Tilastoja ei kerätä.

Anonyymi

Satoja ihmisiä kuolee vuosittain hoitovirheisiin Suomessakin, mutta tilastoja ei kuitenkaan tehdä? Siis moninkertainen määrä liikenneonnettomuuksiin verrattuna. Niistä kyllä tehdään selvitykset ja tutkimukset tarkoin. Jopa julkaistaankin!

Kuka kertoo syyn tällaiseen käytäntöön?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005654084.html

16

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö aihe todellakaan kiinnosta?

    • Anonyymi

      Suomessa lääkärit on välinpitämättömiä, kun tule mitään seuraamuksia niin ei välitetä. Ruotsi on aivan toisenlainen siellä lääkäriltä loppuu leikkaukset jos hoitovirheitä sattuu . Tiedän erään tapauksen jossa yksi kaveri kaatu pyörällä ja niska murtui ei välitetty mitään sanottiin että voi nousta ylös niin tämä kaveri halvaantui. Nyt on täysin liikuntakyvytön. Olen katsonut ohjelmaa Australiasta Bondilta uimarannalta siellä jos epäillään niska murtumaa niin laitetaan heti lastoihin eikä saa liikkua ollenkaan ennenkuin on otettu röngten kuvat tuntuu uskomattomalta että lääkärit ei Suomessa tiedä tätä nämä lääkärit joiden hoidossa tämä kaveri oli eivät tieneet kun sanoivat että voi nousta ylös kyllä on heikko taso.

    • Anonyymi

      Suomessa on maailman paras terveydenhuolto tilastot saattaisivat olla ristiriidassa tämän tosiseikan kanssa.

      • Anonyymi

        Suomessa on surkea terveydenhuolto lääkarit ei tunnusta hoitovirheitä potilas on aina syyllinen , sitten jos valitat niin hoito loppuu siihen. Lääkärit ei ymmärrä että potilas yrittää puolustaa itseään. Näin varmaan tekisi lääkärikin jos sattuisi hoitovirhe leikkauksessa. Suomen terveydenhuolto heikolla tasolla, paremmikin loppupäässä .


    • Anonyymi

      Niinhän sitä sanotaan Suomen POTILASLAISTAKIN. Maailman paras.

      Mutta mikä siinä on, kun se sitten KÄYTÄNNÖSSÄ tahtoo unohtua?

    • Anonyymi

      No niin "viisaat ja korkeasti koulutetut" kommentoijat. Kertokaas ensin miten määrittelette hoitovirheen.
      Montako potilasta olette hoitaneet?
      Jos sairaus on sitä lajia, ettei mitkään hoidot auta niin onko potilaan kuoleman syynä hoitovirhe?
      Jos potilaasta ei tutkimuksissa löydy mitään sellaista minkä perusteella voitaisiin määritellä joku sairaus niin onko kysessä hoitovirhe?
      Entä jos lääkäri suosittelee hoidoksi kohtuullista liikunnan lisäämistä, mutta potilas ei noudata suositusta, onko kyseessä hoitovirhe?
      Onko kyseessä hoitovirhe jos lääkäri ei suostu tekemään hoitopäätöksiä potilaan omaisten maallikkonäkemyksen mukaan, vaan ratkaisee hoitopäätäkset lääketieteellisin perustein ja potilas menehtyy?

      Yksikään teistä ei ole ammatillisesti pätevä, kuka teistä siis pystyy antamaan langettavan päätöksen?

      • Anonyymi

        > Jos potilaasta ei tutkimuksissa löydy mitään sellaista minkä perusteella voitaisiin määritellä joku sairaus niin onko kysessä hoitovirhe?....

        Millaisissa tutkimuksissa? Jospa virhe on jo niissä tutkimuksissa? Jos koululääketieteen vankka näyttö on 13%, niin eipä ne tutkimuksetkaan välttämättä kaikkea kerro!


      • Anonyymi

        Ylempänä on kirjoitus kun kaveri kaatui pyörällä ja niska murtui, sen jälkeen hän halvaatui. Jos tässä tapauksessa olisi otettu röngten kuvat niin näin ei olisi käynyt. Eihän tässä tapauksessa ole muuta vikaa kuin murtuma on aiheuttanut tämän.

        Lääkäreillä on sellainen taktiikka että aletaan hakemaan jotain muuta vikaa jos sattuisi löytymään että tämä ei johdu kaatumisesta .
        kun itse ovat hoitaneet väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylempänä on kirjoitus kun kaveri kaatui pyörällä ja niska murtui, sen jälkeen hän halvaatui. Jos tässä tapauksessa olisi otettu röngten kuvat niin näin ei olisi käynyt. Eihän tässä tapauksessa ole muuta vikaa kuin murtuma on aiheuttanut tämän.

        Lääkäreillä on sellainen taktiikka että aletaan hakemaan jotain muuta vikaa jos sattuisi löytymään että tämä ei johdu kaatumisesta .
        kun itse ovat hoitaneet väärin.

        Onkohan siinä koulutuksessa vikaa?
        Pitäisiköhän aloittaa koulutus myös niin käytöksen, moraalin kuin etiikankin alkeista? Monille aiheet ovat kyllä kirkastuneet, mutta valitettavan monille ne ovat jääneet kirkastumatta tai on tullut aivan väärin ymmärrettyä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan siinä koulutuksessa vikaa?
        Pitäisiköhän aloittaa koulutus myös niin käytöksen, moraalin kuin etiikankin alkeista? Monille aiheet ovat kyllä kirkastuneet, mutta valitettavan monille ne ovat jääneet kirkastumatta tai on tullut aivan väärin ymmärrettyä!

        Lääkäreillä on sellainen taktiikka että ei aleta toisia vastaan , eli jos lääkäri tekee hoitovirheen niin kaikki toiset lääkärit on samaa mieltä että mitä on leikkauksesa tapahtunut . Sanotaan vain että leikkaus ei ole aiheuttanut potilaalle tätä vaivaa josta hän valittaa. Lääkärinkin pitäisi ottaa vastuu leikkauksista. Jos potilas huomauttaa lääkärille
        että on jokin mennyt pieleen leikkauksessa, niin lääkäri raivostuu alkaa huutamaan vaikka olisi muita ihmisiä paikalla, näyttää siltä nämä lääkärit ei kestä kuulla totuutta Minun mielestä pitäisi toisten lääkäreiden puuttua tähän jos tämä lääkäri joka on tehnyt leikkauksen jos hän ei tunnusta hoitovirhettä. Näyttää siltä että joillakin lääkäreillä pahoja ongelmia mielenterveyden kanssa.


      • Anonyymi

        Montako potilasta olet hoitanut, kerro se montako olet hoitanut tuskin yhtään , Et näy ymmärtävän mitään, eihän tässä kyse sellaisista joille ei enää voi tehdä mitään. Hoito virheet on joissakin tapauksissa helppo peittää hakemalla jotain muuta syytä. Totta kai liikunta on hyväksi mutta kaikissa tapauksissa se ei auta. Kaikki varmaan tietää että lääkärit ei aina puhu totta.
        Tuskin sinäkään olet pätevä, on varmaan parenpi että pidät suusi kiinni. Jos olet lääkäri niin laita nimesi tähän sitä et varmaan uskalla tehdä?


    • Anonyymi

      Monella osastolla potilaat on terveempiä kun henkilökunta .

    • Anonyymi

      Terveys ym. palveluiden kehityksen suunta on ollut jo pitkään huono , uhrien ja potilaiden on mahdoton saada apua ja oikeutta koska viranomaisilla ei ole mitään vastuuta eikä velvoitteita .

    • Anonyymi

      Suomi on sairaanhoidon kehitys maa nämä laitokset joihin valitetaan eivät välitä vaikka lääkärit toiminta rikollista. Tähän pitäisi poliisien puuttua pitäisi olla puolueettomat asiantuntijat jotka tutkisivat nämä tapaukset.

      • Anonyymi

        Tuo on kyllä totta ja rikollistakin toimintaa esiintyy. Ylilääkäreiden valvonnan puute on mielestäni ongelman ydin. Jos sairaaloissa olisi vastuuhenkilöt ja valvojat poliklinikoiden ylilääkäreillekin - koskien myös pkl:n johtavaa ylilääkäriä - niin väärinkäytökset vähenisivät. Nythän potilas joutuu valitusteitse peräämään oikeuksiaan usein hyvinkin vaikeassa tilanteessa ja se tie on pitkä, eikä yleensä johda mihinkään positiiviseen uhrin kannalta, vaikka kyse olisi selvästikin tuottamuksellisesta ja törkeästä toiminnasta (ei siis pelkästä virheestäkään).

        Lääkärit puolustelevat toisiaan ja mitä korkeammassa asemassa oleva lääkäri valituksen tai kantelun kohteena, niin sitä vaikeampi on tilanne uhrin kannalta.

        Paljon puhuttu ”lääkäreiden keskinäinen lojaaliushan” tarkoittaa sairaaloissa, ja muutoinkin, valitettavan usein sitä, että potilaan todellinen tila on sivuseikka. Usein tärkeämpää on myötäillä vääriäkin sairauskertomustietoja ja ylemmässä asemassa olevaa lääkäriä - ja etenkin jos itse toimiii samassa työpaikassa. En halua nyt yleistää, mutta ainakin Helsingissä näin kokemusteni mukaan on. Ja kokemuksesta tiedän myös sen, että yhdenkin ylilääkärin väärä diagnoosi voi johtaa siihen, että kukaan lääkäri ei halua asiaa oikaista kyseisessä sairaalassa. Tarpeellinen ja asianmukainen hoito voidaan jopa estää kokonaan.

        Toisinaan näitä ongelmia vähätellään mediassa ja kerrotaan, että ”virheitähän sattuu kaikille ja virkamiehet ja -naiset tekevät kyllä aina parhaansa”. Tuo ei tietystikään pidä paikkaansa ja onhan maailmalla paljastunut eräskin lääkäri joka surmasi noin 100 potilastaan.

        Valta-asemaa käytetään usein väärin ja myös tietyntyyppisiä epäsopivia henkilöitä hakeutuu tehtviin, jossa valtaa voi käyttää haluamallaan tavalla.


    • Anonyymi

      Tiedettä toistellaan jatkuvasti koululääketieteen puolella. Kuinka se perustuu tieteeseen.

      Jos, kun hoidoissa tapahtuu virheitä, niin eikö silloin pitäisi ensimmäisenä tutkia ovatko tieteen kriteerit toteutuneet, vai onko tapahtumat edenneet tekijän halujen ja näkemysten mukaan.

      Tutkimukset tietenkin pitää tehdä puolueettomien tutkijoiden toimesta.
      Millainen voisi olla puolueeton tutkimusryhmä?
      Minimi vaatimus on tietenkin, että siellä on edustettuna molemmat osapuolet.
      Siis myös potilaan puolelta edunvalvoja!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe