Russell = ex.adventisti

Anonyymi

ADVENTISMIN VAIKUTUKSET JHW: LAISUUDESSA JA RAAMATUN TULKINNAT

JHW-Liikkeen perustaja on Charles Russell, joka toimi Usassa 1870-luvulta alkaen. Hän toimi adventistien piirissä, jossa odotettiin innokkaasti Herran paluuta. Russell ennusti Kristuksen paluun ja maailmanlopun koittavan vuonna 1874.
Vuonna 1881 perustettiin Vartiotorniseura, joka määrittelee sen, miten Raamattua tulee ymmärtää. Se julkaisee lehtiä ja kirjallisuutta. Tosiasiassa jehovantodistajat opiskelevat juuri tätä materiaalia, jota on sopivasti höystetty yksittäisillä, usein asiayhteydestä irrotetuilla ja siten väärin tulkituilla raamatunjakeilla.
Tämäkin metodi on peräisin adventismista.

Jehovantodistajia ei pidetä kristittyinä, vaan näennäiskristillisenä liikkeenä, käytännössä harhaoppina.

Adventismissa kummittelee Jeesuksen paluun vuosi 1844 vielä tänä päivänäkin.

Seitsemännen päivä adventismi ja jhw:laisuus ovat samoihin aikoihin Amerikassa syntyneitä kristillisperäisiä uususkontoja jotka imitoivat omaa raamatullisuuttaan tulkinnoillaan.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Adventismi ei ole uskonpuhdistusliike vaan kristinuskon sotkemisliike.

    • Anonyymi

      Adventismi on syntynyt
      1. Harhan pohjalle
      2. Eikä ole ollut ensimmäisen kuudenkymmenen vuoden aikana kristinuskoa vaan imitaatiota
      3. Apokalyptisiä tulkintojaan painottavapainottava joka on erikoistunut mukamas Jeesuksen paluuseen ja oikeaoppiseen helvettiin

      Nämä vaikuttavat voimallisesti vielä tänä päivänäkin.

      • Anonyymi

        Adventismissa pastorit lupaavat omilleen kymmenysten maksajille varmat taivaspaikat.
        Tälläinen uskottelu on..... sanonko mistä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ekumenian myötä adventismi kuuluu samaan "kristinuskoon" katolilaisuuden kanssa.
      Kiitos ekumenian eksytyksen.

    • Anonyymi

      Adventismi imitoi kristinuskoa.

    • Anonyymi

      Valheenne eivät meitä adventisteja hetkauta.

      • No kas, mitäs leegio 666 muuta ?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jos aloittaja olisi vähän tarkemmin tutkinut JW historiaa, hän olisi havainnut, ettei Russell mikään adventisti ollut. Adventtiherätys oli hajonnut ennen kuin Russell syntyi. Kun Russell oli 18 vuotias (1870), hän kuuli Jonas Wendell nimisen adventistipastorin puhuvan ja totesi, ettei ole samaa mieltä. Wendell odotti Jeesuksen tulevan 1873.

      Ehkä tämän innoittamana Russell muodosti (1870) isänsä kanssa ryhmän, joka selvitti kristillisen opin historiaa. Tämä oli ihan heidän oma ryhmänsä, vaikka mukana (muiden ohella) kävi pari isän perheystävää, joilla oli adventistitausta, George Storrs (sielun kuolemattomuusoppi) ja George Stetson (Advent Christian Church pastori). Jälkimmäinen tykästyi nuoreen Russelliin niin, että pyysi häntä puhumaan hautajaisissaan, vaikka Russell ei ollut hänen kirkkonsa jäsen.

      Mutta ehkä harhakäsitys Russellin adventismitaustasta tulee nk. barbourismista. Nelson Barbour niminen ex-adventisti (ollut milleriläisyyden jälkeen uskosta luopunut ja käynyt Australiassa kaivamassa kultaa ja matkalla kotiin uudelleen innostunut Raamatusta). Hän uskoi Jeesuksen tulevan 1873 vuoden lopulla. Hän ei kuitenkaan toiminut yhdessä Wendellin kanssa, vaan venytti aikaa vielä 1874 puolella ja alkoi sitten opettaa Jeesuksen tulleen näkymättömänä 1874 - ja tässä tilanteessa ei oikein enää ole varmaa pitäisikö hänen touhujaan pitää adventismina vaan ihan omana hulluutenaan, barbourismina. Hän vaihtoi lehtensä nimeksi Herald of the Morning. Mitään erityistä uskovien ryhmää tai seurakuntaa tähän touhuun ei liittynyt, mitä nyt kourallinen ihmisiä pettyi Terry Islandissa Connecticutissa vuoden 1873 lopulla ja uudelleen 1874. Kyse oli julkaisusta, eikä Russell tässä vaiheessa ollut millään tavalla mukana tai Barbourista mitään tiennyt.

      Russell sai kopion Barbourin lehdestä 1876, ja varakkaana miehenä kutsui (ja maksoi matkan) Barbourille ja avustajalle Patonille luokseen Pennsylvaniaan. Russell järjesti jopa kokouksen, jossa Barbour puhui ja kertoi kristittyjen kuolleiden ylösnousemuksen tapahtuvan vuonna 1878. Tässä vaiheessa 24 vuotias Russell innostui näkymättämästä tulleesta Jeesuksesta ja jonkun ajan kuluttua myy viisi isältään perimäänsä vaatetusliikettä ja on (nykyrahassa mitattuna) moninkertainen miljoonääri. Hän sponsoroi Barbourin lehteä, on sen toimittaja (etänä?) ja kustantaa omia ja Barbourin kirjoja. Kun mitään ei tapahtunut 1878, Russellin ja Barbourin näkymykset ja tiet alkavat erota ja erosta tulee lopullinen keväällä 1879. Samana kesänä hän alkaa julkaista Zion Watch Tower lehteä ja alkaa käyttää laajemmin Raamatun tutkijain seura nimitystä, joka oli saattanut olla käytössä jo, kun hän isänsä kanssa 18 vuotiaana alkoi käydä läpi Raamatun opetuksia. Hän muutti toimintansa New Yorkiin ja julkaisi kirjoja ja kirjasia, ovelta ovelle myyntiin - ja nämä olivat varhaisen JW liikkeen selkäranka, kunnes Rutherford Russellin kuoleman jälkeen käänsi koko heidän oppinsa ylösalaisin.

      Onhan varhaisessa JWssa jotakin pientä ripettä milleriläisyydestä mutta ei mitään seitsemännen päivän adventismista. Niin milleriläisyys kuin Russellkin hylkäsivät ne asiat, jotka olivat sapattia pitävälle adventismille tärkeitä ja sapattia pitävät adventistitkin unohtivat, ne pienet milleriläisyyden rippeet, jotka edelläkuvattujen mutkien kautta päätyivät varhaiseen JW oppiin. Nykyinen JWläisyys kuten nykyinen adventismikin ovat ihan omia erilaisia liikkeitään, joista kumpikaan ei suuremmin muistuta lähtötilanteen yhteisöä ja kummallakin taitaa olla omat erilaiset heikkoutensa ja miksei vahvuutensakin. Ehkä JWssä on säilynyt enemmän 1800 -lukua kuin adventismissa.

      • Anonyymi

        Jehovilla ei ole Estate säätiöityä profeettaa.
        Adventistit uskovat satavuotta sitten kuolleeseen Ellen Whiteen.
        Molemmilla samankaltainen helvettioppi ja Mikaeljeesus oppi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jehovilla ei ole Estate säätiöityä profeettaa.
        Adventistit uskovat satavuotta sitten kuolleeseen Ellen Whiteen.
        Molemmilla samankaltainen helvettioppi ja Mikaeljeesus oppi.

        Valheesi ei hetkauta.


    • Anonyymi

      Tiedot edelleen heikkoja. Ei ole adventisteillakaan mitään säätiötä liittyen profeettaan. Ei nyt, ei ole koskaan ollut, eikä todennäköisesti tulekaan.

      Ja sitä paitsi, eipä taitaisi ketään järkevää ihmistä hetkauttaa, jos olisi. On uskonnollisia yhteisöjä, joiden taustaorganiaationa on säätiö, Pelastusarmeija, Luther säätiö, Kansan Raamattuseura, Suomen raamattuopisto, Patmos lähetyssäätiö, Suomen lähetysseurallakin on Venäjän työhön liittyvä säätiö.

      Adventtikirkon ja JW yhteisön Mikael käsitykset ovat aivan erilaiset. JWt ovat areiolaisia ja pitävät Jeesusta enkelinä, adventistit trinitaareja ja pitävät Jeesusta Jumalana - sitäpaitsi, harvat adventistit tätä nykyä tekevät numeroa Mikaelista, eivätkä kaikki kannata koko ajatusta.

      Helvettikäsityksessä on yhtäläisyyttä. Eli kolmasosa väitteistä osui tällä kertaa kohdalleen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe