ANNA MEILLE MEIDÄN SYNTIMME ANTEEKSI

Herra Jeesus opetti opetuslapsilleen tämän rukouksen, jota heidän ja kaikkien kristittyjen tulee joka päivä rukoilla: ”Anna meille meidän syntimme anteeksi niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.”

Tästä minulle käy selväksi, että Jeesuksen todellisilla lapsilla on vielä konkreettisia syntejä. Tästä tiedän, ettei hän kuvittele yhdenkään lapsensa olevan synnitön, vaan päin vastoin hän tietää synnin vielä vaivaavan omiaan.

Sillä on mahdotonta, että Jeesus olisi opettanut opetuslapsilleen rukouksen, joka ei vastaisi heidän sydämensä tarvetta. Sehän olisi ollut teeskentelemisen opettamista heille. Yhtä mahdotonta heidän olisi ollut aidosti tuntea tarvetta saada syntinsä anteeksi, ellei heillä olisi ollut syntejä.

Tuskin kukaan voi ajatella myöskään, että Herra halusi meidän pyytävän anteeksi jo kerran anteeksi saamiamme syntejä, vaikka elämmekin jo ”sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta” (Hepr. 10:22).

Meidän tulee muistaa, että koko Raamattu kertoo siitä, ettei maan päällä ole muita, jotka niin valittavat syntejään kuin juuri pyhät ihmiset. Siksi apostoli sanoo niistä, jotka kuuluvat Kristukselle, että heidän lihassaan on niin paljon pahoja himoja, että se täytyy ristiinnaulita (Gal. 5:24).

Eikä Raamatussa ole yhtään pyhimystä, joista ei kerrottaisi, millaisia syntejä heidän vaelluksensa aikana ilmeni. Paavali tunnustaa Room. 7:ssä, että hän tuntee synnin asuvan jäsenissään.

Hän sanoo tähän tapaan: ”Tahto minulla kyllä on, mutta jäsenissäni on toinen laki, joka taistelee Hengen lakia vastaan ja pitää minua vankina synnin laissa, joka on minussa. Sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä minä en tahdo, minä teen.”

Paavali ei tahtonut tehdä syntiä, mutta hän teki sitä kuitenkin. Minä, ja moni muu, eläisimme mielellämme ilman syntiä. Mutta me emme pysty siihen, vaikka kuinka yrittäisimme sitä kuolettaa. Voimme siis päätellä, että Kristuksen valtakunta on syntisten valtakunta.

Jokainen pyhä voi sanoa vain: Voi, Kaikkivaltias Jumala, älä lue syyksi minulle minun syntejäni. Kaikkien siis täytyy laulaa tätä laulua: ”Isä meidän, joka olet taivaissa, anna meille meidän syntimme anteeksi.”

Omavanhurskaat pyhät, jotka eivät näe loppua pyhyydelleen, eivät ymmärrä tästä mitään. Heidän mielestään Kristuksen valtakunnassa ei ole syntiä, vaan kaikki on puhdasta ja hienoa. He haluavat pyhän ja synnittömän kristityn, sellaisen kuin Kristus.

Mutta se ei ole mahdollista. Kristitty on se, joka tunnustaa syntinsä ja rukoilee: ”Anna minun syntini anteeksi.”


( Lainaus: C.O. Rosenius Otteita kirjasta Fader vår [ Isä meidän ] Suom. Kaija Kalli )

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jumalan tuomioistuimen edessä ei kysytä suuria hengellisiä elämyksiä, ihmeparantumisia, Jumalan valtakunnan työssä saavutettuja tuloksia eikä muutakaan - vain sitä ovatko syntimme annetut meille anteeksi.

      Kristuksen seurakunta ei kuitenkaan elä moraalista eikä Jumalan käskyjen tuntemisesta ja noudattamisesta. Ei se elä uskonnostakaan, ei korkeista jumaluuden kokemisista eikä Jumalan salaisuuk­sien tuntemisesta. Se elää yksin syntien anteeksisaamisesta" (Fr. Wislöff, Raitis usko).


      "Kaikki synnit ovat armosta annettu anteeksi, mutta vielä ei ole kaikki tullut terveeksi saadun lahjan kautta" (Luther). Siis anteeksiannon saanut ei olekaan tullut synnittömäksi. "Lihaamme rasittaa ikuinen synti. Niin kauan kuin maan päällä elämme, eivät virheemme ja erehdyksemme lopu.

      Siksi on todella tarpeen olla olemassa meitä varten ikuinen ja aina vaikuttava anteeksiantamus niin ettemme syntiemme tähden uudelleen joutuisi Jumalan vihattaviksi, vaan pysyisimme anteeksiantamuksen tähden alati armon autettavana" (Luther).

      -


      P.S. Isä meidän rukous ei helluntailaisten piirissä ole kovin korkeassa kurssissa.

    • Anonyymi

      En ole kyllä koskaan tavannut helluntailaista, joka väittäisi olevansa synnitön.

    • Anonyymi

      Monet synnissä elävät kokevat olevansa armon alla. Se mikä erikoista ei näy parannusta

      • Anonyymi

        Mitäpä sitä turhia. Tai kannattaa ainakin ajoittaa viimeiseen päivään se parannuksen teko.

        Mutta tosissaan, ei ole mitään jumalan tuomiota, syntiä eikä ns. parannusta. Joutavaa suun pieksäntää kaikki tuo. Aikanan kuolema kuittaa kaikkien pahatkin teot, kerralla ja lopullisesti. Tilivelvollisuus päättyy siihen. Aamen.


    • Anonyymi

      Kylhlän tuo on niin kuin juuri kirjoitit. Uskoon tulo on juuri tuota, ettå ihminen on tullut synnin tuntoon ja yrittää karttaa syntiä.
      Nyt tähän lisäyksenä vielä kuinka syntisiä me kaikki olemme, noin koko maaiman tasoisesti. Synti ja saatana pitää hallussaan maailmaa juuri pahuutensa jatkeena, saatana siis. Me jotka kuvittelemme, että emme ole syyllisiä suuriin kansojen välisiin sotiin , tai terrorismiin esm, niin neillä on kuitenkin saatanasta johtuva sama tunne tila kuin terroristilla me tunnemme vihaa kaunaa , katkeruutta ihan samoin kuin se terroristi, jonka tekoja me kauhistelemme, vaikka meidän katkeruutemme ja vihamme ei olisikaan samasta syystä johtuvaa, niin meillä saattaa olla vihan ja kaunan tunnetta esm jotain yksittäistä ihmistä kohtaan ja me olemme ihan yhtä syyllisiä Jumalan edessä kuin se terroristi, joka antoi vihansa yltää tekojen tasolle.
      Jos nyt ajattelemme miten maailma on oman pahuutemme ja saatanan vallassa, niin varsin oikeutettuna pitäisin Jeesuksen julistusta ja taistelua pahuutta vastaan. Jumala pysyy muuttamaan ihmisen ihan uudeksi ja niin kuin sanotaan hän tulee pimeydestä valkeuteen. Synti on koko ihmiskunnan yhteinen taakka ja onnellinen hän joka vaihtaa elämänsä pimeydestä valkeuteen.
      Uskon perus asia on rakkaus. No niin jos rakastat jotain ihmistä tai jopa kokonaista kansaa niin et voi tehdä tälle kansalle pahaa ja yrität sovitella mahdolliset kriisi asiat sen kansan kanssa Rakkaudella ym hyvillä asioilla ja ymmärtämyksellä. Samoin suhtaudut yksittäisiin ihmisiin koska rakastat heitä. Kun ymmärrät yllä kirjoittamani, niin sinä olet Jumalan lapsi ja hän tekee sinusta uudesti syntymän kautta sellaisen ihmisen kuin hän alkujansa ihmisen tarkoitti olemaan silloin kun hän loi ihmisen.
      Minä olen ollut tunteeton ja voi sanoo puoli kuollut ihminen, mikään ei minua koskettanu ei ilo eikä suru. Jeesus kuitenkin teki minut eläväksi ja tuntevaksi ihmiseksi Kiitos ja ylistys Jeesukselle , Halleluja!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe