Lääkärien kielitaito aiheuttaa hengenvaaran Seinäjoellakin

Anonyymi

Perussuomalaisten Riikka Purra arvostelee rajusti lääkärien kieli­taitoa: ”Isäni luuli kuolevansa pian”
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006159205.html

Sama juttu Seinäjoellakin kun teekoossa ja keskussairaalassa suurin osa lääkäreistä venäläisiä, toiseksi suurin ryhmä virolaisia ja suomalaisia enää kovin vähän. Lukemattomat kerrat olen ollut venäläisellä vastaanotolla Seinäjoella enkä ole ymmärtänyt yhtikäs mitään mitä lääkäri sanoo. Osalla onneksi ollut tulkkikin mutta ei hetikään aina.

Kyllä Suomessa täytyy saada omalla kielellään lääkärin palveluita.

21

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      eikai seinäjoella tarvitte osata kun suomea ja etelä-pohjanmaata. muualta ei tulla enää tänne kun ilmapiiri on niin tuomitseva....muut on kaikki ulkomaalaisia vaikka ny tulis porista...

      • Anonyymi

        Vau,vau.


        Niin tämä kaikki juontaa juurensa kokoomus, Persu, kepu vetoiseen edelliseen hallitukseen.
        Persut vaan yrittää pestä itsensä pois tekemisistään viime hallituskaudelta. Ja tyhmemmät jopa uskovat lähes häkäristiin verrattavastaent.saks puolueesta.


    • Anonyymi

      Vaasas saa palavelua ruattinkiälellä

      • Anonyymi

        Vaasas on ummikkoruottalaasia lääkäreitä niiltä ei saa mitään apua


    • Anonyymi

      Suurin kielivähemmistö Suomessa ovat venäläiset. Olisi tosi noloa jos ei sille olisi omakielisiä palveluja. Ja tilanne menee aina vain siihen suuntaan, että työllisistämme pian suuri osa on muita kuin pahasti turvonneisiin Suomi-poikia. He eivät enää taivu euroa noukkimaan maasta. Ovat kuitenkin siksi kateellisia, että estäisivät tänne tulemasta riuskaa ja työteliästä ulkomaalaisporukkaa.

    • Anonyymi

      Minä kieltäydyin menemästä lääkärille, kun olis pitänyt olla tulkki. Löytyy aikoja suomalaisillekin lääkäreille.

    • Anonyymi

      Ensin vinoiltiin ruotsinkielettömyydestä, nyt kaikki kaatuu ulkomaankielisiin oli kileltään sitten vaikka mikä( Mongolia).

      Mutta, jos potilas ei ymmärrä mitä lääkäri pälättää, onhan se aikamoinen ongelma.

      Tälläistä on jo Hesassa, kun lääkäreille ei näemmä vaaditakkaan virkakielenä Suomea lainkaan, vaikka työskentelevät maassa.

      Samaa voisi sanoa näistä hoitajista jotka ovat täällä, ovat todella töykeitä ja amattitaidottomia, kun potilaalta viedään ruokatarjotinkin pois, ennekuin on edes saanut syödyksi.
      >Liekö kateutta vai vain tökeyttä(raha), tiedä häntä. Mutta, eivät sovellu sairaiden ihmisten ammattiauttajiksi lainkaan.

    • Anonyymi

      35v vaasassa asuneena ns-ummikko suomalaisena olen aina saanut palvelua suomeksi terveyskeskuksessa/sairaalassa,kaupassa ym.. kuinkas tällä sitten tosiaan kävi? suhteellisen paljon on kyllä itärajan porukkaa..mutta eihän ne ole ulkomaalaisia täällä? enemmän itse tunnen olevan kun sano tulen vaasasta kysytään tyhmiä-puhutko suomea? tiedätkö mistä maito tulee kauppaan? onko täällä tosiaan näin saatanan urpoa porukkaa?

      • Anonyymi

        Olin töissä aikoinaan Vaasalaisessa firmassa, jossa eräs työkaveri joutui sairaalaan leikattavaksi. Hän oli äidinkieleltään ruotsinkielinen, mutta puhui myös erittäin hyvää suomea. Hän omin sanoin kritisoi ruotsinkielisten parempaa kohtelua Vaasan sairaalassa. Egil tosin olikin "kunnon hurri".


    • Anonyymi

      Ihan sama diagnosoiko lääkäri huonolla suomella suonikohjuihin tai peräpukamat. Kyllä ne vähemmänkin kielitaidolla saadaan hoidettua.

    • Anonyymi

      Seinäjoen terveyskeskuksessa työskentelee yhteensä 50 lääkäriä, mutta kaikkien äidinkieli ei suinkaan ole suomi – tulkkausavun pyytämisestä on tullut normikäytäntö.
      https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.3012331

      Seinäjoen keskussairaalassa on jo huomattava osa lääkäreistä ulkomaalaisia. Enin osa venäläisiä joiden puhetta ei kyllä ymmärrä vähääkään. Virolaisia sentään vähäsen ymmärtää ja tulkkiakaan on harvoin tarjolla.

      Olen suomalainen, asun Suomessa enkä saa lääkäripalveluita omalla kielelläni??? Miten mahdollista???

    • Anonyymi

      juntit hätääntyy lakeus kansainvälistyy vaikka väkisin...

    • Anonyymi

      mina kunegologi seinajoki sairala...juri tullut gana kansantasavalta...taala ihana lihava nainen...ei tarvise tulkki vain tuokali

    • Anonyymi

      Lääkärin kielitaitoa useammin potilaalle aiheuttaa kuolemanvaaran hänen oma tilansa, harvoin huono ja kielitaidoton on vaaraksi potilaalle, sillä aivan syntyperäinen sysisuomalainen voi tehdä fataalin kuolemaan johtavan virheen.

    • Anonyymi

      Tyttäreni oli käynyt hammastarkastuksessa, ja hänellä sanottiin olevan yksi pieni reikä. 21-vuotias ja tähän saakka täysin ehjät hampaat. Aika annettiin paikkausta varten ja hampaan paikkasi "huntupäinen"lääkäri. Toimitus kesti noin tunnin. Lääkäri käski varata ajan toisen hampaan paikkausta varten, niin tehtiin ja oltiin ihmeissään kun reikiä piti olla vain yksi.
      No sitten kun hän taas meni lääkärille, eri lääkäri, niin tämä sanoi, että väärä hammas, jossa ei ollut reikää, on paikattu. Kysyi vielä, että millainen lääkäri sen teki. Että noin vain tehtiin reikä ja paikattiin. Hän on huolella hampaitaan hoitanut, niin kyllä keljutti. Siitä laskutettiin oikein kahden pinnan paikka ja käyntimaksu päälle. Että näin.

    • Anonyymi

      Toiset mene hammaslääkäriin, toiset menee nurmooseen.
      Asialla on kuitenkin kasi ereoa;
      Toisessa hammaskalusto tulee edes joten kuten kursittua kasaan, ihme.
      Toisessa tavoitteena on tehdä sitä isompi reikä kuin viime käynnillä ja ihmetellään miksi kukaan on edes tehnyt niin kaulaan asti syvän reiän - no, höh. Taytetään se. Nurmoo.

      • Anonyymi

        Mulla on pari tuttua sihteeriä ja sairaanhoitajaa jotka tuli hetkeksi Seinäjoen sairaalaan töihin.ihan ovat maakunnasta ja suomalaisia.kuulemma niin sisäsiittoista porukkaa kun uusi tulee pidentää muukalaisena joka rikkoo ilmapiirin. Olisko siinä syy miksi lääkäri ovat juuri Puolasta,moldovata,Saksasta ym...yksinkertaisesti vaikea paikka olla. Maakuntaan on kyllä menny nuoria suomalaisia lääkäreitä.ja Vaasaan.siellä saa kyllä myös palvelua suomeksi teidän ennakkoluuloista huolimatta 65% lääkäreistä on suomalaisia


    • Anonyymi

      Tuskin se kielitaito aiheuttaa hengenvaaraa mutta kielitaidottomuus.

      • Anonyymi

        Nämä ulkomaalaiset ja huomosti Suomea ymmärtävät sekä puhuvat ovat suuri riski terveydenhuollossa ainakin täällä Seinäjoella. Entisenä hoitajana konsultoinnit päivystävältä "hoomo suomi puhua" tohtorilta oli aina turvallisuus riski ja toi kysyjälleksi todella epämiellyttävän / epävarman tunteen...ymmärsikö hän varmasti kaikki. Se kun tiedetään että lääkärikunta on niin sisäsiittoista ja omahyväistä kuppikunta..."ei korppi korpin silmää noki".
        Sekin tiedetään että ei lääkärit syytä omalle kontoilleen ota...sanotaan vain SAIN KYLLÄ TÄMÄN KÄSITYKSEN KOLSUNTOINNIN YHTEYDESSÄ...tämä vain kerrottiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä ulkomaalaiset ja huomosti Suomea ymmärtävät sekä puhuvat ovat suuri riski terveydenhuollossa ainakin täällä Seinäjoella. Entisenä hoitajana konsultoinnit päivystävältä "hoomo suomi puhua" tohtorilta oli aina turvallisuus riski ja toi kysyjälleksi todella epämiellyttävän / epävarman tunteen...ymmärsikö hän varmasti kaikki. Se kun tiedetään että lääkärikunta on niin sisäsiittoista ja omahyväistä kuppikunta..."ei korppi korpin silmää noki".
        Sekin tiedetään että ei lääkärit syytä omalle kontoilleen ota...sanotaan vain SAIN KYLLÄ TÄMÄN KÄSITYKSEN KOLSUNTOINNIN YHTEYDESSÄ...tämä vain kerrottiin.

        Pääasia että on lääkäreitä? Mutta paikkakunta todennäköisesti täällä on Suomen ennakkoluuloisin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe