Mastiffi raateli lapsen

Anonyymi

"Mastiffi-rotuinen koira kävi pyörätiellä pyöräilevän lapsen kimppuun Hämeenlinnassa eilen iltapäivällä, poliisi tiedottaa.
Lasta vastaan oli tullut kahta koiraa ulkoiluttanut nainen, joka ei kyennyt hallitsemaan toista koiraa. Koira puri lasta, joka sai sairaalahoitoa vaativia vammoja useaan paikkaan ympäri vartaloa.

Poliisi tutkii tapahtunutta vammantuottamuksena.

Mastiffi on erittäin suurikokoinen koirarotu, jota on aikoinaan käytetty myös koiratappeluissa.

Ylikonstaapeli Timo Ojala Hämeen poliisista peräänkuuluttaa omistajan vastuuta. Hänen mukaansa koiraa hankkivan kannattaa miettiä, minkä rotuisen koiran ottaa ja onko se itselle sopiva.

– Että pystyykö kouluttamaan ja hallitsemaan koiraa? Kun tiedetään, minkälainen rotu on ollut kyseessä, niin varsinkin tuollaisen koiran pitäisi olla hanskassa. Niin kuin pitäisi koiran aina olla. Omistajan täytyy katsoa peiliin, jos ei pysty koiraa pitämään hallinnassa."
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006161540.html

Uskomatonta että tuollaisia tappeluelukoisi jalostettuja saa edes kuljettaa ihmisten lähellä.

13

<50

Vastaukset

 • Omistaja on lopettanut kyseisen koiran, joten turha enää meuhkata siitä

  • No ei ole turhaa, ei se lopettaminen lapsen vammoja paranna. Kiitos lopettamisesta, se oli selkärankainen teko. Silti korvausvelvollisuus säilyy ja tapausta pitäisi käsitellä samoin kuin jos olisi puukottanut lasta yllättäen.
   Kaikkein eniten tässä nyt kuitenkin on mietittävää tulevaisuuden varalle. Tuollaiset koirat vaan yksinkertaisesti pitäisi kieltää. Ei ole mitään syytä antaa toisten aiheuttaa vaaraa syyttömille ja ulkopuolisille, usein juuri lapsille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No ei ole turhaa, ei se lopettaminen lapsen vammoja paranna. Kiitos lopettamisesta, se oli selkärankainen teko. Silti korvausvelvollisuus säilyy ja tapausta pitäisi käsitellä samoin kuin jos olisi puukottanut lasta yllättäen.
   Kaikkein eniten tässä nyt kuitenkin on mietittävää tulevaisuuden varalle. Tuollaiset koirat vaan yksinkertaisesti pitäisi kieltää. Ei ole mitään syytä antaa toisten aiheuttaa vaaraa syyttömille ja ulkopuolisille, usein juuri lapsille.

   Samoin tuossa joku vuosi sitten ko.rodun edustaja raateli pentukoiran henkihieveriin. Pentua paikattiin lääkärissä monta tuntia.

   Raatelija oli kyllä hihnassa kävelytiellä mutta repäisi päänsä pannasta ja hyökkäsi pennun kimppuun.

   Pentu kyllä selvisi hengissä mutta jälkensä jätti.


 • Se että jonkun mastiffi sekoaa ja käy kiinni ei tarkoita että niin käy kaikille.
  Sama jos vertaisi väkivaltarikokseen, joku ihminen hyökkää toisen kimppuun väkivaltaisesti = kaikki ihmiset sekoaa ja tekee niin.
  Surettaa lukea näitä kun aina vaan koiravihaajat syyllistävät sitten ihan kaikkia koiria. Surettaa myös uhrien puolesta koska kukaan ei ansaitse sitä että koira käy kimppuun, varsinkaan lapsi.
  Tuon koiran puolella en ole, vaan sen lapsen on todella kamalaa että noin kävi ja on hyvä että koira on lopetettu kun se sen ansaitsee, mutta yrittäkää muistaa että ei kaikki mastiffit ole tuollaisia.
  Terv Mastiffien kanssa kasvanut ja koko ikänsä elänyt eikä kertaakaan purruksi tai hyökkäyksen kohteeksi joutunut.

  • Mitä vittua taas? Ei tietenkään kaikki koirat hyökkää. Kyseessä silti aivan turha ja ylimääräinen riski, minkä koiranomistaja aiheuttaa täysin ulkopuolisille lapsille. Kun ottaisi vaan jonkun chihun tai ei koiraa lainkaan, niin kenellekään koskaan ei sattuisi, ainakaan pahasti.


  • Ainakin mielestäni meidän tapauksessa kyse on siitä että omistaja ei hallitse koiraansa.
   Siinä ei paljon korulauseet auta kun tuolaista tapahtuu. Mitenkähän sen saisi näiden omistajien päähän että esim. tällainen pään veto pois pannasta tulisi huomioiduksi.
   Kyllä tänä päivänä löytyy pantojakin josta eivät koirat niin vain irtisanoudu.
   Vastuu aina omistajan.


 • Miksiköhän tuollaisia tappeluun jalostettuja sallitaan yhä pitää, monissa maissa kielletty. Sudet tapetaan heti jos tulevat talojen lähellekin, vaikka eivät ole hyökänneet ihmisten kimppuun yli sataan vuoteen. Ei mitään logiikkaa.

  • "Sudet tapetaan heti jos tulevat talojen lähellekin"

   - Herätys!!! Tervetuloa tähän päivään. Anonyymi on tainnut ottaa sadan vuoden torkut. Nuo tuhoeläimet ovat nykyään valtiovallan aivan erityisessä suosiossa norppien ja hanhien ohella.


 • Ei tainnut olla mastiffi, vaan bulmastiffi, joka on aivan eri rotu.

  • kamuttaja,
   onko sinulla tietoa? Itse kun mietin vähän myös, että onkohan rotu todellakaan ollut mastiffi( englanninmastiffi). Mastiffi kun on sen verran leppoisa ja laiskahkohkin, että tuntuu aika oudolta.
   Samaa mietin taruolennon tapauksessa.


  • molossi kirjoitti:

   kamuttaja,
   onko sinulla tietoa? Itse kun mietin vähän myös, että onkohan rotu todellakaan ollut mastiffi( englanninmastiffi). Mastiffi kun on sen verran leppoisa ja laiskahkohkin, että tuntuu aika oudolta.
   Samaa mietin taruolennon tapauksessa.

   Mutkan kautta tullutta tietoa.
   Viime keväänä toinenkin bullmastiffi hyökkäsi, ja puri pientä lasta siitä oli lehdissäkin, ja se oli myös varmasti bull.


 • Täydennän vielä vastastani.
  On hieman epätarkka sanoa mastiffi, sillä mastiffeja on useita.
  Englanninmastiffia epäilen vähiten, se on niin rauhallinen.

  • Piti olla vastaustani.


Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.