Ruotsin takuueläke, on suurempi, kuin Suomen sairaus- ja kansaneläkkeet

Anonyymi

On erikoista toimintaa, niin päättäjiltä, kuin tiedotusvälineiltäkin, kun keskusteluistakin sensuroidaan se tieto, että Ruotsissa, pelkkä takuueläke on suurempi, kuin Suomen köyhyyseläkkeet, eli 1 250€/kk ja siihen päälle, tulevat siis, ne varsinaiset sairaus- ja kansaneläkkeet.

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/pensionarer-kan-fa-sankt-skatt-1

Olemme pyytäneet turhaan, Yleisradiota uutisoimaan asiasta. Eivät taatusti kerro, vaan haluavat pitää, köyhyyseläkeläiset väkivallan kohteina, osattomina yhteiskunnasta ja heikossa asemassa.

Ruotsissa sairaus- ja kansaneläkkeet, ovat siis siinä 2000€/kk minimissään ja siihen kun lisätään, tuo verojenkevennys, ja muut hyvät tuet, joita Ruotsissa on, niin täytyy sanoa, että Suomen päättäjät, koko eduskunta, uusi hallitus, ministeriöt, sekä tiedotusvälineet, ym ovat kyllä ahneita ja häikäilemättömiä, siirtäessään sairaus- ja kansaneläkkeiden, kuntoonlaittamiseen tarkoitetut varat, itselleen omiin ja lähipiiriensä, veroparatiisisote-osakkeisiin.

Tämä on totuus eläkeläisköyhyydestä Suomessa, se on tahallista, perustuslain vastaista, raakaa taloudellista, fyysistä, seksuaalista ja henkistä väkivaltaa, puolustuskyvyttömiä ihmisiä kohtaan. Hävetkää uusi hallitus !

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rahaa kylvetään nyt, "hoivapalveluille" ja "hoitajamitoituksiin" - eli veroparatiisiosakkeisiin rikkaille.

      Enemmistö sairaus- ja kansaneläkeläisistä, ei koskaan eläessään, edes käytä edellä mainittuja "palveluja", kuten eivät käytä kela-sossu-virkamies-armeijoita, joita vallan pitäjät, käyttävät äärioikeiston käytännön väkivallan toteuttajina, simputtamassa ja pahoinpitelemässä, köyhyyteen pakotettuja vanhuksia, vammaisia ja pitkäaikaissairaita.

      Pitää toivoa, että joku taho, ottaa asiakseen, vaatia ihmisoikeuksia, eli kunnollisia sairaus- ja kansaneläkkeitä, myös Suomeen. Sen pitäisi olla perustuslaillinen oikeus.

    • Anonyymi

      Jokainen maksakoon eläkkeensä itse.

      • Anonyymi

        http://yle.fi/uutiset/3-9385580

        Veroparatiisirikolliset eivät maksa euroakaan, vaan ryöstivät Suomen kansalaisten, sairaus- ja kansaneläkkeisiin, tarkoitetut varat, ökyhotellien, lomalentoyhtiöiden, palatsien ym rakenteluun verokeitaissa.

        Jokainen vanhus, vammainen ja pitkäaikaissairas Suomessa, on ansainnut eläkkeensä ja paljon parempaa.


      • Anonyymi

        Jaahas hyödyt verovaroin rakennetusta hyvinvointivaltiosta on saatu ja ei viitsittäisi kunniavelkaa verojen muodossa maksaa takaisin, että muutkin ja tulevat sukupolvet saavat samat mahdollisuuden. Perin narsistisen luonnevikaisen itsekästä, sanoisin.


      • Anonyymi

        Veroparatiisirikollisten siellä kansan taskuilla ovat. ISO, HOITAMATON KÖYHYYSONGELMA SUOMESSA, on suoraa seurausta, joidenkin loputtomasta ahneudesta ja väkivaltaisuudesta.

        Narsistista luonnevikaa päättäjissä, tiedotusvälineissä ja veroparatisijoittajissa riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas hyödyt verovaroin rakennetusta hyvinvointivaltiosta on saatu ja ei viitsittäisi kunniavelkaa verojen muodossa maksaa takaisin, että muutkin ja tulevat sukupolvet saavat samat mahdollisuuden. Perin narsistisen luonnevikaisen itsekästä, sanoisin.

        Jokaisella on koko elämänsä aikaa laittaa rahaa pahanpäivän ja vanhuuden varalle salkkuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veroparatiisirikollisten siellä kansan taskuilla ovat. ISO, HOITAMATON KÖYHYYSONGELMA SUOMESSA, on suoraa seurausta, joidenkin loputtomasta ahneudesta ja väkivaltaisuudesta.

        Narsistista luonnevikaa päättäjissä, tiedotusvälineissä ja veroparatisijoittajissa riittää.

        Suomen valtionvelka olisi noin puolet nykyisestä 106 mrd eurosta, mikäli isotuloisten varakkaiden suomalaisten veroparatiisirikollisten miljardien eurojen veronkierto poistuisi ja tämä siivelläeläjäporukka maksaisi veronsa säädösten mukaan. 53 mrd euron valtionvelka kuulostaa jo paremmalta.
        EU menettää veroparatiisirikollisuuden takia muuten noin 1 000 miljardia euroa vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokaisella on koko elämänsä aikaa laittaa rahaa pahanpäivän ja vanhuuden varalle salkkuun.

        Ilma verovaroin toteutettavaa vakautta, turvallisuutta, viranomaispalveluita, oikeutta ja omaisuudensuojaa niitä varoja ei olisi suojassa, vaan joku ottaisi ne vahvemman oikeudella. Maksa siis kiitollisena ne kymmenyksesi. Vähän se maksaa, mutta niin paljon antaa. Veronarinat ja itkupotkuraivarit naaliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokaisella on koko elämänsä aikaa laittaa rahaa pahanpäivän ja vanhuuden varalle salkkuun.

        Kultalusikka kädessä syntyneillä, ökyrikkailla perintö- ja verosuunnittelijoilla, vastikkeettomia yritys- ja maataloustukia nauttivilla, osakekuoririkollisilla ja veroparatiisihuijareilla on, kansalta varastettua rahaa.

        Pieni- ja keskituloiset suomalaiset, elävät kädestä suuhun. On järjetön ajatuskin, että köyhät ja nälkäiset "sijoittaisivat", kun mitään ei ole.

        Köyhyyseläkkeiden verotus, on vastoin perustuslakia. Ei taloudellisen väkivallan kohteeksi pakottamisesta, pidä saada verottaa. Teknisesti helppo toteuttaa, köyhyyseläkkeiden verottomuus, eikä ole keneltäkään pois.


      • Anonyymi

        Jos olisit joskus ollut töissä ja saanut palkkaa niin tietäisit että joka tilistä menee eläkevakuutusmaksu ja lisäksi myös työttömyysvakuutusmaksu ym. ym.


    • Anonyymi

      Taitettu indeksi edelleen voimassa .

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ruotsissa myös duunarien palkat ja työeläkkeet ovat paljon suomalaisia korkeammat ja Tanskassa sekä Norjassa vielä korkeammat. Suomi onkin Pohjoismaiden halpatyömaa, jota EK, Suomen yrittäjät, kokoomus ja Sipilä kovin koittavatkin viedä Viron Baltianmaiden yhteiskuntamalliin.

      On selvää että Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden vertailuja ei haluta tehdä, koska se ei sovi kokpanssiekonomistien uusliberalismiagendaan. Samoin sitäkään ei kerrota Suomen valtamediassa että Ruotsissa myös ruuan ym. hintataso on Suomea alempi, vaikka työläisten palkat ja eläkkeet ovat huomattavasti korkeammat. Ostovoima on siis aivan toisella tasolla. No ei Suomeen turhaan siirretä Euroopan autokasaushalpatöitä runsaan 10e tuntipalkalla.

      Tästä johtuu myös kiusallisten viestien sensurointi, kansan ei haluta saavan tietää että Suomen yrittäjien ja omistajien porvariparatiisi on työläisen, pätkätyöläisen ja työttömän työläisen helvetti.

      • Anonyymi

        Tästä Viron veromallissa on kysymys: Autoilijan ja perijän onnela
        https://yle.fi/uutiset/3-7825763
        "Suomessa vaalikampanjoihinkin päätynyt Viron veromalli kannustaa talouskasvuun ja kovaan työntekoon. Kevyemmällä verotuksella ylläpidetään kevyttä valtiota ja houkutellaan ulkomaisia sijoituksia Viroon. Varjopuolena on heikompi sosiaaliturva."

        .

        Puhe Viron veromallista voidaan lopettaa
        http://timoharakka.fi/puhe-viron-veromallista-voidaan-lopettaa/
        "Kaverikapitalismin kaunein kukka kuihtuu. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) tyrmää selvityksessään Viron yritysveromallin soveltamisen Suomeen. Viron malli vähentäisi investointeja entisestään ja romuttaisi Suomen kilpailukykyisen yritysverotuksen.

        Suomen 20 prosentin yhteisöverokanta on EU:n matalimpia. Verrannollisista maista vain Irlannissa yritysvero on alhaisempi.

        Viro on Baltian veroparatiisi, jossa yhteisövero on nolla. Tulosta verotetaan 20 prosenttia vasta siltä osin, kun se jaetaan ulos. Verotuottoja kertyy kansantuotetta kohti vain puolet siitä mitä Suomessa.
        https://econpapers.repec.org/paper/ttututeco/9.htm

        Viron veromalli vähentäisi Suomen verotuottoa 2-3 miljardia euroa joka vuosi.

        Suomen huokea yhteisövero ja kohtuullinen osinkovero tuottavat valtiolle vuosittain noin viisi miljardia euroa. Niitä jatkuvasti lisää velkaantuvalla maalla ei ole varaa menettää.

        Budjettineutraalisti toteutettu Viron malli nostaisi yritysvoiton verotusta 12 prosenttiyksikköä. Ulkomaisten yritysten ei kannattaisi enää sijoittua Suomeen.

        Puhe Viron veromallista voidaan lopettaa."

        Ekonomistit ovat jo vuosia sitten osoittaneet, että voittojen säilöminen yhtiöön kannustaa pääomien tehottomaan käyttöön ja huonosti harkittuihin investointeihin.

        Alhaisen yritysveron korvikkeeksi Viron valtio kerää yrittäjiltä 33 prosentin sosiaaliveron, joka on peräti 10 prosenttiyksikköä korkeampi kuin suomalaisen työnantajan sivukulut. Tämä haittaa työllistämistä ja rasittaa etenkin IT-yritysten tuloksia.

        Virossa toimiva investointipankkiiri Vesa Heikkilä toteaa: ”Viro onkin verohelvetti.”
        https://www.tallinna24.ee/blogi/388871-vesa-heikkila-verohelvetti-onkin-viro

        Virossa työnantajakulutkin ovat paljon suuremmat kuin Suomessa.

        Jostain Virokin siis loihtii merkittävän määrän verotuloja, mutta mistä?

        OECD:n verovertailussa Viro kiilaakin kärkikymmenikköön sosiaaliturvamaksujen suhteellisessa osuudesta maan verokertymästä.

        Peräti 35 prosenttia Virossa kerätyistä veroista koostuu sosiaaliturvamaksuista, joista tärkein on työnantajien palkkasummasta maksama 33 prosentin sosiaalivero.

        Kun sosiaaliveroon lisätään vielä 0,8 prosentin työttömyysvakuutusmaksu, nousevat Virossa työnantajan sivukulut 33,8 prosenttiin maksetuista palkoista.

        Vertailun vuoksi: Suomessa työnantajan sivukulut ovat keskimäärin noin 23 prosenttia palkkasummasta.

        35 prosenttia Viron veroista on sosiaaliturvamaksuja.

        Ja kuten virolaiset yrittäjät aina muistuttavat, sosiaalivero on työvoimavero, sillä se kilahtaa suoraan valtion kassan tilkkeeksi - lukuun ottamatta neljän prosenttiyksikön erää, jonka valtio tilittää työntekijän henkilökohtaiselle työeläketilille.

        Suomen 23 prosentin sivukuluista vain 2,12 prosentin sosiaaliturvamaksu ja 1,0 - 3,9 prosentin työttömyysvakuutusmaksu ovat suoraan valtion budjettitalouteen linkattuja.

        Vaikka Virossa yhtiöön jätetyn voiton veroprosentti on nolla, kurittaa sosiaalivero yrittäjiä pahemmin kuin Suomen 20 prosentin vuosittainen yritysvero.

        Sosiaalivero lankeaa maksettavaksi, tuottipa yritys voittoa tai ei.

        Mutta ennen kaikkea sosiaalivero osuu yritykseen sitä kipeämmin, mitä suurempi on palkkojen osuus yrityksen liikevaihdosta."

        Se siitä Viron veromallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä Viron veromallissa on kysymys: Autoilijan ja perijän onnela
        https://yle.fi/uutiset/3-7825763
        "Suomessa vaalikampanjoihinkin päätynyt Viron veromalli kannustaa talouskasvuun ja kovaan työntekoon. Kevyemmällä verotuksella ylläpidetään kevyttä valtiota ja houkutellaan ulkomaisia sijoituksia Viroon. Varjopuolena on heikompi sosiaaliturva."

        .

        Puhe Viron veromallista voidaan lopettaa
        http://timoharakka.fi/puhe-viron-veromallista-voidaan-lopettaa/
        "Kaverikapitalismin kaunein kukka kuihtuu. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) tyrmää selvityksessään Viron yritysveromallin soveltamisen Suomeen. Viron malli vähentäisi investointeja entisestään ja romuttaisi Suomen kilpailukykyisen yritysverotuksen.

        Suomen 20 prosentin yhteisöverokanta on EU:n matalimpia. Verrannollisista maista vain Irlannissa yritysvero on alhaisempi.

        Viro on Baltian veroparatiisi, jossa yhteisövero on nolla. Tulosta verotetaan 20 prosenttia vasta siltä osin, kun se jaetaan ulos. Verotuottoja kertyy kansantuotetta kohti vain puolet siitä mitä Suomessa.
        https://econpapers.repec.org/paper/ttututeco/9.htm

        Viron veromalli vähentäisi Suomen verotuottoa 2-3 miljardia euroa joka vuosi.

        Suomen huokea yhteisövero ja kohtuullinen osinkovero tuottavat valtiolle vuosittain noin viisi miljardia euroa. Niitä jatkuvasti lisää velkaantuvalla maalla ei ole varaa menettää.

        Budjettineutraalisti toteutettu Viron malli nostaisi yritysvoiton verotusta 12 prosenttiyksikköä. Ulkomaisten yritysten ei kannattaisi enää sijoittua Suomeen.

        Puhe Viron veromallista voidaan lopettaa."

        Ekonomistit ovat jo vuosia sitten osoittaneet, että voittojen säilöminen yhtiöön kannustaa pääomien tehottomaan käyttöön ja huonosti harkittuihin investointeihin.

        Alhaisen yritysveron korvikkeeksi Viron valtio kerää yrittäjiltä 33 prosentin sosiaaliveron, joka on peräti 10 prosenttiyksikköä korkeampi kuin suomalaisen työnantajan sivukulut. Tämä haittaa työllistämistä ja rasittaa etenkin IT-yritysten tuloksia.

        Virossa toimiva investointipankkiiri Vesa Heikkilä toteaa: ”Viro onkin verohelvetti.”
        https://www.tallinna24.ee/blogi/388871-vesa-heikkila-verohelvetti-onkin-viro

        Virossa työnantajakulutkin ovat paljon suuremmat kuin Suomessa.

        Jostain Virokin siis loihtii merkittävän määrän verotuloja, mutta mistä?

        OECD:n verovertailussa Viro kiilaakin kärkikymmenikköön sosiaaliturvamaksujen suhteellisessa osuudesta maan verokertymästä.

        Peräti 35 prosenttia Virossa kerätyistä veroista koostuu sosiaaliturvamaksuista, joista tärkein on työnantajien palkkasummasta maksama 33 prosentin sosiaalivero.

        Kun sosiaaliveroon lisätään vielä 0,8 prosentin työttömyysvakuutusmaksu, nousevat Virossa työnantajan sivukulut 33,8 prosenttiin maksetuista palkoista.

        Vertailun vuoksi: Suomessa työnantajan sivukulut ovat keskimäärin noin 23 prosenttia palkkasummasta.

        35 prosenttia Viron veroista on sosiaaliturvamaksuja.

        Ja kuten virolaiset yrittäjät aina muistuttavat, sosiaalivero on työvoimavero, sillä se kilahtaa suoraan valtion kassan tilkkeeksi - lukuun ottamatta neljän prosenttiyksikön erää, jonka valtio tilittää työntekijän henkilökohtaiselle työeläketilille.

        Suomen 23 prosentin sivukuluista vain 2,12 prosentin sosiaaliturvamaksu ja 1,0 - 3,9 prosentin työttömyysvakuutusmaksu ovat suoraan valtion budjettitalouteen linkattuja.

        Vaikka Virossa yhtiöön jätetyn voiton veroprosentti on nolla, kurittaa sosiaalivero yrittäjiä pahemmin kuin Suomen 20 prosentin vuosittainen yritysvero.

        Sosiaalivero lankeaa maksettavaksi, tuottipa yritys voittoa tai ei.

        Mutta ennen kaikkea sosiaalivero osuu yritykseen sitä kipeämmin, mitä suurempi on palkkojen osuus yrityksen liikevaihdosta."

        Se siitä Viron veromallista.

        Suomalaisen yrityksen henkilöstökustannus on sivukuluineen noin 37 prosenttia liikevaihdosta ja virolaisen yrityksen 40 prosenttia. Voittomarginaalin ollessa 10 prosenttia, suomalainen yritys maksaa vielä kaksi prosenttia liikevaihdosta yritysveroa.

        Viron veromalli kaipaa päivitystä 2010-luvulle.

        Virolainen yritys ei maksa voitosta yritysveroa, mutta jos kulurakenne on muuten sama, ei yritykseen jää 10 prosenttia liikevaihdosta, vaan vain seitsemän.

        Työvoimaveron kautta laskettuna verorasitus esimerkin virolaisessa yrityksessä olisi 50 prosentin korkeampi kuin Suomessa!

        Voidaan kai jo puhua virolaisesta verohelvetistä?

        Jos bruttopalkkakulujen osuus olisi 50 prosenttia liikevaihdosta, kuten esimerkiksi monissa IT-yrityksissä, jäisi esimerkkitapauksessa virolaisen yrityksen viimeiselle riville vain 4,6 prosenttia liikevaihdosta ja piiloveroprosentiksi tulisi huikea 54.

        Todellisuudessa virolainen yrittäjä tuskin tyytyisi pienempään voittoon vaan maksaisi pienempiä palkkoja tai karsisi muista kuluista ja investoinneista.

        Työvoimaveron vaikutus onkin intuitiivisesti vastakkainen kuin jakamattoman voiton nollaverotuksella väitetään olevan.

        Suomessa vellovaan keskusteluun Viron veromallista kaipaisi rehellisyyttä siinä, ettei epä-älyllisesti, ”rusinat pullasta” –asenteella tartuttaisi yhteen itselle mahdollisimman edulliseen numeroon, samalla ummistaen silmät järjestelmän kokonaisuudelta.

        Työvoimavero yhdistettynä jakamattoman voiton nollaverotukseen sopi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen teollisuuttaan jälleenrakentavaan ja yritysten taseita vahvistavaan Viroon.

        Tuo 1990-luvun veromalli on sen sijaan suorastaan myrkyllinen itseään e-valtiona ja start-up taivaana mainostavalle nyky-Virolle.

        Viron veromalli kaipaakin päivitystä 2010-luvulle.

        Ehkä kannattaisikin alkaa jo miettiä, että sopisiko Suomen yritysveromalli paremmin Viroon, kuin päinvastoin?

        Kirjoittaja on Virossa ja Baltiassa toimiva suomalainen investointipankkiiri.

        Eli se siitä kokoomuksen, EK:n ja Suomen yrittäjien haikaikemasta Viron veromallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisen yrityksen henkilöstökustannus on sivukuluineen noin 37 prosenttia liikevaihdosta ja virolaisen yrityksen 40 prosenttia. Voittomarginaalin ollessa 10 prosenttia, suomalainen yritys maksaa vielä kaksi prosenttia liikevaihdosta yritysveroa.

        Viron veromalli kaipaa päivitystä 2010-luvulle.

        Virolainen yritys ei maksa voitosta yritysveroa, mutta jos kulurakenne on muuten sama, ei yritykseen jää 10 prosenttia liikevaihdosta, vaan vain seitsemän.

        Työvoimaveron kautta laskettuna verorasitus esimerkin virolaisessa yrityksessä olisi 50 prosentin korkeampi kuin Suomessa!

        Voidaan kai jo puhua virolaisesta verohelvetistä?

        Jos bruttopalkkakulujen osuus olisi 50 prosenttia liikevaihdosta, kuten esimerkiksi monissa IT-yrityksissä, jäisi esimerkkitapauksessa virolaisen yrityksen viimeiselle riville vain 4,6 prosenttia liikevaihdosta ja piiloveroprosentiksi tulisi huikea 54.

        Todellisuudessa virolainen yrittäjä tuskin tyytyisi pienempään voittoon vaan maksaisi pienempiä palkkoja tai karsisi muista kuluista ja investoinneista.

        Työvoimaveron vaikutus onkin intuitiivisesti vastakkainen kuin jakamattoman voiton nollaverotuksella väitetään olevan.

        Suomessa vellovaan keskusteluun Viron veromallista kaipaisi rehellisyyttä siinä, ettei epä-älyllisesti, ”rusinat pullasta” –asenteella tartuttaisi yhteen itselle mahdollisimman edulliseen numeroon, samalla ummistaen silmät järjestelmän kokonaisuudelta.

        Työvoimavero yhdistettynä jakamattoman voiton nollaverotukseen sopi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen teollisuuttaan jälleenrakentavaan ja yritysten taseita vahvistavaan Viroon.

        Tuo 1990-luvun veromalli on sen sijaan suorastaan myrkyllinen itseään e-valtiona ja start-up taivaana mainostavalle nyky-Virolle.

        Viron veromalli kaipaakin päivitystä 2010-luvulle.

        Ehkä kannattaisikin alkaa jo miettiä, että sopisiko Suomen yritysveromalli paremmin Viroon, kuin päinvastoin?

        Kirjoittaja on Virossa ja Baltiassa toimiva suomalainen investointipankkiiri.

        Eli se siitä kokoomuksen, EK:n ja Suomen yrittäjien haikaikemasta Viron veromallista.

        Tässä viestejä joita EKokpanssipolpo ei halua sinun näkevän, joten kannattaa tallentaa sivu omalle koneelle ennen kuin infosodan ja hybridivaikuttamisen sensuuri- ja propagandakoneisto vie.


    • Anonyymi

      Svedujen eläkkeenmaksukyky alenee takuuvarmasti ja todella radikaalisti lähitulevaisuudessa. Heti kun sisällissotansa lähi-itä alieneiden kanssa saavat päätökseen - jos saavat? Tämä on varmaa Edes ruotsin, suomea parempi talous ei kestä sitä hyökkäystä, joka nyt on käynnissä. . Sveduilla on menossa juuri nyt sellainen kulttuurinmuutos-kantapäänkauttaakatemia, ettei maailmanhistoria tunne toista vastaavaa äkkikäännöstä hallitsemattomasti, edes käsijarrulla-, ja niin päin helvettiä suotitettuna, kuin svedut tekevät sen nyt "premiääääär minister" löfvenin johdolla. Kansankoti ottaa pataan täysillä ja vielä pitkään. Siitä ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Kuka ei tätä usko, niin intomielin ja avoimin asentein lukemaan ruotsin uutisia ihan jokaiselta avoimelta ruotsalaiselta uutis- ja ajankohtaiskanavalta.

      • Anonyymi

        Jos kokoomus peittelee meiltä tietoja ruotsalaisten palkoista ja eläkkeistä, niin peitteleekö se niin hyvin sen, että vasemmisto, vihreät ja demaritkaan eivät tiedä mistään mitään?
        Nyt meillä on sosiaalidemokraatit vallassa ja nyt tihkui tietoa ruotsalaisten eläkkeistä, joten eiköhän Rinne pistä töpinäksi ja korjaa palkka- ja eläkevirheet!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kokoomus peittelee meiltä tietoja ruotsalaisten palkoista ja eläkkeistä, niin peitteleekö se niin hyvin sen, että vasemmisto, vihreät ja demaritkaan eivät tiedä mistään mitään?
        Nyt meillä on sosiaalidemokraatit vallassa ja nyt tihkui tietoa ruotsalaisten eläkkeistä, joten eiköhän Rinne pistä töpinäksi ja korjaa palkka- ja eläkevirheet!

        Multimiljonääriyrittäjän ja henkisen EKokoomuslaisen Juha Sipilän ja tämän oppi-isien Matti Vanhasen ja Esko Ahon häärätessä kepun taistapiruina edelleen Antti Rinteen on lähes mahdotonta toimia puhtaasti sosiaalidemokraattisten periaatteiden mukaan kepun kanssa. Porvari-kepu on pakkorako hallituksessa, jossa se voi estää SDP:läistä politiikkaa, joka ei nyt perustu oikeistodemarien eli kevytkokoomujsen arvoihin, vaan työläispuoluearvoihin.
        Kepu vesitti jo Rinteen suunnittelemat yritystukileikkurit pahasti sekä säätiöiden ym. yhteisöjen lähdeverolle panon. No kokoomus onneksi jäi oppositioon, joten jotain positiivista voidaan saada tavallisen työläiskansan hyväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kokoomus peittelee meiltä tietoja ruotsalaisten palkoista ja eläkkeistä, niin peitteleekö se niin hyvin sen, että vasemmisto, vihreät ja demaritkaan eivät tiedä mistään mitään?
        Nyt meillä on sosiaalidemokraatit vallassa ja nyt tihkui tietoa ruotsalaisten eläkkeistä, joten eiköhän Rinne pistä töpinäksi ja korjaa palkka- ja eläkevirheet!

        Tiedonvälitys Suomessa, on Unkarin, Puolan, Venäjän ym tasoa, eli sitä ei ole, kuin rikkaille, äärioikeistolaisille, korruptiossa ja yksipuoluejärjestelmässä rypeville.

        Uusi hallitus on pettämässä, lupaukset äänestäjilleen, mikä tarkoittaa, että neljän vuoden kuluttua eduskuntavaaleissa, eivät eläkeläisköyhät, joita on sentään satojatuhansia, äänestä enää ollenkaan.

        Mikä demokratia ja perustuslaillinen oikeusvaltio, se sellainen on, jossa ihmisille ei jätetä muuta vaihtoehtoa, kuin olla äänestämättä ? Kyllä se on fasistinen yksipuoluejärjestelmä.


    • Anonyymi

      "Eläkeläisköyhyys tullaan siirtämään historiaan" lupasivat kaikki eduskunta-puolueet, ennen eduskuntavaaleja, varsinkin Rinne.

      "Useita satasia ja siitä eteen päin, koko ajan korottaen" - lupasivat Kepulaiset.

      "Yhdenkään eläkeläisen, ei pidä joutua, tulemaan alle tonnin/kk eläkkeellä toimeen" , maaritteli Li Andersson, köyhyyseläkeläisiä äänestämään, Kansan Uutisissa.

      Suomen päättäjinä, on ahneita ihmisiä, jotka edistävät vain omia veroparatiisisote-osakkeitaan ja lähipiiriläistensä rikkaiden etuja.

      Ruotsissa ei moista häikäilemättömyyttä suvaittaisi - siksi siellä onkin eläkkeet, euroissa parin tonnin kieppeillä.

    • Anonyymi

      Tekosyitä eläkeläisköyhyyden jatkamiseksi, näyttää riittävän.

      Tuokaapas vaihteeksi esille, niitä tuhansien miljardien eurojen veroparatiisivuotoja, joita veroparatiisi-soteen liittyy.

      Tiedotusvälineiden velvollisuus, olisi uutisoida isoista talousrikoksista, korruptiosta, ym osakekuoririkollisuudesta, joita rahoitetaan "hoivapalvelujen" ja "hoitajamitoitusten" , "hyvinvointi"fasismin varjolla.

      Lopen uupuneita vanhuksia, vammaisia ja pitkäaikaissairaita, kerjuuteen pakkasessa nälissään ja simputetaan veroparatiisi-kela-hoitaja-sossu-virkamies-armeijoiden simputettavina.

      Kaikki odotukset, uuden hallituksen suhteen, näyttävät valuvan viemäristä alas.

      Vihreätkin olivat niiiiin huolissaan eläkeläisköyhyydestä, eipä ole vaalien jälkeen kuulunut mitään.

    • Anonyymi

      On se iso ero eläkkeissä kyllä, kun Ruotsin eläkeläiset, viettävät talvet etelän lämmössä, hyvässä hoidossa, Suomen eläkeläiset kerjuulla ns. leipäjonoissa.

      Eivät osaa näköjään, edes hävetä päättäjät. Ahneus on kovaa, muuhun niistä ei näytä olevan. Maassa jo makaavien potkiminen jatkuu.

      2000€/kk olisi Suomessakin, se aito sairaus- ja kansaneläke, ottaen huomioon, että enemmistö sairaus- ja kansaneläkeläisistä, ei koskaan käytä, mitään "hoivapalveluja" "hoitokoteja" "hyvinvointipalveluja" - eikä halua niitä käyttää.

      Fasistinen malli, on näköjään vallalla ja hyvin näyttää luontuvan, uudeltakin hallitukselta. YKSIPUOLUEJÄRJESTELMÄLTÄ vaikuttaa - saattoi olla viimeinen kerta, kun äänestämme valehtelijoita ja pettureita.

    • Anonyymi

      Miksei aloittaja pistä linkkiä Ruotsin eläketietoihin? Yksin vuokralla asuva suomalainen eläkeläinen saa kuukaudessa rahaa taatusti yli 1000 euroa eläkkeinä ja asumistukena.

      • Anonyymi

        Ei muuten saa ja mikä eläke se tonni olisi, vaikka sen saisi, ei mikään.

        Köyhyyseläkeläiset eivät saa tonnia ja käy itse katsomassa, Ruotsin sairaus- ja kansaneläkkeet, jos et usko.


    • Anonyymi

      Loisivat eläkeroistot voivat paimua Ruotsiin. Emme tarvitse toisten rahoilla eläviä pskiaisia täällä.

      • Anonyymi

        Eläkekatto ilman muuta ja veroparatiisirikollisuuden tutkintoihin PAKKO.

        Ökyrikkaiden perintö- ja verosuunnitelijoiden, vastikkeettomia yritys- ja maataloustukiaisia nauttivien, härskiin verojenkiertoon ja OSAKEKUORIRIKOLLISUUTEEN, on tultava loppu.


    • Anonyymi

      Aloittaja on hokenut kuukaudesta toiseen Ruotsin parempia eläkkeitä, joten pannaanpa linkki. https://www.etk.fi/elakejarjestelmat/muiden-maiden-elakejarjestelmat/ruotsi/#toggle-id-5

      Linkistä selviää, että Ruotsissa on suunnilleen Suomen systeemi ja korvaustaso.
      "Vuonna 2018 takuueläkkeen täysi määrä on 8 076 kruunua (n. 838 €)
      Asumiskustannusten jälkeen nettotulojen tulisi olla yksinasuvilla vähintään 5 644 kruunua kuukaudessa ja puolison kanssa asuvilla 4 590 kruunua vuonna 2018." Suomen takuueläke on noin 785 euroa kuukaudessa ja toimeentuloen perusosa on noin 500 euroa kuukaudessa.

      • Anonyymi

        Enemmänhän tuo Ruotsin takuueläke vastaa Suomen kansaneläkettä. Eli sitä saa kaikki joilla pieni työeläke, hiipuen hiljalleen pois kun ansioeläke nousee yli 1200-1300€. Meillä pitäisi kansaneläkkeen ja takuueläkkeen paikat vaihtaa, siis takuueläkettä saisi n. 600€ ja täyttä kansaneläkettä n. 800€/kk!


    • Anonyymi

      Ei pidä paikkaansa. Tulkintoja ja linkkejä, löytyy kyllä joka lähtöön, varsinkin niitä, joilla selitellään, äärioikeiston järjestäytyneiden veroparatiisirikollisten, harjoittamia IHMISOIKEUSRIKOKSIA, taloudellista, fyysistä, seksuaalista ja henkistä väkivaltaa Suomessa.

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006080122.html

      https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/pensionarer-kan-fa-sankt-skatt-1

      Ruotsissa ei pidetä, omaa kansaa köyhyydessä. Sen tietää jokainen, siellä käynyt

      Se joka puolustelee, taloudellista väkivaltaa, pitäisi laittaa talousrikostutkintoihin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Viro on jenkkien hyökkäysliiton talutusnuorassa - vielä 1983 oli osa, sosialistista Neuvostoliittoa.

      Onneksi Suomi EI liity koskaan natoon.

      Selkeä, suuri enemmistö Suomen kansalaisista, vastustaa ehdottomasti natoa.

      Se laittoman ex-äärioikeistohallituksen, laiton ja Suomelle vaarallinen "isäntämaasopimus", on IRTISANOTTAVA. Hyökkäyshävittäjäsuunnitelmat estettävä ja peruttava. Siinä myös tehtävää uudelle hallitukselle.

    • Anonyymi

      Tulikin VALEKOROTUKSET, jotka otetaan isosti ja leikataan pois, lisäämällä pakkomaksuja ja eriarvoistavia pakkomaksuja, kuten bussimatkakortti 400€ kalliimpi Tampereella köyhyyseläkeläisistä köyhimmille, kuin rikkaille vuorineuvoksille.

      https://www.dw.com/en/german-government-strikes-deal-on-basic-pension/a-51192993

      Ruotsissa ja Saksassa sen sijaan, tuli aitoja korotuksia sairaus- ja kansaneläkkeisiin.

    • Anonyymi

      Siinäpähän sitten leikkailevat - jätetään äänestämättä kokonaan, tulevissa vaaleissa.

    • Anonyymi

      Ruotsi on rikas maa. On varaa elättää pummeja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe