USA uhittelee - sodanuhka Lähi-idässä

Lähi-idässä jännittynyt tilanne. Yhdysvallat käyttäytyy jälleen hyvin agressiivisesti uhkailemalla Irania.
Yhdysvaltain ansiosta Lähi-itä on jo paikoin raunioina. Pakolaismäärät kulkee kymmenissä miljoonissa. Uusi sota lisäisi sitä roimasti.
https://yle.fi/uutiset/3-10843785

38 kommenttia

1Äänestä

Vastaukset

 • USA kärsii Venezuelassa poliittista tappiota. Sen valitsema nukkepressa saa kansalta kenkää. Maan öljyn lahoittaminen USA:lle epäonnistui toistaiseksi.
  USA rahtaa Lähi-itään sotavoimaa ja -kalustoa. USA rakentaa myös Puolaan pysyvää sotatukikohtaa. Sodanuhka hiipii Eurooppaan ja lähialueille.
  Rauhanliikkeiden olisi aika herätä horroksesta.

 • http://jaga.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277599-lahtisiko-nato-iraniin

  USA:n hyökkäystä näytetään jo odotettavan. Suomeakin vaaditaan mahdollisen sodan alettua tukemaan USA:n sotaponnistuksia. Vähintään vaaditaan hiljaista myöntymistä.
  Suomi on jo sidottu Venezuelan vastaisiin toimiin EU:n kautta. EU:n sotavoima on lähes sama kuin nato.
  Ulkopoliittisesti Suomi on jälleen (viimeksi 1930 luvulla) liukkailla vesillä.

  • Jos järjissäsi olist Partacusi niin kysyisit, mitä Iran oli tekemässä mitä lennokki ei saanut nähdä?

   Se olisi se oikea kysymys tässä kohden vaan eihän komuloiset ikinä ole oikeita kysymyksiä esittäneet. Silloinkin mainitsemasi -30 luvun lopulla olisi pitänyt kysyä ihan ääneen, miksi puna-armeijan sabotöörit ampuivat ne pomminsa siellä Mainilassa ja syyttivät siitä suomalaisia?

   Tuonhan ne ovat jo itsekin myöntäneet! Onko komuloinen tyhmä kuin saapas ja kuvittelee muiden uskovan valheitaan?

   Venezuela on itse itsensä liemeen upottanut siinä ei tarvita ulkopuolisia. Vielä kun saadaan sinne demokratia uudelleen niin se lähtee paranamaan vauhdilla. Sosialismiin pyrkiminenkin kun romuttaa kaiken mistä me pidämme kuten elintasonkin.


 • Heleppo Heikki on jo moittimassa Irania.

 • USA aloitti sodan.
  Maailmanhistorian ensimmäinen kybersotahyökkäys. USA on aikaisemmin tietoliikenteen sodankäynnin avulla saastuttanut Iranin teollisuutta istuttamalla viruksia tietojärjestelmään.

  Yhdysvaltain valta-asema maailmankaupassa on murentumassa. Se tekee hätiköityjä päätöksiä, jotka saattavat johtaa suurempiin sotiin.
  Suomen tehtävä ei ole olla tukemassa sotaa. Suomen ei tule myöskään hiljaisuudella siunata naton sotatoimia.

  Kauppasaarrot ja pakotepolitiikka voivat johtaa vakaviin kriiseihin. YK:ssa tulisi ottaa miettimistauko ja tutkia natosotien tuhoja tällä vuosituhannella ja luotsata maailmaa pysyvän rauhan tielle.

 • Nyt Partacusi pitää muistaa se asia, että onhan valtiolla nimellä USA täysi oikeus puolustautua tarvittaessa vaikka käyttämällä asevoimia siten, että vihollinen eli terroristit tottelevat siis todella tottelevat.

  Mitä Te Arvoisa Partacusi ajattelette, kun nyt Te haluatte käyttäytyä siten kuin nyt toimivat Teräsmiehet ja Leninistit? Oletteko Te Partacusi sellainen, joka nyt myös kannattaa aseellista vallankumousta siis vanhaanTeräsmiesmalliin?

  Olisiko nyt Arvoisa Partacusi syytä muistaa se asia, että niin sanottu aseellinen vallankumous ei ole tuonut yhdellekään kansakunnalle sellaista asiaa kuin PARATIISI, vai onko?

  Toivoisin nyt sitä asiaa, etta Tekin Arvoisa Partacusi tekisitte itsellenne selväksi ensinnäkin sen asia, että mitä on jäänyt jäljelleTeidän Arvoisat Teräsmiehet ja Leninistit Teidän Tulisesti Ylistämästä NEUVOSTOLIITTO rs:stä ja tämän niin sanotuista Paratiisikehitelmistä. Niin ja MIKSI nyt pitää Arvoisa Partacusi ylistää tulisesti Uskontokiihkoilijoiden niin sanottuja maanpäällisiä PARATIISIT-ryppäitä?

  Eikö nyt Teille Arvoisa Partacusi riitä YKSI niin sanottu PARATIISI eli NEUVOSTOSOSIALISMI ja pitääkö vielä kehitellä Uskontopohjalle jotain taivaallista Arvoisa Partacusi?

 • Venäjä haluaa sodan USA ja Iranin välille.

  Venäjä on järjestänyt tankkeri iskut.

 • USA tunnusti pahat aikeensa. On valmistellut salassa viikkoja kyberhyökkäystä. IS "Kaksi lähteistä kertoo, että kyberiskuja suunniteltiin ainakin viikkojen ajan ja puolustusministeriö esitti niiden toteuttamista Omaninlahden tankkeri-iskujen jälkeen. Yhdysvallat on syyttänyt iskuista Irania." Joten ei ihme, että jokin syy hyökkäykseen piti saada ja Omaninlahden "Mainilan laukaukset" lavastettiin Pentagonin toimesta. Trumpilta pudotettiin huippumoderni kone ja siihen päättyi aseellinen hyökkäysinto. Ei mene USAlla nyt oikein putkeen tämäkään sodanvalmistelu.

  • Trump osoittautunut päättämättömäksi presidentiksi. Uhoaa ja sitten lähettelee rakkauskirjeitä Kimille ja Putinille. Kun pitäisi tehdä jotain, on täysi vellihousu.


 • Uusin rakkauden tunnustus Iranille.  IS "Kun he suostuvat siihen, heidän maastaan tulee rikas. Heistä tulee onnellisia ja minusta heidän paras ystävänsä, Trump maalaili." Voi sitä onnetonta, jolla ei ole muita kavereita kun Trump ja hän olisi vilä kaikkein paras.

 • MESTARILLE.
  Mitä yhteistä USA:n sotauhittelulla tänään ja entisellä Neuvostoliitolla on?
  Veikkaan ettei yhtään mitään.
  Onko Iran valmistellut hyökkäystä Yhdysvaltojen kimppuun?
  Luulen, ettei ole. Oletuskin on järjetön. Millä lihaksilla?

  Miten USA voi puolustautua terroristeja vastaan, kun islamilainen terrorismi on pääosin USA:n luomus? USA tuki viimeksi Syyriassa hallinnon vastaisia terroristeja ja hävisi. USA toivoi Syyriaan samanlaista kuin saivat aikaan Libyassa, jossa sen juoksupojat EU:n natomaina hoitivat pommitukset ja maa on ollut siitä lähtien kaaoksessa. Afrikan korkein elintaso tuli nujerrettua. Se on natomaiden saavutus Libyassa. Kokoomuksen Stubb suorastaan itki, kun Suomea ei pyydetty pommituksiin.

  USA suunnitteli invaasiota Venezuelaan vapunpäivänä, jolloin nukkepressa Guaido olisi järjestänyt vallankaappauksen. Mielenosoittajat loistivat poissaolollaan ja hanke meni myttyyn.

  Jotain lohtua Suomen porvari saa, koska Puola suostuu ottamaan maaperälleen USA:n pysyvän sotilastukikohdan. Pitääkö Suomen seurata perässä?
  Luulen ettei missään nimessä. Suur-Suomi on mennyttä kalua. Tilaa väestölle on näinkin. Meistä eli Rinteen hallituksesta riippuu, jatkuuko rauhanomainen tavaranvaihto kapitalistisen Venäjän kanssa.
  Luulen, että hallituksen kannattaisi toimia natosta piittaamatta hyvien suhteiden ulkopolitiikan kera Venäjän suhteen.
  Rinteen hallitus voisi irtisanoutua Venezuelan vastaisista toimista, Hallitus voisi jopa lähettää maalle humanitääristä apua.
  Kuuba tarvitsee myös apua. USA löi sille pakotteita, koska Kuuba on suhteissa Venezuelan kanssa, Yhdysvaltalaisten matkustamista Kuubaan rajoitettiin. Siis USA estää vapaata matkustamista maailmalla kansalaisiltaan.

  • Nyt se yhteys, joka on ollut, on ja tulee olemaan NL:n ja tämän päivän USA rs:n välillä, on tasan tarkkaan se asia, että molemmat sekä NL että USA rs uskoivat olevansa sellaisia maailman napoja, jotka voivat tehdä täällä TELLUS-planeetalla ihan mitä tahansa tahtovatkaan. Me voimme kai nyt todeta jotain sellaista, että heräämisen hetki on aina ongelma sekä hyvässä että pahassa. Onhan nyt Arvoisa Partacusi syytä todeta se asia, että kyllä NL rs:llä oli käynnissä todella monta sotilasoperaatiota joko asianomaisen maan luvalla tai pahemmassa tapauksessa täysin luvatta. Voisitteko Te Arvoisa Partacusi kertoa meille KOMUT ja SOSSUT rs:lle jotain siitä asiasta, että miten Me saisimme sellaiset valtiot, jotka julistavat toimivansa sosialististen ja kommunististen periaatteiden mukaan, niin toimivaan edes osittain nyt myös käytännössä Kommunismi- ja Sosialismiaate rs:n mukaan ja keinoin, ei siis Äärimmäisen Oikeiston toimintatapojen ja periaatteiden mukaan.


 • https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kyberturvallisuuden-professori-kiristyneesta-tilanteesta-iran-kostaa-usa-lle-tavalla-tai-toisella-myos-suomen-on-syyta-varautua/7458120#gs.kz6rap
  Valtiot tavoittelevat kyberhyökkäyksillä samanlaisia tavoitteita kuin perinteisillä sotilaallisilla iskuilla. Siksi Yhdysvallat jätti pommikoneet maahan ja iski Iraniin tietoverkkojen välityksellä.
  - USA suunnitteli uutta sodankäyntiä viikkokausia ennen sabotaasia norjalaisen tankkeria kohtaan. USA teki provokaation ja luottaa natohännystelijöiden tukeen.

  Kyberhyökkäykset voivat ulottua Suomeen Limnéllin mukaan kyberhyökkäysten vaikutus voi ulottua Suomeen asti. Yhtenä seurauksena ovat maiden välisten suhteiden jännittyminen tilanteessa, jossa kansainvälinen tunnelma on muutenkin kiristynyt.
  - Niinpä niin. Istutaanko kädet ristissä ja rukoillaan iskujen osuvan muualle vai.....?

 • USA voi aloittaa sodan maailmaa vastaan tietokoneilla ja oikeillla pommeilla. Katsotaan vain niin EU tekee Iranista syyllisen ja Suomi on jälleen sodan osapuoli.
  Eiköhän natotrollien olisi aika herätä!
  Mikä on oikeaa isänmaallisuutta? Se on sanoutua irti naton sotapuuhista.

  • Kuulostaa aivan erään dementoituneen entisen ulkoministerin puheelta.


 • Eikö olekkin kumma että muslimit huutavat koko ajan "vääräuskoiset tuhottava"... Huutaneet jo vuosituhansia... Ja kuitenkin häviävät kaikki sotansa mitä ovat aloittaneet ! Luulis että olisivat oppineet jo elämään sovussa naapureiden ja muiden uskovaisten kanssa.

 • Miksi virkamiehet suunnittelevat sotia kun tavalliset duunarit haluavat vain tehdä töitä ja elää.....

  Eiks toi proffakin ole vain virkamies ja mielipiteet sen mukaisia... ja vastapuolen virkamies suunnittelee samoja asioita... VOI PERKELE !!!!!!!!!!!!!!

  Virkamiehethän ne päätti hyökätä suomeen ennen 2.maailmansotaa (ns mainilan laukaukset) ja virkamiehet päättivät vastapuolella puolustaa maata...

  DUUNARIT HALUSIVAT MUUNLAISIA ASIOITA, niinkuin esim. K-Kaupan Väiskikin jutuistakin tiedämme!

 • Tärkeintä on kuitenkin muistaa että USA on aina ollut hyvyyden puolella ja kaikissa toimissaan edistänyt vain rauhaa ja oikeudenmukaisuutta - senhän todistavat jo lukemattomat Hollywood -elokuvat. Lisäksi: USAn sydän huokuu pelkkää rakkautta kaikkia maailman kansoja (ja heidän luonnonvarojaan) kohtaan.

 • MESTARILLE
  Ensinnäkin tie sosialismiin ei tapahdu mutkattomasti. Luuleeko joku, että kun parisataa mielenosoittajaa kävelee pääkaupungin kadulla, niin ihmiset muuttuvat tekemään välittömästi toisille niin kuin toivovat itselleen tekevän. Missä maailman kolkassa kapitalistinen tuotantotapa tuli valtaan auvoisesti soutuveneissä laulellen? Millaiset sodat kapitalismia saattelivat ja entä kasvavan työväneluokan asema.

  Vuosi 1991-1992 on merkittävä. Sen jälkeen natokapitalismilla ei ollut vastavoimaa. Mitä mieltä olet, seurasiko ajankohdan jälkeen sotien selvä nousukausi vai ei?
  Mielestäni historia kertoo, että nousi vaikka kapitalismi olisi voinut taloudellisesti mennä eteenpäin ilman sotia ja osoittaa elinvoimansa. Miksi näin ei käynyt?

  • Pitääkö nyt Kommunistien ja Sosialistien toimia täsmälleen samalla tavalla voittaaksen taistelun kuin nyt tekevät todellakin Äärimmäisen Oikeiston Tukijat ja Kannattajat? Olisikohan nyt HYVÄ todellakin tyytyä PARATIISIPUUHASTELU rs:n sijasta rakentamaan vain ja ainoastaan sellaista ympäristöä ja asiaa kuin HUOLTOTURVARAHASTOT sekä vielä SOSIAALIPOLITIIKKA rs:ää? Miksi nyt todella STALINISMUS ET LENINISMUS eli NATSIKOMUT ja NATSISOSSUT harrastavat POLITIIKKAKUVIO rs:ssä vain ja ainoastaan PARATIISIKEHITELMÄT rs:ää? On kai nyt Teille Teräsmiehet ja Leninistit käynyt jo tähän päivään mennessä selväksi se asia, että mitä todella on jäljellä Teidän Arvoisat Teräsmiehet ja Leninistit käymästänne PARATIISIPUUHASTELUT kuten esimerksi NEUVOSTOSOSIALISMI rs:stä.


  • "Ensinnäkin tie sosialismiin ei tapahdu mutkattomasti"

   Ei tapahdu mutkattomasti, ja kun tarkastelemme historiaa, huomaamme ettei se tapahdu edes monien mutkien kautta.

   Neuvostoliitto niminen kommunismidiktatuuri yritteli sitä sorttia reilut 70 vuotta, ja kuinkas kävikään?
   Konkurssiin meni koko kyhäelmä, kuten tiedämme.

   Jotkut väittävät kommunismin onnistuneen Kiinassa, mutta se joka sellaista esittää, ei tiedä maan taloudesta tuon taivaallista.
   Kiinassa on yksipuoluediktatuurin ylläpitämä valtiokapitalismin ja globaalin kapitalismin risteytys, jolla ei ole mitään tekemistä sosialismin teorioiden kanssa.

   Historian Syövereistä


 • https://yle.fi/uutiset/3-10845043
  Ulkoministeri Pekka Haavisto Yhdysvaltojen ja Iranin välisestä kovistelusta: Sodan riski on todellinen – Suomi viestinyt malttia Iranille.

  Linkin haastattelussa ulkoministeri Haavisto kertoo kaikenlaista yleistä hyvää neuvotteluista ja mahdollisesta Suomen välittäjäroolista.
  Totuus tulee esiin; Hallitus on viestinyt Iranille malttia. Siis Iranille vaikka USA yrittää provosoida sotaa kaikilla konsteilla. Vahingossakaan Haavisto ei vaadi malttia USA:lle.

  Yhdysvallat käyttäytyy agressiivisesti ja uhkailee sodalla tiettyihin tuloksiin. USA purki sopimuksen Iranin ydinvoiman kehittämisestä.

  Luultavasti edellä persuanonyymit tukevat hyökkäystä Iraniin sen vääräauskoisuuden perusteella. Halla-ahon ulkopolitiikka persupuolueessa linjaa uskonvihan avulla oikeutusta kaikenlaiseen islam-uskoisten valtioiden elämän vaikeuttamiseen. Tässä aiheessa Suomen luterilaiselle kirkolle voi nostaa hattua, koska se tukee kaikenlaisia hädässä olevia ulkomaalaisia.

 • http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277615-suomi-mukana-kyberhyokkayksessa-iraniin
  Herääkin kysymys, että antoiko Suomi jotain erityisosaamista Yhdysvalloille kun se hyökkäsi Iraniin ja pyrki lamauttamaan se puolustuksen? Suomen presidentti Niinistö on kertonut Trumbille, joku vuosi sitten Suomen omaavansa tietotaitoa kybersodan torjunnassa ja miksi ei myöskin hyökkäyksessä.

  Ulkoministeri Haaviston lausuma IRANILLE maltista asettuu kylläkin tueksi USA:lle.
  USA:n hyökkäys Iraniin olisi hyökkäys myös Venäjälle. Venäjällä ja Iranilla on pitkäaikainen diplomaattinen ja kaupallinen yhteistyö.
  Suomen hallitus ei saa toimia siten kuin aikaisemmissa natomaiden sodissa Lähi-idässä tukien hiljaisuudella sotia.
  Voidaan kysyä niinkin, joko Suomi niin natottunut, ettei sillä ole varaa asettua rauhan puolelle.

 • Miksi pitää ja täytyy Teidän Arvoisa Partacusi mielestänne kannattaa työväenluokan edun nimessä sellaisia asioita kuin Sosialistinen ja Kommunistinen Yhteiskunta ja Valtiotalous, kun nyt käytännössä Sosialistinen ja Kommunistinen Yhteiskunta rs on perustaltaan ihan samanlainen kuin vastaavat Porvarilliset Yhteiskunnat ja Valtiot?

  Niin ja nyt ainakin erään Kulkurin ja Katunarrin mielestä on parasta yrittää kehittää eri yhteisöissä Sosiaalipoliitista Vakuutusturvaa ainakin vähän aikaisempaa kattavammaksi ja paremmaksi. Meidän pitää nyt muistaa ainakin se asia, että Tämän Ajan ja Nykyhetken TELLUS-planeetan kansantalous ei ole sellainen kuin KLASSIKKOMALLI ja vielä erikoisesti tämän mallin oletukset edellyttävät, joten erittäin suurella todennäköisyydella TELLUS-planeetan eri valtioissa tulee olemaan yhteiskunnallisia ja taloudellisia ongelmia, joten olisi nyt hyvä muistaa tämä ja yrittää kehittää HUOLTOTURVAJÄRJESTELMÄT mahdollisimman hyviksi mieluimmin ennen kovien ja karujen ongelmien tuloa kuin vasta ongelmien tullessa kehiin oikein voimalla.

  Nyt KLASSIKKOMALLI rs:n oletukset ovat seuraavat: Vallitsee IDENTTISYYSOLETUS C:n ja Q:n suhteen, Vallitsee Täydellinen INFORMAATIO, Alalle ja sieltä pois pääsee täysin kitkatta, Yritykset ovat pieniä kuin PISARA meressä, joten Ne siis YRITYKSET ottavat markkinahinnat annettuina, Vallitsee TÄYSTYÖLLISYYSTASAPAINO, joten KAIKKI, jotka haluavat tehdä työtä niin saavat sitä siis Työtä.
  Nyt kysyisin sitä asiaa myös todella tasan tarkkaan, että onko nyt KLASSIKKOMALLI rs:n yksikään OLETUS sellainen, joka realistisesti kuvaa elinkeinoelämän toimintaa.

  Meidän pitää vielä muistaa se asia, että tämän hetken VALTAVIRTA on Odotuksilla Täydennetty KLASSIKKOMALLI. Me voimme nyt sanoa ja jopa tedata jotain sellaista, että KLASSIKKOMALLI rs:ssä ehkä jotenkin nyt kestää LOGIIKKAKUVIO, kun taas REALISMIASIA särkyy jo heti kättelyssä. Kun nyt sitten otamme kuvioihin mukaan ODOTUKSET, niin meidän on ilmeisesti todettava se asia, että nyt tällöin ei kestä enää edes LOGIKKAKUVIO.

  Me voimme nyt todeta jotain sellaista, että tämän hetken TELLUS-planeetassa Talouspoliittinen VALTAVIRTA on tämä niin sanottu Odotuksilla Täydennetty KLASSIKKOMALLI eli MONETARISMUS. Niin ja nyt Me KOMUT ja SOSSUT haluamme kysyä jotain sellaista, että mitä järkeä ja todella mitä hyötyä voisi olla sellaisesta TALOUSPOLITIIKKA rs:stä, joka nyt todella perustuu Äärimmäisen Epärealistiseen TALOUSTIEDEMALLI rs:ään. Onkohan nyt tilanteemme se asia, että TALOUSTIEDEMALLI rs:n kohdalla ei ole vaihtoehtoja, joten on pakko tyytyä siihen ainoaan TEORIAT, MALLIT ja KAAVAT rs:ään, jotka ovat käytettävissä?
  PS Mitä nyt esimerkiksi Pastori ExTyökkäri ja Vastaavat haluavat vastata erään Kulkurin ja Katunarrin uteluihin?

 • Noin äkkiä tulee mieleen Lähi-Idän uhittelusta tankkerien kimppuun ohjuksin tai miinoin hyökkäily sekä tiedustelulennokin alas ampuminen kansainvälisen vesialueen yllä.

  Yenkitköhän ne noita tankkereita siellä kaukana poksauttelee ja ihan piruuttaan oman lennokkinsakin?

  Eiköhän siinä ole muut tahot kaivamassa verta nokastaan. Onhan niiden jotain tehtävä jottei maailma rauhoitu ja pääsevät pitämään Allahiaan esillä kotomaissaan. Hän kun varjelee heitä kaikkia länsimaiden pahuudelta ja vääriltä opeilta, jotka kohta kaikki tuhotaan ja tuodaan se ainoa oikea usko koko tälle planeetalle.

  Rauhahan olisi aivan liian tylsistyttävä ja uskonnon vastainen mielentila mutta kunnon rähinä antaa aina sen lähetyssaarnaus mahdollisuuden, jolla sitä oikeaa sanomaa levitetään.

  • Persu igen - persu taas:
   "Yenkitköhän ne noita tankkereita siellä kaukana poksauttelee ...."

   Kyllä. Osuitte oikeaan. Iranin lihaksilla ei pullistella mitään. Miksi Iran ampuisi norjalaista tankkeria?
   Jenkeille se sopii; mitä vain jotta pääsee päsmäröimään.
   Jenkkiarmeijassa kristilliset papit paasaavat vääräuskoisten teilaamisesta kun niiden tulisi saarnata rauhan puolesta.

   Suomen media.
   Se edustaa täydellistä kysymyksenasettelua siitä, miten Iran saataisiin kuriin. Kansalaisten huomio kiinnittyy 180 astetta todellisuuden toiselle puolelle.

   USA sanoi irti uraanin rikastamisen sopimuksen. Iranille tuli vapaat kädet. Iranissa uraanin rikastaminen joutui kansainvälisen valvonnan ulkopuolelle USA:n toilauksen johdosta. Se saattaakin rakentaa ydinohjuksia. Mihin asentoon nenä sitten laitetaan.
   ps. Uraanin rikastaminen ei ole kansainvälisten sopimusten vastaista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Persu igen - persu taas:
   "Yenkitköhän ne noita tankkereita siellä kaukana poksauttelee ...."

   Kyllä. Osuitte oikeaan. Iranin lihaksilla ei pullistella mitään. Miksi Iran ampuisi norjalaista tankkeria?
   Jenkeille se sopii; mitä vain jotta pääsee päsmäröimään.
   Jenkkiarmeijassa kristilliset papit paasaavat vääräuskoisten teilaamisesta kun niiden tulisi saarnata rauhan puolesta.

   Suomen media.
   Se edustaa täydellistä kysymyksenasettelua siitä, miten Iran saataisiin kuriin. Kansalaisten huomio kiinnittyy 180 astetta todellisuuden toiselle puolelle.

   USA sanoi irti uraanin rikastamisen sopimuksen. Iranille tuli vapaat kädet. Iranissa uraanin rikastaminen joutui kansainvälisen valvonnan ulkopuolelle USA:n toilauksen johdosta. Se saattaakin rakentaa ydinohjuksia. Mihin asentoon nenä sitten laitetaan.
   ps. Uraanin rikastaminen ei ole kansainvälisten sopimusten vastaista.

   Taidat olla persuyliherkkyyttä poteva komuloinen!

   Ei tässä nyt ole persuja vaikka niitä muutoin on lähes 100 yhtä komuloista kohden. Muita, siis meitä oikeita suomalaisia, on vielä enemmän kuin teitä kahta yhteensä!

   Sinunkin, vaikka se vaikeaa komuloiselle lieneekin, kannattaa pysyä reaalimaailmassa. Maailma ei jakaannu kahtia väestöltään, persuihin ja komuloisiin vaan siinä on varmuudella muitakin välissä.

   Iran ei päässyt eroon sopimuksesta koska siinä on muitakin sen lisäksi kuin USA, EU:kin on sen allekirjoittajia.

   Uraanin rikastushan ei ole ongelma vaan se mihin sitä käytetään.

   Näköjään komuloistuminen saa pään sekaisin ja toimimattomaan tilaan ja sinä olet siitä toimiva esimerkki!


  • Extyökkäri kirjoitti:

   Taidat olla persuyliherkkyyttä poteva komuloinen!

   Ei tässä nyt ole persuja vaikka niitä muutoin on lähes 100 yhtä komuloista kohden. Muita, siis meitä oikeita suomalaisia, on vielä enemmän kuin teitä kahta yhteensä!

   Sinunkin, vaikka se vaikeaa komuloiselle lieneekin, kannattaa pysyä reaalimaailmassa. Maailma ei jakaannu kahtia väestöltään, persuihin ja komuloisiin vaan siinä on varmuudella muitakin välissä.

   Iran ei päässyt eroon sopimuksesta koska siinä on muitakin sen lisäksi kuin USA, EU:kin on sen allekirjoittajia.

   Uraanin rikastushan ei ole ongelma vaan se mihin sitä käytetään.

   Näköjään komuloistuminen saa pään sekaisin ja toimimattomaan tilaan ja sinä olet siitä toimiva esimerkki!

   Taidatte olla natsiherkkyyttä poteva kansallissosialisti asevelityyliin.
   Eihän kansallissosialistiloisia ole kuin yksi 100 000 kohti. Siis meitä oikeita suomalaisia on rutkasti enemmän. Persuismikin on aaltonsa kohokohdassa. Persuismi ei saa toivomaansa uskonsotaa.
   Yhdysvallat on jo kättelyssä hävinnyt aikoamansa sodan Irania vastaan. Maailma ei salli sitä vaikka persuloiset odottavat vesi kielellä palon alkamista. Lähi-idän tuhoaminen riittää.
   Näköjään persuloistuminen saa pään toimimattomaan tilaan vaikka ei siellä kopassa paljon ole.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Taidatte olla natsiherkkyyttä poteva kansallissosialisti asevelityyliin.
   Eihän kansallissosialistiloisia ole kuin yksi 100 000 kohti. Siis meitä oikeita suomalaisia on rutkasti enemmän. Persuismikin on aaltonsa kohokohdassa. Persuismi ei saa toivomaansa uskonsotaa.
   Yhdysvallat on jo kättelyssä hävinnyt aikoamansa sodan Irania vastaan. Maailma ei salli sitä vaikka persuloiset odottavat vesi kielellä palon alkamista. Lähi-idän tuhoaminen riittää.
   Näköjään persuloistuminen saa pään toimimattomaan tilaan vaikka ei siellä kopassa paljon ole.

   On se hirvittävää kun komuloisuus sekoittaa pään noin tyystin. Kun persu ei kelvannut niin lähdet syyttelemään rinnakkais uskontosi kannattajaksi! Onhan se ihan sama onko puna natsi voi joku muu natsi kun kerran natsi on. Tehjän teitte avion 1939 Molo - Rippe sopimuksen muodossa. Ei se mitään merkitse, että teillä oli pieni perheriita sillä sitähän on veljesten ja serkusten kasjken useastikin. Sama aate ja samat tavoitteen kuten maailman herruus, se teitä sitoo yhteen.

   Voin siis kertoa, natsi veikkaus oli väärä veikkaus!

   Kun veikkaat kohdallani, vapaa suomalainen demokraatti joka kusee noiden diktatuurin pyrkivien päälle, niin veikkaat oikein kohdallani!


 • https://yle.fi/uutiset/3-10846982
  USAN lähettiläs natottaa Suomea.
  Ei liene sattuma että juuri näinä aikoina vedotaan Suomen natokannattajiin. Oletuksena lienee, ettei Rinteen hallitus ryhdy mihinkään USA:n vastaisiin toimiin Lähi-idässä. Ei edes sanoissa.

 • Kenen taloudellinen etu olisi sota Iranin ja USA:n välillä? No Venäjähän siitä tietenkin hyötyisi eli saataisiin öljyn hinta nousemaan ja entisen supervallan talouskatastrofia hieman lievitettyä.

  Seuraa rahan jälkiä niin löydät syyt konflikteihin.

 • https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006152084.html
  Yhdysvalloille jää käytännössä vain yksi vaihtoehto voittaa Iran, jonka se menetti aikoinaan islamilaisen kumouksen avulla ja nöyryytti sitä vahvasti.
  Se on pakotepolitiikan jatkaminen ja Iranin kurjistaminen toiveella sisäisestä kapinasta.
  Pakotepolitiikkakin alkaa kulkea tiensä päähän. Niitä on jaeltu riistiin rastiin maailmalla.
  USA:n toimet kärjistivät maailmantilannetta monta piirua. Vastaus voi olla vain maailman kansojen nousu sodan uhkaa vastaan. Tarvittaessa työväenvallankumoukset apuun. Näin ei kuitenkaan voi enää jatkua.

 • Ydinase Iranin kaltaisella kiihkomuslimien hallitsemalla valtiolla on kerrassaan kestämätön vaihtoehto, mutta suomalaisille kommunismidiktatuurin kannattajille tuollainen tosiseikka näyttää valitettavasti olevan Yhdysvallat-vihassaan kerrassaan vaikea sisäistää.

  Historian Syövereistä

 • Ydinase on jo "kiihkomuslimeilla" Pakistanissa.
  Kiihkokristillisellä USA:lla on ydinase.
  Iranin kohdalla ei ole kysymys ydinaseista. Maa valmistaa rikastettua uraania ydinvoimalaitoksiin. Siitä on pitkä askele aseuraanin kehittämiseen.

  Kaksi linjaa.
  Perussuomalaiset nuolevat kuolaimiaan vääräuskoisen valtion pommittamisen puolesta.
  SKP toimii yleismaailmallisen aseistariisunnan puolesta.
  SKP toimii materialistisen filosofian mukaisesti sekulaarin valtion puolesta, jossa mikään uskonto ei ole valtiollinen tekijä.
  Roistovaltio tässä tapauksessa on Yhdysvallat.
  Trump keskeytti sodankäynnin luultavasti Kiinan ja Venäjän painostuksesta. Tämä ilmiö nähtiin jo Venezuelassa vapaunpäivänä.

  Oma mielipide. Lähi-itää on tuhottu riittävästi. Haluaako Perussuomalaiset lähteä rahoittamaan jälleenrakennusta vai ottamaan sotapakolaisia maahmme. Niitä tulisi Iranin pommitusten jälkeen miljoonia.

 • https://yle.fi/uutiset/3-10847336
  Yhdysvalloilla on avoimen sodan lisäksi toinen edellistä katalampi ase. Se pyrkii nälkiinnyttämään oletettuja vihollisiaan ja odottaa sitä tukevaa kansannousua.
  Jos näin on, niin metsään menee. Lähi-idässä taktiikka ei ole purrut mutta on synnyttänyt valtaisat tuhot. Kuuba ja Venezuela ovat samassa nälkiinnyttämisen tilassa.

 • Suomalaisten kommunistien tuki kiihko-ortodoksiselle Venäjälle, sen massiivisestä ydinase-arsenaalista riippumatta, ja kiihkomuslimistien Iranille, huomioimatta sitä, että Iranin ydinase tarkoittaisi varustelukierrettä ja varmuudella ainakin Saudi-Arabian liittymistä samaan kerhoon.

  Ottakaa pää pois kannikasta kommunistit, ja ryhtykää ajattelemaan, kriittisesti, sillä nythän te olette kaikensortin diktaattorien ja yksinvaltiaden näkyvimpiä juoksupoikia, liittyneinä samaan kategoriaan Euroopan äärioikeiston kanssa, johon muuten suomalaiset persutkin kuuluvat.

  https://www.verkkouutiset.fi/putin-on-aarioikeiston-ja-aarivasemmiston-ystava-34531/

 • "– Aina parlamentin äänestäessä Ukrainan tai Venäjän kysymyksistä, äärioikeisto ja parlamentin vasemmisto äänestävät Putinin politiikan puolesta. Tämä nähtiin taas muutama viikko sitten, kun vasemmiston Merja Kyllönen vastusti äärioikeiston Marine Le Penin kanssa samassa rintamassa mahdollisuutta laajentaa Venäjän pakotteita jos tarpeen, Virkkunen toteaa."

  Kommunistit eivät tue Putinin oligarkkikapitalismia tai kiihkoislamistisia liikkeitä. Kokoomuksen Virkkunen, asiallinen aikaisemmin, on siirtynyt taitavan valheellisuuden linjalle.

  Kommunistit eivät haittapersujen ja Kokoomuksen lailla tue natomaiden aseellisia toimia, jotka ovat tuottaneet hirvittäviä kärsimyksiä 20 vuoden aikana.
  Virkkunen valheellisesti yrittää saattaa hyväksyttäväksi jälkikäteen natomaiden tuhoisat sodat tai sodalla uhittelut.

  Suhde Venäjään.
  Perussuomalaiset tukevat poliittisesti venäläistä oligarkismia, koska se on puoleen ihannevaltio.
  Suomalaiset kommunistit eivät tue vihamielistä ulkopolitiikkaa Venäjän suhteen. Asiassa natomaiden kelkkaan meneminen on tukea Venäjän kuristamiselle. Kyllä venäläiset aikanaan heittävät oligarkit pihalle.
  Kommunistit eivät mene periaatteettomaan Venäjän parjaukseen haittapersujen tapaan sen takia, että Venäjän kanssa on elettävä ja Suomen teollisuudelle Venäjä on mahdollisuus. Paljon on menetty ns. ryssänvihan takia. Saksan, Ranskan ja Englannin kapitalistipiirit ovat vieneet sen kaupan mistä Suomen porvari on kieltäytynyt.

  Virkkunen virittelee kampanjaa natoon liittymisestä ja esiintyy törkeästi reaaliset seikat sivuuttaen. Lähtikö hänen ajatuksensa AKS:n perinnekerhosta? Niin samanlainen hänen ulostulonsa on.

 • USA pyytää natomailta tukea toimilleen Irania vastaan.

  Ranska on vedonnut Yhdysvaltoihin, ettei se sekoittaisi Omaninlahden sotilasoperaatioihin mukaan sotilasliitto Natoa, kertovat diplomaattilähteet Reutersille.
  https://yle.fi/uutiset/3-10851611

  USA luultavasti ei saa natoa mukaan sotaan. Muut natomaat eivät kuitenkaan lähde tuomitsemaan Yhdysvaltoja seikkailupolitiikasta, joka mahdollistaa ydinasesopimusten raukeamisen laajemminkin.
  Tässä on naton juju - Jäsenmaat tukevat tai ovat hiljaisesti vaiti jonkun jäsenmaan sotatoimista. Suomi ei-jäsenmaana yhtyi kuitenkin Venezuelan vastaiseen liittoumaan EU:n tukena.
  Suomen natottuminen etenee. Se tuo ulkopoliittista epävakautta isänmaalle.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.