Rukkailin vanhaa heilurikelloa (Valmet), kun vähän jätätti. Vähän kerrallaan viikon välein vetämisen yhteydessä. Ihmetyttää että rukkauksen vaikutus toteutuu viiveellä, siten että käynti muuttuu vielä vaikka säätämisen on jo lopettanut viikkoja aiemmin. Siis säätäminen pitää lopettaa jo ennakoiden vaikka käynti ei vielä ole ihan kohdallaan. Kuinka tämä voi edes olla mahdollista? Vai tekeekö tässä vain sattumalta vuodenaikoihin liittyvät lämpötilan muutokset tepposensa.
Seinäkelllon käynnin säätö
4
671
Vastaukset
- Anonyymi
Vanhoissa heilurikelloissa pöly kellon sisällä aiheuttaa monesti ongelmia. Lapsuudenkotona isäni koetti bensiinillä pestä kellon koneistoa huonolla menestyksellä. Käynti meni täysin pieleen tämän johdosta. Puhdistus kannattaa antaa alan ammattilaiselle.
- Anonyymi
Löytyy kanssa Valmet,seinäkello.Hyvin käy ja aikaa näyttää.
Aikoinaan pesty koneisto kellosepäntoimesta,ultraäänipesurilla.
Koneisto tarkastettu,huollettu,säädetty.
https://kuvanjako.fi/umjh6.jpg - Anonyymi
Muistelen ennen kellosepillä olleen sellaisen elektronisen laitteen joka 'kuunteli' kellon tityksen taajuutta ja näytti osoittimella oikean /- nollakohdan rukkaukselle. Siinä piti tietenkin olla valintakytkin yleisille käyntitaajuuksille. Oikea käynnin rukkaus voitiin näin tehdä kertasuorituksena.
Lieneekö tällaisia laitteita enää nykyisin olemassa. Kaikki elektroniikka kun on nykyisin halpaa, niin tuollaisen voisi Kiinankaupasta hankkia. Millähän nimellä tällaista pitäisi googlettaa? - Anonyymi
Heilurin päässä on ruuvi. Puoli kierrosta tai koko kierros eteen päin edistää. Kierros taaksepäin jätättää.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427135
- 323988
- 503448
- 412988
- 172756
- 372248
- 162216
- 412183
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472167- 442133