Neuvosto-Venäjä perusti Gulagin jo 1919!

Palstan punikit ovat yrittäneeet vierittää keskitysleirien keksimisen Suomelle. Kuitenkin Suomen leirit 1918 olivat ensin sotavankileirejä ja sitten valtion pakkotyölaitoksia. Pääosa vangeista armahdettiin vielä 1918.

Hyvin vähän on kuvattu NL:n terrorin alkuvaihetta.

HS :"Ville Ropponen, Ville-Juhani Sutinen: Luiden tie. Gulagin jäljillä. Like. 399 s. "

"TASAN sata vuotta sitten – kesällä 1919 – idästä kuului kummia. Useita satoja kotimaahan pyrkineitä suomalaisia suljettiin ”keskitysleireiksi” kutsuttuihin tiloihin Moskovassa, kommunistisen Venäjän pääkaupungissa.

Nämä leirit tapasivat olla takavarikoituja luostareita, joiden uusien asukkaiden nälkiintymisestä, pakkotöistä ja kuolemista kerrottiin vielä samana kesänä.

Suomen ja kommunistiterrorin erikoissuhde ulottuu siis täyden vuosisadan päähän. Matka- ja tietokirja Luiden tie sivuuttaa tasaluvun, mutta sehän ei vähennä tuhdin, kerronnaltaan verkkaisen ja sisällöltään järisyttävän teoksen arvoa."

Tieto panee myös palstan stallarienmuut valeet NL:n järjestelmän ihanuudesta omaan arvoonsa.

98

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuvaavaa oli juuri luostarien käyttäminen vankileireinä. Kuuluisin oli Solovetskin luostarisaari, joka muutettiin vankilaksi 1923, kun luostarit täyttyivät.

      Kävin siellä 2005 ja oppaiden kertomukset ynnä jäljellä olleet vankilatilat olivat karmaisevaa nähtävää ja kuultavaa.

    • Anonyymi

      Uusi tieto ainakin minulle oli se, että osa Auschwitzin keskitysleirin vangeista kuskattiin ’vapautuksen’ jälkeen heti venäläiseen gulagiin, jota osa vangeista piti jopa pahempana leirinä!

    • Anonyymi

      VENÄJÄN nihkeys tehdä tiliä neuvostoterrorista askarruttaa alati tarkkailijoita. Luiden tien tekijät vahvistavat ”historia­selvitystyön” jääneen naapurissa kesken: ”Gulagin aave harhailee yhä Venäjällä.”

      Verisen historian perkaus tulisi tietysti aloittaa alusta. Kun Venäjää käytiin Leninin johdolla tuhoamaan, hankkeeseen osallistui latvialaisia sotajoukkoja, joita ilman kommunistikomennon pituus laskettaisiin kai viikoissa, korkeintaan kuukausissa.

      Tuhannet suomalaisetkin tukivat Leninin aikeita ase kädessä. He olivat punapakolaisia, hävityn sisällissodan jälkeen itään livahtaneita maanmiehiämme.

      ”LATVIALAISTEN ohella venäjää osaamattomat suomalaiset näyttävät olleen bolševikkivallan pystyssä pitäjiä sen kriittisimmillä hetkillä”, hiljattain kuollut historioitsija Osmo Jussila totesi Moskovaa kesällä 1918 huojuttaneesta kuohunnasta.

      Neuvostosuomalaisia vaikutti niin puna-armeijassa, salaisessa poliisissa kuin siviiliviroissakin. Aikalaistodistusten mukaan he syyllistyivät toistuvaan terroriin, joka kohdistui ennen muuta venäläiseen valtaväestöön.

      Suomalaisten SS-miesten vaiheista on vastikään ilmestynyt valtioneuvoston tilaama selvitys, joten julkisia varoja luulisi viimein löytyvän tutkimukseen, jossa arvioitaisiin suomalaisten rooli punaisen diktatuurin ”pystyssä pitäjinä”.

      Omien nurkkien valaisun jälkeen voisi jo vaatia Venäjältä vastuunottoa Stalinin surmauttamista suomalaisista.

      • Anonyymi

        Stallari: "Hesarissa 29.6. kirja-arvostelun yhteydessä arvostelija vertaa punapakolaisten toimia SS-vapaaehtoisten toimiin juutalaisia kohtaan.
        Mutta SS-miehet tukivat natseja ja pyrkivät tuhoamaan, kun punapakolaisten motiivi oli rakentaa parempi tasa-arvoinen yhteiskunta! Heillä ei ollut mikään tavoite tuo väkivalta, mutta toki sitä oli pakko käyttää kovina aikoina."

        Vai pakko?Kysehän oli kaikkien mahdollisten poliittisten vastustajien tuhoamsisesta luokkina täysin riippumatta henkilöiden omista tekemisistä.

        "Parempi tasa-arvoinen yhteiskunta"? Mitä tasa-arvoa edusti kommunistieliitin pakkovalta, johon muu väestö oli alistettu?
        Oliko tasa-arvoa se,että kuka tahansa saatettiin pidättää milloin tahansa ja lähettää leirille pakkotyöhön nääntymään loppuiäkseeen?


    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen tieto on myös, että Hitler ihaili ja jäljitteli Leninin ja Stalinin lujia otteita.
      Natsien keskitysleirejä alkoi Göring perustaa neuvostomallin mukaan jo 1933 ja Himmler kehitti järjestelmän täydelliseski.
      Molemmat leirimallit kokenut vanki piti NL:n järjestelmää "kahdesta pahasta pahempana,"
      Ilmankos stallarit ylistävät kommunismin ylivoimaisuutta....

    • Anonyymi

      "Kirjassa lainatun arvion mukaan neuvostovainoissa kuoli noin 30 000 suomalaista ja suomensukuista. Vaikka heidän kohtalonsa on ollut tutkimusten lisäksi esillä romaaneissa ja elokuvissa, holokaustiin verrattuna gulagin profiili on yhä matala."

      On venäläinen tutkimus, jonkamukaan suomalaisia teloitettiin noin11 000.

      Noin 20 000 lienee siis menehtynyt leireillä tai pakkosiirroissa?

    • Anonyymi

      Vankileirivirasto Gulag perustetiin 1930. Se lakkautettiin vasta 1960, seitsemän vuotta Stalinin kuoleman jälkeen. Tuona aikana leireille joutui noin 30 miljoonaa ihmistä. Leireillä kuolleiden määräksi arvioidaan 2-3 miljoonaa.
      Leireiltähän vapautettiin ihmisiä rangaistuksen tultua suoritetuksi.

    • Anonyymi

      Ihmisten pitäminen vankeina on yhtä vanha keksintö kuin ihmiskunta.
      Eri aikoina ja eri yhteyksissä sitä vain on kutsuttu eri nimillä.
      Internointi-, keskitys-, vakileirit, niitä on ollut kaikkialla.
      Brittien siirtomaahallinnon leirit olisivat ehkä lähin esikuva 1900-luvun alkupuolella nähdyille. Gulag-nimen mukaisia on tietysti ollut vain Neuvosto-Venäjällä ja niiden vankien pakkotyöllä saatiin aikaan uskomaton muutos Venäjällä.

      • Anonyymi

        "Gulag-nimen mukaisia on tietysti ollut vain Neuvosto-Venäjällä ja niiden vankien pakkotyöllä saatiin aikaan uskomaton muutos Venäjällä."

        Noinhan stallarin pitää kehua rikollista järjestelmää.

        Paljon uskomattomampi muutos on tapahtunut länsimaissa ilman mitään mielivaltaisia pakkotöitä, ihmisten orjuuttamista ja miljoonien teloittamista.


      • Anonyymi

        "Vankileirien avulla saavutettiin uskomaton muutos Venäjällä."

        Todella ihmisarvoa lokaan sysäävää ajattelua. Siitähän kommunismissa ja natsismissa on kyse.


    • Anonyymi

      Lol. Teoriassasi on vain yksi aukko - Neuvosto-Venäjä syntyi vuonna 1922. Mitään Neuvosto-Venäjää ei ollut olemassa 1919, vain ja ainoastaan sekasortoinen Venäjän keisarikunta, joka kävi Suomen kaltaisen sisällissodan, joka kesti vuoden sijasta kokonaiset 4 vuotta, ja sota päättyi kommunistien voittoon.

      • Anonyymi

        "Mitään Neuvosto-Venäjää ei ollut olemassa 1919, vain ja ainoastaan sekasortoinen Venäjän keisarikunta, joka kävi Suomen kaltaisen sisällissodan, joka kesti vuoden sijasta kokonaiset 4 vuotta, ja sota päättyi kommunistien voittoon. "

        Tunnetusti bolsevikit tekivät lokakuun (todellisuudessas marraskuu) vallankumouksen vuonna 1917 ja SIIHEN LOPPUI ns "Tsaarin Venäjä. Bolsevikit hallitsivat siitä lähtien sekä Pietaria ja Moskovaa. Nimestä riippumatta siinä oli hyvää aikaa perustaa vaankileirejä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitään Neuvosto-Venäjää ei ollut olemassa 1919, vain ja ainoastaan sekasortoinen Venäjän keisarikunta, joka kävi Suomen kaltaisen sisällissodan, joka kesti vuoden sijasta kokonaiset 4 vuotta, ja sota päättyi kommunistien voittoon. "

        Tunnetusti bolsevikit tekivät lokakuun (todellisuudessas marraskuu) vallankumouksen vuonna 1917 ja SIIHEN LOPPUI ns "Tsaarin Venäjä. Bolsevikit hallitsivat siitä lähtien sekä Pietaria ja Moskovaa. Nimestä riippumatta siinä oli hyvää aikaa perustaa vaankileirejä!

        Bolshevikit eivät hallinneet Venäjää, vaan maassa oli täysi sekasorto päällä nelisen vuotta. Ukrainassa ja Etelä-Venäjällä oli anarkisteja. Saksalaisia joukkoja tuli Puolasta ja Pietarista. Arkangelista nousi brittejä ja amerikkalaisia joukkoja maihin. Pitkin Venäjää oli valkoisia, keisarillisia joukkoja.

        Ne olivat muuten niitä samoja valkoisia kuin Suomen valkoiset. Kannattaisi lukea niitä historiankirjoja :D Suomen oikeisto oli niitä oikeita venäjämielisiä ja johdossa oli useita venäläisiä marsalkkoja sen yhden tunnetun lisäksi :D

        Venäjän sisällissodassa kuoli miljoonia ihmisiä.


      • Anonyymi

        ”Bolshevikit eivät hallinneet Venäjää, vaan maassa oli täysi sekasorto päällä nelisen vuotta. Ukrainassa ja Etelä-Venäjällä oli anarkisteja. Saksalaisia joukkoja tuli Puolasta ja Pietarista. Arkangelista nousi brittejä ja amerikkalaisia joukkoja maihin. Pitkin Venäjää oli valkoisia, keisarillisia joukkoja.”

        Bolsevikit eivät hallinneet KOKO VENÄJÄÄ alkuun, mutta sen verran keskeisiä osia, että vankileirejä kerittiin mainiosti perustamaan! Sehän on komuille tyypillinen tuotos!

        ”Ne olivat muuten niitä samoja valkoisia kuin Suomen valkoiset.”

        Ei lainkaan samoja eivätkäainakaan sellaisia, jotka pyrkivät demokraattiseen yhteiskuntaan, kuten valkoiset Suomessa!

        ”Kannattaisi lukea niitä historiankirjoja :D ”

        Sinulta se on jäänyt tekemättä...

        ”Suomen oikeisto oli niitä oikeita venäjämielisiä”

        Oli seassa niitäkin, mutta itsenäisyyslinja voitti.

        ”johdossa oli useita venäläisiä marsalkkoja sen yhden tunnetun lisäksi :D”

        Eipä juurikaan. Yksikään suomalainen ei edennyt tuohon arvoon tsaarin armeijassa!

        ”Venäjän sisällissodassa kuoli miljoonia ihmisiä.”

        Totta! Verinen oli alku! Lev Trotski perusti puna-armeijan ja totesi: sotilas on pantavavalitsemaan edestä tulevan todennäköisen kuoleman ja takaa tulevan varman kuoleman välillä!


      • Anonyymi

        Heikot on tiedot.

        "Lol. Teoriassasi on vain yksi aukko - Neuvosto-Venäjä syntyi vuonna 1922. "

        Ei, vaan silloin bolsevikit nimesivät Neuvosto-Venäjän Neuvostoliitoksi.

        "Mitään Neuvosto-Venäjää ei ollut olemassa 1919, vain ja ainoastaan sekasortoinen Venäjän keisarikunta,"

        Venäjän keisarikunta loppui Nikolai II:n kruunusta luopumiseen maaliskuussa 1917.

        " joka kävi Suomen kaltaisen sisällissodan, joka kesti vuoden sijasta kokonaiset 4 vuotta, ja sota päättyi kommunistien voittoon."

        Venäjän sisällissota oli kaukana Suomen sodasta, joka oli kapina laillista hallitusta vastaan.
        Venäjällä taistelivat vanhan vallan edustajat bolsevikkikaappaajia vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bolshevikit eivät hallinneet Venäjää, vaan maassa oli täysi sekasorto päällä nelisen vuotta. Ukrainassa ja Etelä-Venäjällä oli anarkisteja. Saksalaisia joukkoja tuli Puolasta ja Pietarista. Arkangelista nousi brittejä ja amerikkalaisia joukkoja maihin. Pitkin Venäjää oli valkoisia, keisarillisia joukkoja.

        Ne olivat muuten niitä samoja valkoisia kuin Suomen valkoiset. Kannattaisi lukea niitä historiankirjoja :D Suomen oikeisto oli niitä oikeita venäjämielisiä ja johdossa oli useita venäläisiä marsalkkoja sen yhden tunnetun lisäksi :D

        Venäjän sisällissodassa kuoli miljoonia ihmisiä.

        Lykkäät pötyä. Ei edes ruotsalaiset aateliset kunnolla rotuilleet. Suomen valkoisista etenkin Siilaisissa ja Viipurissa toimineet olivat selvästi sisäistäneet käsityksenä venäläisyydestä Suomen sisällä olevana syöpänä. Humalan piikkiin Siilaisten teloituksia ei täysin voida laittaa. Venäläiset ja saksalaisetkinhan kuulemma kittasivat kovasti viinaa latvialaisia, liettualaisia, virolaisia ja juutalaisia lahdatakseen. Minun mielestäni se yksi mies Viipurissa oli täysin selvä päihteistä kysyessään huhtikuun 1918 lopulla siltä yhdeltä mieheltä, että 'Mikä mies se sinä olet kun et ammu'. Se on suorastaan ihme miten Mannerheim sai estettyä venäläisten sukupuuton Suomen alueella 1918 ja omiensa suomalaistamisen. Siilaisissa Marski toisaalta siirsi venäläiset pois Suomenlinnan vankileirille. Siilainen oli ensimmäinen paikka jossa kauniit pojat eivät selvästi hyväksyneet käsitettä 'viaton slaavi'. Punaisissakin toki esintyi rotuilua. Petrogradissa 1919 Judenitsin aikana olleet Suomen punaiset olivat katkeria venäläiselle yläluokalle syrjivästä herrastelusta ja vihaisia niin sanotuille tovereilleen Brest-Litovskin petoksesta. Kuusinen ja kumppanithan lopulta syyttivät Suomen punaiset häviöön tuominneesta Brest-Litovskin sopimuksesta Trotskia eikä venäläistä luonnetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitään Neuvosto-Venäjää ei ollut olemassa 1919, vain ja ainoastaan sekasortoinen Venäjän keisarikunta, joka kävi Suomen kaltaisen sisällissodan, joka kesti vuoden sijasta kokonaiset 4 vuotta, ja sota päättyi kommunistien voittoon. "

        Tunnetusti bolsevikit tekivät lokakuun (todellisuudessas marraskuu) vallankumouksen vuonna 1917 ja SIIHEN LOPPUI ns "Tsaarin Venäjä. Bolsevikit hallitsivat siitä lähtien sekä Pietaria ja Moskovaa. Nimestä riippumatta siinä oli hyvää aikaa perustaa vaankileirejä!

        Venäjän keisarikuntaa seurasi ensin Venäjän tasavalta 15.3.1917 ja sitten Neuvosto-Venäjä 7.11.1917 alkaen. Neuvostoliitto perustettiin 30.12.1922.


    • Anonyymi

      NEUVOSTOARKISTOJEN ja epäsuoran päättelyn perusteella leireille joutui noin 30 miljoonaa ihmistä. Siinä luvussa ovat inkerinsuomalaisten tapaiset karkotetut, joiden olot eivät poikenneet leirivankien ahdingosta. Leirejä oli tosin monenlaisia Siperian kuolemanloukoista urbaaneihin tutkimuslaitoksiin.

      Kuolonuhrien suhteen on niin ikään kaihdettava täsmällisiä lukuja. Ainakin parin kolmen miljoonan vangin arvellaan uupuneen pakkotöissä tai päätyneen teloitetuksi.

      Siihen joukkoon kuuluvista suomalaisista uutisoitiin heti kommunistikomennon alussa. Moskovaan, rapistuneisiin parakkeihin kesällä 1919 siirretyt sadat suomalaiset käskettiin oitis hanttihommiin.

      ”Riittämätön ravinto heikensi heidän voimiaan ja 75 % heistä sairasti punatautia”, sanomalehti Uusi Suomi lainasi silminnäkijää. ”Kertojamme lähtiessä oli suomalaisista 6 jo kuollut ja 3 tullut hulluksi.”

    • Punikkien tavanomaista valehtelua!

      Punikki:Valko-Suomi perusti Suomeen Gulagin jo 1918 eli vuotta ennen kuin Leninin Venäjä perusti omansa."

      Kyse oli sotavankileireistä, mikä on täysin eri asia kuin kansalaisten sulkeminen mielivaltaisesti pakkotyöleireihin.

      "Lyhyessä ajassa leireillä tapettiin ampumalla, nälkiinnyttämällä ja tauteihin n. 14 500 perustervettä nuorta miestä."

      Leiriläiset tuomittiin valtionrikosoikeuksissa. Heti alkuun vapautettiin noin 7 000.

      "Kova saavutus jopa neuvostomittapuullakin mitattuna. Tappaa piti kaikki mutta ulkovaltojen voimakas väliintulo esti kaikkien n. 80 000 vangin surmaamisen. "

      Tavanomaista valetta. Ulkovallat eivät leireihin puuttuneet. Vuoden 1918 lopussa oli vapautettu noin 51 000 vankia ja jäljellä noin 6 700.

      "Leireillä ihmisiä surmattaessa ei syyllisyyttä tai syyttömyyttä paljon kyselty, kun olit leirille joutunut olit lainsuojaton punikki. Vartija sai vaikka huvikseen ampua hengiltä."

      Kaikki vangit tutkitiin valtionrikosoikeuksissa. Suurin osa tuomittiin 1-3 vuoden vankeusrangaistuksiin. Ne muutettiin pian ehdonalaisiksi.

      Kuolmantapaukset johtuivat leirien puutuvasta hygieniasta, heikosta lääkintähuollosta jaongelmista hankkia riittävästi elintarvikkeita.

      Hallitus suhtautui aluksi kovin jäykästi leirikuolemiin ja heräsi vasta niiden kasvettua hälyttäviksi loppukesästä 1918.

    • Anonyymi

      Erikoistahan oli bolsujen tapa syyttää tsaarinaikaa hirveistä vainoista.
      Totuus on kuitenkin, että tavallisin rangaistus oli karkoitus Siperiaan, missä elettiin puolivapaissa oloissa oikeudella tavata vieraita.

      Kuolemalla rangaistiin vain vakavista rikoksista kuten kapinahankkeista tai tsaarin hengen uhkaamisesta.

    • Anonyymi

      Tammisaaressa oli korkein kuolleisuus, koska sitä vankileiriä johtivat ruotsinkieliset. Entisten punaisten kertomuksissa yleensä Tammisaari esiintyi ennen Väinö Linnan kirjoja suurimpana pahan ilmentymänä. Tammisaari oli ainut vankileiri joka täytti rodulliseen tuhoamiseen käytetyn leirin mittasuhteet.

      • Anonyymi

        Tammisaaren olot olivat 1920-luvulla sellaiset, että iitä puhuttiin kommunismin "yliopistona".
        Se oli täysin kokeneiden kommunistiagitaattorien hallinnassa ja he aivopesivät muita vankeja "opintopiireissään".


      • Anonyymi

        Tammisaaren "opiskelijoiden" ykköstehtävä oli saada Suomeen kommunistihallinto ja kunnon Gulag-systeemi itänaapurin esimerkin mukaan.
        Palstan stallarit haaveilevat siitä vieläkin.


      • Anonyymi

        Ja "Tammisaaren perillisten" kannatus on Eduskuntavaaleissa enää vain 0,3 %! Sillä ei kumouksia tehdä!


      • Anonyymi

        "Tammisaaressa oli korkein kuolleisuus, koska sitä vankileiriä johtivat ruotsinkieliset. "

        Tammisaaren leiriä johtivat ennen kaikkea vieraspaikkakuntalaiset suomenkieliset upseerit ja virkamiehet. Vartijoina oli aluksi mm. porilaisia varusmiehiä.

        Tammisaaressa sanomalehti Västra Nyland jopa epäili vankileirin perustamista Dragsvikiin suomenkielisten kavalaksi yritykseksi suomenkielistää Tammisaaren kaupunkia.

        Professori Tigerstedt, joka kiinnitti valtiovallan huomion Dragsvikin kehnoon huoltotilanteeseen, a vaati siihen parannusta, oli toki ruotsinkielinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tammisaaren olot olivat 1920-luvulla sellaiset, että iitä puhuttiin kommunismin "yliopistona".
        Se oli täysin kokeneiden kommunistiagitaattorien hallinnassa ja he aivopesivät muita vankeja "opintopiireissään".

        Nooh se oli sitten kun Englanti, Yhdysvallat ja Ruotsin sosiaalidemokraatit olivat painostaneet tekemään siitä keskitysleirin sijaan normaalin vankileirin. Tammisaari sijaitsi paikalla jonne oli erinomaiset yhteydet Hennalaan ja Lappeenrantaan verrattuna. Tahallaan ne siellä ihmisiä tappoi ja nosti kuolleisuuden vankileirien korkeimmaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tammisaaressa oli korkein kuolleisuus, koska sitä vankileiriä johtivat ruotsinkieliset. "

        Tammisaaren leiriä johtivat ennen kaikkea vieraspaikkakuntalaiset suomenkieliset upseerit ja virkamiehet. Vartijoina oli aluksi mm. porilaisia varusmiehiä.

        Tammisaaressa sanomalehti Västra Nyland jopa epäili vankileirin perustamista Dragsvikiin suomenkielisten kavalaksi yritykseksi suomenkielistää Tammisaaren kaupunkia.

        Professori Tigerstedt, joka kiinnitti valtiovallan huomion Dragsvikin kehnoon huoltotilanteeseen, a vaati siihen parannusta, oli toki ruotsinkielinen.

        Kokkolan ruotsinkieliset valistivat omiaan pohjoisen ja samalla koko maan ensimmäisistä vankileireistä. Vankileirien organisointi jäi etelärannikolla yksittäisistä laupiaista samarialaisista huolimatta enimmäkseen ruotsinkielisten vastuulle. Se on ihan sama mitä roskalehdissään kirjoittivat. Etelärannikon punaisista iso osa oli suomenkielisiä ja etelärannikon suomenkielisiä suojeluskuntalaisia tarvittiin muualla kuin Turun, Tammisaaren tai Suomenlinnan leirien vartijoina. Jokainen pystyy ymmärtämään miksibköyhässä Kuopion vankileirissä ei kuollut juuri kukaan maan korkeimman kuolleisuuden omaneeseen tammisaaren vankileiriin verrattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokkolan ruotsinkieliset valistivat omiaan pohjoisen ja samalla koko maan ensimmäisistä vankileireistä. Vankileirien organisointi jäi etelärannikolla yksittäisistä laupiaista samarialaisista huolimatta enimmäkseen ruotsinkielisten vastuulle. Se on ihan sama mitä roskalehdissään kirjoittivat. Etelärannikon punaisista iso osa oli suomenkielisiä ja etelärannikon suomenkielisiä suojeluskuntalaisia tarvittiin muualla kuin Turun, Tammisaaren tai Suomenlinnan leirien vartijoina. Jokainen pystyy ymmärtämään miksibköyhässä Kuopion vankileirissä ei kuollut juuri kukaan maan korkeimman kuolleisuuden omaneeseen tammisaaren vankileiriin verrattuna.

        "Jokainen pystyy ymmärtämään..."

        Itselläsi näyttää olevan vaikeuksia ymmärtää.

        Sodan alussa eteläisen Suomen ollessa vielä punaisten hallussa valkoiset lähettivät vankejaan ensin Seinäjoen päämajan kautta Pohjanmaalle, jossa heitä jaettiin mm. Vaasan, Kokkolan ja Närpiön leireille. Näissä ei nälkäkuolemia tapahtunut juuri ollenkaan. Viljava Pohjanmaa jaksoi ruokkia jopa vankinsa kunnialla.

        Kamaluudet alkoivat, kun vankeja alettiin keskittää isompiin leireihin: Tammisaareen, Hämeenlinnaan, Helsingin saarten leireihin.

        Myös Turussa leirikuolleisuus oli noin kaksi prosenttia, kun se Tammisaaressa oli yli 30%
        Kokkolasta ja Närpiöstä tuodut vangit alkoivat kuolla pian Tammisaareen saavuttuaan. Syynä tosin heitä heikentäneet taudit ja Tammisaaren superkehno hygienia ja ravintotilanne.


    • Anonyymi

      Stallari: "Olisi ollut jopa valkolahtarille kova operaatio ampua muutamassa päivässä 80 000 ihmistä."

      Kyllä punikit olisi voitu surmata suurin joukoin viimeisissä taisteluissa vain jättämällä antautumiset huomiotta. Punavankeja oli yli 4 000 jo maaliskuussa. Antautuneita ei siis ammuttu.

      " Nälkään tappaminen piikkilangan takana oli tappajille inhimillisempi tapa sekä poissa suuren yleisön silmistä."

      Vankimäärää ei yksinkertaisesti kyetty huoltamaan nälkää näkevässä maassa. Suuri vankiluku johtui punapropagandasta, joka lupasi ihanneolot Venäjällä sinne siirtyville. Tämä johti noin 30 000 henkilön pakolaisjoukkoon, joka suurelta osin päätyi Fellmannin pellolle Lahden lähelle.

      Vankeja vapautetiin varsin nopeaan tahtiin, sillä vankeja oli syyskuun puolivälissä ennää noin 23 000.Näistäkin vapautettiin vuoden loppuun mennessä n. 16 700 vankia. Pääosa vangeista siis vapaputettiin vielä 1918.

      "Olet sekaisin kuin seinäkello kun noin typeriä kyselet. Alitat reilusti normilahtarin älyn vaikka sitä on aika vaikea alittaa. Sinulla sekin onnistuu."

      Punikkien on aina yhtä vaikeaa tunnustaa tosiasioita, on kyse mistä historian vaiheesta tahansa.

      • Anonyymi

        Todellisuudessa moni kuoli nälkään punaisten tihutöiden takia. Linna kuvaa pakko-ottoja normaaleina. Yhdeltä merkittävältä asuinalueelta poltettiin punaisten toimesta viljamakasiinit ja vietiin hevoset ja karja. Ei tuhansia pitkän matkan taivaltavia ihmisiä huolleta millään Akseli Koskelan ottamilla pienillä määrillä. Todellisuudessa Suomessa oli käytännössä nälänhätä jo jouluna 1917 myös isoissa taloissa. Venäläinen sotaväki ja kato söi ison osan vupden 1917 sadosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellisuudessa moni kuoli nälkään punaisten tihutöiden takia. Linna kuvaa pakko-ottoja normaaleina. Yhdeltä merkittävältä asuinalueelta poltettiin punaisten toimesta viljamakasiinit ja vietiin hevoset ja karja. Ei tuhansia pitkän matkan taivaltavia ihmisiä huolleta millään Akseli Koskelan ottamilla pienillä määrillä. Todellisuudessa Suomessa oli käytännössä nälänhätä jo jouluna 1917 myös isoissa taloissa. Venäläinen sotaväki ja kato söi ison osan vupden 1917 sadosta.

        "Pakko-otot" olivat normaalia elintarvikelautakuntien toimintaa säännöstelyn aikana. Tuotteilla oli rajahinnat, mikä mustan pörssin kauppiaita kiukutti. Valkoiset valtaan tultuaan joutuivat jatkamaan elintarvikesäännöstelyä ja takavarikkoja ruokkiakseen myös maahan kutsutut saksalaiset aseveljensä. Irvokasta, että vain vähää aiemmin Suomen valkoiset olivat valmiita tappamaan kanssakansalaisiaan elintarvikerosvoina. Saksalaiset myös pyrkivät lähettämään Suomesta Saksaan nälkää näkeville tovereilleen niin paljon elintarvikkeita kuin Suomesta lähti. Ihmekö tuo, ettei vankileireille riittänyt ruokaa, kun piti syöttää sekä valkoinen armeija että saksalaiset.

        Venäjän armeija onneksi poistui Suomesta elintarvikevaroja kuluttamasta.


    • Anonyymi

      Punikkien on vaikea tunnustaa, että NL:n himuhallinnon perusti heidän sankarinsa Lenin.
      Stalin vain vei työn loppuun.

    • Anonyymi

      "Lenin varmaan ja sitten myöhemmin Stalin ottivat oppia Suomen valkoisilta."

      Niin varmaan. Kertoisitko lähteen tiedoillesi?
      Kesällä 1919 Suomen vankileirit oli jo purettu.

      "Keksivät miten näppärästi eri mieltä olevista pääsee eroon."

      Kumma kun Lenin ja Stalin eivät vapauttaneet ja armahtaneet vankejaan Suomen mallin mukaan ?

      Suomessa armahdettiin kapinaan ja rikoksiin syyllistyneitä kaikkiaan 61 000.

      • Anonyymi

        Suomessa harvennettii siementä Tammisaaressa ja ruotsalainen valkoinen vapaaehtoinen Hjalmarson ampui omin käsin nuoria punakaartissa olleita suomalaisia poikia. Punaiset eivät juuri ruotsinkielisten murhiin syyllistyneet näiden äidinkielen takia. Ruotsalaiset vapaaehtoiset ja Suomen ruotsinkieliset toteuttivat Suomessa 1918 rotumurhia.


    • Anonyymi

      Gulagin alkio perustettiin kesällä 1919 bolsevikkien alettua varmistaa valtaansa.
      Tällöin perustettiin salainen poliisi eli Tsheka, joka aloitti silmittömän väkivallan mielivaltaisine vangitsemisineen. Sen henkilöstön rungon muodostivat tsaarin aikana rikoskista tuomitut, joiden joukkoa täydennettiin tiukoilla bolsevikeilla.
      Tsheka tuli kuuluisaksi viattomien pidätyksistä, mutta linja jatkui 1960-luvulle.

      • Anonyymi

        Vankileiri ei sinänsä ole mikään uusi keksintö. Eikös apostoli Johannes ollut raamatun satujen mukaan Patmoksella lusimassa roomalaisten vankileirillä. Tuhoamistarkoituksiin ei Suomessa leirejä käytetty. Hennalassa oli vartijoina Evon metsäopiston hämäläisiä poikia. Punaiset eivät olleet Neuvostoliiton, Kiinan, Japanin ja Natsi-Saksan poliittisiin vankeihin verrattavissa. Poliittinen vanki ei tapa ensin jopa aseettomia siviilejä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Itse asiassa ensimmäinen bolsevikkien valvontaelin perustettiin heti 22. lokakuuta 1917, jolloin Leo Trotskin johtoon asetettiin erityinen sotilasvallankumouskomitea. Sen päätoimintatapa oli verinen terrori, joka kohdistui vanhan vallan todellisiin tai kuviteltuihin puolustajiin.

      • Anonyymi

        Varsinainen tsheka perustettiin jo 7.12. 1917 tehtävänä etsiä ja likvidoida kaikki vastavallankumoukselliset ja sabotöörit huolehtien samalla vakoilun valmisteluista.
        Mikään leirien perustam,inen ei tuolla tehtävällä ollut tarpeen. Lyhytaikaisen säilytykseen oli entisiä tsaarin vankiloita tai muita sopivia paikkoja, kuten kasarmeja ja poliislaitosten tiloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varsinainen tsheka perustettiin jo 7.12. 1917 tehtävänä etsiä ja likvidoida kaikki vastavallankumoukselliset ja sabotöörit huolehtien samalla vakoilun valmisteluista.
        Mikään leirien perustam,inen ei tuolla tehtävällä ollut tarpeen. Lyhytaikaisen säilytykseen oli entisiä tsaarin vankiloita tai muita sopivia paikkoja, kuten kasarmeja ja poliislaitosten tiloja.

        Ensimmäiset keskitysleirit otettiin pian käyttöön,kun huomattiin, ettei kaikkia "valtion vihollisia" kannattanut oitis tappaa. Heiltä saattoi nyhtää tietoja myöhemminkin, ainakin ilmiantamaan muita valtion vihollisia.


    • Anonyymi

      Tuholeirejä oli Amerikan sisällissodassa ja buurisodassa, kun brititi laittoivat lapset ja naiset näännytsleireille. Viideesosa koko buurien siviiliväestöstä murhattiin näin. Saksan keskitysleirit olivat työleirejä, joissa voitiin ja syötiin hyvin

    • Anonyymi

      Vuonna 1921 perustettiin Trusti, jonka tehtävä oli soluttautua Neuvosto-Venäjän vastaisiin järjestöihin ja murhata niiden johtajat.
      Se oli osa bolsevikkien häikäilemätöntä taistelua nuoren neuvostovaltion puolesta.

    • "Vasemmistolle Gulag jatkui Suomessa aina syksyyn -44 asti."

      Vain kommunistinen toiminta oli kielletty.

      " Heitä pidätettiin ilman syytä, pahoinpideltiin vankiloissa ja kaikkea sai tehdä koska heitä ei mikään laki suojannut. "

      Tämä koski vain maanpetoksiin syyllistyneitä eli demokraattisen Suomen lakeja rikkoneita.

      #Sitä oli Suomen "länsimainen demokratia" kunnes Stalin teki siitä lopun ja toi meille oikean demokratian, oikeiston ikuiseksi harmiksi.#

      Ei tuonut. Stalinilta jäi Suomi tuhoamatta ja suomalaiset gulagit perustamatta.
      Stallareita se harmittaa ikuisesti.

      Demokratiamme säilyi ja kukoistaa ikuisesti.
      Kommunismista on vain inhottava muisto jäljellä.

    • Anonyymi

      Huomattavaa on, että itään paenneet punikit olivat ensin innokkaita gulagin pystyttäjiä ja teloittajia ja joutuivat sitten itse uhreiksi.

      Ja vielä jaksavat kehua kommunismia ja Stalinia demokratian tuojina Suomeen!

    • Stallari: "Oikeisto suhtautui Venäjään ikäänkuin se ei olisi ollut itsenäinen valtio laisinkaan vaan jonkunlainen tyhjä alue tai peräti Suomen siirtomaa. Mentiin vain asevoimin kuin ei mitään ja alettiin riehumaan."

      Vuonna 1919 vallitsi sotatila Suomen ja Neuvosto-Venäjän välillä, vaikka stallari ei sitä tiedä.
      Venäjällä käytiin sisällissotaa ja länsivallat suorittivat sinne laajaa interventiota. Venäjä luettiin antautuneen Saksan liittolaiseksi.

      Suomalaiset heimointoilijat halusivat "vapauttaa" myös Itä-Karjalan Venäjän vallasta. Siksi lähdettiin keväällä1919 ns. heimosotaretkelle Aunukseen. Sillä oli valtionhoitaja Mannerheimin ja hallituksen suostumus ja tuki. Aivan liian heikoin voimian aloitettu retki epäonnistui monestakin syystä.

      Sotaretket loppuivat Tarton rauhaan syksyllä 1920.Neuvosto-Venäjä jatkoi kapinaan kiihoittamista Suomessa.

    • Anonyymi

      Vuoden 1921 alussa SKP:n sotilassiipi laati suunitelmia uudesta punakapinasta Suomessa.
      Ainoa käytännön toimiin johtanut yritys oli ns,läskikapina helmikuussa 1922.
      Sitä johti punaupseeri Jahvetti Moilanen.Käytännössä kyseessä oli parille metsätyömaalle suuntaunut ryöstöretki, jonka saalis vietiin kiireesti rajan taa.

      Suomen rajavartiosto toimi alle arvostelun, mikä johti toiminnan täydelliseeen uusimiseen. Se oli retken varsinainen tulos.

      • Anonyymi

        Se oli sitä yritystä kerätä tienestejä. Korpikommunismi oli enemmistölle muutamaa tosiuskovaa lukuunottamatta ruplakommunismia. Kiantohan kuvaa loistavasti miten neuvostoagentti tarjosi Jooseppi Kenkkuselle tuhat markkaa palveluksista. Ruplakommunismia tarvittiin viinaksien keittämisen lisäksi, koska ahneet metsäpatruunat ja isännät maksoivat huonoa palkkaa.


    • Anonyymi

      1920-luvun lopulla gulagit alkoivat muuttaa muotoaan Stalinin ryhdyttyä viisivuotissuunnitelmin teollistamaan takapajuista maata.

      Nyt koottiin ihmisiä pakkotyöhön valtaville voimalaitos- ja kanavatyömaille. Kuuluisin on Stalinin kanava, jossa väitetään ainakin 30 000:n pakkotyöläisen menehtyneen.

      • Anonyymi

        Niinhän se Arvo Poika Tuominen väitti käyneensä noilla työmailla yhdessä Kustaa Rovion kanssa ja nähneensä siellä suomalaisia ja suomensukuisia vankeja. Peitarin rakentamisessa ja Stalinin hankkeissa oli aina väestömäärään suhtetettuna isovenäläisiä orjia enemmän ei-venäläisiä orjia.


    • Anonyymi

      Ehkä gulagin synkin luku kirjoitettiin kuitenkin Siperian kaivoksilla.
      Ne toimivat vankityövoimalla. Se oli halpaa ja helposti uusittavaa, sillä kulutus oli kova.Vahvakinmies selvisi ehkä 2-3 vuotta, sitten oli nääntyminen edessä. Lyhin rangaistus oli kuitenkin yleensä 10 vuotta. Vain harvat palasivat kotiin.

      Kaivokset tuottivat arvokkaita metalleja raudasta ja kuparista kultaan.
      Pahamaineisimpia olivat Kolymankaivokset, joilta ei juuri paluuta ollut.

    • Anonyymi

      Ensimmäinen Gulag perustettiin Solovetskiin 1918, ja laillistettiin 1919.
      Suomalaiset evät keksineet keskitysleirejä, ensimmäisinä keskitysleireinä pidetään USA: n sisällissodan vankileirejä, Myös Suomen vankileirejä pidetään yleisesti keskitysleireinä.
      Gulageilla suurin osa vangeista ei ollut poliittisin perustein vangittuja, poliittisin perustein vangituksi saattoi usein joutua myös ilman oikeudenkäyntiä pelkän ilmiannon tai tekaistun syytteen perusteella.
      Useiden arvoiden mukaan vuonna 1953 Gulageilla oli 2,4 miljoonaa vankia, joista poliittiisia vankeja oli 465 000, mitä pidetään suurimpana määränä samaan aikaan olleena vankien määränä.
      Kaiken kaikkiaan yleinen arvio vankien kokonaismäärä on ollut noin 30 miljoonaa, joista kuolemantapauksia oli noin 1,5-1,7 mijoonaa.
      Lisäksi oli toinen vankileirijärjestelmä GUPVI, mikä koski ulkomaalaisia, ja sotavankeja.
      Kokonaisvankimäärä GUPVI:ssa oli noin neljä miljoonaa.
      LIsäksi varsinaisten Gulagien lisäksi oli muita väestön pakkosiirtoja ja uudelleenasutuksia.

      • Anonyymi

        Niin kuka pitää yleisesti? Millä perusteella Raahen vankileiri oli keskitysleiri. Raahessahan vangit pidettiin enimmäkseen elossa toisin kuin puolalaisten etnistä puhdistusta varten perustetussa Kolyman pakkotyöleirissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin kuka pitää yleisesti? Millä perusteella Raahen vankileiri oli keskitysleiri. Raahessahan vangit pidettiin enimmäkseen elossa toisin kuin puolalaisten etnistä puhdistusta varten perustetussa Kolyman pakkotyöleirissä.

        Oliko venäjänpuolalaisia myös Vorkutassa. Venäjän ja Saksan lahtaamasta orjakansasta on tullut EU:n herra, joka kyllä elää herroiksi myös brexitin jälkeen tyhmien suomalaisten rahoilla. Rinne tappaa Suomen köyhät nälkään enemmin kuin luopuu mitättömästä nettomaksusta Brysseliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko venäjänpuolalaisia myös Vorkutassa. Venäjän ja Saksan lahtaamasta orjakansasta on tullut EU:n herra, joka kyllä elää herroiksi myös brexitin jälkeen tyhmien suomalaisten rahoilla. Rinne tappaa Suomen köyhät nälkään enemmin kuin luopuu mitättömästä nettomaksusta Brysseliin.

        Tshekan perustaja ja ensimmäinen bolsvikkinen suurmurhaaja oli puolalainen Felix Dzershinski, josta ei tullut katolista pappia, vaan bolsevistinen suurinkvisiittori.

        Hän oli Stalinin ystävä ja soitti tälle usein selloa iltaisin murhatöiden jälkeen.

        Rauta-Felix loi laajan murhakoneiston ja erosi 1926 GPU:ksi muuttuneesta organisaatiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tshekan perustaja ja ensimmäinen bolsvikkinen suurmurhaaja oli puolalainen Felix Dzershinski, josta ei tullut katolista pappia, vaan bolsevistinen suurinkvisiittori.

        Hän oli Stalinin ystävä ja soitti tälle usein selloa iltaisin murhatöiden jälkeen.

        Rauta-Felix loi laajan murhakoneiston ja erosi 1926 GPU:ksi muuttuneesta organisaatiosta.

        Nooh yksi henkilö ei todista paljoa. Rauta-Felix oli kotoisin nykyisen Liettuan alueelta. Etnisiä puolalaisia taisi olla tsaarin karkottamana Itä-Karjalassa.


      • Anonyymi

        Witold Pilecki oli syntynyt Itä-Karjalassa. Tsekan perustaja syntyi nykyisen Valko-Venäjän alueella. Tsaarin karkottamien vanhempien poika Witold painiskeli Puolan kansan kahden mahtavimman vihollisen kanssa. Venäläiset lopulta kaunistelivat ja pakottivat Pileckin niin sanotut maanmiehet tappamaan hänet varsovalaisessa vankilassa 1948.


    • Anonyymi

      Ei ole NL:n vertaa gulagin palvelusten käyttäjänä.

      • Anonyymi

        Leirit ovat ollet yksio sa NL:n talouden toimivuutta.
        Siksi stallarit niitä ylistävät.


    • Anonyymi

      Jostain syystä nyky-Venäjä ei halua kertoa totuutta gulagista.
      Palstan stallarien mielestä niissä ei ole mitään häpeämistä.

    • Anonyymi

      Jostain syystä nyky-Venäjä ei halua kertoa totuutta gulagista.
      Palstan stallarien mielestä niissä ei ole mitään häpeämistä.

    • Anonyymi

      Venäjähän on se keskitysleirien luvattu maa ollut aina. Sekin on liittoutuneiden sotapropagandaa että Saksassa niitä olisi ollut. Propagandakuvia sotien jälkeen leireistä mitkä laitettiin saksalaisten syyksi oli kuvattu Venäjän kulageilla.

      • Anonyymi

        Soso. Kyllä natsit perustivat keskitysleirejään ottaen toki mallia Neuvostoliitosta.

        Saksalla oli tuhoamisleirejä, joilla joukkomurhattiin erityisesti juutalaisia. NL:ssa ei sentään sellaisia ollut.


      • Anonyymi

        ”Saksalla oli tuhoamisleirejä, joilla joukkomurhattiin erityisesti juutalaisia. NL:ssa ei sentään sellaisia ollut.”

        Ei niin! Neuvostoliitossa murhattiin VAIN leirien asukkaita! Joukossa myös 11.000 suomalaista!


    • Anonyymi

      Kaltion juttuun VALKEA MERI, MUSTA HISTORIA, toimiva linkki löytyi Cederholmin Wiki-jutun lähteistä:


      https://fi.wikipedia.org/wiki/Boris_Sederholm



      http://www.kaltio.fi/vanha-arkisto/lehtiarkisto/kaltio-2-2011/pikkupeura211


      VALKEA MERI, MUSTA HISTORIA

      Pasi Pikkupeura

      Vienanmerellä – venäläisittäin Valkealla merellä – on synkkä historia. Sieltä alkoi levitä ”Solovetskin syöpä”, vankileirien saaristo, Gulag.



      ”Tulija, älä sure. Menijä, älä iloitse.”

      seinäkirjoitus neuvostovankilassa

      Lue koko pitkä juttu linkistä!

    • Anonyymi

      VALKEA MERI, MUSTA HISTORIA

      Pasi Pikkupeura

      Vienanmerellä – venäläisittäin Valkealla merellä – on synkkä historia. Sieltä alkoi levitä ”Solovetskin syöpä”, vankileirien saaristo, Gulag.



      ”Tulija, älä sure. Menijä, älä iloitse.”

      seinäkirjoitus neuvostovankilassa




      Punainen terrori

      Monet yhdistävät Neuvostoliiton vankileirit Staliniin, mutta niitä perustettiin jo Leninin aikana, ensimmäiset kesällä 1918 (Applebaum 2003, 31). Leninin murhayritys aloitti ”punaisen terrorin”. Termi ei ole historiantutkijoiden myöhemmin aikakaudelle kehittämä vaan bolševikkien oma.

      ”Oikeus ei saa poistaa terroria – tämän lupaaminen olisi itsepetosta tai petosta – vaan sen on perusteltava ja laillistettava se periaatteellisesti, selkeästi, vilpittä ja kauhistelematta” kirjoitti Lenin (Solzhenitsyn 1974, 263).



      Ensimmäisinä vallankumouksen jälkeisinä vuosina ilmestyi muun muassa ammattilehti Punainen terrori, jossa keskusteltiin esimerkiksi kiduttamisesta marxilaisesta näkökulmasta (mt., 83).



      Leninin oli kesällä 1918 yrittänyt ampua Dora Kaplan -niminen eserrä eli sosialistivallankumouksellinen. He olivat bolševikkien kilpailijoita – heitä suositumpia – joista tehtiin verisesti loppu. Esserrät olivat menševikkien ja anarkistien ohella hyvin edustettuina Solovetskin ensimmäisten vankien joukossa. Solovetskin luostari oli ihanteellinen paikka keskellä Vienan merta, eristyksissä talvet, sieltä ei juuri karkailtu. Oli käynyt selväksi, etteivät tsaarinaikaiset vankilat riittäneet uusille vallanpitäjille alkuunkaan.



      Jos Kaplan ei olisi terroriteollaan edesauttanut Leninin kuolemaa, ehkä tämä olisi myöhemmin kyennyt vastustamaan Stalinia? Jos taas Kaplan olisi saanut Leninin hengiltä, valtaan olisi noussut joku muu, luultavasti Leo Trotski, jolla oli päähänpinttymänä maailmanvallankumous. Mitenkään miehen taktisia ja organisatorisia lahjoja väheksymättä homma olisi varmaan kuivahtanut kokoon muutamassa vuodessa. Leninin ennenaikaista menehtymistä auttoi Kaplanin lisäksi ilmeisesti myös pitkälle edennyt syfilis (Kuusinen 1972, 31).



      Sosialisteja ja anarkisteja alettiin toimittaa Solovetskiin 1923. Vuoden pari he pärjäsivät joten kuten, moni oli pitkän linjan vallankumouksellinen eikä ensi kertaa vankilassa. Esimerkiksi kun erään kapinan yhteydessä kuusi vankia ammuttiin joulukuussa 1923, heille sallittiin hautajaiset, jopa muistokivi pystytettiin. 1925 – jolloin jo mielivalta vallitsi – kivi käännetään nurin (Solzhenitsyn 1974, 340). Solovetskilta leirijärjestelmä alkoi levitä mantereelle Vienanmeren ympäristöön ja Karjalaan ja lopulta yli koko maan...

    • Anonyymi

      Venäjän " suuri vallankumous lokakuussa" ei ollut suuri, ei lokakuussa eikä vallankumous.

      Se oli bolsevikkien yllyttämän roskaväen vallankaappaus Kerenskinheikolta hallitukselta marraskuussa.

      Valtansa bolsevikti varmistivat karkottamalla duumasta muut kuinbolsevikit ja aloittamalla vainot jo marraskuussa 1918.

      • Anonyymi

        Gulagit olivat oleellinen osa NL:n elämää 1960-luvulle.

        Leireille saattoi joutua kuka hyvänvä milloin hyvänsä. Useimmat jäivät sille tielleen.
        Perheet menettivät huoltajansa, asuntonsa lasten koulupaikat jne.


      • Anonyymi

        On lohdullista, että edes palstan stallarit pitävät leirejä hienona asiana.
        Ne olivat hienon järjestelmän hienoin tuote.
        Ne muistetaan ikuisesti.


    • Anonyymi

      Stalin oli hieno mies. Hän mm. vangitutti Molotovin, Kalininin ja parin marsalkan vaimot odotellen herrojen reaktiota. Yksikään ei avannut suutaan.

    • Anonyymi

      Gulag-järjestelmän arvo näkyy nyky-Venäjän taloudellisessa tilassa.
      Ilman orjatyövoimaa maaperän antimiltaan rikas valtio on äärettömän typerän johtonsa vetämänä konkurssikypsä tunkio.

      • Anonyymi

        Venäjä elää myymällä öljyä, kaasua sekä raaka-aineita länteen.
        Ynnä aseita kehitysmaihin.


    • Anonyymi

      Gulag oli täysin ja yksinomaan NL:n kehitelmä.
      Saksa otti siitä mallia.

    • Anonyymi

      Venäjä ei pysty vieläkään kertomaan touutta neuvostoajasta.

      Osalle kansaa tosin aika näyttää kultaavan muistot.
      Ja sodan voittoa juhlitaan, vaikka NL alkoi sen liitossa natsi-Saksan kanssa.

      • Anonyymi

        Eihän ne voi, koska Stalinin aikana 'edistysmieliset aateliset' eli patriootit sulautettiin maaorjista polveutuneiden tietoisuuteen. Nehän teki Joosepin aikana sen elokuvan Nevskistä. Ei ne voi myöntää Leninin tavoitteena olleen maailmanvallankumous ja venäläisen historian kiroaminen. Stalinin aikana luotiin käsite tavallaan ikuisesti jatkuvasta venäläisestä isänmaasta jota jopa Lenin palveli. Leninin Venäjältä palanneet punaiset ihmettelivät miksi venäläiset jopa lahjoitusmaita omistaneiden sukujen jälkeläiset elivät 1920-luvun Suomessa edelleen herroiksi. Punikki väitti muka Nevan kaupungin rikkaiden sukujen naaraiden myyneen itseään Leninin Venäjällä vastineeksi ruoasta. Lenin vihasi Venäjän vuotta 1917 edeltänyttä historiaa.


    • Anonyymi

      Keskitysleirit itseasiassa keksittiin Amerikan sisällissodassa.
      Vangittuja ja antautuneita oli niin paljon,että heitä varten piti rakentaa piikkilanka-aitauksia parakkihökkeleineen.Olot olivat tyypilliset keskitysleiriolot,eli kuolleisuus oli suuri.
      Seuraavaksi keskitysleirejä tarvittiin Buurisodassa.
      Sitten olivatkin jo asialla suomalaiset,ja vrittivät keskitysleirikurjuuden huippuunsa!

      • Anonyymi

        Punikki: "Sitten olivatkin jo asialla suomalaiset,ja vrittivät keskitysleirikurjuuden huippuunsa!"

        Aseelliseen kapinaan syyllistyneet suljettiin sotavankileireille kuulusteltaviksi ja oikeudessa rangaistaviksi.

        Kun vankeja ei kyetty ruokkimaan ja muuten hoitamaan, pääosa armahdettiin vielä 1918.
        Kyse ei siis ollut keskitysleireistä.Ne kehitettiin huippuunsa NL:ssa palstan stallareiden ylpeydeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punikki: "Sitten olivatkin jo asialla suomalaiset,ja vrittivät keskitysleirikurjuuden huippuunsa!"

        Aseelliseen kapinaan syyllistyneet suljettiin sotavankileireille kuulusteltaviksi ja oikeudessa rangaistaviksi.

        Kun vankeja ei kyetty ruokkimaan ja muuten hoitamaan, pääosa armahdettiin vielä 1918.
        Kyse ei siis ollut keskitysleireistä.Ne kehitettiin huippuunsa NL:ssa palstan stallareiden ylpeydeksi.

        Kyllä ne oli nimenomaan keskitysleirejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne oli nimenomaan keskitysleirejä.

        Ehei. Virallisesti ne olivat joko pidätys- tai vankileirejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehei. Virallisesti ne olivat joko pidätys- tai vankileirejä.

        No mitä sitten?
        Gulagit oli myös virallisesti ojennustyöleirejä.
        Molemmat oli keskitysleirejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitä sitten?
        Gulagit oli myös virallisesti ojennustyöleirejä.
        Molemmat oli keskitysleirejä.

        Lykkäät pötyä.

        Suomessa suljettiin sotavankileireille aseelliseen kapinaan ja muihin rikoksiin syyllisiä.

        Gulagiin suljettiin tavallisia kansalaisia täysin mielivaltaisesti. Ilman tutkimista ja tuomiota.


    • Anonyymi

      Lenin surmasi noilla leireillä enemmän kuin komiat Viipurissa huhtikuussa 1918 lahjoitusmaita omistaneita sukuja. Freedrickszin syöpäläisistä osa pääsi valitettavasti Suomeen. Freedrickszin suvun toinen osa palveli bolsuja. Leninin tavoitetta hävittää venäläinen aatelisto maanpäältä ylistettiin Suomen kovimmissa valkoisissa piireissä.

      • Anonyymi

        Tuosta ei hölynpöly parane!


    • Anonyymi

      ” Leninin tavoitetta hävittää venäläinen aatelisto maanpäältä ylistettiin Suomen kovimmissa valkoisissa piireissä.”

      Silkkaa valetta! Suomessa elivät monen bvallankumousta paenneet venäläiset täysin turvassa eikä heitä kukaan vainonnut, punikki on murhanhimoinen, kun taas porvari on suvaitsevainen. Tämä ilmeni konkreettisesti 1945, kun kommunistinen sisäministeri Yrjö Leino toimitti laittomasti 17 vallankumousta paennutta keski-ikäistä neuvostokansalaista lentokuljetuksella Neuvostoliiton gulageille, joihin osa heistä menehtyi! Asiasta nousi haloo ja Leino sai kenkää virastaan!

      • Anonyymi

        Lenin aloitti Neuvosto-Venäjällä aateliston,papiston,porvariston, talonpoikien ja sivistyneistön tuhoamisen.
        Stalin täydensi sitä ansiokkaasti työväestön tuhoamisella.

        Varmaan Suomen "kovimmissa valkoisissa piireissä" oltiin siihen tyytyväisiä.Miksi ei olisi?


    • Anonyymi

      SIKSI, ettei porvarilliselle maailmankuvalle ole tyypillistä äärimmäinen vastakkainasettelu ja eri mieltä olevien 'tuhoaminen'!

      Kaikki nuo piirteet ovat äärivasemmistolle tyypillisiä! Porvarillisessa yhteiskunnassa saa vapaasti ilmestyä kaikki mahdolliset sanomalehdet Tiekkarista Uuteen Suomeen! Toista oli neukuissa eikä kovin vapaita medioita ole liioin Putinin Venäjällä!

    • Anonyymi

      ei kommunisitit mitään keksineet , vaan jatkoivat tsaarien hvyäksi havaitsemaa leiri- ja siperia toimintaa..
      Näin ne tsaaritkin pääsi eroon ei toivotuista.

      Usa on johtava vankila maa, siellä on eniten maailmassa ihmisiä eri vankiloissa ja leireissä, Jopa jalkaketju leirejä on edelleen !
      Näin jonkinlianen turvallisuuden tuntu siellä us säilyy. Huume ongelma on murskaava, kuten nyt korona, joka imeisesti laimentaa huumekäyttäjä ongelmaa?

      Suomen valkoiset kehitti leirityksestä tehokkaan ja tappoi omaa kansaa suuret määrät, näännytti ja mapui. Näännyttäminen oli halvempaa ja suuert telotusmäärät saivat teloitusryhmät epäilemään toiminna ja hallinnon järkevyytää...
      Oli etnistä ja kieli-puhdistusta tämä myös.
      Tehokas Öman kansan tuhonta piti lopettaa kun ulkomailta alettiin kysellä toiminnan ideaa.

      Nykyään suomessa on laajana toimintana koko suomessa, ns. avo-leirit, joissa karensilla uhaten kuntoutetaan työttömiä. Toimeen tulon menetyksen uhalla toimii typ leirien saristo.. te tem hallinnon salainen nyrkki !
      Typ kapoja on paljon ja joka kaupungissa suomessa. Likaisen avo -työttömyys leiritys työn hoitaa alhankkijoina erilaiset esim. uskonnolliset yhteisöt ja kaupunkien työpaja leirit,,, mm.
      Massa-työttömyys ongelmaa on pitkään piiloteltu. Kuntasekoilu oli tarkoitus laajentaa työttömien leirien saaristoiksi, Mutta korona hidasti toimia, ja nyt syksyn budgetti riihessä palataan asiaan..
      Tilastot on kaunistettava !! Avo työttömyys- Leiritys "kuntoutus" ilman palkkaa on aikamme ainoa keino !

      Jo aiemmin sodan jälkeen , 1950-1980L asti oli ns. hätäauputytöt ja työsiirtolat, joilla työttömiä ohjatiin työhön huonolla palkalla..
      Nykyään ei ole työttömille palkkaa ollenkaan kuntouttavilla typ leireillä.

      Aiemmin suuri osa kansaa pakeni työttömyyttä ja suomea Ruotsiiin. n. 400 000 - 500 000. henkeä..
      Nyt sekin tie on ummessa. Ja ruotsi on pohjolan basaari, turvaton terrori, raiskaus ja korona yhteiskunta.

      • Anonyymi

        Stallarin valeita.

        Tsaarin valta kylläkarkotti ihmisiä Siperiaan,mutta he asuivat siellä itse vuokraamissaan tiloissa ja saivat liikkua lähialueilla.Mitään leirejä ei ollut.

        Suomen valkoiset vapauttivat yli 51 000 punavankia jo1918 ja loput myöhemmin.

        Ulkomaat eivät asiaan puuttuneet.Länsivaltojen lähettämä komissio valvoi viljanjakelua.

        Nykyisin työttömien kuntouttaminen on vapaaehtoista sosiaalista toimintaa.

        Ruotsi on yksi maailman kehittyneimmistä ja demokraattisimmista kansoista. Tosin häviää monasti kyselyissä Suomelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Stallarin valeita.

        Tsaarin valta kylläkarkotti ihmisiä Siperiaan,mutta he asuivat siellä itse vuokraamissaan tiloissa ja saivat liikkua lähialueilla.Mitään leirejä ei ollut.

        Suomen valkoiset vapauttivat yli 51 000 punavankia jo1918 ja loput myöhemmin.

        Ulkomaat eivät asiaan puuttuneet.Länsivaltojen lähettämä komissio valvoi viljanjakelua.

        Nykyisin työttömien kuntouttaminen on vapaaehtoista sosiaalista toimintaa.

        Ruotsi on yksi maailman kehittyneimmistä ja demokraattisimmista kansoista. Tosin häviää monasti kyselyissä Suomelle.

        ei kommunisitit mitään keksineet , vaan jatkoivat tsaarien hvyäksi havaitsemaa leiri- ja siperia toimintaa..
        Näin ne tsaaritkin pääsi eroon ei toivotuista.

        Usa on johtava vankila maa, siellä on eniten maailmassa ihmisiä eri vankiloissa ja leireissä, Jopa jalkaketju leirejä on edelleen !
        Näin jonkinlianen turvallisuuden tuntu siellä us säilyy. Huume ongelma on murskaava, kuten nyt korona, joka imeisesti laimentaa huumekäyttäjä ongelmaa?

        Suomen valkoiset kehitti leirityksestä tehokkaan ja tappoi omaa kansaa suuret määrät, näännytti ja mapui. Näännyttäminen oli halvempaa ja suuert telotusmäärät saivat teloitusryhmät epäilemään toiminna ja hallinnon järkevyytää...
        Oli etnistä ja kieli-puhdistusta tämä myös.
        Tehokas Öman kansan tuhonta piti lopettaa kun ulkomailta alettiin kysellä toiminnan ideaa.

        Nykyään suomessa on laajana toimintana koko suomessa, ns. avo-leirit, joissa karensilla uhaten kuntoutetaan työttömiä. Toimeen tulon menetyksen uhalla toimii typ leirien saristo.. te tem hallinnon salainen nyrkki !
        Typ kapoja on paljon ja joka kaupungissa suomessa. Likaisen avo -työttömyys leiritys työn hoitaa alhankkijoina erilaiset esim. uskonnolliset yhteisöt ja kaupunkien työpaja leirit,,, mm.
        Massa-työttömyys ongelmaa on pitkään piiloteltu. Kuntasekoilu oli tarkoitus laajentaa työttömien leirien saaristoiksi, Mutta korona hidasti toimia, ja nyt syksyn budgetti riihessä palataan asiaan..
        Tilastot on kaunistettava !! Avo työttömyys- Leiritys "kuntoutus" ilman palkkaa on aikamme ainoa keino !

        Jo aiemmin sodan jälkeen , 1950-1980L asti oli ns. hätäauputytöt ja työsiirtolat, joilla työttömiä ohjatiin työhön huonolla palkalla..
        Nykyään ei ole työttömille palkkaa ollenkaan kuntouttavilla typ leireillä.

        Aiemmin suuri osa kansaa pakeni työttömyyttä ja suomea Ruotsiiin. n. 400 000 - 500 000. henkeä..
        Nyt sekin tie on ummessa. Ja ruotsi on pohjolan basaari, turvaton terrori, raiskaus ja korona yhteiskunta.


    • Anonyymi

      Venäjän tilanne on sellainen,että gulag perustetaan pian uudelleen.

      • Anonyymi

        Ai, onko teille Putinin trolleille kerrottu tämäkin tieto jo etukäteen? Mutta olisitko sinä saanut sitä paljastaa, töppäsitkö hölösuu ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai, onko teille Putinin trolleille kerrottu tämäkin tieto jo etukäteen? Mutta olisitko sinä saanut sitä paljastaa, töppäsitkö hölösuu ?

        Taisi käydä Hutttiloisen kunnialle taas kerran,kun totuus Venäjän puuhista paljastuu?

        Huttiloinenhan väitttää Suomessa olevan kymmeniä salaisia Venäjän hyökkäystukikohtia, joille Suomi ei mahda mitään.
        On käynyt selväksi, ettei niitä tietenkään ole yhtään.
        Se on katkera pettymys Huttiloiselle ja muille Kremlin trolleille.


    • Anonyymi

      Suomi perusti omat ja paljon karmivammat Gulagit jo 1918 !

      • Anonyymi

        Suomi perusti sotavankileirit,joiden vankien pääosa päästettiin ehdonalaiseen tai armahdettiin jo 1918.
        Neuvosto-Venäjälle paenneista punikeista teloitettiin Stalinin vainoissa noin 11 000.


    • Anonyymi

      Valkoinen Suomi perusti gulageja pahemmat kuolemanleirit jo 1918 ja jatkoi samaa rataa Itä-Karjalassa 1941. Ei kannata kiistää kun ei totuus kiistämällä muutu.

      • Anonyymi

        Valehtelet.

        Totuus on tuossa edellä.

        Itä-Karjalaan perustettiin siirtoleirit,joilla alkuvaikeuksien jälkeen oli tyydyttävä muonitus ja majoitus, palkkatyötä sekä terveydenhoito ja koulu lapsille.

        Väestö oli neuvostohallinnon tarpeettomana hylkäämää.

        Neuvostohallitus teloitti,karkoitti tai venäläisti karjalaisväestön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet.

        Totuus on tuossa edellä.

        Itä-Karjalaan perustettiin siirtoleirit,joilla alkuvaikeuksien jälkeen oli tyydyttävä muonitus ja majoitus, palkkatyötä sekä terveydenhoito ja koulu lapsille.

        Väestö oli neuvostohallinnon tarpeettomana hylkäämää.

        Neuvostohallitus teloitti,karkoitti tai venäläisti karjalaisväestön.

        tä-Karjalaan perustettiin siirtoleirit,

        Ihan yks hailee mikä propagandanimi niille annettiin. Kuoleman- tai keskitysleirejä ne olivat vaikka puhuttaisiin loma- ja lihotusleireistä.

        joilla alkuvaikeuksien jälkeen oli tyydyttävä muonitus ja majoitus, palkkatyötä sekä terveydenhoito ja koulu lapsille.

        Hahaa, aika vaatimatonta puhua alkuvaikeuksista kun väkeä kuolee runsas 20 %. Jos ei osata hoitaa inhimillistä kohtelua niin silloin ei leirejä pidä perustaa.

        Väestö oli neuvostohallinnon tarpeettomana hylkäämää.

        Lapsetkin olivat siis lahtareille joitain hylkiöitä, joita sai oman tunnon tuskitta tappaa. Roskaa mikä roskaa !

        Neuvostohallitus teloitti,karkoitti tai venäläisti karjalaisväestön.

        Täyttä soopaa, vain suomalaisia kohdeltiin huonosti. Karjalaisia ei kohdeltu sen huonommin kuin alueen venäläisiäkään. Miten Suomen valtaamalla alueella oli karjalaisia kymmeniä tuhansia jos kerran kaikki oli tapettu tai karkotettu, häh ? Mikä historiankirja, edes oikeistolaisten kirjoittamat, eivät tunne karjalaisten karkotuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tä-Karjalaan perustettiin siirtoleirit,

        Ihan yks hailee mikä propagandanimi niille annettiin. Kuoleman- tai keskitysleirejä ne olivat vaikka puhuttaisiin loma- ja lihotusleireistä.

        joilla alkuvaikeuksien jälkeen oli tyydyttävä muonitus ja majoitus, palkkatyötä sekä terveydenhoito ja koulu lapsille.

        Hahaa, aika vaatimatonta puhua alkuvaikeuksista kun väkeä kuolee runsas 20 %. Jos ei osata hoitaa inhimillistä kohtelua niin silloin ei leirejä pidä perustaa.

        Väestö oli neuvostohallinnon tarpeettomana hylkäämää.

        Lapsetkin olivat siis lahtareille joitain hylkiöitä, joita sai oman tunnon tuskitta tappaa. Roskaa mikä roskaa !

        Neuvostohallitus teloitti,karkoitti tai venäläisti karjalaisväestön.

        Täyttä soopaa, vain suomalaisia kohdeltiin huonosti. Karjalaisia ei kohdeltu sen huonommin kuin alueen venäläisiäkään. Miten Suomen valtaamalla alueella oli karjalaisia kymmeniä tuhansia jos kerran kaikki oli tapettu tai karkotettu, häh ? Mikä historiankirja, edes oikeistolaisten kirjoittamat, eivät tunne karjalaisten karkotuksia.

        Stallarin tavanomaista valetta.

        Siirtoleirien kuolleisuus oli hyvin pieni alkuongelmien jälkeen. Paljon alempi kuin siviilien kuolleisuus NL:ssa samaan aikaan.

        "Lapsetkin olivat siis lahtareille joitain hylkiöitä, joita sai oman tunnon tuskitta tappaa. Roskaa mikä roskaa !"

        Lapset olivat siis neuvostohallinon hylkäämiä. Suomalaiset ottivat heidät hoiviin.

        Karjalaisväestö oli rajusti vähentynyt Stalinin vainoissa.Jäljellä oli tuskin puolet. Tosin nuoriso oli jo ehditty kasvattaa venäläisiksi ja kommunismiin.
        Karjalan Työkansan kommuunin johto oli ammuttu ja väestö pantu tiukan venäläistämisen kohteeksi 30-luvun puolivälissä.

        Karjalaisia karkotettiin nimenomaan Siperiaan,eritoten maatalousväestöä,joiden tilat liitettiin kolhooseihin.


    • Anonyymi

      Kumma kun stallarit jauhavat vain Itä-Karjalan leirikuolemia kuin maailmansensaationa!

      Kuitenkin NLteloitti yksin Stalinin vainoissa RAUHANAIKANA noin 600 000 omaa kansalaista. Jopa 3 000 PÄIVÄSSÄ saatettiin Stalinin kynänvedolla tuomita kuolemaan.

      Huttiloisien mielestä tällaiset ovat pikkuperunoita.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe