Isis-vaimot ovat turvallisuusuhka

Anonyymi

Ja hyvä mahdollisuus sillekin, että olivat täysiä sikoja orjapiiskureita, kiduttajia tai teloittajiakin. Käykööt oikeutta siellä missä ovat sikailleetkin.

"Suojelupoliisin (supo) arvion mukaan on todennäköistä, että Syyriasta al-Holin leiriltä palaavat ihmiset lisäävät Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa.

– Arvioimme, että alueelta mahdollisesti palaavat naiset verkostoituvat keskenään, ja että heistä tulee osa Suomeen jo muodostunutta jihadistista alamaailmaa, sanoo supon viestintäasiantuntija Minna Passi STT:lle.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen odotetaan tekevän lähiaikoina linjauksia siitä, autetaanko Isis-leirillä olevia suomalaisia lapsia tai naisia palaamaan Suomeen.

Rinne sanoi tänään Iltalehdelle, että hallitus saa lähipäivinä eri viranomaisilta lausunnot asiasta. Sen jälkeen hallitus tekee päätöksen toimenpiteistä.

– Mahdollisimman nopeasti, Rinne sanoi IL:lle.

Yle kertoi toukokuussa, että al-Holin leirillä Pohjois-Syyriassa olisi 11 suomalaista naista ja 33 lasta. Supo ei ole kertonut julkisuuteen tietoja leirillä olevien suomalaisten määrästä, mutta Passin mukaan suuruusluokka on oikea Ylen uutisessa.

Hän ei operatiivisista syistä ota kantaa siihen, ovatko leirillä olevien suomalaisten henkilöllisyydet supon tiedossa.

– Meillä on hyvä käsitys siitä, keitä ihmisiä sinne konfliktialueelle on aikanaan lähtenyt ja keitä siellä edelleen oleskelee.

Lapset tarvitsevat pitkäaikaista tukea

Supo ei kommentoi myöskään sitä, mitä leirillä olevien suomalaisten toiminnasta Syyrian ja Irakin konfliktialueella tiedetään.

Passi kertoo kuitenkin yleisellä tasolla, että naisten rooli Isisin toiminnassa on liittynyt propagandan levittämiseen, värväämiseen ja seuraavan sukupolven kasvattamiseen.

– Osa naisista on mahdollisesti osallistunut myös aseelliseen toimintaan. Naisilla on ollut myös keskeinen rooli jesidivähemmistöön kuuluvien naisten ja lasten orjuuttamisessa, Passi kommentoi asiaa yleisesti.

Hänen mukaansa suomalaiset lapset ovat joutuneet olemaan konfliktialueella hyvin vaikeissa olosuhteissa, ja he ovat altistuneet propagandalle ja väkivallalle.

– On todennäköistä, että he tulevat tarvitsemaan pitkäaikaista tukea, jos he palaavat sieltä Suomeen. Ja tietenkin pitää kiinnittää huomiota siihen, että he integroituvat hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Jokaisen palaajan kohdalla arvioidaan Passin mukaan erikseen, onko syytä epäillä palaajan syyllistyneen rikoksiin konfliktialueella. Mahdollisista rikostutkinnoista vastaa keskusrikospoliisi.

Passi sanoo myös, että kaikki alueelta Suomeen palaavat ihmiset, sekä aikuiset että lapset, saatetaan tavalla tai toisella viranomaistoimien piiriin."

- ESS

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Yleensä pohjoismaalaiset ovat arabeihin verrattuna eliittiä, tekevät he mitä tahansa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Suuri osa yk sta onkin juuri islamin uskoisia maita


    • Anonyymi

      Ei suomen valtio auta muitakaan kansalaisiaan suomeen takaisin, jos esim teet rikoksen thaimaassa niin siellä istut, tai lomailet jossain jaa joudut johonkin kuseen ni ei auta valtio. Mikä tekee näistä ihmisistä tekee niin erinomaisia että pitää ihan hakea vaikka aivan itse ovat sinne menneet?

      • Anonyymi

        Asenne että laki kaikille sama on kyllä nyt vahvasti haastettuna.

        Sitä etuoikeutettujen kaistaa ei kuitenkaan sovi käyttää.


    • Anonyymi

      Miten hallitus voi ohittaa Supon noissa päätöksissään? Varsinkin jos kyseessä on pelkkä poliittinen päätös eikä perustu lakiin.

      • Anonyymi

        Eikä ne edes ole suomalaisia, vaan jotain som aleita ym .


    • Anonyymi

      Se on kyllä satavarmaa, että terroristikakarat olisivat aikapommeja täällä Suomessa! En voi edes kuvitella niitä samalle luokalle normaalien lasten kanssa!

      • Anonyymi

        Vieläkö ne rouvat lisääntyvät leireillä holtittomasti?
        Olettavat lasten olevan pääsylippu pois leiristä. Ei pidä olla sinisilmäinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö ne rouvat lisääntyvät leireillä holtittomasti?
        Olettavat lasten olevan pääsylippu pois leiristä. Ei pidä olla sinisilmäinen.

        Samanlainen kohtelu mitä suomalaiset naiset saivat sodan jälkeen, kun olivat seurustelleet saksalaisten kanssa.Hiukset ja kaavut pois, tilalle vankihaalarit, sekä koulutusleirille opettelemaan länsimaisia tapoja.


    • Anonyymi

      Nämä isismuslimit ovat niitä jotka ottavat islamin tosissaan ja toimivat sen mukaan mitä heidän pyhinä luulemissaan kirjoissa kehotetaan tekemään.

      Ilmeisesti siksi heitä ei Suomessa tuomitakaan kun toimivat uskonvapautensa mukaan. Nämä juuri ovat selvä uhka ympäristöä kohtaan. He eivät kadu mitään vaan tuumivat että allah on heihin mieltynyt.

      Harva heistä myöntää osallistuneensa murhaamiseen mutta on toiminnallaan omalta osaltaan mahdollistanut sen että jotkut isiksessä murhaavat ihmisiä. Nämä isissynnyttäjäkoneet ovat murhaajiensa tukijoita, ja tiesivät hyvin murhaamisen kuuluvan isiksen toimintatapaan.

      Ja nämähän tuppaa olemaan islamin maista tulleita pakolaisia joita suomalaisiksi kutsutan joile on annettu Suomen kansalaisuus vaikka ovat turvallisuusuhka juutalaisille ja kristityille ja niille jotka eivät usko samoin kuin he. Nehän murhaavat nuo sunit ja ja shiia muslimit toisiaan tuumien että itse ovat oikeaoppisia ja toiset ovat vääräoppisia.

      Nämä murhaajat eivät kuulu sivistysvaltioon. Pysykööt leireillään ja menkööt sieltä niihinb maihuin takaisin joista lähtivät "sortoa pakoon " eli levittämään islamia maailmalle ja synnyttämään lapsia kaupungin omistamiin asuntoihin veronmaksajien rahoilla.

    • Anonyymi

      Suomeen on tullut kaikessa hiljaisuudessa isisläisiä tasaiseen tahtiin. Niitä jotka ovat päässeet välttämään vankileirit. Suomessa nämä saavat pinet tuomiot eikä haluta tutkia niiden murhatöihin osallisuutta kun täällä toimii jokin laillinen mafia joka sallii rikollisuutta lyhyitä tuomioita lainsäädännöstä käsin.

      Oikeustoimihenkilöt tykkää kun sama rikollinen kiertää ja tekee paljon rikoksia ja saa sitten lyhyet tuomiot. Tästä kilisee hyvää palkkaa oikeustoimihenkilöille kun rikollinen saa Suomessa naurettavan lyhyen tuomion esim murhasta ja juoksee usein lomillakin tekemässä rikoksia.

    • Anonyymi

      Ehkäpä isis haalikin tietoisesti niitä jotka kansalaisuutensa säilyttäen voivat palata ja levittää jihadismia maihinsa. Kunhan ensin tuo nyyh-vaihe on herätetty ja pidetty.

    • Anonyymi

      jos hallitus päättää ottaa ne suomeen myös hallitus ottaa täydenvastuun .

      jo miettii mihin laittavat sitten kun kannatte vastuun.

      ja vastuun kanto lähtee hallituksesta eli HALLITUS KAATUU ENSIMMÄISESTÄ

      TEOSTA MITÄ NÄISTÄ YKSIKÄÄN TEKEE!!

      kanalla on mitta täysi hallituksen saannokssta tämä on niin suuri kysymys että ette voi ilman oppositiota TOMIA.

      koko maailma soti ja ainakin koki pelon näitä kohti -

      nyt kunniakujalla otetaan vastaa voi teitä pöljiä niin sanottiin ennenvanhaan kun ei riittänyt JÄRKI.

    • Anonyymi

      mitenkäs ne nyt voivat olla turvallisuusuhka kun ovat niitä RAUHANUSKONNON edustajia henkeen ja vereen. mitä muuten luulette kun ne isisakat kaikkine kersoineen tänne suomeen hilataan niin tulevatko isukitkin myöhemmin perässä kun perheitä aletaan yhdistää ????????

    • Anonyymi

      Kansa on antanut vaaleissa mandaatin hallitukselle, jonka tarkoitus on tuoda isis-muijat perheineen takaisin maahamme.

      Hulluutta.

    • Anonyymi

      Daesha tuntuu olevan suuressa arvossa Suomessa.

    • Anonyymi

      Isis-lapsilla kasvaa parta.

    • Anonyymi

      Viimeinkin demareilla on tilaisuus jatkaa siitä mihin 1918 verisessä terrorissaan jäivät.

    • Anonyymi

      Haavistollakaan ei muuta pyöri mielessä,kuin nämä lapset, sanoi: on tärkeää saada lapset turvaan. Outoa kertakaikkiaan. Lapset joutuvat heti homotuksen piiriin. Ensi vuonna pride-kulkueessa uudelleen aivopestyinä.

    • Anonyymi

      sitäkö synty eipä tiedä monestikko aivopestään kaikkilla on se oikeatieto.


      vaan yksi tie totuuden tie.

    • Anonyymi

      Ei kuulu suomalaisille veronmaksajille millään tavalla näiden ulkomaille lähteneiden asiat. He hoitavat siellä omat juttunsa ja perheasiansa valitsemallaan tavalla. Yhteiskunnan rooli on tuottaa Suomessa lakisääteiset peurusasiat (joita on jo nyt aivan liikaa) eikä kiinnostua mitenkään ulkomaiden terroristeista. Monoa sellaisille poliitikon plantuille joiden huomio karkailee tuollaisiin epäolennaisuuksiin.

    • Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra huomauttaa, ettei Suomella ole minkäänlaisia velvollisuuksia terroristiseen toimintaan ja hirmuhallinnon tukemiseen osallistuneita naisia kohtaan.

      – ISIS on äärimmäistä väkivaltaa ja jihadismia toteuttava ihmisvastainen järjestö, ja kyseiset naiset – suomalaisia tai ”suomalaisia” – ovat ehdottomasti tienneet tämän lähtiessään matkaan, Purra muistuttaa.

      – Naiset ja erityisesti vanhemmat lapset olisivat merkittävä turvallisuusuhka, kuten useampi asiantuntija on todennut. Joidenkin arvioiden mukaan naiset ovat jopa vaarallisempia kuin Isis-miehet. Vaikka lapset ovat tietysti syyttömiä omaan tilanteeseensa, on melko selvää, että heitä ei onnistuttaisi tuomaan Suomeen, ilman että äidit tulisivat mukana.

      Suomalaisten oikeustajua vastaan

      Juhannuksen alla joukko professoreita lausui, että Suomella on velvollisuus avustaa Isis-naisten ja näiden lasten tuomisessa maahan.

      – Kunpa sama joukko joskus yhtä ponnekkaasti vaatisi, että suomalaisia vanhuksia tai vammaisia tulee auttaa. Mutta ei. Mitä kaukaisempi ja haitallisempi kohde, sitä enemmän meidän tulee vaatia ihmisoikeuksia toteutettavaksi. Tämä on onneksi aika monen suomalaisen oikeustajun vastaista, Purra sanoo.

      Hallitus hakee naiset ja lapset

      Purran mielestä liberaalin oikeusvaltion tulkinta on perverssi, mikäli se näkee, että suomalaisten turvallisuus on toissijaista Isis-naisten turvallisuudelle.

      – Tähän suuntaan eivät kuitenkaan vedä vain yllätyksettömät ”perustuslaki- ja ihmisoikeusasiantuntijat”, vaan yhä enemmän myös maan korkea poliittinen johto.

      – Hallituksen koostumus huomioiden pidän todennäköisenä, että naiset ja lapset haetaan Suomeen varsin pian, Purra pelkää.

      Suomen Uutiset kesäkuu 24, 2019

      • Anonyymi

        Feministisen vasemmistoagendan mukaanhan valkoinen länsimaalainen on AINA toissijainen etnisiin ihmisiin, jopa isisksen sotilaisiin, nähden.

        Toivottavasti demarien äänestäjätkin heräsivät.


    • Anonyymi

      kuka voitti vaalit

      • Vihreät oli neljäs tai viides, vassarit jollakin jämä sijalla.Demarit sai noin 7000:ta ääntä enemmän, kuin toiseksi tullut puolue.Eli ei mikään kansan "vahva" tuki.


    • Jihadistit ja isiskummitukset kuuluvat hallituksen erityistuen ja suojelun piiriin.Vihervassari mielisten "oikeusoppineitten"mukaan näiden oikeudet ovat tärkeämpää, kuin suomen kansalaisten.

    • Anonyymi

      Hömelö Rinne, "ISIS lasten palautus on nyt ykkös prioriteetti miettiä" mikä idiootti, entä ne uhrien lapset, jesidit, muut sodan uhrit, entä Assadin hallituksen kannattajien lapset, eikö heillä ole ihmisarvoa ollenkaan. Ei tuollaista etuoikeutta pitäisi voida rikollisryhmille suoda. Pitäisi olla jonossa viimeisimmät

    • Anonyymi

      Ja kehtaavatkin edes paluumatkoja kerjätä riepujen alla piilossa olevina röyhkeinä rättipäinä.
      Eihän nuo ole suomalaisia.
      Eivät ole ikinä olleetkaan.

      • Anonyymi

        Joo, tulisko ne sitten suomeen tollaisina säkitettyinä josta ei tietäs kuka sen kaavun alla oikeasti luuraa?


    • Anonyymi

      Jos ovat ns. uusisuomalaisia, niin kansalaisuus vain pois ja adjöö sekä onnea. Kuten edellä kommentoinutkin sen sanoi, eivät koskaan olleetkaan suomalaisia.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe