Kiitos Angela Merkel

Anonyymi

Kiitos Angela Merkelille, joka on antanut inhimilliset kasvot monia vaivaavalle kierteelle, kun tulee ensin kohtaus, esim. paniikki, vapina, esiintymisjännitys ja sitten kun alkaa pelätä, että kohtaus uusii, niin melko varmasti se uusiikin.

Tästä ongelmasta on kirjoittanut kirjan Vapiseva nainen myös norjalaistaustainen, Yhdysvalloissa asuva kirjailija Siri Hustvedt.

Kiitos näille rohkeille naisille, jotka eivät ole antaneet hävettävän ongelman invalidisoida itseään eivätkä suostu pitämään itseään sairaana.

Itsekin sain ensimmäisen vapinakohtaukseni murrosiässä. Elin oireiden kanssa koko pitkän työurani. Kävin terapiassakin, mutta senaikaiset terapiasuuntaukset eivät auttaneet, rahaa vain kului, kun jouduin maksamaan terapiani itse hyvin koulutettuna ja työssä käyvänä ihmisenä, niin kuin ennen oli Kelan linja.

Ammattini valitsin niin, että se ei edellyttänyt kovin paljoa esiintymistä, tein kammoissani asiantuntijatyötä. Esiintymistilanteissa käytin apuna beettasalpaajia ja myös lieviä ahdistuslääkkeitä.

Hyvä että asioista puhutaan nyt. Ihanaa, että Merkel sinnittelee oireensa kanssa. Ei tuollainen oire tee ihmisestä työkyvytöntä, itsekään en työkyvyttömyyttä tai sairauslomaa edes harkinnut. Nyt nautin vanhuuseläkkeestä eikä vapina vaivaa, ei ole tullut parkinsonia.

6

<50

  Vastaukset

  • Mutta voiko tuo merkelin tärinä olla vain henkinen ongelma?
   Mun mielestä noin voimakas koko vartalon tärinä ei voi olla jännitystä vaan pitää olla jotain vikaa esim aivoissa tai hermoissa tai jossain.

  • Itselle vähän vastaava kohtaus tuli erittäin stressaavan ja tiukan neuvottelun jälkeen. Pidettiin neuvottelutauko, jossa mentiin oman porukan kanssa neuvottelemaan ilman vastapuolta. Vapisin ja olo oli tosi viluinen.
   Samoin, jos olen joutunut seisomaan yleisön edessä niin, että minulle pidetään puhetta alan täristä eli paikallaan olo ja jännitys aiheuttaa vapinan. Samalta jännitykseltä nuo Merkelin oireet vaikutti ja tuntui, että julkinen tilanne vaan lisäsi vapinaa.

  • Kyse voipi olla esimerkiksi liian alhaisesta verenpaineesta..
   Ehkä Angela käyttää rauhoittavia normaalia enemmän selviytyäkseen näistä isojen herrojen tapaamisista ja tuosta seurauksena verenpaineen voimakas lasku, mikä tekee viluisen ja huteran olon .. Tuohon kun vielä yhdistää psyykkisen paniikkihäiriön, niin seurauksena nähdään voimakasta kokovartalo vapinaa.
   Jokatapauksessa tuo on sopimatonta tuon tason ihmiselle tuollaisessa virassa sekä kansainvälisissä tv- esiintymisissä...
   -Hänen pitäisi jäädä varhaiseläkkeelle hetimmiten. Turha kiusata itseään enempää. Rahasta se ei ole hänellä enää kiinni.

   • No merkelin iässä ei enää olisi kysymys VARHAISeläkkeestä, eikös se ihan vanhuuseläkeiässä ole? Tosin en tiedä Saksan eläkeikiä.


   • Nimenomaan, lähtis sieltä tekemästä niitä suurkeita päätöksiään.


  • hieno nainen. saispa sen nimmareita monta, niin vois myyä torilla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   42
   1979
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   1677
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   67
   1365