hautarauha

Anonyymi

kuka on vastuussa näistä törkeistä hautakivien ja hautapaikkojen ryöstöistä onko se kirkkovaltuusto vai joku muu taho ja onko hauran haltuunotto laillista koska yleinen mielipire ja luulo on että hautapaikka on ikuinen.

76

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei se vainaja sieltä mihinkään katoa, mutta hoitajat kyllä.

    • Anonyymi

      Miksi ylipäätään jätättää itsestään maan päälle kivi, jossa on nimi ja pari päivämäärää vielä kuolemankin jälkeen muiden vaivoiksi? Krematorioon vaan ja laittakoon polttaja tuhkat vaikka roskikseen tai kukkapenkkiin.

    • Anonyymi

      tasa arvon nimissä pitäisi poistaa myös merkki henkilöiren hautakivet eikä vain tavallisten lapualaisten, räikein tapaus oli kun tätini joka asui ruotsissa lapsineen tuotiin arkussa suomeen haurattavaksi v.2009 kävin ohi kulkiessa katsomassa v.2016 tärin ja hänen miehensä hautaa ja lappo oli tullut missä kivi uhattiin poistaa, mies oli molenpien sotien veteraani eikä isänmaa olisi suonut eres hautarauhaa.

      • Anonyymi

        Teitkö mitään, vai läksit vain pois? Haudan siistii muutamassa minuutissa, jos on yhtään viitseliäisyyttä.


    • Kyllä se hauta pitää hoitaa, jos sellaisen läheiselleen ottaa.

      Uutuutena on tulossa vainajan kierrätys. Voisi olla hyödyksi vielä kuoltuaankin.

    • Anonyymi

      mitä hoitamista hauras on antaa hauralla kasvaa heinää tai kukkia mitä eroa siinä on ja ketä se häiritsee,kyse taitaakin olla ahneesta ryöstö rahastuksesta mafia tyyliin maksa suojelu rahaa tai hautas katoaa.

    • Anonyymi

      Vainajan elämän ympäristö ja kuvitellen muistoa kunnioitaen,
      -näin se muisto kestää vain vainajan tuntevien ajan ja kertomukset kuuleitten
      -elävää muistoa kunnioittaen, teot puut polut:

      Jo joutui armas aika ja suvi suloinen
      kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen
      Nyt siunausta suopi taas lämpö auringon
      Se luonnon uudeks luopi, se kutsuu elohon
      Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa
      Puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa
      Se meille muistuttaapi hyvyyttäs Jumala
      Ihmeitäs julistaapi se vuosi vuodelta
      Taas linnut…

      - Suvivirsi - (haes tuolla tunnelmaa)

      KANTAVAT TIET

    • Anonyymi

      veisaale nyt sitten suvivirttä vielä kun saat pian senkin kirkko valtuusto kieltää samoin kuin ikuisen levon hautausmaalla ryöstämällä röyhkeästi ihmisten lunastamat hautapaikat, onkohan näistä toimista yhtenä vastuus se valtuutettu joka kulkee lähes päivittäin hautausmaalla kytäten tilaisuutta poistaa jonkun hautakivi jonkun keksityn tekosyyn varjolla.

    • Anonyymi

      Lapuallahan on muuten niitä ylihoidettujakin hautoja joissa on aina kymmeniä kynttilöitä ym. Ei ole sekään oikein siistiä, menee ehkä haudanpalvonnan puolelle, näillekkin vois joku joka tuntee sanoa että hillitkää vähän.

      • Anonyymi

        Vähäistä sen ylläpito on lapualla,
        -mutta eiköhän tämäkin toiminta siirry dikiaikaan
        -kunhan uudet polvet käyvät päätöksiä puntaroimaan rakentamaan uusiksi ?

        > Helsingin ortodoksinen hautausmaa <
        pyöriteles postauksen antia


    • Hauta on viimeinen riesa ja riitelyn aihe lapsille. Lapsenlapset vähintään asuvat matkojen päässä, eivätkä ole vainajia koskaan nähneetkään kun lapset tehdään nykyään keski-iässä. ⚰️

    • Anonyymi

      antakaa hautojen olla rauhas ei siellä kenenkään tarvi käyrä jos se kasvaa heinää niin antaa kasvaa jos nurmikon leikkaaja haluaa hauran mieluummin kiertää, myöhemmät sukunsa tutkijat haluavat varmasti etsiä ja löytää sukunsa hautakiviä, mutta tässähän on kyse vain kirkon kiristyksen omaisesta törkeästä rahastuksesta ei mistään hauranhoirosta.

      • Vieköön sen kiven kotiinsa, niin ei pääse unohtumaan. Vainajat on maan tomuna.
        Kirkonkirjojen penkomisesta saisi periä kunnon maksun ja pakanoilta, kirkosta eronneilta kymmenkertainen maksu.


    • Anonyymi

      hauta paikka on maapala joka on omaksi ostettu on hauran ryöstämistä ottaa sieltä mitään eikä ole mitään asiaa vallata vainajan omistamaa maapalaa, varkahia te olette jotka niin teette sen sanoo jo lakikin MIKSI EI NIMISMIES TUTKI NÄIN TÖRKEÄÄ RIKOSTA hänen ainakin pitäisi tuntea suomen hautarauha lait jossa ei ole tulkinnan varaa laki selvästi sanoo että hautaan ei saa missään oloissa koskea eikä sieltä saa MITÄÄN OTTAA.

      • Anonyymi

        Ookko lainhuudattanu hautatonttisi kun väität omistavasi sen?


      • Anonyymi

        Kertaalleen maksettu ja kyllä. Mutta kun joku joutuu lähtemähän jobistaan niin kenenkähän verokortti siälon päällimmäisenä!!!saat arvata kerran vaa


    • Anonyymi

      Hautapaikka
      Hautapaikka hankitaan seurakunnan hautausmaan toimiston kautta. Hautaustoimiston voi valtuuttaa huolehtimaan hautapaikan sopimisesta seurakunnan kanssa. Hautapaikkaan vaikuttaa se, onko kyseessä arkkuhautaus vai tuhkan hautaaminen.

      Hautapaikan voi lunastaa määräajaksi. Eri seurakunnissa ja hautausmailla on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Hautapaikka- ja hautausmaksut päätetään vuosittain seurakunnissa. Hautapaikan hinta saattaa olla kalliimpi ulkopaikkakuntalaiselle. Useissa seurakunnissa hautapaikka on maksuton rintamatunnuksen omaaville ja heidän puolisoilleen.

      Nykyisin ei ole enää ainaishautapaikkoja, mutta hallinta-ajan päätyttyä paikan hallinta-aikaa voi jatkaa maksamalla hautapaikkamaksun uudelleen. Ellei hautapaikkaa halua pitää, siirtyy se seurakunnan omistukseen. Tällöin ja seurakunta tarjoaa hautaoikeuden haltijalle mahdollisuuden poistaa hautamuistomerkin. Hautapaikalle voidaan haudata uusi vainaja, mutta kirkonkirjoissa säilyvät tiedot myös aikaisemmasta vainajasta.

      • Anonyymi

        Täytyy sanoo etton hävytöntä meininkiä joka tavalla.

        Kuka on se henkilö ja millä oikeudella antanut luvan toimia näin. Jaa että maksella uusiksi suvun hautapaikkoja. Kyllä maar peura on tullut kalliiksi lapualaisille kirkollisveronmaksajille... Onko se kiorkkovaltuuston sakki vai pispalanpoika seinäjoelta joka antaa tälläisiä määräyksiä vai peräti se ässessori ihte. Haurat ja niiren hoitajat olemattomia kukkia maksetuilla haudoilla ja sellasiakin rääpäleitä ja istutettu pari honteloa haudalle ja siitä hyvästä maksetaan yli satasen per kesä!!!!! Laskekaas vähän kui kalliiksi omaisille tulee nämä kirkkovaltuuston sanelemat hoitomaksut..Ketäs siälä istuskeleekaan???


    • Anonyymi

      ei vuokrattua hautapaikkaa ole suomen hautarauha lain mukaan olemassakaan laki sanoo selvästi että tunnistettua hautaa ei saa avata eikä siitä saa poistaa mitään oli se vainaja haurattu kirkollisin tai muunlaisin menoin asian voi tarkistaa netistä kuka vain jos haluaa, rankaistus näissä tapauksissa vankeus tai sakko, orotankin poliisilta pikaisia toimia tämän terrorin lopettamiseksi ja saattamaan vastuuseen kaikki tähän törkeään rikokseen osalliset ja että hautarauha palautuisi simsiölle

      • Anonyymi

        Höpö, höpö. Lapuan kommunistit maksattaa kaiken muilla!


      • Anonyymi

        Mikäs sivistymätön oikein olet, kun tuollaisia päästelet suustas tonttu.


    • Anonyymi

      kirkko ajaa jäsenensä pois itse suututtaessaan tälläisillä hauran poisto päätöksillä kannattajansa kohta ei kirkossa enää ole kun lahkolaiset hihhulit jotka rippikoulu likoolle poraavat pyrstönreikiä jotta saavat lentää taivaaseen ja toinen porukka on sateenkaari porukka

    • Anonyymi

      Minkälaasta porukkaa täällä oikein asuu? Eivät viitsi itse hoitaa, vaan vaativat muiden hoitavan sukulaistensa haudat! Me sovittiin, mitä hautoja ei enää hpideta, vaan annetaan uusien vainajien käyttöön. Turha näistä on maraata, ylösnousemuksen aamuna ei oo väliä lukeeko hautakivessä oma nimi!

      • Anonyymi

        Kylähän se vähän niin on, jottei taivaaseen kulkeva tie voi olla muitten rakentama
        Sinne kulkeevan polun- joutuu jokainen itse omakohtaisuuksin värkkäämään ja pitämään yllä

        sairaudetkin ovat ihmiskohtaisia -
        -jonsei nyt oteta laskuihin noita vanhoja tauteja
        -- hyppy kuppai ja lentävää keuhkotautii
        --- ne olivatkin pirultaisia ilmentymiä entiseen vanhaanaikaan

        -> Lepra eli spitaali <-
        kertomusta


    • Anonyymi

      lahkolais hihhulien pitäisi kyylätä ja ratsata oman seurakunnan jäseniä ettei ne vain katsele saatanan sontaluukkua ja ettei pesukoneen ikkunasta vilahtele alushousuja, eikä leikkiä hautausmaalla poliisia kytäten ettei ole liian pitkiä heinänkorsia hauroilla.

    • Anonyymi

      Älä puno juonia naapuriasi vastaan, joka pitää sinua ystävänään.
      Älä ryhdy käräjöimään, jos toinen ei ole tehnyt sinulle pahaa.
      Älä kadehdi väkivallantekijää, älä mieli niille teille, joita hän kulkee.
      Väärämielistä Herra kammoksuu, mutta oikeamielisen hän ottaa suojaansa.
      Jumalattoman kodissa on Herran kirous, mutta oikeamielisten asuinsijan hän siunaa.
      Säälimätöntä ei Herra sääli, mutta nöyrille hän antaa armonsa.
      Viisaalle karttuu kunniaa, houkka kantaa häpeäänsä. ”

      - Maasta sinä olet tullut ja maaksi sinun pitää taas tuleman juha -

      tuossa hyviä päätelmiä tomusta

      • Anonyymi


    • Anonyymi

      kuinkahan moni lapualla hyväksyy sen että kirkkoneuvosto valitsee kuka saa pysyvän paikan hautausmaalta ja kuka ei, jos vainajalla ei ole lähiomaisia ja suku ties missä hänet haurataan ja parinvuoren kuluttua kaivetaan ylös jollain verukkeella.

      • Anonyymi

        Jätökset on jätöksiä eikä niitä kukaan viiti palvoa.

        Siinä se tinkusu onkin jotta kummale puolelle pääsee hinautumaan
        -sitä pitää paremmin värkätä ja valmistella

        4. Kirkkoherra ja varatuomari tallustivat yhtä matkaa kohti taivaan porttia. Pyhä Pietari riemastui varatuomarin nähdessään ja toivotti sydämellisesti tervetulleeksi, mikä suututti kirkkoherraa.
        - Enkö minä sitten ole yhtään mitään? kirkkoherra tiuskaisi.
        - Olet olet, mutta teikäläisiä täällä on vaikka millä mitalla. Tämä varatuomari oli lajissaan ensimmäinen.

        Tuolla 4. pätkällä hakemalla löytyy tätä valmistuskurssia enemmänkin taivaan portille


    • Anonyymi

      Minulla on lähiomaisia joille olen sanonut oman toiveeni kuolemani kohdatessa. Minua ei tulla esim. saattelemaan talvihautaan vaan ensimmäisen Sjk reissun jälkeen Sairaalan kappelista suoraan kramatorion käsittelyyn. Uurnassa tulen palaamaan takaisin Lapualle ja omaisten kesken pienellä porukalla voivat pitää omat iloiset juhlat ruokineen ja juomineen. Tätä toivon toteutettavan.

    • Anonyymi

      Ikuinen hauta! En mä ainaskaan halua! Kamalaa olis jäärä hautahan tuhkattuna tai hitaammin mullaksi maatuneena!

    • Anonyymi

      Pian se on niin -notta ruumis pukataan sulattoon ja nimi tietoineen nettiin ja kuvia sekaan, näin pysyy tiastotkin kunnossa ja mitäs muuta hyvää siitä vielä seuraakaan.

    • Anonyymi

      monellakin kirkon jäsenellä on ollut ainoa syy kuulua kirkkoon että saa hautaamisen ja pysyvän hautapaikan nyt kun sitäkään palvelua ei enää saa on paras erota siitä niin säästää eres kirkko veroissa, eihän kirkolla muutenkaan ole mitään tekemistä raamatun uskon kanssa sehän juoksee kaikenlaisten uusien oppien ja muotisuuntausten perässä.

      • Anonyymi

        Eipäs sun periaat-teittes mukaan kenenkään kannata mieltänsä muuttaa
        -elikkä et saa roukutuksees muita mukaan

        Mutta se että kirkoa pitää meirän jokaisen pitää pystyssä ja oikeassa suunassa
        -siitä saa mieltä itsekkin ja tukevuutta jokapäiväiseen leipäänsä
        -kirkkome on kehittyvä laitos ja pyrkii vastaamaan ajan henkeen
        -kirkkome kuuluu suomalaiseen kulttuuriin yhtenä pilarina

        https://peda.net/id/33672ac28
        PIETARI
        Pietari oli Jeesuksen opetuslapsien johtohahmo.
        Hän oli alunperin kalastaja, mutta seurasi Jeesuksen kutsua veljensä Andreaan kanssa.
        Pietari sai Jeesukselta taivasten valtakunnan avaimet Jeesuksen sanojen mukaan.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      kuka tässä eres enää kehtaa tunnustaa kuuluvansa kirkkoon eihän sillä ole enää mitään tekemistä raamatun opin kanssa kirkko on täynnä kaikenlaista saastaa ja väärää oppia jota lahkolais hihhulit on sinne tunkeneet, sitten nämä pyrstönreiän poraajat eivät anna hautojenkaan olla rauhas vaan kulkevat kuin fariseukset mittailemas heinänkorsia lähimmäisten hauroilla rehvastellen ulkokultaisesti omalla hurskaurellaan, MATTEUS,23:33


      • Anonyymi

        MATTEUS- sinun nimenomaan kuuluisikin olla pöyrän toisella puolella vahvistamassa kirkoa ja suoristamassa sen toimintaa

        Ekköhän tee ottaen haarukkas sekä kupit ja lusikat kätehen ja tee nopia siirtyminen yhteisen pöytämme ympärillä kirkon puolelle

        kirkos tarvitaan vaikuttajia ja touhaajia


    • Anonyymi

      missä on raja kirkon ahneurelle vai onko sitä missään, jos se kerran pitää hautapaikatkin panttivankina ja vaatii vuosittain lunnaita,ennen kirkkovaaleja ehrokkaat naamaleviällä lehres ylistivät hurskauttaan ja lähimmäisen rakkauttaan mutta teot sen näyttää että omaa kukkaroa sielä vain ollaan täyttämäs, eräskin lahkolainen kiertää hautausmaalla etsien poistettavia hautoja niinkun kiljuva saatana kenen voisi vierä.

      • "Kiljuva saatana"? Olen joskus kuullut sanonnan, että joka toista haukkuu, on itse sitä. 😈


      • Haudan hoidosta tehdään sopimus, joka on nykyään poikkeuksetta määräaikainen.

        Oletko ajatellut, että tulevien sukupolvien täytyy hoitaa hautaasi maailman tappiin saakka?

        Vähän parempienkin ihmisten lapset uupuvat omien vanhempiensa haudan hoitoon, eivätkä oikein voi vaatia omilta lapsiltaan, että heidän kuuluisi hoitaa sellaisen henkilön hautaa, jota he eivät ole ikinä nähneetkään.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006167581.html


      • Anonyymi

        Tässä notti on kyllä harvinaisen oikealla asialla. Koko typerä vainajien palvominen pitäisi lopettaa ja ruumiit krematoida heti sen jälkeen kun heidät on viety talvihautaan. Tuhkat lannoitteeksi pelloille. Nimilaatta vaikka kirkon pihaan pystytettävään muuriin.
        Hautausmaan saisi tasata ja käyttää tonttimaana.


    • Anonyymi

      kuka sitä hauranhoitoa on kuolemansa jälkeen pyytänyt antakaa hauran olla niin kuin se on, tai näyttäkää alue mihin haurataan sellaiset jotka eivät kuolemansa jälkeen hautansa hoitoa halua ja se saa olla rauhassa kirkon terrorismilta ja hautapaikan ryöstöltä.

      • Anonyymi

        Joskus on ollut aika, jolloin meitä ei ole vielä ollut olemassa. Se ei meitä huolestuta. Miksi siis murehtia aikaa, jolloin me lakkaamme olemasta?

        Meri on ainut paikka joka ei koskaan täyty, vaikka on ääretön määrä jokia virtaamassa sinne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joskus on ollut aika, jolloin meitä ei ole vielä ollut olemassa. Se ei meitä huolestuta. Miksi siis murehtia aikaa, jolloin me lakkaamme olemasta?

        Meri on ainut paikka joka ei koskaan täyty, vaikka on ääretön määrä jokia virtaamassa sinne.

        Olipas lohduttavasti lohkaistu. Lapuanjoki vain ei oikein sovellu Ganges-tyyliseen hautaukseen.


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Olipas lohduttavasti lohkaistu. Lapuanjoki vain ei oikein sovellu Ganges-tyyliseen hautaukseen.

        Älä jää pölkkyjen väliin istumaan.


    • Anonyymi

      Voi, voi tätä hautavouhotusta! Ei hoidettuja hauoja käytetä uudelleen muuta kuin suvun toimesta.

    • Anonyymi

      suomi taitaa olla ainoa valtio koko maailmassa missä kirkko ahneuksissaan voi ottaa haltuun vainajan hauran ja kiven ja myirä sen uusio käyttöön, eikä anna vainajan pitää itse ostamaansa pientä maapalaa, kuinka voi sivistys valtiossa tehrä näin törkeästi.

    • Anonyymi

      kirkon palvelut kuuluu näköjään kaikille muille pakanamaita homoja ja terroristien turvapaikkoja myöten, mutta ne jotka rehellisesti maksaa kirkollisveronsa voivat menettää hautansakin, eli elämän mittaisesta jäsenyyrestä ja kirkko veron maksusta ei saa mitään vastinetta ,päinvastoin menettää vielä taivaspaikkansa kun kuuluu kirkkoon joka vääristelee raamatun opetusta.

      • Anonyymi

        Mun puolesta saa ainakin maata vaikka tuomiopäivään asti
        -joskos siellä mitään on muutakuin rumismultaa ja sekin ns. peseentyy pitkässä juoksussa


    • Anonyymi

      - Ei onnen maasta tilata voi pöytää -

      noin laulaen E. Niemitalo Lapualla suntynyt 1945

      • Anonyymi

        Lapsuudesta pohjaa elämälle, vapaus katsella ympärille ihmetellä
        -itsensä toteuttaminen haavein. (E. Niemitalo)

        - Lapsuuden aikaan -


    • Anonyymi

      Voi erotkaa kirkosta vai ettekö uskalla. Mitä pelkäätte. Itse oon eronnu noin 15 vuotta sitten enkä ole ko laitoksen palveluja tarvinnu.....

    • Anonyymi

      kuuluin kirkkoon vain ikuisen hautapaikan ja kirkollisen hautauksen takia koska luulin että hautapaikka on ikuinen ja lailla rauhoitettu, erosin kirkosta heti kun tuli julki että näin ei olekaan.

    • Anonyymi

      suomen kirkko on kautta historian pitänyt kansan sortajien puolta, ei olisi uskonut että tämä erottelu rikkaisiin ja tavallisiin kansalaisiin koskee hautapaikkaakin, rahallakohan kirkkovaltuuston omatunto on vaiennettu näin suuresta vääryyrestä.

      • Anonyymi

        Hyvät ystävät ja viisaat opettajat

        Hyvät ystävät
        ja viisaat opettajat
        pidä lähellä!

        Valta ja rikkaus
        haihtuvat, viisaan sanan
        tuoksu ei haihdu.


    • Anonyymi

      varmasti syntyisi maailman laajuinen sensaatio jos maailma saisi tietää että suomessa vainajatkin kaivetaan ylös ja hautapaikka myirään uurelleen kirkon ahneuren takia, sillä suomi on ainut valtio maailmassa missä hautojen tälläinen häpäisy on sallittua.

      • Anonyymi

        Voi, voi! Et tunne asioita. Ensinnäkin haudasta ei kaiveta ketään ylös. 25 vuoden varoajan päästä olet multaa, jos luita löytyy, ne kootaan ja kaivetaan haudan pohjalle. Toiseksi hautausmaiden muualla maailmassa hautausmaiden päälle rakennetaan teitä ja asuntoalueita. Toki näin on käyny Suomessakin, vaikka se on harvnaisempaa. Kolmanneksi, jos et halua tulla haudatuksi kirkkmaahan, löytyy Lapualtakin tunnukseton hautausmaa. Neljänneksi, jos haluat, voit tuhkata ruumiisi ja sopia omaisten kanssa, että sijoittavat tuhkan paikkaan, jonka uskot säilyvän koskemattomana ylösnousemukseenn saakka.


    • Anonyymi

      Tuhkaus ja pahvinen uurna. Miksi kokonainen ruppi pitää tunkea maahan vuosikymmeniksi maatumaan.

    • Anonyymi

      miksi ei laki hautarauhan rikkomisesta koske kirkkoa jos kerran tavallinen ihminen voi saara jopa 1, vuoren tuomion pelkästä hautakiven kaatamisesta (ilkka lehti 10.8.2019) ja kirkko kaivaa jopa tunnistettuja hautoja auki ja purottaa uuren arkun päälle.

      • Anonyymi

        Älä katto montun reunalta, käy kattomas sieltä pohojalta ja tuumaa sitten !


      • Anonyymi

        Sukulaisia on sukuhauras monia samas montus ja oikein tarkoituksella näin toimien.


    • Anonyymi

      miten kirkko suhtautuisi siihen jos joku kävis kusemas alttarille ja lähties tuikkaas kirkon vielä tuleen, tämä olisi aivan sama asia kuin kirkon tekemä ilkivalta jossa hävitetään ihmisen koko muistohauta.

    • Anonyymi

      kansalaisten pitäisi nostaa yhteiskanne lapuan kirkkoa vastaan, hautojen häpäisyistä ja hautarauhojen rikkomisesta, niin saataisiin varmuus siitä toimiiko kirkko laillisesti siinä että poistaa hautakiviä tunnistetuilta hauroilta, ja ottaa hautapaikan haltuunsa uurelleen käytettäväksi.

      • Anonyymi

        Koppoo kiinni tästä päevästä -- huomisessa on omat kahvasa.


    • Anonyymi

      kohta kirkkokin pääsee helpolla kun vainajat ruvetaan käyttämään ihmisravinnoksi niin kuin ruotsalainen ilmasto asiantuntija ehrotti,ei tarvitse enää samaa hautakuoppaa moneen kertaan kaivella,ja lahkolais hihhulit jokka kerskuvat tienaavansa lapsilla parenmin kuin työnteolla voivat vielä syöräkkin kersansa ja ilmasto siitä kiittää.

    • Anonyymi

      Tässä saitin älyllisessä alennustilassa en yhtään ihmettelisi, jos syylliset hautarauhan rikkomiseen löytyisivät jostain Herättäjäyhdistyksen tai Seinäjoen homopiireistä :) :)

    • Anonyymi

      No tottaperskeles tämmöistä tapahtuu jos kaivovedet on saastutettu Kososlaisten ripulipaskoilla. Pään se tuhoaa tuommonen juotava.

      • Anonyymi

        Räntäseula seudunyllä saappaan alla lotinaa, lantaviiva järvenjäällä kevät tulee ihanaa.


    • Anonyymi

      Jos yksi intää niin inttää, pitäähän sille sitten joskus vähän huulta heittä niinkuin palkinnoksi sekaan, ei tää mikään kynnyskysymys ole.

      • Anonyymi

        Kesäisen puun lehvä,
        meren kimallus,
        illan kalpea kuu.

        Vain tuon, eikä muuta!


    • Anonyymi

      kirkolta pitäisi vierä verotus oikeus kun niillä verorahoilla ei saa ahneelta kirkolta eres ikuista hautapaikkaa,ainut kohre johon kirkolta liikenee rahaa on kielteisen turvapaikka päätöksen saaneen pakolais terroristien piilotteluun, meiltä on ainakin turha riakonissojen tulla keräämään rahaa pakolaisille heitän vettä naamalle jos kehtaavat tänne vetää turpansa.

      • Anonyymi

        Henki vaeltää ns. ikuisesti mitäs hautaa se kaipaisi, kun elävä ruumiskaan sille on lyhyt hetki vain.
        KaTOS tuota-
        "Luojan ohjeet on kirjoitettu meidän sydämiimme ja ajatuksiimme, luonnon pyhiin kirjoituksiin, jotka jokainen osaa lukea itselleen - päivittäin pieniin luonnonilmiöihin, ruohoon ja puihin, kaikkeen kasvavaan, tuuleen ja ukkoseen ja sateeseen, meriin, järviin ja jokiin, vuoriin, kallioihin ja hiekkaan, auringon valtavaan voimaan, Isoäiti Kuun lumoukseen, tähtien salaisuuksiin. Kaikki nämä henkiset olennot ovat meidän oppaitamme. Myös meillä on sisimmässämme henkisiä olentoja, ja ne voivat opettaa meille jotain sydäntemme viisaudesta. Luoja on antanut meidän sydämiimme tiedon kauneudesta ja rakkaudesta, ilosta ja rauhasta, jotta ne opettaisivat meitä ja johdattaisivat meitä elämän todelliselle polulle." - Akwesasne

        Teeppäs elämästäs ees vähän hauskempaa
        - jottet vain vainaja-ruumiiden kanssa tuumaile-tuumaille


    • Anonyymi

      tässä se nährään kuinka halveksivasti kirkko suhtautuu omiin seurakuntalaisiinsa häpäistessään ja ryöstäessään ihmisten hautapaikankin rahan ahneuressaan,missään muualla maailmassa ei saa tälläistä iljettävyyttä harjoittaa ilman vankila rankaistusta.

      • Anonyymi

        "Jokaisessa meistä asuu pieni intiaani, joka rakastaa tuulta, vuoria, taivasta, aurinkoa - ja vapautta".


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe