että kyllä nuo veli vjenäläisetkin unelmoivat mobiilihomeista ja dieselmatkustamisesta.
  https://www.youtube.com/watch?v=gWzDcGnXqto
  Vierailijat ovat kaikki täältä ilmoittaneet palautuneensa kuka koti-ja kuka ulkomaille

 • Onkos se silviisiin, että ... koska mansikoiden yksi pienemmistä myyntiyksiköistä lienee litra, niin silloin se on myös pienin annoskoko. Vähän sama kuin ravintolassa cl.

  Kyl ne venäläisetkin osaavat kuusipyöräkotien kanssa kulkea. Tässä pari päivää sitten aamuteeveessä oli suomalainen kaveri (ingenjööri) joka oli rakentanut pitkän trailerin päälle ilmalaivan muotoisen kodin. Ja meinaa muuttaa siihen. Oli tehnyt kodin ovaalirakenteen muotoon ja taivuttanut ne ruoteet yhden kerrallaan yhdestä puurimasta, ei liiman liimaa, ei nauloja. Katto päreistä ja alla tuohi.

 • Minä tässä odottelen kahden "ripulin" käynnistymistä
  Toinen on illan kirjoitusripuli ja toisen luultavasti kykenette päättelemään :)

 • Tässä välipalana välitiedotus LNG alan kehityksestä.
  Tässä myös russki veljet siirtyvät LNG markkinalle enemmän ja aloittavat kuljetuksen suurimmalta Siperian eli Jamalin alueen kaasusta Kaukoitään
  https://gcaptain.com/arctic-sea-route-yamal-lng/
  Kaukoidän maissa on jo ajat sitten todettu, että kaasua kannattaa käyttää myös nesteytettynä ja kaukaa tuotuna ja että se on riittävän taloudellista
  On sillein kiva olla jossakin asiassa edellä koko valtakunnan energiaosaamisesta, siis poliitikkojen ja virkamiesten että on tietoinen siitä mihin kehitys maailmalla menee

 • Pahalainen. Nyt se toinen "ripuli" on vaihteeksi, ei ainutlaatuisesti kuitenkaan, higga jumis.
  Se hidastaa selvästi kirjoitusripuliakin
  Katselin sen Edsolventin vihtakuvan ja olihan siinä tosi hianon vihreessä kesäkoivussa vasta roikkumassa. Kaikenlaista turhaa tiedän minäkin enemmän kuin on tarpeellista, mutta vihdoista ja vastoista en tiedä enää mitään. Unohtuneet ovat ne lapsuusajan saunomiset. Aikuisten saunassa en ole käynyt sitten Hampurin merimieskirkon saunan viimeksi muistaakseni noion vuonna 1993.
  En siis kuulu millään muotoa tyypillisiin suomalaisiin saunojiin. Teoriassa kyllä voisin tässäkin reikäisessä tilassa saunassa käydä. Eihän minussa ole kuin kaklsi reikää. avoin kurkkutorvessa eli ns. stooma millä hengitellään ongelmitta ja puhuttiinkin tekoventtiiliavusteisesti varsin hyvin kunne 15 vuoden jälkeen toisunut syöpä kurkunpään yläpuolella pakotti leikkaaman ja täyttämään kudosta kielen juurestakin niin että kieli jäykistyi liikaa nielun joustavalle toiminnalle ja venttiilipuhe heikkeni kutakuinkin kelvottomaksi ja ssmalla ruuon kasittely suussa niin vaikeaksi ettei sitä oikein saa nieltyä ja siksi läpivienti eli PEG letku suoraan varsalaukkuun ja nesteet ja ravinteet sisään sitä kautta. Mauista ja pihveistä voi vain näjdä unia..
  Tosin jäis sellainen makuelämän takaportti, että nieulu ja ruokatorvi on auki vatsalaukkuun ja voin sellaisella isolla 50 ml ruiskulla ruiskuttaa nestemäistä ruokaa kurkkuuni ja ohjata sitä vielä sille puolelle minkä maku ja muita hermoja ei peitetty ihapaikkauksilla vaan tunnistavat sekä lämmän että makuja.
  Eilen illallakin ruiskutin Gazpacho keittoa noin 100 ml suoraan nieluun.
  Pula keinot keksii. Helppoa se ei ole mutta edes jotain..

  Sen verran olen nyt näillä muutoksilla 75 lähestyessäni, että 2-3 tunnin suhteellisen intensiuivinen osallistuminen on melkeein yhtäaikaisen suotituksen maksimi. Tosin arvelen edelleenkin auton penkille päästyäni hyvinkin kykeneväni pöllyttämään jonkun 8-9 tuntia menemään parilla pienella nesteentankkaushetkellä.
  En tiedä miten ikäiseni keskimäärin tehokasta työtä kykenevät suorittamaan mutta minä pystyn ajamista ja kirjoitusta pitkäänkiin tekenään. Tosin ammattiasioissa olisi muistettava keskittyä myös oikolukemiseen kun tänä konekirjoitustyyli ja vanhuusnäkö ja taittovirhe tuottavat pyytämättömiä virheitä. Siinäkään en ole yksin, sillä kyllä sitä tapahtuu kirjoitiksissa muillakin joko pienemmääs tai suuremmassa määrässä..
  Nyt päivä vierailujen njälkeen tuntuu aika yksinäiseltä taas.
  Ehkä Dr. Whoo tai Edsin vielä vetoiässä ollessaan voisivat kehitellä jonkinlaisen vähempien keinojen kirjoittajaklubin.. Jokaiselle kun olisim kiva kuulua yhteisöön tavalla tai toisellla.

 • Huh, ja huh, nyt alkaa hiukan paine hellitämään tilapäisrti, mutta kyllä se toisen ripulin luomiseksi edekkeenkin jä pajon ntehtävää huomenille. Onneski on monipuoliste ja eri syihin toimivat kunno ntrapit hoitamaan "pukkausimpulssi" tarvittaessa takaisin. Voin tunnustaa, että vuosien varrella se on ollut ajoittain varsinainen urakka. Örjanilla on aina ollut sama viive ongelma mutta paljon nopeammin reagoiva vatsa kuin minulta eräisiinn helpotusdroppeihin ja nniinpä han on kolmisen jertaa harmikseen löytäny ongelman saappaastaan, mitä minulle taas ei ole vielä ehtinyt sattua.
  Kaikenlaisia harmeja pitää ikääntyvillä ihmisillä olla, eller hyr.
  Herroilla varmaan vielä luska paistaa sangen liukkaasti?

 • Kyl nyt oli doctorilta liian vaisu viikonloppu käynti meitä viihdyttämässä. Vai mentiinkös sitä taas autolla ohitustielle ensin ja sitten vilkku oikealle ja kohti piäkaapunkia?

  No Ali, minulla ainakin kaikki suuremmat vaikeudet edessäpäin. Koetanpa miettiä ja muistella sitten, kun vaivoja alkaa ilmentyä enemmän, kuinka sinä niiden kanssa tsemppasit.

  Pienihän meidän yhteisö on, mutta aina tänne on kiva piipahtaa ja kirjoittaa jotain.

  PS. jokin muuten tökkii tänne pääsyssä. Ainakin minulla

  • Jaa vaisu, täällähän on taas joka toinen (ainakin meikän) kirjoitus poistettu idioottirobon toimesta. Turhaa edes kysyä miksi. Ja almanakasta katsoen viikonloppu on vasta vähän yli puolenvälin. Riippuen toki miten viikonloppu määritellään..

   "Kesälomia" ei näillä näkymin ole tiedossa tänäkään vuonna, sen verran paljon töitä pukkaa.
   No, muistaakseni tuossa juuri vähän aikaa, eli 15 vuotta sitten pari viikkoa taisin pitää kesälomaa.

   Whoo


 • Ruokavaliolla voin ainakin mie säädellä aika pitkälle tuota vatsan toimintaa. Monet hedelmät, marjat ja vihannekset pistää vauhtia, maitotuotteet kuten juustot päinvastoin. Näiden välinen tasapaino on oleellista. Toki sitten letkun kautta nautittuna nää asiat varmaan monimutkaistuu aika paljon. Ja tietysti jos lääkkeitä joutuu syömään, näillä voi sitten kullakin olla ihan omat vaikutuksensa.
  Mutta juu, tosi ummetus on kyllä kaameaa.

  Mutta nyt (eilisen)ennusteen mukaan kohta pitäisi tulla vettä ja ukkosta taivahan täydeltä.Tosin pilven hattaraakaan ei näy. Ei näköjään siis ennusteet osu sinne päinkään, senhän näkee siitäkin miten erilaisia Ilmatieteenlaitoksen, Forecan ja vaikkapa Accuweatherin ennusteet ovat. Mielestäni tän viimeksimaintun ennusteet ovat yleensä lähimpänä totuutta. Paree ehkä olis kattoo tukevat säät vaikka sammakoista?

  Whoo

 • Ajaminen varsinkin liikkuvalla kodilla on miellyttävää ja sitä jaksaa tehdä. Vireystilasta riippuen.

  Toisaalta en ole koskaan jaksanut monia tunteja kerralla. Yhden ainoan kerran olen ajanut pohjoisimmasta pohjoisesta laakista kotiin tänne Keski-Suomeen. Se oli vuonna ... milloin siitä mökistä nyt tulikaan luovuttua. Noin 1000 km. Ajoin virkeänä tiedostaen, että viimeinen reissu mökille tuli tehtyä ja enää ei tarvitse käydä edes tarkistamassa, onko kaikki kunnossa.

  edson

 • Miekin oon joskus haaveillut matkailuautosta sitten jos joskus eläkkeellä olisin. Tosin se on aika mahdoton ajatus tuo eläkkeellä olo.

  Moottoripyörää vanhuuden ratoksi olen myös ajatellut vaikka kuinka pitkään, mutta sähköpolkupyörään on toistaiseksi tyytyminen.

  Tänä kesänä en ole ajanut metriäkään "normaali" fillarillani, joka sekin on aika hieno alumiinihybridi. On se vaan aika paljon hauskempaa ajella sähköavusteisesti.

  Whoo

 • Tulipa tuplaten, mutta tulkoot

  Rollerderby. Härregood niitä uusia lajeja (ultimate, padel, kädenvääntö, ...). SM-kisaviikko esittäytyy tv2:n puolella ja joitain lajeja onkin ihan kiva katsoa.

  edson

  • Tuplaten myös hävisi.

   Kehuin sähköä meidän sammoksi. Ja kehuin myös sähköperämoottoria, millä voin hiipiä hauen viereen. Siis venettä siinä kans tarvitaan

   Mutta kiinalaista laturia en uskalla kehua, vaikka siinä CE merkintä onkin

   edson (ei uskaltaisi moottoripyörällä kuin kuivaharjoitella)


 • Miusta tuskin koskaan tulee eläkeläistä, joten moottoripyörä sopii tyyliin paremmin..

  Pappatunturitkin ovat jo keräilyjuttuja.

  Whoo

 • Miusta tuskin koskaan tulee eläkeläistä, joten moottoripyörä sopii tyyliin paremmin..

  Pappatunturitkin ovat jo keräilyjuttuja.

  Whoo

 • Joopati joo, näyttää taas robo olevan sillä tuulella, että ei mitään tolkkua. Mikähän siinä tosiaan on, että Cee - ystävällisin kirjoittaja kaikista - tuntuu olevan robon hampaissa useimmiten? Se jos mikä osoittaa että poistoilla ei ole mitään tekemistä itse kirjoituksen sisällön kanssa.

  Tässäkin ketjussa näköjään jo 33 poistoa, lieneekö yksikään perusteltu poisto?

  Whoo

 • Nyt olen pohjattoman ahne minuksi ja pyrin vohkimaan wiikonlounnviimeisen kirjoitisen nitselleni. Ei sillä sinänsä mitään merkitystä olemnkuka oli ensimmäine ntai nviimeinen, muuta josku ntuntuu hetken onnellisesta jos onn joko keskustelun
  avAaja tai "päivän kuittaaja"..
  Tänään ei mitään suurin avauksia tai filosofioita irronnut, mutta nkukapa jatkuvasti nkykenee laatu lauseita btuottamaan!
  Vanhin ja nuorin siskoni pystyvät kirjoittamaan ihan karjalkaisittain säiulyttäen tulkinnan laajuuden ja huumorin matkassa kaiken aijaa. Siksi mielelläni kirkoittelen nheidän kanssaab käytettävissä olevilla mkommunikaatimenetelmillä.
  Aikaisemmin kirjoitin myös tuhansittain snail mailia maailmalta ja tietotekniikan yleistyttyäkin vieä joskus täälä kotimaastakin. Nyt vasta viime vuonna joulukortitbolivatb viimeiset sbai mail kirjoitukset. Oikeastaan kaipaan niitä aikoja kun niissä oli mmukana postimerkkitaidettakin ja paperille kirjoitettu non aina painavampaa kuin ruudulta luettava

 • Nyt olen pohjattoman ahne minuksi ja pyrin vohkimaan wiikonlounnviimeisen kirjoitisen nitselleni. Ei sillä sinänsä mitään merkitystä olemnkuka oli ensimmäine ntai nviimeinen, muuta josku ntuntuu hetken onnellisesta jos onn joko keskustelun
  avAaja tai "päivän kuittaaja"..
  Tänään ei mitään suurin avauksia tai filosofioita irronnut, mutta nkukapa jatkuvasti nkykenee laatu lauseita btuottamaan!
  Vanhin ja nuorin siskoni pystyvät kirjoittamaan ihan karjalkaisittain säiulyttäen tulkinnan laajuuden ja huumorin matkassa kaiken aijaa. Siksi mielelläni kirkoittelen nheidän kanssaab käytettävissä olevilla mkommunikaatimenetelmillä.
  Aikaisemmin kirjoitin myös tuhansittain snail mailia maailmalta ja tietotekniikan yleistyttyäkin vieä joskus täälä kotimaastakin. Nyt vasta viime vuonna joulukortitbolivatb viimeiset sbai mail kirjoitukset. Oikeastaan kaipaan niitä aikoja kun niissä oli mmukana postimerkkitaidettakin ja paperille kirjoitettu non aina painavampaa kuin ruudulta luettava

 • Painovihrepaholaisen anoppi kävi liikaa vierailemassa edellisessä kirjoituksessani joka kaikenlisäksi ilmestyi tuplana. Kääk!

 • Snail mail ... kuis nopee se olis ollu se sähköinen sanoma? Salaman nopeako?

  Minulla oli aikoinaan kolme mekaanista kirjoituskonetta. Sähköinen adler se vasta jysäys olikin. Telan palautus meinaan jytkäytti tukevampaakin pöytää. En muista enää yhden matkakirjoituskoneen merkkiä, mutta se oli hyvä. Ei tarvinnut takoa näppäintä, kun jo merkki näkyi. Värinauhakin muistaakseni kääntyi itsestään.

  Innostuin oikeastaan armeijassa pataljoonan kirjurina ollessani mekaanisiin kirjoituskoneisiin. Armeijan koneet lienevät olleet sukua suksille. Kun jaksoi lykkiä tai naputtaa, niin jotain sai aikaankin. Valkoiselle pohjalle syntyi yhtä hyvin latu kuin musta läntti. Silloin kaikki virheet sain siellä kokea ja vääpeli se laittoi uusiksi monet a neloset.

 • Kyl nyt Ali taas on nämä arkipäivät selvittävä kaksistaan, kun tuo yrittäjä ei ehi viikolla.

  Miten muuten pystyy enää näkemään ne poistettujen määrät? Whoo mainitsi, että kolmisen kymmentä olisi poistettu. Ehkä mobiilissa ne näkyvät, mutta eivät ainakaan näy läppärissä, kuten aiemmin näkyi.

  Jotta jotain ajankohtaista, niin kerronpa, että sataa. Eikä ole maa saanut liikaa vettä tänä vuonna. Mustikkasadosta ei tule hyvä eikä kyllä mansikatkaan tuota juurikaan, samoin omenapuuhun jos nyt pari hetelmää, niin hyvä niin.

  edson

 • Kyllä poistettujen määrä ainakin minun koneellani näkyy siellä ihan ylhäällä, ensimmäisen kommentin eli aloituksen alapuolella.
  Tällä hetkellä poistettuja on 33
  Ali-baba

 • Panin vaan merkille, että vaikka yhtään uutta kirjoitusta ei näytä olevan niin poistettujen määrä on kasvanut yhdellä ja on nyt 34.
  Ihmettelen sen sijaan tuon yhden kirjoitukseni kirjoitusvihretasoa. Sehän oli ihan "garbled". Olen joskus tajavuosina nähnyt saman, että olen mielestäni kirjoittanut ihan oikein, mutta ihan sössöä on ilmestynyt ruutuun. En nyt tarkoita niitä tavanomaisia taittovihreitä vaan juurikin koko kirjoituksen korruptoituneisuutta.
  Sen takia olen joskus jopa vaihtanut kiipparia kun kiippari saattaa tehdä juuri kaikenlaista jos johonkin kirjainväliin on pudonnut esimerkiksi ruokaa tai juomaa.
  Minulle siihen on suuri mahdollisuus kun juurikin tässä komentokeskuksen pöydällä teen kaikenmaailman pillerin murskausta ja letkumuonan annostelua ja välillä lentää pölyä kiipparille kun murskaa jonkun pillerin nesteeseen sekoitettavaksi.

  Mitä kirjoittamiseen tulee niin eihän tämän tarvitse olla pakkomielle vaan kirjoitetaan silloin kun kirjoitushermo alkaa nykimään. Minulla se nykii edelleenkin aika usein.
  Joskus mietin, että minnehän asti on Edsonin moottoripyörä veli ehtinyt ja onko lähettänyt matkaqlta kortteja!

  • Äsken juuri kirjoitin ja hävisi ja niin on hävinnyt aiempikin. Siinä tosin oli linkki.

   Eipä tarvitse todella pakkomielteisesti kirjoittaa. Velijestä en tiedä muuta kuin, että pitäisi olla lentokoneella Unkarissa poikansa valmistujaisissa.

   edson


  • Ootte te kyllä melko pehtooreita teidän suvussa. Sitä on käyty sukua jatkamassa siellä täällä. Unkarissakin on omat etunsa ja onhan se vanha suurvalta ainakin puoliksi.
   Oli unkarilaisilla kuitenkin suurta roolia torjua ottomaanien Euroopan valloitus. Ajatelkaa että olisimme kaikki köyhiä turkkilaisia muslimi maaorjia nyt jos unkarilaiset ja muuten myös kreikkalaiset eivät olisi meitä suurin nuhrauksin puolustaneet.
   Melkein järkeään tyrannia, alistus ja ryöstö on tapahtunut nousevan auringon suunnasta. Sitä edeltäneet viikinkimatkat olivat suhteessa vain kohtuullista kaupankäyntiä ja kanssakäymistä ilman täysmittaista alistusajatusta ja kielen kieltoa.
   Venäläisten kanssa on aina ollut pakko pitää mahtava sotavoima sillä ilman sellaista olisi kansakunta aina hävitetty kielineen


 • Sami Kolamon kolumni Ylen sivuilla raapaiseen, mutta vain pintaa. Hyvä niinkin. Hän kirjoittaa urheilijoista, harvoista, joiden päässä liikkuu myös huolta kestävästä tavasta elää ja olla.

  No jossain näin aikanaan myös pohdintaa katsojien aiheuttamasta, ilmastoa koettelevasta tavasta tulla kilpapaikoille. Ja niitä paikkojahan on pilvin pimein, mihin tullaan omilla autoilla tai lentokoneilla jne. Tilataan liput lentoyhtiöiltä yhtä futismatsia varten ym.

  Mutta mutta. Coloseumit eivät lopu, vaan niitä rakennetaan lisää.

 • Juu ja sitten omalle riistakameralle.

  Supeja meillä piisaa ja kyllä kait niistä saisi ainakin hattuja. Tuskin pihvejä. Lienee se otus, jota kiinnostaa juuri perunanvarretkin. Kamera taltioi supin juoksevan juuri siitä, mihin kumppani on varhaisperunat istuttanut. Ei kelmi nyt pysähtynyt pahojaan tekemään perunamaalla, mutta epäilykset heräsivät kuitenkin, kuka se tonkii varsia.

  Nyt on asetukset suunnilleen kohillaan, sillä kamera ei ota heiluvista heinistä kuvaa. Täytyy laittaa vielä asetuksista sen ottavan samalla kertaa kolme kuvaa, niin nopeatkin liikkujat ehkä joutuvat sen kameran tähtäimeen.

 • Hävisi se kirjoitus, missä kerroin, että veljeni ja minun lapset ovat syntyneet Suomessa, mutta kaksi heistä on kiikuttanut itsensä ulkomaille, toinen opiskelemaan, toinen työtä tekemään

  Moottoripyörämatkoista ei tietoa, emme ole yhteyksissä kuin harvakseltaan.

 • Niin uskomattoman monipuoliselta kuin elämä landella kuulostaakin, niin olen taas menossa pinoomaan sisätiloihin polttopuita. Et silviisiin, pelkkää raadantaa.

  • Katohan vaan, heti poisti robo lyhyen kommenttini tuosta puun kantamisesta.
   Ilmeistä näyttää olevan että robo on ohjattu tietoisesti poistamaan suuren prosentin rekisteröitymättömästi lähetetyistä kirjoituksista ja siten ohjata (pakottaa) ihmiset rekisteröitymään


 • Voi Glooria voi Glooria, ettäs täällä ittees myyt. Mieti rankasti. Kantsisko käydä jokin mielenkiintoinen koulutus vaikkapa? Antais ehkä eväitä sitten vanhuuden päiville enemmän.

  No mitäs muuta? Aurinkoa ainakin ja sitten, arvatkaas mitä? Pinoomista ja pinoomista.

  Ekat kanttarellukset ilmestyneet tarkistuspaikallemme. Mustikkaa kuitenkin jonkin verran kosteimmilla alueilla.

 • Tänään kuulemma ratkaistaan jotain vappusatasen tienoilta.

  Kyllä varmaan purnattavaa tulee riittämään. Epäselvääkin on paljon. Kalkulaattorit kuumentuvat ja lasketaan, kuka voittaa kuka häviää. Omasta puolestani otan kiitollisena vastaan sen, mitä mahdollisesti saan. Työeläkettä (eli työnantajan pääsääntöisesti maksamaa) en paljon saa. Enkä yrittäjäeläkettäkään. Tämän sitten kompensoi pienehkö kansaneläke. Siitä ollaan jopa kateellisia.

  Töitä on kuitenkin tehty. Joku varmaan sanoo, että miksen maksanut enempää yrittäjäeläkettä. Olisi ne rahat menneet kankkulan kaivoon. Suuret maksut ja pienet eläkkeet. Eivät tiedä ne, jotka pelkällä työeläkkeellä ovat.

  Ja mitä tuo tulevaisuus? Pätkähommia monille. Minusta olisi korkea aika puhua eläkekatosta ja tasata muutenkin vanhuuden aiheuttamia ongelmia. Vaikka on vuosikymmeniä tehnyt työtä, mutta pienellä palkalla, niin siitä sitten kärsitään vielä vanhuudessa. Jos sattuu hetken tippumaan ansiosidonnaiselle, niin sekin on tuloihin sidottu. Samoin vuorotteluvapaat. En tiedä, onko niitä enään. Mutta ei se ole helppoa ns. keskipalkkaa (ja sitä hieman ylempääkään) nauttivilla. Kaikki maksut ovat tapissa veroja myöden. No onneksi kait on suunta kohtuullistaa päivähoitokuluja.

  • Ja loppujen lopuksi.

   Kaikki Suomessakin on kiinni viennin ja tuonnin suhteista. Ollaanhan sitä ihmisenä ja yhteiskuntina vähän muututtu niistä ajoista, jolloin voimakkain tai viekkain oli se, joka pärjäsi.

   Mutta mielestäni pitkä matka on vielä siihen, että tajuttaisiin, kuinka lettoisella suolla ollaan. Riittänee se, että suomalaiset ovat ylittäneet jo muistaakseni huhtikuussa kestävän kulutuksen rajat. Ei se tuolla nimellä mennyt, mutta olkoot. Ei ole mahdollista, että mikään kestää, jos kulutus on se, joka ylläpitää vankkureiden kulkua. Tää on tietysti vain kommentti immeiseltä, jolla ei ole tutkintoa tai sitä viisasten kiveä, joka monella optimistilla ainakin on.

   Nyt duuniin.


 • Dsummalivohkat! Nyt tulinbtehokas unetuslääkitus kipulääkkeeseen kombinoituna. Alin nukahtamaan istuviltani konebtotuoliinn vaikkan kaiki suunnitellutkirjoitukset porinaan olivat bvielä,keksimättä ja Edsolventia ja Huuta oli tarjoitus jollainnjutulla ilahduttaa tai vähintäänkin saada hörhöttämään. <puskiin menmi nyt.
  Toisaalta ilo havaita että unen saanti istuviltaan vielä toimii jos dropit ovat oikeat.

  Päevällä puuhailin puolipäivä vuoron eli mkutakuinkin välillä 12-16 liikenteessä ja hankintoja mkuten velli välillä kotiin tuoden ja uudestaan metsästämään supermehuja ja Lambi pepun pyyhkimiä, joilla minä pääasiassa kuivaan suutani. Kuka mihinkin ntarkoitukseen wc paperiakin käyttää.

  Edsolven taisikin njäädä sahaileen kun ei duuniinlähdön jälkeen mitään paluuilmoitusta ole mkuulunut!

 • Se oli viiden tunnin työrupeama eilen. No jos ne tauot lasketaan mukaan. Oli just mainio ilma, alle kakskypää mittarissa varjossa ja tuuli. Löydettiin kiva pesä, hiiren pesä. Mikä valitus pikkuisilla, kun vedin pressun pois päältä. Luulivat maailmanlopun tulleen. Vajaa kymmenen pinkkiä hiirulaista (myyräläistä) ja isä ja äiti hätääntyneinä korjasivat pesää, kun oli hieman räjähtänyt pressun poisvedon johdosta. No mekin autettiin ja laitettiin kuivaa heinää, sammalta takaisin poikasten päälle.

  Tää aamu taas alkoi "kulkemalla" mainion kartan https://ut.no/tur/1115831/kart#7.91/69.702/29.703 poluilla. Toivottavasti robo ei sorki.

 • Yksi rojupino saatu hävitettyä eli pois vietyä pihalta, yksi vielä jäljellä. Siis kattoremontin puurojuja.
  Kun ensi lumi tulee, niin poltan kokon ja vietän omaa juhannustani. Siellä palaa sitten tuhkaksi se roju.

  Olisi voinut takassakin polttaa mutta enpä viitsinyt nauloja nyppiä. Nyt ne jäävät maahan tulevien metallietsijöiden iloksi.

 • Pitäis oikeastaan olla sen verran huumoria, että kun asuu tuollaisissa kulttuurimaisemissa kuten sinäkin tiluksinesi, niin valmistaa jostan takoraudasta tai nykysepältä osteusta taotusta levystä stanssin kanssa jotain riimukirjoitusta ei millään kielellä ja hautaa sitten johonkin pellon kulmaan joskus muinaisuuden etsijöiden ihmeteltäväksi. Oikein innokas tulevaisuuden muinaisuus huijari voisi jopa käyttää paremmin säilyviä metallikappaleita joita voisi itsekin jonkin terän tai koristeen tyyliin muotoilla ja stanssailla omia ei mitenkään tunnistettavia merkkejään niihin ja piilotella peltoihin.
  Tosin se vaatii kyllä pikän tähtäimen huumorintajua naureskella vaikka 1000 vuoden päästä pilvenpäälltä kun joku paikallinen muinaisuuden etsijä loytää tunnistamattoman kulttuurin merkkejä!

  Minusta voisi olla sellaiseen hjuumoriin, jos asuisin yhtä reteesti kuin Pehtoori!

 • Hai sie hyvä pehtoori! Miull sattui silmään hyvä ahvenen nahastusohje ihan suomalaisten tuottamana. Tällä varmaan sinäkin saat hienoja paistovalmiita nahattomia affenoita omista "norppaverkoistasi" tai kylhä mie tiijän et ethä sie mitään norppia verkota vaan katiskalla hommaat affenet ruokapöytään
  https://www.youtube.com/watch?v=u-6RpnbNrXc

  • Teki mies turhan hankalasti nahastamisen. Epäilen sitä, saako tuolla tavalla sisälmykset kiinni nahkaan. Ja vaikka saisikin, niin riittää yksi viilto vatsanahkaan ja sisälmykset pois. Sen jälkeen molemmin puolin, samoin kuin mies teki, nahka pois , mutta nyt kahtena kappaleena.

   Nahka lähtee hyvin, vaikka pää on kokonaan pois. Samoin selkäruoto. Silloin, kun purkitin affenta, pieniä sellaisia öbaut 10cm, niin kaikki kylkiruodot todella pehmenivät ja selkärankakin. Isommat oli fileoitava.


 • Kävin vähän naapuriketjulla piipahtamassa ja katsomassa miten ovar robon kanssa selvinneet, Näyttää olevan epäselvyyksiä robon kanssa. Minusta alkaa näyttää siltä että kysymys on ensisijaisesti siitä että toimitus haluu kirjoittajat oikeudellisista syistä rekisteröidyiksi ja siksi jollain osuudella tietoisesto näyttävät että kun kirjoitat rekisteröitynä niin viestit säilyvät elleivät sitten todella ole sääntöjen vastaisia.
  Osaltaan, vaikka tämän osan vaan spekuloin, eräs ylläpidon huomion saaminen on olla sinne jatkuvasti valitus tai muiden kirjoitusten poistohommissa. Silloin joutuu ainakin ylläpidon silmiin ja kukaties vähän tarkempaan valvontaan tai robon tiukempaan ohjaamiseen. Robohan ei omista aivoja vaan sen aivot ovat ylläpidon aivot niin paljon kuin niitä on.
  a-mummulle ehdotteli tullista kolotuslääkkeeksi kun tiedän että tullis nauttii hänen korkeutensa suosiota. Sitä voi ottaa. Helmikuussa niiden yhtäkkiä tulleiden samanaikaisten maksa ja sappiarvojen nousun jälkiseurannassa kysyin itse tohtorilta että voinko ottaa yhden tuhdin paukun päivässä siitä huolimatta että tuo äkillinen arvojen piikki ja sappikivut taas vuosien jälkeen piipahtivat kyläilemässä. Inhottava kyläilijä kuitenkin. Tohtor sanoi että ota vaan jos ei se yksi paukku ole pullollinen.
  Itsellä ei ole nyt >Tullista eikä Bushmillssiä eikä Jamesonia eli Irkku huiskejä joista itse pidän sen minkä voi sanoa viinasta pitävänsä. Itse asiassa ainoa wiina mistä maultaan pidän on kylmä Lumumba ja sitten Pina Colada Maistoin sitä muuten eka kerran New JerseynPlayboy clubilla silloin kun oli vielä ura kehitysvaiheessa ja hienot paikat olivat osa pyrkyryyttä, minkä kuitenkin hylkäsin samoin kuin puhtaan rahan ja materian vuoksi elämisen siinä 87 tienoilla. Sen jälkeen olin vain pakosta hienoilla illalliskeikoilla ja niillä vain loistavan sapuskan vuoksi

  Nyt ei ole edes Tullista kun ei ole sen perässä saanut Eestiin lähdettyä, mutta sisko toi viime Perjantaina litran pullon Glenfiddich single Malt reserve pullollisen. Ei mitään pultsarihuiskiä sekään. Jenkkien Bourboneista en koskaan saanut minkäänlaista makuotetta. Ainakin minun maistamissani oli liikaa parkkihappoja ja niistä saa aina kauhean migreenin tai kankaroisen mitä Irkkuhuiskeista ei saa, eikä laadukkaista rhummeista. Niitä kotona on nyt Havana Club 3 anos ja Pascas tummaa rhummia, mikä on yllättävän siedettävää. Ei ihan samaa tasoa kuin parhaimmat barbadoslaiset tai Plantation rhummit

 • Jaa-a, meinasi Ali, että jemmaamaan tuleville aarteenetsijöille ihmettelemisiä. Claude Jeremiah Greengrass keksii jatkuvasti hyviä tapoja huijata ja on kiinni sekä menneessä (kummitukset) että nykyisyydessä (nykytaide).

  Toisaalta voisi kyllä erääseen isoon kiveen maalata "kallionmaalauksen". On niin hyvällä paikalla se kivi, että talvituristitkin eli kelkkailijat ajavat aivan siitä vierestä ohi. Siihen vaan kahvi ja makkarakoju.

  Oli muuten hurja myrsky Kreikassa

 • Jatkona edelliseen, elikkä nyt olisi mielenkiintoinen koe, jos Ali tai Edson kopioisi äskeisen s24 arvostelun kokonaan tai suunnilleen samana, ja lähettäisi sen kirjautuneena uudelleen tänne. Olisi mielenkiintoista nähdä poistetaanko sekin.

  Whoo

 • En tiedä mitä Who tarkoitti eli mitä tänne pitäisi kopsata. No kopsasin tämän
  Suomi24-palveluissa ei saa
  Rikkoa Suomen lakia
  Esittää rasistista tai muille vahingollista materiaalia
  Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
  Esittää väkivaltaa sisältävää kuvamateriaalia
  Esittää pornografista sisältöä, lukuunottamatta K18-osioita
  Tarjota tai tiedustella seksipalveluita
  Julkaista viestiä, jossa on pelkkä linkki
  Massapostittaa viestejä useille eri palstoille
  Esittää asiatonta sisältöä muista käyttäjistä tai uhkailla muita käyttäjiä
  Esiintyä toisena käyttäjänä
  Antaa vääriä tietoja käyttäjätunnuksen tietoihin
  Julkaista omia tai muiden henkilökohtaisia yhteystietoja kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta. Ei koske osto- ja myynti-ilmoituksia sekä tutkimusaineiston keruuta keskusteluista.
  Esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista
  Markkinoida tai mainostaa tuotteita tai palveluita ilman Suomi24:n lupaa
  Käyttää palvelun sisältöä kaupallisiin tarkoituksiin ilman Suomi24:n lupaa
  Pyytää rahaa tai lahjoitusta
  Esittää haittaohjelmia tai viruksia sisältävää materiaalia

 • Ja nyt tämän kokeilun jälkeen testaamaan kaasugrilliä joka on siis mopomainen, yhdellä liekinheittimellä eli polttimella ja 3,6kW teholla varustettu retkimalli.

  Kokeilen laittaa muikkuja foliovuokaan, jotta ei rasvat valu pitkin poikin. Voipi olla niin kesy laite, että on luukku pidettävä kiinni. Ans kattoo. Just ja just mahtuu kaksi vuokaa, toiseen laitan jotain vihannesta

  • Kun viimeksi Whon täällä olessa oli puhetta mopo vs. motoripyörä ja muistaakseni silloin laitoin yhen kappaleen soimaan. Oli kyseessä matkan pituuden epäröintiä että mihin sitä mopolla https://www.youtube.com/watch?v=fSxPSUPR7jM piesöö.


  • Kyllä piäsöö mopollakin pitkälle.

   Kävin tuossa eilen mielenkiintoisen keskustelun dieselin tulevaisuudesta erään autoliikkeen myyntipäällikön kanssa. Hänellä oli olevinaan sisäpiiritietoa, että saksassa ollaan jo kääntämässä kelkkaa, eli ollaan tajuttu että tulevaisuus taitaa sittenkin olla dieselissä. Ja onhan nää uusimmat dieselit puhtaampia kuin bensat, varsinkin jos niissä käytetään eko-dieseliä.

   Myös hybridit ovat huonompi ratkaisu, jopa sähköauton elinkaaren ekologinen jalanjälki on isompi kuin dieselin.

   Tosin näissä puheissa pitää ottaa huomioon, että kauppias yritti myydä minulle dieseliä..

   Whoo


 • Tais "pojatkin" vähän pelästyä näitä kiellettyä sisältöä sisältäviä viestejä täällä. Onneksi edes Cee uskalsi yrittää osallistua.

  Näillä näkymin ei ainakaan miulla ole mielenkiintoa jatkaa tällaista pelleilyä, kirjoitanpa mitä tahansa, vähintään joka toinen kirjoitus poistuu. Sama näyttää olevan tuolla rinnakkaispalstan kirjoittajilla.

  Whoo

  • Tules kokeilemaan.

   Avaa kaikki aihealueet ja sieltä etsi ryhmät ja heitä kommentti aloittamaani keskusteluun 1. entiset ja nykyiset elämäläiset


 • Äläkäähän who luovuttako

  Tuonpa robon kiusaksi taas omasta kamerasta taltioidun kuvan iltapäivän touhuistani. http://bot.fi/31ap no lähteehän tämä ahneen robon suihin, mutta ... kannatti säästää vanha vanha lasten ratas ja sopi kuin nyrkki silmään tuo mopogrilli siihen. Sain vielä lukittuakin sen rattaisiin.

  Nyt joskus hankkimaan siihen ritilälle kunnon valurautaisen parilan. Nuo paistosvuoat eivät kait jatkuvaa uusiokäyttöä kestä. Grilli kuitenkin pysyy puhtaana, kun ei pelkällä ritilällä grillaa

 • Miksi tässä nyt pitäisi roboon hermostua. Kautta aikojenhan sen kanssa on kiukuteltu milloin minkäkin poistamisesta.
  Ei tuo nyt ainakaan kovin tiuhaan rekisteröityjä kirjoittajia poistele ja eihän se rekisteröityminen ole kaksinenkaan toimenpide, eikä siinä tarvitse itsestään mitään kenellekään paljastella sen enepää, kuin, että toimitus tietää kirjoittaja on olemassa ja ihminen ja toki myös sitten mahdollisesti tavoitettavissa jos jotain tosi lainvastaista on saanut jakeluun.
  Täällähän ei koskaan ole sellaisesta edes ollut jysymys vaan pahimmoillaan kuvauksista nimimerkeistämme adjektiiveillä eli virtuaalisen henkilön kuvailemista. Siitäkin on jo toivottavasti päästy eroon.

 • Olisiko niin, että suomi24 on kyllästynyt ketjuihimme? Vuosia jo kestäneet "Elämät" ja vähän vähemmän aikaa nämä "porinat ja tuubat" ? Mitä haittaa saattaa olla sivuston ylläpitäjälle näillä ketjuillamme?

  Ei harmainta hajuakaan. Äsken koitin avata facen omien kavereiden tarinoita, kaksi kaveria on ryhtynyt kirjoittamaan meinaan omia tarinoitaan, mutta kehottivat lisäämään laajennuksia, jotta tarinat aukeaisi. Tämä ei nyt liity mitenkään suomi24:n toimintaan. No päättelin, että enpä lisää laajennuksia, sillä ne saattavat altiastaa lisäongelmille. Face on varmaan hanakas saamaan laajennusten kautta ehkä itselleen jotain. Näin päättelin, mutta kun en ole tietoinen ollenkaan näistä jutuista, niin en viitsi leikkiä noiden laajennustenkaan kanssa.

 • Kannattaisiko kokeilla?

  Katsoin suomi24 keskustelujen kaikki aihealueet ja sieltä ryhmät. Mitä jos sinne perustettaisiin vaikka nimellä 1.entiset ja nykyiset elämäläiset ja katsottaisiin, toimiiko robo sielläkin samanlailla?

  Heitin tuolla nimellä, tai heitän kohta, (1. Entiset ja nykyiset elämäläiset) niin kokeillaan eli etsikää eli menkää kaikki aihealueet ja sieltä ryhmät ja sieltä tämä uusi, jonka aloitti anonyymi. Ei muuten aloituksessa ainakaan tarvinnut mitään kuva-arvoituksia ratkaista

 • Lisää

  Sieltä olisi löytynyt ryhmät ala-osastona ikäryhmät ja sieltä vielä 60- vuotiaat. Sinne olisin myös ehkä voinut tuon aloituksen laittaa.

  Selasin pikaisesti noita keskusteluja ja kyllähän niissäkin oli robo käynyt poistelemassa

 • Juu, kyseinen aloituksesi tuolla "ryhmissä" on poistettu, ehdin jo siihen vastata.

  Kyllä tämä oli nyt tässä ainakin täällä aloittelevissa tällä erää, hyvää jatkoa (ennenkuin poistetaan) kaikille.

  Whoo

  • Näin on näreet, poistettu on

   Jatkot vain sinullekin. Tässä pitää koettaa vain kirjoitella, jos jotain asiantynkääkin löytyisi. Ei tietysti pitäisi, mutta kun minullakin yhtenä aamutoimena on ollut jo jonkin aikaa käydä katsomassa, mitä saitille on ilmestynyt, niin on vähän kuin koukussa. Tosin se koukku on väkäsetön.

   Nyt taas lähtee edson puutouhuihin.


  • Ilmeisesti perinteeksi on myös muodostumassa se, että joku välillä , milloin mistäkin syystä joutuu sanomaan muille, että älkääpä hermostuko. Ei ainakaan roboon joka on jo vanha tuttuja ja jonka oikut ovat aina olleet tunnistamattomia muilta osin kuin siltä, että robon ohjelmoi toimitus.
   Ei muuta kuin rekisteröityneenä kirjoittamaan silloin kun "välähtää" tai ihan seurankin vuoksi kirjoittaa.
   Edsolventtia varmaan vielä odottavat vuoden suurimmat puutyöt, kunhan ensimmäiset syysmyrskyt puita pyyhkii.
   Se >Edsonin toteama koukku on muuten tosiasia, mutta kyllä siitäkin väkäset tylsyy jos asiat loppuu tai kirjoittaminen muuten menettää se merkityksen mikä sillä alkuelämässä oli.


 • Alkuelämän merkitys ?

  Mitähän se olisi ollut? No minulle se oli tavaksi tullutta jutustelua, ei oikein muuta. En näe mitään vallan suurta alkuelämässä. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö ajoittain olisi ollut kivaa kirjoitella jopa puutaheinää.

 • Myrskyt

  Enpä toivo ja ei kait kukaan toivo. En edes naapurin metsään, mistä haettiin viime vuonna muistaakseni kolme kuusen runkoa pois. Melkoinen myrsky oli Kreikassakin ja siinä lähiseuduilla, mutta lehdistö kirjoittaa mieluummin niistä Floridaa uhkaavista.

  Eilen päivittelivät aamutelkussa, että onpa nuorisolla pessimistinen suhde ilmastonmuutoksen torjuntaan. Minusta heillä on realistinen suhde, kun eivät usko ilmastonmuutoksen hallintaan ihmisen toiminnalla.

 • Morjens Pehtoori!
  Minä olen vain hiukan nostalginen sen alkuperäisen HS elämän suhteen. Olihan sielläkin kuhinaa, mutta myös ilahduttavia keskusteluja täysin vapaassa foorumissa.
  Minä olen aina kaivannut ihan vapaata ja monen keskustelua mihin yksi voi jotenkin kuin kadota joukkoon. Jos joku tunkee ihon alle niin sen voi unohtaa ja jatkaa monitahoista keskustelua monien muiden kanssa. Siksi useampien kirjoittajien ketjut olivat paljon turvallisempia kaikille.

  Ilmeisesti emme enää koskaan pääse vastaavaan joten onhan ne toiveetkin haudattava. Voihan sitä siitä huolimatta toivoa, että tällainen pienimuotoisempikin vanhojen tuntemattomien kanssa kirjoittelu jonkin verran jatkuisi.
  Nythän erinäisistä penkomisista johtuen vain minä ja sinä sekä yksi muu olemme julkisesti tiedossa olevia ihmisiä. Minäkään en koskaan muuten halunnut olla muuta kuin virtuaalinimimerkki. Joku paljasti minut :)

  Siitä olen kuitenkin lievästi hämmästynyt että kaikkien Honorien osaaja ja vuodesta toiseen ketjuilla "vehkeillyt" Dr. Whoo ottaisi robosta nokkiinsa. Ehkä hänellä ei ole luottamusta nimimerkin rekisteröintiin "julkisen virkansa" vuoksi !? Tai sitten tarkistus puhelinnumero on jo varattu toiseen nimimerkkiin.

  Kiva olisi jos kuitenkin edes satunnaisesti kirjoittaisi. Toisaalta kaikkihan me jossain vaiheessa hyydymme pois täältä ja kaikesta muustakin.

 • En minäkään halua, että hyydymme pois täältä sen paremmin kuin muualtakaan.
  Calvados-paukku teki terää.

  • Oikeassapa olet. Surullista olisi jos pitkä ja pääosin jopa ystävällinrn virtuaali suhdetoiminta lakkautettaisiin liian vähästä, kuten robo tai taka-aikojen eräiden kirjoittajien väliset motiivin ja rehellisyyden epäilyt ja niitä seuranneet henkilkaraktääri adjektiivit- Ne ovat sun surullista seurausta, että oma ego karkaa käsistä ja muuttuu tekojumalaksi. Minä ainakaan en koskaan sitä halunnut, mutta jos sam<lle areena<lle jää liian vähän väkeä niin aina silloin "tunnelma" tiivistyy ja alkaa aivan perusteita ja järkeä vailla oleva "taistelu" omasta elintilasta.
   Täälläkin kävi niin mikä lopulta johti taas parin hyvän kirjoittajan putoamiseen rauhallisempaan elämään.
   Aivan 100% varma en vieläkään ole, että jäljelle jääneistä jokainen olisi ymmärtänyt mistä tässä viime aikojen eli juurikin tämän vuoden puoleisessa raskaassa historian vaiheessaz oli kysymys.
   Tärkeintä olisi tietenkin vielä osallistuvien aito halu yrittää löytää yhteistyö vaikkakin sitten pienellä ja matalalla profiililla aluksi pysymisellä

   Calvados on ihan Tulliksen tai vaikka 7 tähden metaxan tai paerempien Rhummien veroinen lääke.
   Toivottavasti kenelläkään ei ole niin pahoja oireita, että tarvitaan Retzinaa sdn hoitoon ellei peräti aitoa Mehicolaista Tequilaa tai portukalilaista Bacass viina 60% vahvuisena. No oli miten oli niin Itävaltalaisten Srroh rommi on kuin jekki bourbon pontikkaa eli moonshinea. Pahasti on janoinen oltava jos niitä nielaistua saa.

   Italialaistenj Calvados on muuten Grappa!


 • Nyt kun on suomalainen lauantai-ilta ja kesä niin mielikuvittelen silmieni eteen kansallisen vilmin missä pehtoori on löytäny kiteen kirkas jemmansa navetan tukikiven raosta ja horjahtelle tuiskussa pihalla etsiessään Valmettia millä voisi lähteä renkaita suitsuttamaan, mutta sammuu lammikkoon ennenkuin löytää traktor paran.
  Farmin naiset ovat jo aseistautuneet koivuluudilla antamaan taintuneelle pehtoorille tuntuvan herätyksen. Ja siihen päättyy thrilleri järven rannalla.

 • No jo oli jostain kummallisesta pehtoorista uni.

  Koskaan ei aito "pehtoori" sammunut, ennen kuin sai kulkupelinsä katoksen alle. Se, että muistiko missä oli käynyt, mitä tapahtunut ja miten heräsi just siellä, se kaikki oli "pehtoorille" mysteeriä, mikä ei jälkikäteen edes unissa paljastunut.

  Läksytyksissä eli herätyksessä oli jotain tuttua

  • No ni, taas hikoilemassa, vaikka onneks on pilvistä ja +15

   Vanhat kattopellit sellaseen paikkaan, että voivat siinä lojua vuosiakin. Katoksen sivut osasta auki, jotta ilmavirta kiertää vielä paremmin ja kuivaa puut. Ja pitäs ehtiä katiskallekin. Onneks on sellainen pyydys, missä kalat eivät saa kuin hermoromahduksen.

   Ylen uutimissa oli huojentava kirjoitus Tsernon 1986 jätösten vaikutuksista ja Hesari pohti Rinteen komiteamallia.

   Mikä on niin helekutin ... että sunnuntainakin. Who loikoilee altaalla, mutta yrittäjän onkin syytä repäistä ainakin yksi päivä lataantumiseen. Mutta että eläkeläinenkö ei ehi, häh?

   Kysyntää vanhoista kattopelleistä muuten on ...


 • Jahas, sekä ceen että minun vastaus katosi suomi24:n vanhanaikaiseen ja toimimattomaan ja tietysti halpaan kitaan

 • Siis edelleenkin joudumme toteamaan, että parempi rekisteröityä ja siten päästä robosta pääosin irti.
  Hauskoja pehtooriunia onkin pehtoori nähnyt

 • Osataanko täällä vede- kieltä?

  Veistakoonhade veskapade veidennäde veberode !!!

  Joo, ei kantsi ainakaan pelimerkkejä menettää yhden robon takia. Koitin ed. katsauksessa kertoa, mitä jäi tekemättä. Kalatkin pyörii vielä katiskassa. No jäi sille tylsälle maanantaille tahkonpyöritystä, kun paikkaa tämän päivän tekemättömiä

 • Veistahade Edson vede kielesi kanssa. Eihän me junalla tulleet sitä kieltä kunnolla osata. Eikös se ollut joku Takatöölöläisten nuorien joskus kehittämä oma saslakieli. Konttikieltä joskus kakruna tuli harjoiteltua.
  Ei ole maailmallakaan mitään uutta ja erityisen innostavaa tapahtunut. Aika viileetä on pitänyt.

  Mikähän ongelma tuolla sisarketjulla on tuon rekisteröitymisen kanssa, kun eihän siinä mitään kummallista ole paitsi jos on jo kuluttanut toimituksen verifiointi puhelinnumeron toiseen rekisteröityyn nimimerkkiin, mitä ei taas halua näihin keskusteluihin palauttaa jottei muisteltaisi kuka lopulta milläkin nimimerkillä kävi sopalla!

  Ei pitäisi edes muistella sillä jossain vaiheessahan jokaoisen on opittava että paremminkin olisi voinut suhdetoimintaa hoitaa ja myös niiden jotka eivät sitä ole ymmärtäneet katsoa siihen peiliin.
  Minäkään en usko, että täällä enää kovin pitkään notkun ennekuin mustakaapuinen hiljainen hiippailija korjaa pois ja vaikka sellaisessa tilassa kaikki katoaa ja myös vanhat kokemuksen, niin aina kuvittelee, että parempi olisi poistu jonkinlaisessa veneessä istujana ja luovuttaa paikkansa seuraavalle.

  Onko niitä seuraavia nyt näköpiirissä tai kehittymässäkään voi olla pohdittava kysymys, mutta varmasti tarpeeksi pitkällä ajanjaksolla ja mahdollisesti paljon meitä viisaampia.
  Hiukan pessimistinen olen kuitenkin sen paranemisen suhteen kun koko lasilla paljon on todistas tason heikkenemisestä tai palautumisesta varsin harvan hallitsija ja tiedeyhdyskunnan linjauksiin, mitkä nekin ovat lähes järkiään olleet puutteellisia, jopas haitallisia koko planeetan tarpeisiin nähden.

  • Äläpä laskea minua sisariisi edes virtuaalisessa mielessä. Jos päätän rekisteröityä saadakseni esille ne pari viikoittaista yhdentekevää kommenttiani, teen sen omasta halustani, en sinun sanelusi takia.

   Edson: mitähän salaisuuksia anonyyminakaan haluan piilotella?


 • Jahas, Ali kirjoittanut ajattelemisen aiheisen postauksen, missä myös tiedeaprikointia.

  Minäpäs tässä suhdetoiminnasta hiukka. Suhdetoimintani on poissulkevaa laatua. Siinä sekä häviää että voittaa.

  Sisarketjussa pelätään sitä, jos rekisteröityy, niin www tietää rekisteröidystä jotain. Aatella kun K ja S kauppasetäkin tietää minusta. Minäpä kerron kuitenkin, mitä edellisestä K sedästä itse tiesin (ihan muuten mukava mies). Olin puisto-osastomme duunissa ja piti puhdistaa aluskasvillisuutta mm. K sedän tontin ulkopuolelta, välittömästi rajan takaa. Minä en suostunut ja kerroin syyn K sedälle. Syy oli se, että äijä oli heitellyt tyhjät kaljatölkit rajansa ulkopuolelle ryteikköön. Kerroin K sedälle, että jos meinasi minusta tehdä oman takapihansa näkymän siistijän, siivoojan, niin erehtyi suuresti. Tälläista yksityistietoa saa vaan kohtaamalla, ei kassakuittien kautta.

 • Tiedeyhdyskunta

  Minulla on aatos seuraava. Ihmiskunnan pyramidin huipulla , ylimpänä on talous, sitten poliittiset (diktatuuriset) päätöksentekijät ja sitten tulee tiede. Alimpana on työmuurahaiset eli me.

  Näistä tieteen näen ainoana objektiivisena. Ainoa ihmisen toiminnan alue, missä näin on. Voipi olla, että tässä tiedekenttä hieman hajoaa, sillä historiaakaan ei aina ole kirjoitettu objektiivisesti.

  Vaikka en ole seurannut mustan aukon merkityksiä, saati etsintöjä, niin tajua sen, että tieteen tekijöiden ilme vastaavissa löydöksissä aina kirkastuu, synnyttää lapsenomaista riemua ja uuden etsimistä.

 • Entä sitten, kun tiede on jotain ratkaissut?

  Sitten alkaa suuri sumutus. Yhtenä todistusaineena näkisin sen, että kun opittiin laitteiden rakentamisessa hallitsemaan tieteen keinoin myös laitteen kestoikää, niin subjekti näytti voimansa. Kilpailu leivästä ja rikkauksista on kovaa sekä yritys että yksilötasolla.

  Huh huh, mikä aamu.

  Eilennä oli mittarin lukema jo +4 alimmillaan. Onneks viime yönä oli tuplaantunut.

  Mutta Ali, ennen kuin mustakaapuinen vie ja askelten vähetessä ei pidä unohtaa, että istuenkin voi ylläpitää niitä aisteja, joita mahdollisesti vielä pystyy käyttämään. Parhaassa tapauksessa ottaa sitten kuudennen aistin käyttöönsä, mutta periksi ei anneta, sano.

 • "Edson: mitähän salaisuuksia anonyyminakaan haluan piilotella?"

  En kohdistanut kehenkään piilotteluhaluja. Olen vaan yleensä lukenut, että jos meillä jollain on vaikka kauppapuodin plussakortti, niin härregood, kauppa tietää, mitä ostan.

  Tällaisiahan kirjoituksia näkyy ja vastaavaa ajattelua muistakin "kirjautumisista". En väitä, että täällä.

  Tosin kirjoitin : "Sisarketjussa pelätään sitä, jos rekisteröityy, niin www tietää rekisteröidystä jotain." Tuosta virkkeestä jäi pois tärkeä sana, ehkä pelätään.

  Todennäköisesti anonyymikään ei ole välttämättä anonyymi. Jokainen kirjoitus jättää jäljen.

  Näyttää olevan kuitenkin niin, että kirjautumisella osa kirjoituksista säästyy robon poistamisilta.

  • Lisäksi

   "Äläpä laskea minua sisariisi ..."

   Tuttua mauraa. Kyl on vaikeata luopua taisteluvirneestä. Mitähän olisit keksinyt sanasta rinnakkaisketju?

   Ehkä jotain tällaista. "Äläpä luule, että rinnakkain kulkisin edes virtuaalisesti ..."


  • "Taisteluvirneestä". Hyvä sana paitsi että tuo yksi jaksaa pitää yllä sitä totisempaa taisteluhenkeä puhumalla peiliin katsomisista ja vanhan kulahtaneen Elämä-ketjun masentavasta historiasta, josta moni jo haluaisi päästä eroon.

   Rinnakkain sattuessamme noitaluutani saisi töitä hätistelessään vihamiehiä sivummalle.

   Lähden tästä maalle kestitsemään kylään tulevaa veljeäni. Että on niitä mukaviakin sisaruksia.


 • https://yle.fi/uutiset/3-10869834 tuskin tämä pysyy, vaikka kirjautuisin.

  Juttu tuo mieleen monta asiaa.

  Mutta m, hyvää aikaa sinne mökille vaan. "Salaa" olen lukenut jutusi Elämässä. Mister Ali muistaa mieluummin sen HS keskustelun Elämä keskustelun sijaan sellaisena, mitä on hän jäänyt kaipaamaan. Näin ymmärsin.

  • Eikös hesarilla ole vieläkin keskustelu? Siellä on kuuleman mukaan vanhoja elämäläisiäkin. Voisivat ilahtua "vanha tuttu tappamisesta".


  • Ymmärsit Edsolven aivan oikein. Kaipailen hiukan nostalgisesti sitä Hesarin Elämä osiota mikä oli vain yksi silloisen Hesarin keskustelufoorumeista.
   Sillä ei ole mitään yhteistä nykyisen HS artikkelikeskustelun kanssa vaikka artikkelikeskusteluissa joskus jokunen vanhan elämän kirjoittaja piipahtaakin
   Hesari nykyisin estää täysin tehokkaasi minkäänlaisen keskusteluryhmän muotoutumisen. Poistaa myös kaikki kommentit joissa edes vihjataan jollekin mistä muut voisi löytää. Mutta aikansa kutakin Hesari omistaa Hesarin emmekä me ja se operoi siten kuin arvelee parhaan tuloksen tai mainostulon muodostuvan.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Ymmärsit Edsolven aivan oikein. Kaipailen hiukan nostalgisesti sitä Hesarin Elämä osiota mikä oli vain yksi silloisen Hesarin keskustelufoorumeista.
   Sillä ei ole mitään yhteistä nykyisen HS artikkelikeskustelun kanssa vaikka artikkelikeskusteluissa joskus jokunen vanhan elämän kirjoittaja piipahtaakin
   Hesari nykyisin estää täysin tehokkaasi minkäänlaisen keskusteluryhmän muotoutumisen. Poistaa myös kaikki kommentit joissa edes vihjataan jollekin mistä muut voisi löytää. Mutta aikansa kutakin Hesari omistaa Hesarin emmekä me ja se operoi siten kuin arvelee parhaan tuloksen tai mainostulon muodostuvan.

   Kyllä on ero kuin yöllä ja päivällä se nykyinen hesarin keskustelu ja ent. keskustelu. Silloin oli jopa viestipuu, mitä seuraamalla pystyi kohdentamaan vastauksiakin.

   Niin se on, että hesari on muuta kuin me. Toimii siten, että ei liiaksi kuluta mannaansa noihin kirjoitusten tarkistamisiin, koska se tapahtuu ihmisvoimin. Ja aiheet, joista kommentoidaan eniten, ne koitetaan häivyttää mahdollisimman nopeasti. Uutta tilalle ja äkkiä ja niitä muutaman päivän vanhoja ei oikein tahdo löytääkään, jollei ole itse niihin kommentoinut.


 • Kyllä edes ihan ystävällinjenkin pohdiskelu ja asioiden esittäminen, saatikka yritys jonkinmuotoiseen yhdessäoloon on vaikeaa. Ehkä sekin aihe on poistettava keskusteltavista.
  Faktaksi kuitenkin jää, että robo toimii niinkuin toimii, ja merkittävästi vähemmän poistaa rekisteröityjä kirjoituksia.
  Jos ei halua tai voi rekisteröityä, niin ei se ainakaan minun nvikani ole

 • Laitanpa tuosta joutessani luonnosta ja seurauksista kiinnostuneelle Edsolvent Pehtoorille pätkän palmuöljyn tarinaa ilmaston ja sademetsien tuhoajan nimellä biodiesel:
  https://www.bbc.com/news/science-environment-48828490
  Voi olla että kookle tekee siitä kökkökäännöksen mutta pääosin luettavan kuitenkin
  Sen paikallaolotiedon perusteella mikä minulla on, niin BBC käsittelee palmuöljyä vielä lähes hansikkain. Sen aiheuttama ilmastotuho on todellisuudessa aivan kestämätön

 • Vuosikymmeniä on tiedetty öljylähteiden hupeneminen. Etsintä siirtyi yhä hankalampiin paikkoihin. Ja rinnakain sitten kehitetty biopolttoaineita. Biodieseliä sitten "pumpataan" niistä palmuista, koska tuotettu litra kustannustehokkainta?

  Eli, kun liikkeelle on päästy, niin hinnalla millä hyvänsä liikettä pidetään yllä. Eihän muuten roina siirry paikasta toiseen. Eihän muuten isojen firmojen kassa pullistele. Eihän muuten se viimeinen lenkki eli me muurahaiset päästä kulkemaan.

 • Jatkan hiukan miettimistä

  Kaveri sanoi pari vuotta sitten, ettei kultaan loppujen lopuksi kannata sijoittaa. No kaverilla on sitä, mitä sijoittaa ja hän sanoi, että öljy-yhtiöiden osakkeita kantsii ostaa.

  En osta, vaikka olisi sitten mahdollisesti pari ropoa sinne laittaa. Reaalimaailman ihminen toki sijoittaa, eikä välitä siitä, mitä tapahtuu, kun pidetään osakkeenomistajat tyytyväisinä keinoilla millä tahansa, koska on itsekin tyytyväinen osingonsaaja.

 • Mielenkiintoinen sadonkorjuuvuosi tulossa

  Juuri nyt saa maa vettä kaatamalla täällä. Eilen oli pieniä kanttarelleja pienehköllä alueella paljon, entä kohta?

  Samoin on mustikan laita. Nyt vain vettä ja sitten lämpöä. Sama pätee vadelmaan.

  • Kuinka ollakaan, meillä täällä rannikolla sataa kaatamalla, kuten siellä Edsonin tilalla. Alkoi tuolta mereltä päin ja aivan yhtäkkiä. Jopa jyriseen paraillaan.
   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kuinka ollakaan, meillä täällä rannikolla sataa kaatamalla, kuten siellä Edsonin tilalla. Alkoi tuolta mereltä päin ja aivan yhtäkkiä. Jopa jyriseen paraillaan.
   Cee

   Täällä on todella kaivattu vettä. Järven vesikin matalalla ja maa kuivaa.

   Vettä tuli 25 mm. Se jo kastelee ja kun maa ei kuitenkaan rutikuiva ollut, niin imeytyi hyvin.


 • Ja taas olen haaveissani : https://www.youtube.com/watch?v=KDGjwleLUgI Näiden kaikki videot olen katsellut. Mm matkat läpi Euroopan ja Espanjan.

  Tuosta klipistä näkyy se, että Suomi on myös mahtava maa meneskellä. On luontoa on järviä ja meren rantaa.

 • Hello Rellou lähes insinööreille tms tilansuojelijopille.
  Minkään todellisen asian puuttees sipaisen vaikka robokokeeksi kolme liitettä. Kaksi aitojen dieseleiden alkuajoilta ja perrän jotain ravinnon tuntuista dieselien käynnistelystä syntyneeseen hiukomiseen
  https://www.youtube.com/watch?v=a5NVOGmrb7w
  https://www.youtube.com/watch?v=hGKAYZoyGI0
  https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+make+corned+beef+hash&sp=eAE%3D
  Joskus toivoo, että eläminen olisi helpompaa, mutta ei se edes eläkkellä siitä helpotu vaan sitten puskee ihan odottamattomia hoidettavia niskaan.
  Siksi aina toivon olevani Pehtoori, kun pehtoorit osaa käden käänteessä ja hermostumatta hoitaa homman kuin homman, eller hyr?


  • edson kirjoitti:

   Juupa https://www.youtube.com/watch?v=qdJm43NJxdw on sitä Suomessakin ... jotta hihnapyörä saadaan pyörimään ja sitten sen varsinaisen työkoneen tekemään, vaikkapa puimaan

   Jatkanpa ...

   Sodan jälkeen nämä wikströmit ja hevonen, ja kummankin taitava käsittelijä, varsinkin hevosen, oli ... siitä huolimatta, vaikka silloin olikin tekemistä, niin en kaipaisi paluuta sinne ja siksi pikkuhiljaa Suomessakin yleistyi

   traktori


  • edson kirjoitti:

   Jatkanpa ...

   Sodan jälkeen nämä wikströmit ja hevonen, ja kummankin taitava käsittelijä, varsinkin hevosen, oli ... siitä huolimatta, vaikka silloin olikin tekemistä, niin en kaipaisi paluuta sinne ja siksi pikkuhiljaa Suomessakin yleistyi

   traktori

   Edelleen teknisten laitteiden korjaaja on tärkeä meille nykyajan pehtooreille, jotka ehkä osaavat nippanappa käyttää muttei korjata. Tätä se työnjako on, mutta kalliiksi tulee ja tulevaisuudessa vielä kalliimmaksi.


  • edson kirjoitti:

   Edelleen teknisten laitteiden korjaaja on tärkeä meille nykyajan pehtooreille, jotka ehkä osaavat nippanappa käyttää muttei korjata. Tätä se työnjako on, mutta kalliiksi tulee ja tulevaisuudessa vielä kalliimmaksi.

   Ja edelleen

   Kylällämme on kolme automonttööriä, mutta jokainen lähettää Jämsään korjattavaksi dieselin suuremmat viat. Täytyypäs kysyä, vaihtavatko hehkujakaan traktoriin.

   Ja uudet digitaaliset autot, mihinkäs muualle kuin merkkikorjaamoille


 • Ja eiköhän Dr. Huukin vielä kehään hyppää, kun en usko että hänenlaisensa kokenut jorinoitsija ja älypuhelimen erityisasiantuntija olisi roboon lannistunut.
  Tosin mehän emme tarkalleen ottaen tiedä minkälainen monikulttuurinen persoonallisuus kätkeytyy DR Huu roolin taakse.
  Kyllä täällä aina olisi käyttöäyhdelle <könnin herrallekin.

  • Toivotaan, että doctori hyppää kehään ja miksei muutkin.


 • Katselinpa viime maanantain a-studion ja sieltä sen loppuosan, missä matkailubloggaaja Veera Papinoja ja Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin johtaja Antti Honkanen miettivät.

  En tippaakaan ihmettele, miksi vähänkin ajattelevat nuoret ovat sitä mieltä, että ikinä ei pystytä ratkaisemaan ilmastonmuutosta, vaan hommat vaan pahenevat.

  Mm. Antti Hokkanen ja hänen ylimielisyytensä kuvotti.

  • Jokaisella meillä on oma tapamme artikuloida ja puhua. Opittu tai synnynäinen. Samoin ilmeet ovat kasvonrakenteista riippuvaiset. Itse en pysty nauramaan niin että hampaat näkyvät. Pieni suu. Tekeekö se minusta arrogantin. Monelle vaikappa A. Sinnemäen poikkeavat suunlikkeet ovat totaalisen liikaa. Hän ei sille tietenkään mitään itse voi. Ei Hokkanen minusta ilmastonmuutosta vähätellyt. Päin vastoin. Arikulointi oli jämptiä ja terävää. Korosti yksilöiden omaa vastuuta. Samoin korosti matkanjärjestäjien vastuita. Itse en matkusta ulko- enkä kotimaassa. En edes matkailuautolla. Valinta on täysin omani.


 • En minäkään matkusta, vaan asun matkailuautossa.

  Ylimielinen Honkanen oli. Jokainen voi sanoa, että vastuu on yksilöllä, kuinka helppoa se onkaan. Hän painotti, että lentäminen tulee kasvamaan ja hän ei piittaa siitä, lentääkö vai ei itse. Jotenkin vain olankohautuksella ohitti oman vastuunsa. Ja sanoikin, että ei pienintäkään omantunnontuskaa itsellä lentämisestä. Että sellainen vastuunkantaja

  Mulle on ihan sama, miltä Honkasen naama näytti. Sulle näyttää Sinnemäki jo naamaltaan tuottavan tuskaa. Ai kuuntelet silmilläsi, heh heh

 • Lisään vielä tämän Honkasen ajatuksenjuoksusta

  "Hinta-ase on se, mikä toimii " Eli markkinat tulevat määräämään senkin, että rikkaat voivat kyllä häiritä venetsialaisten (barselonalaisten) asukkaiden elämää. Samoin islantilaisten maankamara ei muka kulu niin paljon kuin rikkaan vaan kulkevat.

  Matkanjärjestäjälläkö vastuu? Heh heh, eivät kyllä matkatoimistot tiedä edes Välimeren jätepuhdistuslaitosten tehokkuuksista eivätkä muusta varsinaisen tärkeästä asiasta. Joku roskaamis ja kierrätys ehkä juuri ja juuri voi mahtua matkatoimistojen virkailijoiden yleissivistykseen, siis tietämiseen. Minkälaista on sellaisen matkanjärjestäjän vastuu muka, jonka tehtävänä on kuljettaa mahdollisimman monia ihmisiä mahdollisimman moniin paikkoihin. Viikon kahden ajaksi ja vuodesta toiseen. Tai "tutustumaan" Pariisiin kolmeksi päiväksi, haloo.

  "kyllähän matkailu on ihan samanlainen elinkeino kuin muutkin" sanoi tämä Honkanen. Eipä ole, sanon minä. Kuuluu hurlumhei elinkeinojen kategoriaan.

  Odotan mielenkiinnolla, koska tullaan kirjoittamaan enemmän Välimeren veden laadusta.

  • ihminen tekee valintoja. Etenkin yksilötasolla. Olutkuppila esimerkiksi yrityksenä. Krouvarin intressi on myydä olutta. Mitä enemmän sitä parempi. Jos krouvari rupeaa ajattelemaan asiakkaan terveyttä ja maksan kuntoa, niin silloin krouvarilta loppuu tienestit ja fyffe. On laitettava lappu luukulle. Asiakas sen sijaan voi itse tehdä valinnan meneekö krouviin tai ottaako vain pari tuopposta ja sitten ajoissa kotiin mamman viereen pötköttämään. Krouvari myy sitä mitä asiakas haluaa ja himoitsee. Asiakasta on palveltava tai krouvari on epäeettinen ammatissaan. Myynti perustuu ensijaisesti asiakkaan haluihin ja himoihin. Tarvettahan oluen tai viskin juontiin ei fysiologisesti ole olemassakaan. En lähde neuvomaan mikä se sellainen "sesam aukene" talousjärjestelmä on, joka ottaa huomioon maailman ympäristön ja tekee maailmasta paremman jokaiselle lajille ja yksilölle. Siihen minulla ei aivokapasiteetti riitä. Kommunismikin epäonnistui ratkaisemaan työn ja pääoman välisen ristiriidan. Epäonnistui surkealla tavalla. Natsismista puhumattakaan. Voin tehdä vain omia valintojani. Nekin ovat uskomusteni tuotteita. Päässä pyörivää skriptiä on lähes mahdotonta voittaa. Vapaa valinta on loppupeleissä vain illuusio.


 • "Jos krouvari rupeaa ajattelemaan asiakkaan terveyttä ja maksan kuntoa, niin silloin krouvarilta loppuu tienestit ja fyffe. "

  Kyllä. Jos nyt pantaisiin ensimmäiset oluet, niin vaikeaa olisi saada markkinoille. Vertaa kevyet huumeet.

  Kiellot tulevat olemaan ainoa keino, millä hillitään hillitöntä ihmistä. Omiin valintoihin luotan minäkin, mutta "hyllyiltä" eli saatavilta pois sellaiset "tuotteet", jotka ovat ilmastonmuutokselle haitallisia. Samoin kaikki ne kemikaalit, jotka ovat vesistöille haitallisia. Näin yksinkertaista se on.

 • Harmipa, etten tullut katsoneeksi maanantain a studiota vaikka kaikki lähes aina katselen juuri ajankohtaisen taustatiedon vuoksi

  • Niitä ohjelmia on ilmeisesti katseltavissa Areenastaki, mutta Areenaa en ole koskaan käyttäny, kun en myöskään milloinkaan nauhoittanut VHS yms kasettiohjelmia jälkikäteen katseltavaksi.
   Toisaalta on niin pitkään eli vuosikymmeniä tullut seurattua maailman ja kotimaan tapahtumia kaikenlaisista ajankohtais uutis- ja analyysitoimistosta ympäri maailmaa, että har voin jää mitään kotimaista erityisesti kaipaamaan paitsi juurikin noita a studioita ja niiden versioita. MTV vastaavia myös aika usein katselen, mutta toistaiseksi mielestäni ne ovat laadullisesti olleet heikompia kuin Yle ohjelmat


 • No ei se a- studio ollut mikään ainutlaatuinen. Jo se, että laajoja ja vakavia aiheita käsitellään muutama minuutti ja kahden kommentoijan kuulemisia aprikoidaan, kertoo ihmisten välinpitämättömyydestä. Ja kuka turisti nyt tuollaista edes kuuntelisi, koska vapaus tehdä asioita ylittää kaiken muun.

  Viime päivinä minua on naurattanut kokoomuksen jankkaus Rinteen satasesta. Ei ne halua muistella Sari Sairaanhoitajan tonniviittäsataa.

  Eilen a- studiossa Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ei ollut ihmisten velkaantumisesta huolissaan. Jotenkin kuulostaa tutulta.

  • Näin se unhoittuu. Viissatasta ne lupasivat kuukausittaiseen palkkaan lisää ja Sarista tuli kokoomuslainen.


  • Ei sitä kukaan ole unohtanut ellei Sarit itse.
   Varohan vaan vetelemästä öliian isoja diesel moottorisahoja käyntiin, ettei huimat hauikset revähdä. Ovat jo aika vanhat nekin! ;)
   Ali Baba


 • Veikkaan, että kun hiilijalanjälkiä mittaa vaikkapa Finnair, niin ei olla ihan tieteen keskiössä.

  Toisaalta nämä hiilijalanjäljet ja niiden laskeminen on kaiken kaikkiaan täysin vajavaista. Kerrannaisvaikutuksia eikä tuotantoa lasketa kuin hutaisten. Monisyinenhän kysymys on, mutta suurempia ja tarkempia laskelmiakin pystytään tekemään, miksei sitten tuotteiden koko elinkaaresta sitä pystytä sitä jälkeä mittaamaan. Ja kun prosesseissa kuitenkin tulee muutoksia, niin sellaisia taulukoita pystytään muodostamaan, että yhdenkin muutoksen aiheuttama hyöty/haitta näkyy heti.

  Hienoa sateliittikuvaa näytettiin eilen, en muista missä. Pystyttiin muistakseni maapallon kartalta kilometri x kilometri alue tarkasti näyttämään ja nimenomaa tämän alueen hiilensidonta.

  Tällaista avaruustiedettä on kiva seurata, ei niiden tomppeleiden kilpajuoksua Marsiin.

 • Iltapäivän ylläri

  Täytyi oikein netistä tarkistaa, mitä tapahtui. Yhtäkkinen kipu hauiksessa ja samalla tuntui olkapäässä, mikä on muutenkin ollut kipeä.

  Kun vetäisin suurempaa motorisahaa käyntiin, se "iski" takaisin ja siitä se hauis kipeytyi eli pieni revähdys tai repeymä lihakseen. Pitäisi mennä levolla ohi.

  Nyt saisin hyvän kuvan isommasta hauiksestani. Hämäävä olisi kuva ja vastaisi hartioitteni tilaa. Leveäthän ne, mutta ... :)

 • Hittolainen! Sie venäytit olkavartta, ja miul ol tänään suuri suihkupesu jota luonnehdin lähes höyrysuihkuksi ja siinä innostuin liikaa taas kerran venyttämään selkää saadakseni pehmeät lämpimät tohvelit jalkaan. Se taas hiukan venäytti sitä ylen herkästi venähtävää selkää mihin jäi vaivaa ainakin sen v.2007 välilevynpullistuman ja 6 vko iskiaskivun jäljiltä. Nämä ovat yleensä kuitenkin pikkuharmeja jotka menevät ohi muutamassa päivässä, mutta ilmankin mieluummin pärjäis. Olkanivelissä minulla ei koskaan ole mitään merkittävää vikaa onneksi ollut

  Hiilijalanjäljestä olen Solventin kera samalla linjalla. Ei sitä laskelmilla saada hallintaa, varsinkaan kun laskelmiin on lähtöluvuiksi valittu jonkun "tutkijan" oma peruskäsitys jota sitten aletaan kertomaan excelillä kaikkeen soveltaen.
  Sen sijaan järkevä ja ennakkoluuloton ihminen kyllä näkee mitä ihmisen omista seurauksista johtuu ja minkä verran niistä voidaan yhteiskunnan ohjauksella ja valinnoilla vaikuttaa energiantuotannon tavoissa, metsänhoidon ja maatalouden tavoissa sekä liikenteen polttoaineen valinnassa ja kehittämisessä joukkotuotannossa ja hyväksytyillä päästömäärillä.
  Ihmisiä helposti huijataan ja harhaanjohdetaan yksinkertaisilla valheuskomuksilla kuten biomassan, tai elintarvikkeesta tuotetun polttoaineen puhtaudesta mikä rehellisessä kokonaislaskelmassa ei pidä lainkaan paikkaansa vaan suurella vauhdilla pilaa sekä luontoa, vesistöjä, että ilmastoa kaikella muullakin saasteella kuin melko helposti hoidettavalla hiilidioksidilla.
  Avain on joka tapauksessa biokaasu mikä rajusti vähentää maataloustuotannonkin päästöjä ja pudottaa dieselkoneiden päästöistä typpi ja partikkelipäästöt lähes kokonaan.
  Ilman hiilidioksidista tai maakaasusta derivoidut synteettiset polttoaineet heti kun niitä eriittävästi teollisessa mittakaavassa halutaan tuottaa, pudottavat liikenteen päästöt lähes olemattomiin.
  On vaan ihan vähän ymmärrettävä kokonaisuuksia, syy ja seuraus yhteyksiä ja haluta hoitaa asiat paremmin. Vaikka yhtä hyvin kuin Edsolven ja minä haluaisimme.

  Nyt katsomaan löytyisikö kylän sepälle oikeaa proteiinia iltapalaksi. Muuten käy kuin mustalaisen hevoselle joka kuoli nälkään juuri opittuaan olemaan syömättä.

  • Toivotaan, että selkäongelma menee itsestään ohi. Pirullinen tuo selkä on kuitenkin kipupaikkana.

   Itse en nuorena ajatellut kroppaa, vaan annoin palaa. Se sitten jätti selkärankaan omat leimansa ja nyt niistä kärsin.

   Oma hauikseni aiheuttaa pelkästään naurua, vaikka kipeä onkin ja pullea kans.


 • :iköhän tästä listasta löydy hsuisjänteiden rakennusaineta vanhemmallekin sepälle<.
  https://www.youtube.com/watch?v=t1IiUAtoNBk

  Tässä vaiheessa muutenkirjoitus taulussa muuttuu iltalääkkeen oton jälkeen sen verran sumeaksi, ettei ihan kirkkaana näe mitä kirjoitusta ruutuun ilmestyy ja juuri silloin lähtevät enimmät kirotusvihreet ilmoille!

 • Hiusjänteet kuntoon ... mutta ensin taas niihin välineisiin

  Kakspuolinen parila tulossa tänään poijan tuomana Tampereelta ja sitten saslikin tekoon. Ehkä vaatii vuorokauden marinoinnin tai sitten ei.

  Grillaus taisi iskeytyä meidänkin harrastuksiin. Ja mikä määrä netissä ohjeita kaikenlaiseen grillaukseen

  Anteeks Ali näistä hehkutuksistani, sillä sinä et pysty ehkä enää leikkausoperaatioittesi takia täysin kaikesta nauttimaan. Itse olen ajatellut niin, että kun en enää pysty ajamaan, niin sitten ajelen videoklippien avulla vaikka koko maailman ympäri.

 • https://yle.fi/uutiset/3-10883979 Mainio ... tai no, ihan tavallinen kirjoitus. Mutta älämölöä heti, jos epäillään suomalaista ss miestä. Hän on puhtoinen valkoinen rotunsa edustaja ja hän oli tervetullut takaisin kotomaahansa. Ei ajatustakaan, että tutkittaisi rikoksista.

  Niin. Luonnollistahan se, että kommunisteja sai ampua ja juutalaisia ja mustalaisia.

  • No eipä ole uusia lääketieteellisiä tietoja minullakaan. Hauiskipuihin suosittelisin kuitenkin ketoprofeenia mitä saa apteekista 25 mg vahvuisena ilman reseptiäkin. Sitä voi käyttää jos tiedossa ei ole mitään verenohennus tms lääkekäyttöä.
   Ainakin minulla tuollainen 100 mg päiväannos on tehonnut kaikkiin nivel yms kipuihin paljon buranoita ja paracetamoleja paremmin. Tässäkin puhun vain käyttäjäkokemuksesta. Jokaisen on itse ratkaistava tai lääkärinsä kanssa selvitettävä mikä käy tai mikä toimii. Lääkäri ei välttämättä sitä tiedä.

   Tuo SS uutinen on niitä joille en paljoakaan valkene. Totuus on vain joillekin vaikea sulatettava. Sitten on vielä ymmärrettävä sekin, että sen ajan sotilaskoulutuksessa ollut on joutunut tekemään mitä on käsketty. Halusi tai ei. Aivan perimmäinen kysymys on olisiko lainkaan pitänyt sinne hakeutua sotilaskoulutukseen ja oliko sillä meille kansallisesti mitään mitattavaa hyötyä!
   Ne ovat kysymyksiä joiden kanssa painivat osallisten perilliset ja historioitsijat. Parempi tietysti olisi että emme olisi koskaan joutuneet tuon kysymyssarjan kanssa mietiskelemään omia ja muitten tekoja.
   Väärinhän ovat kirjaimellisesti toimineet ja meidän asioita jälkikäteen pohtiessa on vain koetettava ymmärtää miksi niin tekivät ja toimia mahdollisuuksien mukaan niin ettei vastaavaa koskaan enää tapahtuisi


  • Ali-Baba kirjoitti:

   No eipä ole uusia lääketieteellisiä tietoja minullakaan. Hauiskipuihin suosittelisin kuitenkin ketoprofeenia mitä saa apteekista 25 mg vahvuisena ilman reseptiäkin. Sitä voi käyttää jos tiedossa ei ole mitään verenohennus tms lääkekäyttöä.
   Ainakin minulla tuollainen 100 mg päiväannos on tehonnut kaikkiin nivel yms kipuihin paljon buranoita ja paracetamoleja paremmin. Tässäkin puhun vain käyttäjäkokemuksesta. Jokaisen on itse ratkaistava tai lääkärinsä kanssa selvitettävä mikä käy tai mikä toimii. Lääkäri ei välttämättä sitä tiedä.

   Tuo SS uutinen on niitä joille en paljoakaan valkene. Totuus on vain joillekin vaikea sulatettava. Sitten on vielä ymmärrettävä sekin, että sen ajan sotilaskoulutuksessa ollut on joutunut tekemään mitä on käsketty. Halusi tai ei. Aivan perimmäinen kysymys on olisiko lainkaan pitänyt sinne hakeutua sotilaskoulutukseen ja oliko sillä meille kansallisesti mitään mitattavaa hyötyä!
   Ne ovat kysymyksiä joiden kanssa painivat osallisten perilliset ja historioitsijat. Parempi tietysti olisi että emme olisi koskaan joutuneet tuon kysymyssarjan kanssa mietiskelemään omia ja muitten tekoja.
   Väärinhän ovat kirjaimellisesti toimineet ja meidän asioita jälkikäteen pohtiessa on vain koetettava ymmärtää miksi niin tekivät ja toimia mahdollisuuksien mukaan niin ettei vastaavaa koskaan enää tapahtuisi

   Lueskelin tuosta ketoprofeenista, mutta näytti punaista astmaatikoille. Voltarenia suositteli oma lääkäri, mutta otan sitäkin vain silloin, kun tiedän joutuvani vähän raskaanpaa tekemään.

   Onneks tulee hellettä ja jo ajatuskin vie pois työmailta.

   Lapsenlasten kanssa käytiin kolmen tunnin peuhulenkillä - leikkipuistossa ja uimassa päälle. Kun sunnuntaina lähtevät, niin juniori polkee Tampereelta tänne ja on viikon. Polki tänään Hesasta Tampereelle.

   Eli tästä se kesäloma viriää. Nuo pikkaiset ovat kyllä energiaa täynnä ja touhuillaan kuluttavat muutamassa päivässä minut jo loppuun. Toisaalta on kiva katsoa, kun kasvavat ja kehitys kehittyy.


  • edson kirjoitti:

   Lueskelin tuosta ketoprofeenista, mutta näytti punaista astmaatikoille. Voltarenia suositteli oma lääkäri, mutta otan sitäkin vain silloin, kun tiedän joutuvani vähän raskaanpaa tekemään.

   Onneks tulee hellettä ja jo ajatuskin vie pois työmailta.

   Lapsenlasten kanssa käytiin kolmen tunnin peuhulenkillä - leikkipuistossa ja uimassa päälle. Kun sunnuntaina lähtevät, niin juniori polkee Tampereelta tänne ja on viikon. Polki tänään Hesasta Tampereelle.

   Eli tästä se kesäloma viriää. Nuo pikkaiset ovat kyllä energiaa täynnä ja touhuillaan kuluttavat muutamassa päivässä minut jo loppuun. Toisaalta on kiva katsoa, kun kasvavat ja kehitys kehittyy.

   Jepulis, nämä yleisen keskustelun lääkevihjeet täytyykin aina tarkastaa omalle lääkinnälleen tai tilalleen sopivaksi. Siksi niitä voi kertoa vain omana kokemuksena jonkin lääkkeen osalta.
   Minullakin on nyt ketoprofeeni kiellettyjen lääkkeiden listalla sen pienen riskin vuoksi minkä se saattaa aiheuttaa minun viime leikkauksen jälkeen käyttämäni tietynlaisen verenohennuslääkkeen vuoksi.
   Minulla on sitä kyllä laatikossani edelleenkin ja olen muistaakseni välillä piipahtavaan selän venähdyskipuun käyttänytkin päivän tai kaksi. Ne riskit yleensä tulevat pitkäaikaisesta käytöstä tulehduskipulääkkeilläkin kuten Burana.
   On minulla myös sitä diclofac eli voltaren geeliä. Harvoin sitä olen kuitenkinj käyttänyt. Lähinnä polveen milloin sitä on tullut stressattua.
   Parempi olisi jos ei mitään lääkkeitä tarvitsisi käyttää, mutta toisaalta jos niitä ei olisi niin elinikä keskimäärä voisi aika lailla laskea nykyisestä


 • Minäpä tuossa aikani kuluksi katsoin https://yle.fi/uutiset/3-10565705 ja naureskelin.

  Lämmitys. Lähden siitä, että jos hehtaari metsää sitoo noin 4000 kg, niin ... noihin kysymyksiin en vastaisi edes pakosta.

  • Jatkan naureskelua
   Suurin osa Suomen ilmastopäästöistä tulee kotitalouksien kulutuksesta – S-ryhmän uusi laskuri ei kaunistele asiakkaan hiilijalanjälkeä

   No ilman muuta kuluttajat ostavat elintarvikkeensa, mutta kauppias se hyllyt täyttää. Ja kun kesä lähestyy, niin tietty markkinointi alkaa. Ja kun talvi lähestyy, niin tietty markkinointi alkaa. Ja kaupan ne kasvattavat hyllytilojaan oikeastaan on sitten vaikka syksy tai kevät.

   Vai ei s- ryhmä kaunistele, heh heh, nauran minä


  • Melkein hymyilytti minuakin kun arvioin tuota YLE hiilileikkuri laskuria..
   Minuunkaan ei puraise yksilön syyllistäminen ilmastoasioissa vaan näen niin, että ihminen kyllä aiheuttaa koko lailla ja monenlailla ilmastopäästöä ja luonto- sekä vesistövahinkoja.
   Minusta niihin kuitenkin tehokkaimmin voi vastata vain kollektiivinen toiminta eli selkeät säännöt kaikelle tuotannolle ja liikenteelle kollektiivisesti ja kansainvälisin sopimuksin ja tarvittaessa sanktioin jos joku valtio ei halua toimeenpanna tarvittavia muutoksi joilla nimenomaan ihmisen osuutta kyetään hallitsemaan kestävästi.
   Sittenkään emme voi mitään luonnon aiheuttamille muutoksille vaan niitä tulee ja menee, niinkuin on massivisesti todettu ja todistettu planeetan historiasta


 • Hellurey herr Stedson,
  Ei nämä Marcelinotkaan pahemmin näytä CO2 päästöjään grillipidoissaan laskevan. Rajusti menee ilmaan hiilidioksidin lisäksi PAH aineita, pienhiukkasia, välitöntä hiilihiukkasta ja myös sivu ja tuotantovaikutuksina tuhdisti hiilidioksidia.
  https://www.youtube.com/watch?v=-C88KtkFuSw
  Mutta ah niin hywää ja tarpeellista proteiinia parhaalle aivotoiminnalle.
  Et kai siekään ihan sataa luottaisi presidenttiin, pääministeriin tasi maa-jametsätalouministeriin joka olisi vegaani. Pakkohan pelkän kasviruoan on heikentää ainakin lasten aivojen kehitystä Lapset saavat maitoakin juuri siksi, että siinä on aivojen rakennusaineita sekä tarpeellisiba rasvoina, että proteiineinä.
  Yksi kunnon tullis paukku, reipas härän tms pihvi kerran päivässä, ryyppäys oliivi tai rypsiöljyä parimkertaa päivässä. lusikka kalaöljyä jas kohtalaonen valikoima kotimaassa eittäin helposti suuressa mittakaavassa ja hyvällä tuottavalla hinnalla kasvatetavilla kuituja tarjoavilla ´materiaaleill.q. Marjoja ja sipulia sekaan silpottuna.
  Tuon tuotannon pystyisimme nopeasti nohjaamaan maailmakäyttämään laatuun.
  Kasvimassa on vaan pidettävä tyystin pois kaikesta o polttoainekäytöstä energian osalta

  Jos emme paljasta tuon väärinkäytön seurayksia tulemmen vuodesta toiseen kiihtyvästi

  Erilainen ruokavalio kyllä helpottaisi yleistä päästötilannetta.
  Kuuntelin myös napaohjelmia,ja niiden ruokavaliosta oöytyy yllättävä js tärkeä rasvaelementti, nimittäin rypsiöljy
  Muunmuassa täsä minut täyskombinoidussa pussimuonitusessakin rypsiöljyn osuus on surastaan merkittävä

 • Nuo grilliklipit ...

  Illalla vielä poika Tampereelta tullessaan toi mukanaan herkkusieniä ja kaikenlaista muuta. Eikun ulos. Minä savustin lohen, hän sen marinoi. Hyvin savustui, vaikka file makasi paistovuoassa.

  Poika grillasi täytteisiä herkkusieniä.

  Yhden polttimon kaasugrillillä kesti valurautainen parila lämmetä, mutta sitten myös piti lämpönsä hyvin

 • Tänään testataan saslikeja pallogrillillä

  "Taikina" on ollut yön yli jääkaapissa. Jos nyt muistan oikein, niin palat sikaa ja nautaa ja puolikkaat sipulit maidon, viinietikan ja silputun paahtoleivän seokseen. Saslikeistakin netissä vaikka kuinka paljon tarinoita.

  Mutta myös mustikkapäivä tulossa, sillä suon reunamilla suuria ja paljon, meinaan mustikoita ja suossa muuraimiakin kohtalaisesti.

  Ja iltapäivällä vielä uimalaan

 • Tässä paremman puutteessa vähän kiinalaista insinöörimallia miten niitä polttimoita tuotetaan:
  https://www.youtube.com/watch?v=rPSyw0mtzWg
  Periaatteessa aika pitkä vilmi, mutta jos ei oo muuta tekemistä, niin voi vaikka ihmetellä miten kaikki lopulta rakentuu

 • Yle opettaa : "opettele kierrättämään kylppärin kaapin sisältö oikein"

  Kierrättää oikein lisäaineetonta saippuaa? Ei hitossa tartte. Se on sitten eri asia kaikenlaiset muut pesuun tarkoitetut "hoitaa hiuksia juuresta lähtien" tökötit ja sunmuut lakat ja hajusteet.

 • Katselin tuossa tekemisen puutteessa noita robon hommia ja tässäkin ketjussa on jo 66 poisto 283 kirjoitusta hyväksyttynä eli melkoinen raakkausprosentti vaikka en ole ainakaan huomannut niitä vakio seksipalveluilmoituksia lukuunottamatta edes suuntaa antavasti sääntöjä rikotun.
  Ilmeisen selvästi kaikki poistetut ovat anonyyminä tai tekstin lopussa allekirjoitettuina poistettuja. Juuri sellaisia joiden poistoon Tattimeister Raisiostakin sanoi kyllästyneensä. Tosin varauksella, että sanoi sen syyksi.
  En ole huomannut että rekisteröitynä kirjoittaneena robo olisi poistanut minulta edes niitä kirjoituksia missä on utube tai m uu liite.

  Niistä YLE tököteistä puheenollen, niin kyllä aion käyttää tervashampoota ja Old Spiceä edelleenkin. Muita tököttejä ei paljon tarvitsekaan mitä nyt vähän ihon kuivumisen huoltoon

  Voi olla, että jos palaisimme minunkin ja teittien lapsuudenaikoihin niin voisi yleisö tuoksahdella reippaammin kun saunapäivä olisi kerran viikossa ja viikolla kaivosta kannettaisiin kylmä vesi. Minäkin muutin vesijohdolliseen taloon vasta vuonna 56. Samana vuonna ensimmäinen testi kylpyammeessa. Julkiset saunat tai korttelisaunat olivat poikaa. Vuoteen 56 asti eräänlainen teollisuuskylän pikkutalojen yhteissauna. Jäät haettiin kesällä yhteisön kulmalla olevasta puruvarastosta. Hyvin kestivät siellä purueristyksessä koko kesän. Makeeta perämeren jäätä. Kiikelinlahdelta.

  Sitten kepposia keksimään

 • Kuiva iho tarttee kyllä rasvansa ja tukka pesunsa. Ja hikinen keho suihkunsa.

  Meille tuli 1970- luvulla vasta suihku. Sitä ennen padassa vesi lämmitettiin. Kylmä vesi jo valui kaupungin putkistoista sisään. En muista kyllä koska näin tapahtui. A.Kivenkadun kuusi ensimmäistä elinvuotta joka tapauksessa meidät pennut kiikutettiin yleiseen saunaan

  Ite en pese tukkaa kuin ehkä kerran viikossa, mutta kesäisin ulkosuihkussa joka päivä.

 • Äitee ja poika lähtivät mustikkaan ja minut jätettiin lastenvahdiksi. Vastuullinen tehtävä. Eli telkusta lastenohjelmaa ja pikkaselle Lenovo 10

  Kohta kuitenkin ulos. 20 litran mustikan puhdistukseen.

  Ja hitto, helleaalto lähestyy.

 • https://yle.fi/uutiset/3-10858958 houkuttelevaa elämäntapaa, mutta että pitääkö lähikaupan olla 40 kilometrin päässä? Ja naapurit ties missä? Naapurit ovat yhteys sivilisaatioon ja jos etäisyys on puolenkin kilometriä viiva kaksi kilometriä, niin yksityisyys ei ole uhattuna. Mutta missä ovat ne naapurit, jotka ovat halukkaita haastamaan itseään? Jos vielä lapsiakin, niin kyllä lapset tarvitsevat toisia lapsia myös ympärilleen. Tällainen elämäntapa lienee kuitenkin yhä yksi vaihtoehto, mutta pienemmälle piirille. Lapsettomat, eläkeikäiset ja ehkä muuten vaan erakkohenkiset.

  Yksin oleva (ehkä) pärjää pienelläkin. Vielä paremmin pärjää, jos on kohtuullinen (alle 10 km) matka lähikauppaan. Jo tuokin kilometrimäärä riittää suunnittelemaan kauppamatkat, jos vielä fillarilla ne suorittaa. Talvi se sitten onkin toinen juttu, pitkähkö ja kylmähkö ajanjakso, mikä on kiinni aika paljon mielentilasta, mitä toki voi harjoitella.

  Aggregaatti.

  Hieno väline, tietysti aurinkopanelien lisäksi ja jopa 1 kW:n tuulivoimala, ei paha ei paha.

  Pakastin olisi ensimmäinen laite, mitä joutuisin tosissani punnitsemaan eli tarvitaanko sitä? Siis jos yksin olisin. Entä riittäisikö pulsaattorikone? Veikkaan, että riittäisi, mutta motorisahasta en luopuis koskaan.

  • Tuo on mielenkiintoinen asumisvalinta, ja jos sillä lailla eristyksissä ja täysin omatoimisesti haluaa asua niin mikäpäs siinä. Itseasiassa, jos minä olisin enää ns. talomarkkinoilla niin minullekin sopisi tuollainen talo mutta mielummin kylässä missä on useampiakin taloja ja jotain kyläelämää
   Talon energian hoitaisin lämmityksen osalta varaavalla takalla ja vanhantyyppisillä kakluuneilla tai kamiinoilla ja metsän oksajätteellä tai pehtoorin tavoin maanomistajan luvalla kaatoja hyödyntäen. Koska nyt sattu riittävän myöhään syntymään ehtiäkseen tietokone, televiso ja radiokoukkuun niin sen ja mahdollisten keittiölaitteiden sekä valojen virran tekisin kyllä toisella tavalla eli suoraan generaattori-aggregaatilla jota käyttäisi nestekaasu kun LNG ja paineistettuja metaaneja ei vielä saa pullojakeluna. Kaasulla voi muuten hyvin edullisesti hoitaa kaiken ruoanlaitin ja osin pistelämmityksenkin.
   Jos olisi aato, niin kävisin hakemassa silloin tällöin mukavan Autogaz eli LPG gas lastin Eestistä tai Latviasta missä sitä saa nyt kait luokassa 0.60 cent per kg mikä on erittäin edullinen ja hyvin vähäpäästöinen hinta varsin puhtaasta energiasta. Yhden ihmisen huusholli saattaa hyvinkin pyöriä kolmekin kuukautta 20 kg pullolla. Sillä saa halutessa toimimaan jopa jääkaapit.
   Agregaatti itsessään tarvitsee erityisen yksinkertaisen ja halvan virranjakosysteemin talon eri puolille. Aggregaatista virta tulee 21-240 v välillä ja täysin kelpaa 220 v laitteisiimme.

   Aurinkopanelit ovat lopulta varsin nkalliita ja niiden virtaa ei saada suoraan käyttöön vaan se on muunnettava 220 voltin vaihtovirraksi useimpiin laitteisiin..
   Kovin kalliita inverttereitä ei tarvita jotta aurinkopaneelinjh 12 V virrasta saadaan 220 v virtaa.

   Hiukan siis ihmettelen tuon järjestelmän 5000 euroisen hinnan konvertterin tarvetta ja käyttöä. Tulee valitettavasti ensimmäisenä mieleen, että ostajaa on kalastettu kunnolla ja säälimättä ja hänelle on myytö melkoisen turhaa arvoa.
   Tavallinenmarkkinoiden nhyväkin dieselgeneraattori kuten esimerkiksi veneilijöiden suosima Kubota antaa pienelle talollem ihan suoraa 220 V jännitettä ntarvittavien amppeerien teholla. Kunnojn agregaattienn hintoja nen luonnollisestim nole mjoka vuosi vertaillut, mutta varmasti lähtee 3000 eurolla loisto diesel aggregaarri jota voi operoida LPG kaasulla "pilahinnalla" ilman minkäänlaisia konverttereitä. Noissa aggregaateissa on myös käynnistysautomatiikkaa.
   Aurinkopanelien käyttö toimii ymmärtääksen varsin riittävästi syrjässä olevissa liikenne tai muissa laitteissa aurinkopanelinj ja akun yhdistelmänä kun taas itse mittarit timivat juuri 12 voltills.
   Monta kertaa suunnittelin Kallion kolon eteläikkunall asentavani aurinkopanelit nbakkuun nja akusta virta invertterillä käyttölaitteisiin kuten tietokone, jääkaappi jne.

   Kaikki eivät ihan noin suurta itsenäisyyttä halua vaan tyytyvät sähkömittariin ja seb laskuun n<utinnosta.
   Valonkin kanssa oli aikoinaan niin että sukkavalo paineistetust öljylampusta antoi valopetroolilla niin kirkasta vala, että eipä parempaa kaivattaisi edes tänä päivänä. Jos muistini on joltain kohta ruuruinen, niin itä voi vapaasti korjailla


  • Talon neliöiden (tai kuutioiden) ei tarttis ylittää 40. Pesuun ja saunomiseen riittää alle 10. Ja hyvin hoidettu kompostikäymälä. Nämä kumpainenkin erillään asumuksen tiloista, mutta ihan vieressä ja kulku niihin katoksen alla.

   Tuo kuulostaa hyvältä tuo aggregaatti, joka lähtee itestään käymään, kun virtaa tarvitaan. Mutta sammuuko myös, kun virran tarve katkeaa?

   Kyllä aurinkopaneelit ja tuulimylly ovat tavallaan turhiakin, mutta jos on oivalla paikalla ja taskussa hiukka ylimäärää, niin miksei.

   Entäs jos LPG tankki olisi hieman suurempi ja tosiaan, tankkaisi sen Baltiassa? Ampuisiko tulli ?

   Mielenkiintoinen vaihtoehto kulkuun Baltiaan luodaan Venäjän kautta ja viisumihakemus, ilmainen, netistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo on mielenkiintoinen asumisvalinta, ja jos sillä lailla eristyksissä ja täysin omatoimisesti haluaa asua niin mikäpäs siinä. Itseasiassa, jos minä olisin enää ns. talomarkkinoilla niin minullekin sopisi tuollainen talo mutta mielummin kylässä missä on useampiakin taloja ja jotain kyläelämää
   Talon energian hoitaisin lämmityksen osalta varaavalla takalla ja vanhantyyppisillä kakluuneilla tai kamiinoilla ja metsän oksajätteellä tai pehtoorin tavoin maanomistajan luvalla kaatoja hyödyntäen. Koska nyt sattu riittävän myöhään syntymään ehtiäkseen tietokone, televiso ja radiokoukkuun niin sen ja mahdollisten keittiölaitteiden sekä valojen virran tekisin kyllä toisella tavalla eli suoraan generaattori-aggregaatilla jota käyttäisi nestekaasu kun LNG ja paineistettuja metaaneja ei vielä saa pullojakeluna. Kaasulla voi muuten hyvin edullisesti hoitaa kaiken ruoanlaitin ja osin pistelämmityksenkin.
   Jos olisi aato, niin kävisin hakemassa silloin tällöin mukavan Autogaz eli LPG gas lastin Eestistä tai Latviasta missä sitä saa nyt kait luokassa 0.60 cent per kg mikä on erittäin edullinen ja hyvin vähäpäästöinen hinta varsin puhtaasta energiasta. Yhden ihmisen huusholli saattaa hyvinkin pyöriä kolmekin kuukautta 20 kg pullolla. Sillä saa halutessa toimimaan jopa jääkaapit.
   Agregaatti itsessään tarvitsee erityisen yksinkertaisen ja halvan virranjakosysteemin talon eri puolille. Aggregaatista virta tulee 21-240 v välillä ja täysin kelpaa 220 v laitteisiimme.

   Aurinkopanelit ovat lopulta varsin nkalliita ja niiden virtaa ei saada suoraan käyttöön vaan se on muunnettava 220 voltin vaihtovirraksi useimpiin laitteisiin..
   Kovin kalliita inverttereitä ei tarvita jotta aurinkopaneelinjh 12 V virrasta saadaan 220 v virtaa.

   Hiukan siis ihmettelen tuon järjestelmän 5000 euroisen hinnan konvertterin tarvetta ja käyttöä. Tulee valitettavasti ensimmäisenä mieleen, että ostajaa on kalastettu kunnolla ja säälimättä ja hänelle on myytö melkoisen turhaa arvoa.
   Tavallinenmarkkinoiden nhyväkin dieselgeneraattori kuten esimerkiksi veneilijöiden suosima Kubota antaa pienelle talollem ihan suoraa 220 V jännitettä ntarvittavien amppeerien teholla. Kunnojn agregaattienn hintoja nen luonnollisestim nole mjoka vuosi vertaillut, mutta varmasti lähtee 3000 eurolla loisto diesel aggregaarri jota voi operoida LPG kaasulla "pilahinnalla" ilman minkäänlaisia konverttereitä. Noissa aggregaateissa on myös käynnistysautomatiikkaa.
   Aurinkopanelien käyttö toimii ymmärtääksen varsin riittävästi syrjässä olevissa liikenne tai muissa laitteissa aurinkopanelinj ja akun yhdistelmänä kun taas itse mittarit timivat juuri 12 voltills.
   Monta kertaa suunnittelin Kallion kolon eteläikkunall asentavani aurinkopanelit nbakkuun nja akusta virta invertterillä käyttölaitteisiin kuten tietokone, jääkaappi jne.

   Kaikki eivät ihan noin suurta itsenäisyyttä halua vaan tyytyvät sähkömittariin ja seb laskuun n<utinnosta.
   Valonkin kanssa oli aikoinaan niin että sukkavalo paineistetust öljylampusta antoi valopetroolilla niin kirkasta vala, että eipä parempaa kaivattaisi edes tänä päivänä. Jos muistini on joltain kohta ruuruinen, niin itä voi vapaasti korjailla

   Miten Ali alkaisit esimerkiksi tästä paketista https://www.talotarvike.com/naps-solar-aurinkosahkojarjestelma-mokkipaketti-super-390-w-6x115-ah-avoin-akku-p31204?gclid=EAIaIQobChMI3bPh3v7H4wIV1EkYCh3TVQ7oEAYYAiABEgLtkPD_BwE poistamaan / muuttamaan komponentteja?


 • Eilen oli kiva grillaushetki. Hiiligrilli luo leppoisan tunnelman, ei kiirettä mihinkään, tarkkailla vaan ritilällä olevia herkkuja.

  Ensi talvena kerään palamattomia koivun hiiliä.

  Jotenkin olisi myös halua testata televisiotonta ja netitöntä ja autotonta aikaa. No netti kyllä täytyy joskus tarkistaa, mutta viikon väli riittää laskujen hyväksymisiin.

  Ja kynällä ja paperilla pärjää, ei tartte excelliä eikä wordia

  Tunnistan itselläni olevan hiukka erakkogeenin omaista, mistä lie sitten hiipinyt

 • Asiasta toiseen. Asiasta toimeen meinasin kirjoittaa. https://www.luonnonperintosaatio.fi/fi jo vitosella saisi muutaman neliön.

  Tämä on ehkä pienen pieni vastaus hakkuiden lisääntyessä. Tai protesti mieluummin. Vasta kuitenkin 1900 hehtaaria suojeltuna ja homma aloitettu jo vuonna 2000

 • Viimeistään 27.7 Suomi tunnetaan kaikkialla maailmassa. Maa, missä jopa yleisissä kulkuneuvoissa on sauna. http://bot.fi/31f3 Ei siinä mitään, nyt ei Mika Häkkinen ole enää ainoa, joka ulkomailla tunnetaan.

  No tunnetaanhan toki myös Renny Harlin, joka sanoi, että Kiina on maailman avoimin valtio. On se hyvä, että on maailmalla myös ihmisiä, jotka välittävät tietoa meille jästipäille.

 • Ja hitto vielä yksi postaus.

  Eräälle tiedoksi, että juniori osaa uida hyvin. Itse harrastin kilpauintia hetken nuoruudessani, tosin en harjoitellut ja olisin hävinnyt pojalle mennen tullen. Osaa myös pyöräillä ja on parin tunnin kuluttua meillä täällä "ei missään"

  Niin se postaus. https://yle.fi/uutiset/3-10867662 taas tapetilla. Mikä vaikutus näillä kirjoituksilla on? Panevatko ajattelemaan, toimimaan vai jotain muuta. Veikkaan, ettei ainakaan toimimaan.

 • Eipä ole juuri kirjoitusta saanut tänään aikaiseksi. Meni päivä ns. päin peetä kun joutui loikkimaan ylös jo kello 6 maisemissa ja hilaamaan itsensä Meilahden alakertaan tomografiaan klo kahdeksaksi. Siinä sai kyytiä muutenkin hankalahko unirytmi.
  No pojille persiinalaiselle torille kuitenkin vähän konsultoin
  Vihellänpä kuitenkin, että pihistään kumminkin ;)

 • Ei aina jaksa Ali, mutta hyvä, että vihelsit

  Miä pihisen yhdestä asiasta. En ihmettele sitä, että kaukolämpöverkko ja energiayhtiöt ovat hiljaisia jäähdytysmahdollisuuksista vaikkapa kerrostaloon. Niin vähän kuluttaa jäähdytys. Eivät saa mammonaa tarpeeksi. Paitsi, että kyllähän niitä maksuja keksitään ohi todellisen kulutuksen. Näin ainakin sähkön suhteen, sillä omistajat on pidettävä tyytyväisinä.

 • No ni, https://dynamic.hs.fi/2019/pinnan-alle/?_ga=2.205651731.1295123458.1563803204-1757537455.1563688969 ikävä kyllä ei luettavissa kuin tilaajille. No enpä viitsinyt edes lukea.

  Heti luen, kun Välimeren tilannekatsaus tulee, niin pessimisti olen.

  Eilisessä ylen artikkelissa Anette Vaherto, kertoo mielestäni riittävästi : "– On tullut vähän sellainen olo, että ihan sama mitä yrittää, niin emme ole todennäköisesti selviämässä 3000-luvun puolelle."

  Mitä tekevät poliitikot?

  Itse olen miettinyt juttua näin. Kun ei ole kiire päästä tiettyjä satoja kilometrejä tunnissa, niin jospa ... vaikka tiedän, että akutkin vaativat hupenevia luonnonvaroja. Tosin matkanteko on todella sitten hidasta, sillä akkuvarasto, öbaut 40-60 kW, pitäisi tankata auringolla. Ainakin siihen saakka, kun tehdään kunnon hybridi kaasu/sähkö, missä siinäkin sähköllä ajo olisi pää-energiana.

 • Minä olen ja tuota henkilöauto liikennettä pohtinut ja puolestani tullut siihen tulokseen, että metaani hybridi suhteellisen pienillä tavalla tai toisella ladattavilla akuilla olisi paras ratkaisu.
  Mitä suurempi akkukapasiteetti, sitä painavampi auto, mikä vaatii taas lisää voimaa kulkeakseen ja siksi myös enemmän energia a.
  Siis kevyt auto, missä on rakenteellinen maksiminopeus enintäin suurin maassa laillisesti sallittu nopeus. Auto jota kuljettaa pienet pyöriä suoraan pyörittävät sähkömoottorit kierroslukumuuntimella säädeltynä. Sähkö, lämpö ja lataus tulisivat kaikista tehoikkaimman hyötysuhteen vakionopeusgeneraattorista joka olisi siis LNG metaanilla toimiva. Hyvin kevyt ja helposti ja halvalla autoihin rakennettava poaketti. Sopivaan tilaan voisi suunnitella enintäin 100 kg akkukapasiteettiä mikä olisi myös tolpasta ladattavaa, mutta yleensä ladattaisiin metaani generaattorin ylijäämästä ajon aikana. Samaa voisi soveltaa ainakin pakuihin ja matkailukoteihin.
  Akkuvirtaa voisi käyttää halutessaan vaikka kaupunkien keskustoissa ajaessaan, niin jäis se vähäkin LNG generaattorin päästö pois. Silloin vaan akusta on otettava voima myös ajovaloihin ja lämmitykseen.

  ps. kirjoittelen tähän aikaan, kun alan taas ohjelmoida nukkumistani niin, että nukun silloin kun luonnollisesti nukuttaa ja jos ei nukuta pomppaan ylös vaikka kirjoittelemaan ;)

  • Kyllä kyllä, auto saisi olla kevyempi, mutta asunto ei.

   Mulla oli vain sellainen haave eläväiselle, jolla ei kiire enää mihinkään. Että ehtii odottamaan aurinkopanelin kautta lataamista. Jos nettoteho olisi sellainen 500 wattia puolipilviselläkin päivällä ja malttaa olla paikoillaan kolme päivää, niin saisi ne muutamat sadat kilometrin hiljaista energiaa pyörittämään pyöriä. Ja taas eläminen jatkuisi hiukka muualla.

   Ja se kaasu olisi vain tiettyjä vaikeuksia varten eli kakkosenergiaa. Onhan tää hölmöö, että sitä varten tarttis mäntiä kylläkin. Mutta jos latais akkuja kaasulla?


 • Nyt pitää kopsata paras kirjan takasivu, minkä olen lukenut.

  "Vauvanhoitoa niin että insinöörikin ymmärtää"

  "Osaat ohjelmoida videot, asentaa tietokoneohjelmat ja lukea sähköpostisi kämmenmikron kautta, mutta mikään näistä taidoista ei auta, kun kohtaat maailman munimutkaisimman teknologisen ihmeen : vauvan. Tämä selkein kaavioin varustettu opas perehdyttää uuden omistajan vauvan tärkeimpiin toimintoihin, yleishuoltoon sekä lisävarusteisiin. Ohjeet .. seuraaviin tilanteisiin : vianmääritys vauvan äänimerkkkien perusteella, torkkutilan ohjelmointi, vauvan virtalähteen toiminta sekä rauhoittimen valinta ja asetus."

 • Jahas, tätä tänä päivänä http://bot.fi/31ft Ei oo veden voittanutta ja mikä ilma, ois voinu turkin heittää. Miniä harkitsee suppilautaan istuinpenkkiä. Köllötteli tunnin veden päällä ja totesi, ettei todellakaan ole voittanutta ... en ihmettele, kun kuivasta ja kuumasta maasta pääsivät kolmen viikon lomalle, että loma maistuu.

 • Mes Ali kattoon elämänmakuiseen elämään, siel tehään elämänmakuu. Sit iltavuorossa tarkotin.

  Siel on avattu sea life, siellä pääsee kattoon muitten maitten valaitaki.

  Juu ja yks kirjottaa ihan omasta päästään, mitä kirjottaa. Se on saavutus jos mikä.

 • Olipa kohtalaisen lämmin päivä tänään. Kävin kuitenkin ajelulla ja kaupoissa kävelemässä ja viilentymässä. On se auton ilmastointi hyvä keksintö.
  Vilkaisin äsken sitä naapuriketjua ja mitäs siihen kommentoimaan. Mikään ei ole muuttunut. Ainoastaan viha antaa motiivia ja kaikki tulkitaan mahdollisimman mustavalkoisesti.
  Jos jaksan niin aion kuitenkin aina välillä lähestyä ihan ystävällisesti niitä ketkä ystävällisyyden ymmärtävät.
  Annammeko nyt tämänkin ketjun vain jatkua, kun Dr. Whoo ilmeisesti ei halua rekisteröityä ja siten päästä irti robon ylenpalttisesta poistelusta, jos se n yt hänen oikea syynsä oli. Eihän täällä ilmeisesti voi kenenkään juttuja 1:1 kirjaimellisesti ottaa

  • "...aion lähestyä ystävällisesti niitä ketkä ystävällisyyden ymmärtävät."

   Epäilen että kukaan ei vastaa sinulle niin kauan kuin kaverisi edson haukkuu Elämän naiset yhdessä ja erikseen. Naiset nimittäin ovat lojaaleja toisiaan kohtaan. Koeta nyt saada edson ruotuun niin ehkä ajan mittaan Cee lämpenee sinulle pelkästä säälistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "...aion lähestyä ystävällisesti niitä ketkä ystävällisyyden ymmärtävät."

   Epäilen että kukaan ei vastaa sinulle niin kauan kuin kaverisi edson haukkuu Elämän naiset yhdessä ja erikseen. Naiset nimittäin ovat lojaaleja toisiaan kohtaan. Koeta nyt saada edson ruotuun niin ehkä ajan mittaan Cee lämpenee sinulle pelkästä säälistä.

   No tossa taas hyvä esimerkki Elämän paratiisin käärmeestä. Sitten kun minä ruodussa (heh heh), niin cee lämpenee ja kertoo yksityisesti alille näkemistään akvaariokaloista.

   Alilla henk.kohtainen ote, lähestyy henkilönä ystävällisesti niitä, jotka hänen kanssaan keskustelevat. Minä taas lähestyn ystävällisesti kaikkia Elämän "naisia". Haluavat tai eivät.


 • Katsoitko muuten siellä naapuriketjulla sinulle osoitetun yksinäisyys U-tuben.
  Minä katsoin ja sillähän olikin ihan kotimainen tuottaja.
  U-tubet ja monet muutkin ulkoiset linkit ja referenssi ovat järkevässä keskustelussa erinomainen keskustelun lisä kaikella tavalla. Eihän sen tarvitse olla itse tehty tai itse keksitty vaan sellainen mikä saattaisi kiinnostaa muitakin ja josta sitten voisi mahdollisesti jotain ajatuksia esittää.
  On oikeastaan aivan käsittämätöntä, että joko potkii asia tai viihdereferenssäjä vastaan ja pakottaisi kustelemaan vain hgänen "ongelmistaan". Pakko olla sellainen ns. surullisen hahmon ritari. Kaikki mennyt koko elämän pieleen ja ikivanhana kostetaan kaikille joilla on järki ja kohtuus säilynyt kovasta koulusta huolimatta.

  • Voi kuinka nuo surullisen hahmon herrat ovatkaan iloisia, kun olen tullut käymään pitkästä aikaa! Oikein huomaa, kuinka veri alkaa virrata heidän pikku päissään. Tai isoissa humaloissa. Pelkäsivät jo että mustakaapuinen, jonka oikea osoite on Lassilan tietty purkutalo, on erehtynyt kesälomailemaan tänne koilliseen!

   Mitä tulee teidän käymiinne koviin kouluihin, itsepä olette elämänne pilanneet väärillä valinnoilla. Syyttäkää nyt jotain ventovierasta leidiä.

   Kauheata, kuinka raskaasti otatte herra Huun poistumisen. Syyttäkää siitäkin vain omaa tyhmyyttänne. Taisi turkulainen löytää sopivan keppihevosen yhdestä tai parista robopoistosta päästääkseen irti varsin epämukavasta, teeskentelevästä seurastanne.


 • Sinähän et jätä yhtään tilaisuutta käyttämättä voidaksesi kuvitelmissasi nokkia niitä joilla jotain yhteistä elämää on. Kaikki käytetään kaikki vääristellään pahimmanvaikutteiseksi.
  Onneksi me olemme jo sellaisen yäpuolelle vaikka myönnän, että ei se helppoa kiipeäminen ollut kun ei ole koulutusta pehmeän huoneen väestön hoitamisesta
  Erityisen vaikeaa tällaisten pahasti vinoutuneiden ohjaaminen edes ihmisen matkaa muistuttavalle polulle on ilman kovan luokan psykiatria, ja Clas Andersson parkakin juuri poistui joikoistamme

  Dr. Whoo poistumisen otamme nyt todettuna tosiasiana. Sinun älykkyytesi tuskin riittää päättelemään miksi hän mahdollisesti "poistui". Asiat eivät välttämättä ole niin kuin ne ilmotetaan, mutta eivät niinkään kuin järkähtämätön epäinhimillnen ilkeys haluaise asiat nähdä.

  Minä en ala teille sen enempää pohtimaan mahdollisia syitä hänen poistumishalulleen juuri nyt. Se teidän on pohdittava omalla nystyrällänne. Toivon vaan ettei se ylikuumen liiasta kuormittamisesta.

  Edsonin kanssa jatkamme kirjoittamista liittein tai ilman jos jokin aihe löytyy, syntyy tai liitteistä juontuu

  • "Onneksi olemme jo sellaisen yäpuolella." Yöpuolen ihminen totisesti oletkin. Joskus nuo kirjoitusvirheesi johtavat ajatukset huvittavaan suuntaan, vaikka muuten olet synkkä kuin ahteriin ammuttu karhu.

   Puhut yhteisestä elämästä. Sinun ja edsonin välejä tarkoittanet. Kai yhden ja saman naisen solvaaminen tuntuu hyvinkin yhteiseltä elämältä. Ainahan miehet ovat naisia jakaneet, milloin missäkin mielessä.

   Moitit minua ikivanhaksi. Omasta korkealla iällä leuhkimisestasi olen päätellyt että olen vain nelisen vuotta sinua vanhempi. Mitä me ikivanhat tosiaan täällä teemmekään? Emme ainakaan hyvää mieltä levittämässä. Ainoa rakkautesi kohdekaan ei mielellään kanssasi juttele, koska seuraavalla hetkellä elämänkumppanisi edson torpedoi ystävälliset elkeesi räkyttämällä hävyttömyyksiä Elämän naisille, kaikille naisille.

   Turha sinun on tehdä Whon poistumisesta elämää suurempaa kysymystä. Kundi taisi vain kyllästyä yksinpuheluun sinun ylivaltasi katveessa. Varmaan hänkin osaisi halutessaan pitää pitkiä esitelmiä, mutta kun nämä ketjut ei ole tarkoitettu sentapaiseen valistukseen.

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Onneksi olemme jo sellaisen yäpuolella." Yöpuolen ihminen totisesti oletkin. Joskus nuo kirjoitusvirheesi johtavat ajatukset huvittavaan suuntaan, vaikka muuten olet synkkä kuin ahteriin ammuttu karhu.

   Puhut yhteisestä elämästä. Sinun ja edsonin välejä tarkoittanet. Kai yhden ja saman naisen solvaaminen tuntuu hyvinkin yhteiseltä elämältä. Ainahan miehet ovat naisia jakaneet, milloin missäkin mielessä.

   Moitit minua ikivanhaksi. Omasta korkealla iällä leuhkimisestasi olen päätellyt että olen vain nelisen vuotta sinua vanhempi. Mitä me ikivanhat tosiaan täällä teemmekään? Emme ainakaan hyvää mieltä levittämässä. Ainoa rakkautesi kohdekaan ei mielellään kanssasi juttele, koska seuraavalla hetkellä elämänkumppanisi edson torpedoi ystävälliset elkeesi räkyttämällä hävyttömyyksiä Elämän naisille, kaikille naisille.

   Turha sinun on tehdä Whon poistumisesta elämää suurempaa kysymystä. Kundi taisi vain kyllästyä yksinpuheluun sinun ylivaltasi katveessa. Varmaan hänkin osaisi halutessaan pitää pitkiä esitelmiä, mutta kun nämä ketjut ei ole tarkoitettu sentapaiseen valistukseen.

   m

   "Puhut yhteisestä elämästä. Sinun ja edsonin välejä tarkoittanet. Kai yhden ja saman naisen solvaaminen tuntuu hyvinkin yhteiseltä elämältä. Ainahan miehet ovat naisia jakaneet, milloin missäkin mielessä."

   Kuules ny, "yhteistä" elämää on havaittavissa ainoastaan Elämässä, missä elämä korvataan Elämällä. Siellä itseään niinsanotusti "naisiksi" kutsuvat elävät.

   Minäkö räkytän naisille, heh joo. "Naisille" kylläkin, ootte te niin ... ettenkö sanoisi sopivia kohteita jokainen


  • Ou jees, ribseistä tuli varmaan enemmänkin kuin suussa sula...oho meinas tulla tunnettu vertaus. Täytyy lainata ens kerran naapurista jotain omaperäistä.

   Mitähän toi lieksalainen tarkoittaa sillä, että "nämä ketjut eivät ole tarkoitetut ...?"


  • Otapa siitä selvää! Ei edes kannata yrittää. Pääasia, että aina tiedostaa, että ainoa sen kommunikaatiotarkoitus on lietsoa vihaa ja yrittää jakaa ihmisiä mielikuvituksista temmatuin väittein, missä ei ole ollenkaan sisältöä muuten kuin sairaassa päässään.
   Parasta kuten aina on pysä siitä kaikin mahdollisin keinoin erossa ja olla edes noteeraamatta tai vastaamatta ja jos vierailee jossain niin pysyä yleisellä tasolla ja käyttää mahdollisimman paljon linkkejä ja liitteitä.
   Se on jo vuodet aina pienin väliajoin käynyt muunmuassa minun kirjoitusvirheisiini kiinni, vaikka tietää mistä ne johtuvat, samoin yhteen lievästi homevaurioisen kyläni taloon, missä en edes asua vaan minun taloni puretaan jotta tilalle saadaan kalliimpia asuntoja. Samoin tuo jatjuvasti toistuva että minä pomoilisin on sen sairaan pään keitoksia ja siihenhän hänen nyt sorkkarautana käyttämänsä W#hookin todennut aikoinaan, että täällä ei kukaan ole kenenkään pomo. Se ei vaan muistakaan muuta kuin että aha, tuon nimimerkkinen: sitä on vihattava ja kehitettävä stooreja joilla luulee muita mummoja hauskuuttavansa tai manipuloivansa. Ei onneton ymmärrä edes sitä, että ei jokainen mummukaan sentään yhtä idiootti ole..
   Siis Edson, sama ohje kuin aina, pysy kaukana tästä tapauksesta, äläkä vastaa sille, siitä se saa vaan polttoainetta keskustelutapaan, mitä kukaan ei kaipaa, en ainakaan minä.


 • Suuri itäsuomalainen luontoaktivisti ja erämaiden tietäjä lausui : "Voi kuinka nuo surullisen hahmon herrat ovatkaan iloisia, kun olen tullut käymään pitkästä aikaa!"

  Kuules, ei vähempää kiinnosta, söikö hyttynen sinua kahden päivän mökkireissulla ja menikö purkki vai kaks offia. "Naiset" ne sinua ovat kaivanneet ja aivan muualla kuin täällä.

  Tai no. Toisaalta annat minullekin lisää ideoita omaperäisillä, suorastaan ennen kuulumattomilla sanoilla ja sanonnoilla. Saattaa ammukin innostua ja keksiä taas todella uutta ja ennen kuulumatonta. Ootte te suamen kiälen sanaston ja sanontojen suuria etenkö sanoisi jopa uudistajia. En taas tiedä, milloin yllätät ja kerrot, mitä kuulit paikallisradiosta ... mikä se ny olikaan se ruodollinen elukka, minkä ruotoja syljeksitte suupielistänne siellä snakarilla koirasi kanssa.

 • "Siis Edson, sama ohje kuin aina, pysy kaukana tästä tapauksesta, äläkä vastaa sille, siitä se saa vaan polttoainetta keskustelutapaan, mitä kukaan ei kaipaa, en ainakaan minä."

  Ton tiedän tasan tarkaan, että et kaipaa tuollaista keskustelua, en minäkään kaipaa. Toisaalta joskus piru vie pikkusormen, joten ohita ...

  Pikkusormeni innostui erään tuttumme kirjoituksesta elämänmakuisessa Elämässä ... on muuten loistava sana tuo elämänmakuinen. Suorastaan siirappimainen. Siellä tämä "tuttumme" toi esiin jotain sellaista hesarin kommentoinneista eräästä jutusta, etten voinut vastustaa kiusausta eli pikkusormea vietiin.

  • Näyttää joku innostuvan minunkin kirjoitustavastani, edson nimittäin suoltaa vastineita tuonne Elämään ettei meinaa lukija perässä pysyä. Siinä menevät koirat, silakat ja tyttäret sekaisin, kun oikein ilkeästi yrittää sanoa.

   Alipappa voisi vähän rauhoitella kaveriaan. Oliko se Suomen ja maailman metsätalouden jama jo käsitelty loppuun?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näyttää joku innostuvan minunkin kirjoitustavastani, edson nimittäin suoltaa vastineita tuonne Elämään ettei meinaa lukija perässä pysyä. Siinä menevät koirat, silakat ja tyttäret sekaisin, kun oikein ilkeästi yrittää sanoa.

   Alipappa voisi vähän rauhoitella kaveriaan. Oliko se Suomen ja maailman metsätalouden jama jo käsitelty loppuun?

   Okkonä lukija? Mitens ymmärrys? Sinun kirjoitustapasi, anna mun nauraa.


  • edson kirjoitti:

   Okkonä lukija? Mitens ymmärrys? Sinun kirjoitustapasi, anna mun nauraa.

   Etkö lue edes oman ketjusi kirjoituksia? Ali juuri aamupäivällä varoitti sinua minun keskustelutavastani, josta hän ei jostain syystä pidä.

   Itsesi kohdalla en tosin puhuisi kirjoitustavasta enempää kuin keskustelutavastakaan, vaan paskan jauhamisesta.


 • En tiedä, kenen se nyt metsätalouden lamasta elähtäneessä elämässä edes kannattaa lukea. Ei metsää eroteta edes puilta saati päinvastoin. Yks ehkä erottaa rämeen letosta

  Mutta Ali https://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,cpid&custid=ns275165&groupid=main&profile=eon tuohon kun kirjaat googlella itsesi niin ... Jeeeee !!!!

  • Vähän tavaustaitoa, pliis. Kirjoitin metsätalouden jamasta enkä lamasta.


  • Etpäs pääsekään pelkillä googlekirjauksilla, luin hätäisesti tiedotteen. Mutta uudistettu palvelu ja kuinka helppo onkaan hakea koodi hesan kirjastoista, mistä vaan.

   Sen jälkeen avautuu 69 kpl ulkomaan näköislehtiä ja viitisenkymmentä kotomaan aikakauslehteä http://bot.fi/31g6 Katotaan avautuuko etusivuselvitys


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vähän tavaustaitoa, pliis. Kirjoitin metsätalouden jamasta enkä lamasta.

   Ei aiheuta kommentointia


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vähän tavaustaitoa, pliis. Kirjoitin metsätalouden jamasta enkä lamasta.

   No sen verran että kirjoittaisi sitä lamasta tai jamasta, et sinä sitä tajuaisi. Ölä ääs jyritäkään, sillä jo sekoitit slakat, rakit ja tytäretkii niinku.


 • Huh, huh, olipa tosi hikinen kokous ja päivä tänään. alkuiltapäivästä. Meinas pulssi viuhtoa juoksijan lukuja.
  Oli hiukan omia hyvinvointi ja asiainhoito ratkaisuja ennakoivasti tapetilla, eli valmistaudun sekä pakolliseen, että tarpeelliseen.
  Mitään yksityiskohtiahan en voi enää kertoa kun tiedämme erään mikroskooppitarkkailija peräpukaman vahtivan joka kirjainta ja sitten jossain vaiheessa poimivan niitä ihan eri merkityksessä omaan käyttöönsä kuvitteleminaan aseina! Sinulle Efsolvent voisin muuten kertoakin kun sinä olet ainoa henkilö täällä joka on yhtä rehellinen kuin minä, mutta paljon rohkeampi ja uskallat sanoa selkosuomella mitä ajattelet. Minua vaivaa edelleenkin ulkomailta tarttunut viitteellinen asioiden selvittely. Siksi aina olenkin ja siinä kaikki vuodet johdonmukaisesti toivonut sivistyneempää keskukstelua, mutta turhaan . Niin kauan kuin mummot kieltäytyvät tunnustamasta tosiasioita ja kertomasta niitä oman heimonsa "rynkyttäjille, se asioiden ja henkilöiden väärinkäyttö ei koskaan lopu. Se on siis Ravun, amummun ja Ceen vallassa. Heidän on hillittävä oman tallinsa otus!
  Muuten me jatkamme entiseen tyyliin. Kehitämme juttuja vaikka toisten viitteistä. Sitä kun kutsutaan keskusteluksi ja sellaisen kieltämistä nihilismiksi ja kiroukseksi.
  Tukholman schwester oli myös kokouksessa ja toi minulle nyt erittäin kallista 21 vuotiasta Appleton Estate tummaa rhummia. Varmaan kalleinta rhummia mitä tämän talon sisällä on koskaan ollut. Siinä jää Matusalemit kolmanneksi.
  Kokouksessa oli mukana myös virolainen sairaanhoitaja, joka huomasi komentokeskuksen kaapistani pullon Viru Vage wodkaa ja ilahtui kun kuuli, että se on minulla ihon puhdistusain eena sen PEG letkun juuron kohdalta, mikä on siis reikä vatsassa läpivienteineen ja välillä vähän valuttaa.
  Wodkan käytön ihon desinfioinnissa opin venäläisiltä jo kymmeniä vuosia sitten kun opin heidän käyttävän wotkaa korvien puhdistus-ja lääkintä aineena.
  Wotkaan kastettu nenäliina pesee kaikki savetit mennen tullen.
  Muuten minä en sinulle tietenkään mitään ohjeita anna vaikka peräpukama yrittää väkisin erotella meitä pomoihin ja oppipoikiin. Saatan antaa ajatusmallia siitä miten myös jotain asiaa voisi hoitaa, kuten pysymällä täysin irti peräpukamasta kaikissa oloissa ja nimenomaan olla provosoitumatta vaikka provosoitaisiin. Psykopaatit kun ovat manipuloinnin mestareita, paitsi että aina narahtavat siitä jos joku vähänkin haluaa objektiivisesti funtsia kuka mitäkin sanoi tai tarkoitti.
  Minulle sananvapaus ja sitten rehellisyys ovat korkeita arvoja joita kunnioitan.
  Edsonia kunnioitan vaikka en ihan vastaavaan suoraan konfrontaatioon ole yhtä rohkea.

  Siinähän tuli kuuman ja työhikisen päivän avaus. Ties vaikka innostuisi vielä jostaan linkistä lisää kirjoittamaa "tietoviisautta"

  • Turhaan sinä ukkoraiska yrität tehdä edsonista sivistynyttä keskustelijaa, kun itsekin tunnet vain karkeimman alatyylin peräpukamineen.

   Taidat olla mielissäsi tuosta mestari-oppipoika-asetelmasta jonka olen teille piruuttani keksinyt. Muutenhan sivuuttaisit sen olankohautuksella.

   Ole sinä vanhentunut salvettu ori missä tallissa hyvänsä karsinan seiniä potkimassa, me muut emme kuulu kenenkään talleihin eikä siten ainakaan minua pystytä heittämään mistään tallista ulos. Eivätkähän esim. Elämän naiset korvaansa lotkauta sinun järjettömille ehdotuksillesi minun hillitsemiseksi ja hallitsemiseksi. Päinvastoin. Ceenkin olet kiukuttelullasi menettänyt kokonaan.

   Sinäkö rehellinen, salli mun nauraa!

   Hikistä yötä


  • Älä helekutti minua kunnioita, mutta sen sanon, että oon seurannut linkkejäsi aika ahkerasti ja koettanut myös ymmärtää jotain. Samaa koetin eilen poikani kanssa ja tiatoo ihan perusteistakin saisin ja vinkkejä siihen ymmärtämiseen, jos vielä jaksaisin. Vaatisi perusteellisen kertauksen niistä perusasioista, joten ...

   Killun nykyään lammessa venhosella ja mietin joutavia itekseni ja ehkä tulevia "seikkailuja" mitä ny 70 kymppinen viittii enää. Tähän suo helle mainion mahdollisuuden ja viilennyslaite taas sisällä lsää mukavuutta olla muuten vaan.

   Heikoillakin voimilla kyllä jaksaisi, kun menee voimiensa mukaan ja vähän jopa koettaa ylittää niitä, meinaan fyysisiä voimia. Henkisiähän meillä riittää

   ed ja son


  • Anonyymi kirjoitti:

   Turhaan sinä ukkoraiska yrität tehdä edsonista sivistynyttä keskustelijaa, kun itsekin tunnet vain karkeimman alatyylin peräpukamineen.

   Taidat olla mielissäsi tuosta mestari-oppipoika-asetelmasta jonka olen teille piruuttani keksinyt. Muutenhan sivuuttaisit sen olankohautuksella.

   Ole sinä vanhentunut salvettu ori missä tallissa hyvänsä karsinan seiniä potkimassa, me muut emme kuulu kenenkään talleihin eikä siten ainakaan minua pystytä heittämään mistään tallista ulos. Eivätkähän esim. Elämän naiset korvaansa lotkauta sinun järjettömille ehdotuksillesi minun hillitsemiseksi ja hallitsemiseksi. Päinvastoin. Ceenkin olet kiukuttelullasi menettänyt kokonaan.

   Sinäkö rehellinen, salli mun nauraa!

   Hikistä yötä

   Ei Ali mitään ceetä ole menettänyt, kun ei ole halunnut omistaakaan. On sulla ihmissuhdejutut

   Kyllä cee Alille vastaa, kun juttelevat aiheistaan, siitä olen varma. Siitäkin olen varma, että ammu tekee saman, jos ali siellä Elämässä jotain kiinnostavaa siellä kirjoittaa. Rapu ja sinä ... no jaa, teidän suhdetta mihinkään en viitsi ees puntaroida.

   ed ja son


 • "Päinvastoin. Ceenkin olet kiukuttelullasi menettänyt kokonaan"

  Aika kertova lause siitä miksi olen sinun asioiden väärentely addiktiotasi kuvaillut.
  Minäkö olisin Ceen, koskaan mitenkään "omistanut" tai edes halunnut omistaa. Cee vaan on ollut normaali ja luontaisesti rehellinen kirjoittaja jolle maistuisi riidaton kirjoittelu mistä vaan, ja siksi tosi hyvä "jätkä"

  Olettehan te tietenkin minun silmissäni ihan eri matoilla. Cee on ihana nainen ja sinä olet tunkkainen peräpukama.
  .
  Sinä, inhimillisen käytöksen peräpukama, olet ainoa täyseste sille mummojen puolelta ja kyllä muut mummot sen ymmärtävät vaikka eivät rohkene sanoa.

  Kannattaisikohan taas yrittää ottaa hiukan etäisyyttä ja mennä vaika sen ruskean suolammen rantaan juomaan sen puhdasta vettä, jotta jotain puhdasta itseensä saisi. Siellä rannalla voisi ainakin tuulettua.

  Ja kuten vanhastaan tiedämme, sinä et kykene lopettamaan, jos olet onnistunut jonkun provosoimaan huulien linkoukseen kanssasi, joten minun taas kerran sanottava, että mitä tahansa tänne oksennat tämän kommentin jälkeen niin siihen ei vastausta missään muodossa tule kunnes taas sitten joskus kun olet yrittäny manipuloida muita ja saanut jonkun provosoitua niin että ihan patologisten valheiden korjaamiseksi on tultava sananen sanomaan

 • No nyt tuli minulta vähän kirjoitusta, ettei Edsolventin ole tarvinnut yksinään kirjoittelemassa tai mummojen ammuntaleirin naamatauluna tai tikkatauluna.
  Ehkä lisäviileyden laskeutuessa löydän jotain kiinnostavaa utubesta mistä voisi mielikuvitustaan liidätellä tai valuttaa vettä kielezstään

  • Joo palaillaan taas kohta siihen rauhalliseen tapaan ja etsitään jopa vastauksia joihinkin kysymyksiin.

   ed ja son


 • Minua ei kiinnosta, millä nimillä tuollainen raihnas pahansisuinen äijä minua nimittelee, onhan nuo mielisairaat, obeesit ja peräpukamat nähty, eivätkä ne estä minua sanomasta raakaa totuutta sinun henkisestä tilastasi, joka korreloi hyvin ruumiilisen sairautesi kanssa.

  Olenkin jo tottunut astumaan uuteen päivään minua vihaava, onneksi vain virtuaalinen törkimys kintereilläni. Silti jaksan elää elämääni kaiken sen hyvän varassa mitä minulla on ja on ollut koko pitkän antoisan elämäni.

  Miksi reagoin ilkeyksiisi, se johtuu yksin siitä, että et ole minulle mitään muuta kuin joku täysin epäonnistunut ihmisraakki, jonka sanoille ei kannata juuri painoa antaa.

  Joten jatka vaan. Oikein kuulen miten kiukku pihisee hampittesi välistä. Mitä Ceehen tulee, kaksiko naista sinun elämässäsi on, minä Pahatar ja Cee Hyvätär. Luetko satuja ja niistä ammennat epätavallisen mustavalkoisen maailmankatsomuksesi, johon kuuluu naisten vertailun lisäksi Suomen vertailu muuhun maailmaan, jossa kaikki on meitä paremmin. Ulkomailla asumisesi näyttää sinusta tehneen saman, mitä usein tapahtuu diplomaateille ja heidän lapsilleen: he ovat menettäneet kotimaansa saamatta mitään tilalle. Kurja kohtalo tuollainen juurettomuus. Säälin sinua.

 • Jahas, tilastoihin sitten

  Kuis se Elämä ja kesäporinat ovatkin vilkastuneet. No ei ihme, sillä joukkoomme on lyöttäytynyt riitojen takiainen. Pienellä kutkutuksella ja ppörriäinen saapuu. Hyvin omaperäinen keksijä : "mestari-oppipoika-asetelmasta jonka olen teille piruuttani keksinyt"

  Hänhän on jopa hjumoristi, piruuttainen keksijä siis. Sitä ei aikaisemmista kirjoituksista ole pystynyt tunnistamaan kuin hänen itsensä vakuutteluista. Meistä vaan kukaan ei ole tajunnut hänen hjuumoriaan, vaikka onkin ajoittain sitä toistellut, että huumoria huumoria vaan.

  Mutta mestari-kisälli asetelmaan ... nuorin sällimme ja mä oltiin kans tuossa asetelmassa eilen hetken ja kiva oli joitain juttuja kuulla

  Yleensä näiltä immeisiltä saa perusteltua tietoa. Tässä suhteessa Ali on ainoa, joka pienessä kirjoittajayhteisössämme on, jos lasketaan mukaan ...

  • Mestari oli varmaan se sälli ja sinä apupoika. Eikös se juniori ole vähän kouluakin käynyt? Sinun tietosi taitavat olla 60-luvulta.


  • LiisaO kirjoitti:

   Mestari oli varmaan se sälli ja sinä apupoika. Eikös se juniori ole vähän kouluakin käynyt? Sinun tietosi taitavat olla 60-luvulta.

   Oivalsit sentään sällin ja apupojan järjestyksen. Lisäksi apupojalla saattaa olla kykyjä kuunnella. Koulun lisäksi saanut hankittua muutakin elämälle tarvittavia apuja.

   Nythän on niin, että itse saat jopa ihottumaa kaikesta muusta tieteestä paitti kirjallisuustieteestä ja olet valmis jopa ehdottamaan siirtymistä muille palstoille. Millähän resursseilla muuten kirjoitat jossain ihmissuhteista?

   ed ja son


  • LiisaO kirjoitti:

   Mestari oli varmaan se sälli ja sinä apupoika. Eikös se juniori ole vähän kouluakin käynyt? Sinun tietosi taitavat olla 60-luvulta.

   No ennen 60- lukuakin tiedettiin P=UI mutta alue ei ole ihan näin simppeli. Kaava on "tosi" mutta se mitä mitataan, luetaan mittareista, tehdään päätelmiä ja minkä alueella toimitaan on ...

   Hetkinen, mitä mä sulle ... 40- luvun "ihmeelle"


 • Edson!
  Jos se ei sinua haittaa niin hoida sinä kaikki "suhdetoiminta" tuon Lieksan "ystävän" kanssa. Niinkuin totesin selkosuomella, niin minä en mitenkään ainakaan moneen aikaan osallistu hänen keitoksiinsa ja viisaampaa olisi ettei kukaan, kun niistä ei mitään iloa kenellekään seuraa paitsi hänelle itselleen, kun hänen ilonsa on häiriköinti ja "keittäminen"
  Kirjoitellaan me vaan metsistä ja puista moottorien ja muonan lisäksi. Linkolastakin voidaan keskustella.
  Kovaa hommaa muten se rekisteröityminenkin useammalla nimellä. Vaatii joka kerta eri puhelinnumeron!

  • Joo tehään näin

   Tänään taidan hetken iltapäivästä viettää näiden ulkomaan eläjien seurassa. Kerron sitten lyhykäisyydessään eräästä jutusta, jota en vielä saa kertoakaan. Siitäkin vain lyhyesti, sillä mä jaksan vielä elää ihan omaakin elämää ilman, että tänne kiikutan lähimmäisteni juttuja.

   edson


 • Tere (ei mitenkään yleisesti)

  Tässä minulle annettu linkki erääseen ihmiseen ja uskon, että vielä pääsen, jos haluun, jyvälle http://linja-aho.blogspot.com/ Nimenomaa nimi Linja-aho. Pelkästään klikkaamalla tuon blogin klikattavia kohteita saatan, jos kalastukselta tai laikottelulta ehdin, saada jälleen ahaa- elämyksiä

 • Kuumat iskevät viikonlopuksi. Tässä Edsonille ja miksei inhimillisille rouvillekin tieteelliseksi tiedoksi, että jos on tuuletin, niin itsensä saa pikajäähdytettyä suihkuttamalla iholleen ihan putkivettä ja kohdistaa itseensa se tuuletusvire.
  Se ohut vesi haihtuu tuulen vaikutuksesta pinnalta endotermisellä vaikutuksella eli haihtumisen aiheuttamalla viilentymisellä. Se on hyvä pika apu jos ei ole muuta lämpötilan alennuskeinoa.
  Tämäkään ei tietysti tehoa niin liekehtiviin ihmisiin että vesi kiehuu jo ennenkuin on sellaisen ihon kohdannut.
  Paras olisi edes se siirrettävä ilmastointilaite-air conditioner jos vaan on huone mistä löytyy paikka lämpimän ilman poistoputkelle. Sellaisiahan saa melkein tuulettimen hinnalla.
  Suomalaiset taitavat kutsua ilmastointilaitetta eli airconia ilmalämpöpumpuksi ja käyttävät sitä enemmänkin lämmitykseen kuin viilennykseen. Muualla maailmassahan air con on aina viilennystä varten.

  Mitäs mieltä Edson olet siitä, että alkaisimme ihan vapaasti analysoida niitä kolmea "kilttiä" mummoakin? Siitä voisi saada hauskoja keskusteluja sillä ihan taatusti silloin pullahtaisi esille asioita mitä mummoista kukaan ei ole edes ajatellut! Täm,ä siis alustavana ajatushupailukehitelmänä. Se olisi huvittavampaa kuin kalastaja Linkolankin analysointi!

  Tosin on tulossa niin kuuma viikonloppu, että saa nähdä jaksaako mitään kirjoittaa.

 • Toi jäähdytys vedellä ja tuulettimella, sitä käytin joskus. Toimii. Kaikki jäähdytys saattaa olla herkemmille pienen köhän tai vuotavan nenän lähde.

  Mä luulen, että analysointi nyt minulta riittää.

  Toisaalta kyllä haluaisin keksiä kaikenlaisia toimivia keinoja pikku murheisiin. Minulle jopa aiheuttaa murhetta (nyyh nyyh) uuden käyttöjärjestelmän ja tulostimeni toimimattomuus, kun piru ajurista kiinni. Itse olin ajurina joitain vuosia, mutta oli käyttäjä sitten vanha tai nuori, ajuri toimi.

  Avaan kyllä hp:n ja vaihdan sinne itse ekaks tuulettimen ja katson toimiiko se eikä ylikuumene. Siitä ei enää ole väliä, että se on win2000, sillä nettiin en mene. mutta voin käyttää siellä sentään muistitikkuja ja koneista sitten tätä tulostinta ja toimivaa skanneria. Jos yleensä on edes tarve käyttää enää noita laitteita

  • Ja menisi samaan höpötykseeni tämänkin analysointi, mutta vasta huomenna. https://www.hs.fi/nyt/art-2000006185204.html Hesarissa ollaan kiinnostuneita uusista asumismuodoista ja artikkelin kirjoittajasta tai lehden linjasta riippuu, kuinka teksteihin kätketään epäilyksiä.


 • Minähän olen aina ymmärtänyt tuota van lifeä ja olisin siihen jollain tasolla ehkä saattanut ryhtyäkin ellei olisi mennyt tuo kurkku uusiksi.
  Se sopii osalle ja toisille taas ei. Jokainen vapaasti valitkoon miten elävät.

  Ymmärrän, että sinua ei juurikaan "mummojen" analysointi kiinnosta. Onhan sinullakin siellä "sukset ihan tarpeeksi ristissä" melkein jokaisen kanssa. En ole kyllä huomannut sinullakaan olleen mitään ongelmia henkisesti tasapainoisen rouva Ceen kanssa. Hän on ilmeisesti niitä harvoja peroonallisuuksi, jotka osaavat uida vaikka kuinka matalassa.!
  Muut mummot saattaisivat vaan olla todella hämmästyneitä mitä heistä oikeasti ajatellaan näiden provosoitujen inhokirjoitusten sivutuotteen ohella.

  Nythän kantoja ja näkemyksiä on tehty Ceetä lukuunottamatta täysin subjektiivisesti ja manipuloitujen tunteiden ohjaamina.
  Siksi kai edelleenkin kaipaavat Peeweliä, kun Peeweli osasi liehitellä ja nuoleskella eli toteuttaa minkä tahansa ikäisen naisen pohjimmaista tarvetta.
  Me olemme ollett asiallisia ja rehellisiä ja puhuneet absoluuttista totta, vaikka pyydettynä välillä inhoittavia adjektiivejä käyttäen.
  Kaikki vanhat mummot jos haluavat muistavat että minäkään en koskaan käyttänyt huonoa kieltä tai ilmaisuja ennenkuin se oumua mua alkoi pahasti vetämään jutut riidaksi.
  Mutta aikansa kutakin. Ihmiset lopulta joutuvat menemään hautaan sen kanssa mitä ovat taaksensa jättäneet jälkenä itsestään..

  Katsotaanpa mitä vielä saa kirjoitettua kunhan ilma viilenee. Tuo oli siis ihan meidän poikien välistä jorinaa millä yritetään turhaan parantaa naisten ymmärtämistä.

  Ehkä keksi jonkun hyvän herkun tuolta tietoviisauden u tuubista

 • Löysinpäs tuolta uu tuubista taas tietoviisautta pehtoorille.
  Tässä v oisi olla sopiva virtuaalinen projekti ensi kesäksi Päijänteen aalloille:
  https://www.youtube.com/watch?v=Yf_AfGGC8C0
  Siinä olisi sitä vesien van liikennettä, eikä pohjana oleva kelluntarakennelmakaan kovin kallis olisi.
  Siihen vielä ilmastointilaite ja aurinkopanelit tuottamaan mukana kulkeviin akkuihin kaikki käyttövirtä. Jopa kuljetuslaite voisi olla sähköperämoottori. Kovaahan ei tuollaisen vehkeen tarvitse kulkea ja se itse asiassa liikahtaa melko hyvin jo muutaman kilowatin moottorilla. Katolla voisi kovaan virran tarpeeseen olla vaikka pullokosanilla toimiva hondan 5 kW diesel aggregaatti.

  Oliko sulla muuten siellä tiluksilla ilmastointilaite?
  Oletko meinannut päästä jonnekin diesel homella liikkeelle?
  Oliko diesel homessa ilmastointi?

  Taidan pakottaa itseni huomenna autoon ja ajaa sen jonnekin varjoon kunnolla jäähtymään ilmastointilaitteella. Nuo rellujen ilmastoinnit näyttävät ja toimivan paljon tehokkaammin varjossa kuin suorassa aaringon puahteessa.

 • Nyt kun olen tällä taas uusiksi säädetyää nukkumislinjalla yön puuhissa ja osin tietysti vielä pari yötä lämmönkin vuoksi niin tein noutolistan apoteekkiin ja hoidan sen samalla kun pitää päästä autolla jäähdyttelemään. Samalla tulee ajoissa nähtyä ovatko reseptit voimassa ja jos eivät niin laittaa nekin uusintaan
  Aina kannattaa tehdä jotain hyödyllistäkin jos on koiravahdissa.
  Kirjoitan samalla valmiiksi uusintalistan ja vien sen tervariin jos reseptit sattuivat olemaan kuluneet.

  Nyt juuri on pari tuuletinta päällä, mutta mukavan lämmön se antaa iholle

  • On se hyvä, että pääset autolla liikkeelle

   Mikset uusi netin kautta lääkkeitä? Tyhmä kymysys, mutta kuiteski.


 • Äsh, uuden sovelluksen opettelua ja kinkkistä sellaista. Ensin luvataan, että klikkaa vain yksi luku ja ryhdy lukemaan. Sitten ilmenee maailmalla ilmestyneiden päivälehtien kanssa ongelmia, tee niin tai näin ja kokeile sittenniin jos ei toimi. No en viitsi enää tänään, mutta heleposti saa luettua mm. englanninkielisiä woodwokereita ja lonely planetteja ja muita traveleita ja siis niitä kotomaankin aikauslehtiä

  Tuo ponttoonilautta on mainio varmaan ja tie ei ole reikäinen, ei roudan syömä ja sekin tie vie vaikka Roomaan. Jos myrsky yllättää, niin aina löytyy se suojaisempi puoli, jos nyt ei sinne Roomaan välttämäti mene.

  Ei oo motorkodissa ilmastointia ja tänä vuonna ei juurikaan kummallisia matkoja tehä ellei sitten syksymmällä jonnekin Saaristoreitille. On se Affenanmaa sitten nättii omine saaristoineen, niin ei kiitos, pelatkoot omia pelejään ahneet, jossakin on sentään rajat.

 • Tein tässä jo ennen puoltapäivää alkaen päivän ensimmäisen viilennysajon. Samalla kävin Malmin apteekissa tankkaamassa ja yllätys yllätys koko apteekissa tai siinä ostarissa missä se sijaitsee ei ollut lainkaan ilmastointia.
  Onneksi auton pelasi ja säädin sen vielä 17 C tilauslämpöön.
  Parkkeerasin sen nyt ihan tuohon portaan edustan pika vierailuparkkiin ja toin camat caappiin. Olipa heti yllättävän kuuman oloista läävässä vaikka tuuletin ja pimennysverhot olivat päällä ja akkunat lähes varjon puolella.
  Siis varaudun vielä toiseen viilennysajeluun, jolloin sitten palautan caaran omalle parkkipaikalleen.
  Huomenna pitäisi tulla tähänkin r5anni9konosaan se lämpöpiikki. Onneksi ennusteen mukaan hyvin lyhytkestoinen. No tarvittaessa vaikka sitten muutaman kuumimman tunnin autoon istumaan tai Prismaan missä aina on viileää ja ilmastointi pelaa.

 • Tuon: "r5anni9konosaan " kirjoitin rannikonosaan, mutta tuollaista tuotti kone!

 • Vai oltiin jo liikkeellä

  Minä täällä sisällä oottelen vilpoisempaa maanantaita ja laiskottelen jeeeee. Toisaalta mietin brexitiä vai mitens se ny kirjuutettiinkaan.

  Haaveissani on nähdä, kun Brittilä tyhjenee yrityksistä salmen toiselle puolen, Skotlanti itsenäistyy ja Irlanti yhtenäistyy. En nyt muista, mikä uskontoryhmä täytyy kiikuttaa saarelta saarelle, ja toivoa sitten, ettei siellä uudessa valtiossa aloiteta sisällissotaa.

  Ja parasta unelmissani on se, että Lontoon cityn rahanpesulaitokset kaatuvat kuin korttital ... oho, meinasi tulla käytetty vertaus, huh huh.

 • Voihan jänöjussi näitä pitkittyviä helteitä. Vaikka minäkin elin niihin oppimassa sekä kaukoidässä, että persiinalaisella torilla niin silloin oli lähes aina hyvin toimivat jäähdytykset varsin lähellä ja asumnnoissa aina.
  Suomalainen geenistö ei kuitenkaan ole pitkään lämpöön sopeutettu, eikä ilmeisesti sopeudu vaan on oltava jokin jäähdytystapa ainakin öisin.
  Muutama päivä aina menee peräkkäin varsinkin jos yöksi viilenee, mutta nämä ns. trooppiset yöt eivät ole namia.
  No hyvässä lykyssä huominen päivä on tältä kesältä viimeinen niin pitkän aallon piikki, että sen jälkeen saapuvat mahdolliset lyhyet piikit ilman trooppiöitä kyllä kestää.
  Viime kesänä ei sen sairaalareissun takia ollut edes tuuletinta. Nyt kaksi, mutta ei nekään enää 30 ilmoissa mitään auta.
  Se on ilmeisesti tehtävä nyt niin, että jos näyttää pihisevän vielä seuraavanakin kesänä niin on ennen sen puhkeamista hankittava joko pari niitä USB jäähdyttymiä haihdutusteknologiaan perustuen. Parilla sellaisella saattaisi kyetä pudottamaan nukkumaympäristön lämpötilaa muutamalla asteella.
  Tai sitten ihan siirrettävä ilmastointilaite ja nikkaroida keittiön pikku ikkunaan sille sen vaatima poistoputken levy läpiviennillä. Ei se itse asiassa ole edes vaativa homma muutta olisi kuitenkin tehtävä tai teetettävä työkalujen puutteessa jollain.
  Sellaine noin 8-9000 btu jäähdytystehon liikkuvalla ilmastointilaitteella jäähdyttää tällaisen yksiön ihan perusteellisesti ja laite maksaa luokkaa 300 ecuu. Pieni hinta viilennyksestä. Itse asiassa siihen ikkunaan on vaan asetettava joku 5-8 mm paksu vanerilevy mikä menee ruudun tai reunojen mittoihin sisään ja pysyy liimanauhalla kiinni. Levyssä pitäisi vain olla noin 10-15 cm halkaisija reikä ja kiinnityspulttien reiät poistolilmaletkun kiinnittämiseksi siihen levyyn. Sitten vaan eleniaa, carunaa tai minun tapauksessani ilmaista Helenin sähvöä ja avot viileys saapui. Aikaansaamaisestahan kaikessa yleensä on kyse. Ainakin silloin jos tiedosta tai ymmärryksestä ei ole puutetta, kuten minulla ja pehtoorisetällä! ;)

  • Kyl toi 300 ecuu kannattaa maksaa, jos itselleen sopivan tuolla hinnalla saa. Ja näytetäänhän noita myytävän vähän tehosta riippuen. Piti oikein katsoa, miten nuo tehot vastaavat meittin käyttämiä tehoyksiköitä

   Ei harmainta hajua, kantsiiko tilata ulkomailta. Joku sano mulle, että sikamaisen kalliita nämä meidän ilmalämpöpumput ja vertasi Espanjassa näkemiinsä. Kun ei olisi vaan verrannut vääriä laitteita keskenään, näitä ulkoyksiköllisiä näihin viilentimiin. Tiedä häntä

   "ilmaista Helenin sähvöä ja avot viileys saapui."

   Plussat kyllä täytyy tuosta jakaa, harvinaista mielestäni.


 • Kun ajoittain lukaisen liikkuuko mummojen päässä mitään vai ollanko osin tyhmäfeministejä ja persoonallissvajeisia niin että tarvittaisiin ammattimaista liehittelyä ja suorastaan valehtelua!
  Nythän siinä on sellainen ongelma, että luonne liehittelijä ja mielistelijän aina kaksipuolinen ja se toinen on kaaluus. Jos joku kuviteltu tilanne tulee missä joku toinen mielistelty olisi samaa mieltä ja tukemassa niin silloin ollaan valmiita välittömästi puukottamaan selkään. Kunnon miehet eivät sitä tee ja eivät silloin myöskään suu ruskeana liehittele potentiaaleja "liittolaisia". Oikeat miehet läpivalaisevat sellaisen heti ja oksentavat miehille epänormaalilla ruskistelulla.

  • Yks mummeli kertoo, että olen epäillyt kirjoitustaitoa. Ei ei, vaan sisällöntuottoa pelkästää. Ne sotkee käsitteitäki.

   Toisaalta, voihan sitä täällä aina silloin tällöin muutaman arvion heittää, arvioidaanhan sitä joskus muitakin. Minä suorastaan herkuttelen persujen ja sinisten arvioinneilla.


 • Se on myös kirjattava kun Cee kertoi lämmön olevan myrkkyä reumaattisille nivelille. Niin takuulla on ja on se jopa vähän terveemmillekin nivelille haitaksi. Kyllä minäkin jo koin olka ja polvinivelissäni juurikin tuohon lämpöjaksoon nyhdistettäviä kipuoireita. Minulla on kuitenkin tällä hetkellä käytössäni hyvin tehokkaat kipulääkkeet ja saan niillä yötä vasten melkoista helpotusta.
  Ostin kyllä tänään taas kaappiin vähän paracetamolia kun entiset olicat loppu jo ajat sitten.
  Sairaalassahan ne tunkivat sitä gramman parasetamolia kolme kertaa päivässä kaiken muun lääkityksen lisäksi. Uneenhan se ei tehonnut vaan sairaalassakin oli nukahtamislääke taisteltava itse ohjelmaan.
  Ceen kannattaakin vaan pysyä auton kyydissä ja viileissä eikä rasitella itseään turhaan. Emmehän halua päästää sinua poistumaankaan vielä aikoihin, kun olet meidän tasapainoinen ilopilkkumme jolla on kuitenkin kanttia oikaista meitäkin jos on tullut selvä yliampuminen, millaista en kuitenkaan meidän kiistoissame ole oikeana havainnut. Ainoastaan nimimerkin adjektiivinä toisen nimimerkin adjektiiveille.

  Minä kun satun ihan oikeasti olemaan ajatsrakenteelta varsin analyyttinen, niin minua kiehtoisi analysoida esimerkiksi Dr. Whoon kirjoitus-ja lauseenmuodostusmotiiveja.

  Minua kiinnostaisi myös analysoida täällä eri nimimerkeillä lyhyedsti, yleensä muutaman kirjoituksen vierailluilla uuten tulijana jne naamioituneen. Esimerkiksi kenellä oli niin voimakas palo, että piti rekisteröidä D.Arwin antaakssen yhden kommenti sillä rekisteröityneen ja sitten kadota bittisuohon

  Paljon on maailamssa asioita joista olisi kiva saada objektiivinen totuus todennäköisen intrepoloinnin ja päättelyn sijasta

  • Nyt täytyis tarkemmin lukea ceen kirjoituksia, jotta voisi ottaa kantaa. Olen joskus kuitenkin ollut huomaavinani, että ei kyl aina pysy sielläkään tulkinta ... tai no, nehän ovat liittyneet etupäässä ne tulkintajutut ihan näihin henk.kohtaisiin fiiliksiin ja nehän ovat tunnetusti hiukka enemmän subjektiivisia. Tietysti näin.

   D.Arwin oli tietysti joko tuntematon "suuruus" tai tuttu sellainen.

   Mielenkiintoinen kielenkäyttö on/oli meittin doctorilla. Joskus lähestyi laajaa asiaa ja tiivisti sen hyvinkin omaperäisesti vähän pienempään todellisuuteen. Onko tyyli sitten sisäsyntyinen vai harjoiteltu? Luulenpa, että meillä tavallisilla kirjuuttajilla on henk.kohtainen tyyli lähestyä ropleemeja. Mitä enemmän lukee, sitä enemmän saattaa sotkea tahallaankin juttua, joka sormenpäistä lähtee. Onneks ei tartte enää kumittaa.

   Yks kirjoitti allekirjoituksen heh heh (hyvin omaperäinen hih hih) ja korjasi sanan kisma. Siis joko skisma tai Kiasma. Koitti matkia raukka minua. On noi muutenkin omaperäisiä, esim. ammu koittaa joillain ilmaisuilla osoittaa olevansa suurikin sananvääntäjä/sanankäyttäjä. Mä en koita, vaan annan palaa

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nyt täytyis tarkemmin lukea ceen kirjoituksia, jotta voisi ottaa kantaa. Olen joskus kuitenkin ollut huomaavinani, että ei kyl aina pysy sielläkään tulkinta ... tai no, nehän ovat liittyneet etupäässä ne tulkintajutut ihan näihin henk.kohtaisiin fiiliksiin ja nehän ovat tunnetusti hiukka enemmän subjektiivisia. Tietysti näin.

   D.Arwin oli tietysti joko tuntematon "suuruus" tai tuttu sellainen.

   Mielenkiintoinen kielenkäyttö on/oli meittin doctorilla. Joskus lähestyi laajaa asiaa ja tiivisti sen hyvinkin omaperäisesti vähän pienempään todellisuuteen. Onko tyyli sitten sisäsyntyinen vai harjoiteltu? Luulenpa, että meillä tavallisilla kirjuuttajilla on henk.kohtainen tyyli lähestyä ropleemeja. Mitä enemmän lukee, sitä enemmän saattaa sotkea tahallaankin juttua, joka sormenpäistä lähtee. Onneks ei tartte enää kumittaa.

   Yks kirjoitti allekirjoituksen heh heh (hyvin omaperäinen hih hih) ja korjasi sanan kisma. Siis joko skisma tai Kiasma. Koitti matkia raukka minua. On noi muutenkin omaperäisiä, esim. ammu koittaa joillain ilmaisuilla osoittaa olevansa suurikin sananvääntäjä/sanankäyttäjä. Mä en koita, vaan annan palaa

   edson

   Kiasma pienellä on jotain muuta kuin Hesan modernin taiteen museo:))
   yt am


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiasma pienellä on jotain muuta kuin Hesan modernin taiteen museo:))
   yt am

   Ei paljon kiasmat sen paremmin kuin muutkaan talvella lämmitettävät kulduuripyhätöt kiinnosta, kirjoitetaan ne sitten isolla tai pienellä ja olivat sitten pyhättöjä tai ei.

   Aihe sinänsä on mielenkiintoinen eli sanojen merkitys, mutta nekään eivät minulle enää niin merkittäviä ole. Peräkkäin kun niitä tiputtelee ja järjestystä vaihtelee saapi aikaan kukin erilaista mielikuvaa. Siitä sitten vaan tulkitseen, jos on tarve.


 • Guten abend, Herr Grosse Herr, aus kleine dorf:
  Löysinpä hienon koostelam kesäpäivän helleruokia. Ei muuta kuin ntästä poimimaan kiinnostavat ja hommiin vaan!

 • Jumanpliut, pienestä kylästä (hesasta) sitä lähettiin juu ja saavuttiin paikkaan "ei mikään"

  Näitä paikkoja on tietty joka puolen hiukka eri maustein. Kaikkia niitä yhdistää kuitenkin jonkinasteinen sisäsiittoisuus. Sit se menee pahaks, jos pankot täyttyy makaajista.

  No kyllin pahaa se on jo silloin, kun tahko ja hiki ovat ainoita elämistä arvottavia juttuja. Sillon on kiva koittaa kuin hyvin osaa työntää kapuloita rattaisiin eli kaataa kelkkaa, niin et ei kulkija huomaa ja kattoo sivusilmällä, jos joku huomaa. Ja miten huomaa.

  edson

 • Minäpäs helteen yhä jyllätessä tuon hieman tänne yhden aiheen hösäristä.

  Otsikolla "Olin intohimoinen reppureissaaja ja nyt hävettää" kirjoitti eräs nykyinen stand up koomikko juttua. Siinä hän mainitsi nuorena kerjänneensä rahaa jatkaakseen matkojaan. Juttu aiheutti aika suuren määrän kommentteja.

  Enpä ota kantaa kerjäläisten auttamiseen.

  Itse hankkisin elantoni matkallani katusoittajana ja taikurina. Kumpaakaan en kuitenkaan osaa, joten mukanani on kuivattuja elintarvikkeita. Italiassa luulisin pärjääväni myymällä kuivattuja herkkutatteja. No pimeästi tietty. Italiaan en kuitenkaan mene.

  Ei myös paha tuote ole ilmakuivattu poro, siis vaihdannan välineenä.

  Myös tietyt tekniset taidot saattavat auttaa joitain rahoitusongelmiin. Tai sitten on soutajana vanhan portugalilaisen kalastajan matkassa ruokapalkalla. Myydä omia käsitöitään ... on näitä keinoja.

  Ja jos on aikaa, niin kuin matkalla maailmalle pitääkin olla, niin ei se ole polttomoottori, joka kuljettaa välttämättä pisteestä a pisteeseen b. Voipi matkassa olla 300-600 w puolipilviselläkin nettotehoinen aurinkopaneeli ja katsoa tarkkaan, että on sen koko Suomen loskakelin ajan, 6 kk muualla, missä aarinko paistaa ja banaani suoraan puusta ravitsee ja ihmisten ilmeetkin ovat kirkkaita. Niin, taisin jättää mainitsematta, että 60 kW:n pakkaus ja sähkömoottorihan se etiäpäin vie. Hätäselle turistille tuo ei käy, sillä pitäähän sitä olla paikallaan joskus jopa viikko, että saa energiat tankkiin ja matka jatkuu etiäpäin, jos niin haluaa.

 • Siitä puhe mistä puute, vai miten se meni. Mutta älkääpäs vielä juhliko "poistumiseni" johdosta. Tai käyttäkö sitä lyömäaseena.

  Sanoin viimeksi suunnilleen, että poistun "aloittelevista" toistaiseksi koska keskusteluista ei robon takia tule nyt mitään. Painotus sanalla "toistaiseksi". Toistainen on epämääräinen suure. Ja pitää sisällään ajatuksen, että tilanne voi muuttua asiaan johtaneiden seikkojen muuttuessa. Ja onko robon toiminta muuttunut, sitä ei voi kokeilematta tietää. Tosin epäilen.

  Voip olla aika haasteellista yrittää analysoida miun kirjoittajapersoonaani, mielenkiintoista tosin kenties. Voisin itsekin tehdä arvioita muista kirjoittajista, onhan tässä yhteistä kirjoitushistoriaa melkoinen määrä. Tosin sellaiset "analyysit" ovat kapeita, pelkästään näiden kirjoituksien perusteella syntyneitä. Todellisista ihmisistä niiden takana ei ainakaan miulla ole mitään tietoa, enkä sellaista tietoa edes kaipaa.

  Olen joutessani kokeillut kirjoitella siellä täällä s24 muilla osioilla. Yhtäkään poistoa ei ole tehty, vaikka tarkoituksella olen laittanut tekstiä joka voitaisiin perustellusti poistaa. Eli kyllä tämä mielivaltainen poistohomma näyttää koskevan ainakin minun osaltani vain tätä aloittelijoiden palstaa. Ehkä täällä todella on "ihmis" mode, joka ei nimmaristani tykkää. Tai sitten saitin robo ei tykkää tämmöisistä vpn:llä ip-osoitteensa salanneista. Toisaalta miksi sitten kirjoitteluni muilla osioilla sallitaan?

  Kirjautuminen näyttää olevan muillakin saitin osioilla harvinaista, kokeilujeni perusteella mitään tarvetta (muualla kuin aloittelevissa) kirjautumiseen ei siis edelleenkään ole.

  Katsotaanpas nyt jatkuuko poistot. Sama vanha ikiteema ainakin näyttää jatkuvan, eli sota kaksi setää vs 3 tätiä. Sääli etten itse voi robon takia osallistua ja antaa sanansäilästä kaikille tuhmille tädeille ynnä sedille.

  Ps. Jokin aika sitten joku, oliko Cee joka laittoi ylläpidolle valituksen aiheettomista poistoista. Tuliko tuohon koskaan vastausta?

  Ps2 puolesta tunnista tuntiin aikaa lukea tämä viesti ennenkuin poistuu, mikäli poistuu.

  Whoo

  • Sain ylläpidolta vastauksen, että robo poistaa vahingossa monesti kirjoituksia ja on hyvä, että kirjoittaja ilmoittaa siitä heille, jotta voivat palauttaa aiheettomasti poistetut. Mutta olen havainnut, että sama poistelu jatkuu, eikä sinne aina jaksa valitusta tehdä. Muutkin elämäläiset ovat ylläoidolle valittaneet ja saaneet suunnilleen saman vastauksen.

   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sain ylläpidolta vastauksen, että robo poistaa vahingossa monesti kirjoituksia ja on hyvä, että kirjoittaja ilmoittaa siitä heille, jotta voivat palauttaa aiheettomasti poistetut. Mutta olen havainnut, että sama poistelu jatkuu, eikä sinne aina jaksa valitusta tehdä. Muutkin elämäläiset ovat ylläoidolle valittaneet ja saaneet suunnilleen saman vastauksen.

   Cee

   Joo, täs ketjussa nyt 73 "vahinkopoistoa", joukossa toki muutama aiheellinen sexi-ilmoituksen poisto. Uusimmassa elämä ketjussa jo 24 poistoa ja 127 hyväksyttyä. Melkoiset poistoprosentit siis. Mahtaneeko missään muualla s24 osioilla olla niin paljon poistoja.
   Ottaen vielä huomioon, että kielenkäyttö on havaintojeni mukaan keskimäärin aika roisia muualla verrattuna näihin pariin ketjuun.

   Ja, heh heh, tätä kirjoittaessani Edsonin asiallinen vastaus katosi.

   Whoo


 • Jees, niin katosi

  Mutta ei siinä ollut oikeastaan muuta säilyttämisen aihetta muistaakseni kuin se, että tyydytyksellä taisin todeta, että whoon kidekone eli sähköinen lähetin kuitenkin toimii ja sähköttäjä voi ... enkä arvuutellut

  Kyl jos nyt hiukka paneutuisin näihin poistoihin, niin 24 ei tuhlaa järjestelmiinsä liikoja.

  Hesari se hauska moderoija on, siellä on oikke ihmisiä, käyneet veikkaan Hesarin linjakoulutuksen. Heillekin se on tietysti hyväksyttävää, ei tietty sen puoleen mitään. Yle taas säätää omiaan eikä todella ole kait oikke keskusteluareena sekään. Nää näin äkkipäätään näpyteltynä eikä paneutumista pätkääkään, pelkällä tunteella

  • Kenties liian useat tai nopeat kirjoitukset samalta kirjoittajalta robo katsoo joukkopostauksiksi tms, joten pitää varmaan pitää jonkinlaista taukoa kirjoitusten välillä.

   Hesariin en ole aikoihin kirjoitellut, siellähän lienee yhä se etukäteismoderointi? Täällä taas tämä "jälkikäteen sattumanvaraisesti" moderointi.

   Mutta tähän vielä pikaisesti autoasiaa, eli tulipa tuossa vaihdettua kotteroakin ja pitää nyt lähteä vähän opiskelemaan sen hienouksia. Dieselillä edelleen mennään, hevosvoimiakin on enemmän kuin lääkäri määrää. On se meno jouhevaa kun vääntöä riittää.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kenties liian useat tai nopeat kirjoitukset samalta kirjoittajalta robo katsoo joukkopostauksiksi tms, joten pitää varmaan pitää jonkinlaista taukoa kirjoitusten välillä.

   Hesariin en ole aikoihin kirjoitellut, siellähän lienee yhä se etukäteismoderointi? Täällä taas tämä "jälkikäteen sattumanvaraisesti" moderointi.

   Mutta tähän vielä pikaisesti autoasiaa, eli tulipa tuossa vaihdettua kotteroakin ja pitää nyt lähteä vähän opiskelemaan sen hienouksia. Dieselillä edelleen mennään, hevosvoimiakin on enemmän kuin lääkäri määrää. On se meno jouhevaa kun vääntöä riittää.

   Whoo

   Joo, hesarissa on se etumoderointi

   Aha, vai tykkidiesel tai siis vääntöä peliin. No kyllähän diesel puoltaa edelleen paikkaansa ja vaikka ei puoltaisikaan, niin yksi energialähdehän se on joka tapauksessa.

   Nuo suurkaupungit Euroopassa joutuvat asettamaan ne päästörajat, E6 muistaakseni, ja sitten kun sellaisella modernilla dieselillä täällä ajaa, niin saa murhaavia katseita.


 • Taas opin uutta

  Vastamelukuulokkeet. Nyt on niin, että turha aina nuoria moittia, sillä hehän eivät halua välttämättä kuunnella kahvilassa junttien ja konservatiivien väittelyä oikeasta lautasmallista.

  Eli siis tällaiset kuulokkeet päällä he välttävät ympäröivän melun aiheuttaman häirinnän. Voivat syödä rauhassa kasvisannoksensa.

 • Helle palautti Whooharin jos sitä vanhaa Saimaan laulua siteeraten hiukan mukaelle.
  Nyt lasketaan täällää isossa kivikylässä enää tunteja, että Siperian viima saapuisi koillisesta ja ajaisi tämän kekäleen Ruotsiin tai niinkuin tutkijat pelkäävcät Grönlantiin.
  Noita visiteeranneita, ehkä kymmeniä kertatarkoitusnimimerkkejä kuten DArwin yhtenä esimerkkinä ei kannatakaan analysoida. Yleensä jos alkaisi niin niillä olisi aika sama osoite!
  Mutta Whoota kannattaa analysoida sillä silloin hän palaa kirjoittamaan :)

  Muilla ketjuilla kirjoittamisesta puheenollen, niin minä olen aina kirjoittanut vain joko tällä tai mummoelämäketjulla. Muut kirjoitan ihan muissa medioissa. Hesarissa, joskus Etelä-Saimaassa usein Yahoon jenkkilehtivalikoimassa englanniksi. Oikein kuumalla ei itseasiassa kovasti kirjoittaminen innosta, mutta aina jotain saa aikaiseksi.

 • Turun keskustassa näytti olevan liki 34, oli kuin olis isketty nuijalla päähän kun nousi viileästä autosta ulos auringonpaisteeseen.

  Sama juttu täällä kotona, ulos ei paljon viitti mennä kun sisällä on 21. Tiistaina viimeistään pitäis helpottaa täälläkin.

  Ja juu, vastamelukuulokkeet ovat mainio juttu. En viitteis joka asiassa "kehua", mut semmoisetkin on ollu meitillä jo vuasia. Ja kaikki eivät varmaan tiedä mitä tarkoittaa vastamelukuulokkeet. Sellaiset siis suodattaa hälyääniä muodostamalla vastakkaisvaiheista ääntä, joka "kumoaa"'nämä hälyäänet. Kuulostaa ufotekniikalta, mutta toimii hienosti.

  Whoo

 • 5-6 tuntia vielä niin voi jopa avata ikkunat ja ottaa sisään sopivan viileää ilmaa
  A-B

 • Tässä alkaa tulla vilu puseroon, täällä sisällä nimittäin. On se tehokas laite toi ilmalämpöpumppu. Ulkona mittarin mukaan 32,2 edelleen.
  Pitäneekin tässä lämmittää sauna, ettei kohmetu kokonaan..

  Oli muuten aika erikoinen sadekisa vormuloissa.

  Ja mitä ihmettä täällä saitilla tapahtuu, yhtäkään kirjoitustani ei ole poistettu tänään? No, eiköhän tää viimeistään poistu.

  Whoo

  • Joo, ja on yhtä per?anaa, että robo poistaa viestin, missä pidän naisten puolta. Siis on hän mies. Kerroin, että minullakin on vastamelukuulokkeet, ja jopa ymmärrän niiden toiminnan. Ei vain ole tullut keulittua. Robo ei ilmeisesti ymmärrä, joten piti jemmata sekin tieto. Haistakoon homeet.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo, ja on yhtä per?anaa, että robo poistaa viestin, missä pidän naisten puolta. Siis on hän mies. Kerroin, että minullakin on vastamelukuulokkeet, ja jopa ymmärrän niiden toiminnan. Ei vain ole tullut keulittua. Robo ei ilmeisesti ymmärrä, joten piti jemmata sekin tieto. Haistakoon homeet.

   Mutta robo ei ole tänään poistanut yhtään miun kirjoitusta, alkaa siis ymmärtämään hyvän päälle..

   Vastamelukuulokkeet tosiaan suodattavat kaikki tarpeettomat häiriöäänet, eli tarjoaa täydellisen keskittymisen mahdollisuuden vain musiikin kuunteluun. Toki sitten ovat aika hintavia, mikäli edellytetään kunnollista äänentoistoa.

   Whoo


 • Se robo vei heti puolet minunkin lyhytkommenteista, jotka kirjoitin rekisteröitymättä. On se ihan selvää, että robo on ohjelmoitu kiusaamaan rekisteröitymättömiä kirjoittajia satunnaisella poistomäärällä siihen asti kunnes kaikki ovat lopulta rekisteröityneet.
  Näyttää ainakin säätietojen mukaan olevan kohtuullisen lämmintä länsirannikollakin.

  Huomasin että Whoo pomppasi esiin heti kun ehdotti analyysiä h'nestä. Varma tapa saada kadonneet kirjoittajat takaisin :)

  Vielä jokunen tunti lisää, mutta aamulla on jo tosi inhimillinen lämpö täällä etelärannikollakin. Tänä yönä on siis laitettava akkunat aaki, jotta koko läävä mahdollisimman täysin viilentyisi sinne +17C tuntuun. Ihmisten lämpötila.

  Minulle se on välillä +15-25C ja yöt aina alle 20C

  • Juu, luulen kanssa että poistot eivät ole mitään vahinkoja, vaan robo on ohjelmoitu poistamaan tietty määrä rekisteröitymättömien kirjoituksia. Lieneekö se sitten joku päivää kohti laskettu määrä per IP -osoite, tms.

   Paljon reilumpaa olisi määrätä rekisteröinti pakolliseksi. Mutta pelkäävät tietysti todennäköistä seurausta, eli kirjoittajamäärien romahdusta. Tämä taas johtaisi myös mainostulojen romahdukseen.

   Mitä analyyseihin tulee, siitä vain. Vois olla ihan hauskaa lukemista.

   Whoo


 • Roboakin pahempi ongelma on, että tällaisella selkeästi vanhempien ihmisten asioiden keskusteluketjuilla ei enää voi pienintäkään oman elämän kipupistettä tuoda esiin kenellekään kun täällä on ollut aikaisemmin pari ihmistä jotka eivät ole ymmärtäneet sellaisen keskustelun henkistä palvelulaatua vaan ovat niitä välittömästi ja poikkeuksetta käyttäneet aseinaa ja vielä väärin teroitettuna aseinaan sellaisen kimppuun käymiseen joka olisi sellaisista asioista ollut halukas tai keskustelun tarpeessa. Kuka mistäkin syystä.
  Vanhassa HS elämässä, vaikka samat kimppuun kävijät olivat jo siellä, ei sen vaara ollut niin suuri kun kirjoittajia oli enemmän ja aian sai laimennettua joukkoon ja löysi myös tukea sille mistä koki tarvetta puhua muille pöytäkeskustelukaverin puuttuessa..
  Mielistelijä Peeweli oli harvoja miehiö joka
  heti oli kimpussa jos kuvitteli jotain heikkoitta osoitettavan. Sittemminhän Peeweli löysi unelma m orsiamen näiltä ketjuilta itselleen ja kävivät ihan tandemissä ihmistenkimppuun ja kuten tavallista mutiloiden koko alkuperisen kirjoituksen aivan muuksi miksi se oli tarkoitettu

 • Minun muistoissani ja varmaan monen muunkin mielestä Veepee (käytän hänen alkuperäistä nimmariaan) oli hauska ja joustava kirjoittaja, joka otti tasapuolisesti huomioon kaikki kollegat, niin naiset kuin miehetkin. Pientä skismaa jos olikin esim. minun kanssani, emme jääneet sitä märehtimään, vaan "ruudinsavun hälvettyä" jatkoimme sopuisasti. Keskustelimme muuan muassa Pohjois-Karjalasta, jossa hänellä on juurensa ja jonne minäkin olin asettumassa tyttäreni vanavedessä.

  Sitten tapahtui se aivan käsittämätön juttu, jossa kolmas henkilö teki "kärpäsestä härkäsen". Aika pian sen jälkeen Veepee lopettikin täällä kirjoittelun. Mitään yhteistä liittoutumaa emme totisesti olleet muodostaneet toisten kimppuun käymiseksi, satuimme vain pikkuasiassa olemaan samaa mieltä kolmannen eriävää käsitystä vastaan. Sitä erään miehenkunnia ei kestänyt ja siitä syttyi suoranainen sota ja aivan turhaan.

  VP ei ollut kimppuun käyvää tyyppiä, vaan paremminkin rakastettava ystävä, sen voivat muutkin naiset todistaa.Tosin hän oli kärkäs vitsailemaan, ei siis mikään tasaisen sopuisa luonne, kuka meistä olisi ja tahtoisikaan olla.

  AB:n viimeöinen hyökkäys oli jo tuttua kamaa minulle. Anna tulla vaan lisää, mutta toivon että et yleistä Veepeetä etkä minuakaan täysaikaisiksi pedoiksi jotka haluamme aiheuttaa kaikille vain pahaa. Pieni itsetutkistelu tekisi sinulle(kin) hyvää.

  Unelmamorsiamen jätän omaan arvoonsa, niin hauska kuin se onkin.

  • No miulla on myös pitkä ja mutkaton kirjoitushustoria weepulin kanssa, varsinkin hjuumor ja kiinnostus tietotekniikkaan oli yhdistäviä tekijöitä. Hän yleensä huomasi omissa kirjoituksissani usein viljelemäni sanalliset koukut ja pilailut, ja osasi vastata niihin samalla mitalla.

   Huonoista puolista mainittakoon ehkä hieman "valikoiva" näkökulma joihinkin asioihin, mutta miestä todellisessa elämässä tuntematta ei kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

   Samalla lailla mutkatonta oli kirjoittelu weepelin ja kahden muunkin herran välillä ennen (minulle yhä käsittämätöntä) riitaantumista.

   Varmaan kellään ei ole tietoa mihin weepel oikeastaan hävisi...outoa ettei aikaisemmin aktiivisin kaikista kirjoittajista ole antanut merkkiä itsestään.

   Ja mie nyt tässä olen hieman rennommalla otteella töiden suhteen, puolittain jopa kesälomalla.

   Whoo


 • Kaikkihan sen tietävät, että allekirjoittanut jossain vaiheessa kypsyi weepeliin. Ihan tarkkaan en muista, mutta liittyi ihan varmaan joustamattomuuksiin ja ei ainoastaan minun jäykkyyteeni.

  Historia on historiaa ja jokaisella lienee hieman oma kuva niistä ajoista.

  Se, että miksi täällä(kin) saatan tehdä "kärpäsestä härkäsen", pohjautuu vakaaseen uskooni siitä, että turha halailla liiaksi asti.

  Yksi mielenkiintoinen seikka tästä weepelistä jäi mieleen. Hän soitti kuntamme toimistoon ja tarkisti "työnantajaltani" jotain sen suuntaista, mikä oon, koska avoimuuteni johdosta on helppo tarkistaa. Ihmeen hiljaa hän oli kuultuaan "todisteet", meinaan, että odotin tuloksia. Joku voi sanoa, että peeweli oli siinäkin suhteessa fiksu, ettei julkistanut, mutta ite oon täysin eri mieltä. Se siitä.

  Ammu taas omalla laillaan vihjailee kauppamme antamista tiedoista täällä. Ja kuulemma seuraa kassalla toimintojani. Pelkkä pelle tämä ammu ja kyl se on niin, etten ... tulkitkoot jokainen miten haluu

  • Öh, hiukan erikoista jos joku ulkopuolinen kunnantoimistoon soittamalla saa tietoja jostakusta kunnalla töissä olevasta?
   Ainakaan mitään henk.koht. tietoja ei voida antaa syyllistymättä rikokseen.

   Edsonista olen ennenkin sanonut että siinäpä järkähtämätön omien polkujensa kulkija. Kovan kuorensa alla lempeä mies. Lisäksi paljon fiksumpi mies kuin monista kirjoituksistaan voisi päätellä. (Tämä oli siis kehu, ei moite)

   Hänellä on taipumus helposti turhautua/suutahtaa muihin kirjoittajiin jos palaute ei ole mieluista tai ei saa sitä lainkaan. Eikä paljon piittaa mitä sitten kynästä lähtee.

   Tämän enempää "luonneanalyysiä" ei tällä kertaa..

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Öh, hiukan erikoista jos joku ulkopuolinen kunnantoimistoon soittamalla saa tietoja jostakusta kunnalla töissä olevasta?
   Ainakaan mitään henk.koht. tietoja ei voida antaa syyllistymättä rikokseen.

   Edsonista olen ennenkin sanonut että siinäpä järkähtämätön omien polkujensa kulkija. Kovan kuorensa alla lempeä mies. Lisäksi paljon fiksumpi mies kuin monista kirjoituksistaan voisi päätellä. (Tämä oli siis kehu, ei moite)

   Hänellä on taipumus helposti turhautua/suutahtaa muihin kirjoittajiin jos palaute ei ole mieluista tai ei saa sitä lainkaan. Eikä paljon piittaa mitä sitten kynästä lähtee.

   Tämän enempää "luonneanalyysiä" ei tällä kertaa..

   Whoo

   Minun kaikki poikani pitävät tyyliäni tyhmänä ja ovatkin tietysti oikeassa. Mutta eivät aavista, että en ole pyrkinyt mihinkään sellaiseen koskaan, että ite saisin prenikan. Mieluummin niin, että prenikat revitään joidenkin rinnuksilta. Tosin nämä rinnukset eivät nyt juurikaan ole olleet mitään yhteiskunnan suuria edustajia, mutta tosi kiusallisia työyhteisössä. Niinku mäkin.

   Tätä on pidetty kateellisuutenakin.

   Toisaalta hirveen kauheen suuri hetkittäinen kiinnostus on ollut monenlaiseen ymmärtämiseen. Paitti psykoligiaan. Eli liian laajaa sektoria ja vain hetkittäinen kiinnostus.

   Melkein veikkaan, että luonteessani on jotain diktatorisuutta, mutta ei suuntaudu niinkään kansoihin, kansakunnan edustajiin, pelkästään toivottomiin.


  • Oon kerran täällä sanonut, että kyllä sinut kylällä tunnetaan. Kauppiasta en siihen ole sotkenut, ihan on kyse muista ihmisistä. Kaupassa kyllä olen sinun nähnyt hortoilevan hyllyjen välissä, muiden tavaroita etsivien lailla, et ole siinä suhteessa mikään erikoisuus:)). Mitäs olet kuviasi niin auliisti esitellyt. Tunnistamisesi on helppoa.

   Sinähän se oletkin mies paikallaan määrittämään toivottomat!


 • Ja sitten viileetä ... poika heitti eilen somessa että kohta aletaan valittaa kylmyydestä.

  Kyl kyl, ylen aamun avajaisissa kun haastatellaan säämiestä tai naista, niin keväällä että koskas jo terminen kesä ja tuleeko ensi viikoksi ...ihanaa. Voiko jo sukset kaivaa, sulaako lumi, tuleeko lisää ...

  Tuttu fiilis tuo puoli jalkaa duunissa. Vaikka itellä oli molemmat jalat pois duunista, niin kyl sen sitten huomasi jo kahdenkin viikon jälkeen, että ainakin ennakkoverohallitus piti huolta, jotta turhatkin toiminnat jatkuvat ja kaikilla viranomaisillakin on hyvä olla lomaltapaluurahat taskussaan.

 • Tässä todella hyvä esimerkki dorkuudesta

  "Kerroin, että minullakin on vastamelukuulokkeet, ja jopa ymmärrän niiden toiminnan. Ei vain ole tullut keulittua."

  Minulla ei ole eikä tule vastamelulaitteita, mutta saatoin kuunnelle, kun poika niitä esitteli. Jompi kumpi tai jompikumpi, niinku, rotta, ammu tai noita, piti keulumisena. Rapu taas Elämässä pitää keulimisena, kun kirjoittaa omalla nimellä ja seuraavaksi nimmarilla. Tu ny näitten tyhjäpäitten kanssa sitten juttuun, ei onnaa.

  Kokeillaan ny kuitenkin, mutta ei tartte ihmetellä, jos ...

  • Jaa keulimista? Jos sillä tarkoitetaan itsekehua, niin luultavasti monen mielestä mie olen pahinta lajia siinä suhteessa. Miehän se heti kehuskelin että hyllystä löytyy laadukkaat vastamelukuulokkeetkin...

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jaa keulimista? Jos sillä tarkoitetaan itsekehua, niin luultavasti monen mielestä mie olen pahinta lajia siinä suhteessa. Miehän se heti kehuskelin että hyllystä löytyy laadukkaat vastamelukuulokkeetkin...

   Whoo

   Joo joo, mutta sinä oletkin sellainen sanankäyttäjä, että vain dorka tulkitsee juttuasi/juttujasi keulimisiksi


  • Tervehdys vain!

   "Rapu taas Elämässä pitää keulimisena, kun kirjoittaa omalla nimellä ja seuraavaksi nimmarilla."

   En yleensä tänne tule, mutta en siedä tahallisia väärien tietojen levittelyjä! "Tyhjäpää", tai mikä milloinkin mielestäsi olenkin, niin ensinnäkin, en ole käyttänyt sanaa "keulia", tiedän kyllä tuon sanan merkityksen.

   Tuo nimellä ja nimimerkillä kirjoittamisesi, mistä mainitsin, tapahtui tuolla HS.fissä ja samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä! Ennen ainakin Hesarissa ei saanut yhdessä ja samassa jutussa sama henkilö kirjoitella monella eri "nimellä", nimimerkillä. Se oli kiellettyä! Täällä saat minun puolestani kirjoitella ihan millä "nimellä" tahansa, mutta älä alennu vääristelemään asioita!

   Rapu


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tervehdys vain!

   "Rapu taas Elämässä pitää keulimisena, kun kirjoittaa omalla nimellä ja seuraavaksi nimmarilla."

   En yleensä tänne tule, mutta en siedä tahallisia väärien tietojen levittelyjä! "Tyhjäpää", tai mikä milloinkin mielestäsi olenkin, niin ensinnäkin, en ole käyttänyt sanaa "keulia", tiedän kyllä tuon sanan merkityksen.

   Tuo nimellä ja nimimerkillä kirjoittamisesi, mistä mainitsin, tapahtui tuolla HS.fissä ja samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä! Ennen ainakin Hesarissa ei saanut yhdessä ja samassa jutussa sama henkilö kirjoitella monella eri "nimellä", nimimerkillä. Se oli kiellettyä! Täällä saat minun puolestani kirjoitella ihan millä "nimellä" tahansa, mutta älä alennu vääristelemään asioita!

   Rapu

   "Tuo nimellä ja nimimerkillä kirjoittamisesi, mistä mainitsin, tapahtui tuolla HS.fissä ja samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä! Ennen ainakin Hesarissa ei saanut yhdessä ja samassa jutussa sama henkilö kirjoitella monella eri "nimellä", nimimerkillä. Se oli kiellettyä!"

   Juu ja et käyttänyt sanaa keulia, kun ilmoitit oman persiistä ilmentyneen kantasi, että haluaa sellainen, joka näin tekee, nostaa omaan imagoaan eli keulia. Osoitat jatkuvaa dorkuutta jo sillä, että jos ennen hösärissä oli jotkut säännöt, niin niiden pitäisi olla nytkin, tai jotain sinne päin.

   Sun sanomasi on niin mitätön, etten aikaani tuhlaa vääristelyihin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tervehdys vain!

   "Rapu taas Elämässä pitää keulimisena, kun kirjoittaa omalla nimellä ja seuraavaksi nimmarilla."

   En yleensä tänne tule, mutta en siedä tahallisia väärien tietojen levittelyjä! "Tyhjäpää", tai mikä milloinkin mielestäsi olenkin, niin ensinnäkin, en ole käyttänyt sanaa "keulia", tiedän kyllä tuon sanan merkityksen.

   Tuo nimellä ja nimimerkillä kirjoittamisesi, mistä mainitsin, tapahtui tuolla HS.fissä ja samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä! Ennen ainakin Hesarissa ei saanut yhdessä ja samassa jutussa sama henkilö kirjoitella monella eri "nimellä", nimimerkillä. Se oli kiellettyä! Täällä saat minun puolestani kirjoitella ihan millä "nimellä" tahansa, mutta älä alennu vääristelemään asioita!

   Rapu

   Lisäksi

   Kun nyt yleensä toit esiin hesarissa kahdella nimellä kirjoittajan, niin mikset maininnut, että se olin minä? Vihjailit vain ja kun huomasin elämässä kirjoituksesi, niin ihmettelin, että miksi sitä siellä piti esiintuoda ja sellaisella menttaliteetilla, että tarkoitukseni oli nostaa itseäni. Oot ihan elämäläinen ja tulkintasi on persiistäsi.


  • edson kirjoitti:

   Lisäksi

   Kun nyt yleensä toit esiin hesarissa kahdella nimellä kirjoittajan, niin mikset maininnut, että se olin minä? Vihjailit vain ja kun huomasin elämässä kirjoituksesi, niin ihmettelin, että miksi sitä siellä piti esiintuoda ja sellaisella menttaliteetilla, että tarkoitukseni oli nostaa itseäni. Oot ihan elämäläinen ja tulkintasi on persiistäsi.

   Hesarissa en ole "vihjaillut" mitään mistään kirjoittamisistasi. Täällä mainitsin kyllä, mutta ei se minua liikuta sen enempää, eikä vaikuta minun arvostukseeni kenestäkään. "Arvot" ovat tulleet hyvin esiin näiden vuosien aikana.

   Voisin kyllä kertoa sen millä nimellä ja millä nimimerkillä (se nimimerkki on sinun joskus Hesarissa aiemminkin käyttämäsi) siellä HS.fissä kirjoitit, mutta ei kiinnosta kertoa. Sattumalta huomasin sen yhdessä jutussa, missä itsekin kirjoitin.

   Minun ei tarvitse mitenkään "nostaa" itseäni. Minulla on arvostukseni niin Hesarissa, kuin täälläkin, joten koeta nyt rauhoittua!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jaa keulimista? Jos sillä tarkoitetaan itsekehua, niin luultavasti monen mielestä mie olen pahinta lajia siinä suhteessa. Miehän se heti kehuskelin että hyllystä löytyy laadukkaat vastamelukuulokkeetkin...

   Whoo

   Kehuskeluahan se keuliminen ainakin minun sanakirjassani tarkoittaa. Kyllähän täällä yhdestä sun toisesta asiasta yksi sun toinen "keulii", toinen enemmän, toinen vähemmän. Ja miksei välillä saisikin. Toisille se kuitenkin sallitaan (täälläkin) helpommin kuin toisille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hesarissa en ole "vihjaillut" mitään mistään kirjoittamisistasi. Täällä mainitsin kyllä, mutta ei se minua liikuta sen enempää, eikä vaikuta minun arvostukseeni kenestäkään. "Arvot" ovat tulleet hyvin esiin näiden vuosien aikana.

   Voisin kyllä kertoa sen millä nimellä ja millä nimimerkillä (se nimimerkki on sinun joskus Hesarissa aiemminkin käyttämäsi) siellä HS.fissä kirjoitit, mutta ei kiinnosta kertoa. Sattumalta huomasin sen yhdessä jutussa, missä itsekin kirjoitin.

   Minun ei tarvitse mitenkään "nostaa" itseäni. Minulla on arvostukseni niin Hesarissa, kuin täälläkin, joten koeta nyt rauhoittua!

   Sinä ja sun arvoarvostelmasi

   Rapu : "ensinnäkin, en ole käyttänyt sanaa "keulia", tiedän kyllä tuon sanan merkityksen."

   Et niin, mutta elämässä :

   Rapu : "Kyllä siellä voi arvostelijanikin kirjoitella ja olen huomannut, että kirjoittaa jopa samassa jutussa, sekä nimellä, että nimimerkillä, mikä oli ainakin ennen kielletty Hesarissa. "Kalastelua", sanoisin!"

   Eli siis oikea termi oli kalastelua. Tiedätkös sen sanan merkityksen? Ja en todella arvostellut sinun mitäänsanomatonta kommenttiasi vaan aihetta.

   Sinä olet rapua ainoa, joka tuot esiin hesarissa kirjoittamasi hyväksytyt tai hylätyt ja nyt vielä Elämässä sitten lataat arvoarvosteluja, mutta raukka et edes kirjoita, että hesarissa siis pyrkii "kalastamaan" EArentes tai Pertti Sainio. Kerro ny mitä kalastin hesarissa, häh?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kehuskeluahan se keuliminen ainakin minun sanakirjassani tarkoittaa. Kyllähän täällä yhdestä sun toisesta asiasta yksi sun toinen "keulii", toinen enemmän, toinen vähemmän. Ja miksei välillä saisikin. Toisille se kuitenkin sallitaan (täälläkin) helpommin kuin toisille.

   joo ja nyt uusi sana : kalastaminen.

   Keuli nyt, niin nähään, onko väitteesi totta. Siis ettei täällä hyväksytä kuin toisten keulimiset


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kehuskeluahan se keuliminen ainakin minun sanakirjassani tarkoittaa. Kyllähän täällä yhdestä sun toisesta asiasta yksi sun toinen "keulii", toinen enemmän, toinen vähemmän. Ja miksei välillä saisikin. Toisille se kuitenkin sallitaan (täälläkin) helpommin kuin toisille.

   Joo, robo vei senkin viestin, missä lisäsin allekirjoitukseni yllä olevaan
   yt am


 • Keuliminen

  Taidan olla niin vajavainen, etten edes jaksa nostaa peukkuja tai etsiä niitä harvoja keulimattomia, tai nauttia niiden anneista, joilla olisi ehkä jopa koko planeettaamme ja sen elämää ylläpitäviä voimavaroja. Ne harvat hukkuvat suureen älämölöön.

  "Mehän ollaan vain ihmisiä" on lauselma, jota en oikein ymmärrä. Ainakaan en halua ymmärtää

  • "Mehän ollaan vain ihmisiä"

   Joo, tuo on aika halventava arvio ihmisestä. Meillähän on kuitenkin päässämme kenties maailmankaikkeuden kehittynein ja monimutkaisin rakenne, eli aivot. No, ehkä maailmankaikkeus itsessään on vielä monimutkaisempi. Tai sitten ne muukalaisten aivot.

   Whoo


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Mehän ollaan vain ihmisiä"

   Joo, tuo on aika halventava arvio ihmisestä. Meillähän on kuitenkin päässämme kenties maailmankaikkeuden kehittynein ja monimutkaisin rakenne, eli aivot. No, ehkä maailmankaikkeus itsessään on vielä monimutkaisempi. Tai sitten ne muukalaisten aivot.

   Whoo

   Niin, en tiedä, onko se halventava. Itse koen sen sillailla, että se sitten antaa luvan monenlaiseen, koska olemme vain ihmisiä. Ja nimenomaa vain "kehittyneelle" osalle maapallon ihmisistä on lupa annettu. Muualla taistellaan jokapäiväisestä leivästä ja vedestä ja monesta muustakin.

   No joo.


 • Rapu : "Minun ei tarvitse mitenkään "nostaa" itseäni. Minulla on arvostukseni niin Hesarissa, kuin täälläkin, joten koeta nyt rauhoittua!"

  Mitä tuollainen "arvostettu" kirjoittaja sitten tarvii vihjailla Elämässä ja tehdä arvoa-arvosteluja Hesariin kirjoittajasta? Ja aina ajoittain kertoa, että ei äiti teresan kirjoitusta taas hylätty hesarissa tai elämässä. Sentään koetat olla ääni niille, jotka eivät jaksa. Voi voi sentään, kun eivät nyt joka tekstiäsi arvosta, joten pitää nostaa sitten itseään hännästä, kertoa Elämässä, jotta muutkin kanat huomaavat ja alkavat kotkottaa puolestasi

  Täälläkinkö arvostetaan? Älä sotke Elämää ja kesäporinoita

  • Harmi, mutta robo vei vastaukseni sinulle, mitä tuli tuohon "arvostamiseen!"

   Juu, en sotke Elämää ja tätä kesäporinaa! Tuo oli vain huolimattomuutta, kun kirjoitin että minua arvostetaan myös "täällä". Tiedän kyllä, ettei "kesäporinoissa" minua arvosteta, mutta ei tarvitsekaan arvostaa.

   Sitten Whoolle tässä samalla.

   Olen tottunut että nimimerkki tulee automaattisesti, joten unohdin tuolla ylempänä allekirjoittaa yhdn kommenttini.

   Rapu