Epigeneettinen muisti järkyttää biologeja

Israelilaiset tiedemiehet ovat aiheuttaneet järkytyksen monelle biologille tutkittuaan sukkulamatojen epigeneettistä muistia, joka siirtyy jälkikasvulle RNA-molekyylien välittämänä useiden sukupolvien päähän.

Biologian toinen laki, Weissmanin muuri (Weissman's barrier), väittää, että jälkipolville siirtyvät ominaisuudet eivät voi periytyä kuin somaattisten solujen DNA:n välityksellä. Tuorein havainto epigeneettisestä muistista romuttaa kyseisen pseudotieteellisen lain ja laittaa samalla koko biologian uusiksi. Tutkijat ovat järkyttyneitä.

Tutkijat havaitsivat, että tuoksureseptorien kautta sukkulamatojen hermostoon tallentuvat muutokset siirtyvät jälkipolville lyhyiden RNA-molekyylien välityksellä. Mekanismi mahdollistaa sen, että poikasilla on heti valmiina muistissa informaatio siitä, mistä ravintoa kannattaa hankkia.

Tutkimus on julkaistu cell.com:issa ja se tulee nostattamaan vastalauseiden ryöpyn pseudotieteilijöiden keskuudessa, koska geenikeskeinen evoluutioteoriaa vastustaa tutkimuksia, joissa tuodaan esille sukupolvet ylittävä epigeneettinen periytyminen.

Kyseinen mekanismi on erittäin yleinen lähes kaikissa monisoluisissa eliöissä. Sekä lyhyet että pitkät ei-koodaavat RNA-molekyylit välittävät epigeneettistä informaatiota lisääntymisen fysiologiassa. Tämä informaatio voi periytyä useiden sukupolvien päähän. Tieto tallentuu histonien epigeneettisiin markkereihin. Tällainen järjestelmä tarvitsee kirjoitusmekanismin, koodausmekanismin, lukumekanismin, dekoodausmekanismin ja tiedon poispyyhintämekanismin. Jotta järjestelmä toimisi, tulee sen olla kerralla valmis. Nämä monimutkaiset mekanismit todistavat suunnittelusta.

Ketjussa linkit artikkeleihin ja tutkimuksiin.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun edellisessä ketjussa tulo turpiin, niin jo alkoi uusi gish gallop.

      Lähden vääntämään kanssasi, kun kerrot, millä kohtaa artikkelia kerrotaan, että tuo tutkimus kumoaa evoluution. Sitähän sinä yrität ajaa takaa.

      Olen lukenut kymmeniä aloituksiasi ja niihin linkitettyjä tiedeartikkeleja. Kertaakaan ei ole käynyt niin, ettet olisi vääristellyt artikkeleja ja vetänyt aivan omia johtopäätöksiäsi.

    • Anonyymi

      Eiköhän tuo epigeneettinen periytyminen ole tunnettu jo vuosia. Uusi tutkimus aiheesta tuskin järkyttää biologeja.

      ROT. Olet lapsellinen.

      Ps. Miksi linkität omalle sivuistollesi? Se on epätieteellistä sontaa alusta loppuun.

    • Anonyymi

      Ja näin. Päätit sitten tehdä jälleen uuden aloituksen karattuasi edellisestä aloittamastasi keskustelusta ilman, että vastasit sinulle esitettyihin kysymyksiin tai edes esittämällä omaa näkemystäsi perusteluineen itse aloittamastasi aiheesta. Onko tämä nyt esittämäsi havainto mielestäsi se, joka viimein kumoaa evoluutionteorian kaikki osakokonaisuudet ja voidaan ottaa yliluonnollinen entiteetti osaksi eliömaailman monimuotoisuuden tutkimista?

      "Tuorein havainto epigeneettisestä muistista romuttaa kyseisen pseudotieteellisen lain ja laittaa samalla koko biologian uusiksi. Tutkijat ovat järkyttyneitä."
      Hah-hah!!

      • Anonyymi

        "Tuorein havainto epigeneettisestä muistista romuttaa kyseisen pseudotieteellisen lain ja laittaa samalla koko biologian uusiksi. Tutkijat ovat järkyttyneitä."

        Kyseinen lause kertoo, miten kaukana ulapalla ROT on. Sieltä eivät realismin rannat näy parhaallakaan kaukoputkella.

        Koko biologia uusiksi?
        - Taksonomia
        - Fysiologia
        - Eliömaantiede
        - Etologia
        - Bioinformatiikka
        - Ekologia
        - Solubiologia
        - Molekyylibiologia
        -Mikrobiologia
        - Astrobiologia

        Listaa voisi jatkaa, mutta turhaahan se on, kun kaikki meni uusiksi.

        Ja katso. Minä sanon teille veljet, ennen kuin ROT kolmesti todisti, että tutkijat olivat järkyttyneitä, niin he sitä totisesti ja rutosti olivat, tiesivät he itse sitä tai ei.

        Ja tietenkin tämä todisti absoluuttisesti ja lopullisesti älykkään suunnittelun, jonka toteutti paimentolaiskansan jumala 6000 vuotta sitten. Aamen.


    • Anonyymi

      Missä kohtaa tutkimuksessa luki, että tulos järkyttää biologeja? Jos sukkulamadon kohdalla voidaan muistista puhua, niin nyt on vaan löytynyt yksi uusi mekanismi, jonka taustalla on epigeneesi. Ja kuinka ollakaan RNA välittää tietoa.
      Osaatko kertoa, miten RNA voi säilyä ainakin kolme sukupolvea? Juuri eilen se tuntui olevan sinulle suuri arvoitus, joka lähes kaatoi evoluutioteorian. Kyseinen tutkimus taas (ehkä) paljasti uuden evoluutiomekanismin. Näin se tiede kehittyy.

      Ps. Yhden vanhan lainalaisuuden osoittautuminen vääräksi ei tosiaankaan laita koko biologiaa uusiksi. Miten tuollaista tekstiä tuottava voi timia opettajana?

    • Missä niitä järkyttyneitä tutkijoita voi käydä katselemassa?

      Jo 1970-l. kerrottiin koulussa kokeista joissa joidenkin toukkien tai matojen oppimistulosten kerrottiin siirtyvän kannibaalisesti toisiin yksilöihin (matoja/toukkia pilkottiin ja syötettiin toisille toukille/madoille). Siihen aikaan tulosta vain ihmeteltiin ja opettaja nauroi että älkää te vaan syökö opettajaanne.

    • kertoisitko tarkemmin mitä kohtaa et ymmärtänyt lähteestäsi, eli mistä lauseesta tällä kertaa sait inspiraation tämänkertaiseen saarnaan ja käsienheilutteluun?

    • Kuinka olennaista on että tutkijat ovat israelilaisia?

      • Se on tietenkin vankka "todiste" juutalaisen "rodun" ylivoimaisesta älykkyydestä. (Ei kannata yrittääkään mutista, että se on todiste amerikkalaisen yliopistokoulutuksen saatavuudesta myös vähävaraisille maahanmuuttajille. Olen ymmärtänyt, että rapakon taakse muuttaneiden eurojuutalaisten kulttuuri arvostaa koulutusta toisin kuin jotkut muut uskontokulttuurit. Juutalaisuutta on luonnehdittu ilmaisulla "löyhärajainen etninen kulttuurikokonaisuus".)


    • >>Biologian toinen laki, Weissmanin muuri (Weissman's barrier), väittää, että jälkipolville siirtyvät ominaisuudet eivät voi periytyä kuin somaattisten solujen DNA:n välityksellä.<<

      Alkuperäistekstissä (mihin linkkaat) kylläkin sanotaan näin:

      "The “Weismann Barrier” (Weismann, 1891) asserts that the heritable information in the germline is segregated from somatic influences."

      mikä on suorastaan päinvastoin kuin olet asian suomeksi kääntänyt.

      Hra Weisman v. 1891 ei varmaankaan kirjoittanut mitään DNA:sta. Siihen on hyvä syykin. Annan sinulle tehtäväksi miettiä kyseistä syytä.

    • Anonyymi

      Klassinen aloittelevan kreationistin aivopieru: monimutkaiset mekanismit todistavat suunnittelusta. Samaa jauhetaan täällä muillakin uskispalstoilla. Osoittaa melkoista kapeakatseisuutta, mielikuvituksettomuutta ja kuvittelua että tiedämme jo lähes kaiken maailmankaikkeudesta.

    • "– För att kunna belägga att epigenetiska förändringar kan ärvas mellan flera generationer, måste man ha kunnat påvisa förändringar även i den fjärde generationen, och vad vi vet finns det idag bara svaga bevis för att epigenetiska förändringar ärvs mellan generationer mellan människor, berättar Tina Rönn."

      Ruotsinlukutaitoisille, eli tänäpäivänä on olemassa vain hyvin heikkoja todisteita sille, että epigeneettiset muutokset periytyvät ihmisillä sukupolvesta toiseen.

      Ja kuitenkin periyttäminen on tosiasia - ei kai vaan ne tyhmät DNAt olisi asialla...?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe