Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

HS huolissaan Itä-Helsingin slummiutumisesta!

Anonyymi

Hesarin päkirjoitus on huolissaan Itä-Helsingin slummiutumisesta. Tosin tunnettu ja oikeastaan ainoa syy jä vähälle huomiolle! Yllätyskö? ;-)

44

743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ole lukenut kirjoitusta, mutta varmaan mamutkin mainitaan?

      Mutta ei missään nimessä sanota totuutta, että slummiutumisen syy on liian suuri mamuväestö!

      Koska totuuden sanominen mamuongelmista olisi sitä rasismia ja jopa natsismia...

    • Anonyymi

      Slummiutuminen pitää vain hyväksyä koska se kuuluu maailman menoon. Ei Suomi voi yksin tapella maailman menoa vastaan - siihen on vain sopeuduttava. Maahanmuutto on yksi pahimpia syitä segregaatioon ja slummiutumiseen, mutta ei se ole ainoa. Globalisaatio on tietenkin toinen koska se kasvattaa tuloeroja. Kolmantena on mukaan tullut nyt tämä "ilmastonmuutoksen torjunta". Siis slummeja vaan Helsinkiin ja niiden seurannaisvaikutuksia, huumeita, jengejä ja väkivaltaa. Verbaalitasolla slummiutumista voi tietenkin vastustaa tai olla vastustavinaan, mutta eihän se mitään muuta, karavaani kulkee ja Juggernaut jyrää

    • Anonyymi

      Kaikille se Sipilän talo, niin johan loppuu slummiutumiset!

      Puretaan kaikki kerrostalot ja tilalle viihtyisiä omakotitaloja. Ei mamukaan viihdy jossain vanhassa kuppasessa kerrostalossa. Joku tietenkin tekee isoa bisnestä vuokraamalla näitä vanhoja kerrostaloja mamuille ja vuokrat nousee joka vuosi.

      Muutin tähän asuntoon 2013 ja silloin tässä rapussa ei asunut yhtäkään mamua ja nykyään mamuja on jo yli puolessa asunnoista. Jengi vaihtuu kokoajan asunnoissa. Ennen asuttiin helposti kymmenenkin vuotta samassa asunnossa, enää vain vuosi tai korkeintaan kaksi.

    • Anonyymi

      Persut ei halua slummeja.
      Muut puolueet haluavat slummeja.
      Siis pitää äänestää Persuja seuraavissa vaaleissa.
      Torjuntavoitto Persuille!

    • Anonyymi

      Meinasin ostaa asunnon Kontulasta. Kun kuulemma se on uusi Kallio ja trendipaikka. Kävin tutkimassa naapuritaloja. Isot vuokratalot täynnä somaleita. En osta tuolta mitään. En halua asua pikku-Mogadishussa. Menetettyä aluetta suuri osa Helsingin lähiöistä.

      • Anonyymi

        Kaikki matut valuvat pikkuhiljaa Helsinkiin. Jos ei poliitikot ja äänestäjät tätä ole ymmärtäneet niin toivottavasti se järki hakataan lopullisesti sinne jokaisen kaaliin matun nyrkeillä. Ehkä silloin viimeisellekin suvakille alkaa mennä ymmärrystä sinne pääknuppiin.


    • Anonyymi

      28 vuotta olen liikkunut Lähi-Itäkeskus Isiksen ympärillä, Ei ole enään normaalia touhua ....

      • Anonyymi

        Nyt voisi joku yrittäjä ottaa tästä kopin ja alkaa järjestämään ryhmämatkoja Itäkeskukseen panssaroiduilla linja-autoilla, vähä niin kuin safari tyyliin.


    • Anonyymi

      ruotsissa on 53 no go aluetta, ranskassa n 1000

      • Anonyymi

        Ranska on Pohjois Afrikan siirtomaa. Onko ihme että ranskalainen työn laatu on vajonnut aivan olemattomiin? Ranskalaiset autot, perunat, ydinvoimalat ja todennäköisesti myös valtamerihöyryt. Eipä tule ihan heti mieleen mitään tuotetta Ranskasta, joka olisi tunnettu laadustaan. Michelinin renkaatkin lupaa yhtä ja toista muita merkkejä ylevämpää, mutta lupaukset eivät pidä paikkansa. Kouluttamaton työvoima, jonka moraali on mitä on. Laatujärtjestelmät ovat maailmanlaajuisesti korvanneet laaduntarkkailun. Miksi ei Ranskassakin palkattaisi töihin niitä, ketkä halvimalla suostuu tekemään?


    • Anonyymi

      Miksei ne hajauta noita maahanmuutajia Kauniaiseen. Hyvää ja rauhallista tilaa keskellä Espoota. Siellä veropakolaisten keskuudessa viihtyvät muutkin pakolaiset. Verokkiryhmätkin löytäisivät toisensa helposti.

    • Anonyymi

      Mamut pitäisi siirtää Kempeleelle.
      Kempele on juuri Sipilän kotikunta.

    • Anonyymi

      Hesan Malmi Perjantaina ..10 ekasta vastaantulijasta oli 8 n.g.reitä osalla hame päällä menossa tulossa moskeijaan tai rahantalletus automaatille viemää KE-LA palkkaa aku-ankka tilille ? Kaikilla tod.näk vp töistä ?

      • Anonyymi

        Jep ,nähty on ! Joskus käydessä tuntuu et nyt on kyl väärä maa , ei perkele kyl koivut kasvaa ja autoissa suomi Rekkarit ! Ihan vaan kuka maksaa kämpät ,rahat taskuun , puh, autot yms kivaa . No me veronmaksajat !!


    • Anonyymi

      Valkoisten pako (engl. white flight), Suomessa myös kantaväestön pako on länsimainen ilmiö, jossa kantaväestö muuttaa pois asuinalueilta, joissa maahanmuuttajien määrä on ylittänyt tietyn kipukynnyksen eli ns. keikahduspisteen.

      Näin kertoo Wikipedia. Alkaa varmasti olemaan totta myös Suomessa. Ihme että moiseen ollaan ajauduttu. Ulkomaalaisten päästäminen Suomeen tulisi lopettaa.

    • Anonyymi

      Ulkomaalaisten päästäminen Suomeen tulisi lopettaa. Ei kuomaseni ei..on ainoastaan 2-ryhmää..jotka pitäisi estää..( vihapuhe ) en voi mainita..

      • Anonyymi

        Joo olen samaa mieltä, ja tiedän mitä tarkoitat, eikä todella tarvitse mainita, moni muukin tietää.


    • Anonyymi

      Hesari itse haittamaahanmuuton suosimisellaan aiheuttaa tätä slummiutunista kuten muutkin suvakit. Äärettömän tekopyhyyden vallitessa se nyt sanoo noin.

      • Anonyymi

        Osa toimittajista asuu itsekin tuolla ja ihan vapaaehtoisesti vielä. Ovat osa rikollisuutta katsos.

        Sipilälle taas suosittelisin muuttamaan tuonne. Eikä minnekään omakotitaloon vaan kerrostaloon. Mieluiten maantason asuntoon. Ilman turvamiehiä tietty.


    • Anonyymi

      Itse olen syntynyt Itä Helsingissä 1970 ja nyt asun onneksi ihan hyvällä alueela Espoossa omassa talossa ja naapuriin ei ole tulossa näitä kunniakansalaisia. Käyn välillä tapaamassa äitiäni joka asuu edellen syksytä kevääseen alueella (kesät onneksi mökillämme) niin ei hyvältä näytä. Ei hyvä ja pahempaan päin on menossa. Lapsuus ja nuoruus oli hyvää ja kivaa aikaa alueella, mutta en haluaisi että omat lapseni kasvaisi tuolla nyt. Ja en todellakaan ole rasisti.

      • Anonyymi

        No vihapuhetta ainakin harrastat. Leimaat ihmisiä tuntematta heitä paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No vihapuhetta ainakin harrastat. Leimaat ihmisiä tuntematta heitä paremmin.

        Mitä ihmeen vihapuhetta muka TOTUUDEN sanominen on!?

        Ei tarvitse "tuntea ihmisiä", jotta näkisi mikä meno on alueella. Varsinkin jos on siellä asunut koko nuoruutensa.

        Sinä suomalaisvastinen vasuri latelet vihapuhetta, kun leimaat henkilöä tuntematta häntä.


    • Anonyymi

      On nää toimittajat idiootteja, jos eivät tätäkään asiaa ole aiemmin tajunneet. Sama kehitys on ollut jo pitkään Ranskassakin. Sellasta se on kun elää kuplassa.

    • Anonyymi

      Mielestäni tarkoitus onkin saada köyhiä paljon Suomeen. Sitten tuet tippumaan ja asumaan noihin ylipursuaviin huonostiäänieristettyihin lähiöihin. Sieltä sitten on tyrkyllä halpaa työvoimaa, että pääsee ihmiset edes vuokralle muualle sieltä :)

      • Anonyymi

        Paljon köyhiä -> paljon vuokratuottoa.


    • Anonyymi

      Ei ole Itäkeskus entisellään. Vuosi sitten viimeksi poikkesin todetakseni että sinne ei enää tarvitse poiketa. Suomenkieltä en juuri kuullut. Sitä vastoin kauheaa älämälöötä, huutamalla "puhumista". Metro Kampista Itikseen täynnä mamuja.

    • Anonyymi

      Se on kuulkaa niin, että tämä uusi pitkään aikaan punaisin hallitus haluaa tasata tuloerot. Ei vain Suomessa , vaan koko maailmassa.
      Suomalaisen keskiansio on jotain 3400€/kk ja köyhimpien maiden euro päivässä, joten kyllä me joudumme palkoistamme tinkimään huimasti, kun otetaan puoli miljoonaa akateemista tekemään työt halvemmalla kuin vain 9 euroa päivässä.

      • Tämä oli siis minun kirjoitukseni. Kirjautumiseni näköjään ehti vanhentua.


      • Tämä oli siis minun kirjoitukseni. Kirjautumiseni näköjään ehti vanhentua.
        Johan nyt, eikö tämä hyväksy nimeäni, vai mikä maksaa kun ei vain suostu lähettämään? Pakko se on, ei nimi miestä pahenna!


      • Anonyymi

        Tai maksaa vähemmän anteliaasti maahan tunkeutuville joilla ei ole aikomustakaan ikinä tässä maassa työtä tehdä.

        Kun matu saa vastikkeetonta avustusta järkyttäviä summia tekemättä mitään, lienee laskentatapa olla että matu olisi "töissä", vaikka raha tulee kirjaimellisesti makaamalla.

        Yhden vuoden ja kymmenen kuukauden aikana Kansaneläkelaitos oli ehtinyt myöntää Sahralle noin 19 000 euroa lapsilisiä, kotihoidon tukea ja äitiysrahaa. Toimeentulonormin mukaan Sahran olisi pitänyt saada kohtuullisiin elinkustannuksiinsa 23 538 euroa. Normista siis puuttui noin 5 000 euroa, ja se Sahralla oli oikeus saada toimeentulotukena. Mutta viiden tuhannen asemesta Sahralle maksettiin 22 kuukauden aikana toimeentulotukea 36 872 euroa. Normi siis ylittyi 7-kertaisesti.

        Kela maksoi viime vuonna maahanmuuttajataustaisille Suomessa asuville työttömille 411 miljoonaa euroa työttömyysturvaa, ilmenee Iltalehden Kelalta saamista tiedoista. Kelan maksaman työttömyysturvan menot olivat viime vuonna yhteensä noin 1 964 miljoonaa euroa. Siitä maahanmuuttajien osuus oli 20,9 prosenttia.

        Maahanmuuttajien osuutta voi pitää suurena, sillä Tilastokeskuksen mukaan ulkomaan kansalaisten osuus oli viime vuoden lopussa 4,7 prosenttia koko väestöstä.

        Perustoimeentulotuen menot saajakotitalouden hakijan kansalaisuuden mukaan kertovat samanlaista tarinaa. Kela maksoi viime vuonna perustoimeentulotukea yhteensä noin 716 miljoonaa euroa. Siitä maahanmuuttajataustaisten osuus oli noin 118 miljoonaa euroa eli noin 16,4 prosenttia.

        Aika hyviin tuloihin nämä ulkomaalaistyöttömät pääsivät, kun niille maksettiin 37.000€ per lärvi vuodessa.


      • Anonyymi

        Tuo 37t. ei kuitenkaan aivan yllä suomalaisen keskipalkkaan. Uusi punavihreä hallitus korjannee asian?


    • Anonyymi

      Itä-Helsinki on jo lähes menetetty kovasti hehkutellun monikulttuurisuuden ihanuudelle. Joukkotappeluista kuulee lähes joka päivä, yhä hurjemmista. Some kertoo totuuden, ja videot.

      Kumma kyllä asia ei saa lähellekään niin mittavaa media-arvoa, kuin muutama ylinopeutta ajava ferrari. Viattoman kulkijan päälle hyökkää yksi, toiset mustapäät samantien kimpussa hakkaamalla ja potkimalla. Teräaseita myös käytetään; tottahan se kuuluu elämäntapaan. Kulkevat isoissa porukoissa. Joukkovoimaa.

      Tämä on sitä rikastuttajien ajankäyttöä, , kulttuuria jota tänne niin joku halusi. Väkivaltaa, raiskauksia, ryöstöjä. Sosiaalitukien kanssa helppoa elämää.

    • Anonyymi

      Ilmeisesti Puhoksen ostarin purku tulee yhä todennäköisemmäksi. Miten muuten pystyttäisiin alkamaan Lähi-Itiksen siivoaminen. Ei tämä tilanne oikein anna vaihtoehtoja. On se vaan niin pahaksi päässyt. Vielä kymmenen vuotta sitten olin sitä mieltä että voisihan siitä sen vanhan alkuperäisen osan säilyttää, mutta tänäpäivänä olen täydellisen purkamisen puolella. Mitä mieltä olette?

    • Anonyymi

      Itä-Helsingin jalkapalloseurat no muutama Virtanen-Lahtinen ehkä mukana loput on ( vihakirjoitusta )..

      • Anonyymi

        Niinpä....


      • Anonyymi

        Vantaan Rajakylä tuo valkoinen ghetto...tänään nähty jopa 4 valkoihoista max.


    • Anonyymi

      Helsinki ja pääkaupunkiseutu pitäköön koko uussuomalaisskeidan itsellään. Sieltä käsin tämä kaaos on aiheutettu, sieltä käsin monikulttuurisuutta on hehkutettu rikkautena. Nyt vain nautiskelemaan siitä, eli painimaan jättimäisten ja pitkäkestoisten ongelmien kanssa. Gettoontuminen on yksi niistä. Pitäkää kuitenkin suunnaton ja koko ajan kasvava maturikkautenne 100% itsellänne...ottakaa se ns. etuoikeutena. :D

      • Anonyymi

        Kehä kolmosen ja oikean Suomen välille pitää pikkuhiljaa alkaa rakentaa muuria...

        Ja kyllä, itsehän ovat tämän kaiken saaneet aikaan.

        Ihmettelin äskettäin sitä saksalaista naiskapteenia, joka toi merestä poimimansa (?) pakolaiset väkisin Italian satamaan.

        Ensinnäkin näyttää siltä, että heitä ei poimittu eikä poimita merestä, vaan siirretään vain yhden salakuljetusaluksen kyydistä toiseen.

        Toisekseen: millä oikeudella joku saa päättää tuoda ihmisiä EUn alueelle ja tyrkätä ne sitten pitkin Eurooppaa toisten elätettäviksi? Senkö takia me teemme vuosikymmenet töitä?

        Yksittäistapauksina otetaan sitten kahdeksan henkilöä vastaan Suomeen, koska "EU-komissio pyytää". Kerrottiin, että päätös on "kertaluontoinen".

        Seuraava "kertaluontoinen" päätös tänään: otetaan viisi henkilöä, koska Suomi haluaa auttaa Maltaa sen tukalassa tilanteessa.

        Montako kertaluontoista on moniluontoinen, kas siinäpä pulma. Meitä vedätetään pikkuhiljaa pikkuhiljaa kunnes kansa turtuu eikä enää edes ymmärrä mitä kertaluontoisella tarkoitetaan.

        Kaiken takana on ei nainen, vaan miesoletettu PM.


    • Anonyymi

      Omistusasuntojen arvo romahtaa kyseisillä alueilla. Ei asuisi siellä vaikka siitä maksettaisiin.

    • Anonyymi

      Suomea ollaan muuttamassa pikkuhiljaa Islamilaiseksi kalfaatiksi. Meillä on jo noin 150000 kehitysmaamuslimitaustaista Islamin palvojaa Suomessa ja lisää valmistetaan jatkuvasti ja tulee joka vuosi tuhansittain, turvapaikan hakijoina, perheenyhdistämisien kautta, kiintiöpakolaisina jne... ja kaikki tulijat ovat ikuisestielätettäviä holtittomasti lisääntyviä kehitysmaa muslmeita jotka eivät integroidu länsimaiseen yhteiskuntaan, kuten olemme saaneet nähdä koko länsi-euroopassa.... Mutta meillä on velvollisuus ottaa ne Suomeen yhteiskunnan elätettäväksi, kun on ne ”kansaenväliset” sopimukset, Suomen perustuslaki jne......

    • Anonyymi

      Helppo ratkaista. Pakkosiirtäkää osa Kauniaisiin, kun he ovat siellä puheissaan niin mamutusmyönteisiä, Siitä huolimatta siellä ei asune yhtään mamua.

    • Anonyymi

      Täältä pohjoisesta onneksi muuttavat henkilöt eteläsuomeen.
      Tarvivat sakkia ympärilleen kun on liian hiljaista.laumasieluhenkilöt

      Ei tuu ikävä.oulu mielessä

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe