Miten h-lainen tulee uskoon?

Anonyymi

1. Menemällä uskovien kasteelle?
2. Uskovien kasteella tapahtuvassa uudestisyntymisessä kun vanhaihminen upotetaan kastealtaaseen?
3. Henkikasteen kautta (kasta mut hengellä helluntain)?
4. Liittymällä Helluntaikirkon jäseneksi?

49

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaksoisjäsenyys antaa varman pelastusvarmuuden (Taivaspaikan).

      • Anonyymi

        mikä on kaksoisjäsenyys, et taida tietää sinä sitä itsekään, kunhan hoet asiaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikä on kaksoisjäsenyys, et taida tietää sinä sitä itsekään, kunhan hoet asiaasi.

        Kaksoisjäsenyys on tällainen, että vaikka kuuluu helluntailaisuuteen kuuluu myös luterilaiseen kirkkoon.

        Helluntailaisissa on paljon juuri tuollaisia henkilöitä. Onko se laiskuutta tai aikaansaamattomuutta, ettei valita yhtä seurakuntaa, vaan roikutaan kahdessa. Loogista asiassa olisi, että kun istutaan pääsääntöisesti helluntaiseurakunnan penkissä, niin erotaan luterilaisuudeesta ja kannatetaan helluntailaisuutta, koska on jo omaksuttu heidän oppisuuntansa.


    • Anonyymi

      Joh.3:5 Biblia Jesus vastasi: totisesti, totisesti sanon minä sinulle: ellei joku synny vedestä ja Hengestä ei hän taida Jumalan valtakuntaan sisälle tulla. Hes.36:25-26 Hebr.10:16

    • Anonyymi

      Usko tulee kuulemisesta.

      13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
      14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi. ( Ef. 1. )

      20 Heidän joukossaan oli kuitenkin muutamia kyprolaisia ja kyreneläisiä miehiä, jotka, tultuaan Antiokiaan, puhuivat kreikkalaisillekin ja julistivat evankeliumia Herrasta Jeesuksesta.
      21 Ja Herran käsi oli heidän kanssansa, ja suuri oli se joukko, joka uskoi ja kääntyi Herran puoleen. ( Apt. 11.)

      Usko tulee siis pelastuksen evankeiumin kuulemisen kautta, kun ihminen saa kuulla sanan rististä, pelastuksen evankeliumin, jossa on Jumalan voima, mikä saa aikaan sydämen kääntymyksen Herran puoleen, synnin tunnon vaikutuksesta ihminen kääntyy ja sydämestään huutaa avuksensa, turvautuu Vapahtajaan.

      8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
      9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
      10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
      11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään"
      12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
      13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
      ...
      17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. ( Room. 10. )

      Ja uskovan tuntomerkki on:

      2 Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin. ( 1. Kor. 1. )

      Usko Toivonen

    • Anonyymi

      Jeesus ilmoitti minulle itsensä, kun Häntä etsin, ja Hän lahjoitti minulle uskon. Siinä ei paljon uskovien puheet auttanu, vasta Jeesuksen kohdatessani usko tuli.

    • Anonyymi

      H-lainen tulee uskoon antamalla elämänsä Jeesukselle.

    • Anonyymi

      Aloituksen kaikki vaihtoehdot ovat vääriä.
      Ilmeisesti trolli.

    • Anonyymi

      Hengen kohottava vaikutus on tavallaan jo näkemistä. Voi aiheuttaa kyllä uskomista, mikä ei ole sokeaa uskoa. Onhan sentään jo jotain konkreettista koettu.

    • Täällä on varmaan kasteasiaa pohtivia. Tärkein asia on että olet uskossa Jeesukseen ja olet tullut Raamatun mukaan vakuuttuneeksi, että kaste upottamalla kuuluu uskoontulleelle. Mene käymään seurakunnassa ja mene juttelemaan pastorin tai vanhimmiston kanssa.

    • Anonyymi

      Ihminen tulee uskoon helluntailiikkeen käytännön mukaan siten, että suorittaa "elämän antaminen Jeesukselle" rituaalin. Se sujuu yleensä suurin piirtein näin:

      1. Jos olet kokouksessa, niin sen lopulla kysytään kuulijoilta, haluaako joku antaa elämänsä Jeesukselle. Jos haluat, niin nostat käden ylös merkiksi ja sen jälkeen sinut ohjataan alttarille "palvelijan" kätten alle syntymään uudesti ylhäältä tämän rukoillessa puolestasi ja kysyessä rituuliin liittyvät kysymykset.

      2. Olitpa kokouksessa tai muualla, niin "palvelija" pyytää sinua lausumaan ns. syntisen rukouksen, jonka lausumisen jälkeen hän kysyy sinulta tahdotko antaa elämäsi Jeesukselle. Jos rukoilet ääneen (toistat esitetyn rukouksen sanat palvelijan perässä) ja vastaat kysymykseen elämän antamisesta myönteisesti (Tahdon antaa elämäni Jeesukselle), niin sitten palvelija kiittää vuolaasti Jumalaa ja/tai Jeesusta ja kehottaa sinuakin yhtymään rukouksessa kiitokseen, koska olet syntynyt uudesti ylhäältä ja sinusta on tullut Jumalan lapsi.

      Tätä kaavaa tai rituaalia ei tunneta Raamatussa, mutta tämä on lähes ainoa tapa helluntaikirkossa, jonka kautta tunnustetaan jonkun tulleen uskoon. Käytännössä vain aniharvat alttarille tai rukoiltavaksi painostetut henkilöt tulevat aidosti uskoon tässä tilanteessa tai myöhemmin. Suurin osa ei tiedä tai ymmärrä, mitä siinä hetkessä tapahtuu ja he suostuvat rituaaliin vain siinä toivossa, että se päättyisi pian ja he pääsisivät pois kiusallisesta tilanteesta, jossa heidän henkilökohtaista rauhaansa ja koskemattomuuttaan hengellisessä mielessä loukataan syvästi.

      On ihmeteltävää, miksi helluntaiseurakunnissa ja muissa vapaissa suunnissa jatketaan tätä samaa rituaalia, vaikka se ei ole raamatullista ja on itse asiassa Jumalan tahdon vastaista painostusta ja ahdistelua. Kun kysyin tätä asiaa vanhimmilta, niin he olivat sitä mieltä, että vaikka kovin moni ei uudestisynny siinä tilanteessa, niin ei siitä rituaalista paljon haittaakaan kenellekään ole, joten sitä jatketaan hamaan tulevaisuuteen asti.

      Omituista sielun puoskarointia ja valehtelua (uskotellaan toiselle, että synnyit uudesti ylhäältä, kun osallistuit rituaaliin ja teit työtä käskettyä)! Jotkut uskonnolliset ihmiset luulevat ihan oikeasti tulleensa uskoon ja saaneensa Pyhän Hengen tuossa tilanteessa, niin että liittyvät seurakuntaan kasteessa ja siunattavaksi alistumalla tai antamalla nimensä jäsenrekisteriin tms. Kun nämä sielulliset uudestisyntymättömät sitten edistyvät lihallisen opiskelun kautta oman seurakuntansa säännöissä, tavoissa ja kyynärpäätaktiikassa, niin he ovat nyt tai sitten lopulta seurakuntien vanhimpia: jumalattomia ja syntisiä kaitsemassa Jumalan seurakuntaa!

      Kuvottavaa ja iljettävää Herran silmissä eikä liene ihme, että sellaiset hän on oksentava ulos suustaan. Luulevat omistavansa kaiken, vaikka ovat rutiköyhiä ja hengellisesti kuolleita sielun puoskareita ja huijareita; jotkut pettävät myös itseään ja valehtelevat itselleenkin olevansa Jumalan lapsia, toiset oppivat ajan myötä tuntemaan sen, että eivät ole aitoja Jumalan lapsia tai saavat päähänsä, että kristinusko on huijausta, jonka avulla he voivat ansaita leipänsä ja saada kunnioitusta sekä etuja omassa elämässään seurakunnan pastorina, saarnaajana, evankelistana, vanhinpana tai johtajana.

      • Anonyymi

        Totta viserrät.

        On todella ihmeellistä, että helluntaikansa ei luovu tästä epäraamatullisesta tavasta vaan pitää sitä yllä. Liekö syynä se, että suurin osa heistä on tämän samaisen sakramentin kautta uudestisyntyneitä hellareita?


      • Anonyymi

        Älä Sinä löperöpuhuja ala arvostelemaan helluntaiseurakunnan muotomenoja, kun et itse kuulu helluntailaisuuteen, etkä uskon kautta Kristukseen. Ainoastaan Kristuksen päälleen pukeneet ovat kelvollisia arvostelemaan seurakuntien opillisia rakenteita ja muodollisuuksia, joilla seurakunta osallistuu Jumalan palvelustoimiin näkemystensä mukaisesti.

        Ja kun syntiselle siis julistetaan synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, se on Isä Jumalan kasvojen edessä pätevä julistus, sillä Isä Jumala itse on asettanut Poikansa, Kristuksen Jeesuksen, lunastajaksi ihmiskunnan syntien edestä. Eikä muuta syntien anteeksiantajaa ihmiskunnalle ole asetettu kuin Kristus Jeesus, joka sovitti ristikuolemallaan koko maailman synnit.


      • Minäkin ajattelen niinkuin sinä !! Totta !!!!


      • Anonyymi

        Se, joka on tullut uskoon, on löytänyt tien, ja on tutkinut Raamattua,
        tietää tien sisälle pelastukseen ja Jumalan yhteyteen kohtaamaan Jumala.
        Tällainen henkilö osaa myös johdattaa toisia ihmisiä samalle tielle. Ja sitä
        Jumala häneltä odottaakin.

        Helluntaiseurakuntien tilaisuuksissa pyritään pitämään esillä pelastukseen
        vievää Tietä. Näin uskosta osaton voi löytää tien Jumalan luokse mikäli hänellä
        on sydämessään tahto ja kaipuu päästä tielle. Mutta jos esille tullaan käsittämättä
        mitä tässä tapahtuu, on luonnollista, ettei sellainen ihminen synny Jumalasta Jumalan lapseksi. Jumalan lapseksi kun synnytään uskomalla Herraan Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan ja Hänen ristin työhönsä ja ylösnousemukseen kuolleista ja ottamalla
        vastaan evankeliumin Sana omaan sydämeensä (Joh 1:1-14, 3:1-21).

        Mikäli joku ei usko Jeesukseen, mitkään rituaalit, esille tulemiset, polvistelut "katumuspenkissä", eikä pastorin tai evankelistan rukoukset voi pelastaa häntä,
        synnyttää häntä uudesti ylhäältä.

        Jumala synnyttää itselleen lapsia, ei ihminen, Jumala näkee ja katsoo ihmisen
        sydämeen ja tuntee ihmisen läpikotaisin. Mitkään konstit eivät siis pelasta.
        Usko Jeesukseen pelastaa. Mikäli usko puuttuu, pelastusta ei saada vaikka
        hyppisi tasajalkaa viisi tuntia ja huutaisi kovaan hääneen.
        Jumalaa ei voi huijata. Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.


    • Anonyymi

      Mikä on toraistivalhehebrealaeinen vastaamaan, siihen miten tullaan uskon? On olemassa elävä Jumala jolta voi kysyä eikä kenkään tarvitse neuvoa ei opetusta pimeydestä.
      Sanan mukaan uskoon tulo tapahtuu: "jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan".
      Sana todistaa: "Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät."
      Mutta valhehebrealaisen paskanjauhajan synagoogassa uudesti synnytään kastevedestä ja uskoon tulo on käyttätymisen muutos.

    • Anonyymi

      Kaikki ihmiset,m jotka pelastuvat, pelastuvat samalla tavalla. Kuulemalla evankeliumin ja ottamalla pelastuksen vastaan. Ei helluntailaisilla ole mitään omaa taktiikkaa pelastua.

      Apt 28:26 sanoen: 'Mene tämän kansan luo ja sano: Kuulemalla kuulkaa älkääkä ymmärtäkö, näkemällä nähkää älkääkä käsittäkö.
      28:27 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, että he eivät näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.'

      Room 10:14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?

      • Anonyymi

        Helluntaikirkossa ei ole edes raamattupiirejä.


    • Anonyymi

      Täällä on lakisaarnaajia, joille pistän tähän tämän tekstin.

      Gal 4:19 Lapsukaiseni, jotka minun jälleen täytyy kivulla synnyttää, kunnes Kristus saa muodon teissä,
      4:20 tahtoisinpa nyt olla teidän tykönänne ja äänenikin muuttaa! Sillä minä olen aivan ymmällä teistä.
      4:21 Sanokaa minulle te, jotka tahdotte lain alaisia olla, ettekö kuule, mitä laki sanoo?
      4:22 Onhan kirjoitettu, että Aabrahamilla oli kaksi poikaa, toinen orjattaresta, toinen vapaasta.
      4:23 Mutta orjattaren poika oli syntynyt lihan mukaan, vapaan taas lupauksen voimasta.

    • Anonyymi

      Kyllä helluntailaisuuteen kuuluu öyhöttäminen helluntailaiskasteesta ja henkikasteesta, mutta miksi?

      Kaste on helluntailaisuudessa seurakuntaan liittymisrituaali. Varmistin asian pastorilta.

    • Anonyymi

      Helluntailaisuudessa edetään nokkimisjärjestyksessä uskon suorituksilla.

    • Yläkerrasta kuulet pyhänhenken sihinää ja hurahat HELL kulttiin. Hyvästi rahat & mielenterveys.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Jokainen voi tulla uskoon, ja Jumalan tahto on nimenomaan se .
      Kun Pyhä Henki, jonka Jeesus on lähettänyt, alkaa kutsua ihmistä, niin silloin sitä alkaa kokea kaipuuta Jumalan puoleen, tai jotakin uutta ja kestävämpää perustusta elämälleen. Entinen elämä ei enää vedä puoleensa, ihminen alkaa kokea sen merkityksettömänä.
      Pyhä Henki näyttää todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion. Silloin voi tulla se siunattu hetki, että ymmärtää , että Jeesus voi antaa synnit anteeksi ja haluaa tulla Jumalan lapseksi ja haluaa vastaanottaa Kristuksen armon omaan elämäänsä..voi rukoilla esimerkiksi vaikka näin.:
      Jeesus Kristus, tiedän olevani syntinen, mutta haluan ottaa sinut elämäni Herraksi. Tule Herrakseni ja Vapahtajakseni. Kiitos että saan turvata sinuun. Aamen

      Näin tulet Jumalan lapseksi, pääset taivastien alkuun.
      Sitten on Raamatun mukaan uskovien kaste.
      Ja Jeesus voi myös täyttää Pyhällä Hengellään sen joka janoaa.
      Liittymällä paikallisseurakuntaan pääset kasvamaan uskovien yhteydessä ja rakentumaan itse ja rakentamaan yhdessä muiden kanssa Jumalan seurakuntaa..

      Näin huomataan että uskovaksi ei ryhdytä, vaan Jumalan lapseksi synnytään eli Jeesus Kristus uudestisynnyttää sinut henkensä kautta..
      Se on suurta armoa, ilosanomaa jokaiselle

      • >>> Entinen elämä ei enää vedä puoleensa, ihminen alkaa kokea sen merkityksettömänä...

        Tämä kuuluu h-laisten ihmiseen vaikuttamisen perus keinovalikoimaan: aiheutetaan vallankumous ja sotketaan ihmisen psyyke entisestään. Kyllähän hellarit tietää parhaiten, mikä ihmiselle on parasta. Asia tietysti esitetään niin, että Jumala tietää ja Jumalan lapset ovat vain välikappaleita, jotka välittävät ja toteuttavat Hänen suunnitelmansa.


    • Anonyymi

      Kuka näin hölmöjä kyselee? Helluntailainen tulee uskoon, kuten kaikki muutkin. Ymmärtämällä, että Jeesus on kantanut hänen syntinsä ja valitsemalla Jeesuksen seuraamisen.

      • Anonyymi

        aloitukseen:

        helluntailainen "tulee uskoon"
        - ympäripuhuttuna
        -tai ei ole tutkinut raamattua ennen kuin käännyttäjä puhuu "lakia"
        - uskoo kaiken niin kuin "sokea vuohi"
        - opetus (ottavat nopeasti pauloihinsa. . .) siitä myös raamatussa Jeesus varoittaa, niinpä niin . . .
        - ei "kehtaa" enää myöhemmin myöntää menneensä harhaan
        -alkoholisti: ei paluuta menneeseen
        -"uskovan kodin" lapsi, ei tiedä mitään muuta, mihin mennä, jne, jne.


    • Anonyymi

      Mikä tai kuka on h-lainen? Liittyykö se halogeeniin ,hanaan vai hilloon? Vaatii lisäselvityksiä. Vai tarkoittaako se H4 kerhon jäseniä?

      • Anonyymi

        Helluntaiseurakunta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaiseurakunta.

        Mikään yhteisö ei voi tulla uskoon. Tämä paljastaa palstan tason. Eipä uutta!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikään yhteisö ei voi tulla uskoon. Tämä paljastaa palstan tason. Eipä uutta!!!!!

        helluntaiseurakunta = "helluntailainen"

        evl-seurakuntaan kuuluva = "luterilainen", jne, sellainen on sanonta


    • Anonyymi

      Aloittajalla on vintti pimeä. Aivan varmasti tietää totuuden. Maanantaipelle.

      • Anonyymi

        Jeesus itse sanoo, että "kukaan ei voi tulla minun tyköni, ellei Isä vedä häntä"

        Poikkeuksena on tietysti luterilaiset, joiden vauvat eivät tarvitse Jumalan vetämistä, vaan riittää, että vanhemmat vievät vauvan kastettavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus itse sanoo, että "kukaan ei voi tulla minun tyköni, ellei Isä vedä häntä"

        Poikkeuksena on tietysti luterilaiset, joiden vauvat eivät tarvitse Jumalan vetämistä, vaan riittää, että vanhemmat vievät vauvan kastettavaksi.

        Eikös se Jumala kasteessa nimenomaan niitä vedä.


    • Tietenkin silloin, kun Jumala hänelle uskon lahjoittaa, Sen jälkeen tulee sitten kasteelle meno.

    • Anonyymi

      h-lainenkin uudestisyntyy kasteessa eikä uusia kasteita tarvitse. uudestikastaminen on silkkaa jumalanpilkkaa.

      • Anonyymi

        Jo vain on naurettavaa löperöpuhetta tuollainen, että h-lainenkin olisi uudestisyntynyt lapsikasteessa.

        Oletko löoperöpuhuja tullut ajatelleeksi, miksi juutalaisia ei kastettu lapsina laisinkaan, vaan siunattiin vanhempien ja pappien toimesta?


    • Anonyymi

      Helsinkiläinen tulee uskoon Room. 10. luvun mukaan. Miksi kyselet tuoallaista? Tee rehellistä työtä, älä pelleile. Kyllä olet pimeä kaveri, keväälläkin.!!!!!!

    • Anonyymi

      Eihän tuo pidä ollenkaan paikkaansa. Hellarina uskon että voi pelastua ilman minkäänlaista kastetta, vaikka se kyllä kuuluu uskoontulleelle. Ei kasteessa uudestisynnytä! Salopuu

      • Anonyymi

        Juuri noin, niinkuin Salopuu asian määritteli.

        Uskoontuleminen ja uudestisyntyminen ei tosiaankaan vaadi mitään uskovien upotuskastetta, koska uskovien upotuskaste on julkinen suun tunnustus uskosta Jeesukseen. Sillä kuinka uskova muutoin voisi tunnustaa uskonsa julkisesti, ellei hänellä ole siitä aivan konkreettista näyttöä. Ja kun tuollainen uskovien upotuskastetilaisuus kokoaa porukkaa todistamaan tapahtumaa, tuollaista julkista suun tunnustusta Jeesuksen aivan kirjaimellisessa seuraamisessa eivät asiaa epäilevät voi millään mielipiteellään kumota, vaan se on tosiasia, joka ei pala tulessakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin, niinkuin Salopuu asian määritteli.

        Uskoontuleminen ja uudestisyntyminen ei tosiaankaan vaadi mitään uskovien upotuskastetta, koska uskovien upotuskaste on julkinen suun tunnustus uskosta Jeesukseen. Sillä kuinka uskova muutoin voisi tunnustaa uskonsa julkisesti, ellei hänellä ole siitä aivan konkreettista näyttöä. Ja kun tuollainen uskovien upotuskastetilaisuus kokoaa porukkaa todistamaan tapahtumaa, tuollaista julkista suun tunnustusta Jeesuksen aivan kirjaimellisessa seuraamisessa eivät asiaa epäilevät voi millään mielipiteellään kumota, vaan se on tosiasia, joka ei pala tulessakaan.

        " uskovien upotuskaste on julkinen suun tunnustus uskosta Jeesukseen."

        Missä Raamatusa on tuollainen opetus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " uskovien upotuskaste on julkinen suun tunnustus uskosta Jeesukseen."

        Missä Raamatusa on tuollainen opetus?

        Hoviherran kaste ei ainakaan ollut kovin julkinen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " uskovien upotuskaste on julkinen suun tunnustus uskosta Jeesukseen."

        Missä Raamatusa on tuollainen opetus?

        Ei missään Raamatusa..
        Mutta loogisesti ajatellen, millä muulla sinä itse pystyt julkisesti todistamaan, että seuraat Jeesusta Kristusta kaikissa teoissasikin?
        Noinko todistat, että kerrot seurakunnassa, tai kerrot uskoontulostasi sukulaisillesi, tai laitat ilmoituksen lehteen, tai jollakin muulla tavalla..


    • Anonyymi

      kaste vaikuttaa h-laisellekin uudestisyntymisen, sillä raamattu nimittää sitä uudestisyntymisen pesoksi.

      kaste on väline, jolla pyhä henki synnyttää h-laisenkin uudesti eikä kastetta saa uusia. uudestikaste on jumalanpilkaa ja syntiä, joka tulee hyljätä palaten katumuksessa ja parannuksessa takaisin takaisin oikeaan alkuperäiseen kasteeseensa.

      • Anonyymi

        Aloituksessa ei ole mikään kohta sellainen joka olisi Raamatun mukainen.

        Onko se niin vaikeaa lukea viidessä minuutissa miten siellä tultiin uskoon, onko, mikä siinä on niin vaikeaa, koko asiahan on alakoulutasoinen !?

        tuossa yllä on sitten sitä tyypillistä ropaskaa jolal eiole mitään tekemistä terveen opin kanssa, kaste eivaikuta yhtään mitään itse asiaan se on sekunäärinen asia ja vahvistaa primääriä, siinä kaikki.


    • Anonyymi

      Huolehditaanko upotuskasteessa ensin alapesu ja desinfiointi? Tarkastaako pappi tilanteen?Taudit leviää!! Aamen.

      • Anonyymi

        On jo tainnut levitä katso peiliin joko tauti näkyy ulospäin.

        yleensä näkyy edellisenkaltaisia kirjoittavilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On jo tainnut levitä katso peiliin joko tauti näkyy ulospäin.

        yleensä näkyy edellisenkaltaisia kirjoittavilla.

        Ihan vaan varmistin asian siltä varalta että jos vanhoilla päivillä itsekin sekoaisi jumalajuttuihin ja joutuisi pulikoimaan.
        Ainakin toistaiseksi onneksi järki vielä pelaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laita koko etunimi

      Ketä ikävöit. Ei tää muuten rupee selviimään. M-N
      Ikävä
      98
      2347
    2. 300 valtion maksamaa henkilöä Pariisissa, nolla olympiamitalia

      Pitäskö jotain tehä? Satsata vain skeittaukseen, naisten nyrkkeilyyn ja ratsastukseen? Vai tuplata joukkueen koko? Ot
      Maailman menoa
      227
      1842
    3. Life is Life...

      Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää ikävään. ☕🌞🐺😊❤️
      Ikävä
      259
      1245
    4. On aika surullista huomata, että aikuiset ihmiset saattavat

      olla pahempia kiusaajia kuin lapset. En ole koskaan hiffanut mitä joku saa toisen alaspäin painamisesta, mutta kai tämä
      Ikävä
      143
      1129
    5. Mihin päätelmään oot tullut

      Onko mulla kuitenkin tunteita sua kohtaan?
      Ikävä
      75
      1078
    6. Kesäiseen aamuun

      Hyvää huomenta päivää. ☕🌞🌾😊🤗❤️
      Ikävä
      211
      996
    7. Dieselpersut ennallistavat Grönlannin vihreäksi

      Tupruttelun seurauksena typerät jäätiköt sulavat ja maaperä pääsee taas sitomaan hiiltä. Kaupan päälle saadaan 7 metri
      Maailman menoa
      232
      967
    8. 97
      938
    9. Ettei jäisi epäselväksi...

      93 % briteistä ei tue mellakointia.
      Maailman menoa
      267
      920
    10. Nivalan tien kunto

      ....voiko sitä pitkin käydä Nivalassa särkemättä renkaita
      Haapavesi
      11
      835
    Aihe