Suomikiekon tulevaisuus?

Anonyymi

Mihin junnuihin, sarjoihin pitäisi satsata?

Ärsyttää se, että jostain Jokeri ja KHL kuviosta on niin paljon keskustelu, väittelyä - sillä ei ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä suomalaisen jääkiekon kehittymisen ja kehittämisen kannalta.

18

<50

Vastaukset

 • Ihan ensimmäiseksi pitäisi A-nuorten SM-liiga muuttaa aidoksi kilpasarjaksi. Mandaattipaikat eivät missään nimessä ole hyväksyttävissä varsinkaan juniorisarjoissa.

 • Kannatettava ajatus - aito kilpailu on kehityksen ydin.

 • Koska SM-liiga ei ole edes Euroopankaan sarjojen kärkeä niin tänne tarvittaisiin yksi kansainvälisen tason ammattilaisjoukkue maamme seurajoukkueiden lippulaivaksi.

  Mikähän joukkue voisi kasvaa sellaiseksi ja ketä vastaan se pelaisi?

 • Yksi joukkue ei kesää tee.
  Taloudelliset realiteetit kannattaa huomioida ja sen vuoksi unohtaa nämä ylirajojen sarjat jääkiekkomme menestyksen edellytyksenä.

  On mietittävä miten nykyistä toimintaa kehitetään - viime aikojen tuloksethan ovat olleet erinomaisia Suomessa, joten välitöntä hätää lajin taantumasta Suomessa ei ole.

  • <<<Yksi joukkue ei kesää tee.>>>

   Tuolla logiikalla Bayern München ei ole erityisen tärkeä Saksalle, eikä PSG Ranskalle puhumattakaan että Juventus olisi jotenkin erityisen tärkeä Italialle...


 • Joo, ei Liigasta ole kuin kasvattaja/jäähdyttelijä-sarjaksi tällä hetkellä ja panostuksella. Varsinaisia ammattilaissarjoja euroopassa ovat KHL, SHL ja NLA. Liiga sinnittelee DEL- ja Extra-liigojen kanssa, sakemannit taitavat karata juurikin rahallisen panostuksen vuoksi.
  Kasvattaja-puolella itse olen hieman huolestunut C-ikäisissä tapahtuvat joukkue-kadon vuoksi. Jos ei SM-paikkaa ole niin melkoa nihkeää tuntuu olevan mestis/suomi-sarja joukkueen kasaaminen. Viimeisimpänä vaikkapa Blues juniors, mitä lie sielläkin tapahtunut kun C-Mestis joukkue lyötiin lihoiksi, jotenkin jäi mielikuva että pelaajia oli mutta jotain taisi mennä vikaan.

 • Pitkässä juoksussa haasteeksi muodostunee syntyvyyden romahdus suomalaisten keskuudessa. Unkarissa syntyvyys on saatu kasvuun konservatiivisella politiikalla.

 • Onneksi tulee Kaapo Kakon kaltaisia esikuvia, jotka innostavat junioreita. Loistava biisivalinta oli muuten Kakon draftissa musiikiksi valittu Jaren ja Pikku Kallen "Itkuinen Vappu". Suomessa on hyvää juniori valmennusta.

 • Yksi Suomi-kiekon haaste on liikunnan väheneminen väestön keskuudessa. Huonokuntoisuus vieraannuttaa helposti kaikesta urheilusta ja luo negatiivisen suhteen urheilua kohtaan ylipäätään. Se näkyy jo nykyään mitä ihmeellisimpinä negatiivisina purkauksina esim. jääkiekkoa kohtaan. Aiankin yksi ratkaisu ongelmaan voisi olla matalan kynnyksen liikuntapaikkojen rakentaminen lähelle ihmisten päivittäisiä kulkureittejä. Kanadassa jääkiekkokaukaloita on keskellä kaupunkia ja jopa pilvenpiirtäjän katolta löytyy ainakin yksi:

  https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/details-of-torontos-mysterious-rooftop-rink-revealed/

  • ^tällä hetkellä Suomen kaupungit ovat täynnä baareja ja roskaruokaloita. Kun lisäksi aikaa vietetään hyvin paljon kotona TV:n ja tietokoneen ääressä niin ei ole ihme että porukka on huonossa kunnossa:

   <<<Tilastot osoittavat, että varusmiesten kunto on huonontunut ja paino noussut viime vuosikymmenten aikana.>>>
   https://yle.fi/uutiset/3-10277869

   <<<Suomalaisten sperman laatu jatkaa laskuaan – monelle miehelle tulee yhä yllätyksenä, että omaan siemennesteeseen voi vaikuttaa
   Elintavoilla on tutkitusti vaikutusta sperman laatuun.>>>
   https://yle.fi/uutiset/3-10708935


  • CHL:n puitteissa Eurooppaan ei koskaan muodostu suurseuroja.


 • Mielenkiinnolla, tai siis pelolla odotan mitä tapahtuu kun tai ilmeisesti kansainväliset pelit ja pian siis myös kansalliset pelit aletaan pelaamaan kapeassa kaukalossa. Aika moni on sanonut, että kiinnostus lajiin tulee hiipumaan. Onhan se niin, että tila loppuu ja virheet lisääntyy. Joukkuepeli vähenee ja yksilöt korostuu. Siis vähän niin kuin menis katsomaan D junnujen peliä tai harrastekiekkoa. Maksaisitkos siitä?

  • Laitatko linkkiä niiden asiantuntijoiden lausuntoihin jotka sanovat noin?

   KHL:ssä tullaan näkemään tulevaisuudessa sekä kapeita että vähän leveämpiäkin kaukaloita (CSKA 28m jne). Minusta tämä on hyvä asia sillä arvostan edelleen myös isoa (tai ainakin 28x60) kaukaloa, mutta näen myös mielenkiintoiseksi KHL:pelien pelaamisen 26x60 kaukalossa. Silloin pelin tason vertaaminen NHL:ään on helpompaa. Luulisin ettei KHL:n kärkijoukkueiden peli kapeassa kaukalossa juurikaan poikkea tasoltaan NHL-peleistä.


  • Kapeat kaukalot varsinkin c-ikäistä eteenpäin edellyttävät huomattavasti parempaa tasoa tuomareissakin. Estäminen kapeassa kaukalossa on helpoin tapa tasoittaa vauhtierot. Pienillä ei niin väliä.


 • Junnusarjoihin kannattaa edelleen satsata. Oli sitten sm, mesris, suomisarja tai mikä vaan. Nuorten harrastus tärkeintä monella tapaa; sivutuotteena on tullut ja tulee huippujakin.
  Mielestäni esim junnujen sm-sarjapelit ovat paljon viihdyttävämpiä kuin liigapelit. Niissä sattuu ja tapahtuu paljon enemmän, ja on monesti aistittavissa urheilun ilo ihan eri tavalla. Ilmaistakin vielä.

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.