Miten opettaa koiralle kärsivällisyyttä?

Anonyymi

Kaipaisin yksinkertaisia ja helposti toteutettavia harjoitteita, jolla opettaa aikuiselle koiralle kärsivällisyyttä ja ylipäätään rauhoittumista. Minulla on 4v narttu koira, jolle pentuvuotena opetin peruskäskyt ja muutamia temppuja, joita se namien toivossa mielellään toteuttaa (ainakin sisätiloissa). Ongelma on siinä, että koira on monesti niin innoissan, ettei aina malttaisi edes kuunnella mitä sanon, vaan tekee tyyliin kaikki temput jo ennen kuin ehdin sanoa mitään... Osaa siis monenlaista, mutta vähän sinne päin, vaikka olen yrittänyt olla palkkaamisen ajoituksessa tarkka. Myöskin paikallaan odottaminen on sille aina ollut todella vaikeaa jopa häiriöttömässä tilassa..

Haluaisin koirani olevan kuuliaisempi, ja mielelläni opettaisin sille uusiakin juttuja, mutta välillä tuntuu, ettei tuolle häslälle voi mitään opettaa...

2

<50

Vastaukset

 • Hyvä jos joku vastaisi, sopisi omaanikin hyvin.

 • Koirasi kuulostaa hyvin energiseltä, kannattaa tarjota paljon aktiviteettiä jotta rahoittuisi. Vapaana ulkoiluttaminen voisi auttaa ja noutamisleikit.

  Kärsivällisyyttä voi erikseen harjoittaa esim. paikka -käskyllä. Aloita virikkeettömässä ympäristössä sisällä ja anna nami heti lyhyen ajankin jälkeen ja pidennä aikaa pikkuhiljaa, pyri ennaltaehkäisemään epäonnistumisia. Jos pyydät koiraa tekemään jotain käskyä, esim "maahan", palkkaa koira vasta kun se pysyy maassa , älä odota että koira nousee vaan palkkaa nami kuonon eteen sen ollessa maassa. Samaa pätee muihin käskyihin älä palkkaa hutiloidusta suorituksesta, vaan odota että koira tekee tempun kunnolla.

  Hyviä harjoituksia on myös esim. ennen ulos lähtöä että koira tulee ovesta ulos vasta luvan kanssa. Ja jätä-käskyn hallitseminen. Eli kun koira on lopettanut kiinnittämästä huomiota esim. lattiallalojuilevasta herkusta palkkaat koiran ja yhdistät tähän käskysanan "jätä".

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1180
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  886
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  20
  443
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  417