Toivoton tapaus?

Anonyymi

Mitä ajattelet 24-vuotiaasta, peruskoulun varassa olevasta henkilöstä, joka on vailla mitään työkokemusta, on sosiaalisiin suhteisiin kykenemätön. Mistä tällainen henkilö voisi löytää sisältöä ja mielekkyyttä elämäänsä? Tuskin ainakaan enää työmarkkinoille kykenee itseänsä taistelemaan, sen verran kovaa on kilpailu. Miten järjestää asunto ja toimeentulo? Vai onko kuolema ainut ulospääsy?

8

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa suorittaa se peruskoulu loppuun, jottei ole sen varassa. Sen jälkeen ammatilliseen oppilaitokseen hakemaan jokin ammattipätevyys, jolla pääsee töihin.

      Jos ei saa töitä, voi hakea työttömyyskorvausta, asumistukea ja toimeentulotukea.

    • Anonyymi

      Koeta hankkiutuu puutarha-alalle ja tee siitä ammatti. On terveellistä ulkotyötä eikä peraatteessa kauheen vaativaa mutta eteen päin pääsee alaa opiskelemalla. Voi sitten perustaa vaikka pienen yrityksen joka tekee hommia ihmisille jotka ei itse kykene. Pääasia on ettet ala itseäsi väheksymään vaan koetat oppia elämn taitoja joihin rohkeuskin kuuluu.
      Tämän kirjoittaja on eräs joka sai ammatin akkaan vasta kolmekymppisenä ja surkealla lähtö pohjalla mutta aika hyvin on mennyt. Onnee sulle matkaa n!

    • Anonyymi

      Missä sä nyt sitten asut? Ja millä elät?

    • Anonyymi

      Aloittaja ei itse varmaankaan ole kyseinen henkilö. Taitaa olla lähiomainen. Ei tuo hyvä tilanne ole. Kannattaisi olla harrastuksia, mutta jos ei ole rahaa, niin harastaminen voi olla vaikeata. Töihin on aina mahdollisuuksia. Jos on peruskoulussa ollut hyvä puusepäntöissä, niin sitten voisi perustaa puuseppäfirman. Asua voi aluksia vaikka hylätyssä asuntovaunussa. Sukulaisilta voisi saada käytettyjä työkaluja ja työkalupakin.

      • Anonyymi

        Yrittäjäksi en kannustaisi, kun ei ole työkokemusta eikä itsenäisyyttä muutenkaan. Jos asuu maalla, voi kasvattaa itse ainakin juureksia ja marjastaa. Toisaalta maalla on puoli-ilmaisia kerrostaloasuntojakin, kun kukaan ei halua niitä! Voi hakeutua johonkin kausityöhön kasvihuoneille t. perunafarmarille. Joskus eläinten hoitoon tarvitaan työvoimaa.

        Tässä lähellä kiertää yksi pullojen kerääjä. Aina näyttäisi olevan samat vaatteet päällä, nyt pahimman helleaallon aikana en ole häntä nähnyt.


    • Anonyymi

      Ajattelisin, että nuori ihminen, jolla on käytännössä kaikki kortit elämässä kääntämättä. Ei se varmasti mitään helppoa tule olemaan, mutta kaikki on kuitenkin mahdollista.

      Pahin vaihtoehto passivoitua ja jäädä makaamaan.

    • Anonyymi

      Jos tosiaan on sosiaalisiin suhteisiin kykenemätön, silloin kilpailu työpaikoista voi olla kovaa. Varmaan näin on tämän henkilön tapauksessa, jos on päässyt peruskoulusta 24 vuotiaaksi ilman yhtään työkokemusta tai kouluttautumista. Reipas työteliäs tyyppi olisi varmasti ollut tuon ajan jo töissä, oli koulutusta tai ei. Eli kyse on nyt pään sisäisistä jutuista. Työnantajilla ei valitettavasti ole käyttöä henkilöille, jotka eivät tee työtä, joten siitä suunnasta ei apua ole tarjolla.

      Mutta onneksi yhteiskunta voi elättää ja kannattaakin alkaa miettiä muita ajanvietetapoja, jos varmasti tietää, että ei pysty kampeamaan itseään työntekijäkuntoon. Ulkoliikunta, kansalaisopiston tarjoamat mahdollisuudet jne.? Kuntouttava toiminta?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe