Mertiörannan juhannus!

Onko täällä ketään, joka oli Sanan kuulossa Mertiörannassa. Ainakin meikäläiselle oli vahoja ennenkuultuja julistajia ja muusikkoja, joten sen puoleen ei ole kysymyksiä. Oliko paljon väkeä? Onnistuiko järjestey, ym. Millaiset oli tunnelmat?

14 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Lisään vielä että laajana netin käyttäjänä en ole nähnyt minkäänlaista aloitusta tai kommenttia tapahtumasta. Oliko purtava niin tuhtia tavaraa että sitä pitää hieman pureskella, mutta hyvää tulisi myös jakaa. Onko juhlaväki niin iäkästä ettei ole tottumusta netin käyttöön. Joku voi kyllä pantata siinäkin mielessä ettei halua haaskata helmiä sikojen eteen, sillä sitähän paljon somessa tapahtuu. Kuitenkin joukossa on paljon nuoria uskossa ja aitoja Sanaa kaipaavia.

  • "Lisään vielä että laajana netin käyttäjänä en ole nähnyt minkäänlaista aloitusta tai kommenttia tapahtumasta."

   Valehtelet.
   Toisessa ketjussa sait raivarin Mertiörantaa koskevista positiivisista kirjoituksista.


 • Tunnelma on siunaava kuten 70/80-luvun helluntaikokouksissa. Oli siunaavia saarnoja, lauluja, rukouksia ja ruoka oli erityisen hyvää.

  • Aika ympäripyöreä vastaus. Aivan kun profetiassa, että Herra tulee olemaan kanssasi niin hyvinä kuin harmaina päivinä. Ole uskollinen, tutki Jumalan sanaa, rukoile ja palvele. Tulee koetuksia mutta Herra on auttava niissä. Osaisin rukoilla noin ilman armoöahjaa. Oliko juhlillä nuoria, uusia ja mikä oli teema, ym. Voisi nyt jotan tarkempaakin kertoa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aika ympäripyöreä vastaus. Aivan kun profetiassa, että Herra tulee olemaan kanssasi niin hyvinä kuin harmaina päivinä. Ole uskollinen, tutki Jumalan sanaa, rukoile ja palvele. Tulee koetuksia mutta Herra on auttava niissä. Osaisin rukoilla noin ilman armoöahjaa. Oliko juhlillä nuoria, uusia ja mikä oli teema, ym. Voisi nyt jotan tarkempaakin kertoa.

   Keski-ikäisten määrä oli kasvanut (?). Nuoria vähän.
   Ei ollut torontolaisia, ei maallista musiikkia, ei maailman henkeä, yhteislaulut Hengellisestä laulukirjasta.
   Jos joku muistaa 70/80-luvun konferenssit tunnelma oli sama.
   80-luvun lopulla alkoi maailman meno tulla Keuruulla konferenssiin varsinkin nuorten kokousten kautta ja se on edelleen.


 • Aina valitetaan että kun maksaa ja ei saa mitään ilman, mutta kunstannussyyt ovat varmaan Mertiörannan syy ettei mitään lähetetä eetteriin rakennukseksi niille jotka eivät etäisyykisen ym. syyn seikan vuoksi pääse juhlille. Sitten se homma jää vain pienen suppean porukan sinaukseksi.

 • Kuulin, että aika onnistunut Juhannusjuhla on ollut Mertiörannassa.

  Minkä takia nimimerkki "salopuu" sitä kyselee, kun toisessa ketjussa sai raivarin Mertiörannan kehumisesta.
  Epäileekö nyt olevansa väärässä ja haluaa tarkistaa asian?

  • En taida ymmärtää, mitä tarkoitan. Väkeä joka kokoontuu Mertiörantaan ja Mauno Mattilaa pidetään ääri konservatiivisina helluntailaisina ja sinä olet ateisti. Miten on mahdollista että ateisti on kimpassa äärimmilleen uskovaisen porukan kanssa. Olen tottunut siihen että ateisti jotenkin hyväksyy liberaalin ja uskonnollisen kristillisyyden, mutta tosi uskovaisuutta. Mihin sinä oikein pyrit, tiedätkö itsekään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En taida ymmärtää, mitä tarkoitan. Väkeä joka kokoontuu Mertiörantaan ja Mauno Mattilaa pidetään ääri konservatiivisina helluntailaisina ja sinä olet ateisti. Miten on mahdollista että ateisti on kimpassa äärimmilleen uskovaisen porukan kanssa. Olen tottunut siihen että ateisti jotenkin hyväksyy liberaalin ja uskonnollisen kristillisyyden, mutta tosi uskovaisuutta. Mihin sinä oikein pyrit, tiedätkö itsekään.

   Onko Mauno Mattila Helluntaikansaa?

   Nyt nousivat M.M:n hengelliset osakkeet silmissäni vielä entisestäänkin (vaikkei näin nyt olekaan kovin oikeaoppista sanoa...). 🙂

   En ole tiennyt, minkä lajin lahkolainen hän on.

   Toivottavasti ei kuitenkaan ihmisenä ole kovin tiukkapipoinen muita kohtaan...
   ~


  • Viime viikolla Mauno Mattila kehotti porukkaa menemään Mertiörantaan. Ei kai hän virallisesti kuulu mihinkään. Joskus haukkuu kirkon pappeja, toisessa kiittää. Ei sano rehellisesti suoraan minne kuuluu. Taitaa olla omansa, yhden likkeen mies.


 • Tuliko Ison kirjan juhannusjuhlilta terveisiä vai vietiinkö sinne niitä? Kummassakin paikassa oli sama henkilö ohjelma tietojen mukaan puhumassa. Juhannus on kiireistä aikaa maailman lavoja kiertäville julkkiksille. Onko helluntalaisillakin omat julkkiksensa? Mitenkä se olikaan ”kun tulette yhteen on jokaisella.......” Vai ainako samoilla ja pitkin suomea ? Liekö unohtunut se ”katto järjestö ” kritiikki? Eikö paikalliset ole kyvykkäitä rakentajia ? Passiivisuutta se ainakin kasvattaa ja ylläpitää kun kaiken pitää tulla muutamilta samoilta maita ja mantuja kiertäviltä. Mikä firma se on jossa työmiehet istuu ja pomo tekee kaiken työn? Tarvis helluntalaistenkin herätä!

  • Ateistina en vertaile Mertriörannan perinteisten helluntailaisten ja Keuruun väen uskon eroja.

   Selkeä ero on ulkoisissa asioissa, jotka ei välttämättä liity uskoon lainkaan.
   Helluntaikirkkolaisille ja muulle Keuruun väelle on pesiytynyt epärehellisyyden kulttuuri.
   Se on pelkkää valheessa elämistä.
   Käytökseltään rehellisemmät Helluntaikansalaiset ovat suljettu pois helluntaiherätyksen toiminnasta ja heidän lehtensäkin (Ristin voitto) boikotoi rehellisempiä niin paljon, että joutuivat perustamaan oman lehdenkin.

   Minä ateistina voin halutessani laittaa ilmoituksen Ristin voittoon, mutta rehelliseltä perinteisen helluntailaisuuden edustajalta se ei onnistu.


  • Pe.ku kirjoitti:

   Ateistina en vertaile Mertriörannan perinteisten helluntailaisten ja Keuruun väen uskon eroja.

   Selkeä ero on ulkoisissa asioissa, jotka ei välttämättä liity uskoon lainkaan.
   Helluntaikirkkolaisille ja muulle Keuruun väelle on pesiytynyt epärehellisyyden kulttuuri.
   Se on pelkkää valheessa elämistä.
   Käytökseltään rehellisemmät Helluntaikansalaiset ovat suljettu pois helluntaiherätyksen toiminnasta ja heidän lehtensäkin (Ristin voitto) boikotoi rehellisempiä niin paljon, että joutuivat perustamaan oman lehdenkin.

   Minä ateistina voin halutessani laittaa ilmoituksen Ristin voittoon, mutta rehelliseltä perinteisen helluntailaisuuden edustajalta se ei onnistu.

   Pekulle on kehittynyt valehtelemisen kulttuuri. Hänen elämänsä on pelkkää rienaamista.


 • Kyllä Ristin Voitiossa olen nähnyt samojen henkilöiden kirjoituksia ja ilmoituksia jotka käyvät Mertiörannassa. Samoja julistajia käy seurakunnissakin. Hyvä jos voit julkaiasta juttusi Ristinkansassa. Luen sitä lehteä mutta en ole kyllä artikkeliisi törmännyt.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.