Kunnan tehtävät

Anonyymi

Kunnanjohtajalta ja Vedon puheenjohtajalta oli sellainen esiintyminen Sotkamo-pelin Ruutu taukohaastattelussa, että kysymyksiä heräsi.

Mikä on Vimpelin kunnan rooli tulevassa pesäpallofestivaalissa, josta haastattelussa puhuttiin?

Mikä on Vimpelin kunnan rooli tulevassa pesäpallon kansainvälistämisprojektissa, josta haastattelussa puhuttiin?

Onko kunnan ja Vedon johtaminen ja intressit samat?

Nyt kannattaa muistaa, että kunnan tehtävät ovat melko tarkkaan laissa rajatut. Vaikka arvostan kekseliäisyyttä niin nyt jää näistä esille tulleista hankkeista niin paljon kysymyksiä ilmaan, että herää väkisinkin nämä kysymykset.

Nimim. Epätietoinen

141

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aloita sota niin oman maan ongelmista huomio kiinnittyy muualle ja suosio nousee. Me emme voi nyt sotaa aloittaa, mutta voimme askarrella jotain muuta eli markkinoida vetoa kunnan varoilla ja viedä huomion homeisista kouluista, huonosta taloudesta, väestökadosta ja kaikesta muusta ikävästä johonkin epäolennaiseen kuntalaisen näkökulmasta.

      • Anonyymi

        Pakostakin on tullut mieleen tällaista. Ihme touhua on alkanut kunnalla olemaan. On taidettu jo heittää hanskat tiskiin, kun keskitytään vaan kaikkeen "turhuuteen ja kivaan".


    • Anonyymi

      Festivaali ja crossfit-arena kunnanjohtajan ideoita. Festivaaliin tuskin mitään rahoitusta saatu ja kunnan tehtävä "spronsoroida" (luki lehdessä). Mutta millä rahalla. Jos pariviikkoinen tapahtuma on jo vuojen päästä niin varmaan ohjelma jo tehtynä NOT. Se ihmetyttää että Veto mennyt vipuun suuruudenhulluihin ideoihin. Eikö enste järkätä festivaali paikallisille ja suomalaisille pesiksen ystäville ja sitten alkaa laajentamaan kun on jotain näyttöä.
      Johtaja ei näytä olevan huolissaan kuntatalouden kehityksestä ja kuntalaisten palveluista/kunnan tehtävästä. Varmaan valtuustolta syksyllä lisämäärärahaa kerjätään, eikö pian delgaatio lähde pesistä Japaniin viemään? Kunnalla varmaan myös tappiotakuu jos festari heittää katolleen vai mahtaako AisaPari rahoittaa rojektin?

    • Anonyymi

      Kyllä Vedon kannattaa olla hiljaa, kun kunta on lähtenyt sitä markkinoimaan näin suurella rahalla. Kunnanjohtaja taitaa joutua pian selvittämään mistä kaikki raha näihin julkisuustemppuihin on saatu ja miksi rahaa ei riitä perustoimintoihin. Eletään kuin viimeistä päivää.

      • Anonyymi

        Oli hiukka huvittavaa kaverin karjuminen Saarikentällä vaikka kuntabrändivideota kuulemma tehtiin. Pienikuntamontasankaria joopajoo. Mikä se sellanen kunta on mikä omii toisen keksimän sloganin ja muokkaa yhden sanan? Sorivaan, Jani ehti ekana pienikylämontasankaria:llaan. Tulee mieleen Matti Pikku-Vanhanen Putouksesta. Katomua-katomua-katomua!


      • Anonyymi

        Onko tämä slogan jo jossain käytössä?


      • Anonyymi

        Pieni kylä monta sankaria on ollut Vedon fanilakanassa ja nettisivulla jo monta vuotta. Siis jo ennen sitä kun kunta otti sloganikseen Pieni kunta monta sankaria. Härskiä omimista vaikka olisi kysytty lupa Vedon sloganin isältä (on Vimpelistä) Näppärästi kun muuttii kylän kunnaksi, tuli kunnan pähee slogan. Kunnalla oli kisa uudesta sloganista strategiatyöaikaan mutta ollaan oltu hiljaa eli slogan ei taida vaihtua uuteen.


    • Anonyymi

      Voisiko maisteri avata tätä keskustelua meille kuntalaisille? Kovasti tämä on ihmetyttänyt kahvipöytäkeskusteluissa, että mihin nyt ollaan menossa.

    • Anonyymi

      Menkääs ite johtamaan kuntaa

    • Anonyymi

      Napoleon kärsi suuruudenhulluudesta ennen romahdusta.

    • Anonyymi

      Tosiasia on, että meidän kunnan palvelut järjestää meille Alajärven kaupunki suurimmaksi osaksi Onhan meillä tosin oma tekninen, mutta siellä on nämä kunnan omat vahvat nimet töissä ja lopputuloksena kaikki talot homeessa. Ei siinä kunnanjohtajalla ole oikein muuta tekemistä eikä juttukaveriakaan kuin vedon organisaatio ja vedon markkinointi. Isompi se on ainakin kuin kunnan oma organisaatio.

    • Anonyymi

      Vedon porukka vie kunnanjohtajaa kuin pässiä narussa ja sinä samalla imuroi kunnan rahaa omaan markkinointiin.

    • Anonyymi

      En seuraa enkä pidä pesäpallosta. Voiko joku kertoa kuinka paljon pesäpallon mainostamiseen on käytetty ja tullaan käyttämään meidän kuntalaisten verorahoja? Tämä ärsyttää, kun päiväkodit ja koulut homeessa. Täällä vain karjutaan Vinpelin Vedon nimeä.

      • Anonyymi

        Eiköhän kunta ole saava osapuoli pesäpallon suhteen, vähän väliä on syrjäinen pikkukunta niin täynnä väkeä kun vain suinkin sopii, samaan aikaan kun isommissakin kunnissa liikkuu vain tuuli kaduilla!

        Lueppas tuosta valtionosuuksien tasauksesta näistä Vimpelin taloutta käsittelevistä ketjuista, totuus on siellä eikä missään pesäpallossa!


      • Anonyymi

        Vimpelissä paljon asukkaita joita ei vois pesäpallo vähempää kiinnostaa. Eli ei yksistään mikään vetolaisten kylä. Ja huono johto Vimpelissä.


      • Anonyymi

        Et sinä alkas johtamaan? Vähän vajaa miljoona euroa tulis kuntaan enempi rahaa jos valtionosuuksien tasausta saataisiin saman verran kuin esimerkiksi Alajärvi, hirmunen summa pieneen kuntaan! Kummasti lyhentäisi uutta päiväkotia ja koulua, ehkä jotain monitoimihalliakin?


    • Anonyymi

      Sie sälli olet ei Vimpeli elä keppipallolla usko nyt vähitellen, mikä teitä muutamia vaivaa Alajärvi kyllä hoitaa omat asiansa, etko sie tajua valtionosuuksia saahaan väkimäärän mukhan jos saataisiin voi helvatti mikä älykääpiö eihän me saada muuttotappiokunta, vähitellen alan uskomaan mitä maisteri kirjoittaa ei siinä auta vaikka tämä metrin mittainen Sami-sirkuttaja kuinka kirjoittaa Vedon johdon sanoin rauhoitu nyt vähitellen.

      • Anonyymi

        Maisterille tiedoksi että täällä Alajärvellä sitä vasta tuohon keppipalolla elämiseen uskotaankin, miljoonan ressuhalli rakennettiin ja sitä tohotetaan talvellakin niin että t-paidalla tarkenee! Ja ankkurien kunnalle tuoman taloudellisen hyödyn osaatte varmaan arvioida itsekkin.


    • Anonyymi

      Olipa hyvä vastaus

    • Anonyymi

      Totta ei tätä kuntaa pelasta pesäpallon paiskojat täytyy jotain muuta keksiä on homepäiväkotia koulut rappiolla täytys alkaa näihin kerätä tuohta uskon kohta porukka menee alajärven kouluihin lukio poistuu siinä saadaan säästöä aikaiseksi maisterihan on tästäkin kirjoittanut näillä tiedoilla mennään mikä jottei asia mene perille, meiltä yksin kertaisesti loppuu pelimerkit ja väestönmuutto väheneminen

    • Anonyymi

      Varmaan joku alajärveläinen pannut vaimoasikin ja varmaan isäsi löytyy sieltä myös? Sen verran on joka asiassa aina vaan Alajärvi alajärvi... ota mies lääkettä jo

    • Anonyymi

      Kyllä nyt alkaa valkenemaan maisterin tietotaito kyllä tänäänkin oli kahvilassa tarinaa nelumarkassa että maksut on korotuksen alla ei helkutti tämä ei vetele

    • Anonyymi

      Totta vimpelin kurimukseen ei auta keppipallo pelit

    • Anonyymi

      Ei niin ja kunnanjohtajan nyt täytyy rauhoittua tämän Vimpelin Vedon suhteen välittömästi ja alkaa hoitaa kuntaasioita tai saa alkaa katsoa uutta konkurssikuntaa, me kepulaiset emme ole valinneet tyhjän naurajaa

    • Anonyymi

      Kyllä ihan samaa mieltä kunnanjohtajan tehtävä edistää kunnanpärjäämistä eikä alkaa pelleksi näin se vaan ompi, nyt työhön eikä Vedon mannekiiniksi tähän pitää tulla nyt parannus. tai tulee potkut perseelle

      • Anonyymi

        Samaa mieltä, onhan esimerkiksi valtionosuuksien tasausjärjestelmä aivan hanurista, sen kehittäminen oikeudenmukaisemmaksi auttaisi koko järviseutua! Nyt pikkukunnat maksaa isompien pröystäilyt!


      • Anonyymi

        Onko rouva käynyt taas vieraissa Alajärvellä?


    • Anonyymi

      Joo tänne ei tulla vaan hunajatolpalle muhimaan, kyllä kunnanjohtajan tehtäviin kuuluu todella hoitaa sille kuuluvat tehtävät eikä alkaa pelamaan tälläistä mitä nyt meneillään härskisti, joten hopi hopi omiin töihin eikä tälläistä touhua.

      • Anonyymi

        Tämä muka johtaja on vain yks Vedon ja pesäpallon lähettiläs ja mainostaja. Siinä se. Tälasen johtajan tänne valitsivat.


    • Anonyymi

      Palkattiinko kunnanjohtaja kuntaa johtamaan vai Vimpelin Vedon markkinointia viemään eteenpäin? Hiukan hämärtynyt nyt nämä roolit ja miten on kunnan ja Vedon kassojen tilanne? Ovatko nykyään yhteiset?

      • Anonyymi

        Kaikki Alajärveläiset taitaa tietää jo meidän kunnanjohtajan nimen mutta moniko Vimpeliläinen tietää Alajärven kaupunginjohtajan nimen? Niimpä, näin niitä verkostoja luodaan ja ovia avataan. Vain kuntaliitoksesta pidetään ovi tiukasti salvoissa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki Alajärveläiset taitaa tietää jo meidän kunnanjohtajan nimen mutta moniko Vimpeliläinen tietää Alajärven kaupunginjohtajan nimen? Niimpä, näin niitä verkostoja luodaan ja ovia avataan. Vain kuntaliitoksesta pidetään ovi tiukasti salvoissa!!!

        Ei sitä nimellä eikä naamalla johdeta! Ja se liitoshan tulee... johonkin.


      • Anonyymi

        Jotku haluaa yhdistää Vimpelin ja Alajärven kassat, se osoittaa täydellistä taloustaidottomuutta ja harkitsemattomuutta. Hyvän verotuoton Vimpeli ja Tukirohmu Alajärvi. Siinä sitä vasta olis huolen aihetta, ei tarvitsisi miettiä kumpaan suuntaan raha virtaa!


    • Anonyymi

      Kyllä en tunne nimeltä alajärven kaupuginjohtajaa pakko tunnustaa

      • Anonyymi

        Enkä suosittele tutustumaankaan!


    • Anonyymi

      Toivotaan että ymmärtää itse erota ettei tarvi tätä sähläriä erottaa. Vimpeli kaipaa paremman johtotähden

    • Anonyymi

      Hyvin näkyy Alajärvellä menevän kaupungilla ja yrityksillä. Uimahalli on ollut erityisen hyvä asia ja siellä käymme perheen kanssa usein. En itse pidä tästä Vimpelin uhoamisesta ja meuhkaamisesta, koska se ei meille tuo mitään. Näyttäytyy vähän naurettavana ulospäin. Saataisiin nyt homeettomat koulut edes lapsille. Siinä olisi uudelle johtajalle ihan varmasti tehtävää tarpeeksi.

      • Anonyymi

        Alajärven palvelut on myös Vimpelin palvelut, niin on lyhyt matka. Ja tosiaan Vimpelin 'alajärviviha' on naurettavaa ja säälittävää.


      • Anonyymi

        No Millä perusteeella Alajärvi saa sitten 10 miljoonaa vos tasausta jos hyvin menee sekä kaupungilla että yrityksillä? Jos Alajärvi saisi henkeä kohden tuota tasausta yhtä vähän kuin Vimpelissä saadaan lähtisi heiltä vähän vajaa kolme miljoonaa euroa pois pudjetista. Kovasti he on kehuneet kuinka on viime vuosien aikana satsattu 20 miljoonaa euroa viihtyvyyteen...


    • Anonyymi

      Meidän valtionosuudet laitetaan Vedon markkinointiin eikä terveisiin rakennuksiin. Lapsemme menevät Alajärven lukioon.

      • Anonyymi

        Turhaan provoilet. Meidän lukion valtionosuudet menee suoraan Alajärvelle ja maksetaan vielä yli 120000 lisääkin.


      • Anonyymi

        Tuolta saataisiin siis vähintään 120 000 euroa säästöä jos lukio lopetetaan. Hieno juttu, sillä Alajärvellä on modernit homeettomat tilat ja lukiolaiset voi istua bussissa tuon 15 minuutin matkan. Kuntalaset kiittää ja oppilaat saa terveet turvalliset tilat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolta saataisiin siis vähintään 120 000 euroa säästöä jos lukio lopetetaan. Hieno juttu, sillä Alajärvellä on modernit homeettomat tilat ja lukiolaiset voi istua bussissa tuon 15 minuutin matkan. Kuntalaset kiittää ja oppilaat saa terveet turvalliset tilat.

        Meinaatko tosissas että Alajärven lukiossa opiskelu ei maksa mitään ? Siinäpä olis tosiaan hyvä säästötapa kunnalle. Lähetetään kaikki koululaiset Alajärvelle ja Lappajärvelle kouluihin opiskelemaan ilmaseks.


      • Anonyymi

        Kyllä säästöä tulisi tuo 120 000 euroa.


      • Anonyymi

        Eikööstä Lehtimäen oppilaat käy koulua Soinissa kun eivät suostu menemään millään Alajärvelle kouluun vai olenko ymmärtänyt väärin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikööstä Lehtimäen oppilaat käy koulua Soinissa kun eivät suostu menemään millään Alajärvelle kouluun vai olenko ymmärtänyt väärin?

        Vanhaa tietoa


    • Anonyymi

      Täytyy ihmetellä kyllä tätä Vimpelin touhua varsinkin kunnanjohtajan valinnan suhteen , eikö nyt löytynyt pätevää henkilöä tähän virkaan ja lähempääkin joka tuntee nämä olosuhteet tälläinen täysnoviisi ei tunne kuntaelämää hölynpöläystä, mikä teitä valitsijoita oikeen vaivaa hävetkää omassa pitäjässäkin olisi ollut tusinassa kolmetoista pystyviä, miten piti valita just tämä jolla jo matkalippu polvihousuissa.Oletta aikamoisia tunareita.

      • Anonyymi

        Palstan tietäjistä olis löytynyt pätevämpiä. Muuan maisteri esimerkiksi, jolle numerot ei merkkaa kovin paljoa. Siinä ois ollut oiva valinta kunnanjohtoon.


      • Anonyymi

        Kellään hakijoista ei mitään kuntapuolen kokemusta. Varmaaan sotatieteen maisteri siinä Cv:ssä jo hurmasi ja sitä myöten selevä. Edelliskerralla oli toinen haku kun haluttiin lisää hyviä hakijoita. Ei kelvannut Jämsen, otettiin kokematon Kärkkäinen. 2019 ei enään muistettu mitä seuraa kun harjottelija otetaan. Eikö kh suitsi julkisuustemppuilua ja omien ideoitten ajamista? Iso hintalappu pesisfestareineen areenoineen jo nyt Sami laittanut menemään. Onnes ei tarvi maksaa omasta lompsasta. PIeni kunta monta maksajaa.


      • Anonyymi

        Voi tätä järjen köyhyyttä nk päättäjillä!


    • Anonyymi

      Lappajärven uusi kunnanjohtaja aloittaa liitosneuvottelut vimpelin kanssa. On yhteistyökykyinen samoin kuin kustasson. Lappajärvellä on kaikki asiat paremmalla tolalla kuin vimpelissä,myös talous. Täällä puhutaan muustakin kuin pesäpallosta.

    • Anonyymi

      Perjantaina kunnanjohtaja sano kuntoporraspuheessa että Kiinan-muuri ei näy avaruuteen mutta Vimpelin uuvet kuntoportaat näköö! Jos olisin nuori kysyisin että joopajoo, alakaa englannis W kirjamella. Jos liioittelu tuota luokkaa kunnan hommissa niin #hetalijäämäplussaksi.vimpeli(at)tosion.

    • Anonyymi

      Eläs huoli kyllä voisi olla kysyntää ei kaikki rikkaat paluumuuttajat tarvi olla oman kylän rikkaita voivat tulla vaikka maisterin Vimpeliin muistakin pitäjistä hyvä ajatus jota kannattaa harkita ihan upea avaus

    • Anonyymi

      Taas iltapäivälehtiin sivulla. Mutta on jotain saanu aikaan eli vanhettunu huimaa vauhtia. Vimpelissä alottaessa oli 27, nyt 36. 2021 eläkeiässä. Jos otetaan some-julkisuus ja muu julkisuus pois niin mitä saanut aikaan? Missä on ulostulo homerakennuksista (eskari ja pk) ja taloudellisen syöksyn oikasemisesta, tiestön kunnosta, huoltosuhteesta, muuttotappion katkaisusta ym.

      • Anonyymi

        No eihän edellä mainittuihin kysymyksiin tule vastausta tuohiperältäkään, muutako että pitäisi liittyä kuntaan mikä on vielä meitäkin paljon pahemmin riippuvainen yhteiskunnan tukemisesta...Sehän vasta hullua olisi!


    • Anonyymi

      Jotain kummallista noissa asukasluvuissa täytyy olla, ei millään mahdu tajuntaan että kaupunkiin rakennetaan kerrostaloja ja rivitaloja toinen toisensa perään ja aina on asunnot myytyinä ja sopivista asunnoista pulaa ja väkimäärä muka laskisi. Uusi iso päiväkoti rakennettu ja vanhakin jatkaa, terveyskeskus laajennettu, uusia isoja liikuntahalleja, kaikki nämä muka raskaasti väestökadollisessa kaupungissa...

      • Anonyymi

        Alajärvellä on vain sisäistä muuttoa, eli syrjäkylien leskirouvat muuttavat keskustaan.


    • Anonyymi

      Mikähän siinä vimpeliläisten korvien välissä on vikana? Siinä ei auta maistereiden eikä mestareiden lausunnot kun fakta on se että Alajärvi ei teitä huoli enää. Terveisin päättäjät

      • Anonyymi

        Vaan kuka huolis teidät, sanomattakin on selvää jotta Alajärvi parkasee koviten kun valtio sulkee rahahanansa laman takia.


      • Anonyymi

        Kyllä naapuri selviää ja ilman Vimpeliä, mutta me emme selviä ilman naapuria.


    • Anonyymi

      Meinaakko etteivät kunnassa tiedä omista asioistaan vaan ainoastaan maisteri,outo juttu.

    • Anonyymi

      Alajärvellä on kyllä 100x enemmän tapahtumia kuin täällä pystyyn kuolleessa kylässä:):) mitä Sääskenperän takakammarin poikia täällä kirjoittelee?

    • Anonyymi

      Olen iloinen kun maisteri kirjoittaa miten me tavalliset ihmiset tunnemme voie käyttää kuntapalveluita jotka meitä varten rakennettu hävetkää mollaajat

      • Anonyymi

        Älä maisteri kehu itteäs. Se on noloa.


    • Anonyymi

      Vimpeli on oikein hyvä paikka asua. Lähellä Luoma-aholla 450 teollistatyöpaikkaa jonne Vimpelin keskustasta matkaa 7 km! Alajärvellä uimahalli, jäähalli ja kohta iso liikuntahalli. Olen kiitollinen näistä, koska ne ovat palveluita jota voin käyttää, mutta minun ei tarvi niitä veronmaksajana rahoittaa! Alajärvelle hurahtaa Vimpelin keskustasta 20 minuutissa erikoisliikkeisiin ja sinne uimahalliin. Kerran viikossa käyn Alajärvellä. Ruokaostokset teen Vimpelissä. Vimpelissä katukuvassa vähemmän juoppoja ja huumeittenkäyttäjiä, eli turvallisempi keskusta kun Alajärvellä.

      • Anonyymi

        Elikkäs kuntaliitos Alajärveen ihan ok juttu. Kunhan ruokakauppa säilyy täällä muu löytyy Alajärven keskustasta.


      • Anonyymi

        Mielummin asun Vimpelissä ja maksan verorahani Vimpeliin. Alajärvellä on paljon pahoinvointia, lasten huostaanottoja, perheväkivaltaa, tappoja, huumeidenkäyttäjiä ja alkoholisteja. Käytän Alajärven palveluita, mutta en halua maksaa sinne veroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielummin asun Vimpelissä ja maksan verorahani Vimpeliin. Alajärvellä on paljon pahoinvointia, lasten huostaanottoja, perheväkivaltaa, tappoja, huumeidenkäyttäjiä ja alkoholisteja. Käytän Alajärven palveluita, mutta en halua maksaa sinne veroja.

        joo niin kyllähän alajärvellä tapetaan toisiaa työksee ja juopotellaa ja kaikkea muuta. Ihan kamalan pelottava paikka. Ei iltaisin uskalla kylillä kulkea hengen menetyksen pelossa....


    • Anonyymi

      Voitasko Alajärvellä ottaa käytöön ulkopaikkakuntalaisilta suuremmat maksut vaikka uimahallissa

      • Anonyymi

        Eiköhän naapurikunnat ne ole jo maksanu valtionosuus tasausmaksuissaan moneen kertaan???


      • Anonyymi

        ja ylihintaista ostopalveluista, ainakin Vimpeli maksaa. Vimpeliläisten pitäisi päästä ilmaseksi uimaan.


    • Anonyymi

      Olipas muuten hyvä ajatus näihän on monissa paikoissa missä on eri maksut, liikenne ja palvelumaksut kylläpä sitä kannatetaan ei ole tullut mieleen voisko teidän maisteri kommentoisa asiaa

      • Anonyymi

        Ajatushan on kaunis jos unohtaa sen tosiseikan että Alajärven verokertymä on maakunnan heikoimpia ja ovat sen tähden aivan kärkijoukossa mitä tulee muiden rahoilla elämiseen ja rakentamiseen !

        Uimahallin kohdalla täytyy muistaa lipun hintaa mietittäessä että lähistöltä löytyy ihan kylpylöitä kaikkine palveluineen ja ruokailumahdollisuuksineen sekä kattavammat ostosmahdollisuudet. Se siittä lipun hinnan korotuksesta.


      • Anonyymi

        Ennakkotietojen mukaan Alajärvi saa valtiolta asukasta kohden 217€ enemmän ensi vuonna kuin tänä vuonna. Kun kaikkien kuntien keskiarvo on 181€ / asukas, huomataan taas Alajärven todellinen taloudellinen tilanne.

        Lappajärvi saa lisää 267€/asukas, Seinäjoki 206€/asukas, Veteli ja Evijärvi jopa 303€ ja 324€/asukas. Vimpeli saa ensi vuonna lisää 153€/ asukas ja painii samassa sarjassa isojen kaupunkien Turun, Oulun ja Tampereen kanssa. Noilla lisäystä 144-149€/asukas.


      • Anonyymi

        Odotamme maisterilta lausuntoa Alajärven avuntarpeesta, sehän on ollut suurta jo ennestäänkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennakkotietojen mukaan Alajärvi saa valtiolta asukasta kohden 217€ enemmän ensi vuonna kuin tänä vuonna. Kun kaikkien kuntien keskiarvo on 181€ / asukas, huomataan taas Alajärven todellinen taloudellinen tilanne.

        Lappajärvi saa lisää 267€/asukas, Seinäjoki 206€/asukas, Veteli ja Evijärvi jopa 303€ ja 324€/asukas. Vimpeli saa ensi vuonna lisää 153€/ asukas ja painii samassa sarjassa isojen kaupunkien Turun, Oulun ja Tampereen kanssa. Noilla lisäystä 144-149€/asukas.

        Vimpelin Ville ja Alajärven Alina saavat peruskoulumenoihinsa saman verran euroissa valtinosuutta ja siihen tulee indeksitarkistus 2020. Ensi vuonna alajärveläinen saa verotulojen tasauksena eli köyhäinapuna 1020 euroa ja vimpeliäinen 778 euroa. Ero on 242 euro ja tekee 3000 asukasta kohti 740 000 euroa. Se on paljon rahaa kuntataloudessa.NÄILLÄ MENNÄÄN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vimpelin Ville ja Alajärven Alina saavat peruskoulumenoihinsa saman verran euroissa valtinosuutta ja siihen tulee indeksitarkistus 2020. Ensi vuonna alajärveläinen saa verotulojen tasauksena eli köyhäinapuna 1020 euroa ja vimpeliäinen 778 euroa. Ero on 242 euro ja tekee 3000 asukasta kohti 740 000 euroa. Se on paljon rahaa kuntataloudessa.NÄILLÄ MENNÄÄN.

        Äkkiäkös tuolla summalla lyhentäisi vaikka uuden päiväkodin tai Lappajärvi koulun, ihme hommaa että vahvan verotalouden ja yritystuottojen kaupunkia näin vielä lykätään avuksi.


      • Anonyymi

        Kysymyshän on todella köyhäinavusta että myös heikon veropohjan kunnat kykenevät hoitamaan peruspalvelut eli perusopetuksen ja sosiaalitoimen.


    • Anonyymi

      Mimmun mömmön.

    • Anonyymi

      Lappajärvi rakentaa uuden koulun ja uusia liikuntatiloja ihan omillaan.

      • Anonyymi

        Siellä on ollutkin toimiva johto


      • Anonyymi

        Se on mielestäni väärin, että Lappajärvi joutuu pakkosaumassa rakentamaan omillaan, kun käsitykseni mukaan kunnat ovat yleensä saaneet opetushallituksen rahoituspäätöksellä valtion rahaa koulujen rakentamiseen ja saneeraamiseen. Näin kävi Vimpelissä Aapiskujan ja yläkoulu-lukion saneeraamisessa sekä Lakaniemen koulun rakentamisessa. Nyt valtion rahahanat taitavat olla kiinni. Toivottavasti Lappajärvi saa hakemaansa köyhien kuntien rakennusavustusta. Toisaalta Lappajärven pitäisi opetuksellisista ja säästösyistä siirtyä yhteen1-9 luokkien yhtenäiskouluun, jossa eskaritkin olisivat mukana.


      • Anonyymi

        Jotenkin tuntuu käsittämättömältä että pieni köyhä kunta kuin Lappajärvi joutuu kipuilemaan koulun rahoituksen kanssa mutta samaaan aikaan esimeriksi Alajärven ressuhalliin riittää valtiolta rahaa satoja tuhansia. Sitten ihmetellään kun maakunnan väestömäärä vähenee ja kaupat kuolee, ihmekkös tuo kun kovan verorasitteen kuntalaiset joutuu laskemaan viimmesenkin sentin ja ajamaan Seinäjoelle kauppaan tai tilaamaan verkkokaupasta. Ei voi kuin ihmetellä mistä tämmöinen viha pieniä kuntia kohtaan johtuu valtion johdon taholta. Lapua, Kauhava, Alajärvi, varmasti lähemmäs 40 miljoonaa euroa saavat valtionosuuden tasausta, täysin järetöntä touhua.


      • Anonyymi

        Tulevaisuudessa siintää isommat kunnat, kuntien määrän vähentäminen! Pienille ei anneta tukia. Tästä johtuu.


      • Anonyymi

        Ei taida olla vain näkemys, vaan ihan totuus.


      • Anonyymi

        Luin lehdestä justiinsa jotta Seinäjoen ideaparkki myy liiketilojensa puolesta eioota jo nyt ja reipas laajennus on suunitteilla.... Taitaa imeä ostajat ja myyjät järviseudulta tuo pulju.... Saattaa olla huomattavasti isommat kuntaliitosneuvottelut tulossa mitä maisteri osaa ajatellakkaan!


    • Anonyymi

      Mimmun mömmön.

    • Anonyymi

      Vimpeli on syvältä per.eestä. pian liitetään Lappajärveen, kun alajärveläiset eivät teitä huoli. Ei ole varmaa huolitaanko mekään.

    • Anonyymi

      Lappajärvi rakentaa omillaan,ei tarvitse avustuksia kuten vimpeli.

    • Anonyymi

      Mimmun mömmön.

    • Anonyymi

      Kunnan uusi tehtävä on markkinoida Vedon pesisjoukkuetta, sillä muuta ei ole enää jäljellä.

      • Anonyymi

        Heikko provo.


      • Anonyymi

        Pelkkää asiaa ja tähän asiaan on nyt puututtava.


      • Anonyymi

        Vedosta Vimpeli tunnetaan, täälläkin oli esillä tutkimus missä selvisi että esimerkiksi Alajärvi tunnetaan vain Ankkureista omassa maakunnassakin vaikka on paljon isompi kunta kuin Vimpeli.


      • Anonyymi

        Alajärvi ei edes yritä markkinoida omaa kaupunkiaan. Olkaa iloisia, että Koko Suomi tietää, missä Vimpeli on. Positiivinen julkisuus lisää paikkakunnan vetovoimaisuutta.


      • Anonyymi

        Homeiset koulut vetävät väkeä sankoin joukoin. Mikä vitsi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Homeiset koulut vetävät väkeä sankoin joukoin. Mikä vitsi

        Niinkuin joku tuolla jo mainitsikin Alajärvi tunnetaan vain ankkureistaan, ei Alajärven koulut ketään kiinnosta. Kouluun lähdetään vähintään Seinäjoelle, yleensä yliopisto- ja korkeakoulutusta tarjoaviin kaupunkeihin.


    • Anonyymi

      Vimpelin vetovoima? Taidat olla aineissa byaaaah byaaah? Vimpelissä ei ole kuin ruokakauppa, homeinen peruskoulu ja veto. Jos niiden ansiosta tunnetaan niin se ei tarkoita, että tänne muutettaisiin. Muuttoliike on täältä pois. Alajärvelle järkevät ihmiset muuttaa, jossa on palveluita ja erinomaiset harrastuspaikat. Itseasiassa olemme ajatelleet muuttaa sinne itsekin. Vimpeli on kuollut kylä, jossa pieni ryhmä huutaa vedon nimeä.

      • Anonyymi

        Hienoa. Vuokraatko asuntos kun lähdet ? Olisi vuokraaja heti jos vuokra ja paikka on sopiva . Muuttaisi Vimpeliin mutta täältä ei löydy sopivaa asuntoa. Kerrotko missä asut ?


      • Anonyymi

        Onkohan koko maan kansa järjetöntä kun Alajärvi kärsii hirmuisesta väestön kadosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienoa. Vuokraatko asuntos kun lähdet ? Olisi vuokraaja heti jos vuokra ja paikka on sopiva . Muuttaisi Vimpeliin mutta täältä ei löydy sopivaa asuntoa. Kerrotko missä asut ?

        Hahhah, jopas nyt vitsin murjaisit, että oikein muka Vimpeliin.. Ja tosi on ettei täällä kunnon asuntoja ole eikä varaa sellaisia rakentaa.


    • Anonyymi

      Rupea säästämään jos rahat ei riitä

    • Anonyymi

      Mimmun mömmön

    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe