Satoja ihmisiä kuolee vuosittain hoitovirheisiin Suomessakin, mutta tilastoja ei kuitenkaan tehdä? Siis moninkertainen määrä liikenneonnettomuuksiin verrattuna. Niistä kyllä tehdään selvitykset ja tutkimukset tarkoin. Jopa julkaistaankin!
Kuka kertoo syyn tällaiseen käytäntöön?
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005654084.html
Tilastoja ei kerätä.
16
112
Vastaukset
- Anonyymi
Eikö aihe todellakaan kiinnosta?
- Anonyymi
Suomessa lääkärit on välinpitämättömiä, kun tule mitään seuraamuksia niin ei välitetä. Ruotsi on aivan toisenlainen siellä lääkäriltä loppuu leikkaukset jos hoitovirheitä sattuu . Tiedän erään tapauksen jossa yksi kaveri kaatu pyörällä ja niska murtui ei välitetty mitään sanottiin että voi nousta ylös niin tämä kaveri halvaantui. Nyt on täysin liikuntakyvytön. Olen katsonut ohjelmaa Australiasta Bondilta uimarannalta siellä jos epäillään niska murtumaa niin laitetaan heti lastoihin eikä saa liikkua ollenkaan ennenkuin on otettu röngten kuvat tuntuu uskomattomalta että lääkärit ei Suomessa tiedä tätä nämä lääkärit joiden hoidossa tämä kaveri oli eivät tieneet kun sanoivat että voi nousta ylös kyllä on heikko taso.
- Anonyymi
Suomessa on maailman paras terveydenhuolto tilastot saattaisivat olla ristiriidassa tämän tosiseikan kanssa.
- Anonyymi
Suomessa on surkea terveydenhuolto lääkarit ei tunnusta hoitovirheitä potilas on aina syyllinen , sitten jos valitat niin hoito loppuu siihen. Lääkärit ei ymmärrä että potilas yrittää puolustaa itseään. Näin varmaan tekisi lääkärikin jos sattuisi hoitovirhe leikkauksessa. Suomen terveydenhuolto heikolla tasolla, paremmikin loppupäässä .
- Anonyymi
Niinhän sitä sanotaan Suomen POTILASLAISTAKIN. Maailman paras.
Mutta mikä siinä on, kun se sitten KÄYTÄNNÖSSÄ tahtoo unohtua? - Anonyymi
No niin "viisaat ja korkeasti koulutetut" kommentoijat. Kertokaas ensin miten määrittelette hoitovirheen.
Montako potilasta olette hoitaneet?
Jos sairaus on sitä lajia, ettei mitkään hoidot auta niin onko potilaan kuoleman syynä hoitovirhe?
Jos potilaasta ei tutkimuksissa löydy mitään sellaista minkä perusteella voitaisiin määritellä joku sairaus niin onko kysessä hoitovirhe?
Entä jos lääkäri suosittelee hoidoksi kohtuullista liikunnan lisäämistä, mutta potilas ei noudata suositusta, onko kyseessä hoitovirhe?
Onko kyseessä hoitovirhe jos lääkäri ei suostu tekemään hoitopäätöksiä potilaan omaisten maallikkonäkemyksen mukaan, vaan ratkaisee hoitopäätäkset lääketieteellisin perustein ja potilas menehtyy?
Yksikään teistä ei ole ammatillisesti pätevä, kuka teistä siis pystyy antamaan langettavan päätöksen?- Anonyymi
> Jos potilaasta ei tutkimuksissa löydy mitään sellaista minkä perusteella voitaisiin määritellä joku sairaus niin onko kysessä hoitovirhe?....
Millaisissa tutkimuksissa? Jospa virhe on jo niissä tutkimuksissa? Jos koululääketieteen vankka näyttö on 13%, niin eipä ne tutkimuksetkaan välttämättä kaikkea kerro! - Anonyymi
Ylempänä on kirjoitus kun kaveri kaatui pyörällä ja niska murtui, sen jälkeen hän halvaatui. Jos tässä tapauksessa olisi otettu röngten kuvat niin näin ei olisi käynyt. Eihän tässä tapauksessa ole muuta vikaa kuin murtuma on aiheuttanut tämän.
Lääkäreillä on sellainen taktiikka että aletaan hakemaan jotain muuta vikaa jos sattuisi löytymään että tämä ei johdu kaatumisesta .
kun itse ovat hoitaneet väärin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ylempänä on kirjoitus kun kaveri kaatui pyörällä ja niska murtui, sen jälkeen hän halvaatui. Jos tässä tapauksessa olisi otettu röngten kuvat niin näin ei olisi käynyt. Eihän tässä tapauksessa ole muuta vikaa kuin murtuma on aiheuttanut tämän.
Lääkäreillä on sellainen taktiikka että aletaan hakemaan jotain muuta vikaa jos sattuisi löytymään että tämä ei johdu kaatumisesta .
kun itse ovat hoitaneet väärin.Onkohan siinä koulutuksessa vikaa?
Pitäisiköhän aloittaa koulutus myös niin käytöksen, moraalin kuin etiikankin alkeista? Monille aiheet ovat kyllä kirkastuneet, mutta valitettavan monille ne ovat jääneet kirkastumatta tai on tullut aivan väärin ymmärrettyä! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan siinä koulutuksessa vikaa?
Pitäisiköhän aloittaa koulutus myös niin käytöksen, moraalin kuin etiikankin alkeista? Monille aiheet ovat kyllä kirkastuneet, mutta valitettavan monille ne ovat jääneet kirkastumatta tai on tullut aivan väärin ymmärrettyä!Lääkäreillä on sellainen taktiikka että ei aleta toisia vastaan , eli jos lääkäri tekee hoitovirheen niin kaikki toiset lääkärit on samaa mieltä että mitä on leikkauksesa tapahtunut . Sanotaan vain että leikkaus ei ole aiheuttanut potilaalle tätä vaivaa josta hän valittaa. Lääkärinkin pitäisi ottaa vastuu leikkauksista. Jos potilas huomauttaa lääkärille
että on jokin mennyt pieleen leikkauksessa, niin lääkäri raivostuu alkaa huutamaan vaikka olisi muita ihmisiä paikalla, näyttää siltä nämä lääkärit ei kestä kuulla totuutta Minun mielestä pitäisi toisten lääkäreiden puuttua tähän jos tämä lääkäri joka on tehnyt leikkauksen jos hän ei tunnusta hoitovirhettä. Näyttää siltä että joillakin lääkäreillä pahoja ongelmia mielenterveyden kanssa. - Anonyymi
Montako potilasta olet hoitanut, kerro se montako olet hoitanut tuskin yhtään , Et näy ymmärtävän mitään, eihän tässä kyse sellaisista joille ei enää voi tehdä mitään. Hoito virheet on joissakin tapauksissa helppo peittää hakemalla jotain muuta syytä. Totta kai liikunta on hyväksi mutta kaikissa tapauksissa se ei auta. Kaikki varmaan tietää että lääkärit ei aina puhu totta.
Tuskin sinäkään olet pätevä, on varmaan parenpi että pidät suusi kiinni. Jos olet lääkäri niin laita nimesi tähän sitä et varmaan uskalla tehdä?
- Anonyymi
Monella osastolla potilaat on terveempiä kun henkilökunta .
- Anonyymi
Terveys ym. palveluiden kehityksen suunta on ollut jo pitkään huono , uhrien ja potilaiden on mahdoton saada apua ja oikeutta koska viranomaisilla ei ole mitään vastuuta eikä velvoitteita .
- Anonyymi
Suomi on sairaanhoidon kehitys maa nämä laitokset joihin valitetaan eivät välitä vaikka lääkärit toiminta rikollista. Tähän pitäisi poliisien puuttua pitäisi olla puolueettomat asiantuntijat jotka tutkisivat nämä tapaukset.
- Anonyymi
Tuo on kyllä totta ja rikollistakin toimintaa esiintyy. Ylilääkäreiden valvonnan puute on mielestäni ongelman ydin. Jos sairaaloissa olisi vastuuhenkilöt ja valvojat poliklinikoiden ylilääkäreillekin - koskien myös pkl:n johtavaa ylilääkäriä - niin väärinkäytökset vähenisivät. Nythän potilas joutuu valitusteitse peräämään oikeuksiaan usein hyvinkin vaikeassa tilanteessa ja se tie on pitkä, eikä yleensä johda mihinkään positiiviseen uhrin kannalta, vaikka kyse olisi selvästikin tuottamuksellisesta ja törkeästä toiminnasta (ei siis pelkästä virheestäkään).
Lääkärit puolustelevat toisiaan ja mitä korkeammassa asemassa oleva lääkäri valituksen tai kantelun kohteena, niin sitä vaikeampi on tilanne uhrin kannalta.
Paljon puhuttu ”lääkäreiden keskinäinen lojaaliushan” tarkoittaa sairaaloissa, ja muutoinkin, valitettavan usein sitä, että potilaan todellinen tila on sivuseikka. Usein tärkeämpää on myötäillä vääriäkin sairauskertomustietoja ja ylemmässä asemassa olevaa lääkäriä - ja etenkin jos itse toimiii samassa työpaikassa. En halua nyt yleistää, mutta ainakin Helsingissä näin kokemusteni mukaan on. Ja kokemuksesta tiedän myös sen, että yhdenkin ylilääkärin väärä diagnoosi voi johtaa siihen, että kukaan lääkäri ei halua asiaa oikaista kyseisessä sairaalassa. Tarpeellinen ja asianmukainen hoito voidaan jopa estää kokonaan.
Toisinaan näitä ongelmia vähätellään mediassa ja kerrotaan, että ”virheitähän sattuu kaikille ja virkamiehet ja -naiset tekevät kyllä aina parhaansa”. Tuo ei tietystikään pidä paikkaansa ja onhan maailmalla paljastunut eräskin lääkäri joka surmasi noin 100 potilastaan.
Valta-asemaa käytetään usein väärin ja myös tietyntyyppisiä epäsopivia henkilöitä hakeutuu tehtviin, jossa valtaa voi käyttää haluamallaan tavalla.
- Anonyymi
Tiedettä toistellaan jatkuvasti koululääketieteen puolella. Kuinka se perustuu tieteeseen.
Jos, kun hoidoissa tapahtuu virheitä, niin eikö silloin pitäisi ensimmäisenä tutkia ovatko tieteen kriteerit toteutuneet, vai onko tapahtumat edenneet tekijän halujen ja näkemysten mukaan.
Tutkimukset tietenkin pitää tehdä puolueettomien tutkijoiden toimesta.
Millainen voisi olla puolueeton tutkimusryhmä?
Minimi vaatimus on tietenkin, että siellä on edustettuna molemmat osapuolet.
Siis myös potilaan puolelta edunvalvoja!
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123680MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar721934Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421588Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811224Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja661042Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33988Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60853- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3778