Onko tuttu?

Anonyymi

Kuka on tämä Harald Olaussen? Miksi hän saa kirjoittaa ortodokseista kaikkea?

17 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Kirjailija. Esittää kovia väitteitä ort piispoista, mutta on välillä pitkäpiimäinen.

 • Jokaisen ortodoksin pitäisi lukea Harald Olausenin kirja "Kohti korkeuksia - Jumalaa lähellä, ortodoksiesseitä". Se kertoo yksiselitteisesti, missä suurissa ongelmissa ja moraalikadossa on Suomen ortodoksinen kirkko.

  Kirjan voi lukea e-kirjana Kulttuuriklubin nettisivuilta (554 sivua) tai tilata vaikka Prisman verkkokaupasta (26,88 euroa).

 • Siinä on kovia väitteitä mm. muutamasta piispasta. Voiko olla niin kuin kirjassa sanotaan? Onko arkkipiispa tutkinut asiaa?

 • Voiko e-kirjan lukea ilmaiseksi?

  • Voi. Itse luin eilen. Hurjaa tekstiä. Voiko ihmisiä haukkua julkisesti noin nimeltä? Siellä saivat muutkin osansa kuin piispat. Pahansuopaa tekstiä.


  • Kysymys kuuluu: onko kirjoitettu totta?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kysymys kuuluu: onko kirjoitettu totta?

   Sepä se. Olausen ei oikeasti yhtään todistetta mistään, vaan "kulisseissa puhutaan", "ihmiset puhuvat" tyylisiä juttuja. Kuulopuheita ja sen tyylisiä juttuja, että jonkun naama näyttää tyhmältä tai ilkeältä jne. Olen kuullut vastakkaisia mielipiteitä ja kuulopuheita jokaisesta "eliittiortodoksista" joten Olausen ei tarjoa mitään uutta. Kunhan möyhää juoruja eteenpäin. Osa noista asioista tietty on sellaisia, joista on vuosikaudet puhuttu, mutta siltikään ei mitään uutta.


  • Pitäisikö asianosaisten kuitenkin lausua oma vastineensa, kun asia on nyt oikein kirjana noussut julkisuuteen ja väitteet ovat kuitenkin rajattuja?


 • Jos kirkon päätösten taustalla olisi joku ”mafia”, niinkuin kirjassa annetaan ymmärtää niin kyllä sellainen täytyy tuoda päivänvaloon. Julkisyhteisössä tehtävien päätösten ja henkilövalintojen on oltava läpinäkyviä.

  • Tästä olen samaa mieltä, mutta millä sellainen todistetaan? Homomafia, jotka suosivat toisia homoja? Tai miten todistetaan, että joku on ilkeä ja koppava? Olen itse kuullut eräästä papista, että hän on kuulemma ilkein ihminen maan päällä, mutta sitten toinen ihminen kehuikin parhaaksi papiksi ikinä? Miten mielipiteet riittävät todisteiksi? Kirjassa oli vain mielipiteitä, ei yhtään pitävää todistetta mistään.


 • Onko sitten sama kuinka vaikka piispat käyttäytyvät?

 • Luin vähän matkaa tuota kirjaa. Voi mitä paskaa! En tarkoita etteikö osassa väitteitä voisi olla perää ja varmasti kirkossa on moni asia huonosti, mutta jos tosiaan vaikka on tuollainen kuvattu homomafia, niin ei sitä vastaan käydä kirjoittamalla tekstiä joka soveltuu lähinnä vessapaperiksi, vaan nöyryydellä, sävyisyydellä ja rukouksella. Olaussen ei ole sen hurskaampi kuin papit ja muut henkilöt joita tekstissään arvostelee. Muistakaa rukoilla piispojen ja pappien puolesta!

 • Olausen, sukunimi yhdellä ässällä. Suomeen muuttanutta norjalaista sukua, yhtäällä väitetään että kasvoi venäläisemigranttien perheessä ja sieltä ortodoksisuus, toisaalta löytyy juttuja lastenkotilapsuudesta. Toimittaja, kirjailija ja kustantaja (pitää yllä Kulttuuriklubi-kustantamoa), opiskellut aatehistoriaa. Oli joskus demari ja pyrki jopa puolueessa jonkinlaiseen asemaan, sittemmin siirtynyt porvarileiriin. Saattaa olla homo tai sitten ei, ainakin kirjoittanut aiheesta paljon.

  http://olausenharaldbirger.blogspot.com/

  Ja miksi saa kirjoittaa, no, saahan sitä Suomessa kirjoittaa. Ei varmasti ole niin tunnettuja nuo kirjoitukset että kukaan esim. mitään kunnianloukkaussyytettä nostaisi. Itse en jaksa lukea, tyyli on niin rasittavaa mammuttimaisine sekavine virkkeineen. Ihmettelen miten on voinut työskennellä toimittajana jos tuottaa tuollaista tekstiä.

 • ei savua ilman tulta

 • Tottakai piispat voivat olla homoja, kuten munkitkin. Ennen ei ollut edes mahdollista olla julkihomo, joten munkin ja piispan tie oli ihan hyvä vaihtoehto. Heterolle munkkeus/selibaattipappeus on paljon kovempi valinta. Ei sen silti tarvitse mihinkään mafiaan johtaa, kuulostaa salaliittoteorialta.

  • Miksi se olisi heterolle kovempi paikka? Yhtä kovaa se on homollekin ja sitten vielä joutuvat salailemaan lisäksi suuntautumistaan, koska vielä vuonna 2019 jotkut luulevat, että evoluutio tekee syntiä. Homous on harmiton variaatio, joka ei ole karsiutunut pois, koska ovat kuitenkin voineet lisääntyä kulissiavioliitoissa, joihin heidät on pakotettu. Näin geenimuunnos on siirtynyt eteenpäin.


 • Eikös voitais jättää nää homojutut luterilaisuuspalstalle?
  Vouhottakaa siellä.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.