Tavaranpaljous

Anonyymi

Minkä ihmeen takia vanhuksilla on paljon tavaraa ja paljon raskaita mattoja?

12

109

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on sitä kerskakulutusta, jolla piti näiden näyttää, että massia löytyy. Roinaa kämpät täyteen! Että ei köyhiä olla! Säälittävää!

      • Anonyymi

        Tämän ajan iäkkäillä, joilla on paljon tavaraa, on kulunut koko hela ikä niitten hankkimiseen. Useimmiten ne on hankittu ensin pienistä palkoista säästämällä ja ostettu vasta sitten, kun tarvittava summa on kerättynä. Siksi on vaikea luopua, tavallaan elämäntehtävästään.

        Tämän ajan iäkkäät eivät ole kerskakuluttaneet, se on tämän ajan ihmisten tyyli ja ongelma. He kuluttavat luonnonvarat loppuun, koska ovat niiin hyviä, että heille kuuluu kaikki mitä maa päällään kantaa.

        "Säälittävää" on vain se, ettei nykytyypeille on siunaantunut järkeä ja ymmärrystä sen vertaa, että käsittäisi tai olisi oppinut koulussaan edes perusasioista jotain. Esim. historiasta ja yhteiskunnallisesta kehityksestä menneinä vuosina, niinä jolloin nyt vanhat olivat työikäisiä. - Nm. Kehity


      • Anonyymi

        Siis kerskakulutusta! Selitetään sitä mitenpäin tahansa.


      • Anonyymi

        Ei siinä mielessä kuin tarkoitat. Elämisen malli on ollut erilainen sodan jälkeisinä vuosina, silloin kun monella ei ollut yhtään mitään. On lähdetty tyhjästä ja pikkuhiljaa hankittu tarpeita. Nyt otetaan velkaa ja hankitaan kaikki heti mulle nyt.

        Ei taida olla tarvehierarkia-aihekaan tuttu. - Nm. Maslow'n


      • Anonyymi

        Niin, siis kaikenlaista romua piti hankkia, että voi näyttää, että on millä mällätä. Miksi sitä muuten piti hankkia nurkkiin pölyttymään?

        Ihminen yleensä isommilla asunnoilla ja paljolla tavaralla haluaa ilmaista hyvää toimeentuloaan. Oli sitä tai ei, mutta se romun määrä!

        Se on oikeasti vain sitä kerskakulutusta, edelleenkin, vaikka sen miten muotoilee!


      • Anonyymi

        Tavalliset ihmiset ovat hankkineet tavaroita tarpeeseen, se ei ole kerskaamista. Kun nurkat ovat rojua täynnä, sen aiheen nimi on sairaus, eikä sen taudin nimi ole kerska.

        Voit muotoilla kerskaamisesi ja kulutuksesi aivan miten lystäät, mutta selvitä syitä, syntyjä ja vaikkapa historiaa ensin edes hieman. Muussa tapauksessa keskity enempi vain omien nurkkiesi kerskaamattomana pitämiseen. - Nm. Luulo ei ole tiedon väärti


    • Anonyymi

      Sitä piti ennen säilyttää kaikki käyttökelpoinen. Pyykkikonekin maksoi useamman kuukauden nettopalkan verran. Ei niitä heitetty pois jos vaan olivat jotenkin korjattavissa tai jostain sai ilmaiseksi tai halvalla niin piti säästää varulta. Sama lähes tavaran kuin tavaran suhteen. Nykyään vaihdetaan kodinkoneitakin ihan sisustuksen mukaan, vaikka olisi ihan kunnossa. Risat vaatteetkin säästeltiin uusiokäyttöön ainakin vielä 80-luvulla. Opettele siinä sitten heittämään roskiin ihan ehjää tavaraa.

      • Anonyymi

        Onko semmoinen säästäminen oikein tervettä, kun tiskipöytä on täynnä likaisia käytettyjä einesrasioita. Lisäksi on huone täynnä vanhoja lehtiä iso pinkka Samoin kaikki tyhjät pesuainepullot ja törpöt. Vanhoja kemikaali tuotteita vessa täynnä, että lavuaarikin on tuskan täynnä tyhjentää, että pääsee käyttämään sitä. Vaatteita roikkuu huonekalujen päällä. Likaisia alusvaatteita lojuu missä sattuu. Paperinenäliinoja on lattiat täynnä samoin likaisia vaippoja myös. Onko tällainen jotain monen vuoden säästämistä?


      • Anonyymi

        Tässä tapauksessa on kysymys muistisairaudesta. ja pitkälle edennyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko semmoinen säästäminen oikein tervettä, kun tiskipöytä on täynnä likaisia käytettyjä einesrasioita. Lisäksi on huone täynnä vanhoja lehtiä iso pinkka Samoin kaikki tyhjät pesuainepullot ja törpöt. Vanhoja kemikaali tuotteita vessa täynnä, että lavuaarikin on tuskan täynnä tyhjentää, että pääsee käyttämään sitä. Vaatteita roikkuu huonekalujen päällä. Likaisia alusvaatteita lojuu missä sattuu. Paperinenäliinoja on lattiat täynnä samoin likaisia vaippoja myös. Onko tällainen jotain monen vuoden säästämistä?

        ilmeisesti kotihoito kartoittaa tilannetta ja läävään tulee parannusta kun tehotytöt tulee apuun- siivoamaan. mielenterveysongelmaisissa on samaa vikaa kun 90 luvulla päätettiin että avopalvelut ja hoidot käy mielenterveysihmisillekin, niin näitä lääviä tulee kyllä vastaan jossa torakat pomppii vastaan. päällekkäistaloissa et tiedä kuka on naapurisi. ajatella- että on ihmisiä jotka eivät osaa edes omia jätöksiään siivota......kyllä se on yhteiskunnassa vika jos avuttomat saa olla miten lystää ja kauhistellaan vaan kaikkea ruokotonta nähdessä.telkusta taannoin tuli ohjelma miehestä joka oli tuolissaan istunut n. 12 vuotta ja joku terveyshoitaja kävi mittauttamassa vaan verenpaineen. kämppä oli ihan out. no se hyvä että telkusssa näytettiin niin mies pääsi uuteen puhtaaseen kämppään.


      • Anonyymi

        Ensin kerätään kaikenlaista kamaa nurkat väärälleen ja sitten vingutaan muita siivoamaan! Avohoidossa hoidetaan kaikki, mutta siivoa ei kukaan!

        Kallista asumista yhteiskunnalle, joka jatkuvat raivaussiivoukset maksaa!

        Siitä vaan ”tarpeeseen” romua keräämään! Sitten itkemään, kun ”kukaan=yhteiskunta” ei tee mitään!


    • Anonyymi

      On kaksi tapaa keittää kahvia. Oikea ja väärä. Valituksi tuli siis vanhuksilta väärä. Siihen on mahdollisuus n. 50/60. Koska tämä loppuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2780
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      211
      1789
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1492
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1241
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      77
      865
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe