Milloin Hanko saa uimahallin?

Anonyymi

Jokaisessa asukkaitaan kunnioittavassa kaupungissa ja kunnassa on uimahalli. Se on perusinvestointi, jolla hoidetaan kansanterveyttä vauvasta vaariin.

Koulujen opetusohjelmassa on uintitaito. Tuoreen selvityksen mukaan Hangon kakkosluokkalaisista vain puolet osaavat uida. Hangossa he eivät opi uimaan, kun ei ole fasiliteetteja. Merivesi on kylmää, tai saastunutta levän, tällä hetkellä viemärin yliajon takia. Ei siellä voi oppia uimaan. Raaseporin koulut käyvät Tammisaaren uimahallissa hoitamassa homman. SPA on yksityisyritys, jossa ei ole edes lasten allasta, jossa uimataidoton voisi harjoitella. Hangossa ei ole fasiliteetteja. Se on tosi.

Poliitikot kärräävät rahaa satama-altaisiin ja tarpeettomaan Korsmanninkadun alikulkuun. Kyllä rahaa osataan tuhlata eikä siitä ole puutetta. En ole kuullut yhtään vastaväitettä siitä, kun satamainsinööri (insinööri?) esitti kymmenen kohdan investointilistan Koverharin satamaan. Kaksinumeroinen luku miljoonia euroja, jos riittääkään. Hullua hommaa ajatellen tärkeintä, hankolaista veronmaksajaa, joka loppujen lopuksi maksaa kaiken. Ei ole velkataakka alkanut vielä laskemaan. Hyviä investointeja? Missä rahat, jos ovat hyviä investointeja?

Uimahalli tarvitaan. Siihen on rahaa, jos on tahtoa. Kunnallinen uimahalli maksaa itsensä takaisin säästöinä sairauskuluissa. Lisäksi uimahalli tarjoaa työpaikkoja ja kuten tapana on perustella investointeja, rakentamisvaiheessa kymmeniä ellei satoja työpaikkoja paikallisille yrittäjille! Kuinka paljon maksaa uimataidoton hukkunut lapsi tai aikuinen?

44

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toivottavasti meidän politikot ovat sen verran viisaita, etteivät koskaan rakenna uimahallia Hankoon. Jos ei Spa kelpaa tai ei ole varaa menköön Tammisaaren.

      Tällä hetkellä löytyy monta uimarantaa, missä voi oppia uimaan jos vaan on tahtoa. Tahtoa hankolaisvanhemmilla ei oikein taida olla kun koko ajan jauhavat, että koulujen pitäisi opettaa lapset uimaan. Vanhemmat opettivat meitä uimaan, kesällä käytiin myös uimakoulussa. Eihän normaali hankolainen käytä Bellevue tai Plagen rannalla Onhan meillä ihana slaktis jossa tällä hetkellä on sekä lämmintä että puhdasta vettä. HUSin ranta, Märsanin ranta, Koppnäsuddenin ranta, Hopehietikon ranta, Trollbergetin ranta jne., joten rantoja kyllä riittä ja aina on vuosien varrella löytynyt puhdas ranta.

      • Anonyymi

        Osaatko uida? Osaako puolisosi uida? Osaako lapsesi uida?


      • Anonyymi

        Sinulla anonyymi 14:24 ei tainnut mennä viesti perille? Luepa aloitusteksti uudelleen ja yritä vielä kerran. Nyt ei ollutkaan kysymys Märsasta eikä Hopeahietikosta eikä siitä, mitä vanhempasi tai heidän vanhempansa ja heidän heidän vanhempansa... tekivät!


      • Anonyymi

        Älä hulluja kirjoita. Menkää Tammisaareen" -asenne on ajanut Hangosta väkeä Tammisaareen ja muualle. Ulosmuutto jatkuu. Esimerkiksi, jos lapsi harrastaa lähes päivittäin uimista, niin olisi parempi. että pyöräilee hallille ihan itse, ettei tarvitse kulkea junilla tai vanhempien kyydissä Tammisaareen!!! Uimahalli ei ole kenenkään pussista pois. Ei vain vastustamisella kehitetä yhteiskuntaa. Uimahalli on itseään ja asukkaitaan kunnioittavan kunnan peruspalvelu.


    • Anonyymi

      Totta näin. Hanko saa vain satama-altaita ja alikulkuja tai muuta miehistä.

    • Anonyymi

      Vai ei Hangossa ole uimahallia tai kylpylää? Pakko sanoa näin Hangossa vierailleena, että kyllähän tuollainen kannattaisi teidän rakentaa. Kun tuota Hankoon johtavaa tietä ajaa, niin tuli huomioiduksi runsaat teollisuus ym. yritykset joita oli matkan varrella. Voisiko heillä olla yhteishenkeä niin paljon, että Hangon asukkaat ja vierailijatkin saisivat tällaisen ylellisyyden? Suomessa on paljon ihmisiä, jotka pitävät kovasti laitoksista, joista saa hyvinvointia. Mielestäni Hanko olisi mitä oivallisin kohde hyvinvointia hakevalle. Varsinkin jos olisi tarjota tällaisia palveluita. Ei se ainakaan tappiota tekisi. Regattanne oli hieno kokemus ja iloiset ihmiset elävää musiikkia niin esittämässä kuin kuuntelemassa. Iloista kesän jatkoa. Varmasti suuntaamme matkailuautomme keulan jatkossakin Hangon kauniisiin rannikko maisemiin ja miljööseen .

      • Anonyymi

        Hyvinvoinnista Hangon asukkaille ja vierailijoille, kuten 21:20 kirjoitat. Siitä on myös kysymys. Mikä Regatta? Hotelli? Purjehduskilpailu? Vai tarkoitatko viime keskiviikon picknick-konserttia Casinon nurmikolla? Hyvää matkaa ja tervetuloa uudelleen. Kerro ystävillesikin.


    • Anonyymi

      UInti kielletty turistirannoilla??? Kun olis uimahalli, niin pääsis lapset pulikoimaan. SPA:ssa kelluu vain ökytalojen asukit. Miksi ne ei mene Plageniin?

      • Anonyymi

        Hei Hangossa on tuhat vapaa-ajanasuntoa. Jos SPA palvelee vain neljänkymmenenkolmen asunnon vähän yli sataa asukkia, niin entäs muut? Voisi vähän ajatella muitakin, niitä 957 vapaa-ajan asunnon asukkeja, venevieraita ja muitakin turisteja, jotka ovat sattuneet saamaan yösijan Hangosta! UImahalli palvelee turisteja ja tietysti hankolaisia, mutta niitähän kaupunki ei palvele. Heitä varten rakennetaan satamalaitureita.


    • Anonyymi

      Kadermonkadun alikulkuun kuluu hankolaisten rahaa 3,7 miljoonaa ja enemmän. Sillä rahalla olisi saanut kaksi ylikulkusiltaa. Ne olisivat molemmat jo valmiit. Nyt kyykytetään junalla kulkijoita kulkemaan ympäri kaupunkia, kun yrittävät löytää asemaa. Samanlaista kyykytystä ja ajattelua kuin uimahalliasia. Poliitikot on aivan ulapalla. Aivan ulapalla. Väki vähenee. Herätkää jo poliitikot! Ettekö tiedä, että hankolainen veronmaksaja on numero uno!!!!

      • Anonyymi

        Totta kirjoitat. Hankolainen veronmaksaja on numero uno. Ja samalla myös täydellinen "Uuno" kun vaaleissa toistensa jälkeen äänestää aina samoja kuntapäättäjiä ja puolueita. Sitä saa mitä tilaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta kirjoitat. Hankolainen veronmaksaja on numero uno. Ja samalla myös täydellinen "Uuno" kun vaaleissa toistensa jälkeen äänestää aina samoja kuntapäättäjiä ja puolueita. Sitä saa mitä tilaa...

        Ihan sama ketä äänestää, kun samat vanhat kalkkispuoluepomot sdp:ssä ja rkp:ssä sanovat miten pitää äänestää. Äänestyksen lopputulos on tällä hetkellä 60% sataman rakentamisen puolesta, 40% hankolaisten hyvinvoinnin puolesta. Väki vähenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan sama ketä äänestää, kun samat vanhat kalkkispuoluepomot sdp:ssä ja rkp:ssä sanovat miten pitää äänestää. Äänestyksen lopputulos on tällä hetkellä 60% sataman rakentamisen puolesta, 40% hankolaisten hyvinvoinnin puolesta. Väki vähenee.

        Asukkaat eli asiakkaat äänestävät jaloillaan. Muuten ei voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin!


    • Anonyymi

      Rakentakaa uimahalli. Se on hyödyllinen ja tosi tarpeeseen.

      • Anonyymi

        Halvemmalla päästään, kun tehdään kuntaliitos raaseporin kanssa. Samassa saadaan uimahalli ja jäähalli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halvemmalla päästään, kun tehdään kuntaliitos raaseporin kanssa. Samassa saadaan uimahalli ja jäähalli.

        Anonyymi 13:53, samalla sinun periaatteella voidaan lakkauttaa Rukki Areena. Säästyy tuhansia kuutioita vettä, apulantaa ja vähintään kolmen ihmisen palkka. Lapset ja nuoret voi käydä jalkapalloharkoissa Tammisaaressa.

        Ehei, kuntaliitos tulee tätä vauhtia joka tapauksessa ja Raaseporista tulee oikea satamakaupunki.

        Asukkaitaan kunnioittava kunta järjestää peruspalvelut lähipalveluna, jonne hurauttaa polkupyörällä. Me ei asuta missään Helsingissä! Uimahalli kuuluu Hangon kantakaupunkiin. Itse asiassa se palvelee Tammisaarelaisia, kun Tammisaaren uimahalli menee noin viiden vuoden päästä remonttiin.


    • Anonyymi

      Vähitellen alkaa kyllästyttää. Meri täynnä sinilevää ja kylpylään ei ns rupusakki pääse uimaan, on se niin väärin. Eikö virkamiehiä saada tästä tilille kun hyväksyivät tällaisen ?

      • Anonyymi

        Historia on historia. Kunnallinen uimahalli urheilutalon taakse ja pulinat pois. Keskisuuri halli riittää. Pieni on liian pieni. Sinne pitää mahtua myös 1000 vapaa-ajanasunnoissa vierailevat. On jotain tekemistä heillekin syksyllä, talvella ja keväällä; syy tulla Hankoon rantapromonaadille ja sen jälkeen uimahalliin koko lapsiperheen kanssa tai ilman lapsia. Tammisaaressa hyvä malli toimivasta ratkaisusta, jossa urheilutalo ja uimahalli samassa. Halli maksaa itsensä takaisin säästöillä, joita syntyy erityissairaanhoidon kustannusten säästymisenä. Uimahallin käyttökulut noin 150.000 euroa vuodessa. Säästöt kymmenien miljoonien erikoissairaanhoidon kuluissa kattavat kustannukset monenkertaisesti. Nyt on poliitikkojen aika jo hoitaa veronmaksajia! SPA on yksityiskylpylä. Se ei korvaa kunnallista uimahallia.


    • Anonyymi

      Muista että kunta ei maksa erikoissairaanhoitoa tulevaisuudessa

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Kunta on joka tapauksessa vastuussa asukkaittensa kunnon ylläpidosta.

        Luuletko, että erikoissaaaraanhoito hoituu itsestään? Kyllä ne kustannukset, anonyymi 16:51 jyvitetään kunnille käytön mukaan tavalla tai toisella. Niistä kustannuksista ei pääse eroon. Mitä haittaa on siitä, että kansa tervehtyy ja voi henkisesti ja fyysisesti paremmin? Mitä haittaa siitä on?

        Höpö höpö sinulle. Tosi ärsyttävää vastustaa hyviä asioita. Vastusta huonoja, niin ehkä se houkuttelee asukkaita kaupunkiin, häh?


    • Anonyymi

      Hankolaisista kannattaa pitää huolta. He maksavat mm. kaupungin työntekijöiden palkat. Kaupungin verotulot olivat vuonna 2018 yli 38 miljoonaa euroa.

      Väki väheni viime vuonna yli sadalla ja oli vuoden vaihteessa 8400. Hangossa ei haluta asua. Täällä käydään muualta työssä. Työpaikkoja on yli oman tarpeen.

      Luvuista voi helposti laskea, että väen vähennyksen merkitys on valtava. Sata henkilöä vastaa verotuloissa noin 0,5 miljoonaa euroa. Ei ihan pieni ongelma tuo väkivuoto. Se on kaupungin tulovuoto yhtälailla.

      Hankolaisista ja heidän hyvinvoinnistaan kannattaa pitää huolta.

    • Anonyymi

      Uimahalli tarvitaan Hankoon. Maauimala-aloite oli kaunis ajatus, mutta kannattaa rakentaa oikea uimahalli. Se on jokaisen asukkaitaan arvostavan kunnan peruspalvelu siinä missä urheilukenttäkin.

      Vähäosaisten edut ja jokaisen lapsen mahdollisuudet harrastamiseen pitää turvata. Uimahalli on tärkeä osa yhteiskuntaa. Maauimala-adressin allekirjoittaneet ovat tämän ymmärtäneet, mutta maauimala on vajaavainen monessa suhteessa. Esimerkiksi uimahallin sauna voi olla vähäosaisen ainut mahdollisuus päästä edes kerran viikossa peseytymään kunnolla.

    • Anonyymi

      Maauimala olisi kuin Hangon jäähalli. Se sijaitsee Karjaalla, Kaupunki on maksanut pikkuisen, että poliitikot saisivat hyvän omantunnon, mutta ratkaisu on torso. Sellainen olisi myös maauimala. Hangossa on surkean pitkä ja pimeä talvi. Vain uimahalli toisi siihen jotain valoa. Jos tekee, niin pitää tehdä kunnolla.

    • Anonyymi

      Uimahallin sijoituspaikka on kuten esitettiin maauimala-ehdotuksessa, urheilutalon takana. Sinne kunnon uimahalli, jossa voi käydä myös marras-huhtikuussa.

      Maauimala ei ole auki kuin rajoitetusti, tulee kalliimmaksi käyttää kuin uimahalli, kun on varsinainen lämpöhukka ja täyttää vain osan tarpeista, mitkä uimahalli hoitaa.

      Hyvät poliitikot, ihan rohkeasti vaan uimahalli Hankoon, niin siirrytään täälläkin nykyaikaan.

    • Anonyymi

      Hyvät kirjoittelijat!

      Minusta ulkouimala pitäisi ehdottomasti saada rannalle, josta hieno näköala horisonttiin vedenpintaa myöden ja kahvila tms. myös lähellä!
      Tällaisia paikkoja voisivat olla esim. Hangonkylä
      Neljän tuulen tupa tai Tulliniemi tai esim, Regattaranta!

      Verratkaa esim. Kasnäsissa oleviin uusiin ulkoaltaisiin!!!

    • Anonyymi

      Sen kun rahoitat ja rakennat, Kasnäsin altaat ovat yskityisiä ei kunnan.

    • Anonyymi

      Kavan "uimahalli" Tahtaanniemellä on nähty, Nyt demarivetoisesti on ehdotettu maauimalaa. Sen kuva on tämän päivän 2.9.2019 Hesarissa Fingerpori-sarjakuvassa. Katsokaapa.

      Hanko tarvitsee oikean uimahallin. Eikä tarvitse viivytellä asian kanssa.

    • Anonyymi

      ... niinpä. maauimala...

      Se on samanlainen kuin Hangon jäähalli, joka sijaitsee Karjaalla. Niin päätti rkp. RKP:n äänin Hankoon ei rakennettu jäähallia. Yksi rkp-läinen oli eri mieltä, mutta ei uskaltanut äänestää puolesta vaan äänesti tyhjää. Puheenjohtaja Söderhomin äänin ei jäähalille ja sitten poliitikot päättivät, että alihankitaan se Raaseporista 10.000 euron maksulla.

      Uimahallin vastustajat ovat samanlaisia öykkäreitä. Heidän heitot, että menkää SPA:han tai ajakaa Tammisaareen on yhtä hyvä ratkaisu kuin pururadan hiihtoputki, joka aukeaa syyskuun lopussa. Ei siellä ole kattoa, eikä ole edes purua. Menkää hiihtämään Hangon hiihtoputkeen.

      Hanko tarvitsee oikean uimahallin, kuten edellä on jo mainittu.
      Uimahalli

    • Anonyymi

      Ostaisiko Hangon kaupunki Silversandin motellin? Siihen voisi helposti rakentaa ulkomaauimalan, sisäuimahallin tai altaan ja majoitustiloja, edustustiloja tai työpaikkavapaa-ajankeskuksen?

      • Anonyymi

        Ihan kiva ajatus. Silversandissa onkin ulkoallas jo valmiina ja saunat sisällä, joista pääsee altaaseen.

        Kuitenkin, uimahallin sijoituspaikka pitää olla keskeinen, koska se palvelee koulujen liikuntatunteja. Sen takia Urheilutalon takamaasto on hyvä paikka, johon on kävelymatka lähikouluilta. Samalla voi yhdistää Urheilutalon ja Uimahallin kahvion. Lisäksi Urheilutalon käyttäjät, punttisalilla käyvät ja käsipalloilijat pääsevät suorituksensa jälkeen saunaan ja uimaan.

        Maauimala ei palvele oikeasti samalla tavalla kuin uimahalli. Maauimala on köyhän miehen ajatus jostain nykyistä paremmasta, mutta ei kuitenkaan riittävä.

        Vertailun vuoksi, että saadaan keskusteluun ja ajatteluun perspektiiviä, niin Kadermonkadun alikäytävä, josta ei ole kenellekään loppuviimeeksi hyötyä tulee yhtä kalliiksi kuin uimahalli. Uimahallin osalta Hangon osuus voisi olla samanlainen 4 mijoonaa ja EU ja Veikkaus voisi maksaa loput kustannuksista. Uimahallin käyttökulut n. 150.000 euroa vuodessa tulevat mennen tullen maksettua säästöinä sairauskuluissa, koska vesiliikunta kuntouttaa ja ylläpitää kansalaisten toimintakykyä. Kelakulut vähenevät. Lisäksi uimahalli tarjoaa ympärivuotisia työpaikkoja, joista syntyy verotuloja.


      • Anonyymi

        Onko ulkouima-allas poistettu? Siellähän on ollut sellainen. Toivottavasti ei koskaan rakenneta uimahallia Hankoo.


      • Anonyymi

        Anonyymi 2.9.2019 23:12, mistä uimahalli olisi sinulla pois?

        Etkö osaa uida?

        Voithan sitten mennä uimahallin saunaosastolle höyrysaunaan rentoutumaan ja sen jälkeen kahvioon korvapuustikahville ja lukemaan päivän lehdet. Tulisi parempi mieli sinullekin.

        Uimahalli tarjoaa terveyspalveluja alle 5 euron hintaan kaikille 8000 hankolaisille. Työttömät, eläkeläiset ja lapset puoleen hintaan. Säästöt sairausmenoissa maksaa uimahallin vuotuiset käyttökulut mennen tullen.

        Mene anonyymi katsomaan vähän peilistä, mitä sieltä suusta tulee.


    • Anonyymi

      Täällä on iskenyt taas sensuuri, huru det ja Bög keskusteluketjua pukkaa. Mikä on nyt kuuma puheenaihe.

    • Anonyymi

      Pimitystä

    • Anonyymi

      Pimeää

    • Anonyymi

      Ei suomenkielinen köyhälistö mitään uimahalleja tarvitse.
      Muuttakaa kunnallisiin uimahallikuntiin.

      • Anonyymi

        Sitä tapahtuu koko ajan.


      • Anonyymi

        Onko muuttokehotus SDP:n ja RKP:n virallinen kanta? Vuodesta toiseen sitä on toistettu ja se on kyllä tehonnut. Toivon muutosta!!!


    • Anonyymi

      Kaupungin virkamies on huolissaan, kun nuoriso ei ole enää kiinnostunut joukkueurheilusta. Olisiko nyt paikka tarjota myös mahdollisuudet vesiliikuntaan? Uimahalli urheilutalon taakse olisi pyy pivossa eikä kymmenen pyytä oksalla!

    • Anonyymi

      Hanko tarvitsee oikean uimahallin. Milloin rakentaminen alkaa? Alikulun hinnalla sellaisen saa. Juoksevat kulut katetaan sairauskulujen alenemisen kautta helposti, vaikka sisäänpääsymaksu on vain alle 5 euroa ja eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja lapsilta puolet siitä. Lisähyötynä on useita työpaikkoja ja kahvila, ainut sellainen radan pohjoispuolella, kun sijoistuspaikkana Urheilutalon maasto. Urheilutalon takana olevasta kalliosta voidaan pumpata maalämpöä veden lmmittämiseen, mikä alentaa kuluja merkittävästi. Kun oikea uimahalli avataan, niin hankolaiset lapset pääsee uimakouluun, oikeasti! Kuten koulun opetusvelvollisuus edellyttää! Högstadiets elever voi tulla halliin jumppatunnilla oman alikulkunsa kautta.

    • Anonyymi

      Raaseporilainen Takala tyrmäsi Hangon maauimalan ja merivesialtaan. Perusteluna korjausvelka jne. Seli, seli. Rahaa riittää kymmeniä miljoonia satamalaitureihin ja miljoonia alikulkutunneleihin, joista ei ole tiskiharjan verran hyötyä.

      Perusteluissa puhutaan myös käyttökuluista 150.000 euroa vuodessa, että pitäisi olla sponsori jne...

      Silkkaa ymmärtämättömyyttä!!!!

      Kaupungin tärkeimmän resurssin, hankolaisen veronmaksajan, hyvinvoinnista huolehtimisessa ei pitäisi enää empiä ja säästellä. Sitä on tehty kymmenien vuosien mittaan jo riittävästi. On osoitettu suuntaa: menkää Tammisaareen.

      Väki vähenee ja vanhenee. Eikö huolestuta?

      Kunnallinen uimahalli, jonka sisäänpääsymaksu on alle 5 euroa, eläkeläiset, lapset ja työttömät puoleen hintaan maksaa itsensä mennen tullen takaisin. Takalan penäämänä sponsorina toimii sote-menot, jotka Hangon tapauksessa ovat yli 30 miljoonaa euroa vuodessa. Väite kuuluu, että uimahalli, joka tarjoaa asiakkailleen mieltä ja ruumista hoitavaa vesiliikuntaa ja saunatilat säästää noissa sote-menoissa ainakin 1%:n vuodessa. Se tekee Hangossa 0,3 miljoonaa euroa, mikä kattaa käyttökulut ja maksaa investoinnin takaisin. Lisäksi 7-10 työpaikkaa tuo verotuloja kaupungin kassaan. Hei haloo!

      Takalan vastine ja kaupunginhallituksen ymmärtämättömyys eivät paranna hankolaisten hyvinvointia. Päinvastoin. Pettymys toisensa perään ei anna odottaa muuttoliikkeen kääntymistä. Näin se on. Samma på svenska.

    • Anonyymi

      Utsjoella on vähän yli 1200 asukasta. Uimahalli on mutta ei satamaa. Siinä on vissi ero.

    • Anonyymi

      Uimahalli ei ole rahakysymys. Se on ASENNEKYSYMYS. Kaikkiin tärkeisiin asioihin riittää rahaa. Voisi sanoa, että Hangolla ei ole varaa olla rakentamatta uimahallia, mikä on kunnan peruspalvelu nykyajan Suomessa.

      Hangon poliitikot eivät koe kansalaisten tarpeita tärkeinä. Ehkä pomopoliitikko ei osaa uida tai hänellä on mökki, missä viettää kaikki aikansa tai vene, joka vie. Silloin ei itse kaipaa uimahallia. Voi olla, että hän kuuluu yläkvartiiliin ja on ostanut SPA-osakkeen. Hän ei ymmärrä, että kaupungin 8000 vähempituloista eivät pääse SPA:han. Eikä sinne edes mahtuisi. SPA on mitoitettu palvelemaan paria sataa osakasta ja muutamaa hotellivierasta! SPA:n rakentamisella poliitikot ovat rauhoitelleet omaatuntoa. Kyllä he itsekin tietävät, että se ei vastaa hankolaisten tarpeita, mutta mutta... Asenne ratkaisee.

      Satamia ja alikulkutunneleita rakennetaan, mutta hankolaisista ei haluta pitää huolta. Se on nähty. Saa nähdä, tuleeko Ekholmin aikakausi avaamaan uusia näkymiä Hangon ja hankolaisten huomioon ottamiseen päätöksenteossa. Hankolainen veronmaksaja on tärkein tulonlähde Hangolle. Kaupunki on kaupunkilaiset. Hanko = hankolaiset. Kaupunki on kaupunkilaisia varten. Lukekaa kuntalakia.

    • Anonyymi

      Eilen Tammisaaren uimahallissa oli hankolaisia vesijumpassa ja uimassa. Käyvät samalla syömässä jossain ruokapaikassa ja vielä mahdollisesti kaupassa. Niin ne hankolaiset poliitikot ajavat hankolaiset asioimaan Tammisaareen ellei ihan asumaan sinne. Asennekysymys, ei rahakysymys, asennekysymys.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe