Ovatko sivarit pahempia maanpettureita kuin . . .

Anonyymi

. . . ne jotka hankkivat vapautuksen lääkärintodistuksella? Entä ne, jotka lähtevät ulkomaille armeijaa karkuun?

Joskus nimittäin saa keskustelusta sen käsityksen, että sivari on pahempi kuin totaali-kieltäytyjä, vaikka laki sallii vakaumukselliset syyt aseistakieltäytymiseen.

Ja muuten, onko ainoa hyväksyttävä syy sivariin pääsemiseen se, ettei katso voivansa tappaa ihmistä, vai hyväksytäänkö sekin, ettei sopeudu armeijan kuriin ja järjestykseen? Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös aseettomana, keitä varten se sitten on olemassa.

Eihän rauhan aikana kuitenkaan joudu tappamaan, ja sivarithan on vapautettu vain rauhan ajan palveluksesta.

26

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Armeijaan ei kukaan mene tappamaan ihmisiä, päinvastoin sinne mennään siksi ettei koskaan tarvitsisi tappaa ketään.

      Maailmassa ei ole niin tasa-arvoista paikkaa kuin armeija, kaikki ovat samassa rivissä niin rikkaat kuin köyhat, opiskelleet ja kouluja käymättömät, fiksut ja velttoilijat. Kaikki opettelevet samat perusasiat kuten ryhmässä työskentelyn, toisista huolehtimisen, materiaalin huoltamisen, ruuanlaiton, hiihtämisen/polkupyöräilyn, uimisen, suunnistamisen, ensiavun antamisen, aikataulujen, sääntöjen ja ohjeiden noudattamisen, kriisiaikojen toimintaa, historiatietoutta kuinka ollaan sotiin jouduttu ja lopussa jos kaikki valtakunnan päättäjätasolla on mennyt pieleen niin aseellista oman maan puolustamista hyökkääjää vastaan.

      Ne, jotka eivät halua tätä maailman parhaaksikin sanottua maata ja sen yhteiskuntarakennetta puolustaa ovat tosiaan maanpettureita loiseläjiä. Jokainen sivari jättää aukon yhtenäisen kansakunnan rivistöön ja heikentää sitä osaltaan. Sotilaallinen tyhjiö on paras tae houkutella jokin toinen taho hyödyntämään tilannetta ja täyttämään tuo tyhjiö omilla rakenteillaan. Paras tae rauhalle on siis pitää kiinni omista uskottavista puolustusvoimista, koko kansan yhteisestä asiasta.

      • Anonyymi

        Mikä ongelma sinulla on, kun siinä räyhäät? Missä muussa länsimaassa on asevevollisuus?
        Kumma juttu, kun aina pitäisi valmistautua sotaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ongelma sinulla on, kun siinä räyhäät? Missä muussa länsimaassa on asevevollisuus?
        Kumma juttu, kun aina pitäisi valmistautua sotaan!

        Valmistaudutaan sitä tulipaloihin, työttömyyteen, sähkökatkoksiin, ruuantuotannon ongelmiin, pesukoneen hajoamiseen, lumimyrskyihin, tarttuviin tauteihin, kahvin loppumiseen, maahanmuuttoaaltoihin, häihin... Kaikki sujuu kun on etukäteen varauduttu, toista se on jos sotaan ei valmistauduta, silloin se tulee varmasti ja itsenäisyys menetetään. Mites se takaisin saataisiin?

        Taidat olla niitä joka paikan valittajia joilta tulee housuihin kun armeijassa setä huutaa.


    • Anonyymi

      "Ja muuten, onko ainoa hyväksyttävä syy sivariin pääsemiseen se, ettei katso voivansa tappaa ihmistä, vai hyväksytäänkö sekin, ettei sopeudu armeijan kuriin ja järjestykseen?"

      Ei tuommoisia syitä kaiketi ole olemassakaan, ei ainakaan siinä hakemuksessa.

      • Anonyymi

        Mutta ketä varten sitten siviilipalvelus on yleensä keksitty, eikö saman tien voisi kaikki omantunnon arat määrätä aseettomaan varusmiespalvelukseen?


    • Anonyymi

      "Ne, jotka eivät halua tätä maailman parhaaksikin sanottua maata ja sen yhteiskuntarakennetta puolustaa ovat tosiaan maanpettureita loiseläjiä."

      Yhteiskuntarakennetta??! Siis sitä, että mitä älyttömämpiä ahdasmielisyyksiä ulostuovat puoluetta riitelee keskenään ja hallitsevat maata älyttömyyksillä, jotka ei "maailman parhautta" ole edes "joosen mielikuvissa" ...

      Eli ihmisyyttä, ja sen puolustamista olen valmis puolustamaan, mutta en todellakaan sitä ahdasmielistä älyttömyyttä, johon tämän maan valtiojärjestelmä on jo vuosikymmeniä kulkenut ... Mutta enemmistö toki uskoo (valitettavasi) sitä enemmän mielipiteisiin, mitä ehdottomampia ne ovat ... Mutta mitä ehdottomampia on mielipiteet, niin sitä vaikeammin ne on sovitettavissa ja sitä ehdottomamaksi ne niihin uskovat tekee, ja sitä vähemmän vaihtoehtoja yksilöllä lopulta on ... JA sitä enemmän se lisää puoluekismoja ja yksilöihin järjettömästi monesti kohdistuvaa byrokratiaan ... eli muun muassa siksi ... mutta jos tähän maahan hyökättäisiin järjettömästi ja yllättävästi, niin sitä toki pitäisi kaikin puolin aseellisesti puolustaa ...

    • Anonyymi

      Alkuperäinen kysymys on näköjään mennyt keskustelijoilta ohi korvien (tai silmien), eli kysymys ei koskenut maanpuolustuksen tarpeellisuutta yleensä, vaan sitä, minkälaista lintsaamista pidetään kansan keskuudessa pahimpana.

      Eli laittakaa vaikka seuraavat epelit paremmuus (tai pahemmuus) järjestykseen.

      - mies, joka suorittaa varusmiespalveluksen aseettomana
      - mies, joka hankkii "hullun paperit"
      - mies, joka suorittaa siviilipalveluksen
      - mies, joka suorittaa varusmiespalveluksen muuten normaalisti, mutta hakee vemppaa aina kun kurkku on vähänkin kipeä
      - mies, joka vaihtaa kansalaisuutta
      - mies, joka totaalikieltäytyy

      • Anonyymi

        Kysy sitä sitten siltä "Kansalta", jos AO:si mukaan kuvittelet siltä saavasi vastauksenkin. Eli joko eletään nk.massa-ajattelussa, tai sitten saan yhä eriävämpiä vastauksia, joita joudut myöskin itse päässäsi erittelemään, siis niitten vastauksien sisällön mukaan.

        Menikö muuten taas ohi korvien, vai etkö muuten tajunnut, lue silloin uudestaan, sekä entisä H I T A A M M I N ... Ja jos viitataan "alkuperäiseen kysymykseen" , niin voisi myöskin tällöin viitata siihen, mitä alkuviestissä lukee, eikä siihen, mitä jälkikäteen siinä olettaa lukevan, eli tarkkuutta (paljon) lisää ...


    • Anonyymi

      Tämäkö uhkaa meitä edelleen....HUIIIIIIIIIIIIIIIIII

      ░░░░░░░░░░▀▀▀██████▄▄▄░░░░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░▀▀▀████▄░░░░░░░
      ░░░░░░░░░░▄███████▀░░░▀███▄░░░░░
      ░░░░░░░░▄███████▀░░░░░░░▀███▄░░░
      ░░░░░░▄████████░░░░░░░░░░░███▄░░
      ░░░░░██████████▄░░░░░░░░░░░███▌░
      ░░░░░▀█████▀░▀███▄░░░░░░░░░▐███░
      ░░░░░░░▀█▀░░░░░▀███▄░░░░░░░▐███░
      ░░░░░░░░░░░░░░░░░▀███▄░░░░░███▌░
      ░░░░▄██▄░░░░░░░░░░░▀███▄░░▐███░░
      ░░▄██████▄░░░░░░░░░░░▀███▄███░░░
      ░█████▀▀████▄▄░░░░░░░░▄█████░░░░
      ░████▀░░░▀▀█████▄▄▄▄█████████▄░░
      ░░▀▀░░░░░░░░░▀▀██████▀▀░░░▀▀██░░

    • Anonyymi

      "Tämäkö uhkaa meitä edelleen....HUIIIIIIIIIIIIIIIIII"

      Uhka voi tulla mistä päin vaan, ja jos sitä ei näy, niin sitä enempiin suuntiin on syytä katsella, mieluummin ase kourassa, kuin luudanvarsin, sanovat HE, siis HEHHEH ...

    • Anonyymi

      "Alkuperäinen kysymys on näköjään mennyt keskustelijoilta ohi korvien (tai silmien), eli kysymys ei koskenut maanpuolustuksen tarpeellisuutta yleensä, vaan sitä, minkälaista lintsaamista pidetään kansan keskuudessa pahimpana."

      Mikä kysymys??!!

    • Anonyymi

      Alkuperäinen kysymys siis oli että ovatko sivarit mielestänne pahempia lintsaajia kuin C-miehet. Kuinka helposti vapautuksen nykyään saa?

      Onko tuttavapiirissänne ketään, joka on saanut vapautuksen ja jos on, niin epäilivätkö sukulaiset, että hän on itse avittanut lääkäriä (ainakin vähän) tekemään ratkaisunsa? Jos vaikka onkin ollut lättäjalka tai joku muu pikku vika, niin eikö hän olisi päässyt armeijaan jos olisi oikein halunnut?

      Lääkärillä on tietysti laillinen oikeus käyttää harkintaansa, mutta eivätkö sukulaiset luota siihen, että myös viranomaiset osaavat harkita oikein, minkälaiset miehet päästetään siviilipalvelukseen?

      Kuulusteluja ei nykyään pidetä, mutta oliko asia paljonkaan erilainen 1970-luvulla?

      Tai kysytään vaikka näin: Kuinka pitkä siviilipalveluksen pitäisi olla, jotta voitaisiin luottaa siihen, ettei kukaan laiskuuttaan sivariin mene?

      3 vuotta? 5 vuotta? 15 vuotta...?

      • Anonyymi

        Minä ainakin sain vapautuksen mielenterveyssyiden takia.


    • Anonyymi

      Jaa, että mikä on vähiten kuvottava, tippuri, klamydia, kuppa.... En tosiaan välittäisi olla minkään kanssa tekemisissä.

    • Anonyymi

      "Tai kysytään vaikka näin: Kuinka pitkä siviilipalveluksen pitäisi olla, jotta voitaisiin luottaa siihen, ettei kukaan laiskuuttaan sivariin mene?

      3 vuotta? 5 vuotta? 15 vuotta...? "

      En ole kuullut koskaan, että kukaan "laiskuuttaan" olisi mennyt. Tosin onhan sekin mahdollista, mutta sellaista vaihtoehtoa kuin "laiskuus" ei vaan ole rastitettavissakaan.

      Keskimäärin siviilipalvelusmies tekee varmasti enemmän työtä kuin armeijan valinnut, mutta aikataulussa ravaamista, muuta juoksemista, ja joukossa toimimista ei sen sijaan ole juurikaan. Mutta eihän se nyt "työksi" olekaan laskettavissa vaan palveluksi. Pointti on kuintenkin se, että ei siviilipalvelushenkilön ole juurikaan mahdollista olla "laiska", tai jos on niin kyllä ne mahdollisuudet minimoituvat ihan yhtä nopeaan kuin normityössäkin, eli ei sitä monella työpaikalla varmastikaan katsella mielellään laiskaan siviilipalvelushenkilöäkään, mikä toki tosiaan oikein onkin.

      Yleensä ottaen en ketjun aloittajan varsin (tiettyyn suuntaan) alleviivaavia kysymyksiä ymmärrä, ja niissä tulee monta seikkaa jotka hänen pitäisi edes jotensakin perustella, kuten ajatelmat, että "laiskuus" tai "lintsaaminen" olisi siviilipalvelushenkilöille yleensäkään yleensä mahdollisia ...

      • Anonyymi

        Siviilipalveluksen käyneitä solvaavat ovat rasisteja.


    • Anonyymi

      Sivarit ovat surkeita, kun eivät kykene edes hankkimaan vapautusta.

    • Anonyymi

      Kannattaa muistaa, että varusmiehet ovat halpoja orjia, kuten sivaritkin. Eivät siis mitään sankareita, vaan maanpettureita, kun alistumisella hyväksikäyttöön tukevat sukupuoliorjuuden jatkumista.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ei saa olla esillä tämä:

      Onhan se kumma, kun maahanmuuttokeskustelussa eräs trolli vetää aina politiikan mukaan, pakollisen persujen ja persupolitiikkojen haukkumiset, usein nimeltä yksilönäkin mainiten, ja sen mieliaiheensa, siviilipalveluksen suorittaneiden pakkomielteisen herjaamisen. Joka kerta on poistattanut alla olevan kirjoituksenkin :

      Jokainen ihminen saa tuntea isänmaallisuutta ja siihen ei vaikuta onko käynyt asepalvelusta vai ei. Olethan kovin loukkauksin nimenomaan maalitellut nimeltä mainiten ihmisiä sekä yleisesti kaikkia sivareita haukkuen.
      Maata voi puolustaa myös tarttumatta aseeseen, pelastus- ja lääkintäpuolella.
      Ihmettelen hinkuasi julistaa tuota "käsi pystyssä"- vannomistasi koko ajan. Samalla vedät haukkumasi henkilön lokaan nostamalla oman ihmisarvosi hänen omaansa korkeammalle, koska sinä olet vannonut etc. Jakamaton ihmisarvo, unohditko?
      Sivari on samanarvoinen kanssasi, sinä olet samanarvoinen sivarin kanssa. Se on demokraattista tasa-arvoa, jota sinunkin pitää noudattaa eikä haukkua sivareita.

      Tänä vuonna 2019 luulisi ihmisoikeuksien olevan tapetilla, puhutaan jakamattomasta ihmisarvosta ja tasa-arvoisuudesta. Nähtävästi trollit määräävät mitä niihin sisältyy. Mitenkö tämä liittyy maahanmuuttokeskusteluun? Kysykää sitä häneltä, joka pakkosyöttönä aina ottaa asian esille, loukatessaan ihmisarvoa halventaessaan siviilipalveluksen suorittaneita. Siviilipalveluksen suorittaneet ovat täysin samanarvoisia muihinkin verrattuna, ei se miksikään fakta siitä muutu vaikka kuinka hakkaisi ilmiantonappia leimatessaan muut maahanmuuttovastaisiksi.
      Peace. Isänmaallisuus.
      Osoitettu palstan kritiikkiä kestämättömälle henkilölle maahanmuuttokeskustelussa. Poistetaan joka ikinen kerta. Miksi????

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe